是晚又嚟咗呢間喺元朗區內~出哂名用高質食材嘅放題店開餐😙😙揀咗✨雪-放題套餐 每位$258 (升級+$168@位)(另加一)~就暢食暢飲兩小時✌🏻掃QRCODE落單~食物上菜速度超快!!.🌟重點推薦必叫:✨兵庫縣室津生蠔🦪:隻隻都多汁飽滿~質素好好~必須追加嘅亮點;✨刺身:叫咗嘅三文魚、帶子、榮螺、甜蝦、鮑魚片、油甘魚等等都勁新鮮👍🏻👍🏻尤其唔可以錯過😋肥美無比嘅拖羅;✨磯燒鮑魚:爽口彈牙!入口鮮甜😍😍;✨海膽手卷:一口大小~甘甜唔腥🫰🏻;✨北海道蒸毛蟹🦀:食放題都真係少見可以原隻日本蟹咁上枱呀;✨比目魚西京燒:軟嫩鮮味!正!!✨扇貝海膽醬燒:惹味有口感🔥🔥🔥(當然仲有大量壽司🍣、串燒🍢、一品料理🍲、甜品🍮等等等等無限制任叫😆😆).除咗自助區嘅飲品外~升級完仲可以任飲埋Hoeggarden生啤添🍻另外亦有多款雪糕雪條任食唔嬲🫰🏻🫰🏻非常滿足!!
🌟重點推薦必叫:
✨磯燒鮑魚:爽口彈牙!入口鮮甜😍😍;
✨海膽手卷:一口大小~甘甜唔腥🫰🏻;
✨北海道蒸毛蟹🦀:食放題都真係少見可以原隻日本蟹咁上枱呀;
✨比目魚西京燒:軟嫩鮮味!正!!
✨扇貝海膽醬燒:惹味有口感🔥🔥🔥

✐☡ ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ᡣ𐭩💬 總括:位於元朗嘅放題店超有質素,提供超過 120 款美食🎉。可選擇升級套餐,享生蠔🦪、拖羅🍣等高級食材;另外,蒸毛蟹🦀、串燒🍢等美食,同樣不容錯過。環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★————————————————元朗向來美食林立🥘,當中有唔少高品質餐廳。今次同米菲去咗呢一間餐廳,位置唔算顯眼,位於地庫。餐廳基本放題已經有 120 款美食,除咗平常放題常見嘅壽司🍣、刺身🍣、熱料理🥘、串燒🍢等等,仲可以額外加錢升級套餐,有更多高級食材可以選擇。▼ 任食生蠔🦪升級套餐必點項目,提供兵庫縣室津生蠔任食。每隻生蠔都肉質厚實,充滿海水鮮味😍▼ 刺身升級套餐,可以任食拖羅刺身同磯燒鮑魚。厚切拖羅刺身超誘人,入口即化,魚油嘅香氣同魚肉嘅鮮甜完美融合😋;磯燒鮑魚咬落去鮮嫩彈牙,其他刺身款式亦相當豐富,而且每款都係厚切,非常新鮮。▼ 北海道蒸毛蟹🦀超值推介!好少放題店會提供原隻蒸毛蟹任食。雖然毛蟹體型唔大,但勝在原汁原味,蟹味濃郁,蟹肉鮮甜厚實,蟹膏亦十分濃郁。▼ 蟹味噌蟹肉甲羅燒用蟹蓋承載焗到香噴噴嘅蟹肉,蟹肉入口鮮甜,加埋味
✐☡ ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ᡣ𐭩
環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★
服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★

