餐厅: 磯野水產
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-26 44 浏览
今天天氣不好,到店裡了才知道黃色暴雨又可能落冰雹,所以人不多,從12.30訂座也改到了1點鐘,餓到快發癲。。。。。。睇咩都想食。位置非常好找,電梯也有大大的廣告就覺得應該沒選錯店。質素非常高,食材很新鮮,服務超好,換碟加水都很頻繁。環境很舒服很有feel,燈光不會太暗。總體推薦!打折之後性價比很高,滿意。為什麼打了這麼多廢話還到不了200字呢。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。到了。

• 龍蝦刺身
  • 龍蝦甲羅燒
2023-03-23 1536 浏览
朋友生日揀咗間居酒屋同佢慶祝,佢哋選用日本海產,仲要每日新鮮空運到港,質素實有保證!餐廳有小型浜燒枱,可以近距離睇到師傅嘅手藝!———————————————————————我哋lunch去食,一人揀咗一個磯野昼食,我嗰個係磯野昼食D,有以下呢啲👇🏻-松葉蟹肉沙律カニサラダSnow Crab Meat Salad-先付四點先付四點Assorted Appetizer (4 Kinds)-海鮮蒸蛋海鮮茶碗蒸しSteamed Egg Custard with Seafood-浜燒日本活文蛤蜆ハマグリ浜焼Japanese Common Orient Clam Hamayaki-浜燒時令活蠔生牡蠣浜燒Seasonal Oyster Hamayaki-浜燒大虎蝦トラエビの浜焼きTiger Prawn Hamavaki-鹿兒島A4和牛野菜鍋鹿児島県産A4クラス和牛野菜鍋A4 Wagyu Beef withAssorted vegetable Hot Pot-海膽吞拿魚腩蓉丼ネギトロウニ丼Sea Urchin & ChoppedFatty Tuna Donburi-咖啡或芝士蛋糕コーヒー/チーズケー
———————————————————————

松葉蟹肉沙律

-松葉蟹肉沙律
カニサラダ
Snow Crab Meat Salad
先付四點

-先付四點
先付四點
Assorted Appetizer (4 Kinds)
海鮮蒸蛋

-咖啡或芝士蛋糕
コーヒー/チーズケーキ
Coffee or Cheese
Cake

先付四點有油甘魚、拖羅、辣酒東風螺、醃漬蒜頭,賣相精緻一啲都唔馬虎! 刺身好鮮甜,東風螺又夠入味,正👍🏻
最鍾意浜燒系列,三款海鮮都非常新鮮鮮甜,燒到啱啱好,唔會過熟之餘又香氣十足🤤海膽吞拿魚腩蓉丼又係好正,吞拿魚腩蓉十分綿滑,勁香油脂味,海膽味道濃郁,兩者一齊入口,豐富口感享受😋甜品係柚子雪糕,口感係雪葩,清香嘅柚子味,仲有柚子粒粒。要讚下佢哋仲要好sweet,知道我哋慶祝生日,仲特意幫忙加上生日字句💯

成個用餐體驗都好正,值得推介✨
2023-03-17
  • -浜燒時令活蠔
  • -浜燒日本活文蛤蜆
  • -海膽吞拿魚腩蓉丼
2023-03-18 60 浏览
今次專程嚟試呢度嘅汁煮赤睦,主菜嚟之前都有試幾款其他菜色。前菜沙律雖然只係一般沙律蔬菜,但個醬勁好味,係用沙甸魚同多春魚醬整,魚味同咸味同清新嘅沙律係絕配。之後再有八款壽司嘅磯野壽司盛盒。當中鮑魚同海膽壽司都好足料,其他都好新鮮,每樣一嚿食八款填填肚啱啱好。再嚟火炙左口魚迷你丼飯,雖然唔太大碗但左口魚舖得滿滿,香得嚟夠嫩滑,送飯一流呀。另外再嚟活帆立貝浜燒,兩款分別用清酒同黑松露牛油煮,清酒嘅食得出個鮮味多啲,黑松露牛油就香口啲,所以要哂就唔使煩喇。主菜汁煮赤睦果然冇令我失望,魚肉香軟嫩滑又吸收到濃厚嘅醬汁,而且好容易就起到啲肉出嚟,食完真係十分滿足!
今次專程嚟試呢度嘅汁煮赤睦,主菜嚟之前都有試幾款其他菜色。
2023-03-18
午餐
2023-03-18 117 浏览
星期六同老公去銅鑼灣磯野水產吃lunch,lunch都要吃得好一點,吃完前往紫羅蘭山。前菜一坐下來,侍應就會送上來,醬料是用沙甸魚和多春魚製作而成的,魚味濃郁又鹹鹹地,配上生的蔬果添鮮味。磯野壽司盛盒(八款)分別是赤蝦、吞拿魚、磯煮鮑魚、油甘魚、三文魚、黑松露帶子、海膽、鹽燒拖羅,賣相很吸引,味道也不錯,最喜歡帶子。火炙左口魚迷你丼飯左口魚燒過後更加肥美,充滿油脂。活帆立貝浜燒清酒的燒法比較清,而黑松露牛油則是很濃味,各有各的好。汁煮赤睦魚質結實但也軟腍,醬汁甜甜的,挺開胃。
前菜

