2019-06-08 2424 浏览
冇耐前上網識咗個男仔,話自己平時鍾意自己一個人去旺角某日式店食嘢,我問點解要一個人去食,佢話間餐廳唔適合約會,因為要企喺度食。聽完之後件事一直擺係心度,想試好耐,但又唔係好想企,後嚟終於的起心肝去試,試完之後,我覺得就算要企都冇問題!一入到去就就係個日式居酒屋嘅環境,地方唔大,個個都企緊喺度。感覺同某連鎖壽司店差唔多Setting,枱上放咗綠茶粉,自己加完自己沖。原以為呢種將傳統日本壽司店帶過嚟嘅香港日式料理會好貴,但睇個餐牌又唔算貴。我同同事嗌咗一份立鮨壽司拼盤($78)同嚴選火炙盛合($98),另外再加了些散壽司。等嘅期間都可以隔著玻璃見到新鮮的食材。壽司係一併上嘅,上面兩行係我哋叫嘅Set,下面係散叫嘅。驟眼一睇,又唔算大舊。但係Feel到係勁新鮮,魚生面上都透著寧立立的光澤。同埋要介紹一下呢度啲飯,你會見到啲飯係啡啡地色嘅,但係嗰啲唔係豉油,據我猜測應該就係赤醋啦, 赤醋配一啲淡味啲嘅魚係非常適合嘅,因為佢可以提升魚嘅鮮味。海膽壽司,用料唔孤寒,雖然飯就細細舊,但海膽就大大瓣,入口綿密潤澤,帶奶油的甜香隨海膽貫穿整個口腔。另外,我哋order左兩份海膽手卷,呢度嘅海膽手卷同出邊

另外,我哋order左兩份海膽手卷,呢度嘅海膽手卷同出邊餐廳手卷尖尖哋嘅形狀唔一樣,因為呢個係圓柱形嘅,海膽係飯中央係平均分佈,咁食起嚟就每啖都有海膽肉啦。

最後我哋兩個人食,埋單大概三百幾蚊,即係人均其實係百幾蚊,雖然份量唔算好多,但係個質素又確實值得嘅,同埋我覺得呢度始終唔會話逗留得太耐,因為始終係冇得坐,所以其實可能去飲杯小酒食幾舊壽司就可以走㗎啦。
2019-06-04
2019-06-08 83 浏览
個日同女朋友喺旺角睇完波鞋 又唔係話好肚餓 所以就諗住喺附近食少少野就番去 之後女朋友提議不如食番我哋之前試過嗰間立食日本餐廳 好味又唔會太飽 所以就去番呢間食🙈今次好好彩 可能早咗過嚟嘅關係唔使點等位就入到去👏🏻呢個亦都係立食嘅好處 啲人通常企喺到食完好快就走😂餐廳唔算好大 但就有好多壽司師傅服務大家👍🏻👍🏻每個客人都會有個師傅專門負責自己嘅餐單🙈每次喺呢個餐牌點完就可以俾師傅幫你準備我地首先就叫左個燒蝦頭湯暖暖胃先呢個湯係即叫即燒個蝦頭 然後再攞去煮 所以個湯有超香蝦味 味道好濃郁👍🏻👍🏻之後就叫左個特選三文魚盛合同埋立鮨壽司拼盤先🙈三文魚盛合就當然全部都係三文魚啦!但師傅就有唔同整法 例如燒三文魚腩 三文魚卷 海膽三文魚等等🙈全部都係大大件刺身包住個醋飯 一入口就已經充滿三文魚嘅油香👍🏻另外個立鮨壽司拼盤就有油甘魚 赤海蝦 海膽同帶子壽司等等值得一讚嘅係個油甘魚同海膽 油甘魚壽司面頭放左少少蔥花同柚子醬嘅野 令到食落鮮味提升唔少🤤海膽壽司亦都好新鮮 勁鮮甜!之後師傅仲推介我地試下個象拔邦壽司!象拔邦爽口又鮮甜 食落去一啖就可以咬開👍🏻總括我地食食下都食左咁多野😂😂 但都係arou

餐廳唔算好大 但就有好多壽司師傅服務大家👍🏻👍🏻
每個客人都會有個師傅專門負責自己嘅餐單🙈

每次喺呢個餐牌點完就可以俾師傅幫你準備
我地首先就叫左個燒蝦頭湯暖暖胃先

之後就叫左個特選三文魚盛合同埋立鮨壽司拼盤先🙈

另外個立鮨壽司拼盤就有油甘魚 赤海蝦 海膽同帶子壽司等等
海膽壽司亦都好新鮮 勁鮮甜!

