2018-04-06 125 浏览
好耐冇食過宵夜啦朋友突然約我放工食野,咁岩第二日又放假同佢又耐冇見,咁就同佢食下啦放工突然之間好想食放題咁就黎左呢間食啦...入到黎見到個門口覺得感覺幾舒服,個門口比較有空間,唔似得其他放題咁企係門口都已經見到入面好窄黎個講述時間 — 講環境,好享受,比到人一種真係有私人空間既感覺,講真..香港人就係想食飯既時候有呢種感覺,而呢間野做到講味道 — 刺身都夠新鮮既...值得一讚既...講服務 — 侍應生們都好好,好有禮貌野食又黎得快講價錢 — 兩個人埋單$404,$202一個人唔算貴整體分數 90/100仲有10分係攞黎進步既
好耐冇食過宵夜啦
講味道 — 刺身都夠新鮮既...值得一讚既...
講服務 — 侍應生們都好好,好有禮貌
野食又黎得快
講價錢 — 兩個人埋單$404,$202一個人唔算貴
整體分數 90/100
仲有10分係攞黎進步既
2018-04-01
$202 (宵夜)
2018-04-02 229 浏览
如果你對食物有些少要求。比248呢個價錢。真心提示你選過另一間好了。兩粒鐘內,食物速度真心慢,邊食邊等邊問。依呢間嘢出嘢速度。我怕你反檯。啲蝦佢拖水拖熟之後再燒一燒就上,到口殼熱肉凍。啲刺身腥味唔細,感覺去咗120任食。248我起碼有3間有交代的選擇。
2018-04-01 167 浏览
放假前夕,約埋家人出去食好東西,阿媽、細佬最愛是日式食物,老豆就最怕食生野,就得二個,就唔到一個,有選擇困難症。難得大家心情開懷,食得要飽滿的,又可以照顧到一家人的胃口,我提議食日式放題,又有魚生,熱食,包保一家人啱食。走進餐廳門口,見到裝潢設計,好有日本色彩,乾淨俐落、寬廣又舒服。二小時內任飲任食,多種食料,任由選擇,上食物的速度都好快,未食已上,總之,檯面上總是擺得滿滿的食物,絕無冷場。魚生拼盤,有多種不同的刺身,隨意任點,每款都新鮮又鮮甜,海蝦彈牙爽口,帶有海水味,油甘魚,入口即溶化。炒鰻魚飯,都是我的至愛,入口香濃,熱辣辣,鰻魚的鮮味,燒汁滲入每粒米飯內,味道可口。燒羊架,睇到都流晒口水,燒得好香口,外脆內軟,帶有肉汁,肉質嫩滑,只是有點騷味。天婦羅,即叫即炸,卜卜脆,一點都油膩,榴槤球,夠香口,一口咬下,榴槤cream流出,香氣撲鼻。焗芝士蝦,成隻蝦蝦面都鋪滿了芝士沙律醬,芝士香濃,沙律醬甜酸,不同味道得層次,蝦肉彈牙爽口,配左芝士、沙律醬,又另一種味道,好吸引。

2018-04-01 117 浏览
刺身質素算是ok 的, 有帶子和象拔蚌食, 算是不錯黎的份量也很足另一款必食的是焗虎蝦啦, 醬料和隻蝦很match 好好味還有和牛串燒可以吃, 可是燒焦了點點...另外, 正價時段是包埋海膽軍艦/ 壽司, 有驚喜的, 可是第二次叫的海膽有苦味。 飲品選擇唔太多, 熱飲一點也不熱😅而飲酒既話要加$28/人。 而雪糕也是一碗碗的, 不怎吸引
刺身質素算是ok 的, 有帶子和象拔蚌食, 算是不錯
黎的份量也很足

另一款必食的是焗虎蝦啦, 醬料和隻蝦很match 好好味

還有和牛串燒可以吃, 可是燒焦了點點...

