第三站

Station 3 Cafe
Happy Friday 🤩朋友約埋收工食飯,一聽到佢話去樓上cafe~心內打個突🥹因為次次上樓上cafe食物質素都麻麻地但朋友覺得可以坐得奈 咁就去試一試黎左金雞廣場25樓既station 3 cafe*環境純白舒適仲有獨立房間,多朋友黎都有私人空間有Dinner Set叫,價錢算抵包一杯$38飲品,另加$38仲有埋沙律🥗同蛋糕🍰。一餐飯可以食埋甜品 唔洗走兩場黑松露帶子鮮菌意大利飯😋$122粉粉飯都掛汁,黑松露味香濃,帶子都好多粒,食完唔覺膩蟹肉雜菌忌廉闊條麵$118嘩!超多蟹肉呢個抵食又好味😋飲品可以補差價叫特飲想講既係,特濃朱古力顏色真係深D😍最鍾意濃濃朱古力😍最後甜品出場🤩🤩總括嚟講無諗過呢間樓上cafe 質素咁好🥳🥳
但朋友覺得可以坐得奈 咁就去試一試

仲有獨立房間,多朋友黎都有私人空間

有Dinner Set叫,價錢算抵

黑松露帶子鮮菌意大利飯😋$122
粉粉飯都掛汁,黑松露味香濃,帶子都好多粒,食完唔覺膩

蟹肉雜菌忌廉闊條麵$118
嘩!超多蟹肉
呢個抵食又好味😋

飲品可以補差價叫特飲

想講既係,特濃朱古力顏色真係深D😍
最鍾意濃濃朱古力😍

最後甜品出場🤩🤩
總括嚟講無諗過呢間樓上cafe 質素咁好🥳🥳
2022-12-06 43 浏览
又到咗邊搭車邊睇openrice嘅時間今次look到呢間餐廳…📍第三站Station 3 Cafe旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室地鐵站E出口步行幾分鐘就到 好易搵對於路痴嘅我 都冇難度✌🏾餐廳裝修以簡約嘅白色以為主 座椅選用白色沙發 環境舒適 空間寬躺 有好多board game免費任玩最啱三五知己聚首一堂餐廳仲添加咗啲聖誕佈置飲品及小食MenuSet lunch 有8款 價錢$68-$86 相當優惠-蟹肉雜菌忌廉闊條麵好足料 勁多蟹肉 配埋有三色椒 洋蔥 醬汁夠creamy-黑松露帶子鮮菌繪意大利飯勁多帶子 意大利飯啖啖充滿黑松露嘅味道-特式拼盤有洋蔥圈 芝士條 雞翼 日式餃子 咖喱角 夠晒香口條芝士條個拉絲仲可以拉鬼咁長😂😂😂😂lunch set +$38 有埋沙律+藍莓芝士蛋糕-節制 西柚/菠蘿汁 仲有椰果好有咬口-神仙呢個茶有茉莉花 檸檬草 杞子桂圓肉能夠舒緩腸胃不適 頭暈 月經脹痛 改善貧血🌟總結🌟食物味道不錯 物有所值食物款式多環境非常舒適 值得再encore
又到咗邊搭車邊睇openrice嘅時間
今次look到呢間餐廳…

📍第三站Station 3 Cafe

食物款式多
環境非常舒適 值得再encore

2022-12-06
午餐
超多好評的樓上 care😍 餐廳以純白色為主,環境闊落舒適,有好多 board game 玩,好適合一班朋感覺來放鬆一下🥰餐廳環境乾淨企理,食物選擇豐富,質素很不錯,價格合理👍🏻晚市二人消費:$506 🫧連加一服務費🫧💖食評💖海鮮拼盤 ($128)✨ 有炸魚柳、炸蟹鉗、炸蠔、炸帶子、炸蝦熱騰騰 新鮮出爐,全部好酥脆可口🤤 配上沙律醬一流蟹肉雜菌忌廉闊條麵 ($118)✨ 蟹肉份量多,闊條麵軟硬適中👍🏻 配上蘑菇及三色椒卡邦尼煙肉雜菌意粉 ($102)✨ 推薦,好好味!醬汁香濃惹味🤤🤤 配上豐富煙肉及蘑菇,好滿足!藍莓芝士蛋糕 ($36)✨朱古力蛋糕 ($36)✨花茶 戴安娜 ($20)✨健康之選,十分清甜🥰Oreo曲奇奶昔 ($20)✨奶味濃郁,好味😚😚