之後師傅仲推介我地試下個象拔邦壽司!
象拔邦爽口又鮮甜 食落去一啖就可以咬開👍🏻

總括我地食食下都食左咁多野😂😂 但都係around $3xx 內 加上質素高 所以都值回票價🤤👍🏻
2019-06-06 371 浏览
第一次企喺度食🍣刺身同壽司CP值高 係會回頭嘅餐廳☺️⠀▫️大滿足海膽特盛$98里個海膽特盛雖然細細碗 但海膽份量超多✨顏色靚鮮甜creamy🥰⠀▫️三文魚籽軍艦$20order咗兩件 三文魚籽多到滿瀉😻⠀▫️火炙大吞拿魚腩海苔壽司$48火炙大吞拿魚腩海苔壽司也是必食的✨用火炙迫出部分魚油配上海苔唔油膩很香👍🏻⠀▫️立鮨特上壽司併盤$138(有牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子壽司、中吞拿魚腩壽司、海膽壽司)當中最鍾意牡丹蝦壽司 超級鮮甜💛雖然影唔出但勁大隻 一啖擺入口相當滿足🤤比起入口即溶嘅大吞拿魚腩 反而更喜歡中吞拿魚腩壽司嘅肥瘦剛好 魚油香味濃郁🐟(下圖右邊果一排)⠀▫️碎蔥吞拿魚腩手卷$28⠀▫️北海道帶子$28⠀▫️大吞拿魚腩壽司$48⠀▫️火灸三文魚壽司$9▫️火灸三文魚腩$20▫️珍寶甜蝦壽司$20▫️油甘魚壽司$25▫️火灸松葉蟹腳壽司$30
第一次企喺度食🍣刺身壽司CP值高 係會回頭嘅餐廳☺️

▫️大滿足海膽特盛$98

▫️三文魚籽軍艦$20
order咗兩件 三文魚籽多到滿瀉😻

▫️火炙大吞拿魚腩海苔壽司$48
火炙大吞拿魚腩海苔壽司

▫️立鮨特上壽司併盤$138
(下圖右邊果一排)
牡丹蝦壽司

北海道帶子
大吞拿魚腩壽司
中吞拿魚腩、深海池魚、油甘魚、甜蝦壽司
2019-06-03 94 浏览
潮流興立食壽司,今晚行經旺角既立鮨,見佢唔算多人排隊,就試試啦~.企係壽司枱前睇住壽司師傅整壽司,然後直接放係面前...夠晒新鮮!.因為第一次食,所以叫左兩個壽司拼盤: .立鮨壽司拼盤(上)- 三文魚、油甘魚、北海道帶子、珍寶赤蝦、海膽用料睇落好新鮮,而壽司飯已經有醬油汁同醋。.嚴選火灸盛合 - 火灸三文魚、火灸北海道帶子、火灸左口魚邊、火灸中吞拿魚腩、火灸松葉蟹腳我係好鍾意食刺身蝦的!所以叫晒牡丹蝦同赤蝦刺身!珍寶牡丹蝦刺身(2隻)- 好大隻牡丹蝦,蝦肉好彈,蝦頭既膏好鮮甜,證明新鮮!珍寶赤蝦刺身(2隻)- 赤蝦雖然冇牡丹蝦咁大隻,但都好新鮮!大滿足海膽特盛(迷你丼)- 真係大滿足!因為有好多海膽!!海膽冇腥味,入口溶化...火灸左口魚邊 - Encore既!左口魚邊油脂足,鍾意食既人會好鍾意~碎吞拿魚腩軍艦 - 食得出係將新鮮既吞拿魚腩肉打碎蟹肉蟹膏軍艦 - 蟹肉加上香濃既蟹膏燒蝦頭配味噌湯 - 味噌湯 加上一個燒烤過既牡丹蝦頭,令湯加添海鮮鮮味。牛油果手卷 - 用牛油果做手卷既食材,估唔到又幾夾!芥辣八爪魚軍艦 - 新鮮八爪魚粒配以刺激既芥辣味.芝士飛魚籽軍艦 - 飛魚籽食得多,
因為第一次食,所以叫左兩個壽司拼盤:

用料睇落好新鮮,而壽司飯已經有醬油汁同醋。

我係好鍾意食刺身蝦的!所以叫晒牡丹蝦同赤蝦刺身

碎吞拿魚腩軍艦 - 食得出係將新鮮既吞拿魚腩肉打碎

蟹肉蟹膏軍艦 - 蟹肉加上香濃既蟹膏

牛油果手卷 - 用牛油果做手卷既食材,估唔到又幾夾!

芥辣八爪魚軍艦 - 新鮮八爪魚粒配以刺激既芥辣味
芝士飛魚籽軍艦 - 飛魚籽食得多,配埋芝士原來幾夾,咸香味俱全。
2019-06-02
2019-06-01 1875 浏览
立食壽司真係好少食而依間未到6點就已經差唔多坐爆如果想食嘅話真係要早啲去食-#特上海膽軍艦 $48海膽軍艦有兩款今次就試下特上海膽質感好creamy 而且都好甜🤤果然一分錢一分貨-#鰻魚壽司 $15平時食嘅鰻魚壽司啲鰻魚好薄完全冇口感但依到嘅鰻魚好厚肉啲醬好香 最重要係鰻魚冇骨食完好想再食😍-#中吞拿魚腩壽司 $38食壽司一定要食拖羅😍依隻中吞拿魚油脂重 而且仲有餘香喺個口到-#大吞拿魚腩壽司 $48大吞拿魚腩比中吞拿魚腩肥美啲放入口之後真係做到入口即溶嘅感覺而且油脂會比中吞拿魚腩重😚但冇中吞拿魚腩嗰種餘香-#碎蔥吞拿魚腩軍艦 $25自從上次食過一次就返唔到轉頭但依間蔥味唔太重 不過都好香 再配上碎吞拿魚腩真係好正-#碎蔥吞拿魚腩手卷 $28同軍艦差唔多不過以份量嚟計手卷多啲碎蔥吞拿魚腩係由頭食到落尾都仲有😍🥳-#深海池魚壽司 $25池魚質感較實 -#珍寶赤蝦壽司 $15赤蝦肉質就好爽-#蟹肉蟹膏軍艦 $30蟹膏鹹鹹地加埋蟹肉可以平衡返個味道🥳
立食壽司真係好少食

赤蝦肉質就好爽

#蟹肉蟹膏軍艦 $30
蟹膏鹹鹹地加埋蟹肉可以平衡返個味道🥳
2019-06-01 82 浏览
之前都已經食過尖沙咀分店,覺得超高質!嗰晚難得準時收工,比個同事燒左去食旺角店,佢話唔使等位我都唔係好信,點知去到真係直入!😻首先黎嘅係燒蝦頭味噌湯🔸味道唔似平時嘅味噌湯,佢帶一點甘🔸燒蝦頭燶燶地好香,而且係有肉!👍🏾立鮨壽司拼盤(上)$78🔸自己覺得絕對係抵食之選!🔸三文魚腩、油甘魚、帶子、唔記得咩蝦、海膽🔸油甘魚無乜味,其他都好新鮮!Like 爆海膽!三文魚籽軍艦($20)🔸滿到瀉嘅三文魚籽有邊個忍到?🔸粒粒都好圓有份量!🔸上面仲鋪左啲柚子碎好夾!好fresh!😻-最後兩個人食左$360,每人$180,覺得好合理!企喺到係攰啲,但立鮨好值得食!👍🏾

首先黎嘅係燒蝦頭味噌湯
🔸味道唔似平時嘅味噌湯,佢帶一點甘
🔸燒蝦頭燶燶地好香,而且係有肉!👍🏾

立鮨壽司拼盤(上)$78
🔸自己覺得絕對係抵食之選!
🔸三文魚腩、油甘魚、帶子、唔記得咩蝦、海膽
🔸油甘魚無乜味,其他都好新鮮!Like 爆海膽!