2018-03-30 87 浏览
又到復活節假期啦,是時候出去找食了,放假前夕的心情,開心又興奮。期待左個多月,又有幾日透透氣,放鬆一下緊張的工作日子。三五知已的朋友,很開心地去旺角逛街,食飯。大家都是日式料理的擁護者,點會放過開懷大吃的晚上呢!我地上到餐廳,客人都是半滿,但越夜越多客人,餐廳已坐的滿滿。闊落的餐廳,具有日式簡潔,齊整的餐桌擺設,舒適又光亮。不同時段,有不同的收費。任飲任食,當然是少不了先點上魚生刺身,實在有多款魚生的選擇、三文魚、油甘魚、八爪魚、松葉蟹棒、帶子、吞拿魚、北寄貝、象拔蚌、希靈魚、馬刀貝、甜蝦,樣樣都是好吸引,三文魚,阿肥美,滑溜鮮味,入口即溶。海膽壽司,都是任食,海膽鮮甜又滑,一點都沒有醒味,入口即溶化。一口牛,牛肉嫩滑,醬汁味道可口,一口一件,配上日本清酒,一流,是唔錯的配搭。海膽炒飯,色澤鮮明又吸睛,香噴噴的飯香炒飯,散發海膽的鮮味,米飯粒粒分明,啖啖美味,停不了。秋刀魚,鹽燒,魚皮燒得香脆,魚肉仲保留了肉汁、大大件,淋上檸檬汁,將魚肉的鮮味提鮮,啖啖魚肉,夠口感!
期待左個多月,又有幾日透透氣,放鬆一下緊張的工作日子。
三五知已的朋友,很開心地去旺角逛街,食飯。
大家都是日式料理的擁護者,點會放過開懷大吃的晚上呢!

闊落的餐廳,具有日式簡潔,齊整的餐桌擺設,舒適又光亮。

不同時段,有不同的收費。

2018-03-30 81 浏览
今次嚟呢度食係因為有朋友生日,大家搵個中間點就決定食旺角,嚟得食放題打邊爐之類嘅任食,梗係唔少得創興喇,就試下呢間放題價錢係放題嚟講都算合理~刺身都有大眾最鐘意嘅三文魚、吞拿魚、帶子、蝦等,但就無我鐘意嘅希靈魚喇。蝦刺身都好大隻,而且都幾有鮮味。壽司嘅選擇都ok,比其他放題好嘅就係佢有海膽壽司㨂,出面嘅放題通常有海膽嘅都只係有海膽手卷選擇,但嚟放題食手卷就實在太飽喇,好在呢度就唔洗。小食就有返中華沙律、螺肉等等。芝士系列嘅焗蠔、焗蝦等。放題嚟講味道價錢等都算正路,但就都會隔唔中出面其他放題都經常發生嘅漏單情況,另外,飲品選擇唔算太多,汽水只得平時主要幾隻嘅汽水揀。

價錢係放題嚟講都算合理~

刺身都好大隻,而且都幾有鮮味。

小食就有返中華沙律、螺肉等等。

芝士系列嘅焗蠔、焗蝦等。

2018-03-28 82 浏览
剛好要買漫畫來到旺角,選了間地理方面就近油麻地A站的放題解決晚餐。裡頭地方挺大,價錢會看時段會有些少不同。以位置而言這價格並不貴。這裡主打日式,不過也有迎合大眾口味的酒及飲料~說到日式當然不能少刺身跟壽司。相比刺身這邊的壽臨特別時燒和牛、芝士三文魚、群邊魚特別好吃。壽司的飯不大,一口就能解決所以能試很多款。另外燒魚丸挺彈牙,芝士忌廉生蠍測及帶子都很重芝士味正常水準。燒菠蘿不錯,芝麻醬豆腐挺嫩的,枝豆好吃不過很大一碗。炸身還可以,特別是芝士年糕。雞翼很入味燒得剛好力推。烏冬挺彈牙不會有平日常吃的偏酸的味道。壽喜燒不錯,很濃及惹味。選擇挺多且地方方便。

