2020-02-07 432 浏览
一月第二個星期二晚上,旺角。很久沒吃鍋了,下班後決定跟友人來這家新冒起的新加坡人氣火鍋店暖暖身。餐廳客人很多,要先在外面等一下,門外燈光明亮很粉系,英文店名Beauty In the Pot,吃鍋吃到美顏滋補,感覺是一家主打女性客人的店。進去以後,目測過去幾乎90%的地方都是粉紅色的,入口處還有大大一隻,以無數朵粉紅玫瑰拼湊而成的熊熊,友人讓我過去跟它合照一張,滿滿的少女心喔。裡面還有一個佔地不小的寶寶樂園,還貼心的為小朋友們設計玩樂地方,很適合親子一起過來用餐。醬料區才讓人眼界大開,好幾十款橫著排開,老醋,沙茶醬,南乳,無限的香菜,真的是應有盡有,友人就先拿了些辣椒跟泰式甜辣醬試試。每一款鍋底都是以養生為主,膠原蛋白,藥膳醉雞等等,全是店家自創的。友人知道我愛吃辣,就點了滋補養生香辣鍋。一撈,豬骨熬製的湯底有人蔘,當歸等補身中藥,藥膳香氣撲鼻,肚子開始餓了。吃辣鍋喜歡加上一份鴨血,滑溜不會太硬實,可以充份吸收湯汁,每一塊很厚切,口感實在。點了兩杯藍妹啤酒,點了以後發現,這麼少女心的地方,照理應該點杯花茶呀充滿色彩甚麼的打卡飲料配合一下,不過這不是我們的風格,吃鍋嘛,如果沒啤酒的話實在
一月第二個星期二晚上,旺角。

滋補養生香辣鍋

滋補養生香辣鍋
鴨血

藍妹啤酒

點了兩杯藍妹啤酒,點了以後發現,這麼少女心的地方,照理應該點杯花茶呀充滿色彩甚麼的打卡飲料配合一下,不過這不是我們的風格,吃鍋嘛,如果沒啤酒的話實在太遜了!
美國安格斯牛小排

美國安格斯牛小排,貼心的很多食材都有半份選擇,呈大理石紋的油花分布均勻,肉質結質且帶點點油筋,牛味在口腔散發。
本地手切肥牛

本地手切肥牛服務員說最多涮五秒就可以吃,五秒有點太快了,大概十秒就剛剛好,牛味濃郁又新鮮。
嫩肩小羔羊肉

嫩肩小羔羊肉,肉質鮮嫩細緻,還帶香甜緊緻,由於是小羔羊,相對的羊羶味就比較輕,怕羶味的很適合吃喔。
活醉海花蝦

自從剝了一次殼之後,友人經常要吃帶殼的蝦,就點了活醉海花蝦。玻璃器皿盛載四隻大蝦,花雕酒蓋過蝦子,然後浸泡十分鐘,非常補身呢。看到活蝦在裡面不斷活蹦亂跳,我們興奮得不停拍照跟觀賞。
突然發現原來桌面上有四個粉紅色的沙漏,方便計時。
黑毛肚

黑毛肚,我們愛黑毛肚,愛它香脆的口感,愛它涮了辣鍋以後的鮮爽辣勁,更愛的是友人把泡大蝦的花雕酒倒進鍋裡,增添香醇酒氣。
芝士墨魚丸

再點兩份芝士墨魚丸芝士蝦丸,丸類全是手打的,所以爽口彈牙的口感自是沒話說,而且真材實料,沒有混合其他食材,
芝士蝦丸
比較喜歡的是蝦丸,吃得出蝦肉的原鮮味,友人就比較喜歡香口的墨魚丸,兩者的芝士流心跟食材原味都很搭。
柚子沙冰

