2022-10-28
Station 3 cafe 位於高層,俯瞰旺角夜景,而且仲有獨立廂房,私密度十足,有得玩又得食,唔單止有多款西食美食挑選,而且仲有好多board game 比大家同朋友決一勝負~食物方面,小編試左以下幾款:1️⃣蟹肉闊條麵⭐️⭐️⭐️⭐️蟹肉丈足料~舖滿麵條嘅面啖啖肉,意粉個汁都調得唔錯,唔會太杰或者太乾,而意粉本身texture 唔錯,有咬口得嚟唔會太韌。如果鐘意食三色椒嘅朋友會更加鐘意,因為餐廳加入左三色椒,令意粉都有啲草青味~2️⃣鴨胸意大利飯及蜜糖雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️鴨胸燴得唔錯,飯都幾入味,而且彈牙得嚟唔會太硬身,意大利飯都有加入三色椒~蜜糖雞翼非常好味,燒嘅火候啱啱好,有效鎖住肉汁,落咗啲蜜糖甜甜地好Juicy😋最後飲品方面都好別出心裁,餐廳有自己調製一啲茶類飲品,唔單止好味,而且仲寫咗對身體有咩好處,食客可以選擇適合自己嘅養生茶~而且有一啲特色嘅塔羅特飲,好多喺其他餐廳都冇見過,感覺就好似酒吧有自己signature cocktail 咁。大家都嚟嘆番壺寧神靚茶減下壓,勞累嘅工作之後好好enjoy 下生活~
1️⃣蟹肉闊條麵⭐️⭐️⭐️⭐️
2️⃣鴨胸意大利飯及蜜糖雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️