————————————————
▼ 任食生蠔🦪
刺身
▼ 北海道蒸毛蟹🦀
▼ 蟹味噌蟹肉甲羅燒
用蟹蓋承載焗到香噴噴嘅蟹肉,蟹肉入口鮮甜,加埋味噌嘅鹹香,一入口,豐富層次,超級正👍
▼ 火炙鵝肝牛肉壽司、海膽手卷
火炙鵝肝充滿油香,配上牛肉,增添唔同口感;海膽手卷每啖都充滿鮮甜海膽,鮮味瞬間充滿口腔,每一口都超級滿足😚!
▼ 串燒
放題嚟講,串燒相當唔錯。燒扇貝經過燒烤,邊緣微微焦香,金黃色澤好吸引,肉質 Q 彈。雞軟骨鹹香可口,脆卜卜,一食就停唔到口,令人一吃就愛上😘!
————————————————
📍緣聚(香港) | 香港元朗西裕街5-11號金福閣地庫
2025-03-27 552 浏览
最近到訪了元朗一間日式放題餐廳,整體體驗相當滿意。餐廳環境舒適,裝潢充滿日式風格,座位寬敞。菜式選擇豐富,尤其是海鮮類選擇非常多,令我垂涎欲滴。三文魚刺身是厚切且油脂分布均勻,入口即化。拖羅刺身鮮甜中帶有淡淡的魚脂香氣。生蠔刺身亦不遜色,蠔肉飽滿,帶有淡淡的海水鹹香,口感清爽。(重點是生蠔是有點任吃的,沒有限制)海膽手卷的海膽味道鮮甜濃郁,搭配醋飯非常平衡,令人想一試再試。熱食方面,北海道蒸毛蟹是餐廳的一大亮點,坊間普遍較少有蒸毛蟹的任食,蟹肉鮮嫩多汁,搭配簡單的蒸煮方式,完美保留了原汁原味。磯燒鮑魚則以獨特的烤製手法呈現,鮑魚肉質彈牙,帶有淡淡的炭香,調味恰到好處。飲品方面除了常見的啤酒、汽水外,還有各式茶飲,適合不同口味的客人。總結而言,食物選擇多,尤其海鮮方面十分出色,絕對是我的回頭餐廳之一。

2025-03-22 595 浏览
元朗日式榻榻米座位放題朋友住元朗,帶我去一間放題店鋪食飯。店鋪在地庫,入口並不起眼。一落樓梯就見到整部牆都是日式燈籠,餐廳內有日式榻榻米座位。星期六日午市每位$ 258任食120品,再加多$190 任食海膽、長腳蟹、生蠔等。我們都有加$190,個人推介以下的食物。🔸️生蠔(一打)叫了12隻生蠔,食生蠔一定回本。 法國生蠔肥美清爽,有清新的海水味。🔸️蟹味噌蟹肉甲羅燒每款都熱辣辣,滿滿的蟹膏,蟹膏味好濃。🔸️甜品:生忌廉銅鑼燒生忌廉甜味清香而不會膩,勁少在放題出現。🔸️手卷、刺身開邊赤蝦、帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝、吞拿魚、甜蝦、紅貝、海膽、鵝肝手卷刺身不會太大件,所以可叫多些或留胃食其他食物。🔸️燒物和熱食焦糖燒菠蘿蟹肉素翅茶碗蒸牛舌串🔸️飲品清酒、梅酒、大杯Hoegaarden
元朗日式榻榻米座位放題

🔸️生蠔(一打)

