2015-04-21 1249 浏览
平日夜晚,由於參加了電影中心晚上8點的event,所以早一日搵定附近有咩食,仲可以即刻用table map訂檯,非常方便。餐廳晚市開6:30,我沿著隱閉的樓梯(在M記旁邊,其實唔難搵)上到一樓,有一pair人已有等,直至老闆回來開門就入去了。店內座位著實不多,4人-6人檯幾張,2人檯也是2-3張而已。難怪餐廳下午打來confirm booking,因為booking以外的位子真的很少,入了等位的一pair,之後有walk-in客來,只剩門口一張二人檯,最後walk-in客都放棄左。小小的餐廳,想不到選擇卻很多!有小食、沙律、肉類主菜、意粉、飯、甜品,每個種類都有幾款選擇,讓有「選擇困難症」的我們大傷腦筋!最後揀了openrice很多人推薦的卡邦尼意粉和黑醋羅勒葉豬柳螺絲粉,再加錢配餐。先來的是餐湯和餐包,很有水準 可能時間尚早,booking的客人都未到,所以菜即煮即上都很快。侍應知道我們是share來食,立刻找來兩隻小碟,十分體貼。認真說,卡邦尼意粉有D乾,好似無D人講到咁好食....... 反而黑醋羅勒葉豬柳螺絲粉好有驚喜 秘製醬汁與豬扒味道很配,甜甜的好開胃。總評: 作為一
小小的餐廳,想不到選擇卻很多!
先來的是餐湯和餐包,很有水準
餐包
侍應知道我們是share來食,立刻找來兩隻小碟,十分體貼。

卡邦尼
反而黑醋羅勒葉豬柳螺絲粉好有驚喜
秘製醬汁與豬扒味道很配,甜甜的好開胃。
黑醋羅勒葉豬柳螺絲粉
總評: 作為一間開在住宅區,客源主要為附近居民的港式西餐廳來說,食物及服務質素都算高。很欣賞餐廳除了一般常見的menu外,也有很多自創的菜式,是很有心的地區小店~
2015-03-26
2015-03-19 1075 浏览
有天小弟約朋友仔去百老匯戲院睇戲, 倦倦地但又唔想返屋企, 咁啱見到間新既餐廳但係要上樓梯(可能太倦既關係, 覺得條樓梯好/下 !!)開門入到去覺得感覺衰還好, 酒紅色既牆身襯托住一D用花做主題既相, 睇完戲既雙眼當堂舒服哂, 之後服務員安排左沙發位置, 樓面的開水是免費供應的窗外更有落地玻璃好開揚。到點餐的環節, 我地三人點左一個三文魚、一個燒鷄腿包, 及一個卡邦尼意粉, 雖然無DINNER SET, 但可以加$18蚊轉套餐, 先講個湯先......今日係牛肝菌忌廉湯, 其實我地係第一次飲, 唔知咩品種, 但出奇地驚喜, 聽友人話係一D高級既菌類入口好滑, 好濃烈既菇味, 以跟餐的湯嚟講, 都算不錯, 更有一些麵包跟湯, 好抵讚!! 我地食左個三文魚扒做主菜, 三文魚扒煎得好香, (可能因為開放式廚房既關係,未上菜已經聞到), 個香草忌廉汁都一讚   ,有少少松露既香氣, 不錯!!友人都話,卡邦尼意及烤鷄腿包好好食 全靠我不朽既精神堅持克服嗰條樓梯, 最後換來一頓豐富既晚餐!
有天小弟約朋友仔去百老匯戲院睇戲, 倦倦地但又唔想返屋企,
!!)

個香草忌廉汁都一讚
题外话/补充资料: 油麻地既樓上CAFE, 真係比較少見, 入口真係難揾同無樓梯, 不過以呢間CAFE既食物質素及不太昂貴的價錢, 我相信下次嚟開睇戲都會再番尋味, 仲有飲品水準還可以, 焦點都係放係食物身上好D。
2015-03-18
  • 三文魚扒
  • 牛肝菌忌廉湯
第二次寫食評, 我決定將"賣飛弗"的西餐廳, 為大家介紹一下!! 不過佢係樓上舖, 無咁顯眼囉!!~ 佢响正小弟住所附近,  所以一放假得閒, 就會去嗰度食下野沙律, 雜菜一堆....重要是佢既黑醋汁, 酸中帶甜, 有食朋友話:"可能佢既黑醋有年份架??!!"實質如何, 無考證過....不過係開胃既  食過宏宏眾多卡邦尼意粉, 佢都可是首選囉!!佢係OPEN KITCHEN, 睇住佢即叫即做, 打雞蛋校味...不止汁好味道, 還有意粉質地, 煮得剛剛好, 新鮮奉上。羊架, 每一次食到最後...我會屠手連骨都齒埋,因為佢勝在無加添鬆肉粉既怪味道, 真係會食到羊架真正既味道, 而薯菜都煮得好有心機, 有長邊豆、瓜伴隨, 平衡返羊架既油脂