三文魚籽軍艦($20)
🔸滿到瀉嘅三文魚籽有邊個忍到?
🔸粒粒都好圓有份量!
🔸上面仲鋪左啲柚子碎好夾!好fresh!😻
2019-05-29
  • 三文魚籽軍艦
2019-05-31 725 浏览
立食喺日本一種好常見嘅文化,意指餐廳需要企係到進食,但原來企係到食,會幫助消化👍🏻🎑 蟹籽沙律 $28 🎑爽脆開胃,而且夠凍🎆鹽燒三文魚鮫 3件 $38🎆三文魚肉嫩滑,魚油香味慢慢滲出黎,燒得均勻🌌 大滿足海膽特盛 $98🌌呢個迷你丼鋪滿新鮮金黃色嘅海膽, 配合已經放咗醋嘅日本米,入口即溶嘅感覺,甘香美味,海膽味道濃郁,果然大滿足👏🏻🎆 火灼松葉蟹腳壽司 $30🎆一大截松葉蟹腳做成嘅壽司,味道鮮香,經火灼過令蟹腳的味道更加香濃🌌北寄貝壽司 $12🌌北寄貝新鮮爽口🎇珍寶赤蝦兩隻 $28 🎇勁大隻嘅赤蝦刺身,肉質飽滿,無腥味👍🏻🎆北海道活象拔蚌 5本 $88🎆象拔蚌鮮甜,鍾意食嘅朋友應該都會知道象拔蚌暖咗會好腥, 但呢一板象拔蚌不單止鮮甜,仲非常爽口彈牙,絕無腥味🎇原隻活赤貝兩隻 $58🎇赤貝爽脆,非常新鮮,而且清甜🎇芥辣八爪魚軍艦 $12🎇芥辣八爪魚有咬口, 咀嚼需一段時間, 八爪魚新鮮彈牙🌌 蟹棒壽司 $12🌌蟹捧甜甜地🎇北海道特大珍寶帶子壽司 $38🎇帶子肥厚嫩滑,少許甜味,非常飽滿🌌 三文魚籽軍艦 $20🌌三文魚籽多到滿瀉,食落口一粒一粒爆出黎,水份多,味道香甜鮮味,好似食緊湯飯咁