🔸️蟹味噌蟹肉甲羅燒
每款都熱辣辣,滿滿的蟹膏,蟹膏味好濃。

🔸️甜品:生忌廉銅鑼燒
生忌廉甜味清香而不會膩,勁少在放題出現。

🔸️手卷、刺身
刺身不會太大件,所以可叫多些或留胃食其他食物。

🔸️燒物和熱食
焦糖燒菠蘿
蟹肉素翅茶碗蒸
牛舌串

🔸️飲品
清酒、梅酒、大杯Hoegaarden

2025-03-18 808 浏览
早幾日同老公去開元朗,順手係附近搵食喺大馬路附近,轉入內街見到有間放題,就去試試佢星期一至五成人每位$238 另外仲可以加$168/位,升級食埋生蠔、海膽手卷、北海道蒸毛蟹拖羅、甲羅燒、磯燒鮑魚、D24榴連🤤🤤🤤基於平時出去食個甲羅燒平平到都要$100,所以我哋就加錢食埋佢餐廳位B1層,環境都好闊落,有一半係西式裝修,另一半係日式裝修,見到佢仲有日式主題房,好適合一大班朋友黎盡興!餐廳有自助飲品同雪糕區除咗一般嘅汽水、紙包飲品,仲有不同款嘅啤酒。佢哋供應嘅係本地品牌嘅雪糕,另外仲有韓國雪條同泰國雪條,選擇都幾多刺身方面選擇都幾足,而且都好新鮮,有:赤蝦刺身、榮螺、帶子、三文魚、油甘魚、北寄貝、八爪魚、希靈魚、吞拿魚、甜蝦、仿鮑片、赤貝、池魚王等壽司同手卷當然唔少得,佢壽司嘅飯量比較少,等你可以食多幾件😍直得一提嘅係佢沙律都有4款:辣味吉列蝦沙、蟹籽沙律、黑松露魚生沙律、泰式生蝦沙律,食放題嘅時候好需要食返啲沙律去清新一下天婦羅同炸物選擇就同平時食開嘅差唔多,天婦羅有蝦、南瓜、蟹柳、番薯仔、野菜、金菇。炸物就有芝麻雞翼、紫心香芋波波、芝士炸雞、吉列蠔、榴槤炸彈、炸餃子、明太子芝士年糕等。
早幾日同老公去開元朗,順手係附近搵食
喺大馬路附近,轉入內街見到有間放題,就去試試佢
星期一至五成人每位$238
餐廳有自助飲品同雪糕區
炸物就有芝麻雞翼、紫心香芋波波、芝士炸雞、吉列蠔、榴槤炸彈、炸餃子、明太子芝士年糕等。不過佢嘅雜物就算放咗一段時間,都唔會好油膩。
燒物方面,老公就鍾意佢個味醂魚乾,佢話好夠味,而且又唔會太乾身。我就鍾意佢個焦糖菠蘿,唔會死甜味,酸酸甜甜好開胃。
串燒方面,選擇都唔少,而我最鍾意食嘅係佢嘅慢煮牛脷,勁軟嫩!
最估唔到嘅係午餐都有咁多燒海鮮,燒蝦、燒蠔、燒扇貝都有
炒飯、湯烏冬、壽喜燒、蕎麥麵都有齊,不過我哋太飽冇食到
甜品方面,除咗雪糕雪條,仲有芝士撻、鯛魚燒、木糠布甸等等
飲品除咗啱啱提過雪櫃裏面嘅罐裝飲品,仲有熱飲、特飲同清酒
選擇多到眼花撩亂😵‍💫
2025-03-10
2025-03-18 682 浏览
係屯門元朗區數得出嘅高質放題餐廳,小編相信「緣聚」係數一數二👍仲要係元朗咁近,小編冇理由唔帶埋太太去大吃一餐架嘛🤪去盡情地放肆咁食啦😝晚市成人自選2小時 $298/位 + 升級 $168今次我哋除咗食$298放題之外,仲加$168升級左食生蠔🦪 毛蟹、海膽手卷、拖羅刺身、蟹味噌蟹肉甲羅燒、泰國D24榴槤 等等……真係相當之高質呀😋生蠔 同 刺身都十分之新鮮👍除咗以上食品之外,仲有超過10款嘅刺身,包括:赤蝦刺身、榮螺刺身、帶子刺身、三文魚刺身、油甘魚刺身、北寄貝刺身、希靈魚刺身、吞拿魚刺身、甜蝦刺身、赤貝刺身、池魚王刺身等等……實在太豐富啦😋而壽司方面就有花之戀、油甘魚腩、柚子鹽象拔蚌、火炙鵝肝牛肉等等……嘅壽司款式任君選擇😊熱食方面就有壽喜燒牛肉鍋、蟹味噌蟹皇粥、串燒類、燒羊扒、天婦羅類、蒜油清酒煮蜆、燒蠔等等……有太多款式 都數唔哂出黎啦😂 大家有興趣就快啲Book位去試吓啦😋

