2018-11-02 101 浏览
秋香 我地睇周星馳電影大既,必到既地方😂所有佈置有一點古色古香,加懷舊嘅蹤影都有標題, 隨便影一張相都好特別有一個小門口又有藍色嘅磚,好友vintage 嘅感覺🕶食物方便極力推介牛骨髓面脥 +whiskey 好特別好好味仲有白鱔煲仔飯串燒都係推介、尤其栗子,牛舌仲有牛腩煲自己嚟嘆呀
秋香

我地睇周星馳電影大既,必到既地方😂
所有佈置有一點古色古香,加懷舊嘅蹤影
都有標題, 隨便影一張相都好特別
有一個小門口又有藍色嘅磚,好友vintage 嘅感覺🕶
食物方便極力推介牛骨髓面脥 +whiskey 好特別好好味
仲有白鱔煲仔飯

串燒都係推介、尤其栗子,牛舌
仲有牛腩煲

• 牛腩煲
  • 粟米沙律
  • 黑糖枝豆
2018-11-01 76 浏览
不經不過, 呢到已經營業一年, 唐伯虎既‘秋香’~外面裝修好特別, 好喜歡佢道門仔😜呢到老闆好好人, 好Ho talk , 另外食物款式多, 呢到唔此串燒, 還有煲仔飯,海鮮等飲品由不同酒類-啤酒,清酒,威士忌都有🥃🍶🍺到咖啡都有粟米沙律($68)層次豐富,有牛油, 芝士及沙律醬味道,好香濃🤟🏻秘製牛肋條煲仔飯($168)牛肋條好Lam好厚肉地,一d都唔怕因煮得耐會un煲仔飯有滑蛋外,配襯飯焦👍🏻👍🏻😋yummy 加上有很多大蔥及蝦干,更加香燒茄子($28)配上不同調味粉, 自己加,可辣可唔辣都得另外一盤串燒分別有牛粒($36),牛舌($34),蘆筍($28),大啡菇($26),雞中翼($32),青椒雞肉卷($28)每款都好入味, 仲好juicy, 燒得岩岩好有串燒點少得燒酒呢- 呢款老闆介紹, 好易入口,聞落還有些甜甜清香,唔錯👍🏻👍🏻
不經不過, 呢到已經營業一年, 唐伯虎既‘秋香’~
外面裝修好特別, 好喜歡佢道門仔😜
飲品由不同酒類-啤酒,清酒,威士忌都有🥃🍶🍺到咖啡都有

粟米沙律($68)
層次豐富,有牛油, 芝士及沙律醬味道,好香濃🤟🏻

秘製牛肋條煲仔飯($168)
牛肋條好Lam好厚肉地,一d都唔怕因煮得耐會un
煲仔飯有滑蛋外,配襯飯焦👍🏻👍🏻😋yummy
加上有很多大蔥及蝦干,更加香

燒茄子($28)
配上不同調味粉, 自己加,可辣可唔辣都得

另外一盤串燒
每款都好入味, 仲好juicy, 燒得岩岩好

2018-11-01
2018-10-29 49 浏览
今日同老公入到屯門搵好野食,黎到呢間有創意食串燒食煲仔既「秋香」先黎個「黑糖技豆」$30喊既食得多,甜既真係未食過仲要係我最愛既黑糖醬,真係好特別,呢個頭盤熱熱的,不是冷的,技豆爽口加埋黑糖醬甜甜的好好食。Bb甘旬配南瓜溶 $58老公唔食甘旬,我唔食南瓜但我地都點左呢個咁特別咁靚既菜色甘旬喊喊辟左個陣旬味又夠淋,老公試左啖都成杯食哂!南瓜我平時真係唔食,但食左啖南瓜溶後覺得好易入口,好好食,好濃厚既南瓜溶,好有口感,我一試便愛上。「腊腸雞煲仔飯」$148腊腸肥瘦均勻多汁,雞肉嫩滑大大件,份量剛剛好,加埋蔥花夠哂香口野味!牛腩煲$188牛腩夠入味,肉質超淋唔痴牙,仲有牛筋彈牙有咬口,超有水準。士多啤梨伯爵茶$48(熱飲)有少許士多啤梨肉係茶內,唔會太甜一點酸味都沒有,好好飲,士多啤梨味濃郁帶點茶香味,消油膩!

