2021-03-16 55 浏览
係行山之前當然要食一個豐富嘅早餐💛💛💛呢間小店喺12:00之前超多人等位我11:20去到,等咗大約半個鐘先入到去本身想食盤子大早餐但係我超想食肉,所以叫咗一個早餐Dlatte奶味偏重加$3可以有牛油多士轉奶醬多花生醬唔會超甜,所以加埋煉奶就啱啱好雞扒因為佢將佢切半先煎所以唔係厚身嘅雞扒,令我有少少失望炒蛋都夠滑薯餅夠大塊掂茄汁真係一個Perfect match加$12可以有一個豬骨湯通粉但係通粉偏硬總括嚟講我覺得呢間早餐都係有用心將每一種食品煮得好食加上價錢合理所以如果佢近我屋企嘅話我應該會成日去食
係行山之前當然要食一個豐富嘅早餐
💛💛💛
呢間小店喺12:00之前超多人等位
我11:20去到,等咗大約半個鐘先入到去
本身想食盤子大早餐
但係我超想食肉,所以叫咗一個早餐D
latte奶味偏重

加$3可以有牛油多士轉奶醬多
花生醬唔會超甜,所以加埋煉奶就啱啱好

雞扒因為佢將佢切半先煎
所以唔係厚身嘅雞扒,令我有少少失望

炒蛋都夠滑

總括嚟講
我覺得呢間早餐都係有用心將每一種食品煮得好食
加上價錢合理
所以如果佢近我屋企嘅話我應該會成日去食
依間小偏僻嘅Cafe可以話係屯門女生gathering嘅好選擇! 主打all day breakfast 🍳 枱同櫈都係木傢俬~ 每個間板都好細心貼咗唔同嘅文宣,牆上面嘅裝飾都好有特色~ 整體環境都好舒服~ 門口仲有打卡位添~ (趕時間嘅我又係冇影相🥲) 見到每一張枱都有小裝飾,餐具都好符合風格,嘢食都好打卡friendly~ 唯一不足就係室內燈光就比較偏暗~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5Environment :📸📸📸.5 /5 (燈光都偏暗,不過氣氛都幾有格調) Price 💰A big breakfast —— $108名副其實! 非常大份🤣 而且每個配料都整得好好食~ 特別係黑松露炒蛋同蒜蓉多士,仲有大啡菇! 越簡單嘅食物越睇得出心思~蟹子蟹肉明太子忌廉意粉 —— $89推薦! 首先通常有蟹肉嘅意粉都唔會平,但係呢個價錢勁抵食! 而且蟹肉味好重! 唔會比明太子搶咗風味~ 而且忌廉勁濃郁! 我哋一人一啖好快食晒! Oranffee —— $50 好有驚喜嘅飲品! 最推介係呢個! 估唔到橙香同咖啡係咁夾~ 我平時唔飲齋啡,但係依杯

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5

Price 💰

A big breakfast —— $108

蟹子蟹肉明太子忌廉意粉 —— $89

Oranffee —— $50

好有驚喜嘅飲品! 最推介係呢個! 估唔到橙香同咖啡係咁夾~ 我平時唔飲齋啡,但係依杯咖啡我全部都飲晒~~ 好有特色!

日本抹茶鮮奶 —— $44

有水準嘅抹茶! 而且奶味夠濃郁!

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️/5
食物好有水準! 良心小店必要支持! !
2021-03-09
2021-03-09 107 浏览
今日又入屯門做嘢,終於有機會試吓呢間bookmark咗好耐嘅餐廳了~ 位置真係非常隱世,隱匿於屋邨之內,遠離西鐵站~ 莫講話區外人,我諗連住屯門區嘅人都未必知一個舊屋邨入面居然會有個咁文青嘅Cafe,同附近嘅環境完全唔夾,好令人surprise餐廳嘅環境真係好舒服,尤其是啲坐位,挨著cushion 拎本書,叫杯野飲,就係一個chill chill 嘅下午啦今次我嗌咗芝士炒蛋鹹牛肉熱狗加薯條,配熱嘅蘋果玉桂茶~ 份量超足料,熱狗包好軟熟,炒蛋都好香滑,薯條脆卜卜熱辣辣新鮮炸出嚟,咁嘅價錢同咁嘅質素,絕對食得過另外個蘋果玉桂茶都好香,微微嘅蘋果酸香味好解膩,配熱狗薯條就岩哂~ 除咗好食之外,餐廳嘅環境同擺盤都好靚好文青feel, 岩哂打卡同Hea下,期待下次再黎試埋其他食物

