餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-02-12 165 浏览
銅鑼灣嘅食店多不勝數,種類更加係諗到嘅都有,今日就試咗餐印尼菜,平時呢啲鋪頭我就唔會選擇入去,今次係有人介紹就試吓啦,估唔到又係唔錯嘅經驗喎!鋪頭唔係好大,只有七張四人枱,都有啲東南亞特色嘅裝修,同時又貼中國傳統揮春,所以都幾fusion.招呼我嘅係一個識講中文嘅印尼姐姐,感覺好Nice,但喺鋪頭都見到另一個香港人似係老闆。菜牌有齊中文和印尼文,選擇都幾多,因為好少食印尼菜所以都好多嘢想試,最後叫咗個「印尼四大天王」($78)、「石栗馬拉盞炒通菜」( $78 )、「白鱔沙嗲(三串)」( $98 )同一杯「碟豆花特飲」( $28 )。四大天王原來係牛肉、雞、沙甸魚和雜菜,雜菜有蘿蔔絲、芽菜、椰菜絲、豆角等等撈左醬汁有好輕微嘅辣,牛肉就似串燒嗰啲沙嗲牛,係牛腩嚟嘅都幾腍,雞係似海南雞,沙甸魚就係平時嘅罐頭沙甸魚囉,加咗兩塊番茄咁,味道都OK,感覺相當地道,一食就諗起我去柬埔寨、泰國短宣嘅日子。馬拉盞炒通菜好惹味,唔會辣,仲有好多好似炸蝦乾咁樣嘅嘢,食落趣卜卜,整碟好好味。串燒沙嗲白鱔係第一次食,因為餐牌上寫着必食推介,所以就決定一試,一上枱已經聞到好香,每一串都

四大天王原來係牛肉、雞、沙甸魚和雜菜,
一食就諗起我去柬埔寨、泰國短宣嘅日子。
印尼四大天王

石栗馬拉盞炒通菜

串燒沙嗲白鱔係第一次食,因為餐牌上寫着必食推介,所以就決定一試,一上枱已經聞到好香,每一串都幾大條,個汁有啲似鰻魚汁,索晒啲味,應該係即叫即燒,所以熱辣辣,真係好好味。
其實佢另外有附上個辣椒汁,不過我就唔點啦。
白鱔串燒

至於個碟豆花特飲,賣相都幾靚,同埋都幾大杯,不過唔係好飲到碟豆花嘅味(定係碟豆花本身係冇乜味?)其實就係椰汁加碟豆花啫喱狀嘅條條,都OK嘅!
碟豆花特飲

鋪頭門口其實仲有得買斑蘭蛋糕同其他外賣,一路食飯一路都見好多路人幫襯呢!
2020-02-06
印尼四大天王
石栗馬拉盞炒通菜
白鱔串燒
碟豆花特飲
2020-02-10 29 浏览
平時經過門口D 佢會有D 印尼小食已經好想入去試 🤪🤪今晚終於忍唔住 haha 舖面唔太大, 不過入到去發現原來有驚喜老闆娘係新既印尼人 佢會自創好多菜色同埋將印尼同香港既元素加入😮😮朋友試左 燒牛仔骨花膠粉皮 牛仔骨好份味! 花膠味好濃!! 呢D 天氣 飲碗熱辣辣既湯 真係暖入心! 佢頌要入面真係有花膠! 真係十足料嫁!!🥰🥰我就叫左 鹹蛋碎雞飯 初頭好怕D 炸雞 唔好食 點知出黎效果又好好呀!!好嫩滑!! 我頌要將個白飯轉左做 椰汁飯! 估唔到個椰汁飯原來有D 辣🔥🔥另外 我地再叫多左個小食 叫左白鱔串燒 我其實好怕食魚 因為怕會有骨🐟🐟不過呢個無骨之餘 頌好香口 配埋個醬 真係一流呀!!飲品方面🍸🍹🍸🍹朋友試左箭葉果混吉蜜 見箭葉果呢個名好有趣 原來係印尼先有既野黎!! 味道好清甜 頌要係老闆娘既自創作 出面一定唔會搵到我就試左香茅可樂 本身諗飲咩都諗左好耐 因為真係有好多正野!最後我試下香茅加可樂會變左咩樣 haha 朋友頌問我會唔會好伏 其實又唔會 因為平時好小會試呢種口味 不過真係唔錯!去開銅鑼灣一定要試下!! 不過舖入面位置唔太多 所以都係早DD 時間去啦!
平時經過門口D 佢會有D 印尼小食已經好想入去試 🤪🤪
今晚終於忍唔住 haha
舖面唔太大, 不過入到去發現原來有驚喜

不過呢個無骨之餘 頌好香口 配埋個醬 真係一流呀!!

