2019-05-03
日本立食文化吹到黎香港,咁岩企係度食野就係我幾喜歡做的習慣,自己每日係公司係午飯,都係企係PANTRY度食,因為我覺得唔屈住個肚咁食野,會消化得好D立鮨開左係人流極旺既旺角,係一間企係度食壽司的餐廳,入到去大家都係圍住張吧檯排排企,對餐廳黎講都慳唔少位由於企係度食野,所以檯下係有得俾你放個人物品,等你可以FREE出雙手去食野同好多壽司店一樣,有綠茶粉俾客人自助沖茶,要濃要淡自己話事餐廳其中一張MENU係期間限定食品,有唔少時令食材,識食應該要識呢D櫻花蝦玉子燒 ($25)玉子燒有濃濃蛋香,再加上櫻花蝦同魚子,作為前菜很不錯日式清湯稻庭烏冬 ($38)如果大家好似我咁唔想淨係食壽司,呢度其實係有熱烏冬食,稻庭烏冬屬幼身,滑嘟嘟好美味鰻魚壽司 ($15)、火炙左口魚邊壽司 ($20)、劍魚腩壽司($25)、原隻活赤貝壽司 ($30)、火炙中吞拿魚腩壽司 ($38)、油甘魚腩壽司 ($38)、蟹肉蟹膏軍艦 ($30)、燒牛油赤蝦 ($18)壽司一盤過上曬,睇見都開心,估唔到可以用咁抵價錢,食到平時係OMAKASE食到的壽司質素,可能係因為立食關係,店鋪唔需要太大間,租金平左,食物自然可以賣平
玉子燒有濃濃蛋香,再加上櫻花蝦同魚子,作為前菜很不錯
壽司一盤過上曬,睇見都開心,估唔到可以用咁抵價錢,食到平時係OMAKASE食到的壽司質素,可能係因為立食關係,店鋪唔需要太大間,租金平左,食物自然可以賣平D,壽司大小剛好,魚生肥美新鮮,咁高質令我好驚喜