第三站

Station 3 Cafe
2023-02-01 58 浏览
Vivian唔知食乜好,就搵下openrice旺角有乜好食啦,見呢間唔錯,就試下先~仲有board game提供😳幾正需要服務請按鈴Menu意式芝士肉醬闊條麵 $102闊條麵煮得啱啱好,唔太硬/太淋,好好咬,蕃茄肉醬隻味調得唔錯,仲有好多芝士係面🤩🤩蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $122睇圖都知師傅怒落蟹肉,好正🥹忌廉夠creamy,又唔會太多醬,唔會好‘漏’,加埋蟹肉鮮味,好夾,推薦食呢個,麵煮得剛好,煙韌好咬揀左2款花茶:可人兒 $58 & 花旗參蜜 $58可人兒既薄荷味比較出,唔會好甜:而花旗參蜜有好香花旗參味,加埋唔會太甜,好好飲,2杯黎講Vivian prefers 花旗參蜜💕Dinner set加$38有埋甜品揀左朱古力同藍莓超級推:朱古力好好味,朱古力味好濃郁,入口好滑,又唔會太甜,以為自己食緊好貴既蛋糕藍莓蛋糕係芝士蛋糕餅底,一定要配埋隔離個cream食,都唔錯

仲有board game提供😳幾正

Dinner set加$38有埋甜品
揀左朱古力同藍莓

2023-01-16
2023-01-31 43 浏览
💖 第三站 (旺角)✨旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢一間Cafe我自己book mark咗好耐㗎喇🥰因為呢度有得玩桌遊,又坐得舒服,最緊要係有勁多玫瑰飲品可以選擇😋岩哂我🥰-煙三文魚沙律🥗 $82呢個沙律,我自己覺得好好味喎!有別於平時食開嘅煙三文魚沙律!佢嘅煙三文魚唔係設成一片片,反而係厚身少少。比較有口感😍我自己鍾意呢一款多少少。-墨西哥香辣肉丸燴意粉🍝 $136一坐低 @fin.foodie 就話一定要食呢一個意粉!上到枱果然賣相好唔錯🙌🏻成個意粉嘅份量都幾多‼️我哋兩個人嗌一份都好足夠🤣,肉丸好彈牙☺️好好食。-朱古力蛋糕🍫$36食完一定要試吓佢哋嘅切件蛋糕,擺盤好精緻!食落口朱古力味好濃郁,唔會話好甜起痰👍🏻-藍莓芝士蛋糕🧀 $36藍莓芝士蛋糕都好好味,免頭嘅藍莓醬好特別,好似比平時嘅藍莓醬甜少少,我自己覺得同個芝士蛋糕給夾,而且成個芝士蛋糕都好滑身😻-女祭師🧝🏻‍♀️ $48用咗塔羅牌去命名嘅飲品,其實佢個Menu有勁多飲品都係有玫瑰!但係我就千挑萬選揀咗呢一款👉🏻士多啤梨玫瑰梳打🍓,又有士多啤梨又有玫瑰啱晒我🤭-水蜜桃梳打🍑

💖 第三站 (旺角)
✨旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

-煙三文魚沙律🥗 $82

-墨西哥香辣肉丸燴意粉🍝 $136

-朱古力蛋糕🍫$36

-藍莓芝士蛋糕🧀 $36

-女祭師🧝🏻‍♀️ $48

-水蜜桃梳打🍑 $42
水蜜桃梳打士多啤梨玫瑰,梳打一樣,個底都係有什果粒!增加口感😋

-玫瑰Latte🌹 $52

可能奶比較多嘅關係,所以拉花嘅心形唔係太明顯,但係飲落去真係超級香玫瑰花味😍我要比滿分!