這裡主打日式,不過也有迎合大眾口味的酒及飲料~

說到日式當然不能少刺身壽司。相比刺身這邊的壽臨特別時燒和牛、芝士三文魚、群邊魚特別好吃。壽司的飯不大,一口就能解決所以能試很多款。

選擇挺多且地方方便。
2018-03-26 201 浏览
放工相約媽媽食日式放題,首先講下門面裝修好光猛整潔,滿有日本特色,地方闊落坐得舒服,唔似一般小型日式放題餐廳地方太窄。服務週到,侍應有禮貌,勤力加茶入單,上菜速度快,亦無錯單情況出現,值得一讚。重點食物方面,刺身好新鮮,帶子、甜蝦都好大件,北寄貝、馬刀貝好爽口,三文魚、吞拿魚都好新鮮,正!至於壽司,我最愛既蟹籽軍艦蟹籽份量多,紫菜夠脆,鰻魚汁夠香、咬落劍魚口裡亦充滿油香~美中不足係和牛厚多少少就好啦~~海膽壽司既海膽都絕無欺場,份量足之餘,海膽都好鮮甜,食完之後無理由唔追加😂😂😂一口牛細細碟兩人叫一份剛好,牛肉汁夠濃同入味。姜燒豬肉好好味!豬肉唔會過肥,食落好爽口,好入味,但略嫌大碟,建議可以細碟少少留肚食其他款😈芝士焗生蠔滿滿芝士,但個人較喜歡乾身少少,值得一讚焗虎蝦,好大隻好爽口彈牙。清酒煮扇貝,酒味唔算重,可以一試。燒菠蘿正呀!好juicy夠甜!甜品試左綠茶同芝麻雪糕,好大球好重芝麻味。整體好滿意,好飽好抵食,落單紙厚厚一疊,唔會有缺紙情況👍🏻出菜快、服務好,但建議可以增加甜品款式😄
放工相約媽媽食日式放題
首先講下門面裝修好光猛整潔,滿有日本特色,
地方闊落坐得舒服,唔似一般小型日式放題餐廳地方太窄。

服務週到,侍應有禮貌,勤力加茶入單,
上菜速度快,亦無錯單情況出現,值得一讚。

重點食物方面,刺身好新鮮,
帶子、甜蝦都好大件,北寄貝、馬刀貝好爽口,
三文魚、吞拿魚都好新鮮,正!
刺身

美中不足係和牛厚多少少就好啦~~
壽司

海膽軍艦

一口牛細細碟兩人叫一份剛好,牛肉汁夠濃同入味。
一口牛

姜燒豬肉

芝士焗生蠔滿滿芝士,但個人較喜歡乾身少少,
值得一讚焗虎蝦,好大隻好爽口彈牙。

清酒煮扇貝,酒味唔算重,可以一試。

燒菠蘿正呀!好juicy夠甜!

甜品試左綠茶同芝麻雪糕,好大球好重芝麻味。

整體好滿意,好飽好抵食,
落單紙厚厚一疊,唔會有缺紙情況👍🏻
出菜快、服務好,
一口牛
姜燒豬肉
2K
2018-03-25 97 浏览
創興廣場一向是美食集中地,所以永遠是一大班人首選的聚腳地點。今日同朋友2個放左工去左旺角,我地兩個出奇地都非常肚餓,所以又去左覓食啦!見到5樓神輿日本料理係食放題,價錢又合理,所以入去試下!店內地方寬敞,座位舒適,佈置精美,未坐低已經覺得舒服!All You Can Eat😋😋😋👍🏻平靚正 性價比極高👅放題🐟刺身、🍣壽司、🍡小食、🍗炸物、🍤天婦羅、🍲鍋物、🔥爐端燒、🥘一品料理、🍙卷物、🍘手卷、🍹飲品、🍜主食、🍨甜品等一應俱全 😛 包你食到飽飽😋食物種類跟一般的放題食物大同小異,味道亦相當不錯,上菜速度亦算快。食物新鮮,擺碟精美,賣相吸引,重要的是食物是即叫即製,上枱時熱辣辣,相當好吃,絕對加分!🐟刺身三文魚松葉蟹棒帶子北寄貝象拔蚌希靈魚馬刀貝甜蝦🍣壽司鰻魚醬燒蟹柳火灼芝士三文魚🍡小食味付螺肉芝麻醬豆腐🍗炸物芝麻脆皮雞翼七味雞軟骨粒🍲鍋物海鮮雜錦鍋🔥爐端燒菠蘿雞肉軟骨串鹽燒雞腎串🥘一品料理🐄汁燒一口牛🍆蒜香茄子🍄牛油炒雜菇清酒煮扇貝🍙卷物鰻之卷黃金蟹卷牛油果蟹棒卷🍘手卷🦀軟殼蟹手卷🍹飲品鮮蘆薈樂錫蘭檸檬茶🍜主食味噌拉麵🍨甜品紅豆、綠茶、芝麻雪糕大大球,超正!💰平日晚市時段$228/位以這

見到5樓神輿日本料理係食放題,價錢又合理,所以入去試下!

店內地方寬敞,座位舒適,佈置精美,未坐低已經覺得舒服!

All You Can Eat😋😋😋

錫蘭檸檬茶

🍜主食
味噌拉麵

🍨甜品
紅豆、綠茶、芝麻雪糕
大大球,超正!

