2012-01-26 278 浏览
新鮮, 部份有殼碎------------------------------ 蟹腳好多雪水 青口意外地好creamy!------------------------------ 最愛的前菜------------------------------ 意大利飯吸收左牛肉脂肪味,正 但肉鞋左d------------------------------ 每位一客, 味道濃啖啖肉------------------------------ 燒得岩岩好, 唔un無騷味------------------------------ 食物種類唔多, 整體味道都ok, 服務周到總有個侍應係附近
新鮮, 部份有殼碎
蟹腳, 蝦, 青口, 龍蝦鉗
蟹腳好多雪水
青口意外地好creamy!
巴馬火腿配蜜瓜
最愛的前菜

和牛意大利飯, 蝸牛, 燒西冷
意大利飯吸收左牛肉脂肪味,正
但肉鞋左d
芝士焗龍蝦
每位一客, 味道濃啖啖肉
燒羊架
燒得岩岩好, 唔un無騷味

食物種類唔多, 整體味道都ok, 服務周到總有個侍應係附近
2012-01-06
其他
巴馬火腿配蜜瓜
燒羊架
2011-12-31 23 浏览
12月25日聖誕節開餐同男朋友第一次來到紅煙窗..開餐時間定了係6點至8點.. (First Round)由於太遲買飛.. 所以安排坐係Buffet bar另一邊,都算係比較靜嘅一方雖然比較遠Main buffet bar,但餐廳都好貼心安排近我地嘅走廊位都放滿咗食物,係值得一提! 沙律 – 可以自己配鍾意食嘅沙律, 仲有幾款選擇, 唔錯!刺生 – 刺生有我最喜歡嘅三文魚刺身, 切得夠厚夠肥美, 真係好好味! 仲有八爪魚、希靈魚選擇, 實在太好~ 希靈魚刺生真係唔係好多自助餐都有得食.. 少量壽司供應長腳蟹腳 – 呢到有好多長腳蟹腳食, 食極都仲有得食.. 而且唔會太咸, 我覺得唔錯, 食咗好多支蟹腳.. 仲有其他生蠔, 螺, 青口, 蟹夾, etc煙三文魚 – 用咗杯仔裝住, 入口好香嘅味道.. 但太Oily蒜蓉蝦粉絲, 岩岩新爐好美味; 炸蟹夾, 夠香脆; 薄切牛肉, 有牛味.. 配上黑椒汁真係好!甜品 – 我諗呢到最出名都係Movenpick雪糕, 好滑, 好多味道選擇! 我最鍾意都係食Tiramisu, 仲有Chocolate pie, 朱古力噴泉.. 第一次見有埋白朱古力..
12月25日聖誕節開餐同男朋友第一次來到紅煙窗..
開餐時間定了係6點至8點.. (First Round)

沙律 – 可以自己配鍾意食嘅沙律, 仲有幾款選擇, 唔錯!
甜品 – 我諗呢到最出名都係Movenpick雪糕, 好滑, 好多味道選擇! 我最鍾意都係食Tiramisu, 仲有Chocolate pie, 朱古力噴泉.. 第一次見有埋白朱古力.. 有杏仁曲奇餅.. 呢到甜品都算係Okay多選擇, at least滿足到我!

每位送半客焗龍蝦, 熱辣辣上檯, 龍蝦都算有肉, 正!!!

聖誕節呢到雖然氣氛唔太濃厚, 但都安排咗人扮聖誕老人影下相..
又有D聖誕款式既dessert.. 咁嘅價錢係聖誕食自助餐真係算幾平了!

主要食海鮮冷盤/ 刺身/ 甜品可以選擇呢到, 熱盤太少了!
如果唔太食冷盤嘅朋友, 黎到呢到都無乜野好食….

Merry Christmas to Openrice fans!
2011-12-25
圣诞节
  • 三文魚
2011-12-25 30 浏览
裝修後的紅煙窗, 看似很grand......一行7人進場, 大家都對準魚生, 蟹腳等海鮮......魚生在第三、四輪竟然食到有骨!! 扣分, 有點失望! 蟹腳有點咸, 但還可以, 出乎意料的蟹鉗, 也很鮮甜!還吃了洋蔥煙肉焗蠔、黑魚子燻蛋、法式焗田螺、生蠔......本人最推介的是Risotto 三重奏(鵝肝、鮑魚、M5 和牛)裏的鵝肝和鮑魚配Risotto, 很好吃, 最最最喜歡鵝肝Risotto, 所以encore 了那半隻芝士焗龍蝦, 一般水準甜品也是失望的多, 還是穩穩陣陣吃我的MOVENPICK雪糕
比較好吃的-朱古力蛋糕
甜品...款式算多吧, 但普通過普通
朋友們為這個而來......
重點推介~鵝肝~
偏咸, 但還是很好味
裝修後的紅煙窗, 看似很grand......