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-01-31
2023-01-30 59 浏览
同朋友係旺角行街,睇下波鞋同運動衫,攰攰地揾一間cafe休息充充電先。見一間cafe係金雞廣場25/F,冇唸過呢個商場會有這類cafe,一於比個機會佢去試下先。場地以白色主打,坐位間有足夠空間,感覺舒適以及有足夠私隱度,可以舒服談天的好地方。 傍晚時間望向窗外,感覺得悠閒自在,坐於窗口位置,可以打下咭,真心覺得正!店內有boardgame 提供,適合一大班人聚舊吹水,只要用後放回原處就ok,記緊做個會收拾的好寶寶😀叫了一個套餐, 卡邦尼煙肉雜菌意粉,意粉質感軟硬適中,而醬汁調味濃烈,有頗多的菇與及煙肉,非常creamy, 唔錯,好快就食晒啦!墨西哥雞翼,有tabasco味道, 帶點微辣,加了三色椒煮汁,很惹味,量亦十分充足,有6隻雞翼!是日最讚項目海鮮併盤,每款式都炸得香脆,味道正常沙律醬酸甜合口胃,若能加多款醬汁自油點配小食,或加小片檸檬去膩就更完美了!沙律菜新鮮,正常飲品冷熱有頗多選擇,花茶同果茶中有點掙扎,最後小編點了花果茶系列既紅莓果茶,味道唔錯,酸酸味味,清滯解脂,暖意洋洋友人點了牛奶咖啡,味道唔錯,奶泡豐富幼滑!整體食物有水準,味道正常,全部都係熱辣辣,所以加分!正價餐牌O

沙律菜新鮮,正常

友人點了牛奶咖啡,味道唔錯,奶泡豐富幼滑!

整體食物有水準,味道正常,全部都係熱辣辣,所以加分!正價餐牌OpenRice訂位 有五折,所以價錢親民!年輕侍應都會很快速回應需求,是行街攰攰地來歇腳的好地方!
2023-01-28 87 浏览
咁岩同男朋友行開旺角,朋友介紹左一間樓上Café,評價都幾好!決定今日一於去試。位於金雞廣場既樓上Café Station 3 Café。行到入門口,呢間Café以黑白色為主調,感覺十分乾淨整潔。有Dinner Set! 唔洗散叫!我地叫左1)墨西哥香辣肉丸燴意粉,2)黑松露帶子鮮菌意大利飯,再加多個小食3)松露薯條🍟墨西哥香辣肉丸燴意粉($112), 意粉口感一流!唔硬唔軟又好爽口!仲有5粒肉丸。黑松露帶子鮮菌意大利飯($128),呢個意大利飯真係好好食!口感外軟內微硬,食起上黎唔會太溜,水準好高!如果鍾意食意大利飯既朋友仔,呢個dinner set 必試!松露薯條($66), 薯條勁大條又熱辣辣!配上足料松露,薯條外脆內軟,好好食!嘢飲我哋就叫咗1)巨峰提子乳酪 & 2)可人兒,兩杯都係特色飲品,乳酪上面仲有Cream! 茶好香散發出淡淡薄荷味,聽講仲會有治失眠功效!

行到入門口,呢間Café以黑白色為主調,感覺十分乾淨整潔。

有Dinner Set! 唔洗散叫!

2023-01-28 2929 浏览
係旺角返工的打工仔真係好幸福,Lunch無論想食咩,旺角都唔會令大家失望。今次我同同事想靜靜地食個Lunch,就去了一間網上人氣推介的Cafe。餐廳唔算好大,不過枱與枱唔會太迫,而且仲有不少board game可以玩,如果weekend約朋友上來玩幾個鐘都唔錯。Lunch有8個選擇,由健康的沙律、不同的意粉,到意大利飯都應有盡有。價錢平均$70-92,本身已經包餐飲,不過唔夠喉可以加多$38要多份沙律同埋蛋糕。去cafe唔少得打卡的飲品,可以邊玩boardgame邊解渴。今次我們都叫了乳酪飲品。黃色個杯係水蜜桃乳酪,綠色個杯係青蘋果乳酪,味道飲落酸酸甜甜,好開胃。除了Lunch Set,餐廳仲有不少小食,而呢份蜜糖芥末單骨雞翼比我想像中大隻,而且拎住骨頭就好似食雞髀咁。唔只啖啖肉,而且仲有埋肉汁,同我一樣為食的寶寶可以試一試。富有海量蟹肉的蟹肉雜菌忌廉闊條麵,唔只份量多,而且有超多蟹肉!忌廉的creamy口感,配埋蟹肉的鮮味,鍾意蟹的朋友唔好錯過哦!而我自己就比較鍾意食呢個煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵。闊條麵同蟹肉意粉一樣富有咬口,重點係個忌廉汁超香濃,整體非常夾。如果唔趕住走,可以邊食C