甜點送上柚子沙冰,吃鍋後讓柚子清新每一寸齒頰,輕盈解膩。
結帳後,友人讓我到處拍照,果然不只是女生才會受粉紅海洋吸引呢。
2020-01-14
活醉海花蝦
芝士蝦丸
2020-02-06 382 浏览
現在食火鍋,多了一重養生概念,今日來到旺角的美滋鍋食養生鍋。美滋鍋有多款的養生鍋,有原蛋白養顏美容鍋、滋補養生香辣鍋、維他命C番茄玉米鍋及養生藥膳醉雞鍋…等多款鍋底。提起醤料,現在很多餐廳都提供自助醤料,讓客人自行調味,但比較少有這麼多醤料選擇,可自行調配。現在剛好是新年,美滋鍋還免費送上自製魚豆腐,寓意年年有餘。要了2個養生鴛鴦鍋,維他命C番茄玉米鍋58併養生藥膳醉雞鍋982個鍋我最愛養生藥膳醉雞鍋,鍋底一滾起已聞列一陣陣的酒香,藥膳湯底非常足料,有紅棗、杞子、北芪、黨參、圓肉、玉竹及雞件…等,滾約5~8分鐘,就可以食雞肉及飲湯,雞肉又嫩又滑,湯底帶著酒香及藥膳味道,又清甜又滋補。美國安格斯牛小排139美國安格斯牛小排,廚師將牛肉切成雙飛,切得不是很大件及切得很均勻,牛小排不會很肥,很有牛味,火鍋必食。老虎蝦4隻$109老虎蝦很大隻,底下用冰墊著,新鮮又夠鮮味。牛骨髓$39牛骨髓雖然不是很吸味,但點上自調的辣醬,口感又軟又滑,份量也算多,抵食。至於蔬菜及麵類,要了個茼蒿及拉麵,再加上餐廳提供水果任食,當中有橙、西瓜及哈密瓜等,食得非常盡興。

現在剛好是新年,美滋鍋還免費送上自製魚豆腐,寓意年年有餘。

美國安格斯牛小排139

老虎蝦4隻$109
老虎蝦很大隻,底下用冰墊著,新鮮又夠鮮味。

牛骨髓$39

2020-02-05 30 浏览
已經唔止第一次到訪美滋窩,首先佢嘅嘢食新鮮之外係佢哋員工嘅服務都好好。當日我去食飯係着白色衣服,員工主動問我要唔要圍裙,仲會主動幫我地煮嘢食同埋提醒各種食物要煮幾多秒,依樣野已經唔係好多餐廳做到。雖然價格係比較高一啲但係食物嘅質素同樣都高,呢個係我一直支持佢哋嘅原因😛同埋環境都舒服坐得開心😃

柚子沙冰
2020-02-05 843 浏览
之前係ig見到有間火鍋店以粉紅色為主題嘅時候,小編已經bookmark定「美滋鍋」☺️~來自新加坡嘅火鍋店,裝潢以粉紅色為主, 門口仲有一隻大大隻粉色玫瑰花🌹砌成嘅熊仔,打卡影相一流!😏餐廳仲設有兒童遊戲室,好多小朋友都會跟住爸爸媽媽去食飯,坐唔定,有左呢個遊戲室,父母就可以舒舒服服安心食飯,小朋友又唔洗怕悶啦!😆午市有套餐優惠,晚上10點後入座所有火鍋配料8折優惠,宵夜啱晒!火鍋湯底可選單鍋、鴛鴦鍋和四格鍋,其實四格鍋同單鍋價錢差唔多,如果第一次黎食,揀四格鍋一次過試晒四款口味都係一個唔錯嘅好選擇!不過小編最想美顏滋補,所以揀咗招牌湯底🌟推薦❗️膠原蛋白養顏美容鍋($218)以瑤柱、雞肉、 雞腳、豬骨和豬手等含豐富膠原食材熬製而成,每啖湯都有濃濃膠質,清甜可口,飲完之後個嘴仲會比「漿」住,膠質感十足!打邊爐之前可先飲湯,試試湯底嘅原汁原味~😏打邊爐之前先混個醬!醬料區超齊全,仲有醬料混合推薦,最重要係小食、水果任食,正!火鍋配料都有好多選擇,而且所有肉丸、滑類都係手工製作,最重要嘅係,大部分嘅火鍋配料都可以選擇半份或一份,倆口子同大夥兒食都得!嫩肩小羔羊肉($98)一份有十塊,肉質鮮嫩
之前係ig見到有間火鍋店以粉紅色為主題嘅時候,
小編已經bookmark定「美滋鍋」☺️~
來自新加坡嘅火鍋店,
裝潢以粉紅色為主,
門口仲有一隻大大隻粉色玫瑰花🌹砌成嘅熊仔,打卡影相一流!😏

