2017-12-26 571 浏览
《秋田浜燒食堂》一直都係我最愛的居酒屋之一,經常念念不忘他們的美味浜燒海鮮,聽朋友講原來他們最近新增了串燒食物,所以今天我和老公特意一起來光顧啦!!前一陣子他們搬了舖,新店位於天文臺圍,其實位於諾士佛台尾端的大斜路。店內依然保持著傳統日式居酒屋的佈置。新menu有介紹料理長的資料,原來有十多年當料理長的經驗啊!!每次來秋田都必定要參加他們的<一手抓蝦>遊戲,只要消費夠600元再到fb like and share就可以免費參加。你一手可以抓幾多就送幾多隻刺身級鮮蝦給你,非常超值!!老公今次好叻,幫我抓到八隻!!就四隻用作刺身,另外四隻浜燒吧!!鮮蝦大大隻,超新鮮!!鮮甜美味又爽口彈牙,話係送嘅都真系無咩人信今日想留肚主力吃串燒,所以浜燒方面我只叫了我最喜歡的燒蠔。燒蠔保持一貫的水準。侍應小姐先把生蠔放在浜燒爐上燒一會兒,之後再加入帶有酒香的特製調味油再燒。燒好的蠔香氣撲鼻,肉質飽滿又爽口,蠔味超級濃郁,吃過後口腔裡還留著濃濃的鮮蠔味,齒頰留香這個流心蛋超級有創意,用表層煎得外脆內滑的免治雞柳包著流心玉子再配上小許醬油,口感和味道都超match接著便是我們最期待的串燒部分

店內依然保持著傳統日式居酒屋的佈置。

一手抓蝦遊戲

播磨生蠔

今日想留肚主力吃串燒,所以浜燒方面我只叫了我最喜歡的燒蠔。

霧島流心玉子釀免治雞柳

美國穀飼牛肩柳

接著便是我們最期待的串燒部分!!
這個牛肩柳的牛肉味超濃郁!!
油脂豐腴的牛柳燒得外脆內嫩,肉汁豐富,除了好吃外我真的不懂再形容了,好幸福喔

紐西蘭草羊架

燒羊架亦是出色之作!
羊肉香而不羶,肉質柔嫩得來卻不失咬口,外層燒得香脆後撒上一點點的黑椒,更加惹味。

黑豚柳蘆筍卷

黑豚蘆筍卷上的豚肉片很薄,薄得當你吃下那顆幼嫩的蘆筍時基本上是感覺不到豚片的存在,但是豚肉味濃郁,就好像在吃豚肉口味的蘆筍

銀杏串燒及一口蕃薯串燒

我們還點了銀杏和番薯,兩樣都是小小粒,口感棉棉糯糯,銀杏清爽番薯香甜,不錯呢

甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼

最後我們怕光吃串燒會不夠飽,所以還叫了一個超級豪華的丼飯。

有甜蝦,三文籽,馬糞海膽及松葉蟹柳!!

全部都是我的最愛,選料新鮮上盛,鮮味無比

最難忘那個濃厚creamy的海膽,真系實在好好味

最後連加一服務費600多元結賬。暫時止一止心癮,睇下幾時又忍唔住再嚟幫襯就話俾大家聽。
2017-12-19
紐西蘭草羊架
銀杏串燒及一口蕃薯串燒
甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼
2017-12-26 35 浏览
臨時臨急竟然訂到位,咁就二話不說梗係試下啦。餐廳位置雖然唔係太易搵,不過附近環境清優,餐廳亦唔係太多人。一坐低侍應就俾多張櫈我哋放袋,仲用個椅套笠住,非常細心。由於唔係太肚餓,我哋就選擇散叫。串燒熱辣辣,雞肉冬菇有驚喜。浜燒食物燒得剛剛好,帶子好大隻,北寄貝亦鮮甜,甲羅燒都蠻不錯。第一次食有真蟹肉嘅蟹肉沙律😄,最估唔到海鮮炒飯都好食,有新鮮蝦,仲有蟹肉,d飯更炒得粒粒分明。最後仲有大人嘅一手蝦,燒又好食,刺身又鮮甜,整個晚餐變得完滿😌。其實仲有d二人餐都好吸引,下次都會再嚟試下。