乳酪飲品:水蜜桃乳酪、青蘋果乳酪

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵

如果唔趕住走,可以邊食Cheese Cake(紐約芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕)邊玩board game,慢慢享受下同朋友的歡樂時光\(//∇//)\
芝士蛋糕:紐約芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
午餐
乳酪飲品:水蜜桃乳酪、青蘋果乳酪
  • 煙三文魚野菌忌廉燴意粉
2023-01-25 38 浏览
嘢食麻麻--食诲鲜併盤後回家,肚柯!出前一丁又麻麻,連碗仔都冇😑😑服務麻麻,明明話在openrice訂有 50%點知埋單,飲品唔計折,話間值重伏😡😡😡😡室內環境麻麻! 好似圍豬,唔可以自由坐廁得一格!Cafe 價錢,茶餐廳服務。No good No good
嘢食麻麻--食诲鲜併盤後回家,肚柯!
出前一丁又麻麻,連碗仔都冇😑😑
服務麻麻,明明話在openrice訂有 50%
點知埋單,飲品唔計折,話間值重伏😡😡😡😡
室內環境麻麻! 好似圍豬,唔可以自由坐
廁得一格!Cafe 價錢,茶餐廳服務。
No good No good

2023-01-24
2023-01-24 2302 浏览
🌃 餐廳為樓上cafe,位於旺角金雞廣場25樓, 鄰近於旺角港鐵站E2出口, 餐廳以簡約白色設計為主, 觀感休閒舒適寫意, 空間感很大, 座位寬敞 , 有不少梳化坐位, 仲提供board game畀客人玩。 .🌃 MENU晚餐價錢都幾親民,$92起就食到晚餐set, 餐牌星期一至日都適用添, 另外可以加$38 加配田園沙律及芝士蛋糕。.🥗 田園沙律👉 沙律菜幾新鮮爽脆, 加上芝麻沙律醬,幾開胃。.🥘 特級海鮮拼盤 ( 單點 )💲128👉 魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子 、吉列蠔, 每款有三件, 計落都幾抵食, 可以同朋友開心share, 每款炸物都炸得好香口, 配搭埋千島醬十分滋味。.🍝 墨西哥香辣肉丸燴意粉 💲108👉 墨西哥香辣汁十分惹味, 辣度比較高, 配以口感彈牙嘅肉丸, 而意粉都富有彈性, 總括嚟講幾好食。.🥘 西班牙煙鴨胸燴飯 💲112👉 西班牙醬汁幾開胃,但略嫌較多,令到飯較濕, 有啲像太極鴛鴦炒飯嘅紅色部分, 煙鴨胸肉質都好細嫩, 帶有煙燻香味, 配料有唔小洋蔥、青紅黃椒, 令到整個飯食落幾開胃, 不過有啲像中式燴飯。.🍝 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 💲118👉 蟹肉比得好慷慨,
位, 仲提供board game畀客人玩。

🥗 田園沙律
👉 沙律菜幾新鮮爽脆, 加上芝麻沙律醬,幾開胃。

🥘 特級海鮮拼盤 ( 單點 )💲128

🍝 墨西哥香辣肉丸燴意粉 💲108

🥘 西班牙煙鴨胸燴飯 💲112

🍝 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 💲118
👉 蟹肉比得好慷慨, 反而雜菌較少,忌廉汁食落好creamy, 寬條麵 嘅硬度恰到好處。

🥘 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 💲122
👉 黑松露醬汁十分濃郁,帶子口感都幾彈牙, 配以大量雜菌, 意大利飯煙韌。

🍰 法國朱古力芝士蛋糕
👉 喺三款芝士蛋糕中口感最柔軟, 像慕思一樣嘅輕盈, 朱古力味都幾濃郁。
🍰 藍莓芝士蛋糕
👉 芝士蛋糕上加上酸甜嘅藍莓醬,可以降低芝士嘅油膩感, 食落幾開胃。
🍰 紐約芝士蛋糕
👉 喺三款芝士蛋糕中口感較結實,感覺有啲膩,不過芝士味道好出。

🍸 戴安娜花茶 +💲20
👉 又不同種類嘅花精心調配,據說可以舒緩身心情緒,適合慢慢品嚐。
🍸 水蜜桃乳酪 +💲10
👉 酸酸甜甜嘅水蜜桃乳酪, 飲落幾開胃同埋fresh,有助解膩,表面仲加上cream同埋水蜜桃果醬。

🍸 薄荷朱古力 +💲6
👉 小編係薄荷朱古力控, 仲加入了薄荷朱古力關注組,見到menu有呢個即刻心心眼😍, 薄荷味都好出, 而朱古力味都幾濃, 飲落好冰爽, 表面仲加上cream同埋薄荷醬, 好適合打卡。