飲品方面🍸🍹🍸🍹

2020-02-08 40 浏览
行完銅鑼灣後,途經糖街嘅天橋底,見到一間印尼小店門外有不少人排隊買班蘭蛋糕😂美食嘅觸覺話我知,呢間小店應該唔差😂😂😂店內空間比較狹窄,只能容納約莫二十餘人,座位間隔都比較緊密不過好彩,呢間小店唔會安排客人搭檯,所以我地兩個人坐一張4人檯就比較舒適😂 同埋,呢度嘅裝修都滿富東南亞色彩,幾好feel🍂原條魚花膠粉皮($78)_CP值極高嘅湯品,湯味濃郁,每啖都黏黏地嘅感覺,好骨膠原下😂同埋,湯裡面有大大舊花膠係度☺不過口感頗林,個人比較鐘意食有少少口感嘅花膠😂同埋估佢唔到,$78唔止有一大碗花膠湯,而且仲配埋一大條烤魚,同埋條魚仲要勁好食,omg,真係勁抵食👍😋(呢個set黎到真係必嗌之選)烤柚子雞翼($48)_雞翼烤得幾香口,有焦焦地嘅感覺,配上柚子汁,味道唔差,不過不失😋班蘭雞尖塔飯($68)_雞肉嫩滑,而且無骨,有少少食海南雞嘅feel😋到佢戈個好吸睛嘅班蘭尖塔飯,班蘭味好出,有少少似新加波椰漿飯嘅感覺😋整體味道唔差石栗馬拉盞炒通菜($78)_味道不過不失,不過好似無咩印尼嘅風味😂石栗馬拉盞嘅味道好似唔太特別,無太深印象椰汁冰($38)(推薦)_極度好飲,杯野飲秒速見底😂百份百真材實

店內空間比較狹窄,只能容納約莫二十餘人,座位間隔都比較緊密

整體味道唔差

椰汁冰($38)(推薦)_極度好飲,杯野飲秒速見底😂百份百真材實料,椰子味好濃,甜味適中👍😋

雜錦冰($38)_料好豐富,真係大雜燴,有涼粉,有班蘭味嘅jelly,仲有其他唔同嘅料,撈埋一齊都幾好飲😋不過相對椰子汁頗為失色

整體黎講,食物飲品都好有特色,但又配合到香港人嘅口味,味道唔會太濃,太鹹,而且食物配有杞子嘅藥材,菜式設計頗富心機👍價錢都物超所值
  • 原條魚花膠湯粉皮
2020-02-06 37 浏览
香港應該都唔多人會突登去食印尼食物但係因為工人姐姐介紹的關係, 所以我地都去試一試發現又幾好食!! 炸雞比椰汁飯 69炸雞比大家都食開, 但係椰汁飯對我地香港人黎講都比較特別但想像唔到兩個口味MIX埋一齊又幾MATCH架WOR! 炸雞比非常之大隻, 而且外皮非常香脆!!有成塊面咁大!! 肉質好嫩滑而且好香口!! 印尼秘製汁燒魷魚 128燒魷魚既重點就一定係個醬汁, 因為魷魚本身只有淡淡的味道口感非常!! 廚師好貼心的已經剪好一圈圈來吃, 味道和口感都是一流 印尼黃金飯特式既黃金飯, 主菜係雞粒, 炸得非常香口!!黃金飯爽口得來粒粒分明!! 不錯不錯
香港應該都唔多人會突登去食印尼食物

但係因為工人姐姐介紹的關係, 所以我地都去試一試
發現又幾好食!!

炸雞比椰汁飯 69

炸雞比大家都食開, 但係椰汁飯對我地香港人黎講都比較特別

但想像唔到兩個口味MIX埋一齊又幾MATCH架WOR!

炸雞比非常之大隻, 而且外皮非常香脆!!
有成塊面咁大!! 肉質好嫩滑而且好香口!!

印尼秘製汁燒魷魚 128

燒魷魚既重點就一定係個醬汁, 因為魷魚本身只有淡淡的味道

印尼黃金飯

特式既黃金飯, 主菜係雞粒, 炸得非常香口!!