餐廳仲設有兒童遊戲室,
好多小朋友都會跟住爸爸媽媽去食飯,坐唔定,
有左呢個遊戲室,
父母就可以舒舒服服安心食飯,
小朋友又唔洗怕悶啦!😆

午市有套餐優惠,
晚上10點後入座所有火鍋配料8折優惠,宵夜啱晒!

火鍋湯底可選單鍋、鴛鴦鍋和四格鍋,
其實四格鍋同單鍋價錢差唔多,

不過小編最想美顏滋補,
所以揀咗招牌湯底🌟推薦❗️膠原蛋白養顏美容鍋($218)
以瑤柱、雞肉、 雞腳、豬骨和豬手等含豐富膠原食材熬製而成,
每啖湯都有濃濃膠質,清甜可口,
飲完之後個嘴仲會比「漿」住,膠質感十足!
打邊爐之前可先飲湯,試試湯底嘅原汁原味~😏

膠原蛋白養顏美容鍋

打邊爐之前先混個醬!
醬料區超齊全,
仲有醬料混合推薦,

最重要係小食、水果任食,正!
小食

水果

火鍋配料都有好多選擇,
而且所有肉丸、滑類都係手工製作,
最重要嘅係,
大部分嘅火鍋配料都可以選擇半份或一份,
倆口子同大夥兒食都得!

嫩肩小羔羊肉($98)
一份有十塊,肉質鮮嫩細緻,羶香味美~
值得一試!
嫩肩小羔羊肉

🌟推薦❗️台灣新鮮鴨血($29/半份)
一客有四大件,都幾抵食,入口滑順軟嫩~
台灣新鮮鴨血

🌟推薦❗️牛骨髓($39/半份)
平時打邊爐好少見到有牛骨髓食,
牛骨髓

小編我最鍾意食乾貝魚滑($88)
不過呢到嘅魚滑比較軟腍,唔係小編嘅菜。
乾貝魚滑

炸響鈴($29/半份)酥脆可口,
浸完熱湯之後立即享用,
響鈴仲保留一絲嘅微脆,不錯。
炸響鈴

皇帝菜($19/半份)
半份菜嘅份量都算合理,都幾新鮮。
皇帝菜

紅薯粉($16/半份)剪得太細條,欠缺少少口感。
紅薯粉

埋單嘅時候,店員仲會送上柚子冰沙,
柚子冰沙酸酸甜甜,
剛好可以洗滌一下味蕾。

小食
水果
台灣新鮮鴨血
牛骨髓
皇帝菜
2020-02-04 16 浏览
呢間火鍋店太靚喇!裝修好靚好心機呀!以粉紅色為主,燈光光猛,適合影相打卡呀!正門有個好大嘅粉紅色熊仔,成為咗網紅打卡位😍.我哋冇揀美顏鍋,揀咗平時喜歡嘅蕃茄湯底🤣維他命C番茄玉米鍋 $98店員叫我哋湯滾之後可以畢一碗飲下😁蕃茄味好濃郁呀🤤❤️有好多甜粟米粒👍🏻想讚一讚店子就係我哋用ipad落單之後,勁快就上齊我點嘅野!好有效率呀👏🏻快得有啲驚訝😳🤣👍🏻而且店員服務態度好,又主動為我哋加湯同收碟~.食物嘅價錢貼地👍🏻同埋可以選擇半份或一份,我哋兩人打邊爐,全部都揀半份👌🏻我哋揀咗芝士雞肉香腸 $24、台灣新鮮鴨血 $29、韭菜豬肉餃 $39、墨魚丸 $39、香菇丸 $29、嫩肩小羔羊肉 $49、雲耳 $19、竹笙 $34、年糕 $16、脆肉鯇魚骨腩 $49、鮮淮山 $19、唐生菜 $14、油麥菜 $19同黃金芋條 $24。.我最鍾意食韭菜餃🤤竹笙好大片!值得一讚👍🏻鮮淮山健康又好食!同埋脆肉鯇魚腩唔錯!出面嘅火鍋店唔常見到~店子送的柚子沙冰,好好飲!!仲送咗呢個魚仔豆腐!