2021-03-03
2021-03-09 73 浏览
🥢 豬骨湯配豬扒炒蛋米粉 $35媽媽話個米粉湯底有d鹹 豬扒軟熟 唔肥膩 同屋企煎既差唔多😂🥢 西式早餐 $43有多士、薯餅、炒蛋、雞扒加左$3將多士轉左做奶醬多薯餅即叫即煎 炸到黃金色好香脆 麥當勞個d完全比唔上✨ 炒蛋嫩滑又大份 雞扒又係好juicy 加埋黑椒惹味d不過奶醬多放左同一隻碟到 d花生醬流到炒蛋都有花生醬味好奇怪 如果可以分開上就好🥺🥢凍檸檬茶 +$8🥢鮮奶咖啡 +$20

🥢 豬骨湯配豬扒炒蛋米粉 $35
媽媽話個米粉湯底有d鹹
豬扒軟熟 唔肥膩 同屋企煎既差唔多😂

🥢 西式早餐 $43
有多士、薯餅、炒蛋、雞扒
加左$3將多士轉左做奶醬多

不過奶醬多放左同一隻碟到
d花生醬流到炒蛋都有花生醬味好奇怪
如果可以分開上就好🥺

🥢凍檸檬茶 +$8

🥢鮮奶咖啡 +$20
2021-03-08 62 浏览
屋邨有咩好食?通常都係茶餐廳和連鎖快餐店多,但喺屯門建生邨就有間唔錯嘅cafe,值得推介😺Cafe位置雖然有少少偏僻,勝在環境清靜舒服,我和男友閒日夜晚嚟,可以一邊食嘢一邊慢慢傾計☺️食物方便都幾多選擇,有all day breakfast、resotto、spaghetti,如果想食少少嘢又有好多款hotdog選擇👍🏻我自己就揀咗蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉,蟹籽蟹肉份量好足夠,與醬汁好match,整體不會過分咸 (試過幾次其他餐廳嘅明太子醬都好咸😵),男友就揀咗黑松露配大啡菇雜菌忌廉意大利飯,大啡菇好好味好juicy,而且意大利飯嘅軟硬度適中,source食完不會好口渴👍🏻整體上嚟講,環境和食物質素都唔錯,有興趣嘅可以一試!

整體上嚟講,環境和食物質素都唔錯,有興趣嘅可以一試!
2021-03-08 72 浏览
早前見到朋友去咗呢間小店,啲食物都幾吸引,見屯門近近就約朋友週末去食個tea啦!位置都幾近輕鐵站,cafe細細地但裝潢都幾用心啊!食物選擇都幾多,有熱狗、All Day Breakfast、意粉等等,好多都相當吸引!今次就點咗一款熱狗同一set好豐富嘅All Day Breakfast大家一齊share。蕃茄肉淋淋熱狗熱狗大大個,內餡都爆晒,一咬好juicy!蕃茄食茄都唔膩,另外仲有一款幾似樣但就係辣味嘅,下次有機會都想試吓。只需加$8就可以有咁多份量嘅薯條,另外再加購咗杯White作飲品醒醒神,成個set都幾抵食!A Big Breakfast當然唔可以錯過佢地特色嘅All Day啦!最為豐富就係呢一款,入面嘅食物多款到數唔晒,當中有大大塊蒜蓉多士、砌到似花嘅煙三文魚、黑松露炒蛋、香脆薯餅等等。另外我幾鍾意佢地嘅煙肉,煎得好香又唔會太油同太咸。多汁嘅大啡菇都好加分,一唔切一路見住啲汁流出嚟啊!不過腸就相對普通,因為同熱狗嘅腸一樣款式嘅。如果啲腸多啲選擇同變化就更有新意。呢個餐就配咗是日特飲—百香果茶,酸酸甜甜唔錯!

