2017-05-22
補番同奶奶慶祝母親節嘅食評先,奶奶係大埔人,三步不出歸門,有乜嘢喜慶慶祝我都會喺大埔附近搵嘢食。舊墟直街就係其中一個好地方,中國人始終喜歡圍埋一齊食飯咁先至夠溫馨。稻八仲推廣緊「$20任飲啤酒Asahi」飲返兩杯更加高興日本國產黑毛和牛放題 $368本來覺得$368任食有d貴,後來因為要就OT放工時間, 我哋改咗食消夜,「9點半後入座85折」, 咁就突然覺得抵食好多啦!一上場已經全部係靚牛肉冇花冇假,叫幾多俾幾多速度快而且又冇漏單,抵讚日本國產黑毛和牛脂肪分布平均,入口即溶,而且門口充滿油香。牛肉味濃郁到不得了,滾兩三秒已經可以食得,靚嘅肉真係最多食medium好啦!嚴選澳洲M6和牛、極上安格斯牛排、特級美國穀飼牛、美國進口牛肉真係多如天上繁星,我已經不斷食密密食係咁食食極都唔夠喉,一塊接一塊。相對起和牛,美國自然豚肉片真係一碟就夠晒數。海鮮盛合一啲都唔馬虎,青口、帶子、蠔、魷魚真係應有盡有。感覺到十分滿足之餘出去行一行,自助式炸物 都幾好玩嘅最後一定要讚任食雪糕杯,仲要係貴架!Dreyers 黑糖抹茶同埋開心果口味我獨力食咗兩杯今次真係翻晒本。
相對起和牛,美國自然豚肉片真係一碟就夠晒數。
海鮮盛合一啲都唔馬虎,青口、帶子、蠔、魷魚真係應有盡有。
感覺到十分滿足之餘出去行一行,自助式炸物 都幾好玩嘅