2020-10-21 98 浏览
朋友住黃埔, 話近排開左間新餐廳, 幾有人氣想去試下咁話。餐廳風格有D似MUJI, 係日系簡約風, 感覺幾舒適。MENU選擇多得黎好有條理, 真係好有日本STYLE! 依度其中一個賣點係一個SET可以自由配搭, 最basic應該係揀一款米+主食+冷盤+溫。醬油蛋飯金黃蛋黃加上少少醬油, 正。蟹膏蟹肉飯平時自己買罐頭撈都好貴, 依度有得咁樣食好過癮! 蟹膏甘香, 撈飯一流!!芝麻醬秋葵日本秋葵灼熟帶爽脆口感, 健康之選。八爪魚沙律好多彈牙既八爪魚粒。 忌廉蟹肉餅炸得香脆可口, 中心係超CREAMY忌廉, 帶淡淡蟹鮮味, 朋友好中意依個。蔥燒厚切牛舌我最愛既牛舌! 唔算好厚但叫做厚薄適中, 口感彈牙, 而且面頭加左蒜粒, 好惹味!白味噌慢煮石斑柳以鹽同黑椒吊味, 加上白味噌帶出微微甜味, 味道溫和。石斑柳已起骨, 魚皮香口, 魚肉札實有質感 。牛肉壽喜燒熱呼呼既壽喜燒, 湯底味道香甜, 牛肉份量都算多, 沾上蛋漿食, 正!蜜柑白玉中意煙韌甜品既人會中意, 加上蜜柑果香, 好味~整體黎講我地都覺得好高分, 而且香港真係比較少有同類型餐廳, 價錢亦好合理, 值得一試!

醬油蛋飯
金黃蛋黃加上少少醬油, 正。

蟹膏蟹肉飯

芝麻醬秋葵
日本秋葵灼熟帶爽脆口感, 健康之選。

八爪魚沙律
好多彈牙既八爪魚粒。

忌廉蟹肉餅

蔥燒厚切牛舌

白味噌慢煮石斑柳

牛肉壽喜燒

蜜柑白玉
中意煙韌甜品既人會中意, 加上蜜柑果香, 好味~