蕃茄肉淋淋熱狗

A Big Breakfast

不過腸就相對普通,因為同熱狗嘅腸一樣款式嘅。
如果啲腸多啲選擇同變化就更有新意。
呢個餐就配咗是日特飲—百香果茶,酸酸甜甜唔錯!
2021-03-06 2420 浏览
去開屯門朋友仔屋企玩🥰🥰一早已經計劃好叫佢帶我去🤪🤪 點知原來地點都有少少辟,喺屋邨街市街後面🤫 好彩都唔難搵,因為有一大堆人喺門外等位😆不過好彩門口有啲靚靚打卡位同長櫈比我地坐住等😆如果唔係真係怕比朋友仔話我🙈🍳 A Big Breakfast ($108)都真係幾大份幾多野食🤩有多士、薯餅、黑松露炒蛋、熱狗腸、香脆煙肉、大啡菇、香煎蕃茄、煙三文魚同沙律🤤薯餅好出色,炸到熱辣辣外脆內軟🥰🥰多士有驚喜,開頭以為係普通牛沺多士,所以放到最後先食🙊點知原來係好香濃蒜蓉味嘅牛油多士,好正🤤🤤👍🏻🧀 多重浴芝士熱狗+薯條 ($44)英文叫Hot dog with cheese and cheese and cheese…😆一睇就已經明晒😂真係有好多好多芝士同芝士醬🤤 夠哂邪惡😈 再加上熱狗腸同烘得好香脆嘅包,好夾好好食😋 其實有少少漏,不過我鍾意!😚

A Big Breakfast
🍳 A Big Breakfast ($108)

多重浴芝士熱狗+薯條

🧀 多重浴芝士熱狗+薯條 ($44)

多重浴芝士熱狗+薯條
  • 多重浴芝士熱狗
2021-03-04 91 浏览
今日去屯門搵朋友 佢極力推薦我要嚟呢一間餐廳食飯 嚟到一睇餐廳佈置就知道個原因啦 環境文青又有綠色植物 好舒服嘅感覺我哋叫咗一人一個意粉 我就揀咗蟹肉蟹籽明太籽忌廉意粉 朋友就要咗個盤子芝士肉醬粟米意粉 跟住就要咗佢今日嘅特飲係柚子蜜等緊食物期間我哋梗係不斷地影相打卡 餐廳無一般咖啡店咁迫 座位舒服 轉頭意好快嚟到 我個意粉真係非常之多蟹籽充滿口感 食起黎仲有啖啖我愛嘅明太子味道 再加埋蟹肉 非常之滿足嘅享受朋友嗰個肉醬意驟眼感覺會覺得冇我呢個咁吸引 但係當我哋交換食之下我覺得佢個肉醬意粉都好特別嘅味道 估唔到啲香草同肉醬係咁夾 加埋芝士同粟米又帶有少少甜味 唔會太咸

2021-02-25 165 浏览
農曆新年食左咁多中式賀年食品,突然之間好想食下All day breakfast,今日就同朋友出到黎屯門建生,搵到「盤子工房」依家優惠早餐,咖啡可享半價優惠餐廳內裝潢設計走北歐路線,午市時時段已經吸引左一班文青打扮既食客,座無虛席除左ALL DAY BREAKFAST同咖啡,呢度既熱狗都相當出名,而且仲有好多款式揀以下為小妹既心水款式:盤子大早餐 賣相精緻既A BIG BREAKFAST 材料有:薯餅、煙肉、豬肉腸、蒜蓉包、沙律菜、煙三文魚、煎蕃茄、黑松露炒蛋、大啡菇咁足料既大早餐都只係賣$108絕對係出面搵唔到抵價小妹我特別鍾愛佢既蒜蓉包包烘到金黃色,夠乾脆,而且蒜蓉味極出另外,黑松露炒蛋炒到8成熟,蛋質入口滑溜,仲有黑松露醬既香味BLACK呢杯黑咖啡跟餐+$5就有得飲啦,入口甘香,一d酸味都無熱奶朱古力朋友就點左呢杯朱奶,佢話朱古力味濃,妹味呢個咁豐盛既brunch ,二人埋單都只係$254,食到我同友人捧住個肚走,誠實推薦比鍾意食All day breakfast 既各位文青

依家優惠早餐,咖啡可享半價優惠

以下為小妹既心水款式:

咁足料既大早餐都只係賣$108絕對係出面搵唔到抵價
小妹我特別鍾愛佢既蒜蓉包

包烘到金黃色,夠乾脆,而且蒜蓉味極出

BLACK
呢杯黑咖啡跟餐+$5就有得飲啦,入口甘香,一d酸味都無

熱奶朱古力
朋友就點左呢杯朱奶,佢話朱古力味濃,妹味

2021-02-24 127 浏览
😋味道:8/10📸打卡:8/10🗣服務:9/10🏡環境:9/10💵人均:$50-80💰性價比:8.5/10👍🏻推薦度:8.5/10🏃🏻‍♀️回頭率:40% (太遠了🥲).🏡雖然少遠少偏僻 但都要拜訪呢間人氣小店🤩餐廳喺大西北 而且係喺一個屋邨入面搭輕鐵嘅話一落就係!裝修主要係木系 加上乾花同植物🪴.🌭墨西哥莎莎莎莎醬熱狗 單叫$38 (8.5/10)可能係食過最健康嘅熱狗🤣莎莎醬好清新 有切粒嘅番茄 洋蔥 仲有芫荽🥲酸酸甜甜 入口爽口✨幾特別 又好開胃 唔似平時好heavy好濟嘅熱狗😂食完成個都唔覺得飽🤪.🧀多重沿芝士熱狗 單叫$36 (7.8/10)如題 真係好多芝士🤤 熱辣辣食有拉芝效果!😍中間有層薄薄嘅茄汁但可能因為就真係得芝士 再加熱狗腸所以食落去口感相對較單調🥲.🍟薯條 +$8 (7.8/10)口感好好 外脆內軟😙唔會過分硬或者過分淋但佢好似冇乜鹽 有種較健康嘅感覺🤣.🍎是日特飲——蘋果蜜 熱+$5 凍+$8 (7.5/10)個layer好靚😍有蘋果香甜味但叫熱好似好啲 因為太凍蜜糖融唔到🥲.🐼除咗熱狗之外 餐廳仲有其他菜式睇落好吸引裝修木系 簡單舒服服務都好好 店員好有禮貌🥰
😋味道:8/10
📸打卡:8/10
🗣服務:9/10
🏡環境:9/10
💵人均:$50-80
💰性價比:8.5/10
👍🏻推薦度:8.5/10
🏃🏻‍♀️回頭率:40% (太遠了🥲)
🏡雖然少遠少偏僻 但都要拜訪呢間人氣小店🤩
餐廳喺大西北 而且係喺一個屋邨入面
搭輕鐵嘅話一落就係!
裝修主要係木系 加上乾花同植物🪴

🌭墨西哥莎莎莎莎醬熱狗 單叫$38 (8.5/10)
可能係食過最健康嘅熱狗🤣
莎莎醬好清新 有切粒嘅番茄 洋蔥 仲有芫荽🥲
酸酸甜甜 入口爽口✨
幾特別 又好開胃
唔似平時好heavy好濟嘅熱狗😂
食完成個都唔覺得飽🤪

🧀多重沿芝士熱狗 單叫$36 (7.8/10)
如題 真係好多芝士🤤
熱辣辣食有拉芝效果!😍
中間有層薄薄嘅茄汁
但可能因為就真係得芝士 再加熱狗腸
所以食落去口感相對較單調🥲

🍟薯條 +$8 (7.8/10)
口感好好 外脆內軟😙
唔會過分硬或者過分淋
但佢好似冇乜鹽 有種較健康嘅感覺🤣
🍎是日特飲——蘋果蜜 熱+$5 凍+$8 (7.5/10)
個layer好靚😍有蘋果香甜味
但叫熱好似好啲 因為太凍蜜糖融唔到🥲

🐼除咗熱狗之外 餐廳仲有其他菜式睇落好吸引
裝修木系 簡單舒服
服務都好好 店員好有禮貌🥰
良心小店💛支持!

• 墨西哥莎莎莎莎醬熱狗
入到屯門試下呢間隱世cafe,位置唔係市中心,但都易去㗎。食物出乎意料嘅高質,店舖細細間,位置都唔算多,但坐落都舒服休閒😄🔸A Big Breakfast (HK$108)首先當然要享受返all-day breakfast啦,呢個set份量大,夠2個人share。包括有酥脆嘅多士、薯餅、熱狗腸、炒蛋、番茄、煙三文魚同沙律。幾鍾意大啡菇,夠入味。但煙肉就偏鹹左少少。一次過食到咁多野,包你滿足呀👅🔸日式吉列豬扒飯 (HK$60)豬扒仲大過隻手,豬扒皮薄唔會厚粉,呢個價錢嚟講性價比好高啦👍🏻🔸藍碟花檸檬梳打 (HK$42)藍碟花嘅染色令飲品變得藍藍嘅漸層,打卡一流。飲落就係檸檬梳打水,係期望內嘅味道🍋【推介指數-5⭐滿分】環境:⭐ ⭐ ⭐味道:⭐ ⭐ ⭐⭐打卡:⭐ ⭐ ⭐服務:⭐ ⭐ ⭐回頭率:⭐ ⭐ ⭐ ⭐

🔸A Big Breakfast (HK$108)

🔸日式吉列豬扒飯 (HK$60)