💰平日晚市時段$228/位
以這樣的價錢吃到多款的食物來說,實在超值,可以再和朋友來!

📌店名:神輿日本料理‘
📍地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場5樓
2018-03-24 98 浏览
好朋友升左職話要請我食飯,我就決定揀放題食盡佢!今次揀左旺角呢間神輿,見到門面都好有日式神舍風,裝修得好靚。入面都好有日式style,而且座位之間都好闊落,有空間感坐得好舒服。基本上一般日式放題有既食物種類呢度都有,刺身,壽司,小食,熱食,天婦羅應有盡有。刺身壽司係必點項目,每樣都好新鮮,完全唔似係放題,係似日本餐廳既質素。而且呢度每件壽司都細細件,唔怕好快飽,食多幾樣野都冇問題!最令人興奮係呢度有任食海膽壽司同手卷,平時出去食一碟海膽壽司都幾十蚊啦!而且呢度比既海膽份量絕對唔少,仲完全唔腥,好鮮甜,食多幾件已經回本!除左刺身壽司,朋友食放題每次都會食比較少人叫既熱食,但呢度既熱食真係好有驚喜,絕對值得一叫!特別推介牛油粟米同牛油炒雜菇。兩碟牛油味十分之香,炒雜菇唔會水汪汪,我地encore 左2次!仲有拉麵同烏冬都唔錯,唔會過淋,而且仲有一大片叉燒同魚蛋。飲品選擇都唔少,罐裝飲品同熱嘅花茶都有。雖然每類食物既選擇唔算話超級多,但貴精不貴多,樣樣食物都質素好高,好好味,而且價錢合理,值得一試。最欣賞係上菜好快,完全冇漏單錯單,呢樣野對於放題好重要!

基本上一般日式放題有既食物種類呢度都有,刺身壽司,小食,熱食,天婦羅應有盡有。

仲有拉麵同烏冬都唔錯,唔會過淋,而且仲有一大片叉燒同魚蛋。

飲品選擇都唔少,罐裝飲品同熱嘅花茶都有。

2018-03-23 180 浏览
為食蟲作怪,想吃放題,可惜旺角某某商場內的放題每況越下,不想再去,想找點驚喜或新鮮感。從網上找找資料,另一座以火鍋為主的商場大廈,原來有也放題,於是與朋友們前往,探索一下。步出電梯,門面很有和風的感覺,朋友們也即時來個自拍留念。入口有著日本神廟,鳥居的感覺,已經很有新鮮感。一旁放著入座時間,以及價格,明碼實價。入座時間尚早,仍很座位,看來很舒適闊落。厚厚的點餐紙,感覺有如練習薄,朋友們都說,要努力的交功課。最先的功課,當然是刺身及飲。飲品有多種,最先來的是玫瑰花茶。紅色的花茶,淡淡的花香,朋友說入口清香,容易入口,並不太濃,是他很喜歡的味道。我點選白桃汽酒,送上的是這個日本名牌的甜汽酒,也有其他著名飲品,還有鮮見的韓國烏龍茶,旺角一帶的放題顯然最少這些選擇。最先上枱的當然是刺身,各式各樣的刺身,配合起來,居然有著不錯的色彩。八爪魚鮮甜,象拔蚌爽口,帶子北寄貝新鮮,吞拿厚厚好咬口,刺身新鮮,入口感覺就已經非常好。清酒煮扇貝,有著清酒酒香,酒的甜味,從而帶出帆立貝鮮甜,入口爽滑,容易咀嚼,不得不添加。壽司要了不多,只是好奇,品嚐一下味道如何,當中個人最喜歡的是鰻魚及火灼三文魚非常吸引,味道