那半隻芝士焗龍蝦, 一般水準

2011-10-25
信用卡優惠
偏咸, 但還是很好味
重點推介~鵝肝~
朋友們為這個而來......
  • 鵝肝Risotto
2011-12-16 19 浏览
24歲生日同Mommy兩個人撐台腳吃Buffet Lunch。$188一位打八五折另設加一。兩年前還哩度食過一次,覺得好好味,所以今次生日都是決定再來吃一次。我最鐘意食魚生,刺身一類我都鍾意。不過有小小失望,沒見到生蠔,可能是中午的關係。同埋覺得食物選擇少咗D。
2011-12-14
$178.6
其他
牛扒。我同Mommy都覺得好好味。
This is my favorite.三文魚切得特別厚,同埋都係三文魚腩,至好味係它啦!
Ice Cream有多種味道,隨便選。
燒串推薦雞翼同香菇。雞翼有滴辣辣地。
2011-11-25 236 浏览
同事揀了6條1的大好日子結婚, 棄用傳統的婚讌, 採用自助餐形式, 地點揀了紅煙窗, 這裡新裝修, 環境比以前光, 感覺較為舒服今日用餐的MENU跟酒店而家做緊的promotion 一樣, 都以「龍蝦熱戀」意法日為自助晚餐主題, 每位更奉送法式芝士焗龍蝦半隻, 可惜芝士味不夠, 蝦肉不多但尚算彈牙自助晚餐提到有的Risotto 三重奏(鵝肝、鮑魚、M5 和牛)、馬賽海龍皇湯、黑松露鳳片炒桂花蚌、洋蔥煙肉焗蠔、烤瑞士芝士、加拿大雪場蟹腳、美國生蠔、意大利巴馬火腿、日式鐵板燒羊扒、壽司和魚生, 在甜品方面,北海道牛奶布甸、木糠布甸、和 Movenpick 雪糕都有供應M5 和牛的Risotto , 細細杯, 先嘗意大利飯, 可惜入口乾身, 和牛又不吸引, 可能擺放太耐而導致, 所以整杯都不想吃馬賽海龍皇湯有蝦, 青口等的海鮮, 味道濃郁, 入口偏咸黑松露鳳片炒桂花蚌以甘荀, 西芹等材料同抄, 要在茫茫配料中尋找它(桂花蚌)真有點困難加拿大雪場蟹腳很甜而且肥美, 而店方有提供鉗給我們, 感覺貼心美國生蠔偏瘦, 但味道尚算淸甜, 還有焗蠔供應, 味道同炒桂花蚌一樣, 給配料搶去了味道魚生是即叫

生蠔
差,M5 和牛的Risotto (右面)
馬賽海龍皇湯有蝦, 青口等的海鮮, 味道濃郁, 入口偏咸
馬賽海龍皇湯, ok 但偏咸
差,黑松露鳳片炒桂花蚌
加拿大雪場蟹腳

