2021-07-29 17 浏览
九龍城罕有台菜放題 呢日黎到出名多好野既九龍城搵野食!搵到呢間等等hea~專門食台灣菜, 而且餐廳有放題模式,中意台灣菜既朋友一定要黎食下! 餐廳唔算大,裝修幾骨子,而好有特色。 麻辣豬耳!味道非常野味,辣味中後段先黎,非常刺激。即刻要飲杯野。 冷泡高山翠綠茶~微甘少甜,解辣最岩!蠔仔肉燥飯~雖然話係蠔仔,但蠔size亦不俗,而且味道新鮮! 傳統台灣麵線~中意台菜的朋大一定不會對麵線陌生,味道實在讓我以為在台灣! 流心溫泉蛋! 廚王級芫荽蛋捲!芫荽味超濃,內含碎芫荽,芫荽控岩晒! 芋圓豆腐花~放題當然會有甜品!芋圓口感非常有咬口,甜度剛好!
九龍城罕有台菜放題

餐廳唔算大,裝修幾骨子,而好有特色。

冷泡高山翠綠茶~
微甘少甜,解辣最岩!

蠔仔肉燥飯~
雖然話係蠔仔,但蠔size亦不俗,而且味道新鮮!

傳統台灣麵線~
中意台菜的朋大一定不會對麵線陌生,味道實在讓我以為在台灣!

流心溫泉蛋!

廚王級芫荽蛋捲!
芫荽味超濃,內含碎芫荽,芫荽控岩晒!

芋圓豆腐花~
放題當然會有甜品!芋圓口感非常有咬口,甜度剛好!

2021-07-29 23 浏览
網上見到呢間台灣 🇹🇼 野有做放題,太耐無得飛,好掛住夜市小食,所以就試下呢間餐廳喇~夜晚7點去到,都好多人,等左一陣位就安排到入去坐了~放題既食物種類都好多,有小食、小菜、飯麵類,仲特別有一張香菜菜單,所有野食都加左香菜~另外,仲可以加$18/位食烤魚🐠~飲品方便都有好多款,連奶蓋、冷泡茶都有~因為放題,所以每樣食物份量按人頭比例,岩晒我咩都可以試~🍢小食士林鹽酥雞/燒雞泡魚干/黃金花枝丸/等等蚵仔煎/大腸包小腸/香煎特色手工餃/台式烤香腸每樣小食一小份一小份加埋來就十分多了~鹽酥雞酥脆可口~等等蚵仔煎有很多蠔好足料~大腸包小腸係我第一次食的,味道好好;老闆娘仲比左阿宗麵線辣醬🌶我地沾~🥬香菜香菜鹽酥雞/香菜蛋餅香菜其實係芫茜,為鹽酥雞帶出另一番味道;香菜蛋餅內餡充滿著香菜,清新特別~🐠麻辣烤魚呢個烤魚好大碟,我地兩個人差D食唔晒~食完真係好似行完個夜市咁,捧住個肚走🤰🏻🤰🏻
夜晚7點去到,都好多人,等左一陣位就安排到入去坐了~
因為放題,所以每樣食物份量按人頭比例,岩晒我咩都可以試~

