2022-08-16 767 浏览
想食生蠔可能會諗起美國法國蠔,其實日本蠔都有好多產地同款式,好講究,今次就去咗銅鑼灣嘅牡蠣酒場嚟個oyster tasting🤪餐廳引入日本多個縣嘅真蠔同岩蠔,除咗就咁食仲有唔同調味配搭,每日供應唔同款,餐牌會寫上每款嘅口味特色,識食之人要試吓😏😏廣島 牡蠣小町、北海道 知內產、宮城 三陸產、北海道 仙鳳趾痴線會唔會太大隻🤣🤣宮城個款🦪巨型到不得了,成隻手掌咁長,好誇張😆😆全部都極之新鮮鮮甜,廣島個款口感好爽脆又甜😗北海道知內就蠔味濃郁啲,宮城個款要逐啖逐啖食😂海水味較出,北海道仙鳳趾就食到礦物味。由淡至濃順序食,好滿足😋😋燒牛柳沙律係我食過最腍滑嘅牛肉之一😍😍牛肉燒得啱啱好,夠粉嫩,肉味好濃,無需點樣調味,點少少鹽就啱啱好👍🏻沙律爽脆清新。廣島蠔拉麵有5隻好飽滿厚肉嘅廣島蠔,湯底飲到海鮮鮮味但唔會鹹,食完生蠔再食拉麵,飲埋暖笠笠嘅湯就啱哂😛博多甜王草莓梳打酸酸甜甜好refreshing。人均消費:$380推介指數(10分為滿分):8.5分

