2017-05-23
前幾日入左大埔搵朋友食飯,朋友問我想唔想試下自己整天婦羅,我話都好似幾得意咁啵,之後佢就帶左我去太和嗰邊,話同我去稻八食shabu shabu放題兼自製炸物喎原來七點半前埋單仲有八五折,我地去到餐廳嗰時5點幾,見到有呢個優惠就無諗其他啦,入座食個早既優惠晚餐先見有八五折就豪一豪揀個最貴既日本和牛set兼加HKd$20任飲beer爽返餐未shabushabu 之前等我出去夾定其他料同食個沙律先之後就玩下個自製天婦羅個小甜薯好好食呀有炸物就當然要啤一啤先夠爽啦所以加廿蚊係無錯既,飲勝刺身都有得任食,睇下個三文魚幾肥美係時候講下主菜啦我地揀左兩個湯:分別係壽喜燒同牛乳牛骨湯(大推牛骨湯)主角到啦,啲和肉真係入口即溶架,就算追加既質素都好好,唔會係因為追加就俾垃圾我地!所以我地和牛都加左兩三round, 罪過罪過最後當然唔少得甜品啦啦啦啦仲有雪米糍同Dreyer's見到呢個情況仲點忍口食左先算啦-放鬆又放肆左一晚,早食早走除左有優惠之外仲有個好處:可以俾自己慢慢消化,唔洗太飽咁瞓
未shabushabu 之前等我出去夾定其他料同食個沙律先
之後就玩下個自製天婦羅
個小甜薯好好食呀
有炸物就當然要啤一啤先夠爽啦
所以加廿蚊係無錯既,飲勝
刺身都有得任食,睇下個三文魚幾肥美
係時候講下主菜啦
我地揀左兩個湯:分別係壽喜燒同牛乳牛骨湯(大推牛骨湯)
所以我地和牛都加左兩三round, 罪過罪過
最後當然唔少得甜品啦啦啦啦
仲有雪米糍同Dreyer's