2021-09-01 19 浏览
之前都去過等等Hea食燒肉 今次知到佢哋又有新野推出 我哋又去左試吓啦🥰 佢哋今次推出既係超吸引台式小食放題😱仲要價錢係由$178起咋 就可以任食2小時超過40款台灣小食 超多款台式特飲🤩 每位+$18仲可以任食烤魚 真係抵食到不得了啊😍小食方面 有多款台灣美食 包括大腸包小腸 鹽酥雞 鹽酥雞扒 台腸 炸花枝丸等等 全部小食都熱辣辣好香脆好好食😋 特別係鹽酥雞扒 台腸同甜不辣我哋最鐘意🤩 加左$18點既烤魚有3款口味可以選擇 我哋就揀左蕃茄味 魚好大條好嫩滑 完全唔腥👍🏻 有好多配料 蕃茄 木耳 豆卜等 2個人食1條絕對夠哂😆飲品方面好多都好吸引 搞到我哋唔小心叫多左幾款試🤣 奶蓋白桃烏龍茶幾有驚喜 奶蓋帶鹹香 同甜甜地既白桃烏龍茶好夾👍🏻 百香果茶唔會好甜 茶味又好出👅 黑糖仙草奶茶甜度都好合適 奶茶既茶味都好出 又係幾好飲🤩 菠蘿橙梳打就好清新 岩哂食完咁多款小食飲番啖😆 冷泡茶係限量每人一支 我哋就就試左茉香綠茶 冰涼解膩😚最後當然係我最期待嘅甜品啦 因為佢哋用既係網店好hit既196手工芋圓😍 2款甜品分別係芋圓仙草豆腐花同椰奶芋圓仙草 芋圓真係超濃味煙韌好好食 記得一定要留肚

特別係鹽酥雞扒 台腸同甜不辣我哋最鐘意🤩

冷泡茶係限量每人一支 我哋就就試左茉香綠茶 冰涼解膩😚

最後當然係我最期待嘅甜品啦 因為佢哋用既係網店好hit既196手工芋圓😍 2款甜品分別係芋圓仙草豆腐花同椰奶芋圓仙草 芋圓真係超濃味煙韌好好食 記得一定要留肚食🌟
2021-08-31 16 浏览
去唔到台灣旅行,而家屯馬缐又開通左,所以來九龍城又方便左✌️今日來食全新台式經典放題😋😋百多元就可以2小時內任點任食超過40多款地道台灣美食👍👍或者魔王級芫茜放題👍+$18仲可以升級任食3款原條台式烤魚(蕃茄味、麻辣味、古早味)用Togetda訂購仲有特別優惠🥰呢度面積唔係好大,但色彩繽紛,好有年青氣息。食物方面又唔會太大份👍等大家可以試多幾樣👍👍
呢度面積唔係好大,但色彩繽紛,好有年青氣息。
食物方面又唔會太大份👍等大家可以試多幾樣👍👍
2021-08-30
2021-08-31 22 浏览
同朋友黎到九龍城呢邊做野,見到呢間咁特別既台灣特色食品既放題,加上我地又咁餓,決定試一試。店員好有禮貌,向我地慢慢推薦有咩好食。叫左條古早味烤魚,有少少酸菜,好好食又開胃,肉質好鮮。另外想讚下佢既等等三杯雞,食得出係即叫即整,非常香口又夠熱,而且佢既調味都好好,同台灣食到既一樣。仲有佢既等等柯仔煎蛋,食完好似真係去左台灣一轉咁,真係好有質素。最後佢既台式芋圓真係完美既結尾,同台灣食既一樣咁好食。最後我地都同店員大讚呢到既食物,店員仲同我地講9月15號之後仲會推出大閘蟹放題,要book住真係早d。

