2020-03-18 24 浏览
黎到呢間餐廳,大家用『等等』的心態,慢活甘去品嘗呢間第第Hea 既每一道菜。餐廳有文青風格的裝修,再配合得意的卡通招牌,新潮可愛,係條福佬村道中好突出。呢度服務員好好客,入到黎雖然忙緊,但一知都有客入黎,就熱情打招呼。從佢地口中知道呢度既廚師係台灣做廚長達20年,經驗豐富,絕對可以帶比我地地道台灣風味美食。我地兩個人又想試爐端燒,又想食其他野,甘我地叫左美國黑毛豬燒,台灣啤酒蟹同魯肉飯。如果飲開啤酒既,不妨試下呢度新菜式台灣啤酒蟹,蟹新鮮,蟹肉彈牙,第一次食到甘既口味。魯肉飯係我最鐘意既台灣野食,飯多汁,魯肉香口,加埋台灣腸,成碗飯變得更豐富。黑毛豬都好新鮮,即燒即食,未相機食先已經急不及待就放左落去燒,其實唔加醬汁,加少少海鹽已經好好味。

• 台灣啤酒蟹
  • 魯肉飯
2020-03-16 33 浏览
真係好難食,杯珍珠奶茶黍到已經唔對路,係白色既,一飲落去就知伏……完全冇茶味,得甜,衰過白糖溝水,牛肉面個湯底好深色但完全冇味,又係死喊味,一d牛味都冇……铺面夾硬要人用apps落單,落唔度都夾硬要你不停試,真係火都黍,攪得黍佢手寫都落完啦~完全唔helpful, 講真你攪到幾有gimmick都冇用,咁鬼難食又唔係平……一句到尾,係-定一定不會再食,埋單同收銀果個反影左,佢話係咩,係有d機落唔到單,咁唔該以後用人手落啦……
2020-03-15 18 浏览
九龍城唔只得泰國菜仲有呢間新開嘅台灣菜見佢d公仔幾得意 入面仲有爐端燒食 係用自轉光波爐咁樣可以減少油煙 食完唔會成身啲衫都吸晒啲未牛小排($98)好食好有牛味 但份量太少($128)日本扇貝(兩隻$98)好新鮮👍🏻燒菠蘿🍍好甜台式紅燒牛肉刀削麵($84)附送三款小前菜 個牛肉湯底好好食啲刀削麵都唔錯但係痴咗一嚿嚿 另外果三款前菜都好好食蚵仔煎($60)蚵仔份量都幾多 但就好似普通加蛋煎咁仲送咗一份士林鹽酥雞份量好多重好鬆脆添😻整體來說都幾食物同價錢都幾平均 不過服務可以再好d 因為入面啲口持鄉音嘅姐姐好似唔係幾熟咁成日乜都叫我地問經理🤷🏻‍♀️ 路端燒個夾壞咗問佢攞過個 佢又話冇晒結果比對長筷子 但我想講對長筷子係完全夾唔到啲扇貝囉🤦🏻
九龍城唔只得泰國菜仲有呢間新開嘅台灣菜見佢d公仔幾得意

牛小排($98)
好食好有牛味 但份量太少

($128)
日本扇貝(兩隻$98)
好新鮮👍🏻

燒菠蘿🍍
好甜
台式紅燒牛肉刀削麵($84)
附送三款小前菜

蚵仔煎($60)
蚵仔份量都幾多 但就好似普通加蛋煎咁

仲送咗一份士林鹽酥雞

份量好多重好鬆脆添😻

2020-03-07
2020-03-09 85 浏览
超級感謝經理林小姐的熱情招待!!!7/3晚上店舖臨收工前才到達,林小姐非但沒有趕客截單,更非常好客的招呼我們。店舖除了一般的台灣食物,魯肉飯、牛肉麵外,最有特色就是使用會自轉的光波爐烤肉,光波爐非常方便使用,無煙又不怕燒焦(當然燒太耐亦會乾/焦),烤肉配上玫瑰鹽,意想不到的好吃。另外,店舖自製的鹹菜亦非常好吃,配搭魯肉飯可解膩,配搭牛肉麵又別有一番風味。特別一提,店舖有不同味道的冷泡茶,價格有點兒貴,但不妨一試。最後,要再次讚揚經理林小姐的盛情招待,往後一定會多多支持
超級感謝經理林小姐的熱情招待!!!