先黎個「黑糖技豆」$30
喊既食得多,甜既真係未食過

Bb甘旬配南瓜溶 $58
老公唔食甘旬,我唔食南瓜
但我地都點左呢個咁特別咁靚既菜色
甘旬喊喊辟左個陣旬味又夠淋,老公試左啖都成杯食哂!

「腊腸雞煲仔飯」$148

牛腩煲$188
牛腩夠入味,肉質超淋唔痴牙,仲有牛筋彈牙有咬口,超有水準。

士多啤梨伯爵茶$48(熱飲)
2018-10-26
2018-10-26 59 浏览
秋香一聽呢個名 就好自然諗起 唐伯虎就好似梁山伯vs祝英台咁今次約左舊同事 食野由紫色搭到另一條紫色用左2個鐘一程 但是朋友是要見的咁到我氹氹轉 終於找到了可能轉太耐 以為呢個係門口這個不是門口 門口在右側入面都暗暗哋 都有唔少人可能happy friday 好多人點野飲我地叫左士多啤利伯爵茶好香士多啤利味 暖暖地 可以慢慢飲俾左2 隻杯可以share飲呢杯係野莓蝶豆花氣泡水有莓味 但唔甜ge果個似果香 加埋蝶豆花遇酸會轉紫 所以杯野好靚黑糖枝豆平時食好 鹽 版本 多第一次食 我Ok wor黑糖ge甘甜 唔會係死甜個味啱啱好 不自覺咁食左一大碗呢個係Bb甘筍配南瓜蓉好似bb野食 個樣都幾cute個bb甘筍好煎過 好鮮甜而南瓜本身個甜味都好足夠 好match秋香牛腩煲配生菜 好有韓國 生菜包肉 feel但牛腩好入味 加上個醬偏鹹配埋生菜一次過食清爽度大增底下 仲有d芽菜仲有d 好似金不換 香菜炒過所以好突出個味 但又唔會搶到牛腩仲有呢個煲仔飯是孖腸雞扒煲飯雖然煲仔細細 但五臟俱全撈埋蛋黃 加埋脆脆飯焦很想要吧!!燈光一轉 relaxing time!!
秋香

是孖腸雞扒煲飯
雖然煲仔細細 但五臟俱全
撈埋蛋黃 加埋脆脆飯焦
很想要吧!!

燈光一轉 relaxing time!!

2018-10-26 46 浏览
見到個門口睇唔出係居酒居,不過有種幽靜既感覺。少見!入面座位眼見都幾闊落舒服😌係窗口旁有兩個二人位,高枱櫈座位。幾有feel😌入面裝修幾特別,令人坐好耐都唔想走😌清酒幾清甜,易入口。幾適合女仔飲😋少食帶甜既枝豆,唔太甜。可以一試應該係醬油燒加左蔥同木魚。有小小普通,點左配料味道有小小提升。免治雞肉棒左$42,牛粒右$36牛有啲根秋香柚子豬$128Fusion 菜🧐鍋中已加入柚子去炒,當中有魚露所以幾惹味整體味道未算好,但裝修加分
見到個門口睇唔出係居酒居,不過有種幽靜既感覺。少見!
入面裝修幾特別,令人坐好耐都唔想走😌
清酒🍶

