2021-09-08
等等HEA (九龍城)成日聽九龍城多好嘢食,依家屯馬線開通之後,可以喺宋皇臺落行過去十分鐘左右。今次發現咗間唔錯嘅台灣特色小店,見到menu有芫茜放題食,身為芫茜控嘅我,當然唔可以放過啦!入到去見到裝修得唔錯,幾有情調,好啱啲小情侶去㗎!一入到當然睇下有咩好食,款式都幾多,超過40款道地嘅食品👍不過我當然唔可以錯過芫茜嘅嘢食啦!見到都有7款芫茜,樣樣都好想試,最後揀咗芫茜雞扒,芫茜鮮奶。個雞扒睇落平平無奇,只有幾條芫茜伴碟,點知內有乾坤,啲芫茜藏咗喺件雞扒入面,好特別!而個芫茜鮮奶真心推介,好好飲😋本身都叫咗芫茜芋圓,但奈何太好賣,一早就賣晒😣朋友話想食烤魚就叫咗個古早味烤魚,個酸菜湯底認真唔錯,啲魚亦都好滑👍鴨血亦都唔錯,朋友食到都話要Encore啊!🤣見到個放題紙有個迪化街老阿伯胖魷焿,其實都唔知咩嚟,就膽粗粗叫咗,諗住試下台灣其他食物,估唔到粒丸有驚喜😂店員服務態度好好,仲話嚟緊九月中會有大閘蟹食添,鍾意食大閘蟹嘅情侶到時就唔好放過啦🦀