魚生是即叫即切, 有三文魚, 墨魚和希靈魚, 我選了三文魚和希靈魚, 三文魚肥美, 希靈魚則鮮甜
三文魚和希靈魚
甜品方面,入口基本上偏甜, 就連最喜愛的芝士蛋糕也失水準, 芝士味不夠外, 味道偏甜, 只有北海道牛奶布甸比較淡, 所以很快搶購一空, 沒有機會再encore、木糠布甸、和 Movenpick 雪糕都有供應, 但極力推薦士多啤梨, 酸甜兼有果肉
差, 芝士蛋糕
三文魚和希靈魚
北海道牛奶布甸
Movenpick 士多啤梨雪糕
2011-10-01 30 浏览
已經有超過10年無嚟恆豐酒店食buffet, 之前見佢做鵝肝promotion, 訂左兩次都無位, 所以遺忘左, 前幾日朋友話不如試試, 又見到openrice 有8折coupon, 所以就來食lu, 可能無期望, 反而比我想像多款式, 味道亦比想像中好, 朋友同我食得好開心, 環境同服務都可以. 生蠔有d腥, 所以只食左兩隻, 失敗!!! 反而翡翠螺,同蟹鉗有鮮味, 無雪味....好味!!!芝士焗龍蝦, 味道ok, 每人一客, 相信亦因為咁要四佰幾. 熱盤不過不失 依度係其中一部份, 因為太飽所以沒有試食晒.PS. 食物種類都多, 喜歡佢每樣都是一小份, 可以食多d, 但所有食物都不是高價貨品, 如果buffet 價錢not over $400 就完美了.
生蠔有d腥, 所以只食左兩隻, 失敗!!!
反而翡翠螺,同蟹鉗有鮮味, 無雪味....好味!!!
熱盤不過不失
依度係其中一部份, 因為太飽所以沒有試食晒.

