2010-11-09
之前見OPENRICE COUPON有8折,因此,同5個朋友黎呢度食飯.呢度分兩邊,一邊俾BUFFET人士坐,另一邊正餐人士,而我地就坐係兩者之間,算係WINDOW SEAT環境不錯,燈色暗暗,彼有迷幻氣氛,加上人流唔算多,尚算清幽.先來飲碗有骨茶,茶色彼濃,骨味重,但略為咸左D,可能自己口比較淡熱食方面,極力推薦只出3~4次的大大隻"扇貝",扇貝除左陪大隻,燒到岩岩好,D汁唔會流走哂,而且加左特別的配料,香味好濃郁,直情食完又想食,大家食時,應該多D出去行下,留意多D,基本上,一出盤,即刻俾人掃清,個晚都係食左一隻蠔有分兩隻,一是美國蠔,一是澳州蠔,本人覺得前者好食,因蠔本身夠大,肉質滑流少少,食落口,口感豐富多些,後者則蠔身細隻D,蠔味唔太重,DESSERT方面,有個特別雪糕區,推薦士多梨味,果味濃,果肉都好夠,絕對可以試下,另外,朱古力味都好搶手,好快就會俾人拎完,可見他的威力幾強勁,同樣地,朱古力夠濃,唔太苦,可以一試, 最好就幾溝,食落豐富D.