🍸 朱古力奶昔 +💲20
👉 朱古力味道好濃郁, 仲加咗唔少朱古力醬添,奶昔口感好smooth, 同樣地表面都係加上cream😋

📍 第三站
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
一向都知金雞廣場多嘢食,今次上嚟朋友介紹呢間西餐。一入到去已經見到幾枱附近返工嘅人嚟食嘢,加上環境舒服好坐,即時覺得值得一試。一點前嚟到被安排到坐卡位😎😎店內已經有新年氣氛煙三文魚寛條麵一上到枱聞到好香,好多白汁。食落寛條麵煮到啱啱好,仲有煙三文魚好大塊,食煙三文魚最怕太咸,好彩呢個唔會太咸,襯埋白汁食真係最夾。份量都比一般西餐廳多。洋蔥圈同埋蜜糖雞翼蜜糖雞翼焗到好香,食落口外脆內軟😋洋蔥圈炸得唔錯☺️叫咗個紅莓果茶,好足料😃好香紅莓味,消滯一流。鍾意飲果茶養生必試芝麻沙律菜沙律菜非常新鮮加$38有沙律同埋甜品揀咗朱古力蛋糕,同埋補差價要咗朱古力奶昔做ending.朱古力蛋糕唔止賣相好食落都好好味。

一點前嚟到被安排到坐卡位😎😎
店內已經有新年氣氛

煙三文魚寛條麵
一上到枱聞到好香,好多白汁。
食落寛條麵煮到啱啱好,仲有煙三文魚好大塊,

洋蔥圈同埋蜜糖雞翼
蜜糖雞翼焗到好香,食落口外脆內軟😋
洋蔥圈炸得唔錯☺️

叫咗個紅莓果茶,好足料😃
好香紅莓味,消滯一流。
鍾意飲果茶養生必試

芝麻沙律菜
沙律菜非常新鮮

加$38有沙律同埋甜品
揀咗朱古力蛋糕,同埋補差價要咗
朱古力奶昔做ending.
朱古力蛋糕唔止賣相好食落都好好味。
2023-01-19 55 浏览
旺角party room就好多但有野食又有野玩就比較小見🐻‍❄️今次嚟到呢間又有好野食 board game又齊👍👍👍正呀今次上嚟就揀左幾款board game玩同叫左兩個lunch set加一個燒牛肉沙律🤤🤤🤤黑松露帶子鮮菌燴意大利飯入口好creamy 😋😋😋食落口滿口都係忌廉同黑松露香味蟹肉雜菌忌廉闊條麵蟹肉份量好多😋闊條麵軟硬適中,食落啖啖都有忌廉汁唔會一啖有味一啖冇味👍👍👍呢度既花茶都好有特色🫖🫖好啱打卡,尤其係花果茶,玻璃壺放上小蠟燭🕯️上面啱哂打卡,靚靚🧡🧡🧡甜品擺盤都充滿左心思😍board game 選咗好多呀,簡單同難玩既都有得揀。最啱食飽飽用下腦🤓🤓🤓
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
入口好creamy 😋😋😋食落口滿口都係忌廉同黑松露香味

甜品擺盤都充滿左心思😍
2023-01-16 71 浏览
蟹肉雜菌忌廉闊條麵✨$118 3.8/5😋闊條麵上面鋪滿左勁多蟹肉😍 會食到少少殼不過唔算好多,反而覺得佢真係真材實料🤣雖然啲蟹肉唔算好鮮同重味~感覺上唔係太creamy,而且最出味嘅反而係三色椒🫠如果改善下就會好好多!不過都係好大份!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯✨ 4.2/5😋又係超大份而且好重黑松露味🤤 意大利飯嘅口感係偏軟身嗰種,不過都係粒粒分明!帶子就其實係細細粒嗰種🤣不過都食到鮮味而且份量好多,好過好大粒但係得兩粒嗰啲🤣成個飯都好creamy 而且好夠味😍個飯仲有好多菇同埋洋蔥食落去好有口感🤤不過都會有少少膩~海鮮拼盤 $64 3.8/5😋因為OpenRice訂座會有discount,所以滿$200小食就半價!呢個海鮮拼盤感覺上就好似超市買嗰啲急凍炸物咁🤣特別係炸蟹鉗嗰啲麻麻🫠不過炸魚柳炸蠔炸帶子嗰啲都唔錯,唔會腥同唔會有雪味!跟餐沙律加藍莓芝士蛋糕 $38 1/5😋藍莓芝士蛋糕完全唔推薦,藍莓醬有少少奇怪嘅味道,芝士蛋糕食落好濕完全唔香芝士味🫠好似濕咗水咁…連個餅底都係勁濕完全冇香味🫠所以唔係太推薦。整體嚟講呢間Cafe坐得都幾舒服,而且食物質素都OK,而且超級大份!絕對係顛覆
蟹肉雜菌忌廉闊條麵✨$118 3.8/5😋