串燒熱辣辣,雞肉冬菇有驚喜。

其實仲有d二人餐都好吸引,下次都會再嚟試下。
2017-12-25
2017-12-22 32 浏览
周圍尋覓好好味的甲羅燒,終於俾我搵到一間!尖沙咀隱世的小店!必食的甲羅燒$68/隻,我地一人一隻,仲每人配左兩塊米通!職員俾我地睇左之後,攞埋一邊幫我地燒,好有心機!內有蟹肉、蟹籽、蔥、蟹膏及鵪春蛋一齊燒,好好食!我個個覺得甲羅燒配飯比米通好食!甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼$228 - 甜蝦好新鮮又大隻!三文籽脆卜卜,咸咸地,送飯岩晒!馬糞海膽十分香!份量比我想像中多!蟹柳都好香蟹味!整體黎講,呢個丼好豐富!平目魚裙邊沙律$98 - 超香的裙邊,入口即溶!推介!

平目魚裙邊沙律$98 - 超香的裙邊,入口即溶!推介!

2017-11-27
2017-12-22 38 浏览
之前去過幾次諾士佛臺的秋田浜燒,一直都鍾情浜燒海鮮,知道搬左去天文台圍,今晚約朋友試吓新鋪。今次一嚐串燒,未點菜,店員已送上前菜,你新鮮生的蔬菜,跟了海鮮醬。見餐牌,多款串燒選擇,先叫鮮拆蟹肉蟹籽沙律$68同岩鹽味枝豆$28;店員介紹雞類串燒推廣期內買一送一,超抵$28呀!急不及待叫了雞絞肉釀冬菇,唔會乾身,雞絞肉有些軟骨,好脆口,軟身冬菇滲透雞肉甜味。點了新穎菜色~鵝肝雞翼串$58@,脹卜卜的雞翼裡面釀了一小粒香味甚濃的鵝肝,同滑嫩雞翼肉質好夾到牛肉類當然唔少得,叫了美國頂級牛肋肉$38@同厚切利久牛舌$38,牛肋肉質嫩滑醃到好入味,多肉汁;牛舌既嫩又彈牙。還有生燒長崎白鱔$48,好香魚油味,魚肉脆口,甚少軟骨,面層微微脆香。此時口乾乾,當然要叫Kirin生啤,餐廳響Happy hour時段推出買一送一優惠,48元有兩杯實在太抵飲!吃串燒同啤酒絕配!串燒繼續來,有黑豚柳蘆筍卷$30@,蘆筍清甜;另一新穎菜色有紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷$50,賣相精美,肉質彈牙,海鮮仲叫了買隻燒海老$78,面鋪了鹽粒燒起更香,除去殻後,蝦肉還有鹽味調出蝦肉更鮮甜味。吃左多串串燒,都好似未飽咁,再叫了有點個

鮮拆蟹肉蟹籽沙律
岩鹽枝豆

雞絞肉釀冬菇
鵝肝雞翼串

美國頂級牛肋肉

吃串燒同啤酒絕配!

串燒繼續來,有黑豚柳蘆筍卷$30@,蘆筍清甜;
紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷
燒海老

吃左多串串燒,都好似未飽咁,再叫了有點個飯,見到人氣漁獲海鮮炒飯$98,材料有兩大粒帆立貝,裡面炒了鮮蝦,蟹肉絲,八爪魚,蟹子等,配蛋蔥炒飯,蛋剛剛包住飯粒,炒得乾身,食完剛好飽肚,好滿足。
人氣漁獲海鮮炒飯

美國頂級牛肋肉
紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷
燒海老
2017-12-21 31 浏览
日本引發作,再一次去秋田食返個日本味。原來已經搬左位置,但仍係舊址旁近。裝修依舊堅持居酒居風格,仍然非常親切既服務。叫左兩個吞拿魚海鮮丼,足料大碗,好在冇叫太多,如果唔係食唔落之後d 小食。魚生新鮮肥美,價性比值高。轉左位置,竟然多左串燒,當然叫左少少黎試試。價錢合理,同日本食居酒屋差唔多。雞肉串配蛋汁,認真日本風格。最正係牛吞,如果唔係食左個飯打底,真係想翻叫。主角要出場,我最愛甲羅燒!員工細心幫燒上碟。仍舊非常足料抵食。最後仲有免費一手抓蝦優惠。因為飽飽地,好小小地拿4隻就算,但大大隻,4隻都好足。新店更似居酒屋,愛日本朋友值得推介。
日本引發作,再一次去秋田食返個日本味。

