第三站

Station 3 Cafe
2022-09-23 48 浏览
呢度真係超舒服 無論環境同氣氛都超級舒服同呢啲野食賣相同味道都超正❤️❤️而且呢度啲嘢飲超多種 每次都要揀好耐🙈😳員工都好nice 🙈🙈 要chill 同朋友聚下一定要嚟呢度!!
呢度真係超舒服 無論環境同氣氛都超級舒服
同呢啲野食賣相同味道都超正❤️❤️
而且呢度啲嘢飲超多種 每次都要揀好耐🙈😳
員工都好nice 🙈🙈
要chill 同朋友聚下一定要嚟呢度!!
約左朋友食晏就選這間店吃午餐,環境乾淨整潔,座得舒服,靜靜地可以聊天。那天選了牛肉沙律,肉丸意粉同西班牙雞翼。意粉分量夠大碟,意粉味道夠入味肉丸好好食,夠熱與別的餐廳質數有得揮。西班牙雞翼煮法新鮮夠入味好食,全部食清。相信廚師真係用心機烹調。飲品叫了一杯藍莓乳酪同cappuccino,飲品質素很不錯有水準。下次會再去光臨!
肉丸意粉和藍莓乳酪
2022-09-20
肉丸意粉和藍莓乳酪
朋友約我食呢間,覺得似曾相識,原來上年食過,對呢度嘅朱古力蛋糕幾有印象!今次嚟食dinner,整體都唔錯~Dinner set加$38,就有沙律同蛋糕,勁抵!蔬菜幾新鮮,加咗適量的芝麻醬,簡簡單單已經好滋味!點咗煙三文魚野菌忌廉闊條麵($126),兩片長型煙三文魚捲成玫瑰花狀,賣相幾有心思!鍾意闊條麵較硬身,比較有口感!另一款主食係黑松露帶子鮮菌意大利飯($122),一入口已經有好濃郁嘅黑松露味,帶子幾鮮嫩,出奇地同個飯好夾,唔錯!另外,仲嗌咗蜜糖雞翼($62)。本身以為好普通,但估唔到蜜糖好入味,散發其獨有的香甜,但又唔會太甜膩,有啲驚喜!雖然平日極力克制唔飲甜嘢,但有時都想放縱下,尤其呢度咁多選擇!我就跟餐加$20揀咗極香濃嘅朱古力奶昔至於朋友揀咗香蕉奶昔,佢話香蕉味好出,奶昔幾creamy。哈哈!搞到我好想試下佢嗰杯呀到了心心念念的朱古力蛋糕,唔肯定呢款同上次嗰款係咪一樣,但就好香濃朱古力味,面層好似加咗一啲奶酒jam?類似baileys啲fd?所以味道幾有層次~至於蛋糕就軟綿綿,我同朋友都好鍾意!另一款係藍莓cheese cake,cheese cake 本身唔錯,口感同味道都

另一款係藍莓cheese cake,cheese cake 本身唔錯,口感同味道都幾好,唔會好重蛋味。見到碟上淋咗柑橘味嘅jam,都冇乜問題~主要唯一小缺點係cheese cake面層嘅藍莓果jam,味道唔夠天然,如果調節一下,再加埋藍莓粒會開心啲!

總括嚟講,呢餐都幾抵食!下次,就係第3次嚟第3站啦!

2022-09-22
2022-09-22 45 浏览
旺角區樓上Cafe比較多白色簡單裝修主要梳化座位設計朋友聚會傾偈都幾舒服近波鞋街搭車比較方便門口見到寫住可以包場又有一間獨立房間可以自成一覺開party有8款dinner set 選擇又可以加$38 有沙律及蛋糕沙律是蔬菜配麻醬蛋糕有三款口味選擇(朱古力,藍莓,紐約)套餐附送$38飲品超過$38以上補差價大至上都要補d 錢希望有改善空間😅晚餐👉🏻蟹肉受菌忌廉闊條麵😋真係有好多蟹肉仲有隻蟹鉗仔🤣晚餐👉🏻黑松露帶子鮮菌燴意大利飯😋好香黑松露味有好多帶子粒沙津👉🏻麻醬田園沙律蛋糕👉🏻藍莓芝士蛋糕女人總會覺得飯後食甜品先完滿🤣餐飲👉🏻特濃朱古力(熱)真係好重味上面有忌廉餐飲👉🏻House Coffee (cold/Hot)好香咖啡味另加小食👉🏻墨西哥雞翼雞翅好入味👍🏻
旺角區樓上Cafe比較多
有8款dinner set 選擇
又可以加$38 有沙律及蛋糕
沙律是蔬菜配麻醬
蛋糕有三款口味選擇
(朱古力,藍莓,紐約)
套餐附送$38飲品