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯✨ 4.2/5😋

海鮮拼盤 $64 3.8/5😋

跟餐沙律加藍莓芝士蛋糕 $38 1/5😋

整體嚟講呢間Cafe坐得都幾舒服,而且食物質素都OK,而且超級大份!絕對係顛覆你Cafe一定食唔飽嘅印象🤣
2023-01-16 60 浏览
約咗個好耐冇見嘅fd 子,佢話要去旺角搵間坐得耐嘅café 吹下水,係金雞廣場嘅第三站,café 好有英國風,以Tube為裝修主題,環境四四正正,坐位多數是卡位,坐得舒服佢嘅MEUN 主要係做幾個餐,我地就叫咗黑松露帶子鮮菌燴意大利飯,蟹肉雜菌忌廉闊條麵,佢嘅套餐係包一杯價值38蚊嘅飲品,另外加多38蚊就包埋新鮮沙律同甜品 ,咁抵食梗係要加甜品沙律啦另外仲叫埋特濃芝士薯條 蟹肉雜菌忌廉闊條麵上枱熱辣辣,蟹肉份量都多,意粉入口好creamy,佢仲有三色椒係入面,抵讚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯, 黑松露味出色,帶子新鮮,雜菌份量都多,意大利飯咬落煙煙un un特濃芝士薯條 份量啱啱好,薯條粗身,上面淋上好多芝士醬 YUMMY 食到停唔到口吖最後係飲品同甜品,飲品我地叫咗水蜜桃綠茶同埋西柚紅茶,佢係用茶包浸住可保持住茶嘅味道,芝士蛋糕都好creamy,細細件唔太甜,啱晒細食嘅我

另外仲叫埋特濃芝士薯條

2023-01-10
2023-01-14 79 浏览
朋友帶我去旺角金雞廣場樓上鋪食晚餐,原來有間咁舒適嘅cafe,餐廳佈置以白色為主,令人感覺好relax,我地1830上到去,仲未有客,到左1900後就已經全場滿座。餐廳好貼心,預備左一啲桌上遊戲例如大富翁、飛行棋。。。等遊戲供食客耍樂,既可以聯誼一下又可以消磨時間。我哋二人點左兩個晚餐(包一個主食加一杯價值$38嘅冷/熱飲品),跟餐可另加$38有一份沙律菜及蛋糕,我哋實在太為食,仲點左一個特式拼盤。Dinner set 意式芝士肉醬闊條麵 $102分量多就不在話下啦!勁多肉醬,芝士帶出肉醬濃沃嘅味道,闊條麵軟硬度適中,好味。跟餐:水蜜桃綠茶(涷)濃濃嘅水蜜桃配上冷凍綠茶,超清爽好飲。Dinner set 卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106熱辣辣嘅卡邦尼意粉,好creamy,濃郁嘅芝士香,再加上煙肉同雜菌,簡直係perfect match, 麵質口感彈性帶點煙韌。跟餐:西柚紅茶(熱)西柚味唔會比紅茶蓋過,因為採用紅茶包,所以可自己調校茶嘅濃度,唔錯。田園沙律及藍莓芝士蛋糕 跟餐+$38🥗田園沙律,新鮮嘅蔬菜配上日式麻醬,係我最喜愛嘅味道。🍰藍莓芝士蛋糕,藍莓少少酸酸甜甜,芝士味濃,芝士味又唔會

Dinner set 意式芝士肉醬闊條麵 $102

跟餐:水蜜桃綠茶(涷)
濃濃嘅水蜜桃配上冷凍綠茶,超清爽好飲。

Dinner set 卡邦尼煙肉雜菌意粉 $106

跟餐:西柚紅茶(熱)

田園沙律及藍莓芝士蛋糕 跟餐+$38
🥗田園沙律,新鮮嘅蔬菜配上日式麻醬,係我最喜愛嘅味道。
🍰藍莓芝士蛋糕,藍莓少少酸酸甜甜,芝士味濃,芝士味又唔會蓋過藍莓味,入口好嫩滑,餅底鬆脆,唔太甜!