磯野壽司盛盒(八款)
磯野壽司盛盒(八款)

火炙左口魚迷你丼飯
左口魚燒過後更加肥美,充滿油脂。
火炙左口魚迷你丼飯

活帆立貝浜燒
清酒的燒法比較清,而黑松露牛油則是很濃味,各有各的好。
活帆立貝浜燒(清酒)
活帆立貝浜燒(黑松露牛油)
汁煮赤睦
魚質結實但也軟腍,醬汁甜甜的,挺開胃。
汁煮赤睦
2023-03-18
$927.5 (午餐)
2023-03-16 35 浏览
朋友想試呢間居酒屋,一早就book定位,今日6點幾上到去已經爆左場,所以建議大家一早要book定位~呢度係sogo隔離上去地鐵站過黎超近唔難搵😉-前菜 $38係用左沙甸魚、多春魚整成醬偏咸少少,用蔬菜中和返打開你既味蕾😌🐟(活魚)海鮮盛合 $1898店員會上一上個拼盤比你望左先係新鮮郁郁下既~會分別用刺身或者煮熟咁上包括有鮑魚、松葉蟹、赤蝦、響螺、帆立貝、伊佐木🦐赤蝦刺身、帶子刺身、磯煮鮑魚帶子赤蝦鮮甜肥美鮑魚甜甜地好爽口彈牙好入味☺️🍶清酒煮響螺 響螺果種鮮甜味慢慢滲出黎🦀️松葉蟹陣陣香烤味,保存到肉汁帶蟹肉既鮮甜味-烤帆立貝肉質爽彈黑松露牛油好入味比較濃味少少係好好既配搭~裙邊爽脆-浜燒鮑魚有種柔軟既爽滑感覺配上柚子胡椒醬好清新-伊佐木上枱時依然保持到溫度魚肉嫩滑有魚既鮮甜配上酸酸地既蘿蔔蓉醬汁同檸檬汁更能提昇鮮味好開胃食唔停口😂
呢度係sogo隔離上去地鐵站過黎超近唔難搵😉

前菜 $38
係用左沙甸魚、多春魚整成醬
偏咸少少,用蔬菜中和返
打開你既味蕾😌

🐟
(活魚)海鮮盛合 $1898
店員會上一上個拼盤比你望左先
係新鮮郁郁下既~會分別用刺身或者煮熟咁上
包括有鮑魚、松葉蟹、赤蝦、響螺、帆立貝、伊佐木

🦐
赤蝦刺身、帶子刺身、磯煮鮑魚
帶子赤蝦鮮甜肥美
鮑魚甜甜地好爽口彈牙
好入味☺️

🍶
清酒煮響螺
響螺果種鮮甜味慢慢滲出黎

🦀️
松葉蟹
陣陣香烤味,保存到肉汁
帶蟹肉既鮮甜味

配上酸酸地既蘿蔔蓉醬汁同檸檬汁
更能提昇鮮味
好開胃食唔停口😂

2023-03-16 50 浏览
終於食到一直想食既日式居酒屋,記得要提前book位,餐廳真係好Full🥰入到鋪頭首先會有前菜沙甸魚同多春魚,配蔬菜食落冇咁鹹,好夾黎到一定要試下哩個活魚海鮮盛合:整體黎講食物高質、新鮮🥰鮑魚:浜燒鮑魚,配柚子胡椒醬,好Fresh松葉蟹:碳燒味,就算燒過都好鮮,啖啖肉 響螺:酒煮響螺,清清地唔會太濃帆立貝:味道好特別,原來係黑鬆露牛油(必試)伊佐木:重頭戲,魚肉好多,最重要係無腥味,無太多骨,配埋特色醬油,好夾赤蝦刺身:好大隻,好鮮甜帶子刺身:會切開一粒一粒,好細心,方便食,而且非常鮮甜,機煮鮑魚:甜甜地好入味