最後,要再次讚揚經理林小姐的盛情招待,往後一定會多多支持
五花腩+麻辣牛肉麵
糖心蛋魯肉飯
蔥油餅
冷泡茶
珍珠三式芋圓
2020-03-07
$250 (宵夜)
五花腩+麻辣牛肉麵
糖心蛋魯肉飯
蔥油餅
冷泡茶
珍珠三式芋圓
講起九龍城絕大多數人都係去搵泰國菜,呢間啱啱新開係福佬村嘅等等hea,主打係香港人都好鬼鍾意嘅台灣菜。不過你知啦台式餐廳開到成行成市,想突出真係唔係咁簡單。不過呢間「等等HEA」,舖頭裝修係台灣文青風格,配埋勁台灣特色卡通招牌,啱晒三五知己慢慢傾。-牛肉拼盤 💰288 7⃣店員主力介紹嘅拼盤有牛胸腹、牛舌、牛肩同埋牛小排。一次過可以食牛嘅四個部位,每一個部位無論肉質,油脂分佈等等都好唔一樣!但如果真係要揀一個最好味,牛胸腹真係無得輸,風味濃厚兼油花細緻!另外佢哋鮑魚拼盤都好值得一試-基隆甜不辣💰45 8⃣小編真係好掛住台灣甜不辣,獨特煙靭口感配上甜酸醬,真係差啲企起張凳扭嚟扭去。-滷肉飯配糖心蛋 💰50 7⃣飯煮得啱啱好,大大粒米芯又軟熟。滷肉食得出用咗好多香料煮,絕對唔係香港瑞士汁果啲friend。-等等三杯雞 💰78 7⃣大量紅蔥頭、九層塔同姜片配料,令到簡簡單單一道菜風味更獨特。雞肉吸收晒麻油、米酒同埋醬油膏,勁送飯真係5分鐘ko咗一碗白飯。-草莓鮮奶 💰35 & 黑糖仙草鮮奶 💰35 7⃣黑糖鮮奶唔會太甜真係太好,最鬼驚飲一啖就差唔多有糖尿病嘅嘢飲!草莓鮮奶酸酸甜甜可以一試!

牛肉拼盤 💰288 7⃣

另外佢哋鮑魚拼盤都好值得一試
基隆甜不辣💰45 8⃣

滷肉飯配糖心蛋 💰50 7⃣

等等三杯雞 💰78 7⃣

草莓鮮奶 💰35 & 黑糖仙草鮮奶 💰35 7⃣
2020-03-07 409 浏览
黎九龍城未必需要每次都係食泰國嘢其實九龍城除咗有泰國菜,西餐等等,最近仲多咗一間設計新穎嘅台灣菜。星期五平日夜晚來到,光顧嘅人都幾多,入咗不久更加見到出邊需要等位或等外賣。餐廳牆上貼滿設計新穎嘅霓虹燈,同比我感覺較為舊式嘅九龍城相對比較特別😆呢度除咗有台灣菜之外,更加特別嘅有用上光波爐嘅台式燒肉,見到呢個咁新穎嘅食法,當然要試吓冷泡白桃烏龍聞落去白桃香香,入喉烏龍茶比較重,烏龍茶都幾香黑糖仙草鮮奶,台式比較有名氣嘅燒仙草伴鮮奶,奶香味頗濃厚,加上黑糖估唔到有幾夾,男朋友覺得呢杯野超級好飲,但我個人略嫌比較甜,如果想試嘅朋友,可以試吓叫少甜,味道應該會更加唔錯!叫咗一份台式燒肉,再加一個主食,兩個人份量啱啱好香酥排骨滷肉飯超大份嘅香酥排骨,加上一碗滿嘅滷肉飯,估唔到仲有前菜三款送俾大家!分量真係超多香酥排骨同平時椒鹽排骨口感有啲唔同,感覺一粒粒嘅炸粉特別鬆脆,唔好以為炸過嘅排骨一定唔會好乾,相反呢度嘅排骨肉質剛剛好,雖然冇肉汁滲出,不過口感依然鬆軟,而且肉質滑滑的,見我男朋友平時唔鍾意食炸豬扒都表示好好食!有別於出邊嘅台式香酥排骨,呢度沾上嘅係千島醬,估唔到咁樣食落又幾夾,份量都幾多,我
黎九龍城未必需要每次都係食泰國嘢