店員好有禮貌,向我地慢慢推薦有咩好食。

叫左條古早味烤魚,有少少酸菜,好好食又開胃,肉質好鮮。

最後佢既台式芋圓真係完美既結尾,同台灣食既一樣咁好食。

2021-08-31 19 浏览
之前有個朋友去食過呢間九龍城的台式餐廳,睇佢d相覺得幾正,所以趁放假就同男朋友去食。醫護同學生仲有九折最後唔想煩就決定嗌放題,餐廳老闆娘仲極力推薦我哋加$18食烤魚。嘢食同飲品都好多選擇迪化街老伯胖魷焿,係一啲花枝丸包住啲肉,再配上蘿蔔粒。台式烤香腸、甜不辣、黑松露花枝丸同雞泡魚乾都好香口,特別個香腸幾好味。鴨血上枱係室溫,如果係熱會比較好食(最後放咗落烤魚度整番熱)。強烈建議一定要加錢食烤魚,因為男朋友唔係好食得辣所以嗌咗蕃茄味,條魚已經炸熟左再煮,呢款魚唔係好多骨,啖啖肉再加香脆魚皮,兩條友幾乎清得一乾二淨三杯雞未到正常,三星蔥拉餅有驚喜,雖然有少少乾,但係個蔥好香! 芫荽蛋餅啲芫荽味都好強勁。蚵仔煎蛋,留意番佢係煎蛋唔係蚵仔煎,所以唔係麵粉嗰種。爆茜芫荽雞扒,雞扒入面包左芫荽醬,岩愛茜之人。最後一定要留肚食甜品,佢個芋圓係超級好食,如果唔係太飽我一定嗌多一碗,另外d仙草係自家制,非常有心思,最後再加多一支冷泡茶解膩呢個價錢任食真係抵到爛

醫護同學生仲有九折

嘢食同飲品都好多選擇

迪化街老伯胖魷焿,係一啲花枝丸包住啲肉,再配上蘿蔔粒。

蚵仔煎蛋,留意番佢係煎蛋唔係蚵仔煎,所以唔係麵粉嗰種。

爆茜芫荽雞扒,雞扒入面包左芫荽醬,岩愛茜之人。

,另外d仙草係自家制,非常有心思,最後再加多一支冷泡茶解膩
呢個價錢任食真係抵到爛
2021-08-29 83 浏览
日式放題就食得多,台式放題真係未試過🤣朋友介紹咗呢間等等hea就即刻去咗試!未入去之前睇咗餐牌 $188一位 食2小時有大約40款嘢食 20款嘢飲如果試得全部嘢就真係好抵😹我地兩個人食都叫咗唔少嘢,大部分都ok✔️個人推介其中幾樣一定要試😋一定要叫烤魚!雖然要加$18,但超大一煲,全程有個爐熱住,熱辣辣幾唔錯,好入味👍🏻超抵食!小食就香腸 、鴨血、鹽酥雞、甜不辣正正常常,不過不失~想填肚既就叫阿等麵線佢地係配咗阿宗嘅辣椒醬,好有台灣既味道🥰嘢飲我地試咗幾杯覺得奶蓋系列最好飲 建議瘋狂叫😛食飽飽叫埋碗芋圓就完美
日式放題就食得多,台式放題真係未試過🤣
朋友介紹咗呢間等等hea就即刻去咗試!
未入去之前睇咗餐牌 $188一位 食2小時
有大約40款嘢食 20款嘢飲
如果試得全部嘢就真係好抵😹
我地兩個人食都叫咗唔少嘢,大部分都ok✔️