晚市成人自選2小時 $298/位 + 升級 $168

大家有興趣就快啲Book位去試吓啦😋
2025-03-13 669 浏览
早兩日和Sikky短聚一番,相約去食放題,任食想食什麼就點什麼,刺身、壽司、炸物、手卷、沙律、燒物等等都有,輕鬆暢談飲飲食食。元朗的緣聚有加$168升級放題,榴槤、生蠔等食材都任食,食到捧着肚子走。生蠔是兵庫縣室津生蠔,肥美大隻,飽滿的肉身脹卜卜,鹹鹹的海水味加上餐廳特調醬汁,鮮甜感豐富,新鮮而不感腥味。叫了足足一打,因為大大隻,其實食完都有少許飽,各款刺身,切得厚薄適中,略沾芥末豉油,繼續刺激食慾。赤蝦刺身、油甘魚、八爪魚、三文魚、吞拿魚等等,正常放題有的都有。另外因為升級,有拖羅食,油脂分布均勻,不腥,肉質色澤新鮮,入口軟嫩可口,會想追加的。至於火炙壽司同樣例牌必叫,經火一燒的味道,就是別有風味,有燒過的惹味感,肉質半熟半生狀態,嫩肉質感,食多兩件都未覺得夠。其中的火炙三文魚和火炙帶子叫了幾回。雖然下面連帶一口壽司飯,但飯的份量好小,所以食完感覺好似無食,結果造就不停食不停叫。而且上菜速度都幾快,這邊一下單,不一會兒就送到面前。其他的手卷反卷沙律,我就無叫太多,反而焦糖菠蘿和泰國D24榴槤就叫了好幾回。菠蘿酸甜多汁,越食越開胃。榴槤大大隻,奶黄色澤飽滿緊致,入口如雪糕般溶化,其實食
早兩日和Sikky短聚一番,相約去食放題,任食想食什麼就點什麼,刺身壽司、炸物、手卷、沙律、燒物等等都有,輕鬆暢談飲飲食食。元朗的緣聚有加$168升級放題,榴槤、生蠔等食材都任食,食到捧着肚子走。

其他的手卷反卷沙律,我就無叫太多,反而焦糖菠蘿和泰國D24榴槤就叫了好幾回。菠蘿酸甜多汁,越食越開胃。榴槤大大隻,奶黄色澤飽滿緊致,入口如雪糕般溶化,其實食多幾件都翻本,嘿嘿。
2025-03-06
2025-03-11 724 浏览
上星期和家人去元朗食放題,餐廳環境不錯,有西式的座位,也有日式塌塌米,好特別。任點任食,食物種類超多。甲羅燒,外貌很好看,蟹膏醬好香濃,有濃郁的蟹膏味道,加上魚片乾一齊食,口感特別好。新鮮生蠔,好大隻,隻隻肉質飽滿,夠鮮味,任食任點,好快回本,哈!刺身種類好多,三文魚、吞拿魚腩、油甘魚、帶子、赤貝、赤蝦......數不盡,赤蝦幾大隻,好鮮甜,不腥。三文魚夠肥美,油香滿滿。吞拿魚腩都無限供應,甘香軟滑,好味。燒羊扒,燒得好香,熟度剛好,肉質夠嫩,沒有羊羶味,不太喜歡吃羊的人都可接受。蒸毛蟹,都不細隻,味道偏清淡,但都算幾多肉,味道不錯。鱈魚燒,表面燒得微微焦,入口超滑,緊緻美味,油香滿滿。芝麻雞翼,外皮酥脆,肉質嫩滑,有肉汁。炸生蠔,好香脆,有蠔的香味。燒帶子都不錯,燒得幾香,肉質鮮甜,配合醬汁燒,幾惹味。甜品都有好多選擇,木糠布甸一層一層,幾吸引,細細杯,不會太飽,不太甜,忌廉好軟滑。芝士撻也不錯,芝士香味濃郁,外皮富有牛油香味。