入到鋪頭首先會有前菜沙甸魚同多春魚,配蔬菜食落冇咁鹹,好夾

黎到一定要試下哩個活魚海鮮盛合:
整體黎講食物高質、新鮮🥰

鮑魚:浜燒鮑魚,配柚子胡椒醬,好Fresh

松葉蟹:碳燒味,就算燒過都好鮮,啖啖肉

響螺:酒煮響螺,清清地唔會太濃

帆立貝:味道好特別,原來係黑鬆露牛油(必試)

赤蝦刺身:好大隻,好鮮甜

帶子刺身:會切開一粒一粒,好細心,方便食,而且非常鮮甜,

機煮鮑魚:甜甜地好入味

2023-03-10 52 浏览
今晚朋友請食飯, 於是就搵間食日本菜嘅居酒屋嘆下, 餐廳座落銅鑼灣澳門逸園中心. 餐廳環境唔算太大, 但裝修好有日式居酒屋Feel, 3年無去日本朝聖, 唯有黎呢間”磯野水產”感受一下日本新鮮海產嘅味道前菜 – 店員有介紹係用多春魚同沙甸魚混合而成嘅鯷魚醬, 目測似蟹膏, 味道都差不多, 但無蟹膏咁濃, 就咁食會覺得有D 咸. 所以配上蘿蔔條黎食, 可以中和一下.刺身盛合: 三文魚, 吞拿魚腩, 赤貝, 壬丹蝦, 海膽, 帶子, 每一款刺身都新鮮, 厚切, 肥美, 入口啖啖刺身鮮味, 重有豐富嘅魚油, 真心好食. 響螺剌身 –口感韌中帶脆,十分爽口,而且鮮甜無比.

響螺剌身 –口感韌中帶脆,十分爽口,而且鮮甜無比.
2023-03-09 68 浏览
今晚二人行去左銅鑼灣澳門逸園中心食好西。 7點入座已經坐得8899, 好在有訂位, 唔係Walk In 就大鑊。前菜:用沙甸魚同多春魚嘅mix-up鯷魚醬, 味道較濃郁,似蟹膏味道, 配上蘿蔔條黎食就剛剛好。磯野兵燒貝類盛合 : 貝類種類繁多, 有北寄貝, 貴妃蚌等等。 每款貝類新鮮, 香甜, 肥美。 雖然暫時未有心機去旅行, 食返個日本頂級海鮮就當自己去左啦。刺身盛合 : 厚切, 新鮮, 肥美, 超級享受, 由其拖羅,超級肥美, 入口真係一口鮮香魚油, 真係頂級。

終於有時間寫返食評,朋友介紹話呢間午餐好食又抵食,今日就一齊去試吓。佢午餐有好多set,有啲set就九折,餐牌散嗌就七折。上到去環境都好闊落,午餐時間唔係太多人,服務員服務超級好!值得一讚!好似去咗轉日本甘👍🏻💕今日叫左磯野昼食A,折完之後唔使$300,但係內容就好豐富好抵食。值得一讚嘅係活燒貴妃貝,新鮮肥大又多汁, 好似食左個大海入肚海鮮蒸蛋-上邊鋪滿左飛魚子, 脆脆嘅口感配上蒸蛋又幾夾火炙三色丼- 材料新鮮, 食完大滿足!
海鮮蒸蛋-上邊鋪滿左飛魚子, 脆脆嘅口感配上蒸蛋又幾夾
火炙三色丼- 材料新鮮, 食完大滿足!