新店更似居酒屋,愛日本朋友值得推介。

2017-12-19
呢間餐廳係喺天文台圍,好近諾士佛臺,地點都幾方便,不過開頭都用咗少少時間搵。去到天文台圍見到餐廳門口好搶眼。餐廳環境幾好幾特別,好有喺日本食浜燒嘅感覺。我哋點叫完嘢食,店員好貼心比咗個蔬菜前菜比我哋食,雖然個醬有DD咸但係都幾得意幾好味。黎到食浜燒當然要食燒海鮮啦!我地叫咗兩隻北海道帆立貝同一隻人氣之選人氣蟹味噌甲羅燒。個甲羅燒真心係必食,我本身唔太好蟹膏,但係都覺得幾好味、好足料,有好多蟹膏、蟹子、蟹肉肉加隻鵪鶉蛋,真係好鮮味!我個朋友就本身好鐘意食蟹膏所以理所當然覺得好好味超鐘意個甲羅燒啦!而個燒帆立貝同樣好正!好大隻同好新鮮,燒得啱啱好,好鮮甜!店員同我哋講話依家雞串燒有買一送一優惠,所以我哋叫咗四串送咗四串,超抵食!我哋叫咗兩串雞翅串、兩串手打雞絞肉棒、兩串雞皮串同兩串雞腎串。我覺得雞翅串最好味而手打雞絞肉棒最特別,因為會配生雞蛋醬油一齊食。而雞皮串就最邪惡但真係燒得好香好脆,所以我都豁咗出去啦!雖然話黎食浜燒,但係我哋都忍唔住叫咗份魚生食。份魚生好新鮮同我最鐘意隻生蠔,好鮮甜好有蠔嘅鮮味。店員同我哋講依家有個期間限定,每人食滿三百蚊就可以玩一手赤蝦🦐,我同我朋友一行兩個人食咗

餐廳環境幾好幾特別,好有喺日本食浜燒嘅感覺。

店員同我哋講依家有個期間限定,每人食滿三百蚊就可以玩一手赤蝦🦐,我同我朋友一行兩個人食咗六百幾蚊所以有得叫。我隻手唔係好大但都好好,一手𢲡到七隻大大隻嘅赤蝦,四隻燒三隻做刺身。兩種食法都好好味,D蝦好鮮甜!嘩!真係好抵呀,平時叫一個order四隻赤蝦都要$78,依家有七隻免費,真開心!
果晩凍冰冰,行上去斜路,再行入天文圍8號,終於搵到秋田啦。門口大大個招牌,好光猛,上到去便見到,不過有時d私家車泊街,阻礙視線。唔講禁多,只要大家facebook讚好同分亨,就可以玩一手取蝦免費的,之後可以揀生食同浜燒,正。第二主角出來,海贍刺身蝦魚子蟹蓉丼,$228 好鮮味,唔腥,飽死了。那時快,5隻蝦已經嬈緊,仲有師傅幫手,唔駛煩,值得一讚我地仲加錢燒埋呢隻蟹蓋,入而有蛋,魚子溝埋d糕,真係正到涵。記得點d米通食,感覺鉋d 脆d最後叫埋個串蟯 雞神同雞骨,乾左d ,但雞腎正👍🏻👍🏻最尾部長仲送左兩杯特飲,多謝哂服務好,下次會介紹朋友一試。
果晩凍冰冰,行上去斜路,再行入天文圍8號,終於搵到秋田啦。