不過佢係樓上舖, 無咁顯眼囉!!~

佢响正小弟住所附近,  所以一放假得閒, 就會去嗰度食下野
黑醋沙律
沙律, 雜菜一堆....
實質如何, 無考證過....
不過係開胃既
卡邦尼意粉
食過宏宏眾多卡邦尼意粉, 佢都可是首選囉!!

不止汁好味道, 還有意粉質地, 煮得剛剛好, 新鮮奉上。
羊架配薯菜
羊架, 每一次食到最後...我會屠手連骨都齒埋,
2014-11-02
卡邦尼意粉
每次路過新填地街,總發現一樓櫥窗這間Cafe,卻摸不著其入口。位置:今天有雅興,決定做其午飯時段的第一位客人。我算是油麻地區之「地膽」,找個大門入口怎會難得到我?為了抄捷徑,沿新填地街經東莞街轉入駿發花園,經過百老匯戲院,Cafe的入口就在此處!入口位於地下,旁邊只得一塊小型宣傳牌,區外客人實難察覺!沿樓梯步上一樓,終見其大門,發現Cafe的營業時間為正午十二時至晚上十時半,中段時間五時半至六時半小休,逢星期二全日休息。套餐Set:現在是正午十二時,正是 Lunch Set 時段,看門外餐牌,午餐頭盤有熱湯及歐陸麪包,今天主菜有六款選擇:葡國雞、玉子牛肉、烤鴨胸、雜菜野菌紅米、鯖魚沙律或羊架,食材選擇屬高檔次,價錢由$48至多$86不等,奉送飲品,且免收加一(星期六、日及公眾假期除外)。至於 Afternoon Tea Set,今天沒有時間深究,用手機影下了Menu慢慢研究好了。環境:進入店內,我果然是今天第一位客人,侍應小姐招待我安坐。此店坐位以大枱為主,多為四至六人桌子,近大窗的位置設置了三張大型沙發座,可眺望新填地街之街景,全店約有八至十張桌子,我想繁忙時間最好先作訂枱較為穩當。
位置:

套餐Set:

環境:

今天我坐於近中間位置,頭頂上正開動了風扇;侍應小姐見我往上一望,立即主動替我關掉風扇,服務十分周到。此店樓底高,全店以紅色為主調,是真正的「紅」煮意。我的右手方為店子之廚房,竟然採用 open kitchen 設計,可以近距離一覽廚師先生的烹調功架,實在喜出望外。
此店之牆壁裝飾及掛畫予人一種舒適之感覺,吊燈用上鳥籠圍住,風扇是古銅型號,甚有懷舊特色。店子微暗,與櫥窗外透入刺白之陽光形成強烈的對比,這種感覺甚是美妙!
桌子上放上一酒瓶型之白開水,那個蓋子開關甚是有趣,令人掀起把玩的衝動。那酒瓶與四周環境格調極匹配,又謀殺了我不少菲林(是手機的照片才對)!桌上之佈置亦屬簡約,除小量調味料外(鹽及胡椒)並無他樣。
食物:

今次是首次光臨,不欲吃得太heavy,遂點了「西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯」。飲品加$5選了特濃熱朱古力,其他特色選擇如炭燒焦糖咖啡及菠蘿青檸蜂蜜有機會再試。