餐廳環境乾淨企理,食物選擇豐富,質素很不錯,價格合理👍🏻

晚市二人消費:$506 🫧連加一服務費🫧

💖食評💖

海鮮拼盤 ($128)✨
有炸魚柳、炸蟹鉗、炸蠔、炸帶子、炸蝦
熱騰騰 新鮮出爐,全部好酥脆可口🤤 配上沙律醬一流

蟹肉雜菌忌廉闊條麵 ($118)✨
蟹肉份量多,闊條麵軟硬適中👍🏻 配上蘑菇及三色椒

卡邦尼煙肉雜菌意粉 ($102)✨

藍莓芝士蛋糕 ($36)✨

朱古力蛋糕 ($36)✨

花茶 戴安娜 ($20)✨
健康之選,十分清甜🥰

Oreo曲奇奶昔 ($20)✨
奶味濃郁,好味😚😚
2022-12-03 37 浏览
前幾天跟一個小姐姐討論起香港美食,我說的大都是香港老字號,她則表示一些新式餐廳,也有不錯的選擇,說著說著,她就提議帶我去品嚐一家樓上餐廳.雖然個人對樓上餐廳一直有所保留,但抱著不妨一試的心態,亦欣然前往。餐廳位於旺角金雞廣場,位置稍偏,裝修簡約。入座時餐廳已半滿,以樓上餐廳而言,入座率已算不錯,餐廳是cafe形式,食品選擇不算多,我點了一個相對簡單的卡邦尼意粉,因為有時愈是簡單的東西,愈考驗廚師功力,正如中式酒樓,點一個乾炒牛河,若廚師稍欠火候,都不容易做好。小姐姐為了keep fit,只點了一個海鮮酥炸拼盆。我的卡邦尼意粉先到,上桌首要條件,熱騰騰,合格。淺嚐一下,有咬勁,有口感,做意大利粉的所謂“Al dente”也是達標。個人則稍嫌醬汁有點too creamy,不過這純屬個人口味問題。小姐姐的海鮮拼盆,上桌後讓我嚐了兩塊,感覺不過不失,畢竟煎炸食物不是我的那杯茶。值得一提的是我點了一杯名曰“特首”的花茶,喝完之後,不光消膩,還真有寧神安心的作用。若有閒情閒心,相約兩三好友,在此邊吃邊聊,確實不失為一個不錯選擇。
2022-12-01
3 分钟 (外卖送餐)
2022-11-29 45 浏览
環境簡約 乾淨 好彩有訂位 如果唔係都幾Full house價錢唔貴 款式唔算多 但味道幾好 西班牙煙鴨胸燴飯好味 都有幾多舊煙鴨胸飯煮得剛剛好 唔會有生米情況洋蔥圈份量多 蜜糖雞翼都大隻 多蜜糖汁
環境簡約 乾淨 好彩有訂位
如果唔係都幾Full house
價錢唔貴 款式唔算多 但味道幾好