那時快,5隻蝦已經嬈緊,仲有師傅幫手,唔駛煩,值得一讚

記得點d米通食,感覺鉋d 脆d

最後叫埋個串蟯 雞神同雞骨,乾左d ,但雞腎正👍🏻👍🏻

最尾部長仲送左兩杯特飲,多謝哂

服務好,下次會介紹朋友一試。
🍱甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼 $228甜蝦、蟹柳鮮甜,海膽夠多,但味道一般都算合格。三文魚籽分量都幾多,飯帶有紫蘇葉香味,多份清新感。🦀蟹味噌甲羅燒 $68蟹蓋上放左蟹膏、蟹籽、蟹肉、生鵪鶉蛋,店員邊攪拌邊燒,我地趁熱將蟹膏放在米通上,食落又香又脆。🍢溫室青椒仔 $22第一次食甘細隻既青椒仔,外觀迷你討喜,上面放上木魚絲增添口感。🍢秋葵 $18秋葵燒得好香,較乾身,相比出面食過較濕,呢個明顯更好味。🍢黑蒜蓉汁燒沖繩苦瓜釀赤豚 $28沖繩苦瓜一向好味,但串燒真係第一次食。帶甘甜既苦瓜包住滿肉汁既豚肉,幾特別。🍢紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷 $25魷魚卷卷住紫蘇葉,配上酸甜梅醬,入口彈牙。🍢比內雞翅釀法國鮮鵝肝 $58雞翼燒至外脆內軟,一咬落去滿肉汁,鵝肝味隨後湧出來,味道濃香。🍢美國穀飼牛肩柳 $48牛肉燒得半熟,口感味道都剛好,好想再食多串。🍢雞絞肉冬菇串 $28冬菇外層焦香,雞絞肉帶有肉汁。🦐一手赤蝦見到有一手赤蝦既海報,原來我地兩人消費滿$600同 like & share 餐廳fb就可以玩一次。抓左8隻蝦,6隻燒2隻刺身。刺身厚身好滑溜,但無甜蝦鮮甜,燒既會更香更好味。🍹果味乳酸梳打
🍱甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼 $228

🦀蟹味噌甲羅燒 $68

🍢溫室青椒仔 $22

🍢秋葵 $18
秋葵燒得好香,較乾身,相比出面食過較濕,呢個明顯更好味。

🍢黑蒜蓉汁燒沖繩苦瓜釀赤豚 $28

🍢紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷 $25
魷魚卷卷住紫蘇葉,配上酸甜梅醬,入口彈牙。

🍢比內雞翅釀法國鮮鵝肝 $58

🍢美國穀飼牛肩柳 $48
牛肉燒得半熟,口感味道都剛好,好想再食多串。

🍢雞絞肉冬菇串 $28
冬菇外層焦香,雞絞肉帶有肉汁。

🦐一手赤蝦
抓左8隻蝦,6隻燒2隻刺身刺身厚身好滑溜,但無甜蝦鮮甜,燒既會更香更好味。

🍹果味乳酸梳打 $45
簡左梨味,微甜清新好好飲,為餐飯作完美句點。
2017-12-17
  • 秋葵
  • 黑蒜蓉汁燒沖繩苦瓜釀赤豚
  • 美國穀飼牛肩柳
2017-12-16 484 浏览
今晚約了幾位舊同學到尖沙咀秋田新店食飯新店內選用和暖既燈光,牆壁上貼滿著日文擺設,增添點居酒屋既氣氛。我們選了個2人套餐和2客串燒,原本還擔心吃不飽,想再加食物,還好沒加到。原來2人餐超多野食,我們4個人都吃不完...這$1280 套餐有刺身、燒海鮮、飛驒牛4個人食非常超值!在等食物的途中,侍應跟我們說現在有個推廣遊戲,只要 like & share 餐廳fb就有「一手赤蝦」遊戲玩,友人一手抓了九隻蝦,一半燒一半刺身。牡丹蝦刺身蝦肉厚身,味道鮮甜,肉質又帶有彈性。還有別忘了吃蝦頭! 蝦頭更蘊藏香濃蝦膏,實為精華所在。炙燒平目魚裙黑松露醬沙律之前食開平目魚刺身多,灸燒既都係第一次食,稍微灸燒一下,感覺更香,外層有點脆,內裡肉質細嫩。沙律用了醋汁混合,很開胃呢。五點空降刺身盛盒極上吞拿魚腩帶有微小肉筋的拖羅,口感有點韌性,肉質鮮嫩及帶點魚油香味,油香味在口中慢慢化開。長崎油甘魚油甘魚肉質較軟身,油脂感重,細嚼下有點甘香。馬糞海膽我最喜愛吃的海膽,非常鮮甜,味道濃郁,入口即溶。生蠔極之肥美,海水味濃來到重到戲了,海鮮拼盤分別有鮮活伊世龍蝦 x 1活北海道帆立貝 x 2磯燒活鮑魚 x 2北海道
今晚約了幾位舊同學到尖沙咀秋田新店食飯

還好沒加到。原來2人餐超多野食,我們4個人都吃不完...
這$1280 套餐有刺身、燒海鮮、飛驒牛4個人食非常超值!