🍢小食
每樣小食一小份一小份加埋來就十分多了~
🥬香菜
香菜鹽酥雞/香菜蛋餅
🐠麻辣烤魚
呢個烤魚好大碟,我地兩個人差D食唔晒~
食完真係好似行完個夜市咁,捧住個肚走🤰🏻🤰🏻
2021-07-29 25 浏览
屯馬線岩岩開通,當然要黎九龍城搵食。今次就去咗等等Hea食台式放題。放題可以揀嘅野食都唔少,有飯麵、小菜、小食、香菜芫荽系列、甜品、飲品等,仲可以加$18食埋烤魚。我地一坐低先叫咗兩杯飲品-奶蓋白桃烏龍茶同草莓鮮奶。白桃烏龍茶好香白桃味,仲有清幽嘅烏龍茶味,加埋creamy嘅奶蓋,絕對拍得住出面嘅茶飲專門店,以放題黎講有驚喜。至於草莓鮮奶,用咗草莓果醬加埋香濃鮮奶,好有少女心。我地叫咗三杯雞、燒雞泡魚乾、基隆芝士流心蛋餅、黑松露黃金花枝丸、台式烤香腸、芝麻雞翼、煎特色手工餃等小菜小食。其中最推介三杯雞、燒雞泡魚乾、芝麻雞翼同台式烤腸。三杯雞雞肉嫩滑,而且爆炒得非常惹味有鑊氣。雞泡魚乾烤得咸香又唔會太乾身,點埋蛋黃醬一齊食送飯一流。芝麻雞翼外皮炸得金黃香脆,肉質仍然keep同juicy同嫩滑,同香口嘅芝麻非常夾。烤香腸有肉腸同潤腸兩種,肥瘦適中,各有各特色。另外叫咗蚵仔滷肉飯同牛筋牛肚刀削麵。滷肉飯面頭鋪滿肥美飽滿嘅蚵仔,估唔到同滷肉飯非常夾。至於牛筋牛肚刀削麵,麵底煙韌有咬口,湯底清香,牛筋牛肚牛味香濃。食飽飽叫咗兩枝冷泡茶消消滯,茶味清新香濃。差d唔記得食埋甜品,係用玻璃小杯裝住既椰
屯馬線岩岩開通,當然要黎九龍城搵食。今次就去咗等等Hea食台式放題放題可以揀嘅野食都唔少,有飯麵、小菜、小食、香菜芫荽系列、甜品、飲品等,仲可以加$18食埋烤魚。

其中最推介三杯雞、燒雞泡魚乾、芝麻雞翼同台式烤腸。

三杯雞雞肉嫩滑,而且爆炒得非常惹味有鑊氣。

雞泡魚乾烤得咸香又唔會太乾身,點埋蛋黃醬一齊食送飯一流。

烤香腸有肉腸同潤腸兩種,肥瘦適中,各有各特色。

食飽飽叫咗兩枝冷泡茶消消滯,茶味清新香濃。

差d唔記得食埋甜品,係用玻璃小杯裝住既椰奶芋圓仙草同豆腐花,芋圓煙韌。

等等HEA
九龍城福佬村道41號地下

2021-07-28 38 浏览
連續兩年都仲未可以出國旅遊, 每年至少去4次台灣嘅朋友突然癮起, 記掛台灣當地美食, 決定化悲憤為食量, 今晚大吃台灣菜。剛好屯馬線通車了, 正好去九龍城走一轉。朋友之前有食過等等HEA呢間台灣料理, 原來新出咗放題, 任飲任食兩小時。正好合我地心意!餐廳環境不大, 所以要D時間等位。超過40款台灣道地小食、主食、台式飲品, 仲有限定幾款芫茜系列。+$18/位可無限追加任食烤魚放題供應時間: 每日14:00起放題當然要食盡台灣地道美食啦!等等三杯雞: 表面平均包住鹹甜醬汁, 肉質嫩口多汁阿等麵線: 雞湯汁易掛湯, 每條麵線都索咗個湯汁, 正黑松露黃金花枝丸: 有花枝本身嘅鮮味, 雖然唔算彈牙, 只有些少黑松露點驟, 食落松露味幾出台式烤香腸: 爽脆外皮, 入面含鮮美肉汁, 甜甜地大腸包小腸: 底層糯米軟糯黏口, 甜甜脆皮腸下加咗少少雪菜, 食落更有層次 蒜香麻辣豬耳: 軟骨微爽, 配上蒜香麻辣汁, 辣辣地, 香口又開胃。麻辣鴨血: 滑滑有彈性嘅鴨血, 配上麻辣醬汁, 傳統配搭又惹味。士林鹽酥雞: 炸皮酥脆, 肉質唔會太乾鹽酥大大雞扒: 灑咗少少7味粉同沙律醬, 雞扒較為薄切, 肉食唔太