蒸毛蟹,都不細隻,味道偏清淡,但都算幾多肉,味道不錯。

鱈魚燒,表面燒得微微焦,入口超滑,緊緻美味,油香滿滿。

燒帶子都不錯,燒得幾香,肉質鮮甜,配合醬汁燒,幾惹味。

2025-03-09 503 浏览
星期日去元朗探朋友,晚上他帶我去附近食放題,餐廳好特別,一部分是西式區,一部分是日式區,各有特色,環境相當舒服。各式刺身,種類十分多,整體質素不錯,感覺很新鮮,有三文魚、油甘魚、吞拿魚腩、帶子、赤蝦、甜蝦、赤貝......我們各樣試試,油甘魚甘香鮮味,有口感,帶子鮮甜,都算厚身,三文魚都很高質,橙白相間,油脂甘香。生蠔任食,都好大隻,相當新鮮,有淡淡的海水鹹味,一點腥味也沒有,以放題而言,質素已是相當不錯。汁煮鮑魚,都是任點,算大隻,肉質軟滑得來彈牙,幾厚身,口感不錯,味道幾好。烤羊扒,有些驚喜,烤得幾香,熟度剛好,不會有太多肥膏,肉質嫩滑,不太感到有羊羶味,外皮烤得微微焦,幾香口。芝麻雞翼,外表香脆,肉質嫩滑,能保持肉汁,相當可口。吉列蠔都不錯,不算大隻,但夠酥脆,點些沙律醬更好味。鰻魚燒,都好件,都幾厚身,燒得色澤吸引,肉質較軟,如彈牙一些更美味。甜品種類都好多選擇,芝士撻餅底酥香,芝士濃郁,幾好味。木糠布甸細細杯,不會太飽,一層層感覺幾好。綠茶卷蛋好香綠茶味,對綠茶控友好。

• 刺身
2025-03-04 678 浏览
聽朋友講有間紮根元朗多年的日式放題,食完發現食物質素甚高,急不及待同大家分享一下❤️。放題任食兩小時,共128款日式料理,涵蓋刺身、壽司、逸品料理、燒物等多個範疇。還可以升級品嚐到生蠔、長腳蟹等新鮮海鮮,食物種類的確十分多元化。✨生蠔✨叫了一大盤,隻隻都肥美飽滿,賣相好得🤩。入口新鮮且美味,真的超高水準😍一食再食👍🏻👍🏻✨松葉蟹腳✨尺寸超長🤩食落鮮甜多汁,蟹味甚濃,作為長腳蟹的粉絲,愛慘了😍😍🙌🏻✨刺身✨多款刺身令人感受到海洋鮮美的風味🌊開邊赤蝦刺身肉質晶瑩剔透,口感富有彈性;磯燒鮑魚肉質爽口彈牙;帶子、甜蝦滑溜鮮甜榮螺、北寄貝、赤貝口感爽脆。✨壽司✨火炙鵝肝牛肉非常有特色,鵝肝的油脂香與嫩滑的牛肉融合在一起,食落又香又滑,令人難忘。海膽手卷色澤鮮艷,有奶油般的口感。✨逸品料理✨味噌牛舌煮得超級入味,牛舌軟腍,非常滋味。韭菜雞腎彈牙惹味,芝士醬玉子燒香嫩軟滑,蟹味噌蟹肉甲羅燒夠晒濃郁,好正。✨串燒✨蒲燒鰻魚串肥美入味,芝士雞肉丸串足料,非常惹味。✨揚物✨明太子芝士年糕,酸酸甜甜,十分開胃。一口蝦多士及榴槤炸彈非常出色,蝦多士外脆內軟,榴槤炸彈流心餡十分好食。✨甜品✨宇治綠茶忌廉蛋捲夠鬆軟