在等食物的途中,侍應跟我們說現在有個推廣遊戲,
一半燒一半刺身

牡丹蝦刺身
蝦肉厚身,味道鮮甜,肉質又帶有彈性。
還有別忘了吃蝦頭! 蝦頭更蘊藏香濃蝦膏,實為精華所在。

炙燒平目魚裙黑松露醬沙律
外層有點脆,內裡肉質細嫩。沙律用了醋汁混合,很開胃呢。

五點空降刺身盛盒

極上吞拿魚腩

長崎油甘魚
油甘魚肉質較軟身,油脂感重,細嚼下有點甘香。

馬糞海膽
我最喜愛吃的海膽,非常鮮甜,味道濃郁,入口即溶。

生蠔
極之肥美,海水味濃

來到重到戲了,海鮮拼盤分別有

鮮活伊世龍蝦 x 1
活北海道帆立貝 x 2
磯燒活鮑魚 x 2
北海道活北寄貝 x 2

活北寄貝
加了牛油和少許蒜蓉,燒得剛剛好

北海道帆立貝
肉身圓厚飽滿,肉質鮮、爽、甜,滿嘴充滿海洋氣息

磯燒鮑魚
略為有點遜色,肉質雖然彈牙,但侍應塗了太多牛油,遮蓋了本來的鮮味,只吃到非常濃的牛油味...

鮮活伊世龍蝦
先把龍蝦燒至七成熟,再塗上混合了牛油的龍蝦膏,鮮甜的龍蝦肉帶點甘味的蝦膏,非常滋味。

飛驒牛柳
燒至七成熟,入口即溶,滿口都充滿著油脂,不過可能油脂太勁,吃到有點膩。

黑松露焗野菌
黑松露滲透了入蘑菇,味道非常濃郁,喜愛黑松露的朋友,別錯過這道菜!

黑豚肉泡菜烏冬鍋
豚肉肉質細緻、軟嫩,油花分佈均勻。
配上泡菜別有一番滋味呢!手打烏冬煙韌口感,入口彈牙,是令人滿足。

最後還有蕃薯雪葩,蕃薯味什濃,很不錯呢,但口感不似雪葩,感覺比較像雪糕。

2017-11-13
我今次返而想試下串燒打開menu有好多選擇而依期做緊雞類買一送一嘩。咁掋所以第一run試左好多款雞有雞亦、雞皮、雞軟骨、雞腎好有南蠻亭的味道再打開menu原來主理人係從南蠻亭過來的咁怪得啦!之後我地豪D試下燒鵝肝真係好好食不過配下面個米通就硬左少少而且冇咩味道牛舌彈牙不過熟牛肉我選了中等價錢的見隔離枱叫了A5牛肉燒得半熟內裡紅紅的相比我叫次一級的都差不多喎食得過整晚最surprise 的就是這串燒牛根亦是全晚燒得最耐的一串好好好好食完全是軟軟的帶有膠質而且牛根塗了醬油很入味是 encore 首選燒鴨舌、豬大腸也值得一試喔!
我今次返而想試下串燒