2011-09-30
  • 翡翠螺
  • 蟹鉗
  • Movenpick 雪糕
2011-09-22 50 浏览
又大一歲,今年的生日飯,就在很久不曾來過的恆豐酒店「紅煙窗」吃。這次之所以來,全因為看到它從九月份開始推出的「龍蝦熱戀意法日」自助晚餐看來頗為吸引,加上使用 Openrice 優惠券可以有八折,每位收費只是三百多元,以現時的酒店自助晚餐價錢來說,已幾乎是最低消費,不算貴了。這「龍蝦熱戀意法日」自助晚餐的內容看來是有點吸引力的,要不然,我也不會去試。從餐廳印製有關這自助餐介紹的單張中,可見這次的食物主題推介有「Risotto 三重奏(鵝肝、鮑魚、M5 和牛)、龍蝦瑤柱粥、黑松露鳳片炒桂花蚌、洋蔥煙肉焗蠔、烤瑞士芝士、黑魚子燻蛋、日式地獄湯海螺與法式焗田螺」,而精選美食有「加拿大雪場蟹腳、美國生蠔、鵝肝醬啫喱多士、意大利巴馬火腿、日式鐵板燒羊扒、壽司和魚生」。最後,在甜品方面,則有「北海道牛奶布甸、木糠布甸、葡式蛋撻、藍啤梨朱古力撻和 Movenpick 雪糕」。這天所試,餐廳單張中羅列的食物甚為齊全,完全並無欺場,也沒有輪流供應的取巧做法,從頭到尾,各款食物俱有源源不絕供應,值得一讚!食物方面,雖然質素參差,不過以它現時所收的價錢來說,我覺得已可給予一張笑臉了。實在太久沒來過「紅煙窗」了
紅煙窗
。從餐廳印製有關這自助餐介紹的單張中,可見這次的食物主題推介有「Risotto 三重奏(鵝肝、鮑魚、M5 和牛)、龍蝦瑤柱粥黑松露鳳片炒桂花蚌洋蔥煙肉焗蠔烤瑞士芝士黑魚子燻蛋日式地獄湯海螺法式焗田螺」,而精選美食有「加拿大雪場蟹腳美國生蠔鵝肝醬啫喱多士意大利巴馬火腿日式鐵板燒羊扒壽司魚生」。最後,在甜品方面,則有「北海道牛奶布甸木糠布甸葡式蛋撻藍啤梨朱古力撻Movenpick 雪糕」。
海鮮冷盤陣容不弱
朱古力噴泉都分為黑朱古力和白朱古力兩邊
實在太久沒來過「紅煙窗」了。多年不見,重新裝修後的「紅煙窗」,光猛了,也舒服了
。這晚因是平日,餐廳內的客人絕對不多,無論取食物還是安坐座位中,都倍覺舒服。
餐廳一角
這裡最令自己滿意的是海鮮夠多,無論冷盤還是熱盤,都不乏海鮮供應
。在多款冷盤海鮮中,最吸引的當然是生蠔啦!這裡供應的生蠔雖然細隻,但味道尚佳,兩輪衝鋒,連掃六隻之後,已能令自己感到滿足了
。至於其他的冷盤海鮮,雪場蟹腳和蝦都見新鮮好味
,部分翡翠螺則見有沙,龍蝦鉗肉味太鹹,比較令人失望
第一輪冷盤海鮮
第二輪冷盤海鮮
除了海鮮之外,冷盤中我只試了「意大利巴馬火腿伴蜜瓜」、「鵝肝醬啫喱多士」、「大蝦咯嗲」和「煙三文魚開面三文治」。當中以「意大利巴馬火腿伴蜜瓜」最為好味,蜜瓜清甜,加上鹹香的即刨巴馬火腿,確是紅花綠葉,相得益彰的絕配。即使巴馬火腿的質素未算上佳,已足以令自己一再添吃了
。因為壽司和魚生都是普通大路貨色,好像三文魚、吞拿魚、八爪魚等,看來不算十分新鮮,我只是隨便吃了一點便沒再吃,至於最為普通的各式沙律,我更是完全沒有吃呢!
巴馬火腿伴蜜瓜最好吃
熱盤方面,最特別和吸引的要算是有專人負責奉客的「馬賽海龍皇湯」和「烤瑞士芝士」,兩款都是自助餐不常見的食物,可惜這兩道特色菜式味道都未如理想,令自己頗為失望
。「烤瑞士芝士」所用的芝士,鹹得來帶有苦味,而加了蟶子和蚌仔作為材料的「馬賽海龍皇湯」也味道偏鹹和不夠濃郁,同樣未能令自己感到欣賞
不及格的馬賽海龍皇湯
獨家可愛笑臉烤瑞士芝士
Risotto 三重奏(鵝肝、鮑魚、M5 和牛)」的的骰骰的,切成小件的迷你鵝肝和細細隻的鮑魚仔味道尚可,但所謂的 M5 和牛肉質甚韌,說它是 M5 和牛實在令人難以信服,甚至覺得有欺騙之嫌呢
Risotto軟糯度不足,未算十分正宗,不過索了飯面上鵝肝、鮑魚仔的味道後,還算好味
。每位客人都會奉送一客的半隻「法式芝士烤龍蝦」,味道中規中矩,雖非十分出色,仍算可以。但其他的推介食品,好像龍蝦瑤柱粥日式地獄湯海螺日式鐵板燒羊扒等,我便沒有吃了。
鮑魚、鵝肝、M5 和牛 Risotto 三重奏
每位客人半隻的法式芝士烤龍蝦
至於最後的甜品,因為已經飽了大半的關係,我只是試了「北海道牛奶布甸木糠布甸、「芒果布甸」、「美國芝士餅」和幾款「Movenpick 雪糕」。幾款甜品的水準都頗佳,特別是以樽仔盛載的「北海道牛奶布甸」,滑溜得來,味道剛好,不會過份甜膩,個人頗為喜歡
。其實這裡的甜品款式是蠻多的,只因自己胃納實在有限,唯有重點出擊,選擇最有興趣的吃啦
這次所試的數款甜品都幾好味
總括而言,這裡的食物質素雖然頗為參差,有些水準不錯,有些卻強差人意,也許因為這天始終是自己生日的日子,心情特別愉快,仍令自己吃得甚為飽足
。可惜,在吃這頓飯的時候,我又已老了一歲呢
紅煙窗
海鮮冷盤陣容不弱
巴馬火腿伴蜜瓜最好吃
這次所試的數款甜品都幾好味
朱古力噴泉都分為黑朱古力和白朱古力兩邊
餐廳一角
  • 意大利巴馬火腿蜜瓜
2011-09-05 29 浏览
第1 次食tea buffet, 之前睇到食評話呢度既tea buffet 好好味又抵食, 所以就揀左呢間~可能期望太高, 食完之後覺得冇想像中咁好..( 又或者同部電話影完3 張相之後唔知做乜無啦啦影唔倒相有關)d 野食款式唔係太多, 成 2 個鐘食黎食去都係o個d( 只有熱食轉左少少款), 冇我最愛既 cheese cake (1款都冇 ), 牛尾同魚生 ( 雖然有壽司), 同埋d 野食冇牌( 有d 食左都唔知係乜= =)不過有d 都好好味, e.g. 面包布甸, 三文魚骨, Movenpick 雪糕~熱食: 好好味既有蝦多士, 炸雲吞, 三文魚骨, 咖哩魚蛋, 雞搥, etc, 日式蒸蛋好滑但冇乜特別好味, 滷水豆腐+蛋 都唔係幾好味, 仲有炒飯, 肉醬意粉等就冇食到~ 面包布甸超好味~壽司有三文魚, 甜蝦, 北寄貝, 魷魚, 墨魚等等, 但就冇我最鍾意既吞拿魚沙律, 中華沙律同鰻魚>< 蟹籽沙律冷面 幾好味, 又酸酸地幾開胃~ 仲有1 個唔知叫乜, 上面有d肉鬆, 中間有皮蛋, 下面係豆腐, 鍾意食皮蛋既我覺得個皮蛋真係好味 ^^"
有關)
冇我最愛既 cheese cake (1款都冇