清酒幾清甜,易入口。幾適合女仔飲😋
黑糖枝豆
少食帶甜既枝豆,唔太甜。可以一試
燒茄子🍆

應該係醬油燒加左蔥同木魚。
有小小普通,點左配料味道有小小提升。
波波糖五花腩配蘆荀
免治雞肉棒左$42,牛粒右$36
牛有啲根
秋香柚子豬$128
Fusion 菜🧐鍋中已加入柚子去炒,當中有魚露所以幾惹味
整體味道未算好,但裝修加分
清酒🍶
今次終於由小編這個【屯門地膽】介紹一下屯門的好餐廳呀,住屯門的朋友當然就不少得去置樂覓食,尤其是【青善街】一代,這裡雲集各式各樣泰菜,印度咖哩,蘭州拉麵,串燒,甜品店,還有幾家酒Bar呢!可是這冷巷後面的世外桃源怎就沒有被小編這個吃貨看到呢???就在隔壁修車的機緣下,無意中發現了這件特別的居酒屋。店內裝修復古十足,連吧台上的酒架也非常特別,而且牆壁上處處都是「星爺」的影子呢!所以說聊聊天,吃吃裝修,刷刷嘴還是可以的~2人餐單參考(飽足程度:★★☆☆☆): 黑糖枝豆x1柚子豬x1 蘆筍x1 茄子x1 雞肉串x1波板糖五花腩x1牛粒x1清酒200mLx1加上10%服務費 一共HK$554👆清酒 Sake $180(推薦指數:★★★★★)👆黑糖枝豆 $30(推薦指數:★★★★★)👆柚子豬 $180(推薦指數:★★★★☆)👆蘆筍 $28(推薦指數:★★★☆☆)👆雞肉串 $26(推薦指數:★★☆☆☆)👆波板糖五花腩 $28(推薦指數:★★★☆☆)👆牛粒 $36(推薦指數:★★★★☆)👆茄子 $28(推薦指數:★★★☆☆)

可是這冷巷後面的世外桃源怎就沒有被小編這個吃貨看到呢???
就在隔壁修車的機緣下,無意中發現了這件特別的居酒屋。

所以說聊聊天,吃吃裝修,刷刷嘴還是可以的~

2人餐單參考(飽足程度:★★☆☆☆):
牛粒x1
清酒200mLx1
加上10%服務費
一共HK$554

👆清酒 Sake $180(推薦指數:★★★★★)

👆黑糖枝豆 $30(推薦指數:★★★★★)

👆柚子豬 $180(推薦指數:★★★★☆)

👆蘆筍 $28(推薦指數:★★★☆☆)

👆雞肉串 $26(推薦指數:★★☆☆☆)
👆波板糖五花腩 $28(推薦指數:★★★☆☆)

👆牛粒 $36(推薦指數:★★★★☆)

👆茄子 $28(推薦指數:★★★☆☆)
2018-10-25
  • 清酒
2018-10-25 72 浏览
屯門人黎講都好多人唔個呢間店,可能因為佢係置樂個頭,好多人都冇專登去。但其實我已經係第二次去,第一次去食係下午茶時間食唔到太多野,但食完個白鱔煲仔飯有種好驚喜嘅感覺,所以介紹朋友一齊食。裝飾好得,個bar 枱好有feel 😂唐伯虎點秋香呀談心必備嘅酒,今次叫左清酒,佢屬於比較易入口嘅。就連個酒杯都好得!😂今次就試下其他煲仔飯,秘製牛肋條煲仔飯,牛肋條烤得好香,個汁流落飯到好香。仲有佢嘅飯焦脆卜卜,好香口,完全食上癮!免治雞肉捧 裡面除左雞肉仲加左雞軟骨,真心好得,比一般出面雞肉棒出色好多!白鱔偏爽嘅口感,有少量嘅骨,但烤得好逼左多餘嘅油出黎,肥而不膩🤤烤大啡菇就係普通做法冇加任何芝士,味道簡單,反而食到菇本身嘅香味。香蒜辣辣墨魚仔嘅辣味比較突出,可惜比較乾身整體食物水準都幾高,特別鐘意食煲仔飯😍裝飾又靚,唔係得個樣,會再encore🤤