打開menu
有好多選擇
而依期做緊雞類買一送一

嘩。咁掋
所以第一run試左好多款雞

有雞亦、雞皮、雞軟骨、雞腎

好有南蠻亭的味道

好好好好食
完全是軟軟的帶有膠質
而且牛根塗了醬油很入味
是 encore 首選

燒鴨舌、豬大腸也值得一試喔!
2017-12-13 32 浏览
今日為摰友生日,當然一早做足功課選一間既好食又可靜靜談心的店啦。人氣蟹味噌甲羅燒$68即係味噌蟹蓋,蟹蓋的味噌無平時食開個d咁鹹,反而更岩我胃口。蟹蓋上放了蟹膏、蟹肉及生鵪鶉蛋,燒的時候職員將三者攪勻,中間的鵪鶉蛋漿的令蟹膏更甘香幼滑。美國和牛肉$88和牛肉質柔嫩,入口不會太韌,咬落有肉汁而味濃。厚切利久牛舌$38牛舌味濃郁,口感軟嫰帶點嚼勁,燒起後有香味更濃。手打雞絞肉棒$28附上蛋黃的雞絞肉棒,經過火烤後,外層焦香,肉質嫩滑加上蛋黃的香👍🏼。紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷$25圓圓的魷魚卷,入口彈牙,紫蘇葉的濃香再配上酸酸甜甜的梅醬,讓人難忘的味道。生燒長崎白鱔$48必叫,入口有融化的感覺,香濃醬汁與鰻魚的肥美,簡簡單單於白鱔上掃上的醬油,已能呈現出鮮味。霧島流心玉子釀免治雞$38雞肉與雞蛋融合,口感軟腍,外面少少脆,滿滿的蛋汁,幸福的味道。 黑蒜蓉汁燒沖繩苦瓜釀赤豚$28一向不好苦瓜的我,基於壽星要點這味苦瓜,我只好默默包容。殊不知沖繩的白肉苦瓜當真苦中帶甘甜,真的是最美味的苦瓜。燒後的豚肉仍細嫩有juicy,苦瓜咬下頗多汁且苦瓜營養價值什高,含豐富維他命B、C、鉀質、纖維和苦瓜素等,絕

人氣蟹味噌甲羅燒$68

美國和牛肉$88
和牛肉質柔嫩,入口不會太韌,咬落有肉汁而味濃。

厚切利久牛舌$38
牛舌味濃郁,口感軟嫰帶點嚼勁,燒起後有香味更濃。

手打雞絞肉棒$28

紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷$25

生燒長崎白鱔$48

霧島流心玉子釀免治雞$38

黑蒜蓉汁燒沖繩苦瓜釀赤豚$28
一向不好苦瓜的我,基於壽星要點這味苦瓜,我只好默默包容。殊不知沖繩的白肉苦瓜當真苦中帶甘甜,真的是最美味的苦瓜。燒後的豚肉仍細嫩有juicy,苦瓜咬下頗多汁且苦瓜營養價值什高,含豐富維他命B、C、鉀質、纖維和苦瓜素等,絕對不容錯過。
2017-12-13 19 浏览
聽朋友介紹話這間餐廳食物同環境不錯,我地決定黎食。進入餐廳,我發現這間食店好有日本style餐廳衛生情況唔錯。我地叫左藍鰭吞拿雜錦魚生丼同甜蝦三文籽馬糞海膽松葉蟹柳丼,三文魚刺身,另外仲叫雞翼同蔥雞串,因所以雞類串燒都有*買一送一*,好抵!首先前菜,會有蔬菜,比你點麵豉醬食,蔬菜爽甜配上酸辣令你食慾大增三文魚刺身係新鮮厚切,入口鮮甜。吞拿魚同三文魚新鮮,蝦很大隻,入口厚實甜美,飯軟硬適中,飽滿。三文魚籽粒粒鮑滿,入口即爆鮮甜,海膽新鮮甜美,完全沒有腥味,飯配上蟹柳肉,天衣無縫。串燒方面,火喉掌握不錯,燒得剛剛好,最鍾龍雞翼,肉質夠滑多汁,不會太乾!食左咁多野先大約$500,食物唔錯,加上環境好,下次我會再黎惠顧!
聽朋友介紹話這間餐廳食物同環境不錯,我地決定黎食。

進入餐廳,我發現這間食店好有日本style

餐廳衛生情況唔錯。

三文魚刺身係新鮮厚切,入口鮮甜。

2017-12-12
2017-12-12 28 浏览
鬧市之中,藏身喺巷弄之內嘅浜燒食堂~🏮餐廳嘅裝修好有日式嘅感覺,令到未食都已經有去左日本嘅感覺。餐廳主打嘅係浜燒,呢度嘅浜燒非常好,有專人服侍,唔怕燒唔熟或者燒過籠。☝🏻燒活北海道北寄貝 🐚  $118 / 2隻北寄貝非常新鮮,爽口鮮甜!燒完之後仲有專人剪成一件件,方便客人食用,服務值得一讚。蟹殼蟹膏甲羅燒🦀  $68蟹膏配上米通,感受到蟹膏嘅濃郁味道之外,亦唔會令人覺得太膩。燒鯛魚柳🐟 $128燒得恰到好處,魚肉嫩滑,油脂豐富,唔點配住嘅醬汁亦都非常好食。雞絞肉冬菇串🍄  $28雞肉唔會燒得太柴,冬菇亦都唔會太乾,咬落去仲有juicy嘅感覺燒日本豚舌👅 $25牛舌食得多,燒豚舌都真係第一次,肉質軟腍,醬汁香濃。霧島流心玉子釀免治雞柳🐔  $38薄薄嘅免治雞柳包住個流心蛋黃~叫嘅時候有小小擔心炸免治雞柳會令流心蛋乾曬,但喜出望外嘅係,流心蛋仲保持得好好,呢個另類親子丼都相當好食。煙燻果飼赤豚腩🐷  $25煙燻味濃,赤豚腩非常爽口。美國穀飼牛肩柳🐮  $48餐牌上面有好幾種牛肉選擇,今次揀左隻中價嘅試下!燒得好好,大概七成熟,既唔乾,肉汁亦保持得好好。肉味香濃,油脂味重。紀州梅醬紫蘇葉燒
鬧市之中,藏身喺巷弄之內嘅浜燒食堂~🏮