冷泡白桃烏龍聞落去白桃香香,入喉烏龍茶比較重,烏龍茶都幾香

叫咗一份台式燒肉,再加一個主食,兩個人份量啱啱好

香酥排骨滷肉飯

有別於出邊嘅台式香酥排骨,呢度沾上嘅係千島醬,估唔到咁樣食落又幾夾,份量都幾多,我自己食咗超多舊😆

衡量過覺得叫套餐比較化算,所以叫咗呢款牛肉拼盤(牛肩甲,牛舌,牛小排,牛胸腹)總共有四款不同部位

其實我自己都唔係好識分邊個部位打邊個部位,淨係知道牛舌同牛肩肉係邊款,就是燒完口感比較實淨,不過唔會燒到好un,實在嘅口感都可以食到架!已牛肩肉脂肪相對地比較少,因為脂肪比較少,所以食落口感都比較實在,兩者當中我比較鍾意食牛肩肉,因為佢大有牛香味,個人覺得比牛舌更勝一籌!

呢度嘅牛肉冇用上特別調味,只係加上適量黑椒,因為已經加咗黑椒,所以唔需要再刻意加上其他燒汁,只需要沾上少量海鹽就可以

除咗牛胸腹之外,個人比較鍾意粉嫩,脂肪較重嘅嗰款,呢個口感超軟熟,因為脂肪比較重,食落油香同牛香味兩者一齊配合,好香好好味😋

台式燒肉除咗可以做不求人系列,自己燒又得,如果唔想燒嘅,係落單嘅時候同職員講我幫你燒埋都可以架!不過我自己比較鍾意自己燒,可以按自己鍾意嘅生熟程度調教😆😆😆
2020-03-06
  • 香酥排骨滷肉飯
2020-03-06 102 浏览
今日就同屋企人去食嘢,見到有間台式料理就去試吓叫咗啲牛肉,豬肉同埋海鮮去燒啦,店員俾個爐好特別,係其他店都未見過。佢燒嘢食嘅做法係就咁擺啲海鮮同埋肉類喺上面,佢會自己自轉,轉轉下就會熟咗㗎啦🤣宮崎西冷⭐️⭐️⭐️⭐️美國極黑毛豬⭐️⭐️⭐️⭐️鮑魚⭐️⭐️⭐️⭐️扇貝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉類佢原本已經有葉制,味道都夠,除咗原本嘅葉了佢都會提供一啲蒜同埋醬汁俾你去燒芋圓仙草豆腐花⭐️⭐️⭐️⭐️份量都OK多黑糖珍珠鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道唔錯同出邊珍珠奶茶店嘅差唔多蜜芋鮮奶⭐️剩係得牛奶味,入邊有啲類似芋圓既,但係好硬 小碗手工滷肉飯配糖心蛋⭐️⭐️⭐️⭐️鮮茄紅燒牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️蕃茄味幾濃啲飯同埋面都會陪左少少配菜,全部都幾好味等等蚵仔🦪煎⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我仔戰有驚喜,雖然冇台灣嗰啲咁好食,但係香港來講算係幾正宗,推介👍🏻
今日就同屋企人去食嘢,見到有間台式料理就去試吓