活煮貴妃貝
活煮貴妃貝
2023-03-07 47 浏览
磯野水產是一家提供日本菜的餐廳,以海鮮為主打。這裡的食物口味地道,令人印象深刻。前菜方面,店家推出的海膽豆腐和鮪魚醬非常好吃,鮮味十足。主菜部分,店家的刺身質量很高,每塊魚都非常新鮮,而且份量十足。烤牡丹蝦也很不錯,外皮烤得恰到好處,內裡鮮甜多汁。炭火燒烤的鮮魚肉質細嫩,口感非常棒。磯野水產的餐點中,最值得一提的是店家的招牌炸蝦天婦羅。炸得很酥脆,蝦肉鮮嫩,搭配特製醬汁,非常美味。環境方面,這裡氛圍舒適,裝修簡潔大方。店內有一個吧台,可供客人在這裡享用食物。服務方面,店員態度親切,提供了很好的建議和服務。餐廳位於市區,方便前往,停車也比較容易。總括而言,磯野水產提供的日本菜非常優秀,口味地道,環境舒適,服務親切。如果您想品嘗優質的日本菜,這裡是一個不錯的選擇。
2023-03-06 58 浏览
前菜青瓜 沙葛 蘿蔔條醬汁以多春魚沙甸魚混合而成用蠟燭加熱同食 更添惹味原隻龍蝦+赤鯥魚刺身全晚最令人期待環節原隻龍蝦上碟前 先給客人過足非常生猛 手舞足蹈龍蝦刺身晶瑩剔透 鮮甜彈牙 加埋飛魚子一齊食 口感更佳食完嘅殼會整成甲羅燒 物盡其用赤鯥屬於深海魚蘊藏著豐厚的脂肪 入口即溶廚師刀工一流 每片厚薄均勻賣相非常吸引精緻魚骨唔浪費 可以請餐廳加工炸成佐酒小食 或者煲魚湯(需另收費) 壽司拼盤 + 海膽豆腐有赤蝦 油甘魚 左口魚 三文魚帶子 鮑魚 樣樣新鮮厚切海膽豆腐 熱辣辣 香軟滑溜甜品日式卷蛋 由日本直送香蕉朱古力 巨峰提子兩種口味都香而不膩
青瓜 沙葛 蘿蔔條

蘊藏著豐厚的脂肪 入口即溶
廚師刀工一流 每片厚薄均勻
賣相非常吸引精緻
魚骨唔浪費 可以請餐廳加工
炸成佐酒小食 或者煲魚湯(需另收費)

壽司拼盤 + 海膽豆腐

日式卷蛋 由日本直送
香蕉朱古力 巨峰提子
兩種口味都香而不膩
2023-03-04 40 浏览
朋友升職梗係要食返餐好啦,今次就叫佢請我食呢餐咁豐富嘅日本菜,餐廳喺呢棟銅鑼灣出名多嘢食嘅逸園😍一開𨋢門已經聞到陣陣嘅燒海鮮既香味, 朋友一早book咗位,仲可以安排坐窗邊位添👏🏻我哋根據店員推介,叫咗個磯野活魚海鮮盛合,貪佢呢個成盒入面有好多款唔同種類嘅新鮮海鮮,廚師仲要用多種烹調方法去處理🥰鮑魚都有兩種煮法:分別係磯煮濱燒!兩個煮法都各有特色,磯煮嘅醬汁味濃厚;濱燒配合埋柚子醬,少少微辣嘅感覺,重點係佢鮑魚超新鮮,一啲都唔un👍🏻伊佐木薄切刺身: 呢條魚又係超新鮮,魚身用來做刺身,仲要個擺盤極靚;剩低嘅魚骨廚師都唔放過,將魚骨炸埋嚟食,仲要揸得好香口,真係連魚骨我哋都食晒😋帆立貝佢都有兩種食法,一個分別係潭尾嘅食法,另一個就係濃味嘅食法:清煮帆立貝:呢個煮飯絕對食得到佢嘅鮮味;黑松露牛油帆立貝:黑松露超香,但係佢嘅味道控制得宜,唔會搶晒帆立貝本身嘅鮮味😍松葉蟹腳:咁新鮮嘅食材,淨係燒已經好好味😆赤蝦天婦羅:廚師真係處理得好好,邊個蝦頭都冇浪費,隻蝦嘅香脆程度真係有十級脆🥰原來唔使去日本都食到咁高質嘅日本野♥️