有好多帶子粒

沙津👉🏻麻醬田園沙律

蛋糕👉🏻藍莓芝士蛋糕
女人總會覺得飯後食甜品先完滿🤣

餐飲👉🏻特濃朱古力(熱)
真係好重味
上面有忌廉

餐飲👉🏻House Coffee (cold/Hot)
好香咖啡味

• 蟹肉雜菌忌廉闊條麵
  • 墨西哥雞翼
  • 藍莓芝士蛋糕
2022-09-16 75 浏览
今日同男朋友黎到呢間cafe 原來好多board/card game玩 好啱同朋友黎呢度 尤其係一大班人Reu傾計聚舊 卡邦尼煙肉雜菌意粉 102.00卡邦尼好香奶沺味 好多煙肉同雜菌 意粉好彈牙😮😮😮黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 122.00黑松露味好香 帶子同菌類我都好鍾意 意大利飯煮行啱啱好 唔會太硬🙈🙈🙈特首20.00呢個花茶入面有馬鞭草、金盏花、歐薄荷、檸檬草 等 有增強心臟功能 提神鎮靜緊張 消除疲勞 降肝火嘅功能 非常養生🤩🤩🤩水蜜桃乳酪10.00好香嘅水蜜桃味 乳酪甜甜酸酸好開胃😃😃😃蜜糖雞翼62.00蜜糖雞翼甜甜地 仲有啲香草芝麻係上面😁😁😁日式餃子 46.00餃子煎得好香 皮好薄 餡好多🤤🤤🤤
卡邦尼煙肉雜菌意粉 102.00
蜜糖雞翼甜甜地 仲有啲香草芝麻係上面😁😁😁
日式餃子 46.00
餃子煎得好香 皮好薄 餡好多🤤🤤🤤

2022-09-16 156 浏览
今日和朋友相約旺角晚餐,她帶我去金雞廣場25樓的station 3餐廳,個名都好特別,佢話直情好似英國嘅Tube車站噤嘅station3,最初諗住會唔會好鬼復古嘅設計,去到之後經過條長長嘅走廊就見到一個真係英國station標誌放喺門口,入門到口,感覺餐廳唔算大,但係真係設計得好靚,好舒服;白色嘅沙發好吸引,坐落都超舒服;仲有好多我鍾意嘅特色擺設好似三眼仔,大雷鎚等等;咁我哋好快就點咗一個黑松露帶子鮮菌燴意大利飯套餐,加錢包沙律,飲品和甜品;一個海鮮拼盤;一個蜜糖芥末單骨雞翼;一杯西班牙咖啡和一杯熱情果乳酪。首先沙律同埋飲品送到檯面,沙律啲菜都比較新鮮,不過不失;飲品方面西班牙咖啡,因有雪糕比較香濃飲落唔錯;熱情果乳酪有酸甜嘅熱情果味,飲落好醒胃;跟住海鮮拼盤就嚟到喇,其中嘅炸蠔最出色,外脆內爆汁,炸魚都好正,外脆內軟,炸蝦和炸帶子都唔錯,炸蟹鉗啲肉可以鬆軟返啲就完美了!跟住嚟個單骨雞翼,炸得外脆內軟有雞汁剛剛好,加埋蜜糖芥末醬,真係完美嘅組合,食到唔停得口;最後嚟黑松露帶子意大利飯,因為之前食咗好多炸嘢,呢個濕潤嘅意大利飯,剛好可以滋潤返個喉嚨,細細粒嘅帶子超多,食落都爽滑有咬口,意

仲有好多我鍾意嘅特色擺設好似三眼仔

,大雷鎚

等等

沙律菜

;飲品方面西班牙咖啡,因有雪糕比較香濃飲落唔錯
西班牙咖啡

;熱情果乳酪有酸甜嘅熱情果味,飲落好醒胃;
熱情果乳酪

海鮮拼盤

蜜糖芥末單骨雞翼

;最後嚟黑松露帶子意大利飯,因為之前食咗好多炸嘢,呢個濕潤嘅意大利飯,剛好可以滋潤返個喉嚨,細細粒嘅帶子超多,食落都爽滑有咬口,意大利飯都軟硬度適中,再加上濃濃嘅黑松露味,實在係完美
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

