2022-08-06
👉黃金芝士雞煲(小) (2-3人) $208估唔到打個邊爐都奢侈到用哂車打芝士、巴馬臣芝士、大孔芝士多種cheese 另加有洋蔥、西芹、芫荽等配料啱 雞件之多係食極都仲有嘅程度!🧀有得揀份量 我就點咗「激量」🤣睇佢比到幾多我 講真芝士味無我想像中咁濃烈 但無咁易食濟人 店員強烈建議唔好搞底黎保持新鮮🤓好彩食咁耐都無話糊到硬哂 芝士依然so fluid 但就食唔到我鍾意嗰啲微焦嘅芝士。。。🦔反而我impressed by啲火鍋配料多啲🤪尤其佢自家手打製嗰啲幾獨特 一但你差不多清哂你嘅雞煲 就可以請店員幫手倒湯煮滾 芝士愛好者梗係要番芝士湯 🥘👉哈哈蝦中寶(3件/半份) $68秘訣係dum之前將蟹籽掃平於表面🤭咁就唔會走寶 滾起咗好似再大件多 share食都得!重中之重中最少有3件大鮮蝦係入面🦐好fresh的好彈牙無雪味 欣賞佢手打得幾好👍咬開唔會話啲料跌鬼哂 。。。🦔👉鴨肝M5和牛丸 $88呢個無前者嗰啲咁驚喜 陣牛味都同我想像中有啲出入 係中間咬到嚿鵝肝味道幾出 但想試靚牛建議點番和牛片。。。🦔👉鮮製五拼餃(半份) $63Dum哂落去滾其實迷迷糊糊都唔知邊隻打邊隻 抽獎試味咁都分得出:
👉黃金芝士雞煲(小) (2-3人) $208
🥘
👉哈哈蝦中寶(3件/半份) $68
👉鴨肝M5和牛丸 $88
👉鮮製五拼餃(半份) $63
Dum哂落去滾其實迷迷糊糊都唔知邊隻打邊隻 抽獎試味咁都分得出: 鮮製韮菜餃、韮菜豬肉餃、鮮蝦雲吞、鳳城水餃、M5和牛餃 前幾款聽落普通 但幾足料 至於和牛餃感覺同和牛丸差唔多味道🤣
👉紅薯粉 $22
都頗有嚼口嘅 好快熟 有機會1分鐘都唔洗🤣小妹偷偷地率先擺係芝士雞煲嘅芝士溶漿中煮熟 芝士撈薯粉嘅感覺幾過癮咖哈哈