2017-11-14
上星期三晚上,多謝Carven一早就訂咗枱,等我工作忙完後去灣仔會合佢。這𥚃午餐的鐵板燒已經嘗試過數次,晚餐確是首次。🤔坐低後,當然一如以往等待師傅將食材逐樣逐樣烹調給我們享用👏🏻待應將上圖☝🏻六碟前菜先放下,然後我哋慢慢食,慢慢睇師傳表演。菜式我就不多介紹了,附上照片大家可以睇睇。不得不講師父烹煮此龍蝦時,將酒倒落去蝦頭和蝦身,好大🔥,精彩👏🏻最後值得一提嘅趣事😘師傅問我想整咩公仔,我話我都唔知呀🤔跟住我話不如你整隻蠍子啦,師傅望住我,個樣好無奈,我好似俾咗一個難題佢,我話唔緊要啦,你鍾意整咩就整咩啦,佢話好啦。結果隔咗一陣間,佢就入嚟攞住部電話俾我睇,佢話我就整呢隻蠍子俾你啦,我好開心咁話好呀😍結果師傅就好比心機咁整左隻蠍子俾我。最後師傅都忍唔住手要幫隻蠍子影張相,佢話從來都冇試過整過蠍子俾人囉🤣多謝師父咁有心機,好有heart, 好開心😊
這𥚃午餐的鐵板燒已經嘗試過數次,晚餐確是首次。🤔
菜式我就不多介紹了,附上照片大家可以睇睇。
最後值得一提嘅趣事😘
師傅問我想整咩公仔,我話我都唔知呀🤔
結果師傅就好比心機咁整左隻蠍子俾我。
多謝師父咁有心機,好有heart, 好開心😊