燒牛柳沙律

博多甜王草莓梳打
酸酸甜甜好refreshing。

人均消費:$380
推介指數(10分為滿分):8.5分
2022-08-15
2022-08-16 456 浏览
《日式生蠔居酒屋🍶》———————————————-#牡蠣酒場 🦪 -呢間人氣燒鳥居酒屋過江龍一直都好想食,男朋友見我生日就帶我嚟拍下拖♥️ 餐廳將來自日本不同海域既牡蠣,融合西日烹調方式做出多款特色料理,夠哂特別🤤-🦪 半打日本生蠔即叫即開生蠔全部都由日本直送,有分真牡蠣同岩牡蠣兩大類,店員都好用心咁介紹,推介咗我哋食下呢幾款,順住次序咁食☺️🇯🇵 北海道Maruemon口感順滑,海水味重得嚟唔算太鹹,容易入口🥳🇯🇵 北海道知內產口感Creamy ,帶點蠔嘅鹹香~🇯🇵 宮城三陸產超大隻,十分厚肉,海水味超濃郁🌊🇯🇵 愛媛宮窪灣岩牡蠣囗感濃厚滑溜,鹹香突出😉🇯🇵 広島牡蠣小町彈牙飽滿,比較爽口,海水味比較突出😚🇯🇵 兵庫室津偏細隻啲,亦係偏為爽口,點啲檸檬汁更加顯鮮甜度🥰-🐚 醃帆立貝薄切呢款好有驚喜,之前都無食過,用薄切帆立貝配上三文魚籽,佐以橄欖油同黑椒調味鮮甜又好味😋-🍝 海膽忌廉意大利麵主食嘅意大利麵非常掛汁,忌廉汁味道濃郁,配上上面嘅海膽,新鮮無腥味😊-小食方面我哋就嗌咗天婦羅明太子同牛舌串燒🍢 都係必叫!將明太子包裹上薄薄嘅炸粉,炸得好酥脆💗而牛舌口感爽彈,好香牛味,十分惹味🐮
《日式生蠔居酒屋🍶》
———————————————-
#牡蠣酒場 🦪
🦪 半打日本生蠔
🇯🇵 北海道Maruemon
口感順滑,海水味重得嚟唔算太鹹,容易入口🥳
🇯🇵 北海道知內產
口感Creamy ,帶點蠔嘅鹹香~
🇯🇵 宮城三陸產
超大隻,十分厚肉,海水味超濃郁🌊
🇯🇵 愛媛宮窪灣岩牡蠣
囗感濃厚滑溜,鹹香突出😉
🇯🇵 広島牡蠣小町
彈牙飽滿,比較爽口,海水味比較突出😚
🇯🇵 兵庫室津
偏細隻啲,亦係偏為爽口,點啲檸檬汁更加顯鮮甜度🥰
🐚 醃帆立貝薄切
🍝 海膽忌廉意大利麵
飲品亦有好多選擇,有來自九州沖繩各地嘅High Ball威士忌梳打同燒灼梳打,可惜咁啱嗰日唔係好想飲酒,就嗌咗杯博多甜王草莓梳打🍓 味道微甜,感覺清爽😆
⭐️ 參考價錢︰(另收加一)
北海道Maruemon:$68
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$550
2022-08-11
2022-08-15 100 浏览
呢間餐廳嘅質數都係好高質,座位又坐得舒服,第一次黎呢間,有驚喜呀😍生蠔又大隻又新鮮,超正必試叫咗3款生蠔,每隻$681️⃣知內產都算大隻,口感十分爽甜,蠔味重,最鍾意呢款2️⃣牡蠣小町都係好爽口,海水味比較重,比起第一款鹹3️⃣MARUEMON質感爽口得黎帶有丁點兒creamy,海水味重得黎唔算太鹹,但就比較細隻 串燒叫咗以下呢幾款:牛舌$38呢個都係必叫,食落爽滑,好香牛味,加埋7味粉就更加惹味😋 汁燒鰻魚$38厚燒鰻魚串,抵食又美味,鰻魚十分之肥美得黎又夠晒大條,真係要試下👍🏻 牛胸腹肉$58呢個部位賣晒,轉左牛柳,咬落好香腍,肉味濃,加咗醬汁好滋味💕 黑豚小排肉$48豚肉燒的好香口,肉質唔會乾身 醃帆立貝薄切$128薄切帆立貝配上三文魚籽,鮮甜又好味 吉列廣島蠔$78外層個皮炸得好酥脆,裡面包裹著肥美嘅蠔肉,咬落十分juicy 可口 海膽忌廉意大利麵$198意大利麵唔會煮得太腍,海膽香甜,配埋忌廉意大利麵一齊食,好yummy ❤️ 士多啤梨威士忌梳打$68入口係淡淡嘅士多啤梨香,威士忌味道不算濃,易入口,都唔錯架 沖繩雜果梳打$48味道係有點兒似fruit punch,但就係比較重菠蘿味,唔會
叫咗3款生蠔,每隻$68
1️⃣知內產
都算大隻,口感十分爽甜,蠔味重,最鍾意呢款