!最後選擇美式芝士蛋糕做甜品,芝士味香濃,加上擺碟美觀,係全晚最吸睛嘅一個食品,
美式芝士蛋糕

亦都為呢個晚餐畫上一個完美嘅句號。
2022-09-15
沙律菜
西班牙咖啡
熱情果乳酪
海鮮拼盤
蜜糖芥末單骨雞翼
美式芝士蛋糕
2022-09-11 60 浏览
要喺旺角搵食真係一啲都唔難,除咗地舖仲有好多樓上cafe,但好多cafe都比較細同窄,棟大廈又比較舊,仲可能喺 滴緊水橫街窄巷入面🙈 呢間就唔同,喺金雞廣場入面,對正大街門口闊落, 上到25樓轉個彎就到,一去到見到全白裝修即刻心心眼😍 著咩衫都襯到真係最好打卡🤣 呢度嘅雞翼好多款式,piggy就叫咗蜜糖芥末單骨雞翼同墨西哥雞翼, 蜜糖芥末教得好好,個味親到之餘又唔會搶咗對方個味,單骨雞翼外面鬆脆入面juicy😋 而家墨西哥雞翼個醬濃厚得嚟唔漏, 可能因為佢加埋三色椒同蘑菇一齊煮,簡直可以撈個飯🤣🤣🤣 食埋個燒牛肉田園沙律啱啱好,燒牛肉比想像中多,啲菜係一口size方便食piggy最鍾意,個芒果沙冰超清甜正
之前同朋友friend搭friend一齊玩約第一次見面,嚟呢度就最好啦,又有board game,又有嘢食嘢飲,又可以傾偈談天說地,真係咪話唔寫意,我自己叫左碗沙律解熱,同埋一杯mojito 十分舒適!
2022-09-08 95 浏览
經OpenRice訂枱有半價係咩玩法?抵到咁無理由唔試吓啦~呢間餐廳個地點有啲特別,係旺角金雞商場一出lift 差啲以為自己去錯咗地方行到去走廊盡頭就會見到第三站門口仲有老母西歡迎你添🤣🤣🤣入面都幾光猛,空間寬敞20:30後有5折喎,價錢都唔睇直接Order啦🤣🤣🤣花茶好香,唔係茶包,好舒服😌水密桃沙冰,大大杯,唔錯👍🏻蟹肉雜菌忌廉闊條麵,好多蟹肉,一啲都唔敷衍!!煙三文魚野菌忌廉闊條麵三文魚好正👍🏻👍🏻👍🏻兩個麵份量都正常啱啱好特色小食拼盤,個人鍾意食芝士條同雞翼😋😋😋咁好嘅食物質素仲做埋半價,可以去邊度搵?
經OpenRice訂枱有半價係咩玩法?
抵到咁無理由唔試吓啦~
呢間餐廳個地點有啲特別,係旺角金雞商場

一出lift 差啲以為自己去錯咗地方

行到去走廊盡頭就會見到第三站

門口仲有老母西歡迎你添🤣🤣🤣

入面都幾光猛,空間寬敞

20:30後有5折喎,價錢都唔睇直接Order啦🤣🤣🤣

花茶好香,唔係茶包,好舒服😌

水密桃沙冰,大大杯,唔錯👍🏻

蟹肉雜菌忌廉闊條麵,好多蟹肉,一啲都唔敷衍!!

三文魚好正👍🏻👍🏻👍🏻兩個麵份量都正常啱啱好

特色小食拼盤,個人鍾意食芝士條同雞翼😋😋😋

咁好嘅食物質素仲做埋半價,可以去邊度搵?