我哋冇揀美顏鍋,揀咗平時喜歡嘅蕃茄湯底🤣
維他命C番茄玉米鍋 $98

店子送的柚子沙冰,好好飲!!

仲送咗呢個魚仔豆腐!
2020-02-03 30 浏览
心血來潮想打邊爐就上Openrice book左呢間之前已經想食嘅美滋鍋❤️我地當日係book左午市去食有8折優惠😋係而家呢個時勢餐廳都有做好防疫措施~入餐廳前會要求顧客量體溫同以酒精搓手液清潔雙手👍🏻另外餐廳本來設有一個小型兒童遊樂園,但都暫時關閉😉🍴鴛鴦鍋😋($110+$85)我地揀左膠原蛋白養顏美容鍋拼滋補養生香辣鍋~留意返揀唔同湯底會唔同價錢😚美容鍋食之前可以飲左個湯先~真係好好飲好濃😋入面本身啲料都好入味再另外配花膠食好正🤤🍴午市套餐A(2位;$108)😋另外再加野食❤️本身套餐都每樣有啲可以試左先再叫,而且擺盤都好靚❤️肉類方面我地額外再見左安格斯牛肉同羊肉兩款都好正好濃肉味~🤤飲品方面就叫左竹庶茅根($25per1 任飲)😉唯一唔太推介嘅係干貝魚滑🤦🏻‍♀️質感同味道都唔太識形容…🙊新年餐廳就送左魚豆腐比我地寓意年年有餘🤣最後都會送翻個柚子沙冰都幾好味❤️餐廳嘅服務都好好待應會主動過黎加湯、幫手落野食~而且好貼心係張單到寫曬每樣食物要淥幾耐~👍🏻另外餐廳設有少量嘅前菜同水果係醬料區~😉📍 美滋鍋 (旺角)旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
🍴鴛鴦鍋😋($110+$85)
🍴午市套餐A(2位;$108)😋另外再加野食❤️
📍 美滋鍋 (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 台灣新鮮鴨血
2020-01-31 45 浏览
一直想去呢間美滋鍋試試,因為係全店粉紅色,好少女心❤而且之前新開嗰陣係瘋狂排隊,一直都book唔到位,終於,同d fd可以係lunch time時間食。下午時間,大把位任揀, 座位非常舒適,非常闊落,沒有逼夾感覺諗都唔使諗,鴛鴦鍋,一邊膠原蛋白,一邊香辣,記得一定要飲湯,白湯嗰邊真係好飲到不得了,至於辣湯我覺得唔太辣🙈, 但係味道好香好惹味,食得辣嘅一定要叫大辣。所有嘢食都非常新鮮,最推薦要食嘅係桂花蚌, 灼一灼就食得,新鮮又脆口鮮鵝腸,鮮甜肥美, 清洗得非常乾淨 沒有騷味 鴨血配麻辣湯底冇得彈 打邊爐又點少得牛肉呢 ,靚嘅牛肉色澤紅潤,厚薄度適中,雪花均勻,有肉味另外牛舌有咬口帶點爽口而且彈牙豆卜都要,因為個湯底正, 豆卜吸曬湯底嘅味道有爆汁效果 手打墨魚丸都好好食,好鮮甜彈牙九肚魚好少火鍋店可以食得到竟然呢度有得點 實在驚喜醬料方面多得驚人 林林種種嘅醬料盡在眼前最重要係食完一啲都唔口渴,我同朋友都無叫野飲,食到最後,職員俾咗杯水我地,都已經好夠。最後,呢間野唔止靚唔止好食,仲非常貼心,同朋友慶祝生日,竟然曬咗張相俾我地,仲要送埋相架,非常驚喜。
一直想去呢間美滋鍋試試,因為係全店粉紅色,好少女心❤