餐廳環境不大, 所以要D時間等位。

+$18/位可無限追加任食烤魚
放題供應時間: 每日14:00起

放題當然要食盡台灣地道美食啦!
等等三杯雞: 表面平均包住鹹甜醬汁, 肉質嫩口多汁

阿等麵線: 雞湯汁易掛湯, 每條麵線都索咗個湯汁, 正

台式烤香腸: 爽脆外皮, 入面含鮮美肉汁, 甜甜地

士林鹽酥雞: 炸皮酥脆, 肉質唔會太乾
鹽酥大大雞扒: 灑咗少少7味粉同沙律醬, 雞扒較為薄切, 肉食唔太多

香菜香菜香菜鹽酥雞: 加咗莞茜粉同莞茜, 但莞茜味唔太出

甜品:
芋圓仙草豆腐花、椰奶芋圓仙草
兩款甜品味道均為淡口味, 有大大粒煙韌芋圓, 好飽肚

手調飲品款式多, 味道偏淡有如台灣地道飲品一樣
唯獨梳打系列甜返少少, 有汽又解渴

餐廳除供應放題外, 亦有散叫選擇, 自問胃口細嘅朋友, 都可以單點用餐啊!
2021-07-06
2021-07-28 161 浏览
網上見到呢間餐廳有優惠雖然折後都有啲貴 食材又係普通貨色不過可以食到咁多台式食物 都想試吓所以就網上訂位同俾錢餐廳比較細 座位比較密被安排坐喺廚房旁邊不斷有熱氣排出 不是太舒服上菜速度時快時慢網頁上嘅鵝肝香菜吐司已經消失 無得order澱粉類食物係正常size好似想塞飽人咁作為任食放題應該要調整返個份量名叫小碗手工滷肉飯飯量有超過一碗咁多而且飯上面嗰啲係肉燥 唔係滷肉滷肉係有肥膏 佢呢碗免治肉嚟而且滷汁太杰 唔係滷肉飯嘅滷汁米飯偏乾硬 無飯香湯底一般 牛肉軟腍可口但係份量太大 不是放題應有份量大腸同小腸都‘燒’得唔夠耐(台灣大腸包小腸都係用燒 唔知此店烹煮方法)雙腸都唔夠油香同焦香 配料少 醬料欠奉炸得幾香口 但係無九層塔和蒜連鹽酥雞嘅靈魂 椒鹽都無我只會稱佢為炸雞不過不失 麻辣味偏少靈魂人物 椒鹽唔見咗第一次食甜不辣係配泰式辣醬味道正常蚵量同蛋量都十足嘅蚵仔煎蛋台灣蚵仔煎會落芡水一齊煎煎完仲會配混醬 而唔係右上角兜汁唔係正宗蚵仔煎 所以佢先叫蚵仔煎蛋?芋圓比較清淡 無乜甜味蛋餅 鴨血 飲品正正常常為咗唔浪費食物 食咗太多澱粉質飽到食唔到太多款式我係台灣讀過四年書除左牛肉麵之外 其他都
網上見到呢間餐廳有優惠

湯底一般 牛肉軟腍可口
但係份量太大 不是放題應有份量

大腸包小腸

大腸同小腸都‘燒’得唔夠耐
(台灣大腸包小腸都係用燒 唔知此店烹煮方法)
雙腸都唔夠油香同焦香 配料少 醬料欠奉

等等蚵仔煎蛋
蚵量同蛋量都十足嘅蚵仔煎蛋
台灣蚵仔煎會落芡水一齊煎
煎完仲會配混醬 而唔係右上角兜汁
唔係正宗蚵仔煎 所以佢先叫蚵仔煎蛋?

芋圓比較清淡 無乜甜味

除左牛肉麵之外 其他都唔太台式
我覺得係一間唔太了解台式食物嘅台式餐廳
菜式對唔住台灣 亦對唔住個價錢
2021-07-23
$222.8 (晚餐)
2021-07-27 20 浏览
早前路過這裏,看到店外門上有海報宣傳,台式食品放題,今天晚上便安排時間來到。另外每位加$18 ,無限追加烤魚,可選擇古早味、麻辣味和番茄味。麻辣味烤魚,烤魚用酒精爐熱上,配料有芽菜、辣椒和一些香料,魚肉味道香甜,配上麻辣,更加惹味可口。台式三杯雞、滷肉蔬菜、台式香腸、芝麻雞翼,其中以台式香腸內的兩款香腸味道最為吸引。奶蓋白桃烏龍茶,奶蓋味道香濃,配上淡淡的白桃味道和茶香,非常有台灣的風味。百香果茶,如果百香果的味道再濃一點更好。冷泡蜜香紅茶、冷泡白桃烏龍茶,每人只有一支,茶味香濃,是必試的選擇。芋圓仙草豆腐花,芋圓煙煙靭靭,豆腐花豆味十足。椰奶芋圓仙草,仙草的味道如果在強烈一點更好。