松葉蟹腳:咁新鮮嘅食材,淨係燒已經好好味😆

原來唔使去日本都食到咁高質嘅日本野♥️
2023-03-01
2023-03-02 37 浏览
黎左間超高質日本居酒屋🏮慶祝朋友生日😍食物超高質,風味勁地道,店員服務態度非常好仲好溫柔添☺️一坐低店員就送上餐廳前菜沙律🥗咸香嘅鯷魚醬配襯清甜嘅青瓜條,蘿蔔條同梨條,完全打開我哋嘅味蕾😍我哋叫咗個海鮮盛盒😊超新鮮超高質,煮法又多樣,真係好抵食🤭磯煮鮑魚:輕微甜味又爽口,食得出鮮味🤤濱燒鮑魚:呢個有個辣辣哋嘅柚子醬一齊食,又係另一番風味啊👍🏻伊佐木薄切刺身: 鮮鮮鮮‼️魚肉仲好嫩,配上少少蘿蔔蓉同薑蓉嘅酸汁黎食,一流!剩下嘅魚骨仲可以炸埋嚟食,超酥脆😳清煮帆立貝:新鮮就一定,仲好鮮甜美味❤️黑松露牛油帆立貝:呢個又係無得頂,好香好香,個人黎講,鍾意❤️呢個味多少少🤏松葉蟹腳:又係鮮甜無比,海水味濃郁😚赤蝦天婦羅🍤:炸得好好,完全成隻蝦食哂😋而且隻蝦啖啖肉好足秤😂最後送上蛋糕🎂

黎左間超高質日本居酒屋🏮慶祝朋友生日😍

食物超高質,風味勁地道,店員服務態度非常好仲好溫柔添☺️

我哋叫咗個海鮮盛盒😊超新鮮超高質,煮法又多樣,真係好抵食🤭

磯煮鮑魚:輕微甜味又爽口,食得出鮮味🤤

清煮帆立貝:新鮮就一定,仲好鮮甜美味❤️

松葉蟹腳:又係鮮甜無比,海水味濃郁😚

最後送上蛋糕🎂
2023-03-01
  • 野菜條沙律伴鯷魚醬
  • 磯野龍蝦海鮮盛合
2023-03-01 42 浏览
已不是第一次光顧這小店,就是喜歡它的多元化烹煮食材手法,今天選了活魚海鮮盛盒,價錢中上,但最重要是食材新鮮,客人更可選不同食法,以滿足不同口味。首先前菜是店中名物鯷魚醬配鮮青瓜/沙葛/紅蘿蔔,咸香醒胃,這日的活魚-赤睦是日本高檔魚刺身,再加上厚切輕輕炙燒,魚身入口即溶,而赤蝦刺身清甜,蝦頭就脆炸夾著蝦膏香口美味。呷啖峰蜜柚子茶,可解熱氣。而帆立貝就分別以牛油煮和炙燒。鮑魚則用磯燒和胡椒柚子煮調,好有特色,仲有清酒煮大嚮螺,酒香撲鼻簡直齒頰留香,半隻松葉蟹就拆肉㷛粥和凍食蟹腳,實在好滋味。

2023-02-28
2023-03-01 40 浏览
值得慶祝的日子,當然要食好D,選了這間口碑好,又就腳的高質日本水產專門店。縱然是平日晚上,果然仍客似雲來,証明沒有揀错啦,店員建議食時令活魚海鮮合,一於言聽計從,揀好海鮮大大盆先來打咭,包括日本高級赤睦魚、以厚切火炙魚身濃濃油香好正,魚骨就脆炸另外上碟,之後兩隻大活鮑魚,分別以胡椒柚子冷吃和磯煮,各有特色,爽口彈牙,跟著是超大帆立貝,又分別以黑松露牛油煮及炙燒,又有另一番鮮味,再來是手掌大赤蝦刺身,而蝦頭就生炸蝦膏香噴噴,仲有凍松業蟹腳及蟹身,肉多又好味道,之後仲拆蟹肉煲粥,粥底又綿又甜,最重要是我們都感到大滿足,重頭戲是店員貼心為我們的日本香蕉味和提子味卷蛋甜品寫上超窩心的纪念日,真感謝他們的用心。

2023-02-28