另外牛舌有咬口帶點爽口而且彈牙

豆卜都要,因為個湯底正, 豆卜吸曬湯底嘅味道有爆汁效果
手打墨魚丸都好好食,好鮮甜彈牙

九肚魚好少火鍋店可以食得到竟然呢度有得點 實在驚喜
醬料方面多得驚人 林林種種嘅醬料盡在眼前

兩個人去食,只係嗌左好少野食,每個人都要$415,好貴而且唔係咁好食。埋單比AE,但有個收銀女職員同我講唔收AE,但明明openrice上打左係會收,不過佢再強調「不嬲都唔收」,我再開比佢睇,佢睇左大約10秒,再重複「我會同宣傳部講聲改返,可能佢地未改,但我地不嬲都唔收AE」Anyway 一句唔好意思都無。然後我再提醒佢記得幫我confirm出席,因為我要儲分,佢淨係答我「得架喇 知架喇」我再話我要儲分,唔噤我就無左個分。大佬,唔係好想要你果25分,而係你比得呢個benefit就要遵守返囉。但係食完到依家上埋車返屋企,都仲未噤。其實噤一下好難咩?你個場無咩客架喎,食過其他餐廳一知道到左即confirm,點解你地可以拖咁耐?一間唔係咁好食又貴既餐廳,其他員工態度幾好都無用,一個態度唔好既,都唔會再吸引到人再黎食。平時好少食完會想打出黎,今次忍唔住。

Anyway 一句唔好意思都無。

平時好少食完會想打出黎,今次忍唔住。
呢間火鍋係樂天經典集團引入香港,主打養生湯底,店員特別推薦滋補養生香辣鍋同埋膠原蛋白養顏美容鍋。而店舖裝飾以粉紅色為主題,門口仲有隻大型粉紅啤啤,啱晒女仔黎打卡!每人都會收取醬料費$20,但費用會包括調味料同埋涼拌小食,仲有生果🍊🍎值得一提嘅係呢度服務態度唔錯,仲提供圍裙,防止我哋件衫整污糟!滋補養生香辣鍋及養生藥膳醉雞鍋🍲我哋叫咗兩款湯底,一款係醉雞,一款係麻辣。醉雞湯底非常濃郁,有淡淡酒香,酒香亦唔會太濃烈,服務員叫我地喺食之前飲碗湯先,藥材同埋酒嘅味道非常平衡,值得一試。至於麻辣湯底亦以香濃為主唔算辣,味道特別,十分過癮,未開始打邊爐可以先飲碗湯,十分暖胃。牛肉、牛舌🐮牛肉非常嫩滑,油花分布平均,肉味濃郁,可以做配上餐廳提供嘅建議醬料。而牛舌較為薄切,十秒就熟,口感爽滑!響鈴響鈴炸得夠脆卜卜,而呢度嘅湯底偏濃郁,好適合食響鈴珍寶鮮蝦水餃及芝士墨魚丸店裏面亦有很多款水餃和手打丸選擇,每款都非常吸引!而珍寶鮮蝦水餃入邊夠足料,水餃餡入邊蝦肉夠彈牙!至於芝士墨魚丸夠特色,咬開入邊有留心芝士,啱晒芝士迷!最後食完之後會送上芒果沙冰,清一清新口腔✨

呢間火鍋係樂天經典集團引入香港,

滋補養生香辣鍋及養生藥膳醉雞鍋🍲
我哋叫咗兩款湯底,一款係醉雞,

牛肉、牛舌🐮

響鈴
響鈴炸得夠脆卜卜,而呢度嘅湯底偏濃郁,好適合食響鈴

珍寶鮮蝦水餃及芝士墨魚丸
至於芝士墨魚丸夠特色,咬開入邊有留心芝士,啱晒芝士迷!