個人推介其中幾樣一定要試😋

小食就香腸 、鴨血、鹽酥雞、甜不辣
正正常常,不過不失~

想填肚既就叫阿等麵線
佢地係配咗阿宗嘅辣椒醬,好有台灣既味道🥰

嘢飲我地試咗幾杯

麻辣鴨血
等等三杯雞
阿等麵線
2021-08-25 92 浏览
放題埋單每位$221 。選擇唔算多,有d食物只係改少少名,俾你以為好多選擇,例如「臺式芝士流心蛋餅」、「正宗基隆芝士流心蛋糕」,「小碗手工滷肉飯」、「傳統手工滷肉飯配時菜」….味道一樣 只係名唔同或多左少少野😂,但會令你有錯覺。味道唔算差,例如滷水流沁蛋,幾夠味,滷肉飯都唔錯,不過炸物就一般般,全部都係凍,好似擺左好耐咁….烤魚唔建議試…條魚都幾腥,湯都唔夠濃,想食既話 建議去烤魚專門店。飲品選擇好多,但都幾淡下…果茶系列、奶茶系列….芋圓都係令人失望的,咬感好粉,一d都唔煙韌。如果大家想一次過試到唔同既台灣美食,又撞岩佢做優惠,不妨一試,但肯定你唔會再翻撻😂‼️不過,記得問清楚價錢…因為佢既加一都好伏下,佢係用自稱原價既價錢($328)去加一。
放題埋單每位$221 。

飲品選擇好多,但都幾淡下…果茶系列、奶茶系列….

芋圓都係令人失望的,咬感好粉,一d都唔煙韌。

2021-08-24 37 浏览
非常新穎嘅台式小食放題 好似去左士林夜市 真係乜都有 : 乾鹽酥大大雞扒雙酥排骨三杯雞麻辣味烤魚古早味烤魚仲有香菜香蒜系列台式綠茶台式酸辣紅燒牛肉陽春面刀削麵呀等麵線手工滷肉飯大腸包小腸台式烤香腸仲有大量台式手搖飲品黑糖珍珠奶茶奶蓋四季春菠蘿四季春果茶桂圓紅棗茶健康系列珍珠奶茶台式滷水糖心蛋台式紅燒牛筋牛肚陽春面湯底濃郁,紅燒牛筋牛肚入味芝士流心蛋餅勁多芝士台式蠔仔煎瓶裝冷泡茶 ~ 平時喺茶飲店買都要起碼$40 黑松露黃金花枝丸 ~ 好味, 爽口彈牙燒雞泡魚 士林鹽酥雞~ 炸得外脆內軟夠晒香口千層三星蔥拉餅仲有幾款甜品

非常新穎嘅台式小食放題

桂圓紅棗茶健康系列

珍珠奶茶

台式滷水糖心蛋

台式紅燒牛筋牛肚陽春面
湯底濃郁,紅燒牛筋牛肚入味

芝士流心蛋餅
勁多芝士

台式蠔仔煎

瓶裝冷泡茶 ~ 平時喺茶飲店買都要起碼$40

黑松露黃金花枝丸 ~ 好味, 爽口彈牙

燒雞泡魚
士林鹽酥雞~ 炸得外脆內軟夠晒香口

千層三星蔥拉餅

仲有幾款甜品
日式韓式就見得多, 台式都真係第一次見! 出名食泰國野既九龍城居然有間食台式放題的店鋪。 店內有不少語錄係牆身上面, 都係一些愛情有關的句子。 食物方面有主食、小食、仲有一些台式手搖飲品, 重點是近期好紅的芫荽系列都有! 我們就叫了一個大腸包小腸, 口感軟糯, 加上酸菜就別有一番風味 食的時候小心,大腸的外層包有一層薄膜。 芫荽鹽酥雞,芫荽粉曬在雞的上面,一口一芫荽,不過味道不太濃。 烤魚肉質鮮美滋味, 份量十足,味道適中,而且還可以任食!小食有烤雞泡魚乾和鴨血,而主食叫了一碗蠔仔滷肉飯, 肥瘦分明,口感很好👍飲品方便除了有冷泡茶,還有多種奶蓋飲品, 梳打和珍奶
日式韓式就見得多, 台式都真係第一次見!
出名食泰國野既九龍城居然有間食台式放題的店鋪。

店內有不少語錄係牆身上面, 都係一些愛情有關的句子。

食的時候小心,大腸的外層包有一層薄膜。

烤魚肉質鮮美滋味, 份量十足,味道適中,而且還可以任食!

