2020-06-10
約老公食野都是我主動老公終於有空放早先跟我食見到好多人都打卡去開九龍城就等下hea下天氣熱不想食太多肉,就叫了海鮮爐端燒店員話最好將鮮牛油蒜蓉放在海鮮上面燒起來就好香好正海鮮盤二人份量,有鮑魚,虎蝦,扇貝,蜆,翠玉瓜,鮑魚大隻,虎蝦唔細肉質爽,扇貝真心正,鮮甜,蜆肉有海水味,新鮮。基本上海鮮已經洗得好乾淨,去曬內臟,食得很方便。有岩鹽提供,不過本身海鮮都很鮮甜,所以唔洗調味都好正炸蚵仔魯肉飯都唔錯,蚵仔即係蠔仔,粒粒飽滿,有啲好大粒,脹卜卜,炸蚵仔炸粉薄,很脆口,魯肉岩味,份量足夠拌勻就好惹味。紅燒牛肉刀削麵好好味,牛腩份量算多,又大件,入味,牛味香濃,刀削麵沾上湯汁都好正,白蘿蔔紅蘿蔔很甜,前菜有花生,木耳,藕片,少辣,麻感足,令人開胃甜品是芋圓仙草豆腐花,芋圓很嚼勁,彈牙,紅豆蓉軟身,豆腐唔錯,仙草夠多,有黑糖漿很滿足菠蘿沙冰老公至愛,即叫即做,勁大杯,沙冰很幼滑,仲有菠蘿肉在面,消暑良品
老公終於有空放早先跟我食
見到好多人都打卡
去開九龍城就等下hea下
天氣熱不想食太多肉,就叫了海鮮爐端燒
店員話最好將鮮牛油蒜蓉放在海鮮上面燒起來就好香好正