最後食完之後會送上芒果沙冰,清一清新口腔✨
2020-01-30 23 浏览
今天是爸爸生日,約了晚上和爸爸打邊爐撐枱腳慶祝生日。選擇爸爸公司附近的旺角家樂坊「美滋鍋」火鍋店。進入餐廳門口,擺放很大迷人粉紅色熊公仔,很可愛🥰火鍋店內設有寶寶樂園區域,大人安心打邊爐,小朋友又可以玩樂👍環境座位擺設空間闊落,燈光很柔和,感覺很舒服😌點餐運作,下單是採用電子屏幕自助點菜。一目了然,可以慢慢睇,既方便又環保♻️ 自助調味區域,擺放得很整齊👍爸爸點了一個有4款口味做火鍋湯底,膠原蛋白養颜、蕃茄玉米、藥膳醉雞、清涼解熱雪耳鮮椰,一次過可以品嚐多款口味😋😋首先飲碗蛋白美顏湯,材料十足,味道鮮甜滋補,湯底清甜,飲完碗湯才開始打邊爐呀!😋我至愛美國安格斯牛小排,食落牛味很濃,肉質爽口又嫩滑😋白鱔片很新鮮,咬落彈牙😋鮮蝦水餃,皮薄餡多,內有兩隻大蝦😋日本白豬花肉,厚薄剛剛好,爽口有肉味😋爸爸很滿足,生日食到一餐好味火鍋餐😊

進入餐廳門口,擺放很大迷人粉紅色熊公仔,很可愛🥰

環境座位擺設空間闊落,燈光很柔和,感覺很舒服😌

自助調味區域,擺放得很整齊👍

我至愛美國安格斯牛小排,食落牛味很濃,肉質爽口又嫩滑😋

白鱔片很新鮮,咬落彈牙😋

鮮蝦水餃,皮薄餡多,內有兩隻大蝦😋

日本白豬花肉,厚薄剛剛好,爽口有肉味😋

爸爸很滿足,生日食到一餐好味火鍋餐😊
2020-01-20
2020-01-30 41 浏览
美滋鍋阿妹話有一間新店想去試吓,約埋我一齊去打邊爐!竟然喺旺角,仲要排隊上去搭lift,係咪好多人呢?好彩有book位,入到去即刻有位坐,全部都係用iPad落單,與時並進!坐到七點都差唔多座無虛席,可想而之大家冬天都係鍾意打邊爐!門口有隻好靚嘅粉紅色啤啤熊叫咗麻辣鴛鴦鍋一個辣一個唔辣前菜醬料水果係自助型式手切牛肉超正水餃水準之作竹生吸左菇湯好好味黑毛豬肉片蟹子墨魚滑好鬼靚!成個水晶球咁,侍應姐姐好窩心咁過嚟幫我地落呢個入湯水尤魚黑柏葉爽脆炸魚皮又薄又脆仲有支裝可樂供應添
美滋鍋