2022-09-07 61 浏览
今日黎到旺角搵食,摸下摸下摸左黎呢間隱世嘅樓上cafe。一入到黎,地方十分闊落,座位坐得非常舒服,餐廳位於金雞廣場25樓,由窗外望出去成個油尖旺嘅景色盡收眼底,我地黎嘅時候正值黃昏時間,窗外日落伴著晚霞十分有feel講返食物,呢度都係以輕食為主,但都不乏主食嘅dinner set,我地首先就叫左呢個小食拼盤,食物種類十分豐富,炸蝦炸蟹鉗甚至炸蠔都應有盡有,香脆可口,值得一試。呢度嘅特飲唔單止靚,個名仲未非常得意,我就嗌左呢杯飲品叫做節制外觀賞心悅目,飲落仲唔差,係一杯色香味俱全嘅飲品跟住就係呢個黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,呢度整主食真係絕不馬虎,味道拍得住兩三百蚊嘅西餐廳出品。再黎就係呢個蜜糖芥末單骨雞翼,又係香口嘢單骨雞翼亦都十分適合怕整污糟手嘅人士食。最後就係甜品,紐約芝士蛋糕,擺盤十分精美,味道亦都唔會失禮人,為呢餐作左一個完美嘅結尾
外觀賞心悅目,飲落仲唔差,係一杯色香味俱全嘅飲品
2022-09-02 58 浏览
今日要同個仔去睇牙,估唔到今次係個仔帶我食好西。佢話同學同佢黎過呢間好chill 既cafe 係金雞廣場樓上,地點非常方便,而且上到去好企理,又有board games 玩,最重要係價錢合理,食物味道超出我想像好,唔怪之得仔提意黎呢到。就個仔放學,黎到2點幾,唔算多人,係到傾計一流。我地簡左2個lunch sets。小食併盤$128樣樣都有得試,雞翼好juicy,芝士仔拉絲卡邦尼煙肉雜菌意粉$74我哋都係卡邦尼控,對呢間嘅卡邦尼意粉有讚冇彈,好creamy,醬汁夠濃。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$86黑松露好香,帶子夠爽口彈牙,亦好啱香港人口味,唔會半生熟咁。Lunch set包$38嘅飲品一杯,我哋補錢加咗力量(士多啤梨菠蘿梳打),同埋月亮(荔枝菠蘿沙冰),2杯都好飲,唔會太甜。我哋仲加左$38 就有沙律同蛋糕。你同我生落菜好新鮮好爽脆,唔食菜嘅阿仔都食晒成碗。我簡左朱古力蛋糕,仔簡左藍莓芝蛋糕,2個既味道都好rich。

小食併盤$128
樣樣都有得試,雞翼好juicy,芝士仔拉絲

卡邦尼煙肉雜菌意粉$74

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$86

2022-09-02 126 浏览
睇啱呢間cafe好耐 终於約到時間出黎食!😍呢間Cafe特別之處係可提供board game比客玩🤤成班朋友嚟一流Dinner套餐包野飲 仲可+$38升級要埋沙津🥗同蛋糕🍰入到黎全部梳化雅座 坐得好舒服👍🏻牆身仲有大電視可以睇~放餐具籃仔亦提供濕紙巾👍🏻黑松露味好出 配料好足!有好多菇菌類 洋蔥 小元貝😍為個飯增添左口感同鮮味超級多蟹肉!配料同樣有菇菌 另外仲有三色椒~份量都幾多🙈拼盤一共有五款小食:洋蔥圈 芝士棒 蜜糖雞翼 日式餃子 咖喱角餃子淋上炸豬扒醬好好食👍🏻芝士棒熱食時有拉絲效果😍最欣賞係個蜜糖雞翼 燒得好香 蜜糖唔會太甜 好惹味 啱晒大班朋友一齊傾住計share!嘢飲方面有個塔羅系列幾特別🤭呢杯月亮荔枝味好重 直頭好似食緊雪冰左嘅荔枝咁Oreo 奶昔忌廉味好重👍🏻好滑蛋糕唔會太甜 但係好濃朱古力味🍫下次早啲到玩埋啲board game先!😝
睇啱呢間cafe好耐 终於約到時間出黎食!😍

Dinner套餐包野飲 仲可+$38升級要埋沙津🥗同蛋糕🍰

入到黎全部梳化雅座 坐得好舒服👍🏻
牆身仲有大電視可以睇~
放餐具籃仔亦提供濕紙巾👍🏻

蟹肉雜菌忌廉闊條麵

超級多蟹肉!配料同樣有菇菌 另外仲有三色椒~份量都幾多🙈
特色拼盤

啱晒大班朋友一齊傾住計share!