粟米南瓜忌廉湯(餐湯)
很快是日餐湯及歐陸法包先行送上,餐湯為橙黃色的,湯面具一點香草,喝一口後有粟米粒、香濃的南瓜及忌廉味道,知道是「粟米南瓜忌廉湯」。湯質稀稠適中,味道濃郁,材料亦足;或許今天天氣較凍,個人認為此湯溫度略為不足,若能熱一點會較佳
粟米南瓜忌廉湯及歐陸麪包
粟米南瓜忌廉湯
歐陸麪包(頭盤)
那歐陸麪包是切片式,沒添加牛油,包面灑上少許香草碎片。此包屬全麥麪包,以全麥麪粉/粗全麥粉為主材料,味道以淡麥香為主,質地比較粗糙是正常,由於沒有添加其他乾果或莓類,作為餐前小吃反合其身份,不會喧賓奪主。
歐陸麪包
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯(主菜) $62
主菜「西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯」上抬時甚是美觀,侍應小姐刻意將之放於桌面中間位置,並將匙反轉擱在碟邊,看來是有其規定及道理。此飯堆成一小山丘形,最上方用上紫生菜作山頂,其下估計是翡翠苖,再下面是原粒腰果粒,然後是飯及雜菌西蘭花,看外觀已拜服其心思,立即令人垂涎三尺。
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯 ($62)
紫生菜屬沙律之常用菜式,翡翠苖是我的至愛,我獨愛其青新之草腥味,沒法挑剔。西蘭花沒炒得過諗,故仍保持其青綠,卻沒有過硬。
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯
一匙一匙地試,飯面為何會有點辣?仔細看才發現有點紅色小粒,相信是紅辣椒粉吧。由於此飯味道較清,添加少量椒粉實有點綴作用,具行胃氣之功,可促進食慾
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯
米飯方面質帶小黏,有點像意大利飯,有些做法會用上堤拉米蘇或里考塔芝士的。此次飯汁仍為白色,吃下去卻沒有意大利飯那麼膩,質感亦沒有那麼稠,味道亦沒有那麼鹹,但香味卻毫不遜色。心中記住了這種感覺,有機會再請教廚師先生罷!

雜菌及雜菜配料亦毫不吝嗇,我能在飯中找到紅蘿蔔粒、薯仔粒、青瓜粒、洋葱條等,當然雜菌亦不遜色,沒有沙石之感,全菜吃起來是相當的和諧,沒有搶味的感覺,我對這道主菜的評價極高!

特濃朱古力 (餐飲)+$5
飲品特濃朱古力送上時未經調勻,仍可見谷古/朱古力粉浮在表面,亦有起泡的現象,可見是加粉即沖的;而不是以朱古力漿或其他稀釋方法沖調,故亦應沒有加入煉奶之類,反而喝得更安心。自己調勻後慢嚐,味道不太甜,朱古力味足,故稱為「特濃朱古力」亦不為過!
特濃朱古力 (+$5)
特濃朱古力
此餐論環境、服務、食材質素、烹調心思,皆屬色香味全之作。這半年來心亂如麻,很久不能重拾這種食之雅興,今天能找回這種舒泰,真是要感謝店子之用心,這亦是我數月來心裏最「滿」的一頓飯!

結帳時終於請教了廚師先生,原來此飯是以忌廉汁及雞湯去烹煮,而非混入芝士處理,怪不得「入味」之餘又沒有滯膩之感!

他們亦十分好客,請我下次再來。這麼好的餐廳,當然值得推介啦!
2014-11-13
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯 ($62)
西蘭花雜菜野菌燴有機紅米飯
特濃朱古力 (+$5)
2014-10-10 1524 浏览
今次係小弟第一次為餐廳寫食評, 請各位多多指教上左呢間餐廳, 點左四樣野...1. 西冷牛扒 跟薯菜本人食7成, 整得岩岩好, 嫩得嚟又有剛熟!!薯菜, 係薯餅跟沙律菜, 擺得好有心思, 好靚仔2. 黑醋螺絲粉用黑醋炒既螺絲粉, 用料特別, 味道香口, 甜甜酸酸, 非常開胃!!3. 芝士焗石蠔服務員落單時話, 但今次返貨比較大隻, 餐牌表明寫"3隻", 所以最後佢哋出咗2隻!!好彩, 出嚟又真係好大隻喎!!石蠔上面放芝士同菠菜落去焗, 味道不錯, 我最後連入面剩餘D汁, 都食埋!!4.配餐湯估唔到佢餐湯都好飲喎!!嗰晚是日餐湯係 "南瓜雜菜湯" , 一路飲都會飲得出南瓜茸,有一種香既蔬菜味, 應該唔止得南瓜咁少...
今次係小弟第一次為餐廳寫食評, 請各位多多指教

上左呢間餐廳, 點左四樣野...