炸魚皮又薄又脆

仲有支裝可樂供應添
2020-01-15
  • 珍寶鮮蝦水餃
每次揀食咩餐廳都會想揀間少女心既餐廳💕 女人無論三歲定八十,都會想時刻保持少女心😆 一去到間餐廳已經俾近門口既粉色花花熊仔吸引住😍 成間餐廳都係女士們喜愛既粉紅色,姐姐們一定要嚟潮聖打卡呀📸·呢間來自新加坡既火鍋店,以招牌既養生火鍋湯底作賣點🍜 令食客以火鍋湯底為亮點👀 湯底方面我揀左鴛鴦鍋,膠原蛋白美顏美容鍋 配 養生藥膳醉雞鍋😍😍 特別推薦膠原蛋白美顏美容鍋😋 材料加入雞腳、豬骨、乾瑤柱、紅棗等等,全部都係女士們養生嘅美顏材料🤗 飲樂好有糊住個口嘅感覺,可見骨膠原濃度非常之高🤩🤩·呢度係用近期大熱既QR Code落單, 每款配料都可以叫半份或全份,咁就唔使驚嘥嘢同埋可以試多啲唔同配料啦👍 · 特別推薦台下幾款配料~- 魚豆腐製成魚既形狀,有年年有餘既意思,啱哂嚟緊農曆新年食,材料加入油甘魚、黃豆及蛋白製成,質感有豆腐般的細嫩,但帶有魚腐的口感,非常特別🤩·- 芝士蝦丸非常有驚喜😋 蝦丸口感非常爽口彈牙,中間有流心既芝士,非常邪惡但又禁不住一粒一粒咁擺入口😆😆·- 美國安格斯牛小排係叫左半份,估唔到份量都好多,🐮牛小排顏色粉粉嫩嫩,油脂紋理分怖平均,淥8-10秒就食得,薄薄一片已經充

特別推薦台下幾款配料~

- 美國安格斯牛小排係叫左半份,估唔到份量都好多,🐮牛小排顏色粉粉嫩嫩,油脂紋理分怖平均,淥8-10秒就食得,薄薄一片已經充滿牛肉香味,很不錯呢👍

最後店員會送上🍋檸檬沙冰作為甜品,味道甜甜酸酸,冰涼可口,食完火鍋整返杯果然透心涼🤗
2020-01-07
  • 魚豆腐
  • 柚子沙冰
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
呢幾日突然涷左好多>~<去完旺角拜年立即揾下附近邊度有得打邊爐,我就醒起早幾日見到朋友介紹新加坡超人氣,裝修超粉紅嘅連鎖火鍋店美滋鍋。上到去好多人,如果冇訂枱就要等下,餐廳🍴夠細心,等超過30分鐘可以扭蛋一次,獎品係優惠卷可以食飯用,仲有飲品,糖果盒🍬,食吓玩吓時間好快過。 ❤️一入到去,兩位小公主就嘩一聲!成間店舖都係充滿粉紅色,門口仲有個好可愛嘅粉紅啤啤。🧡欣賞店員服務態度好好,一坐低就提醒我哋用餐只有兩個鐘,所以要快啲落單,落單用I pad好方便,食物上枱時間都好快。💛等上菜嘅時候,我地就去左醬料區,超多唔同款嘅醬料任你Mix。仲有幾款前菜同生果仼食。💚美滋鍋所有湯底都係有益滋補。我地點左個維他命C蕃茄🍅玉米🌽鍋,好濃味,加上有超多玉米粒。我哋叫咗美國安格斯牛小排,好嫩滑,要求高嘅老公都讚好。鵝腸都好正,新鮮。我就推介珍寶鮮蝦水餃🥟。大大隻餃子,入面餡料好多,啲蝦爽口彈牙。💙美中不足既係,本來餐廳有個小小既遊戲室可以俾小朋友玩,用手機掃二維碼就睇到遊戲室入面嘅CCTV。不過今次近期全城戒備,我都好欣賞餐廳為安全所實行的措施,兒童遊戲室暫時關閉,仲有啊入去餐廳前每位都

💙美中不足既係,本來餐廳有個小小既遊戲室可以俾小朋友玩,用手機掃二維碼就睇到遊戲室入面嘅CCTV。不過今次近期全城戒備,我都好欣賞餐廳為安全所實行的措施,兒童遊戲室暫時關閉,仲有啊入去餐廳前每位都要量體溫同搓手㗎。

