2022-05-21
珍珠皇宮印度餐廳 @motipalacehk Moti Palace Indian Restaurant 平時係香港食咖哩🍛,但好少食正宗既印度咖哩,驚會唔啱好味。呢間餐廳既咖哩得過獎係2021年度咖哩,係好正宗既印度餐廳,嚟到門口見到,原來Error 肥仔都有介紹過。環境闊落坐得幾舒服,員工都好nice 。🌟Butter Chicken 🧈🍗 $108牛油烤雞(多汁、微辣)幾鍾意食呢款咖喱🍛,裏面有幾件雞肉,都唔鞋咖喱唔會好辣,幾易入口就咁食可能會有啲鹹,我哋用嚟點烤餅食,兩樣嘅味道好夾👍🏻🌟Dahi Poori $75乳酪脆米球 米球本身脆脆地,要快啲食,會變軟入邊有薯蓉,淋上咗乳酪裏面嘅餡料好似辣辣地,乳酪會中和返啲辣味,分量幾多🌟Masala Dosa $75南印度捲餅用咗米漿加豆蓉製成既脆卷餅,入面有薯仔🥔、洋蔥🧅餡料超大條,好薄好香脆,就咁食唔辣,可以點配嘅辣醬汁,就咁連配料已經幾好食不過記得影相唔好影咁耐,好快會變林🌟Garlic Naan $28蒜蓉烤餅🧄一份有三塊,好平好大份蒜蓉味唔算好出,用嚟點咖喱好好食📍珍珠皇宮印度餐廳 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96
Moti Palace Indian Restaurant
環境闊落坐得幾舒服,員工都好nice 。
🌟Butter Chicken 🧈🍗 $108
牛油烤雞(多汁、微辣)
幾鍾意食呢款咖喱🍛,裏面有幾件雞肉,都唔鞋
咖喱唔會好辣,幾易入口
就咁食可能會有啲鹹,我哋用嚟點烤餅食,兩樣嘅味道好夾👍🏻
🌟Dahi Poori $75
乳酪脆米球
米球本身脆脆地,要快啲食,會變軟
入邊有薯蓉,淋上咗乳酪
裏面嘅餡料好似辣辣地,乳酪會中和返啲辣味,分量幾多
🌟Masala Dosa $75
南印度捲餅
用咗米漿加豆蓉製成既脆卷餅,入面有薯仔🥔、洋蔥🧅餡料
不過記得影相唔好影咁耐,好快會變林
🌟Garlic Naan $28
蒜蓉烤餅🧄
一份有三塊,好平好大份
蒜蓉味唔算好出,用嚟點咖喱好好食
📍珍珠皇宮印度餐廳
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖 (入去直行樓梯上一層或地面有員工接待)