裝飾好得,個bar 枱好有feel

😂唐伯虎點秋香呀

清酒

牛肋骨煲仔飯

免治雞肉棒

香蒜辣辣墨魚仔嘅辣味比較突出,可惜比較乾身

2018-10-20 98 浏览
《秋香》 #食在屯門📍屯門青善街38號康景花園地下26-27號舖-最近成日都去置樂呢邊食飯 上次食完聚福樓 呢間原來係同一個老闆開 於是就黎試下 不過朋友要揸車就無飲到酒啦🔹黑糖枝豆 $30黑糖珍奶你地就飲得多啦 黑糖枝豆又食過未呢?好多人都會嗌一碗 當小食食又得 用黎送酒亦得原本無咩味嘅枝豆 加埋黑糖煮過 又幾夾喎件事🔹燒雞皮 $20燒雞皮唔係間間都有 但有嘅話通常都會嗌黎試下有d會燒到太脆 有d又燒得太短時間 呢個就黎適中 脆得黎仲有d雞皮味🔹唐楊池魚 $46呢碟野食落口有小小似多春魚,但無多春魚嘅感覺,但炸得幾香酥可口,食完又唔會覺得口乾,如果飲酒作樂,小食叫佢都算係一絕🔹炒雜菜 $68入面有 紫椰菜、蘆筍、鮮菇、珍珠筍、粟米仔、枝豆肉菇同菜永遠都係我嘅最愛 呢個用鐵鍋裝住可以keep住佢熱 仲要有咁多款 有d蒜味有d薑味 唔錯🔹豬腩肉煲仔飯 $128幾可飲酒會有煲仔飯食 一於試下佢一上枱影完相就即刻撈埋d蔥同雞蛋個煲夠熱 好快就有飯焦啦 估唔到入秋第一個煲仔飯會係呢到食😂個飯真係幾好味 但我覺得豬腩肉老左小小 下次可以試下三文魚或者牛肋條嘅煲仔飯🔹柚子青檸氣泡水 $48飲品黎講
《秋香》 #食在屯門
📍屯門青善街38號康景花園地下26-27號舖

🔹黑糖枝豆 $30
黑糖珍奶你地就飲得多啦 黑糖枝豆又食過未呢?
好多人都會嗌一碗 當小食食又得 用黎送酒亦得
原本無咩味嘅枝豆 加埋黑糖煮過 又幾夾喎件事

🔹燒雞皮 $20
燒雞皮唔係間間都有 但有嘅話通常都會嗌黎試下

🔹唐楊池魚 $46

🔹炒雜菜 $68
入面有 紫椰菜、蘆筍、鮮菇、珍珠筍、粟米仔、枝豆肉

🔹豬腩肉煲仔飯 $128
幾可飲酒會有煲仔飯食 一於試下佢
一上枱影完相就即刻撈埋d蔥同雞蛋
個飯真係幾好味 但我覺得豬腩肉老左小小
下次可以試下三文魚或者牛肋條嘅煲仔飯

🔹柚子青檸氣泡水 $48
飲品黎講我都幾鐘意柚子 呢杯再加左青檸個味有提升到 不過青檸味飲左半杯就無左 得返柚子味
呢到用呢係氣泡水 比起平時飲嘅梳打水無咁多氣 係幾好飲
🔹野莓蝶豆花氣泡水 $48
呢杯飲品有小小似葡萄適既感覺,野莓味雖然有點假但又我好鍾意呢種甜甜地既味道,因為鮮莓會好酸,同埋加左碟豆花隻色幾靚,成杯野有啲似mocktail

🍴8/10
2018-10-16 66 浏览
朋友一直都話想試呢間居酒屋,因為鋪外既裝修非常之吸引,所以今次就陪佢嚟試下鋪內唔算大,裝修都好似日本既燒肉店而呢個吧枱非常喜歡餐牌嘢食種類都算多有時仲會有特別推介本人非常喜歡佢嘅筷子匙羹粟米沙律$68(佢哋將一條圓形嘅粟米,切開變做長形,加埋沙律醬上面又有芝士碎,非常之好食)串燒(大啡菇好多汁牛粒串燒到中間夾深紅色非常之好味雞翼會唔會燒到太老都係好)免治雞肉卷(打勻隻蛋加埋醬汁一齊點黎食,好好食)牛肉鍋飯(搞勻左成個飯食既時候有少少飯焦好好食牛都好正)呢個啤酒不得不講一次,佢間鋪有好多唔同既啤酒,我呢支係朱古力啤酒味道非常特別想試下唔同味既啤酒可以黎試下呀