💜而家既新年優惠都好抵,火鍋配料花膠全份可以無限追加。每人仲可獲贈新春版「魚意吉祥」自製魚豆腐一條。
以獨家配方製作成魚的形狀,口感入口即溶,小朋友見到😍😍😍。吃完還送上每人一小杯柚子沙冰,呢一餐簡直完美。
另外每位客人仲有食神利是,$50現金券!
  • 柚子沙冰
  • 珍寶鮮蝦水餃
  • 美國安格斯牛小排(半份)
2020-01-28 20 浏览
與閨蜜農曆年前聚一聚,選擇旺角的美滋鍋。置身粉紅天地裏慢慢傾,慢慢吃,真是一件賞心樂事。清涼解熱雪耳鮮椰子鍋鍋底材料簡單又新鮮,且有清熱效用,我這天感冒底也全靠它了。特色肉拼盤$288有牛和豬肉各兩款,美國安格斯牛小扒及牛丁,以牛小扒牛味比較濃,沒有渣。西班牙黑豚香肩及田野鄉村嫩豬花肉,兩者肉質都很稔滑。白鱔片$59(半份)肉質新鮮有鱔香。雲耳$19(半份)滾至軟滑,吸入湯底,一片不留。滑豆腐$19(半份)非常滑的豆腐,前後點了兩次。唐生菜$19(半份)檸檬菊花蜜$26清熱飲料,不甜又滋潤。醬料$20/位自助醬料區有十款以上的醬料,還有涼菜和生果無限量供應,十分大方。結帳時奉上的柚子沙冰,非常醒胃解滯。
與閨蜜農曆年前聚一聚,選擇旺角的美滋鍋。
置身粉紅天地裏慢慢傾,慢慢吃,真是一件賞心樂事。
特色肉拼盤$288
白鱔片$59(半份)
肉質新鮮有鱔香。
雲耳$19(半份)
滾至軟滑,吸入湯底,一片不留。
滑豆腐$19(半份)
非常滑的豆腐,前後點了兩次。
唐生菜$19(半份)
檸檬菊花蜜$26
清熱飲料,不甜又滋潤。
醬料$20/位
結帳時奉上的柚子沙冰,非常醒胃解滯。
與兩位閨蜜聚會,而我又想打邊爐,上個月去星加坡見到美滋鍋,一間粉紅調的餐廳,好像很適合與閨密相聚的地方,所以就選了它。我們在open rice 訂座,去到等了10分鐘就可以入。餐牌可以在平板電腦上看,落單也非常方便與容易。每個菜式由$2x-$1xx不等,有半份與全份選擇,風儉由人。當然,打邊爐最重要當然是湯底,湯底有6個選擇,客人可以選擇一個湯底 or 兩個湯底,又或者四個湯底,我們選擇了四季鍋鍋。分別有招牌的膠原蛋白美顏鍋、長生抗癌松茸野菌鍋、滋潤養生香辣鍋和養生藥膳醉雞鍋。之後我們叫了些日本豬、牛肉、羊肉,墨魚滑、菜、魚豆腐、脆炸午餐肉和海鮮、魚生。今次太多食物,不每一様寫了,但有幾様是誠意推介:😍帶子魚生,非常新鮮,好大粒,好正!🐔養生藥膳醉雞鍋,充滿酒香,打邊爐一流!🐽日本香肩豬肉片,肉質鮮嫩,正!🎈脆炸午餐肉,估唔到用炸午餐肉打邊爐,也幾過癮,好食!☘️柚子soba ,以這個作結尾,消一消滯,正!最後,整體來說,美滋鍋真的非常適合一班閨密去,食物款式多,也很新鮮,最好是有半份或全份的選擇,另外我很喜歡他們醬料區,款式多,醬料豐富😙😙,值得一去!🤩以平板電腦落單,非常方便😄這個是

今次太多食物,不每一様寫了,但有幾様是誠意推介:

😍帶子魚生,非常新鮮,好大粒,好正!
🐔養生藥膳醉雞鍋,充滿酒香,打邊爐一流!
🐽日本香肩豬肉片,肉質鮮嫩,正!
🎈脆炸午餐肉,估唔到用炸午餐肉打邊爐,也幾過癮,好食!
☘️柚子soba ,以這個作結尾,消一消滯,正!

以平板電腦落單,非常方便😄
這個是招牌菜叫什麼豆腐魚,味道一般。

四季鍋

脆炸午餐肉