蟹籽沙律

🎑 蟹籽沙律 $28 🎑
爽脆開胃,而且夠凍
鹽燒三文魚鮫

🎆鹽燒三文魚鮫 3件 $38🎆
三文魚肉嫩滑,魚油香味慢慢滲出黎,燒得均勻

🌌 大滿足海膽特盛 $98🌌
火灼松葉蟹腳壽司 北寄貝壽司 原隻活赤貝北海道活象拔蚌 珍寶赤蝦

🎆 火灼松葉蟹腳壽司 $30🎆
🌌北寄貝壽司 $12🌌
北寄貝新鮮爽口
🎇珍寶赤蝦兩隻 $28 🎇
勁大隻嘅赤蝦刺身,肉質飽滿,無腥味👍🏻
北海道活象拔蚌

🎆北海道活象拔蚌 5本 $88🎆
原隻活赤貝

🎇原隻活赤貝兩隻 $58🎇
赤貝爽脆,非常新鮮,而且清甜
芥辣八爪魚軍艦+ 蟹棒壽司+北海道特大珍寶帶子壽司+火灼松葉蟹腳壽司

🎇芥辣八爪魚軍艦 $12🎇
芥辣八爪魚有咬口, 咀嚼需一段時間, 八爪魚新鮮彈牙
🌌 蟹棒壽司 $12🌌
蟹捧甜甜地
北海道特大珍寶帶子壽司

🎇北海道特大珍寶帶子壽司 $38🎇
帶子肥厚嫩滑,少許甜味,非常飽滿

🌌 三文魚籽軍艦 $20🌌
三文魚籽多到滿瀉,食落口一粒一粒爆出黎,水份多,味道香甜鮮味,好似食緊湯飯咁😂
椰子雪葩

🌌椰子雪葩 $36🌌
極力推薦大家一定要食呢一個甜品, 椰子味道非常香濃, 而且雪葩口感非常滑,甜甜地,好吸引

總括而言, 依家立食日本舖頭嘅食物質素好好,材料新鮮,而且價錢大眾化,可以按自己喜好和口味作選擇,性價比高,值得推介👏🏻👍🏻
蟹籽沙律
鹽燒三文魚鮫
北海道活象拔蚌
原隻活赤貝
北海道特大珍寶帶子壽司
椰子雪葩
  • 芥辣八爪魚軍艦+蟹棒壽司+北海道特大珍寶帶子壽司+火灼松葉蟹腳壽司
  • 火灼松葉蟹腳壽司北寄貝壽司原隻活赤貝北海道活象拔蚌珍寶赤蝦
2019-05-31 984 浏览
今日收工喺旺角見到立鮨居然冇乜人排隊🙆🏻🙆🏻即刻衝去再食😍😍火炙北海道帶子壽司 $15食壽司最鍾意就係食帶子 呢度嘅帶子壽司真係好厚肉🆙🆙15蚊一粒真係好抵食 食落好鮮甜仲有少少灸燒過嘅香味💕試咗兩款手卷 手卷味道都好唔錯👍🏻手卷紫菜夠脆 份量啱啱好鰻魚手卷 $18鰻魚好軟腍 調味幾好😋😋三文魚籽手卷 $25三文魚手捲入面有超級多三文魚子😍😍仲要粒粒都大大粒 好味珍寶赤蝦 (2隻) $2828蚊兩隻赤蝦好抵食🤓🤓立鮨壽司拼盤 (上) $78呢個壽司拼盤有5⃣款壽司三文魚壽司 油甘魚壽司 北海道帶子壽司 珍寶赤蝦壽司 海膽壽司唔想諗食乜嘢嘅話可以試下呢度嘅拼盤😆會平過散嗌少少大滿足海膽特盛 $98海膽分量好多 目測有半板左右🆙🆙🆙顏色鮮橙色 好新鮮 一啲都唔苦👍🏻👍🏻極上呑拿魚腩丼 $258呢個丼飯足足有3件大拖羅5件中拖羅😍😍😍吞拿魚腩肥瘦適中 入口即溶又冇筋😋😋仲切得好厚肉 平時出面買3件大拖羅都要200蚊呢度都幾抵食🤗🤗
今日收工喺旺角見到立鮨居然冇乜人排隊🙆🏻🙆🏻

鰻魚好軟腍 調味幾好😋😋

三文魚籽手卷 $25
三文魚手捲入面有超級多三文魚子😍😍
仲要粒粒都大大粒 好味
珍寶赤蝦 (2隻)

珍寶赤蝦 (2隻) $28
28蚊兩隻赤蝦好抵食🤓🤓
立鮨壽司拼盤 (上)

立鮨壽司拼盤 (上) $78

吞拿魚腩肥瘦適中 入口即溶又冇筋😋😋
仲切得好厚肉 平時出面買3件大拖羅都要200蚊
呢度都幾抵食🤗🤗
2019-05-29 86 浏览
係網上見到這間討論度十分高‼️出名食材高質而且係立食🚶🏻‍♀️職場見到師傅烹調食物別有一番風味🤩今次終於有機會一試💗 。🍱大滿足海膽特盛 $98金黃色的海膽同我揮手👋🏻🤤海膽份量好多而且口感creamy 味道甘甜而且唔腥 怕腥嘅朋友絕對可以接受😀重點細心留意飯有心思地加了赤醋👍🏻味道又進一步昇華❤️。🍱特選三文魚盛盒 $58小編最鍾意食三文魚🍣呢款可以試各式各樣☺️三文魚色澤很美🤩肉質肥美 保持新鮮✨最喜歡火炙三文魚壽司🧡入口即融 三文魚油脂溢出幸福指數📈😍😍😍。🍣三文魚籽軍艦 $20三文魚籽多到滿瀉🧡😍每粒都係脹卜卜外表好可愛😆食落好鮮甜 完全唔腥絕對有食完再叫嘅衝動🤣難怪佢咁受歡迎👏🏻