飲品方便除了有冷泡茶,還有多種奶蓋飲品, 梳打和珍奶

• 大腸包小腸
  • 芋圓仙草豆腐花
  • 等等蚵仔煎
2021-08-16 56 浏览
由于无法去台湾旅游,看到广告 一直很想吃台式餐,好不容易抽时间去,结果太让我失望了。我认为不是正宗的台式餐 。只满意的是冷泡乌龙茶。盐酥鸡不错,其他都不正宗。下次不会想去了 。
下次不会想去了 。

2021-08-15 83 浏览
日式放題食得多台式美食放題真係第一次食,超過40款地道小食飲品都超過三十款,又有一些芫荽系列嘅小食加$18還有三款味道嘅烤魚可以任食真係超值麻辣烤魚~大大條肉厚唔多骨好正手工滷肉飯,紅燒牛肉刀削麵,鹽酥雞排,香菜雞排,蒜蓉炒時菜,麻辣雞翼,燒雞泡魚乾,香煎手工餃子……黑糖仙草奶茶,芒果梳打,白桃烏龍冷泡茶…196網紅手工芋圓~椰奶芋圓仙草真係食咗好多野好滿足平時出去食條烤魚都要三百啦台式飲品都二十幾元一杯啦連冷泡茶都有~呢間真係超值
麻辣烤魚~大大條肉厚唔多骨好正

黑糖仙草奶茶,芒果梳打,白桃烏龍冷泡茶…
196網紅手工芋圓~椰奶芋圓仙草

• 椰奶芋圓仙草
  • 黑糖仙草奶茶
  • 紅燒牛肉刀削麵
  • 白桃烏龍冷泡茶
  • 麻辣烤魚
  • 鹽酥雞
平時去九龍城都係食泰國嘢 🥴今次去咗間叫等等Hea既餐廳 😳初嘗香港史無前例?!既台式放題 佢既放題有好多台式野食 食物方面閒閒地都過二三十款🥴小食我哋叫咗香煎特色手工餃 細細粒 皮幾煙韌 香口唔錯 黑松露黃金花枝丸 幾香甜 黑松露味唔會太搶 另外等等蚵仔煎蛋 蚵仔漲卜卜煎蛋 都唔錯 迪化街老胖魷魚更 呢一碗魷魚湯羹有肉丸裡面 之前未試過 都特別🧐飯麵方面我哋叫咗台式牛筋牛肚麵 牛肚軟淋 係牛筋比較實淨啲 有得自選陽春麵 或刀削麵 我哋揀咗要刀削麵 麵同湯底都正路 另外叫咗手工滷肉飯 滷肉好香甜 撈飯一流😛最驚喜既位 🤨就係只要加18蚊就可以無限追加三款口味既烤魚可以選擇古早味烤魚 蕃茄味烤魚 麻辣味烤魚 烤魚係煎過再放落去烤盤度 我哋叫咗個古早味烤魚 都幾多酸菜 起香港食條烤魚都百幾二百蚊 呢度二百幾蚊就食到烤魚加咁多野真係好癲😵‍💫除咗有好多台灣小食之外 飲品選擇都唔馬虎 🦦足足都有成40幾種 有唔同口味既珍珠奶茶 芝士奶蓋飲品 果茶 冷泡茶 蘇打飲品 任君選擇 😌我叫咗冷泡凍頂烏龍茶同奶蓋可可 質素都可以媲美出面既水搖飲品店 真係唔話得😆而且甜品仲有IG人氣196芋圓添 由