步出電梯,門面很有和風的感覺,朋友們也即時來個自拍留念。

入口有著日本神廟,鳥居的感覺,已經很有新鮮感。

一旁放著入座時間,以及價格,明碼實價。

入座時間尚早,仍很座位,看來很舒適闊落。

厚厚的點餐紙,感覺有如練習薄,朋友們都說,要努力的交功課。

最先的功課,當然是刺身及飲。

玫瑰花茶

白桃汽酒

烏龍茶

清酒煮扇貝

壽司要了不多,只是好奇,品嚐一下味道如何,當中個人最喜歡的是鰻魚及火灼三文魚非常吸引,味道不鹹不甜,帶著點點魚香。

吃到這裡,發覺很多食物還沒到來,於是找個職員問問,三數分鐘後,告知我們原來有部份失去了點單,職員很有禮,也很主動問及我們需要補回什麼,感覺上還不錯。

於是我們再補回先前已點選的食物,最快的還是刺身

這次只點選了三文魚、馬刀貝、北寄貝及象拔蚌,馬刀貝可謂最為突出,鮮甜味較重,感覺非常吸引。

七味焗雞翼,入口軟滑,沒有焗得太乾的感覺,令雞翼味更香。

七味焗雞翼

芝士焗蠔,海鮮味重,蠔味濃。

芝士焗蠔

忌廉焗帶子,芝士味香濃,更帶出帶子的香味。

忌廉焗帶子

牛油炒雜菇,香而不濃牛油味,有著點點鹹,非常吸引。

牛油炒雜菇

日本番薯,燒得又香又甜,只是有點過乾的感覺。

日本番薯

黑椒豚肉串,入口很多油脂,點點的黑椒香,更帶出豚肉的肉香。

黑椒豚肉串

朋友的食事習慣還是想吃飯,於是要了兩個炒飯及烏冬,吃放題甚少會吃飯,可是這裡的是海膽炒飯及鰻魚炒飯,看來有點吸引。

海膽炒飯,細少粒粒的海膽,經炒過後,海膽香味熔入飯中,非常清香,很可口。

海膽炒飯

鰻魚炒飯,香香鰻魚味,鰻魚味熔入飯中,細粒的鰻魚肉,不錯的咬感。

鰻魚炒飯

雜菜炒烏冬,較幼的烏冬,炒吃來原是這麼香口,烏冬很有咀嚼的口感,與雜菜炒更覺香口。

雜菜炒烏冬

甜品只有四種,和菓子、紅豆雪糕、綠茶雪糕及芝麻雪糕。

和菓子,半透明啫哩狀,中間是紅豆,煙韌及甜香,甜味較淡,卻剛好。

紅豆雪糕,有著粒粒紅豆,帶著紅豆香味。

綠茶雪糕,入口滑滑,綠茶味香,奶味剛好,並無綠茶苦澀味。

芝麻雪糕,入口有著粒粒芝麻的口感,芝麻味濃香,意想不到的味道。

日式放題,一般都是在某商場內較多佔舖選擇,可是每況越下之下,卻在旺角區找到稍有質素,環境很舒適,食品及飲品非公式化的感覺,而且服務還貼心,以二百多的價錢下,真值得讚賞。
玫瑰花茶
海膽炒飯
鰻魚炒飯
雜菜炒烏冬
2018-03-20 117 浏览
生日就是要吃得豐富,於是和朋友決定食日式放題,旺角有著不同的放題店,但有朋友介紹這裡就決定這裡了。我們訂了8點半的時段,上去看到門外有很多人等著,但我們有訂位故立刻就安排入座。當然一坐下就立即點食物,食物也很快就到了😍因為我們人數少,沒有嘗試到很多款食物,但整體來說這間放題價格實惠,食物也新鮮,而且坐下後還另外給了幾張落單紙是海膽壽司/手卷,芝士焗蝦更是大推薦。這裡漏單的情況也很少,下次再吃放題也會考慮再來喔👍🏻
當然一坐下就立即點食物,食物也很快就到了😍

2018-03-20 72 浏览
旺角放題多選擇,但好多間都係伏呢間第一次黎食,首先入黎。環境裝修全新,用木製,唔似一般果d,坐得勁逼,好似同其他人一齊食緊咁,講咩都聽到曬。兩個人,可以坐到四位置,每個座位之間都有好足夠空間!餐紙有A-J,共十張紙唔同系列俾你揀。有刺身、壽司、燒物、炸物、飲品、甜品...等先點刺身,有三文魚、帶子、北寄貝、蟹柳、象拔蚌、吞拿魚、馬刀貝、希靈魚...刺身夠曬凍,如果以放題水準黎講,都算唔錯。又未去到好鮮,但都係接受到,比一般伏放題好。壽司、手卷都有唔少選擇。而我覺得火炙和牛壽司好食,牛味好重,而呢到壽司d飯細細舊,唔會食到飽曬花之戀都係細細舊易入口。而軟殼蟹手卷都真係要一試,軟殼蟹熱熱到,夠脆而味道堅係拍得住元氣!芝麻雞翼都真係必食,佢炸得好香好脆,個雞翼尖係可以直接就咁食,唔駛吐返d骨出黎!天婦羅蝦,粉唔多,炸得好香。而又唔會好大陣油膩味。呢個一口牛都係必試,好重好重牛味。而且煮到個牛唔會太un,口感食落少少淋,一咬就散發好香的牛味。有好幾款芝士焗蠔、帶子、千島醬蝦。食落好香口,而且d海鮮唔梅,係彈牙,好食呀!仲有好多其他小食、熟食、頭盤,不妨黎試。係我覺得好嘅放題!
旺角放題多選擇,但好多間都係伏

兩個人,可以坐到四位置,每個座位之間都有好足夠空間!