鋪內唔算大,裝修都好似日本既燒肉店

而呢個吧枱非常喜歡

餐牌嘢食種類都算多

有時仲會有特別推介

本人非常喜歡佢嘅筷子匙羹

串燒(大啡菇好多汁
牛粒串燒到中間夾深紅色非常之好味
雞翼會唔會燒到太老都係好

免治雞肉卷(打勻隻蛋加埋醬汁一齊點黎食,好好食

牛肉鍋飯(搞勻左成個飯食既時候有少少飯焦好好食
牛都好正

味道非常特別
想試下唔同味既啤酒可以黎試下呀

庆祝纪念
纪念日
  • 粟米沙律
2018-10-15 803 浏览
屯門人當然要支持番屯門食店今日同屋企人食飯 特意搵左間Fusion 菜秋香設計特別 係轉角位與眾不同入面Bar台設計 清酒啤酒烈酒排得密密麻麻 坐係旁邊 有點似睇緊日本漫畫咁 😀店主一定係好喜歡唐伯虎😆😆試一試House sake 仲有酒杯選擇tim~Sake帶辛口 米味中帶酒香 值得一試粟米沙津非常特別 起哂粟米心 仲加埋沙津醬 粟米好清新又開胃免治雞肉棒 😍呢樣極有驚喜 雞肉味濃 加埋特製醬汁 烈不得了😀燒茄子 茄子燒得好容易 旁邊更有誠意地配上不同既香料 櫻花蝦 七味粉 想要咩味都可以泰式柚子肉碎 煮既時候已經有加柚子上菜時仲另上一杯柚子 可以再加柚子柚子配上肉碎 減低油膩感😀白鱔煲仔飯 簡直是今日之重點即叫即做 熱辣辣 又多蔥花 望落已經非常吸引加上白鱔份量多 仲大大隻 咬落非常彈牙 配上清酒 勁夾!擺多一陣 煲低仲有飯焦tim~ 又搵多間食堂😍

屯門人當然要支持番屯門食店
今日同屋企人食飯 特意搵左間Fusion 菜
秋香設計特別 係轉角位與眾不同

入面Bar台設計 清酒啤酒烈酒排得密密麻麻
坐係旁邊 有點似睇緊日本漫畫咁 😀

店主一定係好喜歡唐伯虎😆😆

試一試House sake 仲有酒杯選擇tim~

Sake帶辛口 米味中帶酒香 值得一試

柚子配上肉碎 減低油膩感😀

白鱔煲仔飯 簡直是今日之重點
即叫即做 熱辣辣 又多蔥花 望落已經非常吸引

加上白鱔份量多 仲大大隻
咬落非常彈牙 配上清酒 勁夾!

擺多一陣 煲低仲有飯焦tim~ 又搵多間食堂😍
2018-09-18
2018-10-14 82 浏览
康景花園小小一個圈,好密集嘅餐廳,新餐廳亦唔少... 馬路邊就有間睇唔到門口,好似好神秘嘅餐廳,但係向裏面望又好靚喎...粟米沙律好特別,係鋪滿芝士,加沙律醬嘅原條燒粟米... 有少少辣味嘅沙律醬配粟米,從未食過嘅層次、口感... 食得出廚師嘅心思~免治雞肉棒配醬油蛋,廚師特製,本已比一般免治雞肉棒滑,再點埋醬油蛋更滑、更香~燒香嘅茄子配埋調味粉、櫻花蝦一齊食,肥肥大大嘅茄子軟綿綿、好好味... 🍆炸雞粒粒,外脆內軟,好juicy~🍗雞肉串、大啡菇、雞中翼串... 燒得香口~😋白鱔煲仔飯,白鱔肥大肉厚,無骨,配窩蛋飯,又香又滑~食香口嘢,嘆日本米酒🍶... 絶配~☺️