🔸藍碟花檸檬梳打 (HK$42)

【推介指數-5⭐滿分】
日式咖喱豬扒飯
A  Big  Day  Breakfast
日式咖喱豬扒飯
2021-02-23 882 浏览
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛屯門人氣文青咖啡店☕今次要介紹呢間屯門人氣黃咖啡店🥰 其實之前已經去過幾次 不過上年9月裝修後一直未有機會要去🤪 前幾日終於去拜訪下😍 前幾次食嘅感覺已經係好抵食 今次都唔例外👍🏻 裝修後店內有更加多位坐 而且環境好文青🥰 牆上嘅連豬、Pepe畫都依然係度💛.平日下午去都滿座 等左20分鐘先有位🤪 佢本身主打熱狗 平均$40😋 另外仲有main menu 有意粉、沙律等 價錢只係$55-$89 熱飲 +$5 凍飲+$8 咖啡就半價👍🏻 性價比真係好高 好抵食💕🔹蟹子蟹肉明太子忌廉意粉🦀推介❤️ 好大份嘅意粉🍝 除左舖面嘅蟹子 明太子份量都好多 加埋忌廉 食落超creamy🤩 蟹肉都落足料 啖啖都食到蟹肉🥰 雖然佢係最貴 ($89)嘅main 但係相比其他地方已經抵好多 同埋足料好多😭🔹香草辣茄汁雞扒意粉🍝 呢個意粉只係$58 同樣都大大份👍🏻 辣茄汁食落都真係幾辣 幾惹味 唔會好酸 中意食辣嘅人可以試下😋 雞扒正常size 但係煎得剛剛好 食落肉質幾嫩🥰 唔食辣嘅朋友可以選擇走辣🤪🔹Latte☕跟餐加$20😊 有靚靚拉花💕 飲落好濃咖啡味 好香🥰 我幾中意
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛
屯門人氣文青咖啡店☕

🔹蟹子蟹肉明太子忌廉意粉🦀

🔹香草辣茄汁雞扒意粉🍝

🔹Latte☕
跟餐加$20😊 有靚靚拉花💕 飲落好濃咖啡味 好香🥰 我幾中意飲❤️

整體呢間性價比真係好高 食物質素都唔錯🥰 而且環境好文青 係屯門比較少搵到💕 絕對值得大家黎屯門大大力懲罰佢💛

盤子工房
屯門建生邨建生商場地下114號舖
2021-02-17
  • 蟹子蟹肉明太子忌廉意粉
2021-02-22 67 浏览
好耐冇嚟chill下,趁閒日冇咩人帶埋女朋友嚟嘆下,門面好靚,完全估唔到佢係屋邨商場到。裡面環境嘅裝修都好裝修得好有心思好舒服。Cafe嚟講,佢嘅價錢一啲都唔貴,而且份量足料又靚,飲品仲要有好多選擇,我地都諗左一輪先揀到,事關樣樣都想食。蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $89呢個意粉非常出色,整體醬汁好溫和,將本身好濃味嘅明太子係曬忌廉汁裡面輕輕滲透出嚟,再加上蟹籽嘅微甜同蟹肉嘅鮮,卜卜脆口感,配埋索曬汁嘅意粉,真係好正!足料大大碟,醬汁creamy。黑松露配大啡菇雜菌燴飯 $78想講呢個黑松露味超級rich!絕對唔係得個少少味個啲,同時亦都令成個燴飯嘅菇味好有層次,而燴飯軟硬適中,好鐘意呢種咬口。大啡菇唔止大,仲勁fresh!咬落仲要爆菇汁。蘋果肉桂茶(熱) $40好有特色嘅茶,先係濃濃嘅肉桂味道,再有淡淡嘅蘋果甜味浮上嚟。薰衣草香檳提子梳打 (凍)$40薰衣草味嘅飲品好少有,一路飲提子梳打,會一路飲到浮起面嘅薰衣草粒粒,咬落去香氣就會係口腔散發出嚟。總結:不論食物同環境都一樣打得卡又好好食。