2️⃣牡蠣小町
都係好爽口,海水味比較重,比起第一款鹹
3️⃣MARUEMON

串燒叫咗以下呢幾款:
牛舌$38
呢個都係必叫,食落爽滑,好香牛味,加埋7味粉就更加惹味😋

汁燒鰻魚$38

牛胸腹肉$58

黑豚小排肉$48
豚肉燒的好香口,肉質唔會乾身

醃帆立貝薄切$128
薄切帆立貝配上三文魚籽,鮮甜又好味

吉列廣島蠔$78

海膽忌廉意大利麵$198

士多啤梨威士忌梳打$68
入口係淡淡嘅士多啤梨香,威士忌味道不算濃,易入口,都唔錯架

沖繩雜果梳打$48
味道係有點兒似fruit punch,但就係比較重菠蘿味,唔會好甜

2022-08-09 226 浏览
上星期去咗牡蠣酒場食晚餐試咗3款日本蠔好新鮮呀!炸物都好食!最驚喜係燒飯團~超好味😋由於平日晚市都幾full有啲蠔都好快賣哂建議打嚟預訂定就最好啦~!🔸北海道知內產($68/pcs)(✳️推介)生長於北海道津輕海峽,中size,蠔味濃郁,口感爽脆。🔸愛媛宮漥灣($68/pcs)鮮甜風味、creamy口感。🔸兵庫縣室津($68/pcs)兵庫相生係日本著名的生蠔產區。夏季出產嘅岩蠔味道最佳,蠔味濃厚、鮮甜。🔸KADOYA炸雞($58)(✳️推介)🔸唐揚魷魚($78)(✳️推介)🔸炸薯條($38)都係即炸,好香脆、好好味!炸漿厚薄適中,有椒鹽調味,食落好香口。唐揚魷魚我哋叫咗2碟😆。🔸辛味噌燒飯團($38)(✳️推介)超好食!好有炭香!外層係脆飯焦,中間嘅飯保持濕潤彈牙,燒汁入哂味,仲有紫蘇葉香,好正!🔸廣島蠔拉麵($128)一共有5-6隻蠔,蠔飽滿、味道濃郁,配清新嘅鹽味湯底,令蠔嘅鮮味更突出。.🔸沖繩雜果威士忌梳打($68)🔸三得利生啤($58)去到剛好有happy hour買一送一,原來有多款日本水果調酒,口味好香甜,幾好飲。
上星期去咗牡蠣酒場食晚餐
試咗3款日本蠔
好新鮮呀!炸物都好食!
最驚喜係燒飯團~超好味😋
由於平日晚市都幾full
有啲蠔都好快賣哂
建議打嚟預訂定就最好啦~!

🔸北海道知內產($68/pcs)(✳️推介)
生長於北海道津輕海峽,中size,蠔味濃郁,口感爽脆。

🔸愛媛宮漥灣($68/pcs)
鮮甜風味、creamy口感。

🔸兵庫縣室津($68/pcs)

🔸KADOYA炸雞($58)(✳️推介)
🔸唐揚魷魚($78)(✳️推介)
🔸炸薯條($38)

🔸辛味噌燒飯團($38)(✳️推介)

🔸廣島蠔拉麵($128)
🔸沖繩雜果威士忌梳打($68)
🔸三得利生啤($58)
2022-08-09 183 浏览
本來諗住去食牡蠣小屋 但book唔到位 所以就去左呢間同樣都係食蠔🦪🥰又係附近嘅牡蠣酒場 都唔錯!食物種類都幾多 可以叫下唔同類型嘅嘢食😛嗰日去食係新鮮的 食完係冇肚痛肚屙春香🦪 - 肉質肥美爽口 海水味淡 陸高premium🦪 - 肉質飽滿 非常爽口 有海水味華蓮🦪 - 肉質結實肥美 較creamy 蠔味濃郁鮮甜雞脛柳有驚喜 好juicy忌廉好creamy 海膽一般 麵質💯🍻嗰日咁啱燒酌梳打做緊買一送一🤣叫左一杯士多啤梨同一杯柑味試🍓🍊但唔ok 冇果味 酒味都冇 just一杯冰水🍻

嗰日去食係新鮮的 食完係冇肚痛肚屙

雞脛柳有驚喜 好juicy
海膽忌廉意大利麵
忌廉好creamy 海膽一般 麵質💯

万願寺青椒
睇完日本KOL介紹,專登走過來喺銅鑼灣去試,話出名有好多蠔食又好日本feel喎。但嚟到後連令和之怪物同青森味嘅蠔都冇得揀,而且餐牌上明明有海膽牛肉湯生蠔散叫嘅價錢,但個經理話一叫要成個拼盤咁叫(~$600/set),無得就咁一款叫,所以最後我哋都係無叫到。剩係散叫左就咁普通生蠔同埋其他野食。雖然聲稱係日本餐廳,不過環境同服務都比唔到太日本嘅感覺。感覺有啲比個日本KOL(大x與龍x)呃左…特別係服務上,個經理唔知係咪新做,管理得比較差。我哋叫左杯水都等左十幾分鐘再催先拿過嚟,而且想拿個籃去放袋, 都足足提左三四次先拿過嚟。最後關於野食,碗蠔拉麵雖然都幾多份量,有成五隻蠔,不過就偏腥,唔算好食。至於重點嘅生蠔,我哋試左”三重”, “大分”, “北海道知內”, “室津”。整體嚟講都算新鮮,不過每隻嘅味道都差唔多,都係偏重海水味,但size上三重會大過其他好多,室律細到得1/3 size。Anyway, since the service is not on par with other Japanese restaurants, will likely not coming again.