黃金飯爽口得來粒粒分明!! 不錯不錯
2020-01-27
2020-02-06 49 浏览
在香港其實都很多印尼的餐廳, 這家是位於銅鑼灣的一家很有名的印尼餐廳口味和選擇都根據香港人的口味得到一些改變 班蘭雞非常有特式的一道餸, 雞件很大件, 有淡淡的班蘭香味呢一份一隻雞的份量是超巨大, 足夠4人SHARE來吃!!所以價錢並不算貴 牛肉串燒來得吃印尼野當然要吃佢特別的串燒相比起港式的串燒, 這一串吃落比較健康牛肉味濃而且爽口彈牙, 一客有6串點他獨特的醬汁味道特別好吃!!如果想吃幾種不同的串燒如雞牛豬的話亦可以選擇吃拼盤!

口味和選擇都根據香港人的口味得到一些改變

班蘭雞

非常有特式的一道餸, 雞件很大件, 有淡淡的班蘭香味

呢一份一隻雞的份量是超巨大, 足夠4人SHARE來吃!!
所以價錢並不算貴

牛肉串燒

來得吃印尼野當然要吃佢特別的串燒
相比起港式的串燒, 這一串吃落比較健康
牛肉味濃而且爽口彈牙, 一客有6串

點他獨特的醬汁味道特別好吃!!

如果想吃幾種不同的串燒如雞牛豬的話
亦可以選擇吃拼盤!
2020-01-15
2020-02-05 37 浏览
聽講銅鑼灣有條街成條都係印尼餐廳,之前自己整班蘭千層糕好fail,都係出去搵下正宗既印尼菜過下口癮。呢間所有staff 都係本土印尼人,仲見到好多印尼姐姐幫襯tim,睇落應該幾貼近係印尼食咁。第一下就俾出邊啲班蘭千層糕吸引左,即刻叫左兩個試下,果然冇揀錯。個糕非常軟糯煙韌,班蘭香十足,少少chewy 好正。正餐就揀佢既飯類啦,原來飯既印尼文係Nasi,叫左個燒雞班蘭尖塔飯,燒雞好嫩,本身唔點汁都幾夠味,原件上可以慢慢用手撕黎食,勁有風味,個汁偏甜辣,再加上有青檸香提鮮。友人揀左雜菜燒魚飯,店員話呢個係鰂魚😂分魚我就唔係好叻啦,但佢真係原條上,烤得好香脆,佢配個醬對於我食辣bb 班黎講就頂唔順,但真係將成條魚既鮮味提升到另一個層次。個staff 勁好,睇見我辣到冒煙咁,俾左另一隻醬我,係印尼撈麵隻醬油feel,都幾夾,但食得辣都係推介配餐既醬。小食柚子醬雞翼,酸酸甜甜幾開胃。班蘭沙冰同芒果沙冰解渴解膩,自己就prefer 芒果多啲,帶微酸。

小食柚子醬雞翼,酸酸甜甜幾開胃。

• 燒雞班蘭尖塔飯
2020-01-31 66 浏览
銅鑼灣呢帶好多印尼餐廳、我自己去過Bali, 都幾鐘意食印尼菜,返黎香港覺得呢間銅鑼灣班蘭葉印尼美食幾好味~串燒:牛肉同雞肉,燒得好好食呀!如果肉再大粒D就更有口感~超鐘意呢個醬汁,蒜辣青檸,我用黎點生菜同青瓜都好正!一枱都係野食勁滿足!有超超大粒牛丸包小丸,班蘭飯燒雞,花膠湯!好好飲既花膠湯呀沙冰都好好飲,有乳酸既味道~鋪頭唔大不過都幾好坐,星期5晚黎食晚飯都唔會人貼人價錢親民合理,仲係銅鑼灣地段

沙冰都好好飲,有乳酸既味道~

鋪頭唔大不過都幾好坐,星期5晚黎食晚飯都唔會人貼人

價錢親民合理,仲係銅鑼灣地段
2020-01-31
2020-01-31 40 浏览
As i have sudden craving for Indonesian food, i thought of Sugar Street, that have few Indonesian restaurants along that street. Pandan Leaf Indonesian Food was located at Causeway Bay, few minutes walk from MTR.Their menu was very comprehensive, serving a wide range of dishes such as chicken, seafood, rice or noodles, snacks, drinks and desserts. Avocado smoothie - This must be one of the biggest smoothie i have drunk. It was served in a huge glass, filling to the brim. It was blended till smoo

Avocado smoothie - This must be one of the biggest smoothie i have drunk. It was served in a huge glass, filling to the brim. It was blended till smooth and creamy, with strong avocado taste.