1. 西冷牛扒 跟薯菜

本人食7成, 整得岩岩好, 嫩得嚟又有剛熟!!
薯菜, 係薯餅跟沙律菜, 擺得好有心思, 好靚仔

2. 黑醋螺絲粉

用黑醋炒既螺絲粉, 用料特別, 味道香口,
甜甜酸酸, 非常開胃!!

3. 芝士焗石蠔

好彩, 出嚟又真係好大隻喎!!

4.配餐湯
估唔到佢餐湯都好飲喎!!

有一種香既蔬菜味, 應該唔止得南瓜咁少...

题外话/补充资料: 點解要揀呢間寫第一篇食評呢?? 因為佢哋俾我印象好深, 當中既出品, 應該係佢哋自己炮製, 所以味道獨特, 食得出佢哋係有HEART既餐廳!! 應該要同大家分享一下!!
2014-10-09
  • 牛扒
  • 螺絲粉
  • 餐湯
2014-09-30 1256 浏览
一個人附近睇完戲, 肚仔餓餓...無意之中, 發現易拉架, 見價錢大眾化, 米膽粗粗行一層樓上去試下囉!!我叫左個意粉, 可以加轉套餐, 餐湯無得揀, 今晚係牛肝菌湯...好有誠意 , 佢入加左D菇, 所以好香菇味, 我懷疑唔止一種菇。額外一提, 餐包都OK 食到有D好似籽、香草既東西, 香口喎!!呢個雞翼既香味好犀利!! 由於佢係開放式廚房, 一路煮陣味就愈濃瑞士汁校得好好, 即叫即煮, 所以肉身好滑居然一個人可以PART哂5隻哦!!!!主要材料:  芝士、忌廉、洋葱、蛋汁、煙肉几種簡單材料, 點解可以煮得咁好食既?? 我後悔得一個人食試咁少野, 呢餐應該要眾樂樂!!
一個人附近睇完戲, 肚仔餓餓...
好有誠意
, 佢入加左D菇, 所以好香菇味, 我懷疑唔止一種菇。

瑞士汁雞翼
呢個雞翼既香味好犀利!!

由於佢係開放式廚房, 一路煮陣味就愈濃
瑞士汁校得好好, 即叫即煮, 所以肉身好滑

居然一個人可以PART哂5隻哦!!!!
卡邦尼意粉
主要材料:  芝士、忌廉、洋葱、蛋汁、煙肉
几種簡單材料, 點解可以煮得咁好食既??
小合照
我後悔得一個人食試咁少野, 呢餐應該要眾樂樂!!
题外话/补充资料: 不過樓下上去, 要行一層黑黑樓梯, 應該要整整吧!!
瑞士汁雞翼
2014-09-02 1274 浏览
可以用tablemap訂座,挺方便,不用等位。用餐當天會有電話確認。人數有變動亦有妥當安排。位置方面不難找,在百老匯電影中心那邊,往麥記方向走,未到夏銘記有一樓梯,上一層便是。油麻地有不少美食,看完電影後想用餐的選擇也不少,而我覺得這間也可以是其中一個選擇,起碼位置方便,食物也不錯就是。環境不錯,不過如果坐了在燈位附近可能會較熱,坐在風口位就沒有問題。座位尚算不錯,另有梳化位。有電視,沒有開,相信如果要求就會開,不過朋友間聊天比看電視更好。食物方面不錯,加餐的話加18元有餐湯、麵包和餐飲。餐湯獲得同行友人好評,麵包很香,餐飲都是那些普通的,朱古力要另加5元,特飲更只限散叫。跟同行友人點了意粉也點了螺絲粉,各有捧場客,但喜歡螺絲粉的比較多。薯皮真的是薯皮,值得一試。服務不錯,多次問問題、叫餐、加水等都很快有反應,也不覺有不滿。另外有些較特別的食物會有職員提醒其特別之處,例如豬仔骨需要等候久一點(的確最後才來,而且等得頗久),銀魚柳沒有魚柳(好像真的感受不到有魚的存在),心太軟用海鹽(友人認為過鹹了)等,可能之前有用戶表示過奇怪和不滿。朋友用餐後表示很滿足,並感謝我的介紹。那麼我應該感謝O
朋友用餐後表示很滿足,並感謝我的介紹。那麼我應該感謝OPENRICE和各位寫食評的用家,因為我訂座前有參考過。不過其實我們應該感謝服務員廚師,也希望他們繼續努力。
2014-08-30
  • 餐湯
2014-08-29 952 浏览
今次嚟到一間比較難揾既留上舖,  要爬一層樓梯先上到去....一間起初並無什麼期望, 價錢唔貴既CAFE, 令我有點喜出望外So far 點左几款食物都好食應該佢地本身整體食物既質素, 都有返两度! 樓底比較高, 完全無壓頂感覺加上佢係無隔膜開放式廚房, 一邊等待食物, 一邊親眼目睹廚師烹調確實有別於一般餐廳感觀體驗。主菜轉為套餐, 當中包含既餐湯, 值得一讚嗰晚出品係牛肝菌忌廉湯, 真正有菇混入其中, 味道當然好啦!!羊架唔提主菜先, 我地order配薯菜(以為一堆薯蓉 或者 炸薯條就算!)但佢係有薯餅一塊之餘, 羊架底下有一堆蔬菜, 包括長邊豆, 茄子, 沙律菜...呢種薯菜既出法, 外國西餐廳會比較常見而主菜方面, 食到羊有醃過, 所以煎起嚟可以帶出羊本身獨有味道, 未食之前已經好香, 坐於遠處都聞得到切開仍有少量肉汁留出黑松露意粉有適中汁量伴隨, 夾起一縷意粉, 香味四散意粉質地彈牙, 不錯!!!其實我地二人晚餐已經full了, 但見前面兩道菜都不錯所以決定再試一試佢既牛扒, 我特意走掉飯 意粉 薯菜, 怕食唔哂浪費吧....order 五至六成熟, 外層剛熟內裏粉紅, 肉汁