Oreo 奶昔忌廉味好重👍🏻好滑

特色拼盤
法式朱古力蛋糕
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利粉飯
2022-08-31 80 浏览
朋友搵到間樓上cafe 店,入面環境幾大,約多幾個fd 都會坐得好舒服我同朋友就只係兩個人,但店員都安排左張大枱比我地,隔離仲有咁多外星人陪我地食🤣dinner set 嘅價錢大致都唔貴,朋友揀左三文魚,我就揀左蟹肉野飲揀左熱茶:神仙同蔘蜜仲加左個set, 要左朱古力同藍莓蛋糕😁沙律嘅菜好新鮮,醬嘅份量都幾多👍🏼朋友話三文魚意粉好食,三文魚繞成花嘅樣我個蟹肉都唔差,蟹肉份量好多!意粉份量好足,而且整得好好,唔會太硬/太淋,食得幾滿足。蟹肉就算拌勻左d 意粉都仲食得出,值得一試藍莓蛋糕嘅裝飾都幾有心。蛋糕口感唔會太結實/油膩朱古力蛋糕口感偏濕潤,兩者口感各有不同茶係另一個我地幾滿意嘅,首先d 器具都幾靚,好岩影相。我個蔘茶仲跟左一壺仔蜜糖飲完仲可以請店員加水再傾下計,滿足

野飲揀左熱茶:神仙同蔘蜜

仲加左個set, 要左朱古力同藍莓蛋糕😁

沙律嘅菜好新鮮,醬嘅份量都幾多👍🏼

朋友話三文魚意粉好食,三文魚繞成花嘅樣

藍莓蛋糕嘅裝飾都幾有心。蛋糕口感唔會太結實/油膩

朱古力蛋糕口感偏濕潤,兩者口感各有不同

飲完仲可以請店員加水再傾下計,滿足

2022-08-30 60 浏览
地點非常方便嘅休閒Cafe 地方又大又闊落,坐得好舒服,有大量遊戲提供,邊飲邊玩~ 食物以西式為主,套餐Cp 值極高。 $100 就可以了 2 人埋單 不用 $300 消磨幾小時,價錢真係好貼地。 主菜~ 雜菌 risotto 非常 creamy, 而且份量好大,兩個適量小嘅女仔一份可以share了。 沙律菜新鮮, 飲品都係大大杯可以慢慢飲。 凍朱古力加雪糕 , 小朋友最愛。 小食拼盤有兩種唔同嘅選擇, 份量又係好多。 雞翼入味, 炸洋蔥圈香脆, nuggets 炸得外脆內軟。 一d 都吾 hea
地點非常方便嘅休閒Cafe

地方又大又闊落,坐得好舒服,有大量遊戲提供,邊飲邊玩~

食物以西式為主,套餐Cp 值極高。
$100 就可以了
2 人埋單 不用 $300
消磨幾小時,價錢真係好貼地。

主菜~ 雜菌 risotto

沙律菜新鮮, 飲品都係大大杯可以慢慢飲。

凍朱古力加雪糕 , 小朋友最愛。

小食拼盤有兩種唔同嘅選擇, 份量又係好多。

2022-08-29 128 浏览
星期日同老公去旺角樓上Station 3 Cafe食晚飯。呢啲有board game玩既樓上cafe買少見少,難得食物質素仲要好高質。我地叫左兩個Dinner Set,一個加左$38要田園沙律同蛋糕,再另叫松露薯條。松露薯條超級大兜,新鮮即炸,上碟好夠熱,薯條外脆內軟,好好食。田園沙律落左好多胡麻醬。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯意大利飯軟硬適中,用上珍珠帶子,反而可以每啖都食到,加上雜菌同黑松露,真係好好味。煙三文魚野菌忌廉闊條麵煙三文魚捲成花花樣,好有心機,忌廉味好濃郁,條條闊條麵都掛到汁。法國朱古力芝士蛋糕一層朱古力慕絲,一層朱古力蛋糕,一共四層,有層次感,朱古力味夠濃,唔錯。飲品加左$4要榛子朱古力同特濃朱古力,兩杯都唔會太甜,朱古力又出。
星期日同老公去旺角樓上Station 3 Cafe食晚飯。
松露薯條
超級大兜,新鮮即炸,上碟好夠熱,薯條外脆內軟,好好食。
松露薯條
田園沙律落左好多胡麻醬。
田園沙律

榛子朱古力 & 特濃朱古力