2022-08-06
2022-08-05 186 浏览
今日又比我發現到收工好去處🥰位於銅鑼灣既呢間「牡蠣酒場🦪」從街望上一樓落地玻璃已經被吸引到😎原來呢度主要食來自日本🇯🇵不同海域既生蠔🦪特色料理飲品🍸🥃即刻同好友嗌杯生啤嘆美食先😍生蠔🦪我地點左3款即叫即開生蠔🦪🇯🇵宮城三陸產 $98 大大隻帶頂级蠔味🤤肉厚帶濃濃海水味😊口感濃厚滑溜😋🇯🇵広島牡蠣小町 $68唔好睇佢細細隻🤗清新海水味道再來是清爽蠔味🦪一口一隻好爽😊🇯🇵大分大入島 $99生蠔肉質飽滿肥美😍口感滑溜Creamy😜海水味不重👍 擠點檸檬汁更能突出鮮甜度❤️🦪廣島蠔拉麵🍜 一碗有5隻濃郁美味廣島蠔🦪入口滑溜味道鮮甜🤤麵底口感煙韌彈牙😋湯底唔咸加埋7味粉將口感提升到另一個層次👍另外仲叫左以下串燒送酒🍻🔺鴨肝🦆🔺雞脛柳🐥🔺汁燒鰻魚🐟🔺酥炸生蠔🦪🔺黑豚小肉排🐽🔺玉子免治雞肉🐣

原來呢度主要食來自日本🇯🇵不同海域既生蠔🦪

• 廣島蠔拉麵
  • 汁燒鰻魚
  • 酥炸生蠔
2022-08-01 965 浏览
💁‍♀️25/7/2022(Mon), Dinner🍽又到每個星期一獨自去Chill下既時間🤭~今次黎到 👉 牡蠣酒場一入到餐廳~環境好舒適同寬敞❤~我被安排左坐卡位既位置~睇左一陣Menu~今晚就order左🍽:廣島蠔🦪拉麵 $128大量洋蔥🧅~蒽花同紫菜加上鮮甜既湯底🍲~對於我呢d 🧅黎講~真係食唔停又飲唔停🤩~廣島蠔🦪有5️⃣隻~都算肥大~不過其中有2隻係無乜蠔味😞~其餘3隻蠔身🦪都帶豐富既甜味同埋都好爽滑👍👍👍~胡麻油甘魚🐟刺身 $98胡麻醬加油甘魚既食法比較少見🤔~油甘魚肥美鮮嫩😍~充滿住魚油油香外~加上胡麻醬既食法~原來兩者加埋都好match👍👍👍~Santa Mia🥂Sauvignon Blanc 2020(Chile)$69/杯(Happy hr 買一送一)總括個人食評:比較有少少失望既係~其中有蠔係無乜味🤏但整體黎講~都叫可以值得一試!

💁‍♀️25/7/2022(Mon), Dinner🍽

又到每個星期一獨自去Chill下既時間🤭~
今次黎到 👉 牡蠣酒場
一入到餐廳~環境好舒適同寬敞❤~
我被安排左坐卡位既位置~
睇左一陣Menu~

今晚就order左🍽:

廣島蠔🦪拉麵 $128
真係食唔停又飲唔停🤩~
廣島蠔🦪有5️⃣隻~都算肥大~
不過其中有2隻係無乜蠔味😞~
其餘3隻蠔身🦪都帶豐富既甜味同埋都好爽滑👍👍👍~
胡麻油甘魚🐟刺身 $98
胡麻醬加油甘魚既食法比較少見🤔~
油甘魚肥美鮮嫩😍~充滿住魚油油香外~加上胡麻醬既食法~
原來兩者加埋都好match👍👍👍~