放題任食兩小時,共128款日式料理,涵蓋刺身壽司、逸品料理、燒物等多個範疇。還可以升級品嚐到生蠔、長腳蟹等新鮮海鮮,食物種類的確十分多元化。

✨生蠔✨
叫了一大盤,隻隻都肥美飽滿,賣相好得
🤩。入口新鮮且美味,真的超高水準😍一食再食👍🏻👍🏻

✨松葉蟹腳✨

刺身
多款刺身令人感受到海洋鮮美的風味🌊
開邊赤蝦刺身肉質晶瑩剔透,口感富有彈性;
磯燒鮑魚肉質爽口彈牙;帶子、甜蝦滑溜鮮甜
榮螺、北寄貝、赤貝口感爽脆。

壽司

✨逸品料理✨

✨串燒✨
蒲燒鰻魚串肥美入味,芝士雞肉丸串足料,非常惹味。

✨揚物✨

甜品
宇治綠茶忌廉蛋捲夠鬆軟,D24榴槤😍😍超香超軟滑、炸黑糖糍粑外脆內軟,好食到停不了手👍🏻👍🏻👍🏻

餐廳位於地庫且人氣極高,建議想食的朋友預留多點時間去早點等位。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗
  • 松葉蟹腳
  • 扇貝黃金燒
  • 蟹味噌甲羅燒
為咗慶祝同事面試成功,今次帶佢來食放題,升級咗$168 可以食到蟹腳,拖羅,海膽手卷,D24榴槤,估唔到任食質素都唔差,超滿足!😍環境唔錯,坐得幾舒服!拖羅雖然未去到入口即溶嘅水準,但都幾軟嫩,有魚油香味😆 生蠔一到好有氣場,賣相好壯觀,生蠔好冰涼新鮮👍🏻 竟然有原隻毛蟹!刺身就點咗好多三文魚,拖羅,蟹腳,赤蝦,甜蝦,赤貝,榮螺,刺身新鮮,鮮甜,擺盤好靚😍😍蟹肉素翅茶碗蒸我最鍾意食,滑脫脫~燒牛舌串燒超正!熱辣辣又厚切!肉質好軟嫩😍點咗兩次😍食到有點膩,就來份泰式生蝦沙律,個醬超清新,生蝦同沙律都好爽甜!香蒜牛柳粒,好惹味!而且肉唔會咬唔開,牛肉裏面有少少生,熟度剛好😍最開心係有D24榴連食啊!雖然係冷凍但係榴槤味都好濃郁,好甘甜😆 想叫多round但太飽了🥹

蟹肉素翅茶碗蒸我最鍾意食,滑脫脫~

燒牛舌串燒超正!熱辣辣又厚切!肉質好軟嫩😍點咗兩次😍

聽講元朗有間榻榻米風格的放題餐廳,上星期放工即刻去試下🤩!2小時任食任飲,簡直爽到爆😛!最平收費仲低至$168,不過唔同時段同級別價錢都會唔一樣餐廳提供多達128款美食,刺身、壽司、海鮮、串燒、泰式菜品、天婦羅、甜品等全都有,種類款式勁多😛!我地仲升級享受即開時令生蠔、深海池魚刺身、冰火鵝肝多士、蟹味嚕甲羅燒等🤩,可以隨便飲麒麟一番榨啤酒、威士忌梳打、清酒、梅酒🍺特別推介一下佢地嘅新鮮刺身,帶子、油甘魚、三文魚、八爪魚樣樣都有,升級後還能無限享用的生蠔,肉質超飽滿🦪😍熟食方面壽喜燒牛肉鍋、扇貝黃金燒、香蒜牛柳粒都好出色👍🏻甜品基本上無伏,口味仲好多樣,應該係我食過最多種類嘅放題🍰而且飲品超豐富,除左汽水同茶,仲有荔枝青蘋果氣泡、巨峰提子乳酸氣泡、青柑橘桂花蜜、玫瑰洛神花茶等特色飲品🥳✨

餐廳提供多達128款美食,刺身壽司、海鮮、串燒、泰式菜品、天婦羅、甜品等全都有,種類款式勁多😛!我地仲升級享受即開時令生蠔、深海池魚刺身、冰火鵝肝多士、蟹味嚕甲羅燒等🤩,可以隨便飲麒麟一番榨啤酒、威士忌梳打、清酒、梅酒🍺