炸雞粒粒,外脆內軟,好juicy~🍗

雞肉串、大啡菇、雞中翼串... 燒得香口~😋

白鱔煲仔飯,白鱔肥大肉厚,無骨,配窩蛋飯,又香又滑~

食香口嘢,嘆日本米酒🍶... 絶配~☺️
2018-10-10 87 浏览
住在屯門經常經過呢一間小店想試試好耐但一直未有時間今晚放工收早終於可以一試10滿分我會比9.9分先來一個芥末八爪魚賣相夠靚食落都好好味極力大力推介免治雞肉棒 中間有d雞軟骨 配上雞蛋 口感一流 一定要食栗米沙律🥗賣相靚 食落口好香叫左一堆燒物白鱔一定要食 另外大啡菇 好香甜 整體上比9.9 分最原因 係香港店鋪未能用炭火燒呢間食店非常有心體貼每件餐具都配得好好 店員會為你介紹餸菜配合美酒 茄子旁邊仲配左四種調味 有櫻花蝦 tim 呀我地仲叫左個牛肋條煲仔飯 有飯焦架 牛肋條軟硬適中忍不住叫多杯18年威士忌 品嚐下 整餐飯近乎完美食到咁有心製作食物的餐廳心情都愉快最重要做到尊重食物仲食左個豆沙窩餅 外脆皮薄個雪糕有些爆炸糖 好驚喜
住在屯門經常經過呢一間小店

外脆皮薄
個雪糕有些爆炸糖
好驚喜
  • 免治雞肉棒
屯門小店系列第二彈都係康景。店名很文青裝潢卻型格有特色。收工帶大西北朋友來小酌兩杯,再來點串燒小食,享受慢時光。-🍺本地手工啤 $68選了桃味Monkey King Amber Ale,看樽身介紹是孫悟空猴子偷桃之意,哈有趣。桃味淡但麥味濃,略苦。-配酒叫了一堆小食串燒,質素不錯。🐙芥辣八爪魚 $38-咸辣前菜開胃惹味。🐟唐揚池魚 $46-炸魚仔香口配酒不錯。🍗免治雞肉棒 $42雞肉撈雞軟骨,口感爽脆,沾上燒汁生雞蛋,juicy🍗雞中翼串 $32-穩陣之選,惹味肉滑。🍖波板糖五花腩 $28-不是邪惡爆油花,質感比想像中鞋,有點失望。🐂牛舌 $34-三片幾大,爽脆有口感。🍠日本小甜薯 $18-好甜好粉,好味。🍄大啡菇 $26-菇控表示醬汁燒菇無可抵抗。🌱蘆筍 $28-有處理過沒渣,清新又解膩。-兩個人分著吃,沒多久全KO,但還意猶未盡,查了一下openrice,先發現招牌未叫,果斷下單。-🍲白鱔煲仔飯 $168一上檯聞到睇到就知掂喇!白鱔厚肉起骨,大大片鋪於飯上,魚肉很多一啖魚一啖飯軟嫩滑溜。大量蔥花櫻花蝦生雞蛋增加層次,米飯飯焦拌蛋汁醬汁蔥蝦超惹味,明明飽了不小心吃呀吃竟吃完了。-整體
屯門小店系列第二彈都係康景。
店名很文青裝潢卻型格有特色。
收工帶大西北朋友來小酌兩杯,
再來點串燒小食,享受慢時光。

🍺本地手工啤 $68

選了桃味Monkey King Amber Ale,
看樽身介紹是孫悟空猴子偷桃之意,
哈有趣。桃味淡但麥味濃,略苦。
配酒叫了一堆小食串燒,質素不錯。

🐙芥辣八爪魚 $38-咸辣前菜開胃惹味。

🐟唐揚池魚 $46-炸魚仔香口配酒不錯。

🍗免治雞肉棒 $42
雞肉撈雞軟骨,口感爽脆,沾上燒汁生雞蛋,juicy

🍗雞中翼串 $32-穩陣之選,惹味肉滑。
🍖波板糖五花腩 $28-
不是邪惡爆油花,質感比想像中鞋,有點失望。
🐂牛舌 $34-三片幾大,爽脆有口感。
🍠日本小甜薯 $18-好甜好粉,好味。
🍄大啡菇 $26-菇控表示醬汁燒菇無可抵抗。
🌱蘆筍 $28-有處理過沒渣,清新又解膩。