Santa Mia🥂
Sauvignon Blanc 2020
(Chile)
$69/杯
(Happy hr 買一送一)

總括個人食評:
2022-07-25
2022-07-14 1328 浏览
已經第二次嚟呢度食日本蠔。 時令日本蠔水準依舊。 有大約十款日本蠔由$68至$98。我哋兩個人每款都係兩隻兩隻,大約每三隻蠔就其中有一隻蠔真係好似瘦弱有病咁😒我同經理講話呢一隻熊蠔好似唔係咁好😌😌啲佢只係重覆隻蠔係新鮮開出嚟佢😌肥與瘦我都冇辦法🙄🙄除此之外我對佢既蠔係收貨既
2022-07-14
  • 生蠔
2022-04-27 1407 浏览
晚市堂食重開,今晚即刻嚟到之前一試難忘嘅牡蠣酒場食晚餐。上次食剛好係第五波疫情前晚市堂食嘅最後一晚,今晚重遊舊地,百感交集。上次叫咗杯柑威士忌梳打,甜甜哋幾易入口,但好細杯兩吓飲晒。仲有叫咗份炸雞,見到隔離枱啲日本人叫,香味傳到我張枱,我都即刻唔執輸叫返一份,果然香口美味juicy, 而且大大件夠晒飽。睇睇今次嘅menu先,上次見人哋食蒜片欖油生蠔有好多隻,今次我都叫份試下。一份$98蚊,有好多隻蠔,絕對超值今晚啲蠔食落有豐富嘅淡海水味同鮮味,唔會話好重金屬味,after taste有少少礦泉水味個欖油吸收晒蠔同蒜片嘅精華,非常香口叫返杯啤酒送吓菜再先今次都叫咗廣島蠔拉麵,一碗有成5隻蠔,價錢都只係98蚊,非常豐富拉麵煙韌有蛋味,堅魚清湯薄身順口臨走佢仲送咗個杏仁豆腐,好香杏仁味

晚市堂食重開,今晚即刻嚟到之前一試難忘嘅牡蠣酒場食晚餐。

柑威士忌梳打

上次叫咗杯柑威士忌梳打,甜甜哋幾易入口,但好細杯兩吓飲晒。

kadoya炸雞5件

一份$98蚊,有好多隻蠔,絕對超值
蒜片欖油生蠔

個欖油吸收晒蠔同蒜片嘅精華,非常香口

叫返杯啤酒送吓菜再先
Santory Premium Malts

廣島蠔拉麵

拉麵煙韌有蛋味,堅魚清湯薄身順口

臨走佢仲送咗個杏仁豆腐,好香杏仁味
杏仁豆腐

2022-04-22
kadoya炸雞5件
蒜片欖油生蠔
杏仁豆腐
首先我哋2個人叫咗6隻生蠔,每隻$98,侍應連次序都講錯,搞到第一隻蠔就食咗隻重海水味,之後食嗰兩隻變咗完全無味!重點係差不多$600六隻蠔,食完返屋企痾水!真係接受唔到比成$100隻蠔要配喇叭牌🙄到個醃帆立貝薄切,好奇怪地生又唔生,熟又唔熟,完全無帆立貝嘅味道!🫣全晚可以話係最好食嘅係燒明太子,因為只係將佢燒熟🫠所以食完頭兩道菜已經完全無意欲影相!難得過咗疫情可以出嚟食晚飯,終於明白點解星期五即日訂枱仲有位!
全晚可以話係最好食嘅係燒明太子,因為只係將佢燒熟🫠

所以食完頭兩道菜已經完全無意欲影相!

