2020-10-22
木系嘅裝潢同陳設,餐廳環境有種日本和室風格;定食選擇完全由你話事,由飯底到冷盤,每款一兜,隨意組合😋今日同朋友一行四人,好搞笑地我哋大部份嘅選擇都係一樣🤣有唔同嘅小食就會大家share🍴🥢而且每一兜嘅份量適中,賣相都幾別緻🤤嚟到米氣當然要試清楚佢嘅米飯🍚「米」今次我哋都選擇咗「醬油蛋飯」🥚,簡而精,一隻新鮮嘅流心蛋黃,配上鮮甜嘅醬油,淨係咁樣撈飯食都好滿足😋👍🏻「主」又係一致地選擇咗「牛肉壽喜燒」🍲略嫌唔夠汁,所以表面嘅牛肉都幾乾身會有啲鞋口,壽喜燒嘅湯汁清甜,如果多啲汁就好!😩到「冷」終於出現分歧,「醬煮糖漬紅薯」有點失望,由於糖唔夠多,變相令外層嘅糖皮唔夠脆,口感太硬😞有冷就有「溫」,「蔥燒厚切牛舌」傷心在一點都唔厚切😭薄切係爽口嘅質感,份量多,但牛味欠奉😩分開逐碟計黎講其實價錢都偏貴,回頭意欲唔高,不過飯真心香,加上環境日本風,令人有置身日本嘅感覺👍🏻