So far 點左几款食物都好食
應該佢地本身整體食物既質素, 都有返两度!
樓底比較高, 完全無壓頂感覺
確實有別於一般餐廳感觀體驗。
主菜轉為套餐, 當中包含既餐湯, 值得一讚
羊架

呢種薯菜既出法, 外國西餐廳會比較常見

切開仍有少量肉汁留出
意粉
黑松露意粉有適中汁量伴隨, 夾起一縷意粉, 香味四散
意粉質地彈牙, 不錯!!!
牛扒
其實我地二人晚餐已經full了, 但見前面兩道菜都不錯
所以決定再試一試佢既牛扒

我特意走掉飯 意粉 薯菜, 怕食唔哂浪費吧....
order 五至六成熟, 外層剛熟內裏粉紅, 肉汁仍有保存好, 煎封技巧不錯

重要係, 佢應該無加鬆肉粉或 味精當中,  好高興舖仔細細可以食到呢份誠意!!  ^^

题外话/补充资料: 略嫌佢不夠宣傳, 揾嗰門口都有點難度。
2014-08-28
意粉
牛扒
2014-07-19 939 浏览
根據前者留言食評, 見佢極力推介呢間餐廳既意大利飯,我就特登上去, 試一試照相片睇, 係有D唔同, 側邊多左一隻雞...佢哋話係瑞士汁春雞隻春雞肉身好滑 ,好嫩, D瑞士汁好香!!!!he he ^^ 食吓食吓, 我都無哂儀態, 囉食手撕嚟食呀然後意大利飯口感好正中間有少許菇...、洋葱....味道"一枝棒"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!兩樣野都唔知點形容, 總知好好食啦!!!不枉我上門食呢一餐!!!提提大家, 佢個門口根據地址係有D難揾..... 要轉去後面街口, 先至有得上去!!!!
根據前者留言食評, 見佢極力推介呢間餐廳既意大利飯,
我就特登上去, 試一試
春雞意大利飯
照相片睇, 係有D唔同, 側邊多左一隻雞...
佢哋話係瑞士汁春雞
隻春雞肉身好滑 ,好嫩,
D瑞士汁好香!!!!

然後意大利飯口感好正
中間有少許菇...、洋葱....
味道"一枝棒"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
兩樣野都唔知點形容, 總知好好食啦!!!

不枉我上門食呢一餐!!!