餐紙有A-J,共十張紙唔同系列俾你揀。有刺身壽司、燒物、炸物、飲品、甜品...等

天婦羅蝦,粉唔多,炸得好香。而又唔會好大陣油膩味。

仲有好多其他小食、熟食、頭盤,不妨黎試。係我覺得好嘅放題
2018-03-16 100 浏览
今日同幾個朋友幫個朋友慶祝生日,揀左依間神輿日式放題,見食評唔錯,即管試試,一試無況,試左上癮首先,服務方面唔錯,雖然未算好好笑容,但動作夠快,一舉手就到。食物方面,上菜夠快,都算齊,又多選擇。海膽壽司夠新鮮,極力推介,真係好好味呀,黎依度既主要目的,忍唔住食多幾次。芝士焗蠔,芝士焗帶子,芝士焗蝦,夠熱好味,都係唔錯既選擇呀。仲有爐端燒添呀,免治雞肉,依個都係值得推介,有肉感當然仲有好多唔同類型既選擇喇,整體黎講都算唔錯,下次都會再過黎食多次

海膽壽司

海膽壽司夠新鮮,極力推介,真係好好味呀,黎依度既主要目的
,忍唔住食多幾次。

仲有爐端燒添呀,免治雞肉,依個都係值得推介,有肉感

海膽壽司
2018-03-15 77 浏览
朋友詩詩生日,特別帶她來神輿日本料理,這裡充滿日本神寺的風格,加上有她喜愛的海膽,必定令她稱心滿意!刺身我們點了三文魚、帶子、中吞拿魚、甜蝦及蟹棒好厚肉同鮮甜!帶子鮮甜彈牙,三文魚不算肥美,勝在厚切,甜蝦鮮甜入口即化,蟹棒厚肉又鮮甜。沙律醬焗大蝦 - 醬汁夠多又鮮甜,蝦肉雖然唔算嫩滑 ,但味道不錯。黑椒豚肉串 - 燒得軟稔,juice!加埋少少黑椒味,帶出左豚肉原有既味道,仲有好香嘅炭燒味 !忌廉焗帶子 - 帶子鮮甜嫩滑加上香濃的忌廉,絶配。海膽壽司 - 沒有腥味,味道新鮮,雖味道較想像中遞色,質感太過溶溶不夠挺身,不過仍是好吃!花之戀 - 用的三文魚同樣好肥美, 落足料, 讚!牛油炒雜菌 - 雖然是一道平平淡淡的菜式,但勝在充滿牛油的香味,而且份量十足。紫薯餅 - 紫薯味香濃,內餡夾合了粟子粒粒,美味窩心。芝士年糕 - 撕開熱呼呼的芝士年糕,誘人的芝士慢慢流出,十分香口。吉列炸蠔 - 蠔味非常濃郁,外皮炸得夠鬆脆,送酒一流。芝麻脆皮雞翼 - 外皮炸得非常酥脆,咬開雞皮、內裡藏著雪白而嫩滑的雞肉,美味又可口。這裡有些比較特別的天婦羅 : 秋葵 -醮了天婦羅的秋葵,外層仍保持爽口,而內裡
這裡有些比較特別的天婦羅 : 秋葵 -醮了天婦羅的秋葵,外層仍保持爽口,而內裡亦富有黏性,完全能保持了秋葵原有的獨特口感和味道。青椒仔 - 有點像煎釀三寶的釀青椒,只是多了天婦羅的外層更加香脆。海蝦 - 熱辣辣,脆卜卜的海蝦天婦羅,味道好,炸得好脆口。
甜品款式不多 ,只有三款雪糕及和菓子,我本身對和菓子不大喜歡,所以只點了雪糕,一次過吃晒三款,很滿足!
成晚食左好多肉類同煎炸食物,最後要飲杯健康的花茶,去油膩感,玫瑰花茶雖然是茶包茶,但味道絶不遜色,入口芳香怡神,令腸胃舒暢不少。