麵同湯底都正路 另外叫咗手工滷肉飯 滷肉好香甜 撈飯一流😛

由於我哋唔係特別愛荽關注組人士🤣所以佢仲有個叫沒有香菜東西怎麼會好吃系列 留返俾大家挑戰下 簡單同大家share下有咩荽😵‍💫有莞荽吐司 莞荽鹽酥雞 莞茜基隆蛋餅 爆茜雞扒等等 啱哂茜迷 依加起Togetda訂購仲好似有特別優惠
平時日式放題、西式自助餐、中式任食打邊爐就食得多,不過任點任食台式夜市小食就相對少見,今次就來到九龍城的等等HEA吃盡台式經典美食放題。餐廳雖然面積不大,不過色彩繽紛的霓虹燈飾尤其搶眼,注入年輕時尚氣息,適合影相打卡。等等Hea全新台式經典美食放題,經網上Togetda預訂即可以每位$168,2小時內任點任食超過40款台灣地道小菜。最近推出期間限定魔王級芫茜放題——沒有香菜 東西怎麼會好吃系列,新增七款芫荽美食。放題只需加$18升級任食3款原條台式烤魚:番茄味、麻辣味及古早味,烤魚size大大份,相當足料,麻辣味烤魚以大蔥、辣椒、芫荽等辛香料烤製而成,整碗辣湯紅通通。麻香撲鼻而來,散發花椒的椒麻香,魚肉肉質鮮嫩雪白。台式鹵水溏心蛋的軟嫩蛋白包裹著半熟晶瑩的流心蛋黃,滿溢香濃蛋味。香菜香菜香菜鹽酥雞撒上香菜葉,把香脆、提香的絕佳風味一次呈現。香菜香菜爆茜茜雞排炸得外脆內嫩,中間滿溢濃厚的芫荽醬,一咬開濃郁香菜味就在口中迸發。等等蚵仔煎材料豐富,煎得香口,粉漿亦不會過厚。香酥排骨炸得乾身不油膩,燒雞泡魚乾煙煙韌韌甚具咬口。臺式芝士流心蛋餅餅皮軟糯富彈性,內裡夾滿拉絲芝士。迪化街老阿伯胖魷焿

台式夜市小食放題
麻辣味烤魚

麻香撲鼻而來,散發花椒的椒麻香,魚肉肉質鮮嫩雪白。

台式鹵水溏心蛋

香菜香菜香菜鹽酥雞

香菜香菜爆茜茜雞排

等等蚵仔煎材料豐富,煎得香口,粉漿亦不會過厚。
等等蚵仔煎

香酥排骨炸得乾身不油膩,燒雞泡魚乾煙煙韌韌甚具咬口。
燒雞泡魚乾

臺式芝士流心蛋餅餅皮軟糯富彈性,內裡夾滿拉絲芝士。
臺式芝士流心蛋餅

迪化街老阿伯胖魷焿伴以阿宗辣椒醬,濃稠湯頭內包含魚漿和福州魚丸。
迪化街老阿伯胖魷焿

其他台式小食應有盡有,包括大腸包小腸、甜不辣、滷肉飯、牛肉麵、阿等麵線、等等三杯雞、千層三星蔥拉餅、香煎特色手工餃、黑松露黃金花枝丸等等。
香煎特色手工餃、黑松露黃金花枝丸

甜品則有芋圓仙草豆腐花及椰奶芋圓仙草兩款可選,甜度不會過高。
芋圓

還有超過30款台式經典飲品任添任飲,包括珍珠奶茶、芝士奶蓋和冷泡茶等。
黑糖珍珠奶茶

每人只限一支的冷泡茶,自選茶香清幽的四季春茶,消滯又解膩。
冷泡茶
题外话/补充资料: 經網上預訂即可以每位$168,2小時內任點任食台式經典美食放題
2021-08-11
香菜香菜香菜鹽酥雞
香菜香菜爆茜茜雞排
等等HEA (九龍城).之前食過一次,今次係見到多左放題模式,加上九龍城多左宋皇檯站,依家收工去方便左好多! 基本上二百幾蚊係任食,除左有烤魚,仲有好多台灣小食,連台式飲品都係任飲! ! 呢樣真心正一黎到男朋友叫個百香果,我就叫杯店員推薦嘅奶蓋烏龍,好好飲♪(´ε` ).🔹麻辣味烤魚🔹.烤魚有蕃茄,麻辣同古早味,我地好耐無食嚕叫個少辣,一上枱好大條,有啲西芹豆卜作配料,魚肉都幾嫩,食完一條店員仲問要唔要食多條其他味🤣我地真係食唔落留肚食其他小食!.🔹大腸包小腸;雞泡魚乾;台式芝士蛋餅🔹.呢到叫野食佢會按你人數去上份量,大腸包小腸外皮糯米包住臘腸,不過不失,雞泡魚乾反而有咬口又濃味,配埋飲品好正; 芝士蛋餅就普普通通,因為唔夠熱無流心效果(´・_・`).🔹迪化街老阿伯胖魷焿🔹.因為見特別而叫,個焿類似碗仔翅咁,可以加醋仔無咁膩 ,入面有兩大粒鹹肉丸,再加幾舊店員表示台灣買番黎嘅魷魚丸咁,我最喜歡係個鹹肉丸🤣.🔹等等三杯雞; 黑松露炸花枝丸🔹.三杯雞較乾身,但都入味,花枝丸即叫即炸,都好香口!.強烈建議大家要book定位,因為我倆係平日收工黎都勁爆場,台灣飲品都有得任飲好開心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
等等HEA (九龍城)