2022-01-18 891 浏览
又嚟返唔到鄉下尋求慰藉系列日本通朋友推薦銅鑼灣呢間牡蠣酒場主打日本牡蠣料理亦有日本直送新鮮生蠔, 當然要嚟試門口位置嘅開放式冰櫃佈滿唔同產地牡蠣睇見都流口水呀~刁草檸檬啫喱 $68三重 $68蒲村 $68三隻都新鮮肥美, 口感CREAMY, 有淡淡海水味,唔使加額外醬汁已經非常好味其中刁草檸檬啫喱味道清新易入口, 亦大大提升咗牡蠣鮮味,酸酸地食落好開胃腌帆立貝薄切 $78配埋魚籽、橄欖油、胡椒等調味, 味道層次豐富蒜片欖油生蠔 $98蒜片欖油生蠔意粉 $128唔小心叫咗兩樣相似嘅菜式味道同樣出色, 生蠔量超多, 蒜味十足又唔會搶咗生蠔嘅鮮味欖油好多配埋番茄仔食其實一D都無油膩感, 仲非常健康添意粉有D辣, 食得惹味過癮牛舌 $38/串必點系列, 厚切入口結實富彈性而且燒得剛剛好, 估唔到連串燒都咁出色沖繩雜果威士忌梳打 $68沖繩雜果梳打 $48酸酸甜甜好好飲略嫌威士忌梳打唔夠酒味啫
又嚟返唔到鄉下尋求慰藉系列

日本通朋友推薦銅鑼灣呢間牡蠣酒場
主打日本牡蠣料理亦有日本直送新鮮生蠔, 當然要嚟試

門口位置嘅開放式冰櫃佈滿唔同產地牡蠣
睇見都流口水呀~

刁草檸檬啫喱 $68
三重 $68
蒲村 $68

腌帆立貝薄切 $78
配埋魚籽、橄欖油、胡椒等調味, 味道層次豐富

蒜片欖油生蠔 $98
蒜片欖油生蠔意粉 $128

唔小心叫咗兩樣相似嘅菜式
味道同樣出色, 生蠔量超多, 蒜味十足又唔會搶咗生蠔嘅鮮味
欖油好多配埋番茄仔食其實一D都無油膩感, 仲非常健康添
意粉有D辣, 食得惹味過癮

牛舌 $38/串
必點系列, 厚切入口結實富彈性
而且燒得剛剛好, 估唔到連串燒都咁出色

沖繩雜果威士忌梳打 $68
沖繩雜果梳打 $48
酸酸甜甜好好飲
略嫌威士忌梳打唔夠酒味啫

牡蠣酒場 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖-----禁🚫晚市的前夕,與好友捉緊食好西的尾巴,嚟咗呢間香港少有嘅日式牡蠣酒場。.叫得牡蠣XX,就知佢地主打各式🦪牡蠣料理,餐牌中除了生食牡蠣,焗牡蠣,仲有西日合璧嘅Fusion菜式。而每位客人嘅前面都有一張標記有日本各地牡蠣種類嘅地圖。▲三津灣極牡蠣 $98▲室津牡蠣 $48▲香草牛油牡蠣 $78▲三重芝士牡蠣 $88▲佐賀縣產三瀨雞腿肉 $46▲牛舌 $38▲牛胸腹肉 $58▲辛辣涼青瓜 $38▲海膽忌廉意大利麵 $198▲博多“甜王”草莓威士忌梳打$68.📋長長嘅一個List,兩個女仔食份量剛好,餐廳行精緻高質路線,而非以量取勝🍴。.牡蠣無論生食熟食都水準極優。生食中尤以清甜滑溜、鮮嫩肥美嘅🦪三津灣極牡蠣最為令人印象深刻,而熟食牡蠣,個人則偏愛濃厚三重芝士口味,入口柔軟肥美,食一隻絕對係會令人意猶未盡。串燒上則推薦🍢三瀨雞腿肉,呢款雞腿🍗係佐賀名物,以法國雞同日本地雞混種培養,特點係脂肪較少,肉質結實富彈性,燒香後啖啖肉汁豐腴💦。主食方面,海膽忌廉意大利麵🍝亦非常不錯。一分錢一分貨,食落柔嫩無腥,鮮甜滑溜。
牡蠣酒場