Chicken satay - It was grilled till soft and smooth, juicy as well. The sauce provided was spicy, helping to enhance the taste.

Assorted vegetable turmeric fried fish with rice - I topped up to change to pandan rice. The rice was fragrant and soft, with slight pandan taste. Fried fish was huge in size, and was fried till the skin was crispy. Fish meat was soft and smooth, going well with the chilli sauce provided.
2020-01-31 63 浏览
上星期同事去咗位於銅鑼灣糖街既 晚餐, 另一日返到公司即刻share比我話花膠湯同班蘭蛋糕好好食, 今日咁岩約咗表妹去銅鑼灣行街食飯, 一於去試下啦😛餐廳地方唔太, 座位唔算多, 但唔會覺得迫, 坐得都舒服😉食物類別都多, 而且每類食物都好多配餸選擇😍 餐牌亦好貼心, 有圖片、中、英及印尼文👍🏾烤柚子雞翼 ($48)有6隻, 價錢黎講好抵食, 烤雞翼配上甜甜酸酸柚子蜜, 味道都唔錯, 不過烤得有d overcooked炒雜菜 ($68)隻碟好搞笑, 遠少少睇真係好似竹籃😛宜家已經好少餐廳炒雜菜會有咁多款菜😅串燒半打 *🐓雞、牛、羊唔會燒到乾哂, 好食😋重點係佢個醬汁🤤辣得好過癮印尼花膠湯班蘭雞配白飯 ($78)份量大, 性價比高🐓雞好嫩滑, 啖啖肉呢碗湯超級好飲, 濃而不膩, 加埋大大舊花膠, 女士恩物, 一啖一啖飲到見碗底😋柑桔冰 ($28) & 青檸梳打 ($28)飲品ok啦, 不過亦不失, 兩杯比較下柑桔冰比較出色班蘭蛋糕 ($15)表妹係甜品、蛋糕控, 明明我地已經超級飽都仲要食多件班蘭蛋糕😅 但真係好好食, 好鬆軟, 班蘭味非常濃, 最後我地都ko哂成件😂
上星期同事去咗位於銅鑼灣糖街既 [班蘭葉印尼美食] 晚餐, 另一日返到公司即刻share比我話花膠湯同班蘭蛋糕好好食, 今日咁岩約咗表妹去銅鑼灣行街食飯, 一於去試下啦😛

餐廳地方唔太, 座位唔算多, 但唔會覺得迫, 坐得都舒服😉

烤柚子雞翼 ($48)
烤柚子雞翼

炒雜菜 ($68)

隻碟好搞笑, 遠少少睇真係好似竹籃😛
宜家已經好少餐廳炒雜菜會有咁多款菜😅

串燒半打 *🐓雞、牛、羊

唔會燒到乾哂, 好食😋

重點係佢個醬汁🤤辣得好過癮

印尼花膠湯班蘭雞配白飯 ($78)

份量大, 性價比高

🐓雞好嫩滑, 啖啖肉

柑桔冰 ($28) & 青檸梳打 ($28)

飲品ok啦, 不過亦不失, 兩杯比較下柑桔冰比較出色

班蘭蛋糕 ($15)

2020-01-30 32 浏览
印尼菜主打口味重,調味濃,很吸引我這些愛重口味的人來訪好吃的小店必須推薦,聽聞花膠雞粉皮出色,但我就特意來試其他東西,班蘭飯是也。食物:印尼四大天王飯$78 +轉班蘭飯$15貪多款的我點了這個款式豐富的飯拼盤,四大天王分別是巴東牛肉(微辣之餘牛肉絲乾身不帶筋),去骨海南雞(皮肉爽彈而且不覺油),加多加多(就是稀花生醬跟椰菜啦),跟罐頭魚(這個配菜真的有點奇怪)班蘭飯的班蘭香散發清甜香味,配肉食一流薑檸蜜$28甜而不滯,檸檬也多,喝下去滿舒適不過不是餐飲,所以牛肉沙嗲*3 $48這個牛串燒最好的是那甜中帶辣的鮮辣椒豉油,入面的辣椒籽很多,吃下去非常惹味,但辣度會被那濃厚的甜醬油中和了,平衡得很好牛肉有一點點韌,是美中不足之處小小的店在這飲食寒冬屹立不倒,除了高性價比外,店員姐姐的服務態度也是一流,非常樂意為食客提供幫助,像我那麼煩的客人問問問也沒有不耐煩
印尼菜主打口味重,調味濃,很吸引我這些愛重口味的人來訪