西班牙煙鴨胸燴飯好味 都有幾多舊煙鴨胸
飯煮得剛剛好 唔會有生米情況

洋蔥圈份量多

蜜糖雞翼都大隻 多蜜糖汁
2022-11-29 37 浏览
蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $118超多蟹肉😍 忌廉會好膩 仲要有d三色椒 所以食落好balance 闊條麵好有咬口 值得一試黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122好重黑松露味 面頭加咗一啲即刨嘅巴馬臣芝士 有好多雜菌 好香濃嘅菌味 帶子煮咗喺意大利飯入面 食食吓會有驚喜地食咗帶子🤣 值得加埋$38 有個套餐包左一個田園沙津 & 紐約芝士蛋糕 & $38 drinks ! 嘢飲我地叫咗熱情果乳酪同 玫瑰紅茶 玫瑰紅茶幾香玫瑰味同埋佢應該落咗少少蜜糖 幾好飲。 燒牛肉沙律$76都有唔少嘅燒牛肉鋪喺面 同埋大量嘅芝麻醬沙律🤤新鮮爽脆兩個人食咗咁多嘢又坐咗咁耐買單都只係$400 仲要有好多唔同嘅board game玩! 會再戰

蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $118

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122

燒牛肉沙律$76
都有唔少嘅燒牛肉鋪喺面 同埋大量嘅芝麻醬沙律🤤新鮮爽脆

2022-11-27 1412 浏览
阿仔今日去醫院覆完診,醫生檢查過後話完全無問題了,總算鬆一口氣了🤗,於是決定帶阿仔去食返餐😊。阿仔話要食得舒服,要有風景望,又話要飲特飲,要附近唔要去太遠,要求多多咁🙄...好彩我記得我同事講過附近有間樓上cafe店,符合哂我仔所有嘅條件,咁就一於去馬啦😆。餐廳位於旺角金雞廣場2️⃣5️⃣樓,一入到去就俾一片白色⬜️嘅裝修吸引住,cafe 面績唔少,而且全部都係梳化位,枱面非常大,但枱與枱之間一啲都唔逼😍。然後我發現入口左邊嗰櫃擺咗好多board games,card games 咁,連層層疊,方格遊戲都有...唔怪得枱面咁大啦,約返三五知己,咁就可以消磨一個下午👍。我地五點幾去到原來仲可以叫lunch set,Menu📔有 A~H可以選擇,包杯$3️⃣8️⃣飲品(以上要補差價)、另外如果 +$3️⃣8️⃣可以有埋沙律和蛋糕,價錢都ok喎。煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $86(+$38 沙律&蛋糕)首先嚟咗個沙律🥗,份量正常,但蔬菜非常新鮮,而且芝麻醬亦夠多,真心唔錯😋。一大片煙三文魚整成玫瑰花🌷嘅形狀非常吸睛💕,三文魚唔太鹹,好食😋。寬條麵份量好多,配上淡淡嘅忌廉奶油,非常掛汁,非常creamy😍 。黑松露帶子鮮

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $86(+$38 沙律&蛋糕)

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $86
黑松露香氣樸鼻,帶子係細細粒嗰款,但份量就非常之多😍,基本上每啖都可以食到帶子同埋香枯🥰。至於飯就粒粒分明,好食😋。

特級海鮮拼盤 $128
有魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子和吉列蠔,每款各有3件,每件都炸得金黄色🟧,而且鬆脆香口😋。