2025-02-23 646 浏览
好耐冇食日式放題,新年假期同朋友去放肆一下,由中午12點可以食到3點,食足三個鐘,$258,已經有120品可以任點,朋友見可以加 $168,升級任食生蠔🦪、拖羅、鮑魚、毛蟹🦀、甲羅燒、鮑魚、海膽手卷,最重要佢係勁鍾意食榴槤,我又好想食蟹,所以我地就升級食豪D,主攻升級食物😂當然仲會點下刺身,串燒、天婦羅、炸物、茶碗蒸、清酒煮蜆…. 即點即制,有溫度先食一打生蠔🦪回本先,生蠔係兵庫縣室津生蠔,肉爽帶甜而不鹹。拖羅刺身最肥美,入口即溶,如果厚切仲正🤣要 encore 再encore。其他刺身三文魚吞拿魚甜蝦都唔錯,食左2 round。北海道蒸毛蟹,有少少羔,肉甜。磯燒鮑魚煮得入味。蟹味噌蟹肉甲羅燒,蟹羔味道濃郁。牛舌、羊扒烤到剛好,調味到位。西京燒比目魚肉質好滑。甜品細細件,可以試多幾款,芝士撻味道濃郁。朋友係榴槤控,食咗好多泰國D24榴槤,榴槤炸彈,榴槤雪條,值回票價。

北海道蒸毛蟹,有少少羔,肉甜。
磯燒鮑魚煮得入味。
蟹味噌蟹肉甲羅燒,蟹羔味道濃郁。
牛舌、羊扒烤到剛好,調味到位。
西京燒比目魚肉質好滑。
甜品細細件,可以試多幾款,芝士撻味道濃郁。
  • 比目魚西京燒
  • 刺身
2025-02-17 737 浏览
新嘅一年梗係要食餐好!講開放題,觀塘旺角尖沙咀銅鑼灣嘅都食得7788,然後個人認為有個「大」字嘅好似都係一開頭比較好食啲…所以朋友推介今次去遠啲,去咗元朗既緣聚~好少何見放題$300都唔使🤔如果想再升級食生蠔,海膽,長腳蟹嗰啲就可以再加多$190!食完之後覺得圍起上嚟仲抵過去酒店食自助餐😂同埋印象中可以任食生蠔嘅放題全港應該得一兩間餐廳整體感覺幾好!仲要餐廳播嘅台灣同廣東話歌勁啱聽🤣成餐飯食得好開心!通常食開放題覺得都係正常發揮,但係依度正常發揮之餘,有啲items唔encore唔得🥹-拖羅刺身🍣依一個超級極力大推!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好食嘅程度係我前後叫咗三轉😂自己差唔多食咗一打!油脂豐富,口感滑嫩,幾乎做到入口即溶!認真佢同壽司x既$27大拖有8成似!從來未試過一款刺身可以食咁多件都唔厭😂佢應該會成為我下次再去食嘅原動力!-新鮮生蠔🦪任食生蠔放題好少有!叫咗一打~隻隻都靚仔,對得起個價格!肉質緊實,帶有海水的清新味道-海膽手卷😋海膽幾鮮美,令人回味無窮!不過海膽有啲少係正常嘅🤣所以我都encore咗三次-松葉蟹鉗甲羅燒🦀蟹肉鮮甜多汁,搭配微焦的外皮,口感層次分明! 同出邊居酒屋食到嘅一模
新嘅一年梗係要食餐好!

-拖羅刺身🍣
依一個超級極力大推!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

-新鮮生蠔🦪

-海膽手卷😋

-松葉蟹鉗甲羅燒🦀
蟹肉鮮甜多汁,搭配微焦的外皮,口感層次分明! 同出邊居酒屋食到嘅一模一樣,但係佢仲要加咗個蟹鉗喺上面打卡一流!

-松葉蟹腳🦀
自助餐就見得多,未試過放題有蟹腳食!肉質鮮嫩,肉量十足~仲配咗鉸剪好細心

-蒜蓉牛油燒海蝦🦐
隻蝦好鮮嫩,隻蝦有埋小小燒烤味,然後牛油的濃郁提升了整道菜的層次感,燒得啱啱好!而個都係大推!