百香果茶,如果百香果的味道再濃一點更好。

芋圓仙草豆腐花,芋圓煙煙靭靭,豆腐花豆味十足。
椰奶芋圓仙草,仙草的味道如果在強烈一點更好。
2021-07-26 91 浏览
建議:如果唔想坐樓上(分開左舖位,要上隔離唐樓樓梯),記得要早少少到。話說因為得知九龍城有間台灣食店出左2小時放題,可以上網比錢訂座,所以就約埋 #試伏專員 W君一齊去。突登揀星期1-4 既8點😂 但估唔到都係超多人😌如果淨係講食物質素,整體水平正常,唔係超好食亦唔會太難食。不過如果講食物送遞速度同安排就真係好好好伏🚁 伏到W君幾次想起身走,無奈一早比哂錢😂 所以只能等。全餐飯入面真係聽得最多既就係「等等」(完全符合店名設定)🙈🚁伏伏伏伏伏伏伏伏🚁🤦🏻‍♀️ 店舖安排 「等等等等等等……」1️⃣ 安排位置有啲混亂。Book左8點 ,提早左去差不多15分鐘到。店員目測邊啲人係早到,就逐個問幾多位。因為前一段時間既人未走 (同時又無人執枱/提醒夠鐘😂 所以完全無人離座),然後又安排左4人先入座坐卡位先,而2人細枱係無爐食烤魚,最後又要等前一時段既枱離席先入得 😅2️⃣ 慶幸加錢食烤魚,而因為比較早到,店員幫忙安排到舖面既卡位👍 因為唔夠位,就要上樓上坐。雖然無上去睇過環境,不過見著啲野食,經店員行樓梯送上去,已經感覺麻麻。啲飲品同食物無遮無掩,直接出餐> 店員行出舖頭>行樓梯 😅🤦

🚁伏伏伏伏伏伏伏伏🚁

🤦🏻‍♀️ 店舖安排 「等等等等等等……」

🤦🏻‍♂️ 出餐時間「食放題食唔飽食黎做咩……」

1️⃣ 因為知道烤魚會等得耐,一坐底即刻落單,飲品係最快等左10分鐘左右就到👍但野食就真係戲肉,第一碟黎既係溏心蛋 (等左30分鐘),第二碟黎既係柯仔煎 (等左40分鐘),第三碟黎既係花枝丸 (2粒,等左45分鐘) 😂

之後就無再黎過第一輪既野食‼️🥲 而突登加錢既烤魚 (雖然只係每位+HK$18) 差不多等左50分鐘都仲未有🙉 唔知係漏單定係因為食烤魚係cover 唔到成本⁉️😆

期間全場既枱都充滿野食,店員行左過黎幾次望下,之後就話「等等」廚房整緊 (Okay 當然無問題,但其他枱啲野食keep住黎,好香🥲 真係不斷黎,又有肉燥飯,又有鴨血麵,仲有好難得見到既鹽酥雞)

值得一提既係柯仔煎🤣 第一輪紙仔時寫左1但黎左3次,仲要分唔同時段 (無黎過其他野,就係得柯仔煎😢)

2️⃣ 作為 #芫荽控 多多少少都係因為餐廳話出左個芫荽系列,所以先決定要一試依個放題。可惜全個芫荽系列,分別入左4次紙仔,最後只係黎左個凍既芫荽鹽酥雞😩 色水幾靚,不過係無芫荽味。

3️⃣ 因為第一輪只係黎左3樣野食,第二輪落個時,店員話廚房唔會漏單,會幫手追追。最後第二輪都係黎左3樣野食,條烤魚終於到啦 🙏🏻 即刻再落定多1條同追多次之前既野食。店員都係講「等等」好快有,今次真係好快黎左條烤魚,不過已經無哂麻辣味🙈 而第三輪叫既野食黎多左3樣 🤣

