2018-03-24
好朋友升左職話要請我食飯,我就決定揀放題食盡佢!今次揀左旺角呢間神輿,見到門面都好有日式神舍風,裝修得好靚。入面都好有日式style,而且座位之間都好闊落,有空間感坐得好舒服。基本上一般日式放題有既食物種類呢度都有,刺身,壽司,小食,熱食,天婦羅應有盡有。刺身壽司係必點項目,每樣都好新鮮,完全唔似係放題,係似日本餐廳既質素。而且呢度每件壽司都細細件,唔怕好快飽,食多幾樣野都冇問題!最令人興奮係呢度有任食海膽壽司同手卷,平時出去食一碟海膽壽司都幾十蚊啦!而且呢度比既海膽份量絕對唔少,仲完全唔腥,好鮮甜,食多幾件已經回本!除左刺身壽司,朋友食放題每次都會食比較少人叫既熱食,但呢度既熱食真係好有驚喜,絕對值得一叫!特別推介牛油粟米同牛油炒雜菇。兩碟牛油味十分之香,炒雜菇唔會水汪汪,我地encore 左2次!仲有拉麵同烏冬都唔錯,唔會過淋,而且仲有一大片叉燒同魚蛋。飲品選擇都唔少,罐裝飲品同熱嘅花茶都有。雖然每類食物既選擇唔算話超級多,但貴精不貴多,樣樣食物都質素好高,好好味,而且價錢合理,值得一試。最欣賞係上菜好快,完全冇漏單錯單,呢樣野對於放題好重要!
仲有拉麵同烏冬都唔錯,唔會過淋,而且仲有一大片叉燒同魚蛋。
飲品選擇都唔少,罐裝飲品同熱嘅花茶都有。