-火炙玉子蛋🍳
比我想像中好食!本身諗住食太多鹹嘢食返個玉子中和下~外焦內嫩,口感滑順,搭配微微的焦香味,讓人倍感愉悅😀

-Baileys 雪糕咖啡☕️
一向我都好鍾意Baileys🥃 Match埋岩岩好!口感香濃!好肥,但係都食咗兩杯哈哈

-飲品🥤
佢嘅飲品種類都幾多!除咗出邊雪櫃可以飲拎之外,QR code都有好多款可以選擇,連有酒精嘅嘢飲都有!但係我叫咗泰式奶茶同埋椰汁三色冰!之後再叫咗個熱嘅花茶~整體嘢飲都好多元化,同埋都幾好飲😆
2025-02-07 1228 浏览
今次喺元朗嘅#緣聚 享受咗一個超正嘅晚市放題,真係超多野食,超滿足😋!餐廳即使位於地庫,環境乾淨舒適,空間同位置寬闊,亦收到電話訊號。可選擇食物好多,有,燒物,熟食,鍋物⋯包羅萬有👍🏻整體體驗相當滿意!✅即開法國生蠔(升級)新鮮肥美又鮮甜,冇雪水味,海水味夠,好滑!✅焦糖燒菠蘿✅松葉蟹腳刺身✅三文魚刺身✅油甘魚刺身油甘魚刺身好新鮮,食落口很肥美,肉質鮮甜!隻蟹脚脹卜卜肉質飽滿又爽又甜!食完一碟又一碟,真痛快!✅蒜香牛油栗米✅松葉蟹鉗甲羅燒(升級)✅燒鱈魚乾滿滿嘅蟹膏,好少放題會有得食,整體味道濃郁,完美融合!!✅醬油燒帶子串即叫即燒,帶子大大粒。✅冬陰功海蜆鍋蜆肉隻隻鮮甜冇沙,配上冬陰湯底,味道香辣惹味!✅香芋流心丸✅比目魚西京燒Encore了兩轉。✅魚生辣冷麵✅泰式燒金沙骨✅雞軟骨串✅Baileys雪糕咖啡(升級)✅生忌廉吉士銅鑼燒(升級)記得再留肚食呢個,賣相吸引外,內有紅豆溶,但都唔會好甜。✅大蝦天婦羅✅南瓜天婦羅✅蕃薯仔天婦羅炸粉唔算太厚,炸得酥脆!✅燒榴槤(升級)✅柚子柑桔檸檬Cocktail✅桃味Hoegarrden(細杯)(升級)

✅即開法國生蠔(升級)
新鮮肥美又鮮甜,冇雪水味,海水味夠,好滑!
法國生蠔

✅焦糖燒菠蘿
✅松葉蟹腳刺身✅三文魚刺身✅油甘魚刺身
松葉蟹腳

✅蒜香牛油栗米
✅松葉蟹鉗甲羅燒(升級)✅燒鱈魚乾
滿滿嘅蟹膏,好少放題會有得食,整體味道濃郁,完美融合!!
松葉蟹鉗甲羅燒

✅醬油燒帶子串
即叫即燒,帶子大大粒。
醬油燒帶子串

✅冬陰功海蜆鍋
蜆肉隻隻鮮甜冇沙,配上冬陰湯底,味道香辣惹味!

✅香芋流心丸

✅比目魚西京燒
Encore了兩轉。
比目魚西京燒

✅魚生辣冷麵

✅泰式燒金沙骨✅雞軟骨串

✅Baileys雪糕咖啡(升級)
✅生忌廉吉士銅鑼燒(升級)
記得再留肚食呢個,賣相吸引外,內有紅豆溶,但都唔會好甜。

✅大蝦天婦羅✅南瓜天婦羅✅蕃薯仔天婦羅
炸粉唔算太厚,炸得酥脆!

✅燒榴槤(升級)

✅柚子柑桔檸檬Cocktail
✅桃味Hoegarrden(細杯)(升級)
生啤
法國生蠔