小食:特式拼盤 $128
有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子、咖哩角,雖然全部都係脆炸食物,邪惡到爆炸,但一啲油膩感都無。
要推介下芝士條, 外層金黃香脆,內𥚃滿滿嘅芝士,仲有拉絲效果添,芝士控一定唔可以錯過。

整體食物質素唔錯,份量多,價錢合理,職員有禮貌,座位寬闊,又有game玩。
  • 特色拼盤
2023-01-14 39 浏览
好多菜式都好吸引 叫左兩個主食 同小食 再叫埋個飲品兩個人都食唔晒 旁邊仲有好多三眼仔 好得意服務員態度和藹 上菜速度都好快 飲品方面取名好吸引 同埋都係勁大杯環境闊落,適🈴️同朋友一齊食住傾
好多菜式都好吸引
叫左兩個主食 同小食 再叫埋個飲品
兩個人都食唔晒 旁邊仲有好多三眼仔 好得意
服務員態度和藹
上菜速度都好快
飲品方面取名好吸引 同埋都係勁大杯
環境闊落,適🈴️同朋友一齊食住傾
  • 墨西哥香辣肉丸燴意粉
  • 蟹肉雜菌忌廉闊條麵
  • 特色拼盤
2023-01-13 67 浏览
🍽️ 呢間位於旺角金雞廣場嘅樓上Cafe, 之前已經同朋友試過食Tea覺得唔錯,今日就去食dinner!佢有dinner set 主要都係提供沙律、意粉、意大利飯 $96-132 連飲品,再+$38 就有埋沙律同埋蛋糕,都好豐富!🐚🍄🍚 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $128 👉🏻 佢係用細粒嘅帶子 不過份量都多,黑松露味好香。佢嘅意大利飯唔係煮到好硬個隻,我比較鍾意🫶🏻🐟🍄🍝 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 $132 👉🏻 有三大塊煙三文魚,每一條意粉都有忌廉汁,朋友好鍾意😻特色小食拼盤 $128 👉🏻 有炸餃子🥟 蜜糖雞翼🍯 炸洋蔥圈🧅 炸芝士條🧀 炸咖哩角,都好豐富啊!趁熱食芝士條係會拉絲,我自己最鍾意食就係蜜糖雞翼,雞翼外脆內juicy 重要甜甜地😋飲品要左👉🏻 芒果紅茶、芒果乳酪+$10,飲品唔會太甜 幾好👍🏻 餐廳食物質素唔錯,人均$200。我地7點到 食到8:30走既時候全場坐滿哂,好多人食🫣

2023-01-12
2023-01-11 58 浏览
📍第三站 (旺角)旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室第三站位於旺角鬧市中心,離地鐵站只有3分鐘步行距離,地段一流。若遠離鬧市的繁囂,這間樓上Cafe會是一間不錯的選擇,店內寬敞舒適,座位全部是白色大梳化,非常寫意,而且位於高樓層,能夠俯瞰旺角的街景。Dinner Set性價比很高,包主菜和飲品,加$38更可以追加田園沙律和蛋糕。🍽️ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 ($126)賣相非常吸引,有朵煙三文魚花,煙三文魚好新鮮,不會太鹹,菌菇的種類有很多,配上忌廉汁,非常creamy!🍽️ 黑松露帶子野菌燴意大利飯 ($122)帶子切成細粒,同樣是野菌但配上黑松露汁,有不同的風味。意大利飯硬度適中,非常掛汁。🍽️ 田園沙律蔬果很新鮮。🍹玫瑰朱古力朱古力略嫌有點甜,配上玫瑰的香味,帶淡淡的清香。🍰 紐約芝士蛋糕 擺盤吸引,芝士味濃郁,蛋糕非常鬆軟。
📍第三站 (旺角)
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

🍽️ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵 ($126)

🍽️ 黑松露帶子野菌燴意大利飯 ($122)

🍽️ 田園沙律
蔬果很新鮮。

🍹玫瑰朱古力
朱古力略嫌有點甜,配上玫瑰的香味,帶淡淡的清香。

🍰 紐約芝士蛋糕
擺盤吸引,芝士味濃郁,蛋糕非常鬆軟。