题外话/补充资料: 其實佢其他小食類都不錯!
2014-07-16
春雞意大利飯
呢個意大利飯, 就巴閉喇!!响個餐牌度, 根本就無既....係由經待應誠懇推介, 反正我都第一次上黎, 米膽粗粗試下囉!!!首先, 一出黎嗰擺碟已經好靚, 咁梗係招牌動作, 拍個照先啦記憶好深, 一路影相已經聞到佢陣香味~~~身邊sis打們都按耐不住, 都催促我快D搞掂果然, 真係好、好、好、正!!!!佢飯裏面有好濃郁芝士味, 飯中夾雜洋葱雜菇飯質軟硬好適中抵讚!!!羊架又一不了之作....Order 7成熟, 外面剛好、中間少少粉紅色, 咬落有肉汁咖!!NICE!!~我要食到D骨無哂肉, 先肯放手呀!!!D煙肉渗左落薯皮到, 又用芝士焗喎!得意小食!!!!
ham ham 意大利飯
呢個意大利飯, 就巴閉喇!!
响個餐牌度, 根本就無既....

記憶好深, 一路影相已經聞到佢陣香味~~~
身邊sis打們都按耐不住, 都催促我快D搞掂
果然, 真係好、好、好、正!!!!
佢飯裏面有好濃郁芝士味, 飯中夾雜洋葱雜菇

飯質軟硬好適中
抵讚!!!
羊架
羊架又一不了之作....
Order 7成熟, 外面剛好、中間少少粉紅色,
咬落有肉汁咖!!NICE!!~
我要食到D骨無哂肉, 先肯放手呀!!!
薯皮
D煙肉渗左落薯皮到, 又用芝士焗喎!
得意小食!!!!
题外话/补充资料: 佢個度要行一層樓梯上, 一推開門, 發現樓底超高!! 枱面好大張, 仲有特大窗景, 坐落真係好舒服。 香港寸金尺土, 有個咁既地方、咁既消費價位,(計埋加一,每人都係$120..) 難得!! 仲要D野好味喎!!
2014-06-18
ham ham 意大利飯
2014-06-17 838 浏览
         周末老公、我和兒子在油麻地一帶逛,逛到肚子餓時,碰巧看到「紅煮意」的易拉架。本着試試的心態,沿着梯級徐徐地走進了這間樓上cafe。        「紅煮意」裝修得好簡潔,酒紅色的牆身,開揚的廚房,有一種說不盡的舒適感覺。          我點了「法式香草煙三文魚包」,這包份量十足,我一人是難以一下子把這包吞噬的,唯有與兒子和老公分享。           兒子點了「韓式風味咖喱豬扒」,你看兒子吃得津津有味的樣子就知道味道十分yummy。           老公就點了「北海道蟹柳拼龍脷」,老公平時在食方面也十分挑剔的,雖然我沒嘗過味道,老公說味道OK的意思即是無可挑剔了

• 法式香草煙三文魚
  • 韓式風味咖喱豬扒
  • 北海道蟹柳拼龍脷
2014-06-08 1129 浏览
前些日子和幾位朋友, 一起去百老匯電影中心看電影, 買完票後, 本打算去附近食個粉麵打發一下時間, 途經傍邊看見這間新開的西餐廳. 易拉架寫著的也有我最愛的卡邦尼意粉, 價錢也合理. 就上去試試吧.一上去有服務員帶位, 帶我們往沙發坐下, 環境挺舒服. 反正還有時間, 我們先點了一些小吃食, 要了一個黑醋蕃茄, 芝士焗有機大烤茹, 瑞士雞肋. 之後我們要了正餐, 安格斯西冷牛排, 卡邦尼意粉各2個, 要套餐上, 跟西湯和法包. 這天的西湯是牛菌湯, 湯夠濃, 料足, 味道十分不錯. 不似其他的西餐廳, 來來去去只有一個羅餸湯這麼沒誠意. 抵讚 !!吃完正餐後, 當然也要了點甜品, 再看看餐牌, 有我們在酒店吃過的紅酒燴啤梨. 忍不住馬上叫 2 客試一下先. 味道又做得不錯哦. 爽甜可口, 口感一流 !!

一上去有服務員帶位, 帶我們往沙發坐下, 環境挺舒服.

黑醋蕃茄
芝士焗有機大烤茹
瑞士雞肋
安格斯西冷牛排
紅酒燴啤梨
题外话/补充资料: 一間有誠意的西餐廳. 服務好, 環境舒服, 食物質素一流. 必定再來 !!
2014-05-31
黑醋蕃茄