2016-03-15
Tulsi and wine喺北角出名嘅印度餐廳👳印度菜唔係好主流嘅菜式所以真係估唔到長期都多人由入去果下就冇見過空嘅枱人接人👀好彩book定位 同上次上環食嗰間個名雖然一樣但係呢度人流多好多而且食嘅菜式都係正宗嘅印度野食物同侍應都充滿着印度風味😂這一間印度餐廳價錢都幾親民唔算太貴但係由於自己唔算太鍾意食咖喱所以叫嘅食物都係鐵板燒🍳🔥(所以就算唔係太鍾意食咖喱都可以試吓因為佢有好多選擇👌)天多羅香燒羊扒 ($168)Tandoori lamp chop 🐏全個餐牌最貴嘅一款菜式亦都係廚師推介嘅菜式羊扒嘅肉質好淋由放係鐵板燒嘅關係上枱嘅時候舊肉仲係出煙嘅♨️見到都興奮😆羊扒嘅特別之處就係配上左印度嘅香料帶小小辣所以食落去都唔會太膩香料同羊肉嘅配搭同普通燒嘅唔同對於唔鍾意樣嘅蘇味的人會較容易接受😌炭燒無骨魚 $90Fish tikka全晚最令我驚喜嘅菜式😳本身覺得係印度餐廳食魚已經係一個冒險。。 出乎我所料個魚整得好好味😛無骨對懶人來講已經係一大賣點 一上枱其實都唔覺得係魚仲以為佢上錯隻雞 魚嘅外表面因為啲印度香料嘅關係所以變咗黃色但係其實咬入去入面都係白色魚肉有種入口即溶的感覺十分嫩滑雖然
Tandoori lamp chop 🐏
Fish tikka
全晚最令我驚喜嘅菜式😳本身覺得係印度餐廳食魚已經係一個冒險。。 出乎我所料個魚整得好好味😛無骨對懶人來講已經係一大賣點 一上枱其實都唔覺得係魚仲以為佢上錯隻雞 魚嘅外表面因為啲印度香料嘅關係所以變咗黃色但係其實咬入去入面都係白色魚肉有種入口即溶的感覺十分嫩滑雖然冇鮮魚味但同herb一齊食又幾特別,有種特呢嘅風味🐟♨️,值得一試。未必係你食過最好味嘅魚但係味道一定係未食過嘅😂