月亮(荔枝+菠蘿鮮打沙冰) 跟餐+$14
沙冰柱高得誇張,就好似一座雪山坐落在冰面上😂。荔枝配上菠蘿味道非常之夾,又唔太甜,感覺超級清新🥰,強烈推薦💯。

節制(西柚菠蘿汁) 跟餐+$10
杯特飲有3️⃣層顏色,打卡一流,菠蘿味🍍偏重,飲落酸酸甜甜,底層仲有粒粒嘅椰果,整體絕對不比之前那杯月亮遜色👍。

朱古力蛋糕
最後登場嘅朱古力蛋糕,朱古力味重,食到有少許酒味🍷,十分好味😋。

總括而言,無論食物,服務都非常好嘅一間cafe,打卡一流又有board game玩,三五知己聚會首選。阿仔話下次要約埋啲同學再嚟過😉。
2022-11-24
  • 節制
  • 月亮
2022-11-24 53 浏览
平日相同朋友食dinner 咁啱行開旺角就就上左尼間樓上cafe 雖然地理位置比較難d察覺 因為係樓上 但係佢個空間一d都唔細 仲坐得好舒服添!而最好就係可以同成班friend一齊過去 咁就可以大家一齊挽boardgame 無限時挽幾耐都得!野食方面個人覺得晚市黎講算平,平均100-120一個餐如果想加埋沙拉同野飲就加38 仲有三款蛋糕送,自己個人鍾意cheesecake多d 仲有朱古力味可以揀。最推薦係個薯條!must 叫因為勁多勁大兜 有芝士同松露味 仲要熱辣辣拎出黎 超好食!
  • 松露薯條
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 西班牙煙鴨胸燴飯
2022-11-23 60 浏览
餐廳開咗喺樓上,但都要支持💛有唔同dinner set & 小食😆第一個嗌既係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯😍好surprised! 不得不讚呢個飯超香!超重黑松露味!而且好creamy😆啲飯既軟硬度都啱啱好!唔會太硬或太冧😁而且好足料,好多菇!成個飯都好高質!帶子都好鮮甜,唔似雪藏既咁👍🏻👍🏻推推推~另一個set叫咗煙三文魚忌廉野菌燴闊條麵😙三文魚捲得好靚,好似朵花咁而且一樣好多菇,食落好creamy唔會乾真真又冇味咁!闊條麵既質地都啱啱好!👍🏻👍🏻炸洋蔥圈都好好味🤤好脆卜卜而且好香洋蔥味😁😁oreo milkshake!好靚好打卡able唔會太甜~好似飲緊雪糕~嗌茶既話仲可以keep住熱🤤好jeng!!!整體好高質!推!!

餐廳開咗喺樓上,但都要支持💛

有唔同dinner set & 小食😆

第一個嗌既係黑松露帶子鮮菌燴意大利飯😍
好surprised! 不得不讚呢個飯超香!超重黑松露味!

另一個set叫咗煙三文魚忌廉野菌燴闊條麵😙
三文魚捲得好靚,好似朵花咁
而且一樣好多菇,食落好creamy唔會乾真真又冇味咁!
闊條麵既質地都啱啱好!👍🏻👍🏻

炸洋蔥圈都好好味🤤好脆卜卜而且好香洋蔥味😁😁

oreo milkshake!好靚好打卡able

唔會太甜~好似飲緊雪糕~

嗌茶既話仲可以keep住熱🤤好jeng!!!

整體好高質!推!!
2022-11-22 61 浏览
食物正常卡邦尼意粉好食唯獨五折優惠說明不清晰需要消費折後價滿200很好的文字藝術講白啲個優惠就係要你食夠$400所以諗住五折優惠食少少野嘅人要注意不會再次光顧👍🏼
食物正常
講白啲個優惠就係要你食夠$400
所以諗住五折優惠食少少野嘅人要注意

不會再次光顧👍🏼

2022-11-22 2162 浏览
旺角樓上舒適Cafe第三站🌸煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵$86⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有朵好靚煙三文的魚花,煙三文魚不會太鹹,配搭甚多野菌及軟硬適中而且每條闊條麵都能掛汁,真係好creamy呀!🌸蟹肉雜菌忌廉闊條麵$82⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️表面毫不客氣一大堆蟹肉,而且忌廉十分creamy,再加上有三色椒和雜菌,每啖闊條麵都有微微既三色椒香味,再配上蟹肉既鮮味,味道口感十分多層次!🌸蜜糖芥末單骨雞翼$76⭐️⭐️⭐️☆☆有6隻單骨雞翼,炸得十分香脆,再沾上蜜糖芥末,成件事十分正!套餐送$38飲品一杯(如$38以上補差額)🌸Oreo曲奇奶昔 跟餐+$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️奶昔打得十分濃厚,好香雲呢拿雪糕,再加上好多既Oreo,Oreo曲奇奶昔冇得輸!🌸戴安娜花茶跟餐+$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️傻婆T今次選了花茶飲,因為見到這款花茶的功效好好,可以消除疲勞,鬆弛神經,可治失眠等等,而且味道非常夾。這款真的值得試呀!田園沙律+蛋糕+$38⭐️⭐️⭐️⭐️☆新鮮的沙律菜配上芝麻醬,芝麻醬十分多,感覺十分新鮮!🌸藍莓芝士蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️不太甜,而且芝士蛋糕夠滑身,藍莓醬也不會太甜太酸,配搭上不錯。🌸紐約芝士蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️同樣芝士夠滑身,加上餅底配搭一流。而且
旺角樓上舒適Cafe第三站