面包布甸超好味
~

仲有三文治冇食到~

沙律: 有蟹籽沙律幾好味~ 其他材料自己配搭~

其他小食: 酥皮咖哩酥好好味
, 豆沙餡既煎堆都ok, 酥皮蛋撻凍左唔好食... 蒜蓉包普普通通都ok~

甜品: 竟然冇我最愛既cheese cake ><.. 款式少得黎又冇乜吸引,
最好味都只係芒果布甸, 冇合桃既chocolate brownie 都ok 好味, 有1 個mousse 冇咩味又唔好食, 食左都唔知係咩mousse = =
千層黑白相間既芝麻糕都ok, 不過都唔夠傳統o個隻黑芝麻糕好味,
banana poppy seed cake 都ok, 有1 個唔知係青檸打蛋白既野好難食, 仲有杯益力多味唔知係咪大菜糕既野都係唔好食,
有桂花糕冇食到, 仲有其他唔多吸引既甜品, d 款式太少喇, 又件件都係細細舊, 冇大件既cake..

雪糕: 第1 次食Movenpick, 5 款口味都食晒,
除左士多啤梨味好酸好難食之外, 其他既楓糖合桃, 瑞士朱古力(有好多薄薄既朱古力塊), Tiramisu, 同 vanilla 味都好好味

食左成 8 球, 哈哈 ^^" 仲有朱古力早餐球, 朱古力脆片同曲奇塊可以加上去~

飲品: coffee 可以自己沖 espresso, cappuccino 同 latte, 有檸檬茶, 橙汁, 紅茶等.

總括黎講, d 野食款式真係少左d, 不過好食既都可以食多d, 佢refill 都幾快, 唔會唔夠食,
服務都ok, 執碟效率都可以,
不過冇我最想食最期待既美食, 埋單$142 (原價$158, 做緊8 折, 加一) 都覺得唔係咁抵,
如果有我最想食既cheese cake 同牛尾同魚生就抵番喇~
不過好食既食多d 都食到好飽, 飽到想嘔嫁 = =
正( 除左個煎蛋冇乜特別好味, 但好滑)
o個個唔知咩mousse同o個杯益力多味既野就冇乜好食, 其他都好味
滷水豆腐+蛋就麻麻地, 其他好好味
2011-09-04
$142.2 (下午茶)
正( 除左個煎蛋冇乜特別好味, 但好滑)
滷水豆腐+蛋就麻麻地, 其他好好味
  • 三文魚骨
  • 面包布甸
  • 咖哩酥
2011-08-27 11 浏览
屋企有人生日, 上網周圍找平、靘、正的自動餐。見到有推廣DISCOUNT COUPON, 一於試吓啦 !餐廳在佐敦港鐵站樓上, 正處於恆豐商場樓上; 交通便利, 而且剛裝修不久, 環境都不錯。食物質素和種類都OK。 食物包括 :頭盆 : 生蠔 : 幾CREAMY, 但沒有海水味; 比較細隻。長腳蟹 : 都算幾好肉, 唔知點鮮有少少咸。三文魚、立魚、八爪魚剌身、各式壽司 : 味道一般,沒有特別。即切火腿 放在蜜瓜上沙律 : 普通生果、粟米; 特別的有芒果蝦沙律絲青口、翡翠螺 : OK熟食 :焗田螺 (7:30開始已經沒有REFILL)、芝士焗帶子: 幾好味, 可惜唔夠熱。 鵝肝意大利飯 : 每人送一客, 因為太多其他選擇; 沒有食到 !蝦 : 一般普通串燒 : 獅子狗、腸仔、雞肉、鮮東菇(冇味)、粟米、蝦(好快冇晒,冇RE-FILL)龍虾燕窩粥 : 唔覺有特別味道。羊腿(有些靭)、西冷牛扒炒菜、楊州炒飯、炸雲吞、津白、燉蛋甜品 :芝士旦糕 牛奶布甸(好食)MOVENPICK 雪糕 (不是獨立杯裝),自助用威化桶或碗盛載 (咖啡味非常香濃)葡撻、芒果奶凍(好味)、自助PANCAKE機 (
屋企有人生日, 上網周圍找平、靘、正的自動餐。