食物:

印尼四大天王飯$78 +轉班蘭飯$15
班蘭飯的班蘭香散發清甜香味,配肉食一流

薑檸蜜$28
甜而不滯,檸檬也多,喝下去滿舒適不過不是餐飲,所以

牛肉沙嗲*3 $48

牛肉有一點點韌,是美中不足之處

每逢星期日到銅鑼灣,總會見到不少工人姐姐在糖街天橋下眾集,這天平日走過,才發現原來附近有幾間印尼餐廳駐紮。既然不知吃什麼,就不如試試其中一間吧!打開餐牌,款式好像跟泰國、馬來西亞的差不多,不過其中一頁吸引了我的眼球,就是花膠湯系列,價錢還不貴。另外還有一本餐牌,有些菜式連中文也沒有,估計是最傳統,適合印尼人口味菜。燒雞花膠湯銀針粉 - 由細到大我都喜歡吃銀針粉,所以就轉了,粉皮就留待下次再試吧~先說說湯,每一口都覺得有點黏黏的,充滿骨膠原。即使銀針粉吃不完也想喝完整碗湯!! 另外還有半隻燒春雞 ,醬汁燒甜甜的非常惹味,雞腿部分嫩滑,原本用刀叉吃,也忍不住轉用手!  雞胸相對較柴一點。燒牛仔骨飯 - 牛仔骨醃得很惹味,也是甜甜的味道。肉不會靭~容易咬開,不錯。串燒羊肉 &白鱔 - 燒白鱔燒得好好,皮脆,肉軟嫩。沙嗲是作為醃醬一起燒,入味又不會太搶味~ 羊肉不太羶,味道不錯。但兩款比較,白鱔更勝一籌。雜錦冰 - 集珍多冰和涼粉冰一體,再加少少牛油果的雜錦冰,甜甜地解辣一流,友人非常喜歡,很快便見底。班蘭箭葉果蜜 - 我不知道什麼是箭葉,不過就見超大支香茅插在杯內。入口的班蘭味亦非常非常非常

班蘭箭葉果蜜 - 我不知道什麼是箭葉,不過就見超大支香茅插在杯內。入口的班蘭味亦非常非常非常重,到第二朝都好似有少少班蘭味在口中。

班蘭蛋糕 - 見門口有些糕點賣,於是買一份蛋糕在店裏享用。一份很大塊,班蘭味不算非常重,不過十分鬆軟,用手按會很快彈回來。

不得不提,餐廳附的辣汁頗辣,不能吃辣的朋友最好別沾了~
2020-01-22
2020-01-24 45 浏览
第二次來位於銅鑼灣的印尼餐廳班蘭葉印尼美食,事因上次來食過一個後,朋友見到話覺得好好味,而經我講埋原來都好抵食,佢叫我帶佢來試,佢來埋單😂😂😂今次由我來發板,有人請當然唔客氣啦,首先點了炸碎雞花膠湯粉皮,最正係個花膠湯,呢度既花膠湯係熱烈推薦的,夠濃郁又有靚花膠食,女人恩物,而且炸碎雞的雞並不碎,而且大大塊超脆超香,而且肉也嫩配這晚花膠湯粉皮,粉皮夠滑,超級好吃。第二是點了餐廳推薦的原隻魚三色飯,三隻不同顏色及味道的飯,搓成小山丘好可愛,而且原隻魚大大條超值的餐,魚是煎炸的,也是超香。我們還點了麻拉盞炒秋葵,份量多而且味道好。還有很多人點的白鱔沙爹串燒,又係燒的好好味的。點了這麼多美食,點少得飲品,這裡的飲品都很有特色而且好喝,點了一杯牛油果沙冰,一杯雜錦冰,兩杯都各有特色,兩杯都好喝。這段晚餐真的美味,而且老闆也很好人很熱情,極力推薦給大家。
這段晚餐真的美味,而且老闆也很好人很熱情,極力推薦給大家。
2020-01-16
2020-01-21 37 浏览
同同事O完T收工想搵嘢食,行過呢間平時排長龍嘅印尼餐廳,見難得少人就去排隊試試。先食返串牛肉沙嗲串燒,火候控制得啱啱好,口感鬆軟,沙嗲味重。重點係個特製醬汁甜中帶辣,仲有青檸汁加添酸味好好食。特式爪哇炒麵加咗好多種菜一齊炒,感覺較健康。食落味道唔算好鹹,另外仲有隻煎蛋添。雜菜伴燒雞飯嘅燒雞即叫即燒,一定要趁熱食,唔係凍咗就會變硬。雞肉好嫩滑,點埋特製醬汁好惹味。印尼即磨咖啡飲落同越南咖啡好似,味道甜甜地好好飲。芒果沙冰飲落口感creamy,味道唔算好甜,都唔錯。