宮崎西冷⭐️⭐️⭐️⭐️

芋圓仙草豆腐花

黑糖珍珠鮮奶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道唔錯同出邊珍珠奶茶店嘅差唔多

蜜芋鮮奶⭐️
剩係得牛奶味,入邊有啲類似芋圓既,但係好硬
蜜芋鮮奶

小碗手工滷肉飯配糖心蛋⭐️⭐️⭐️⭐️
小碗手工滷肉飯配滷水糖心蛋

鮮茄紅燒牛肉麵⭐️⭐️⭐️⭐️
蕃茄味幾濃
鮮茄紅燒牛肉麵

啲飯同埋面都會陪左少少配菜,全部都幾好味

等等蚵仔🦪煎⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鮮茄紅燒牛肉麵
等等蚵仔煎
  • 扇貝
2020-03-02 61 浏览
去九龍城食嘢成日都係食泰國菜但原來啱啱開咗一間台灣菜🇹🇼 啲佈置都幾得意🤣入餐廳前會幫你量體溫 一邊食仲見到好多人嗌外賣-▫️台式紅燒牛肉麵🍜 $84揀咗刀削麵同牛肉湯湯底另外仲附送左前菜三小碟呢個牛肉麵係全晚最愛☺️☺️個湯牛肉味香濃 調味啱啱好而且啲牛肉燉得幾淋-▫️基隆市甜不辣$45-然後就想試吓爐端燒台式燒肉個爐都幾正 無落油都唔會痴底 仲識自轉-▫️宮崎西冷 $128加菠蘿🍍 $28睇碟西冷個樣都知質素應該唔錯菠蘿係新鮮菠蘿唔係罐頭菠蘿👍🏻燒完真係又甜又多汁😋-▫️ 爐端燒牛舌 $78-▫️黑糖珍珠鮮奶🍼 $30奶味超重而且都幾大杯 抵飲呀-總體都唔錯 而且服務好好另外見到啲lunch set都幾抵食下次可以再黎食過
去九龍城食嘢成日都係食泰國菜
總體都唔錯 而且服務好好
另外見到啲lunch set都幾抵食
下次可以再黎食過
2020-02-24 80 浏览
等等HEA (九龍城).⚜️鹽酥雞扒刀削麵⚜️$78.雞扒炸得酥脆,唔會過多炸粉,又唔太油膩,刀削麵有咬口,配上湯底,正!.⚜️牛肉拼盤爐端燒⚜️$288.電子爐端燒,叫左一碟牛肉拼盤,有牛舌,牛肩,牛小排以及牛胸腹,轉住咁燒,火侯無咁難控制無咁易燶!牛肉都好惗(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).⚜️燒雞泡魚乾⚜️$58.個人覺得燒得未夠燶但都幾好食!但都好濃味,搭配啤酒一流!.⚜️黑糖珍珠鮮奶⚜️$30.呢到嘅台式飲品好抵飲,因為好好好大杯! 巨杯嘅黑糖珍珠鮮奶,叫左少甜少冰又真係有少到(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)太好!.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 等等HEA (九龍城) @waitwaithea九龍城福佬村道41號地下.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #九龍城美食#等等hea#台式爐端燒#手工魯肉飯
等等HEA (九龍城)

⚜️鹽酥雞扒刀削麵⚜️$78

⚜️牛肉拼盤爐端燒⚜️$288
好惗(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
⚜️燒雞泡魚乾⚜️$58
個人覺得燒得未夠燶但都幾好食!但都好濃味,搭配啤酒一流!

⚜️黑糖珍珠鮮奶⚜️$30
呢到嘅台式飲品好抵飲,因為好好好大杯!
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 等等HEA (九龍城) @waitwaithea
九龍城福佬村道41號地下
—————————————————————-
「在那個你在等待的人來臨之前我都會在這兒陪着你的你說,💓好嗎?好嗎?」-等等HEA⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🎏這家台灣餐廳有種被溫暖包圍的感覺,黃藍配色加上帆布長椅的門口,裏面充斥着「等一個人」的霓虹燈和句牌。不單止環境令人舒服, #打卡餐廳 之外, 他們的食物亦很好食!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍗🥩 充斥着泰國餐廳的九龍城之中遇上了《等等Hea 》餐牌之中看見「爐端燒」吸引了我的眼睛,直接就點了一個「牛肉拼盤」。💡沒有想到他們用上了「燒盤」會轉的光波爐,沒有使用上明火的關係令過程中沒有油煙,只需要把燒的食物放上轉盤一邊轉一邊受熱~ 假如幾個朋友一起吃,還可以讓食物傳到自己的位置再夾呢!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀牛肉拼盤包括(牛舌/牛肩/牛小排/牛胸膜)牛肉的質素很不錯!餐廳配上燒肉醬汁和掃子,細心地示範如何弄一個好吃的「爐端燒」!*超級1愛食🍍菠蘿的我怎會放過+$28 要菠蘿的機會!這家的菠蘿是新鮮的~大大的菠蘿能夠好好鎖住「果肉」汁!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀台式滷水小拼盤包括(豬耳/雞翼2隻/滷豆腐)豬耳超好食!因為有着光波爐在旁的關係,哈哈,我留了一個位置把豬耳和豆腐都放上去,熱熱的豬耳變更好
「在那個你在等待的人來臨之前
我都會在這兒陪着你的
你說,💓
好嗎?好嗎?」-等等HEA
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