見到有推廣DISCOUNT COUPON, 一於試吓啦 !

食物質素和種類都OK。 食物包括 :

頭盆 :
生蠔 : 幾CREAMY, 但沒有海水味; 比較細隻。
長腳蟹 : 都算幾好肉, 唔知點鮮有少少咸。
即切火腿 放在蜜瓜上
沙律 : 普通生果、粟米; 特別的有芒果蝦沙律絲
青口、翡翠螺 : OK

熟食 :
蝦 : 一般普通
龍虾燕窩粥 : 唔覺有特別味道。
羊腿(有些靭)、西冷牛扒
炒菜、楊州炒飯、炸雲吞、津白、燉蛋

甜品 :
芝士旦糕
牛奶布甸(好食)
葡撻、芒果奶凍(好味)、

自助PANCAKE機 (幾好味)

飲品:
自助橙汁
凍檸茶(無味)
咖啡或紅茶
2011-08-27
  • 田螺
心血來潮想食自助餐 , 周圍 搵料之下,見到呢間野都多好評, 加上有85折優惠, 記得大約10年前曾經食過一次, 見呢間野都無乜唔好咪去試下囉, 講到又有生蠔﹑長腳蟹﹑焗田螺﹑鵝肝意大利飯, 仲要而家新裝修, 所以本人決定放手一博, 點知 ..................生蠔 - 唔知係沙定殼碎, 成口都係, 第一樣食就係佢, 我食嗰時啱啱先開始, 可能啱啱攞出嚟雪到勁凍,變咗唔多覺佢腥, 但我老公就覺得好腥囉長腳蟹 - 好細隻, 無乜特別, 不過有d 咸凍蟹 - 霉虾 - 普通三文魚 - 還可以但好攪笑既係佢切到唔係一片片, 係一舊舊. (手指公咁)焗田螺 - 還可以鵝肝意大利飯 - 算大件, 好似塊扒咁, 不過有d "so", 可能唔係靚野la 芝士焗帶子 - 咬咗一啖即吐 (又硬又凍)日式蒸旦 - 可能食嗰時曖曖地唔夠熱, 覺得麻麻地沙律 - d 菜 ok 新鮮, d 醬都ok, 係唔係好多野choice (得粟米粒,波蘿,蕃茄仔, 幾款菜 同埋2盤巳撈的沙律..印象中係咁多, 連面包框都唔多覺), 仲有一杯杯既芒果虾沙律,虾o大不過芒果黑黑地的好酸)串燒 - 一般, d 肉

長腳蟹 - 好細隻, 無乜特別, 不過有d 咸
凍蟹 - 霉
虾 - 普通

焗田螺 - 還可以
芝士焗帶子 - 咬咗一啖即吐 (又硬又凍)
日式蒸旦 - 可能食嗰時曖曖地唔夠熱, 覺得麻麻地
串燒 - 一般, d 肉有d "un"
龍虾粥 - d 粥好味, 都有2舊仔既"無肉"龍虾俾你.

甜品 - 除咗出得一次既芝士旦糕 & 牛奶布甸好食之外, 其他咬咗2啖就食唔到落去了

MOVENPICK 雪糕 - 只愛吃朱古力味既我都覺得有d甜(其他味無試到), 恕我唔識欣賞

呢度既應該都係好淺經驗的.(個個樣都好細個), 行路勁 "hea"成日見到佢哋行埋一齊傾計, 另外 每張枱都會有一把較剪放喺度(剪長腳蟹嗰d), 但無剪蟹蚶嗰d "鉗", 問佢可唔可以俾個剪蟹蚶的"鉗", 佢問我呢把較剪剪唔到咩, 我問番佢把剪咁細點剪蟹蚶, 跟住佢走去問經理嗰d, 我隠約聽到話唔係好明我講乜之類, 搞咗一輪, 終於都俾咗把正式蟹蚶剪我la.