4️⃣ 當第三輪都無野食到時,隔離枱直頭同我地講😂 不如個枱號試下寫佢地個個。然後,後面枱既人已經講緊:食放題,食唔飽,食黎做咩🤓

神奇既事發生左,佢地枱啲主食 (鴨血麵、肉燥飯、台灣麵)送到啦🥲🥲 係依個時候,當然要把握機會追下,最後麵無出現過,不過終於有番碗肉燥飯 🤣

5️⃣ 時間過得好快,已經係 9:30,要落最後一輪。係落單前又再問多次第1/2/3輪既野係咪唔會再黎 (驚一陣又無啦啦一次過到哂)😂 店員話「等等」入廚房問下先,今次出番黎話原來廚房漏哂單🙃🙃🙃🙃 而且芫荽多士 (部機壞左),芫荽野都無哂啦 🤯

6️⃣ Btw 成個放題,除左#芫荽 系列,仲有一個賣點就係 196既芋圓 @196_handy_taro 之前實在太難買,竟然依家有得食❤️ 可惜既係落左單 > 催單 已經差唔多10點🤯 最後只係黎左2碗,total 得7粒🥲 好想 Encore呀,去196既艾豬買可能仲開心 😆

💪 值得一讚位 「希望老闆會收到」

🤵🏻‍♀️門面既店員真係好忙,出餐仲要送餐上樓上,行黎行去。睇見佢地完全無停手,但都唔會比面色啲客睇👍 整體餐廳氣氛其實係正常,食客可能都見佢地好忙。除左出餐食物極慢外😂 出飲品反而又幾快。

🥤 因為等野食太耐,飲左4杯野。芝士奶蓋唔錯👍 夠濃厚,如果想要少甜/少冰/走飲管,可以試下寫埋落張落單紙度。

2021-07-26 27 浏览
之前已經食過呢間台灣餐廳,印象不錯,最近網上見倒唔使200蚊可任食,特意book左檯,值得同大家分享下:任食既內容好豐富,飯麵小食樣樣齊全(影左詳細落單紙比大家參考),另外加少少錢就有烤魚。烤魚分量超大條,比出面食個正常分量有過之而無不及,感覺陣係烤魚已經回本。我叫酸菜烤魚,烤魚本身醃好炸脆,就咁食已很不錯,加上湯底正,好開胃。不過烤魚期間因為乾水爆炸💥了一下,差點燙傷,所以食既時候要注意定時加水,較最細火。另外老闆極力推薦網紅196手工芋丸,話係獨家代理,一試芋丸真係Q彈有芋頭味柯仔煎軟綿,粉漿較得不錯,柯仔洗得乾淨無沙,肥肥白白,個汁酸酸甜甜,好夾。阿仔滷肉飯,滷肉好多,不過切得好細粒,若加d大粒既滷肉就完美了。就整體服務黎講,d姐姐好nice,有介紹食物同埋問食物得唔得。但係當日因為有一台客人不停催單,所以野食上得較慢,建議係單度寫時間,按時間出食物,咁就公平d。總括而言價錢一流,食物質素高,值得一試👍🏻

總括而言價錢一流,食物質素高,值得一試👍🏻

2021-07-25 62 浏览
係網上(Ig)見到$168 台式放題,星期五六日係$188 另外要加服務費$34.8 總數係$210/1 ,食物的數量又唔係好多,味道又一般,而且有漏單的情況,埋單的時候,243/1個,我2個人去$486,電話訂枱既時候明明講好係$210,去到佢同我講話係比網上會多$20但並冇講原因,講真四百幾蚊兩個人去食呢啲咁嘅放題真係俾人昆左😡😡😡 佢原價正價都冇咁貴,原價本身$50一樣野,食過咁多間放題咁多間餐廳真係第一次見每人收加一而唔係成張單收一次,呢啲咁嘅餐廳真係呃人錢,點會係斷人頭計加一唔係一張單收一次,食酒店食啲貴嘅餐廳都未試過咁樣收費法,唔係冇錢比唔想比係真係純粹唔抵比🙄🙄🙄

