2019-07-05
今晚同男友去銅鑼灣行街食飯,今次到佢諗食咩好😆 估唔到佢又選擇左蒸氣鍋😂 近依幾個月,佢開始鍾情蒸氣鍋,鍾意食得夠鮮又健康。 銅鑼灣金百利廣場新開左間,一於試下啦。-新開張有優惠,每人二百幾蚊食到好滿足。我地點左其中一款海鮮套餐:⭐️6小時燉原盅無味精燉湯當晚係蟲草花燉雞湯! 真材實料燉製,湯底好清甜。 -品嚐完湯品之後,就到蒸氣鍋出場! ⭐️8款海鮮➡️韓國大鮑魚、蘇格蘭聖子皇、紐西蘭帶子、北海道大刀貝、深海龍躉件、生猛大海蝦、青島大花蛤、鮮甜貝殼類。 全程有職員協助幫忙蒸海鮮,確保唔會蒸過龍。 款款鮮甜無比,最鍾意質感爽彈的鮑魚及蟶子。-⭐️手切牛手切牛薄切厚度均勻、紋理清晰;牛味濃郁-最後登場的是⭐️八寶蒸飯❗️特別❗️平時食蒸氣鍋,最後多數是粥底/湯底,還是第一次吃蒸飯呢。 三十款配料挑選八款實在有難度,樣樣都想試。最後我們點了蝦醬豬腩肉、秘製雞軟骨肉餅、香滑雞件、豉汁排骨、蒜香茄子、臘腸、鮮淮山、豆醬豆腐卜。 蒸飯賣相相當吸引,蒸二十分鐘就可以品嚐了。 蒸飯米粒軟綿;特別推介秘製雞軟骨肉餅及臘腸,相當惹味! 不用添加醬油已夠鮮美! 蒸飯還配有花生及芫茜呢!-銅鑼灣地段一間確實幾抵食的蒸氣海
⭐️6小時燉原盅無味精燉湯
當晚係蟲草花燉雞湯! 真材實料燉製,湯底好清甜。
品嚐完湯品之後,就到蒸氣鍋出場!
⭐️8款海鮮
⭐️手切牛
手切牛薄切厚度均勻、紋理清晰;牛味濃郁
最後登場的是⭐️八寶蒸飯❗️特別❗️
銅鑼灣地段一間確實幾抵食的蒸氣海鮮鍋! 難怪平日都坐滿人呢