🔹麻辣味烤魚🔹

🔹大腸包小腸;雞泡魚乾;台式芝士蛋餅🔹

🔹迪化街老阿伯胖魷焿🔹

🔹等等三杯雞; 黑松露炸花枝丸🔹
三杯雞較乾身,但都入味,花枝丸即叫即炸,都好香口!

強烈建議大家要book定位,因為我倆係平日收工黎都勁爆場,台灣飲品都有得任飲好開心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 等等HEA (九龍城)
九龍城福佬村道41號地下
2021-08-11 1122 浏览
上完堂諗住附近食個dinner, 同學帶左我去呢間小店食台式放題。有烤魚、大腸包小腸還有芫茜menu 揀呢。座底order了台式珍珠奶茶及冷泡四季春茶,夏天黎講飲品任飲是賣點👍🏻烤酸菜魚有二大條原來仲可以追加的不過今日太攰戰鬧力差左d! 酸菜魚配菜幾多,有芫茜、韮菜、芹菜、雲耳、荳卜及芽菜。口感有點像譚仔三哥酸辣,好香口。魚烤左大概15分鍾左右就食得,剛剛熟醬汁多幾入味,好食😋大腸包小腸去夜市必吃既大腸包小腸,classic既台灣腸煎得夠脆配大臑米腸。有蒜片及青瓜伴著,台灣風味濃!黑松露醬花枝丸花枝丸炸得酥脆熱騰騰吃配了黑松露醬,黑松露味道幾濃,不錯!蛋餅朋友至愛是這款蛋餅、簡單傳統。蛋餅加了䓤花、蛋,皮唔厚幾香口!甜品紅豆芋圓仙草凍台式的味道,店員推介芋圓是手作的幾煙靭跟甜甜地既紅豆很配,加了花奶還有仙草凍及愛玉,滿足!

烤酸菜魚

大腸包小腸

黑松露醬花枝丸
花枝丸炸得酥脆熱騰騰吃配了黑松露醬,黑松露味道幾濃,不錯!

蛋餅

甜品
紅豆芋圓仙草凍

2021-08-09
  • 大腸包小腸
  • 黑糖珍珠奶茶
  • 芋圓仙草凍
大家想念台灣夜市嗎?🤔🤔🤔我就係超懷念夜市嘅風味小食及氣氛嘅其中一個!所以就跟咗朋友嚟位於九龍城嘅《等等Hea》,因為佢話呢一度竟然有台式放題,所以就拉埋我嚟一齊食過痛快!哈哈😆😆😆呢度嘅放題點餐紙都有成九張,而且種類嘅選擇都絕對不少!平日兩小時任飲任食都只係$221!真係超級街坊價!我哋點左炸排骨、鹽酥雞、台式香腸、蛋餅、鴨血、豬耳、雞翼、甜不辣、台式茶飲等!真心每樣食物個水準都唔差,我個人最欣賞佢哋個仙草芋圓甜品,啲芋圓超大粒,煙煙韌韌非常之好食!還有嗰支冷泡烏龍茶,甘香茶味夠濃!食完呢一餐真係好似去咗一轉台灣咁!有可能比台灣更加豐富,因為喺當地我都冇試過一次過叫咁多嘢食放喺面前!真係超級瘋狂!希望快啲可以去台灣再掃街啦!😝😝😝仲有呢間小店專為芫荽控創作左一系列嘅台式小食!如果係芫荽控嘅你絕對值得一試!

大家想念台灣夜市嗎?🤔🤔🤔