裡面環境嘅裝修都好裝修得好有心思好舒服。

蟹籽蟹肉明太子忌廉意粉 $89

足料大大碟,醬汁creamy。

黑松露配大啡菇雜菌燴飯 $78

大啡菇唔止大,仲勁fresh!咬落仲要爆菇汁。

蘋果肉桂茶(熱) $40

薰衣草香檳提子梳打 (凍)$40

總結:不論食物同環境都一樣打得卡又好好食。
2021-02-21 108 浏览
我聽同事講屯門有間Cafe係公共屋邨入面,所以約埋朋友一齊嚟呢間Cafe食野。呢間係一間小型文青Cafe,裝修舒服寫意,Cafe內外都好岩打卡。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽巴馬臣芝士凱撒沙律配雞扒:新鮮沙律菜十分爽脆,麵包粒脆口,加上煙肉碎及芝士的鹹香,唔使配沙律醬都好食。雞扒外層香脆、內層嫩滑多汁、非常juicy,加上黑椒碎作點綴味道,幾好味。墨西哥莎莎莎莎醬熱狗配薯條:熱狗包上面鋪滿了青莎莎醬,每一啖都食到酸酸甜甜嘅莎莎醬,熱狗腸外皮脆卜卜,麵包內層非常鬆軟。即炸薯條外脆內軟,我覺得唔點茄汁嘅薯條就已經都好好味自家制手指指吉豬:炸豬整成手指形狀、細細舊,可以一口食一舊,非常方便又唔會整污糟自己咀邊食炸豬最怕就係太厚粉,手指指吉豬炸粉非常薄吉豬配上沙律醬,好味橙啡:黎到Cafe,當然要點一杯Coffee。橙啡非常特別,將橙&咖啡Mix埋一齊,原來係可以咁夾,兩樣野撞埋一齊仲好好飲添一邊飲橙啡,一邊跟朋友吹下水,好Chill呀迷迭香菠菠蘿梳打:杯面有大大塊菠蘿乾作點綴,睇得又食得菠蘿梳打甜度剛剛好,再配上迷迭香好Fresh,好飲🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽CP值🌟高
我聽同事講屯門有間Cafe係公共屋邨入面
,所以約埋朋友一齊嚟呢間Cafe食野。

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

巴馬臣芝士凱撒沙律配雞扒:

墨西哥莎莎莎莎醬熱狗配薯條:

即炸薯條外脆內軟,我覺得唔點茄汁嘅薯條就已經都好好味

自家制手指指吉豬:

食炸豬最怕就係太厚粉,手指指吉豬炸粉非常薄
吉豬配上沙律醬,好味

橙啡:
黎到Cafe,當然要點一杯Coffee。

一邊飲橙啡,一邊跟朋友吹下水,好Chill呀

迷迭香菠菠蘿梳打:
杯面有大大塊菠蘿乾作點綴,睇得又食得

菠蘿梳打甜度剛剛好,再配上迷迭香好Fresh,好飲

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

CP值🌟高
2021-02-20
  • 橙啡
2021-02-20 1466 浏览
好日都唔會入嚟屯門😂😂今次嚟行山順便搵下好嘢食,搭埋輕鐵嚟到建生站附近嘅屋村商場,睇落好似好街坊咁,不過原來隱藏咗一間幾有人氣嘅黃店💛💛,主打幾款all day breakfast、熱狗同意粉,呢度嘅裝修好chill,裡裡外外連啲隔板都有唔同style嘅文宣,好有特色,難怪12點幾已經好爆場,要等一段時間先可以入座。A Big Breakfast(多士、薯餅、黑松露炒蛋、熱狗腸、香脆煙肉、大啡菇、香煎番茄、煙三文魚、沙律)Green Breakfast (多士、薯餅、炒蛋、牛油果、粟米脆脆、大啡菇、香煎番茄、沙律)同朋友叫咗2款 all day breakfast,總括嚟講係一個幾好嘅all day breakfast👍🏻👍🏻,樣樣配料都幾好食,無話邊款失色,炒蛋大大份又好滑,多士幾鬆軟有淡淡蒜蓉香,薯餅好香脆唔油,正過M記有油益味嘅薯餅多多聲😏😏,番茄都係大大塊好juicy💦。Iced Latte奶幾滑,係冰有點多沖淡咗少少咖啡味。薰衣草香檳提子梳打唔知點解menu個英文係寫passion fruit唔係提子🤣🤣不過飲落係提子味🍇嚟嘅,亦有幾香嘅薰衣草味,唔係香精個種奇怪嘅味道,梳打

Iced Latte
奶幾滑,係冰有點多沖淡咗少少咖啡味。

薰衣草香檳提子梳打
唔知點解menu個英文係寫passion fruit唔係提子🤣🤣不過飲落係提子味🍇嚟嘅,亦有幾香嘅薰衣草味,唔係香精個種奇怪嘅味道,梳打飲落唔太甜幾refreshing。

人均消費:$130
推介指數(10分為滿分):8.5分