2021-07-25
2021-07-24 1062 浏览
【等等HEA - 台式小食放題】台式小食餐廳我地就食得多啦! 但原來台式小食都有放題😂 滿足晒我哋宜家去唔到旅行又想一次過食曬台灣嘢嘅慾望🤤 以下呢幾款我幾推薦大家食台式烤香腸佢有兩款烤腸,一隻正常,一隻係墨魚味。兩隻都烤得好好食,肉質彈牙,唔會有d奇怪腸味😂另外,個人幾推介佢個黑松露黃金花枝丸🍢 有好多黑松露喺面,味道超香濃😚 同樣口感彈牙,爽!阿等麵線🍜其實即係阿宗麵線😂 我之前喺台灣冇食過,但fd超推薦。本身睇佢其貌不揚😂 但估唔到又真係幾好食!佢味道有啲似碗仔翅,而且都幾足料!其他小食都OK嘅,全部都過到口癮,但反而個芝士流心蛋餅就一般啦🥴 蛋餅比較厚而無乜餡,芝士味亦都唔突出,成件事就食緊d好飽但無乜味既野。而且份量都幾大份,就唔好嘥咗個位啦🤣值得一提既係佢嘅嘢飲都係任飲!唔係汽水同紙包飲品,而係奶蓋茶,珍珠奶茶🧋,蘇打等等! 淨聽到任飲珍奶都已經心心眼😍 雖然係好fatfat🥲🥲Any肥,以放題黎講,食物整體質素係唔錯,可以令好想去台灣嘅你大飽口福😋 不過繁忙時間就好多人,座位之間比較迫同埋店員會亂,容易錯單。
【等等HEA - 台式小食放題

台式烤香腸

阿等麵線🍜

🤤古早味蔥油飯 大腸包小腸 麵線 流心芝士雞扒🤤係咪睇見都想食呢~第一次係香港見到有台式放題‼️仲任食2小時!!!大食小子有福了~家下飛唔到台灣去唔到夜市 就要係香港食住台式小食先架啦🥲呢度加18蚊仲可以任食烤魚🐟😱平到呢有🍅蕃茄 🌶麻辣 古早味烤魚任揀任食唔嬲我就揀左麻辣烤魚 再黎一份鴨血加落去食😋超正.必食既仲有滷肉飯 三杯雞 芝士蛋餅 三星葱餅❤️滷肉飯食落同台灣果啲真係有得揮芝士蛋餅唔會太膩 煎得好香😍同朋友share就岩岩好餐廳仲有芫茜menu #芫茜控 無理由唔黎‼️.大量台式飲品 黑糖珍珠鮮奶 冷泡茶 芝士奶蓋飲品都係任飲黑糖珍珠煙煙韌韌😋唔會太甜大家記得留肚食埋豆腐花芋圓同仙草芋圓😚真係係度食連甜品都慳返呀!!!
🤤古早味蔥油飯 大腸包小腸 麵線 流心芝士雞扒🤤
係咪睇見都想食呢~
第一次係香港見到有台式放題‼️仲任食2小時!!!
呢度加18蚊仲可以任食烤魚🐟😱平到呢
餐廳仲有芫茜menu #芫茜控 無理由唔黎‼️
大量台式飲品 黑糖珍珠鮮奶 冷泡茶 芝士奶蓋飲品都係任飲
黑糖珍珠煙煙韌韌😋唔會太甜
大家記得留肚食埋豆腐花芋圓同仙草芋圓😚
真係係度食連甜品都慳返呀!!!
2021-07-21
2021-07-23 40 浏览
平時成日喺九龍城接,實會見到呢一間台式餐廳大排長龍㗎😬今日到我排隊喇😁原來佢哋新出咗任點任食放題呀😋唔怪之得人山人海啦👍👍等咗一陣間就有位啦😍嘩!cool 好多野食呀😋我同佬友叫咗好多嘢呀😍流心芝士蛋餅鹹鹹地又幾好味喎唔係好濃郁芝士味啱晒😍 鹽酥大雞扒同燒雞泡魚同基隆市甜不辣放埋落同一隻碟小小地, 咁樣就可以每樣都試啲餐廳真係窩心呀、蚵仔煎嘩同係台灣食嘅一樣咁yummy、大腸包小腸喺台灣夜市就見得多啦😍今喺香港第一次食,糯米腸夾著台式香腸好好味喎😋等等三杯雞啲雞好滑好入味呀👍 黑松露黃金花之丸啲黑松露喺上面連埋個花之丸一啖放入口好好味呢,麻辣雞翼唔係好辣不過好好味呀😋 小碗手工魯肉飯好耐冇食過滷肉飯喇好滋味呀💯同阿等麵線d湯好似硬仔翅💯 甜品芋圓仙草豆腐花同椰奶仙草芋圓👍唔太甜喎啲燒草又可以解毒💯,豆腐花好滑呀😋 飲品呢我就叫咗個珍珠茉香奶茶👍好正呀我鍾意茶香嘅珍珠奶茶多啲嘅👍茉莉花茶香味好濃郁一流,之後仲叫咗白桃冷泡茶🍑桃味十足好清新Fresh喎❤ 食咗咁多嘢實在太飽喇🤣本來想食埋芫茜系列㗎,但係已經食唔港啦😅唯有下次再努力👍#KatkatFoodies