台式滷水小拼盤包括(豬耳/雞翼2隻/滷豆腐)
豬耳超好食!因為有着光波爐在旁的關係,哈哈,我留了一個位置把豬耳和豆腐都放上去,熱熱的豬耳變更好食了!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

燒雞泡魚乾是必點的! OMG,必殺技一定是把 燒雞泡魚乾放上轉盤~記住記住!一定要試試!要留意的是時間,不要把雞泡魚乾弄焦~~
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

另外冷泡茶都是他們家其中一款熱賣~大家亦可以點選一下喔! 嘻嘻❤️❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
自從搬咗去九龍城區 就經常在附近搵野食😝發現里間新開既台式餐廳🇹🇼 細細間裝修幾靚 而且估唔到爐端燒咁好食😳 個爐設計得好好 迫哂啲油出黎又唔易燶 唔痴底 好易控制😆同埋燒完個身都冇油煙味👍🏻⠀🐮牛肉拼盤有牛舌,牛肩,牛小排&牛胸腹肉質好鮮嫩😍香濃牛肉味 輕輕燒幾下就食得🦐海虎蝦好大隻 燒到勁香✨鮑魚同大蜆都好鮮甜💛翠肉瓜同菇加蒜同牛油 好juicy🤤🤤⠀.等等hea九龍城福佬村道41號地下

🐮牛肉拼盤有牛舌,牛肩,牛小排&牛胸腹
肉質好鮮嫩😍香濃牛肉味 輕輕燒幾下就食得

🦐海虎蝦好大隻 燒到勁香✨
鮑魚同大蜆都好鮮甜💛
翠肉瓜同菇加蒜同牛油 好juicy🤤🤤

等等hea
九龍城福佬村道41號地下
2020-02-15 56 浏览
真係已經有一段間冇坐低响餐廳食飯了,對上一次好似已經係年初五公司食開年飯不過嚟緊都有啲事一定要出街,唯有快食快閃啦🤦🏻‍♀️不過呢間心理上比較放心,因為要响門口探熱同消毒雙手先可以入座㗎餐廳係食台式+爐端燒,可以揀自己燒定係店員幫手燒㗎,我鍾意搞搞震所以自己燒。牛肉嘅質素比想像中好呀,份量都多的鹽酥雞扒同紅燒牛肉麵都ok㗎,係我鍾意有咬口嘅刀削麵🥰其實唔叫爐端燒嘅話都唔貴,老公睇中咗啲lunch set 話好抵🤣係咁話揾日再嚟試

2020-02-11 559 浏览
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 等等hea📍九龍城福佬村道41號地下🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟有朋友住九龍城,過黎搵個衰鬼順便食飯啦!佢帶路話呢間新餐廳又平又好食👀一入去覺得裝修幾有特色,啱打卡🥰牛肩甲 HKD39太抵叫咗2份!40蚊唔洗就有成6片,忍唔住追加😍唔好以為平嘢冇好嘢,肉質鮮美多汁又結實,牛味十足,好正desu🥺💕牛胸腹 HKD78紋路好突出,食落好juicy!蒜香麻辣牛舌 HKD68麻辣程度啱啱好!而且份量好多,抵食又開胃黑松露黃金花枝丸(6pcs) HKD48好抵!好彈牙既花枝丸👍🏻👍🏻黑糖珍珠鮮奶 HKD30叫咗凍 少甜走冰,以為會伏點知ok喎又🥴魯肉配時菜 HKD48食咗好多肉,要叫個菜清下口😛😛菜心好靚好甜,份量好多,魯肉,淋係面好match😍上胸雞軟骨 HKD68 配冬菇 +$28自己燒雞軟骨第一次,燒好脆卜卜,落少少黑椒食勁正!!冬菇大大粒好靚💕值得一讚係店員態度超好超有禮貌!食得好舒服🥰✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 等等hea
📍九龍城福佬村道41號地下
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

一入去覺得裝修幾有特色,啱打卡🥰

牛肩甲 HKD39

太抵叫咗2份!40蚊唔洗就有成6片,忍唔住追加😍

牛胸腹 HKD78

紋路好突出,食落好juicy!