🍱大滿足海膽特盛 $98

絕對有食完再叫嘅衝動🤣
難怪佢咁受歡迎👏🏻
  • 大滿足海膽特盛
  • 三文魚籽軍艦
首次係香港體驗立食壽司。朋友介紹過呢間日式壽司店既壽司好好食,所以特登黎左旺角分店食晚餐。平日7點都已經好多人等緊位,好在可能係立食既關係,人流可以去得快d ,就算多人等但都好快會入到去。望到餐牌有好多選擇,仲有期間限定同本月精選,真係令人花多眼亂,仲要望住一盤盤刺身排列哂係面前,簡直係樣樣都好想食,好吸引。當樣樣都想食既時候,最好既選擇係拼盤呀!叫左特選三文魚盛合同立鮨特選盛合。食材新鮮,油甘魚壽司,味道甘甜。發覺餐廳用既壽司飯顏色較深,原來加入左赤醋。點完再點既鰻魚壽司,真係好滋味,鰻魚肥厚肉質唔鬆散,調味又剛剛好,帶魚油香味。仲有燒三文魚腩都好出色,啖啖油香。珍寶赤蝦味道濃郁、肉質爽滑櫻花蝦玉子燒 加左脆薄既櫻花蝦,面層仲有大大粒既魚子,令玉子燒食落既口感好豐富。邊食邊發現,原來好多都係叫外賣拎走食既,見師傅都不停手咁邊處理堂食既壽司又邊打包緊外賣既壽司。所以整體等位同等野食既流程都幾快手。高質壽司,以後食壽司又多個選擇。期待銅鑼灣分店,到時可以外帶番公司食。

珍寶赤蝦味道濃郁、肉質爽滑

櫻花蝦玉子燒

• 櫻花蝦玉子燒
  • 油甘魚壽司
2019-05-28 53 浏览
今日同媽咪黎立鮨食壽司,之前聽朋友介紹話入面既魚生質素好高,而且好特別,係好似日本一d壽司店咁企係度食。入面選擇多,而且絕大多數都係師父即製。好正!而壽司飯用既係紅醋,相對係香港坊間食到既比較少。我地點了兩個盛合,分別是「嚴選火炙盛合」和「立鮨特上壽司拼盤」。立鮨既盛合計落比單點化算好多,而且有不少款式選擇,岩曬唔知食咩既朋友!吞拿魚新鮮肥美,魚脂味豐富有層次。當中既海膽新鮮,唔會有腥味,鮮味十足!而火炙系列件件魚生壽司都非常足料,火炙部分火喉岩岩好,唔會太燶同時又能合當地突出魚肉既鮮味。「櫻花蝦玉子燒」真係好正,首先玉子燒黎到果陣都仲係燙口既,而且慢慢仲有汁流緊出黎,好正。其次係當中既櫻花蝦同三文魚子既配搭真係一流!三文魚子一粒粒入口魚脂香濃又即爆,可見新鮮非常。而小妹就最鐘意「鰻魚手卷」啦。鰻魚份量足,而且仲暖暖地。手卷亦唔會勁多飯,不會有用飯充數既感覺。每一口都可以食到鰻魚同少量飯,鰻魚爽口且味道香濃,正!小妹仲單點了「芥辣八爪魚」芥辣岩岩好,唔會太多,而且八爪魚好爽口。我地仲點了「油甘魚腩刺身」,真係無諗過$88可以咁厚身,而且啖啖肉,油甘魚腩魚脂香濃而又鮮味,魚肉層次分明同時

