2022-09-15
米走雞有好多間分店,但我自己未黎食過🤣,因為朋友想食佢個芝士雞煲,所以就去左呢間食晚餐🙂~黃金芝士雞煲(小)芝士份量可以自己揀,身為芝士控嘅我地,唔怕肥,揀左激量🤣,所以雞煲一上檯就見到個芝士山😍~之後d芝士慢慢熱溶左, 包住每一件雞肉,夾起 d雞肉嗰陣,好有拉絲效果,超邪惡😋!雞肉好嫩滑,加埋香濃芝士,超正👍!哈哈蝦中寶(半份)見到好多人都話呢個係必食,果然冇介紹錯😍!每件都好大件,超足料,一件用左大量蝦滑包住勁多蝦仁,d蝦好鮮甜彈牙😚~面頭仲有蟹籽,口感再豐富左🤗~鵝肝 M5和牛丸牛味好香濃,大大粒😉,肉質同普通牛丸唔同,可能因為手打關係,比較實d同滑d😁,再包住粒鵝肝,好正❤️!鮮製五拼餃(半份)每粒都唔同味😋,有鮮蝦雲吞、菠菜豬肉餃、 M5和牛餃、鮮製韮菜餃、鳳城水餃,每款都好好味☺️紅薯粉紅薯粉掛滿芝士,估唔紅薯粉同芝士原來可以咁夾,口感非常Q彈🤩~
黃金芝士雞煲(小)
哈哈蝦中寶(半份)
鵝肝 M5和牛丸
鮮製五拼餃(半份)
紅薯粉