印尼即磨咖啡飲落同越南咖啡好似,味道甜甜地好好飲。

芒果沙冰飲落口感creamy,味道唔算好甜,都唔錯。
2020-01-21 32 浏览
印尼餐廳喺香港其實唔算少但周圍行硬係唔會行過咁喺銅鑼灣亂咁兜下又見到有就入左去喇原來早餐都有 都幾經濟實惠喎!飲品好吸引 花多眼亂呀燒原條炸魚 外脆內嫩唔會鞋口 香口到不得了唔使點啲醬都好有味斑蘭雞尖塔飯 班蘭飯係真材實料用班蘭整 會有小小葉碎仔 同落左椰汁 超級香!甜甜地黏黏地都幾好食另外雞肉嫩滑 份量充足花膠雞湯浸時蔬 濃濃花膠味好補呀 個菜吸收哂花膠雞湯 令到味道更鮮甜食完覺得好似皮膚都有返啲骨膠原咁呀😌而飲品方面珍多冰好多啫喱條條 好香椰汁味 夠哂飽肚班蘭沙冰 班蘭味唔會太重 清清地幾好幾特別兩杯都好大杯 好抵飲😂😂相逢恨晚呀唉呀呀
印尼餐廳喺香港其實唔算少
但周圍行硬係唔會行過咁
喺銅鑼灣亂咁兜下又見到有就入左去喇

原來早餐都有 都幾經濟實惠喎!

飲品好吸引 花多眼亂呀

兩杯都好大杯 好抵飲😂😂

相逢恨晚呀唉呀呀
  • 班蘭雞尖塔飯
2020-01-19 80 浏览
與友喺維園打完波,諗住行返入城揾食,途經糖街,發現一間食印尼🇮🇩菜嘅小店。喺門口與友打量一番後,決定入去試吓!小店設有堂食、及大量印尼小食、飯麵以供外賣!賣相都幾吸引㗎!另一吸睛點係,我哋到達時仲未夠6pm,已經坐滿八成,仲要係印尼同鄉🧕🏽即係原裝印尼風味啦。仲唔拿拿聲揾位!😆打開餐牌包羅萬有,有選擇困難症嘅人真係幾難揀!🤷🏽‍♀️🥥椰汁冰🧊 - 真材實料,100%鮮椰子制作,貨真價實,冇叫少甜,但上枱已經係少甜,真係坊街少見。超級大大大推👍👍👍👍👍柑桔青瓜🥒冰 - 酸酸甜甜,冰涼醒胃,青瓜絲充滿囗感,清新之選!🐟黃薑炸原條魚雜錦飯 - 上枱已經被佢嘅一大碟嚇親,有炸豆腐、茄子🍆、秋葵、生芽菜,各式飯類都可揀班蘭飯、黃薑飯或白飯。👏嘩~條炸魚新鮮熱辣,雖然炸到脆卜卜,但原條依然充滿肉汁,怕辣可以唔點辣汁,條魚本身已有底味,唔使點醬都好好味,差D連中間條大骨都食埋呀🤤🐔黃薑破雞雜錦飯 - 都係即炸上枱熱辣辣,點上自家製辣醬簡直絕配。黃薑飯夠冶味 ,咪睇少呢個飯堆,一啲都唔野少,食極都有😅烤柚子雞翼 - 經過烤製,配上柚子蜜同食,另一番滋味😀

打開餐牌包羅萬有,有選擇困難症嘅人真係幾難揀!🤷🏽‍♀️

椰汁冰

柑桔青瓜冰

黃薑炸原條魚雜錦鈑

黃薑破雞雜錦飯

烤柚子雞翼 - 經過烤製,配上柚子蜜同食,另一番滋味😀
烤柚子雞翼
2020-01-16