餐廳嘅裝修好有日式嘅感覺,令到未食都已經有去左日本嘅感覺。

燒活北海道北寄貝 🐚  $118 / 2隻
北寄貝非常新鮮,爽口鮮甜!
燒完之後仲有專人剪成一件件,方便客人食用,服務值得一讚。

蟹殼蟹膏甲羅燒🦀  $68

燒鯛魚柳🐟 $128

雞絞肉冬菇串🍄  $28

燒日本豚舌👅 $25
牛舌食得多,燒豚舌都真係第一次,肉質軟腍,醬汁香濃。

霧島流心玉子釀免治雞柳🐔  $38
薄薄嘅免治雞柳包住個流心蛋黃~
叫嘅時候有小小擔心炸免治雞柳會令流心蛋乾曬,

煙燻果飼赤豚腩🐷  $25
煙燻味濃,赤豚腩非常爽口。

美國穀飼牛肩柳🐮  $48
餐牌上面有好幾種牛肉選擇,今次揀左隻中價嘅試下!
燒得好好,大概七成熟,既唔乾,肉汁亦保持得好好。
肉味香濃,油脂味重。

紀州梅醬紫蘇葉燒魷魚卷🦑  $25
魷魚燒得唔乾配上梅醬嘅酸味,非常配合。

生燒活鰻魚丼🍱  $108
鰻魚新鮮,燒魚之後都非常爽口。

呢間鋪頭嘅所有串燒價錢都非常相宜,材料新鮮,
燒烤師傅嘅燒烤功力亦都好好,每樣材料都唔會過火,恰到好處。👍🏻
2017-11-06
2017-12-12 63 浏览
男朋友話之前同朋友飲酒前食過間串燒好得,不過地點有d隱蔽,去到都幾多人,未食已經聞到好香串燒味好日式料理裝潢帶子好厚身,鮮甜燒流心蛋,好味到不得了,蛋黃好濃郁,外層香口雞軟骨買一送一,好抵食燒白鱔,燒到脆卜卜雞肉棒,正,啖啖肉,點蛋黃醬油ichiban 一人一串好yummy~海膽好鮮味,好肥美,蝦都好新鮮,不過份量偏小抹茶味好濃,質地好滑~~~好彩雞肉系列有買一送一,2個人食咁豐富都吾洗$500~~~~~

好日式料理裝潢

帶子好厚身,鮮甜

燒流心蛋,好味到不得了,蛋黃好濃郁,外層香口

雞軟骨買一送一,好抵食

燒白鱔,燒到脆卜卜

雞肉棒,正,啖啖肉,點蛋黃醬油ichiban
一人一串好yummy~

海膽好鮮味,好肥美,蝦都好新鮮,不過份量偏小

抹茶味好濃,質地好滑~~~

2017-12-12 23 浏览
浜燒食堂 一再回味今次已經係第2次黎食喇 同上一次一樣 選擇左好幾款串燒 有牛 雞翼 雞軟骨 雞腎 燒大腸 而家仲做緊優惠 雞類串燒 買一送一添 抵到不得之了。食完串燒 諗住再叫野食 個餐牌上太多野選擇 花多眼亂 最後都係問下侍應有咩好介 經過一輪選擇 最後揀左 燒羊架 鮑魚 北海道帆立貝同九州松葉蟹 果然🈚️介紹錯-正
浜燒食堂 一再回味

今次已經係第2次黎食喇