蒜香麻辣牛舌 HKD68

麻辣程度啱啱好!而且份量好多,抵食又開胃

黑松露黃金花枝丸(6pcs) HKD48

好抵!好彈牙既花枝丸👍🏻👍🏻

黑糖珍珠鮮奶 HKD30

叫咗凍 少甜走冰,以為會伏點知ok喎又🥴

魯肉配時菜 HKD48

上胸雞軟骨 HKD68 配冬菇 +$28

上胸雞軟骨

值得一讚係店員態度超好超有禮貌!食得好舒服🥰

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
上胸雞軟骨
2020-02-10 499 浏览
始終係happy Friday梗係要搵地方relax下,原本諗住去睇戲,去到戲院又唔係好想睇,咁不如同朋友仔搭幾個站巴士去九龍城搵食,因為係疫情期間早收嘅關係,所以去到九龍城只係6:00 ,食飯又太早,就去咗happy hour飲咗兩杯🍻飲到醉醉地,行行吓就見到依間台式爐端燒叫等等hea咁打耳🤪走入去試試佢實力🍡依段期間食肆都唔會太多人,入到去靚女經理帶我地坐低,我二話不說就點咗個牛肉拼盤🐄同埋海鮮拼盤🦐海鮮拼盤賣相已經好殺食,海鮮睇落已經夠新鮮😍牛肉拼盤,有四款牛,啱晒我依啲食肉獸🐄我都係第一次玩光波爐,轉轉下又唔使落油,感覺安全又衛生👍🏻👍🏻我係鮑魚愛好者,第一件梗係食咗鮑魚先啦,鮮甜大牙美味😋大大隻扇貝,燒到啱啱熟,鮮甜多汁🥰海虎蝦,真係好大隻,蝦肉爽脆🦐錫紙包海帶蜆,一開始已經擺上去燒,落多啲牛油蒜蓉落去,食到最尾就燒到啱啱好,蒜蓉加上海水味,不得了😱牛肉非常新鮮,加上醬汁,就係差咗碗白飯🤤原本都冇諗住飲啤酒,靚女經理話食燒肉點可以唔飲啤酒,所以就要咗支藍妹,佢仲親手倒俾我添🤪台式風格,啱晒我依啲文青🥰都唔算貴,食到飽飽🤓
海鮮拼盤

海鮮拼盤賣相已經好殺食,海鮮睇落已經夠新鮮😍

牛肉拼盤

牛肉拼盤,有四款牛,啱晒我依啲食肉獸🐄

鮑魚

我係鮑魚愛好者,第一件梗係食咗鮑魚先啦,鮮甜大牙美味😋

扇貝

大大隻扇貝,燒到啱啱熟,鮮甜多汁🥰

海虎蝦

海虎蝦,真係好大隻,蝦肉爽脆🦐

大海蜆

牛肉

牛肉非常新鮮,加上醬汁,就係差咗碗白飯🤤

藍妹啤酒

台式風格,啱晒我依啲文青🥰

都唔算貴,食到飽飽🤓
2020-02-07
海鮮拼盤
鮑魚
扇貝
海虎蝦
大海蜆
牛肉
藍妹啤酒
係呢個艱難嘅抗疫時期,好欣賞你會為餐廳做足所有安全措施,由入門口嘅酒精洗手、涼左體溫先有飯食、所有員工都帶晒口罩、畀九折醫管局員工同埋學生。但有啲細節位,例如門口個餐牌有兩隻烏蠅喺度,枱面本午市餐牌又污污糟糟殘殘舊舊咁,同埋食食吓飯都會有幾隻蚊滋飛過圍住我碟飯飛來飛去,感覺好唔衛生,亦都浪費左你一番嘅心機去營造一個衛生環境嘅感覺。講返食物,上餐速度係奇快,好有效率。你啲鹽酥雞同滷肉飯真係好好食,但個刀削麵啲麵就痴埋一舊,又唔爽唔淋,滷水拼盤份量就夠大,但係啲肉好老同埋好乾,希望你自己得閒都試吓。真心覺得間嘢okay,想繼續返嚟食。好人一生平安。

真心覺得間嘢okay,想繼續返嚟食。好人一生平安。
  • 鹽酥雞扒
  • 滷肉飯