等咗一陣間就有位啦😍嘩!cool 好多野食呀😋
我同佬友叫咗好多嘢呀😍

#KatkatFoodies

2021-07-06
  • 放題
  • 120分鐘台式經典美食放題
2021-07-22 65 浏览
屯馬開通~真的很興奮~加上疫情關係太耐冇返台灣家鄉喇!即刻趁哩個機會參加屯馬紀念盃,去等等hea懷緬一下家鄉美食先😋Book左6點台灣放題on time到達,同門口態度唔太好既姐姐報到完,都要係出面熱住等10分鐘先入到去坐🥵終於有冷氣涼喇!失望既係冷氣唔夠大而且座位唔舒服好似擠迫戶咁,放得隻腳黎又放唔到個袋🤯而且鋪頭既座位已經冇位置去放多張櫈喇...(另外餐具唔乾淨,換碗換筷子都換左2次都係睇得出污漕既,要自己再另行消毒。)埋位第一時間拎晒d放題紙出黎大點特點,作為一個香菜達人當然要重點試試佢既芫荽野啦😋點到七七八八既時候發現點解冇飲品紙既🤔我朝思暮想既台式飲品無理由冇得點㗎啵!問問職員先木口木面咁比返齊d點餐紙😑放題上菜速度出名快,但係哩間既放題真係好慢😴等左10分鐘之後,最快到既係杯飲品🥤奶蓋蜜桃烏龍...一句講晒🥴唔好味~個奶蓋又溶唔晒落杯野到,好多一粒粒既碎碎充滿住杯飲品(一D都唔台式😵)距離杯飲品相隔10分鐘,第二道菜終於上喇~就係本人期待已久既芫荽蛋卷!份量好大份,好似酒樓例牌咁大份既非一般放題份量😱滿滿既芫荽鋪滿蛋卷上面,但係味道就大失望,蛋卷入面有未熟晒既蛋漿同埋好假好
距離杯飲品相隔10分鐘,第二道菜終於上喇~就係本人期待已久既芫荽蛋卷!份量好大份,好似酒樓例牌咁大份既非一般放題份量😱滿滿既芫荽鋪滿蛋卷上面,但係味道就大失望,蛋卷入面有未熟晒既蛋漿同埋好假好人工既芫荽味!口感好水遛遛 滑潺潺,連芫荽達人都食唔晒就知道有幾失望😵
隨後點既食物陸續地送上,份量超級大份,味道非常普通+食唔到台灣風味:
芫荽鹽酥雞: 冇芫荽味,純粹放左幾條芫荽係上面+落左d冇芫荽味既芫荽粉🥴
魯肉飯+蚵仔魯肉飯:超大碗,魯肉味道普通 飯好多 蚵仔前所未有咁難食 送飯食好腥🥴
甜不辣: 我以為自己食緊魚片頭🤣,勁乾身又冇醬點,味道唔係甜又唔係咸,唔知自己食緊乜野🥴
黑松露墨魚丸:嗰點黑松露真係勁珍貴🤣石油氣味唔濃郁,墨魚丸唔重墨魚味,唔彈牙好似食到成口粉咁😖
三杯雞:超級乾身既雞,食到有雞既雪味🥴碟野上到台面已經凍凍地,食唔到有鑊氣熱辣辣既台灣街頭味道