如果要我俾咁既價錢食呢d野, 我情願食日式放題好過. 2 個人折埋都要差唔多4舊水一位呢.仲要一路食一路俾我老公 "哦" 囉.

2011-08-01
2011-07-30 69 浏览
因為升職, 所以請埋D好朋友一齊食飯. 見呢度食評唔錯, 又有8折就試下. 訂左10點7位, 早左到, 都係要10先入坐.行左一圈...感覺好少款又無咩特別. 冷盤: 無刺身, 有沙律, 冷麵, 壽司. 冷麵既麻醬味怪怪, 自己加D千島海鮮醬反而仲好食. 壽司面上既三文魚, 鰻魚都好味. 但舊飯好實熱葷: 薯角, PIZZA, 蒸蛋, 漢堡包仔, 滷水豆腐都唔錯夠入味 芝士焗薯仔, 係咁多款入面最好味 雞串燒, 味道OK, D汁有夠味 後期出左款炸豬排, 幾好味, 另外仲有小丸子...好粉好淋, 唔掂 有時會出下第二款新款既, 但味道始終一般 有部機整熱香餅, 味道OK蛋糕櫃一D都唔吸引, 連最普通既芝士餅都無=.= 有涼粉杯, 啫哩, 芒果布甸. 樣樣味道都怪怪, 免強涼粉算味道最正常.雪糕:,Movenpick 乳酪味好酸, 朱古力, 雲尼拿最正常, 楱子甜到漏><以$158既价錢, 再8折, 款式少, 味道又麻麻地. 我覺得俾多少少去雅苑座會抵D, 起碼有刺身, 蛋糕好食D
訂左10點7位, 早左到, 都係要10先入坐.
行左一圈...感覺好少款又無咩特別.

熱葷:
芝士焗薯仔, 係咁多款入面最好味
雞串燒, 味道OK, D汁有夠味
有時會出下第二款新款既, 但味道始終一般

有部機整熱香餅, 味道OK

雪糕:,Movenpick 乳酪味好酸
, 朱古力, 雲尼拿最正常, 楱子甜到漏><

以$158既价錢, 再8折, 款式少, 味道又麻麻地.
我覺得俾多少少去雅苑座會抵D, 起碼有刺身, 蛋糕好食D
2011-07-29
2011-07-30 4 浏览
見到OPENRICE有8折優惠券,其他人又話唔错,於是約左同事一起食。由於有六個人,仲送左一支紅酒。食物種類唔算話好多,不過大都幾好食,一開始就揀左生蠔,翡翠螺,長腳蟹食,龍蝦仔,不過覺得一般。然後就係壽司同刺身,味題都OK,不過得5款,普通放題都有得食。法國田螺幾好食,之後食左羊腿同牛扒,無咩特別,龍蝦燕窩粥其實幾好食,不過個碗好大,我只係要左半碗。之後每人有一客鵝肝意大利炒飯,肥美好食,同事拎左一瓶好似白白色甜品,好似叫牛奶燕窩布丁,哩度D其他食瓶話唔錯,不過由於拎晒,我無機會食到。後來就食左D沙律呀,最後食MOVENPICK雪糕,我覺得士多啤莉和乳酪最好食。食物質素幾好,環境乾淨,價錢比我想像中貴一D,因為8折左都要385.2。
由於有六個人,仲送左一支紅酒。