我地仲點了「油甘魚腩刺身」,真係無諗過$88可以咁厚身,而且啖啖肉,油甘魚腩魚脂香濃而又鮮味,魚肉層次分明同時富有光澤。真係好值得推薦。

放工同未婚妻食飯,佢提議嚟呢度立食,一開始覺得放工仲要企係度食好攰,不過佢話之前同朋友食過尖沙咀分店,中吞拿魚腩壽司令佢念念不忘。時間尚早,我地七點到唔洗排隊。第一round點咗枝豆、活赤貝刺身、芝士飛魚籽軍艦、鰻魚壽司、火炙白烏賊海膽壽司、三文魚腩壽司、北海道帶子壽司、中吞拿魚腩壽司、大吞拿魚腩壽司同大吞拿魚腩鮫壽司。枝豆熱辣辣出晒煙火,似係即叫即整,簡簡單單係外面撒少少鹽,配合返枝豆甜甜哋,好食👍🏻活赤貝好鮮甜,咬落去好爽口😋由左至右,上至下開始;芝士飛魚籽軍艦 - 有好濃嘅芝士味,鹹香嘅芝士同飛魚籽簡直係perfect match!🤤鰻魚壽司 - 肉好厚好肥美,咬落去勁淋勁juicy😋火炙白烏賊海膽壽司 - 每次叫海膽都有啲擔心,因為好似賭博咁,新鮮嘅海膽係好正令你欲罷不能,但一唔新鮮就變到好難食,好彩呢個火炙白烏賊海膽壽司都好鮮甜,又一perfect match!😍三文魚腩壽司 - 脂肪同肉嘅比例好平均,對比三文魚壽司脂肪更多,更肥美。北海道帶子壽司 - 好鮮甜,食得出唔係急凍刺身帶子嗰種👍🏻中吞拿魚腩壽司 - 脂肪比例係三件中較少,但都做到入口即融,好好食!大吞拿魚腩壽司 -

枝豆

活赤貝好鮮甜,咬落去好爽口😋
由左至右,上至下開始;

鰻魚壽司 - 肉好厚好肥美,咬落去勁淋勁juicy😋

北海道帶子壽司 - 好鮮甜,食得出唔係急凍刺身帶子嗰種👍🏻

大吞拿魚腩壽司 - 脂肪再多啲油香更重,又係入口就化開,令我更期待未食大吞拿魚腩鮫🤤

大吞拿魚腩鮫壽司 - 脂肪比例最高,真係超勁油香,真係好正!👍🏻👍🏻👍🏻肥美到不得了!

三件吞拿魚腩都配咗蔥、芝麻同醬油,配合返toro嘅鮮甜同油香,調味啱啱好!

第二round叫咗櫻花蝦玉子燒、香蔥吞拿魚腩蓉手卷、鰻魚手卷、三文魚壽司、火炙三文魚壽司、火炙三文魚腩壽司同火炙中吞拿魚腩壽司

櫻花蝦玉子燒又係熱辣辣即叫即整!玉子好滑保留到啲蛋汁,甜甜地嘅玉子配櫻花蝦加上三文魚籽略帶少少鹹味,配搭得好好。
香蔥吞拿魚腩蓉手卷 - 完全無根,未至於入口即溶,但都好淋唔洗點咬,配埋香蔥好好味!

鰻魚手卷 - 因為鰻魚壽司好好食,今次encore大份啲既鰻魚手卷,比壽司多啲鰻魚,超滿足!而且熱辣辣,好好食!

三文魚壽司一件$9,想食飽啲但又唔想咁貴,可以叫多幾件,當然同第一round食嘅唔係同一級數啦。

火炙三文魚壽司都係$9件,平靚正之餘,燒過嘅三文魚都係好香。

火炙三文魚腩壽司就更正!!魚腩肥美,肉質更腍,經燒過之後油香更香!