▲牛胸腹肉 $58
▲辛辣涼青瓜 $38
▲海膽忌廉意大利麵 $198
▲博多“甜王”草莓威士忌梳打$68

主食方面,海膽忌廉意大利麵🍝亦非常不錯。一分錢一分貨,食落柔嫩無腥,鮮甜滑溜。意粉則貌似平凡,但食落帶獨特清酒🍶香氣,同樣令人難忘🍴。

👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowcwb
2022-01-08 312 浏览
我同朋友都好鍾意食生蠔,今次放工特別去到呢間主打食日本產生蠔既餐廳試試。我地揀左食岩手同廣島縣既生蠔,肥嘟嘟既生蠔味道鮮甜完全唔腥,入口creamy得來仲有甘甜既餘韻😆😆想食濃味啲既可以沾埋附上既海鮮醬汁,味道會更濃郁惹味。❤️牛舌串燒❤️牛舌肉味都幾重,咬落彈牙又多汁,最重要喺食唔到有渣,啖啖肉好吃。❤️天婦羅明太子❤️超岩用來做送酒小菜,明太子炸到外層脆卜卜,食落咸咸地幾得意。❤️蒜片欖油生蠔意大利麵❤️生蠔總共有五隻,而且質素一啲都唔差,每隻都夠新鮮。意粉用左辣椒同埋欖油去煮,入口濕潤,帶有少少香辣味,呢個配搭都幾好食。❤️日向夏柑橘梳打❤️❤️鮮檸檬冰燒酌梳打❤️日本燒酒加埋檸檬既配搭幾好,有水果香之餘又唔會蓋過酒味,味道好夾好平衡。平日Happy hour時段仲有酒水買一送一優惠,好抵飲呢!

❤️牛舌串燒❤️

❤️天婦羅明太子❤️

❤️蒜片欖油生蠔意大利麵❤️

❤️日向夏柑橘梳打❤️
❤️鮮檸檬冰燒酌梳打❤️
2022-01-07 1084 浏览
朋友好鍾意日本居酒屋既氣氛同埋食物種類,今次特別帶我來呢間主打食日本生蠔既酒屋happy hour ! 🍺餐廳座位闊落舒適,好岩三五好友圍埋一齊飲野傾計。👭👬店員向我地推介左幾款時令生蠔,分別是來自岩手縣的🦪陸前高田和🦪陸高Premium ,還有餐廳獨家代理的廣島縣🦪三津灣極。每款我們都點了來試試!生蠔每隻都肥美飽滿,味道鮮甜完全唔腥,仲有十分creamy的口感。🌟腌帆立貝薄切帆立貝刺身夾埋咸咸地既鮭魚子一齊食,令鮮味更突出。🌟牛舌串燒&雞腿肉串燒牛舌肉質彈牙有嚼勁,牛味濃厚,會讓人想再encore 呢!烤過的雞腿肉嫩滑多汁,也算不錯。🌟蒜片欖油生蠔意大利麵意大利麵口感煙靭,食落香辣惹味。生蠔份量都唔少,每隻都很鮮嫩。🌟天婦羅明太子咸香既明太子最岩用來做佐酒小食,外層薄脆香口,食落唔油。🌟日向夏柑橘梳打& 鮮檸檬冰燒酌梳打我不太能喝酒所以點了這款酸甜清爽的柑橘梳打。如果喜歡日本燒酒的話不妨試試檸檬加燒酌的配搭,多了一份果香令燒酒喝起來更豐富不單調。

餐廳座位闊落舒適,好岩三五好友圍埋一齊飲野傾計。👭👬

🌟腌帆立貝薄切
帆立貝刺身夾埋咸咸地既鮭魚子一齊食,令鮮味更突出。

🌟牛舌串燒&雞腿肉串燒

🌟蒜片欖油生蠔意大利麵

🌟天婦羅明太子
咸香既明太子最岩用來做佐酒小食,外層薄脆香口,食落唔油。

🌟日向夏柑橘梳打& 鮮檸檬冰燒酌梳打

• 醃帆立貝薄切