劣評左佢咁耐 都有d野食係發揮基本水平既有: 雞泡魚魚肝同埋台灣腸(紅色豬肉腸 黑色墨魚腸)

最後埋單個陣,老闆娘同員工嘈交,睇得出佢地員工關係麻麻地,加好忙上唔切食物,佢地既嘈交令到食客們感到尷尬😵
總之,哩間野試過一次就冇下次喇~無論環境座位、食物質素同份量、員工禮貌同整間鋪頭既氣氛都不合格,而且打住台灣風味既響頭,得出失望既港式味道,真係試過一 不可再了。

2021-07-22 28 浏览
上年去過【等等Hea】食台式燒肉小食覺得唔錯,最近推出全新台式經典美食放題,當然去試下啦。預先係Togetda訂購有特別優惠,平日只須$168就可以任食40款台灣道地美食同超過20款台式飲品,另外加$18仲有任食鐵盤烤魚。而且仲有魔王級芫茜放題,沒有香菜 東西怎麼會好吃系列。個人推薦所有炸野,尤其鹽酥鷄、大雞排同排骨、芝麻鷄翼、燒鷄泡魚乾同大腸包小腸。全部炸野都好香脆、新鮮出爐,完全無油膩感,而且調味岩岩好,加左D胡椒,非常正宗!芝麻鷄翼非常juicy、燒鷄泡魚乾令人喜出望外,鹹鹹甜甜!大腸包小腸糯米腸夾住juicy既台式香腸,好match!飲品超多款選擇,花多眼亂!不過任何一款茶類都不錯。甜品都有兩款台式芋圓,個人推薦有豆腐花!

飲品超多款選擇,花多眼亂!不過任何一款茶類都不錯。

甜品都有兩款台式芋圓,個人推薦有豆腐花!
2021-07-21 39 浏览
All-you-can-eat Taiwanese Food等等同fd hea下先😉宋皇臺開通咗之後,以後去九龍城搵食就更方便!台式小店推出芫茜系列,即刻過嚟試一試😍🧀芝士流心蛋餅表皮薄脆,香口嘅煎蛋配埋流心芝士,邪惡得好滿足!🥬芫茜基隆蛋餅香菜系列有驚喜~入邊有芫茜蓉,小清新同蛋餅好match。🍜麻辣滷肉伴刀削麵溏心蛋誘人,滷肉醬正宗出色,建議加埋辣醬,撈咗之後更加醒胃。🌭大腸包小腸好掛住咁經典嘅菜台式小食!外邊係脆皮糯米腸,入邊係香口腸仔,一大啖食落去,即刻喚醒掃街回憶~🥟香煎特色手工餃入面可以保持到有肉汁,簡單得嚟有驚喜。🥞香菜鹽酥雞面頭有啲芫茜粉,酥香無骨,啖啖肉。🍶冬瓜鮮奶 奶蓋可可 古早珍珠奶茶推薦冬瓜鮮奶,有濃郁冬瓜香,鮮奶亦更解渴。@waitwaithea 📍九龍城.

🧀芝士流心蛋餅
表皮薄脆,香口嘅煎蛋配埋流心芝士,邪惡得好滿足!

🥬芫茜基隆蛋餅
香菜系列有驚喜~入邊有芫茜蓉,小清新同蛋餅好match。

🍜麻辣滷肉伴刀削麵

🌭大腸包小腸

🥟香煎特色手工餃
入面可以保持到有肉汁,簡單得嚟有驚喜。

🥞香菜鹽酥雞
面頭有啲芫茜粉,酥香無骨,啖啖肉。

🍶冬瓜鮮奶
奶蓋可可
古早珍珠奶茶
推薦冬瓜鮮奶,有濃郁冬瓜香,鮮奶亦更解渴。

@waitwaithea
📍九龍城