反而食中吞拿魚腩壽司比火炙中吞拿魚腩壽司好啲,唔燒更食到魚腩嘅肥美。

離開嗰陣見到出面排住人龍,究竟係咩原因驅使一班人放工排隊等,等完仲要企係度食?係因為美味係值得等待同付出😋
枝豆
2019-05-22 75 浏览
見到呢間鋪頭嘅評價都唔錯所以就黎試下,呢度係企喺度食,冇得坐咖,而且間鋪好細,一眼可以望曬我地叫左一d壽司🍣 直接將張單交比師傅就可以啦野食都黎得好快賣相好精緻呢到d壽司個飯係啡啡地色 唔係白色 問左師傅,佢話係加左黑醋係入面好新鮮呀d壽司🍣,但係飯量就唔多,都係細細件咁我地叫左個海膽手卷,好細條,好似係餅乾咁一條個人認為火炙左口魚群邊壽司一般,其他都美味但係個鰻魚壽司就大大件我地2個人平均食左200蚊都算咁上下啦,企係到食係有一翻特別的味道

見到呢間鋪頭嘅評價都唔錯所以就黎試下,

呢度係企喺度食,冇得坐咖,而且間鋪好細,一眼可以望曬
我地叫左一d壽司🍣 直接將張單交比師傅就可以啦
野食都黎得好快

賣相好精緻
好新鮮呀d壽司🍣,但係飯量就唔多,都係細細件咁
我地叫左個海膽手卷,好細條,好似係餅乾咁一條
個人認為火炙左口魚群邊壽司一般,其他都美味
但係個鰻魚壽司就大大件
我地2個人平均食左200蚊
都算咁上下啦,企係到食係有一翻特別的味道
2019-05-22
2019-05-22 53 浏览
每次必食海膽飯喇,烏冬,左口魚邊,帶子,象拔蚌壽司等等。幫襯過好多次,味道從未變過。點解我會好懶得寫食評,而今晚作出呢個決定俾個好評,首先,我不是槍手,今晚肚餓+落雨+唔記得拎褸,入到去,正常人,可能唔覺得凍,但我咁啱,病咗,超級怕凍,我落完單,即可斟杯熱水保暖,雙手係咁搓熱,樓面職員已經靜雞雞幫我熄細咗冷氣,在此同時,可能有師傅都覺得我好唔正常,都同樓面講,可唔可以較細冷氣。我好感動😹,我其實唔會主動開口要求熄冷氣,因為有時候,客人覺得凍,但係做緊嘢嘅師傅或者職員,會好熱。凍就會自己帶多件衫出門口。我非常感恩,每次都食得好滿足。食物質素100分廚師同職員100分超級無敵推薦俾大家好有人情味,食物質素超好。我會繼續支持你哋。

食物質素100分

廚師同職員100分

超級無敵推薦俾大家

好有人情味,食物質素超好。

我會繼續支持你哋。

特盛海膽飯
2019-05-21
$300 (宵夜)
特盛海膽飯
2019-05-21 52 浏览
只要嘢食係好食嘅, 企喺度又有乜所謂呢! 今日呢間餐廳就係我覺得企喺度食都值回票價嘅! 喺店員介紹之下, 就點選好多期間限定嘅壽司石垣鯛壽司, 這個白身魚, 幼嫩鮮甜,加上肉質清爽, 不錯哦火灸牛油赤蝦壽司同火灸牛油帶子壽司, 牛油經過火灸之後, 油脂既香出晒黎, AFTERTASTE 好強!櫻花蝦玉子燒, 櫻花蝦乾炒香, 份量頗多,玉子燒口感柔軟馬糞海膽壽司, 口感較濃郁的馬糞海膽, 份量多, 食完有種幸福滿足既感覺~三文魚子軍艦, 入 口 鮮 甜 得 很 , 最 過 癮 是 三 文 魚 籽 的 汁 液 在 口 腔 爆 破 珍寶牡丹蝦刺身, 牡丹蝦有極甜美的蝦肉, 還有細綿帶爽的口感都讓人印象深刻,吃不停口

喺店員介紹之下, 就點選好多期間限定嘅壽司

櫻花蝦玉子燒, 櫻花蝦乾炒香, 份量頗多,玉子燒口感柔軟