🌸煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵$86⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸蟹肉雜菌忌廉闊條麵$82⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸蜜糖芥末單骨雞翼$76⭐️⭐️⭐️☆☆

套餐送$38飲品一杯(如$38以上補差額)
🌸Oreo曲奇奶昔 跟餐+$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸戴安娜花茶跟餐+$20⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

田園沙律+蛋糕+$38⭐️⭐️⭐️⭐️☆
新鮮的沙律菜配上芝麻醬,芝麻醬十分多,感覺十分新鮮!

🌸藍莓芝士蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸紐約芝士蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同樣芝士夠滑身,加上餅底配搭一流。而且裝飾都好特別,灑上玫瑰花粉點綴一番。

環境和座位十分舒適,裝飾走白色風格,冷氣足夠,由於係25樓,望出窗外可以睇到旺角既風景!
店員服務良好,需加一服務費。

======詳情======
第三站
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #旺角好去處 #旺角美食 #RnT旺角 #RnT西餐 #RnTcafe #Cafe #樓上cafe #蟹肉雜菌忌廉闊條麵 #煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 #蟹肉 #煙三文魚 #雞翼 #蜜糖芥末單骨雞翼 #花茶 #Oreo曲奇奶昔 #藍莓芝士蛋糕 #紐約芝士蛋糕 #第三站
2022-11-21
  • 蟹肉雜菌忌廉闊條麵
  • 煙三文魚野菌忌廉闊條麵
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 紐約芝士蛋糕
2022-11-21 47 浏览
今天晚上和朋友來到大廈購買電子產品,在想要吃什麼作晚餐時被這間招牌像地鐵站出口的咖啡店☕️吸引進去~在門口處已經有角落放置不同桌遊遊戲,有適合大班人玩的大富翁、適合二人玩的象棋等,很有特色~🍛黑松露帶子鮮菌繪意大利飯$122黑松露撲鼻的香氣與濃稠醬汁配搭出色,帶子煎得金黃色,肉質爽口彈牙。🍝煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126煙三文魚很浪漫地砌成玫瑰花形狀🌹,野菌菇肉厚肥美,啖啖肉,忌廉白醬汁濃稠掛在麵條上,每條麵條也被醬汁包裹著。加$38套餐加配:🥗田園沙津胡麻醬淋在鮮甜的小蕃茄及蔬菜上,作為開胃菜很適合~🫐藍莓芝士蛋糕和🍫朱古力蛋糕均有特別的擺設🫖載安娜花茶由不同花特別調配的花茶,有效舒緩壓力及緊張的情緒🥤Oreo曲奇奶昔很熟悉的Oreo奶的味道,飲品放上巨大忌廉及Oreo碎啖啖滿足🥰

🍛黑松露帶子鮮菌繪意大利飯$122

🍝煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $126

加$38套餐加配:

🥗田園沙津
胡麻醬淋在鮮甜的小蕃茄及蔬菜上,作為開胃菜很適合~

🫐藍莓芝士蛋糕和🍫朱古力蛋糕均有特別的擺設

🫖載安娜花茶
由不同花特別調配的花茶,有效舒緩壓力及緊張的情緒

🥤Oreo曲奇奶昔
2022-11-18 51 浏览
好內之前已經約左朋友一齊試下呢間樓上義大利菜,金雞廣場離地鐵站稍微遠,但係附近都好多地方可以shopping哈哈哈!去到25樓出lift果下有少少懷疑有冇去錯地方,轉左一圈先見到一個不太明顯的餐廳牌。見到入面唔少人先確定真係可以食嘢既!店員好nice,餐牌好似冇特別推介咩菜式,就簡左自己喜歡的口味蟹肉雜菌忌廉闊條麵:蟹肉係碎碎哋舖係上面,濃濃厚厚的忌廉將每條闊麵都裹滿,伴有少少菇同新鮮三色椒,鹹淡剛好,麵條口感都唔錯,比剛熟再軟一點點,好易入口。黑松露帶子雜菌燴意大利飯:上菜先知點左兩個都係雜菌忌廉… 不過都冇影響味道,但飯中的忌廉就稍微濃左dd,變到有少少乾硬,帶子係細細粒的,但份量好多,無聊數下都有十幾粒。特級海鮮拼盤:每舊海鮮都炸得金黃鬆脆香口,但朋友話入面的海鮮好細隻..特首herbal tea:唔知點解名為特首… 只係想消除一日工作的疲勞,降下肝火。淡淡的花草味又可以解下膩

2022-11-16 58 浏览
同朋友去咗波鞋街買野,細個記得有一齊食過,見到仲有就決定一齊食。好多三眼仔,有少少密集恐懼😱朋友個set跟咗沙律、甜品+一杯38既野飲。沙律幾新鮮,芝麻醬味都好夠。煙三文魚野菌忌廉闊條麵:個麵條幾彈牙,忌廉汁都好夠,但咸多少少就會更加好,配埋粒粒分明既野菌粒食好配合。因為唔太肚餓,加咗兩個小食。黑松露薯條炸得鬆脆,份量都好大,食薯條都飽。念念不忘既蜜糖雞翼味道依舊,外衣有糖絲既硬度,甜度合格配埋黑椒香草味,同以前食既味道出奇一樣。朋友叫咗杯焦糖朱古力🍫朱古力同焦糖味濃,但唔會太甜,叫店員哥哥加多少少cream出到黎效果好巨cream🤣好邪惡好開心。甜品尚算幼滑,幾濃朱古力味🥹放工仲點咗杯花旗參蜜充充電。記得以前同朋友一齊聚會,睇黎又係時間故地重遊,感受返回憶既味道。
好多三眼仔,有少少密集恐懼😱

甜品尚算幼滑,幾濃朱古力味🥹

放工仲點咗杯花旗參蜜充充電。

• 松露薯條
  • 煙三文魚野菌忌廉闊條麵
2022-11-13 218 浏览
同朋友補完習去食見到book位有五折就去咗坐低嘅時候店員都有解釋五折淨係適用於一頁嘅小食嗰陣店員同我哋講話滿$200先可以有五折咁我同朋友就計數諗住食足$200有五折先講食物係唔差嘅但係薯條冇黑松露味同埋呢個價錢係唔值40幾蚊嘅麥樂雞得6件同麥當勞比較純粹脆啲但完全唔值呢個價錢去到賣單個陣發現冇折到問返店員發現係要折咗嘅價錢滿$200先可以有折聽完好無奈同嬲點解店員當時唔講清楚而誤導咗我哋店員講啲唔講啲佢有講到要$200先可以折但係佢冇講到係折咗嘅價錢滿$200根本就唔清唔楚到最後俾錢先發現自己食嘅價錢根本就唔符合條件咁點解個優惠唔轉做滿$400先有五折?如果交代清楚就唔會出現咁多誤會而家根本我食八個小食個價錢係等於我食四個小食大家唔好比佢呃咗
同朋友補完習去食
佢有講到要$200先可以折
但係佢冇講到係折咗嘅價錢滿$200
根本就唔清唔楚
到最後俾錢先發現自己食嘅價錢根本就唔符合條件
咁點解個優惠唔轉做滿$400先有五折?
如果交代清楚
就唔會出現咁多誤會