食物種類唔算話好多,不過大都幾好食,

一開始就揀左生蠔,翡翠螺,長腳蟹食,龍蝦仔,不過覺得一般。

然後就係壽司刺身,味題都OK,
不過得5款,普通放題都有得食。

法國田螺幾好食,

之後食左羊腿同牛扒,無咩特別,

龍蝦燕窩粥其實幾好食,不過個碗好大,我只係要左半碗。

之後每人有一客鵝肝意大利炒飯,肥美好食,

同事拎左一瓶好似白白色甜品,好似叫牛奶燕窩布丁,
哩度D其他食瓶話唔錯,不過由於拎晒,我無機會食到。

後來就食左D沙律呀,最後食MOVENPICK雪糕,
我覺得士多啤莉和乳酪最好食。

食物質素幾好,環境乾淨,價錢比我想像中貴一D,
因為8折左都要385.2。
2011-07-27
$385.2 (晚餐)
  • 鵝肝意大利炒飯
  • 龍蝦燕窩粥
2011-07-28 19 浏览
嗰度啲裝修ok 喎........ 6 :20 去到影下D環境同Food...真係幾靚.開始就食Seafood之後又係Seafood(crab leg,oyster,蝦同螺), D螺幾鮮甜第2 round 食左少少三文魚之後少少熱田螺同龍蝦粥就飽左8成最後來2 round 甜品,細細杯.再加2球M字雪糕.最最後加杯泡泡coffee 就正正正正!!!!!反食DD芝士、意大利火腿.甜品好味有Chocolate 撻、牛奶布甸、葡撻仔 唔好味有雙色fountain的白chocolate.個人唔like.朋友食茄汁墨魚意大利粉好味喎.......XX牛仔骨有話好味. 唔好味有墨魚波波和帶子BB.原來我食左好少熱野,可能食seafood太多.........定位時要window seat. 都無問題,不過有D sofa 下次試下坐先

嗰度啲裝修ok 喎........
6 :20 去到影下D環境同Food...真係幾靚.
第2 round 食左少少三文魚
之後少少熱田螺同龍蝦粥就飽左8成
最後來2 round 甜品,細細杯.再加2球M字雪糕.
最最後加杯泡泡coffee 就正正正正!!!!!
反食DD芝士、意大利火腿.
甜品好味有Chocolate 撻、牛奶布甸、葡撻仔
唔好味有墨魚波波和帶子BB.

2011-07-27
  • 生蠔
  • 泡泡coffee
2011-05-21 16 浏览
一入到去,已經被裝修吸引咗.製造咗一個好氣氛.(今次同呀媽去)第一round:-少少生果-冷盤:sushi,蠔第二round:-大量熱食(日式蒸蛋,素翅)-湯第三round:-我最愛的甜點(朱古力噴泉,Movenpick 雪糕,蛋糕,北海道牛乳燕窩布甸)整體幾好,service又快又體貼,經濟ok的可以一試!

第一round:

-少少生果
-冷盤:sushi,蠔
第二round:

-大量熱食(日式蒸蛋,素翅)
-湯
第三round:

整體幾好,service又快又體貼,經濟ok的可以一試!
2010-10-30
  • Movenpick 雪糕
2011-03-16 8 浏览
我們一行8人....一星期前book"木台"....臨上去時發現冇帶openrice 75折coupon....即刻打去receiption...佢可以幫我remark做返75折比我...但由於冇coupon就冇6位送紅酒一枝啦....冷盤本人覺得做得好出色....蠔...一早已經開定啦...佢會定時定後refill...不過當然有肥有瘦啦...我就每次等佢refill時先拎...因為可以choose d肥d既...而長腳蟹refill速度就冇生蠔咁快啦...我反而覺得蟹好普通...唔新鮮...可以接受....三文魚已經一早切定哂...任夾...唔錯...唔需要叫人地夾...亦唔會每次得一兩塊...而花之戀...你行埋去就會有2件...睇食評好多人話有燕窩怪怪地...而我又反而覺得ok wor...不過唔食得多...因為有飯...~既然比我發現左佢地...有段時間....我見到個hot dishes上面長期都吉既???咁0岩再次行過...發現eeeeeeeee.......有帶子????就拎左2隻...行過佢又refill 又拎2隻...行多次...佢已經轉左蒜容帶子.........
但由於冇coupon就冇6位送紅酒一枝啦....

冷盤本人覺得做得好出色....

就拎左2隻...行過佢又refill 又拎2隻...
行多次...佢已經轉左蒜容帶子.........不過size = 一 ho 子咁大....又硬.................
男朋友食左燒牛肉....感覺...麻麻...好 un...........................
其他hot dishes 有雞翼, 蟹粥, 魚, .................得好少好少好少....選擇~.

每人送一客鵝肝飯.............................. 唔得....太油太油....咬落全部都係油....
甜品.....ok la...唔多choose...男朋友話d cake唔得~~
我就食左雪糕...好濃味又有果肉...正呀~~~ 真係要試下

而呢個牛奶燕窩.....我唔想講太多...只係想話...我食左4杯..............................
2011-03-14