兩個人分著吃,沒多久全KO,
但還意猶未盡,查了一下openrice,
先發現招牌未叫,果斷下單。
🍲白鱔煲仔飯 $168
白鱔煲仔飯

一上檯聞到睇到就知掂喇!
白鱔厚肉起骨,大大片鋪於飯上,
魚肉很多一啖魚一啖飯軟嫩滑溜。
大量蔥花櫻花蝦生雞蛋增加層次,
米飯飯焦拌蛋汁醬汁蔥蝦超惹味,
明明飽了不小心吃呀吃竟吃完了。
整體環境氣氛都好chill,
極隱世,人不多,
飲酒傾心事一流。
2018-10-08
白鱔煲仔飯
2018-10-08 99 浏览
屯門真係好大,要搵到好嘢食都唔係易事,畢竟屯門市中心已經比遊客同連鎖餐廳佔據咗😭係屯門市中心一個隧道之隔,就可以去到一個小店林立嘅小社區——置樂。置樂有咩嘢食?有小曼谷、屯門咖哩屋、娘惹菜,最近仲開咗依間fushion嘅居酒屋😌依間居酒屋裝修都幾特別,仲叫咗個好有中國特色嘅名——秋香✒️我哋首先嗌咗幾款小食先🤤粟米沙律係推薦菜,同平時食嘅好唔同,熱辣辣加上勁甜嘅粟米,有埋沙律醬同芝士,小小辣🌽牛舌同波板糖五花腩,牛舌燒得幾香,不過略韌,五花腩調味香口,油脂四溢🤤免治雞肉棒,有得點生雞蛋醬油,雞肉棒入面有軟骨,食到佢有少少爽脆嘅口感。燒秋刀魚配上柚子粉、七味粉、鹽同櫻花蝦,秋刀魚燒得夠乾身🐟肉唔算好多,不過夠香😻豬肉碎同洋蔥炒香用生菜包住,搽上柚子醬又幾特別🐖白鱔煲仔飯同牛肋骨煲仔飯,有飯焦,撈埋啲生雞蛋落飯度,加上新鮮嘅蔥😋份量都幾多,出色❤️入嚟屯門值得一試🤤🤤

豬肉碎同洋蔥炒香用生菜包住,搽上柚子醬又幾特別🐖

入嚟屯門值得一試🤤🤤
2018-10-06 92 浏览
是日約了屯門住的同事待我返娘家後到附近食晚餐,還記得以前呢度好靜沒想到現在食肆多了,而平日最愛享受的同事就帶我感受吓特色的地方順便食晚餐~~~呢間店雖然細細間,但倒有點特色,呢個係水吧~~~而最吸晴當然係呢個唐伯父的金句~~~呢間餐館最方便泊車人士,店外有咪錶泊位處,還讓一些抽煙的食客方便抖氣~~~一開始上日本清酒,沒想到同事的酒量那麼強,我飲了兩口已經覺得太強而放棄😂😂😂粟米沙律算幾大份,粟米係熱上,唐揚池魚俾我感覺外見6內軟,感覺好好食~~~茄子感覺都ok,不過我不及同事那麼懂得欣賞~~~免治雞肉捧,感覺有些雞軟骨夾雜在其中,口感好特別~~~香蒜辣辣墨魚仔和牛粒,呢兩個味道不錯,但我主要食牛~~~白膳煲仔飯,如果喜歡燶底飯可以食,味道不錯~~~雖然呢間小店食物係ok,但我比較喜歡同一老闆的另一間店-聚福樓 (/^▽^)/

呢間店雖然細細間,但倒有點特色,呢個係水吧~~~

而最吸晴當然係呢個唐伯父的金句~~~

茄子感覺都ok,不過我不及同事那麼懂得欣賞~~~

免治雞肉捧,感覺有些雞軟骨夾雜在其中,口感好特別~~~

香蒜辣辣墨魚仔和牛粒,呢兩個味道不錯,但我主要食牛~~~

白膳煲仔飯,如果喜歡燶底飯可以食,味道不錯~~~

2018-09-05