2019-06-28
前排同朋友傾起去韓國🇰🇷旅行 傾到想食咩既時候就諗起韓牛🐮 於是忍唔住就係香港搵韓牛食 最後簡咗尖沙咀既牛魔 睇下解唔解到口癮😋牛魔有單點都有套餐 選擇都唔少 我地見有幾款都想試 一於就單點黎食哂去🤣食韓國菜通常都會叫韓式煎餅 見到哩到都有提供 就叫左個泡菜豚肉煎餅試下 煎餅好香口 沒有好重既油份 煎得好好 厚薄適中 邊皮位做到脆身既效果 中間加左木薯粉 口感煙韌 中間有泡菜同紅椒微辣幾惹味 係豚肉份量較少 整體黎講依到既韓式煎餅甚至出色過某些韓國餐廳😋食完咁熱氣既燒肉 飲番碗味道清淡既海帶湯就正好可以中和一下 海帶好多岩哂我美國Prime牛肋骨燒起來香氣撲鼻👃🏻 韓式既做法用左梨汁及醬油等醬料醃製過 肉質更腍滑 食落去肉汁比牛五花更juicy更豐富 味道帶甜甜的 更能人欲罷不能🤤飲品我嗌咗杯鳳梨梳打特飲🍍菠蘿味幾重 感覺清新 梳打配上燒肉清新解膩一流整體餐廳質素比預期中高 侍應服務值得一讚😝 好快手上菜同埋會幫手燒 岩哂我地專係坐係度等食既懶人🤣 溫馨一提 三款配菜都可以免費refill 我地覺得好岩味☺️忍唔住都食咗唔少 我諗我下次都會去食下多幾款韓牛