2012-02-01 377 浏览
感覺好差!個女服務生態度好差又無禮貌,好似好想趕人走咁,講真我地又唔系食佢好多嘢,末夠鈡就要結賬,問佢系咪夠鈡佢就答:"夠鈡!你地要走啦!",佢地人影都唔多隻,吉枱又咁多,唔需要咁呀?食物好一般只有三種菜、一種菇、魚蛋、蟹"樓".......牛肉一份
2012-01-31
2011-12-12 256 浏览
呢間牛陣,果然好講原則,話八點就八點, 就算我地早左到, 佢都要我地係外面等到夠鐘先可以入。但夠鐘, 佢又話未得,要到八點十五分先入得。 之後就開始計九十分鐘。我地點左牛乳湯底+澳洲肥牛。個湯底同肥牛都唔錯, 湯底以甜甜地為主,同埋有D香滑感覺。 肥牛係新鮮,但唔覺得有咩特別。可能因為地方淺窄吧,自助配料方面,真係比官塘果間分店少好多選擇。 丸類/菜類都唔多選擇。丸類雖然係加工食品,但賣相好似好乾身同擺左好耐咁。菜類相對新鮮,有小棠菜、唐生菜、花菇、蕃茄同秀珍菇等。出左去一次之後, 已經唔想再出去拎配料。火焗配料部份比較失望。

我地點左牛乳湯底+澳洲肥牛。

菜類相對新鮮,有小棠菜、唐生菜、花菇、蕃茄同秀珍菇等。

2011-11-22 100 浏览
呢間火鍋食過好多次呢, 真係好愛佢既甜湯底, 好正呀! 不過呢間餐廳只可以任食90分鐘呢, 所以我覺得食得好似好趕下, 但唔食又唔得wo, 因為佢既湯底令我同我既朋友每次食完都念念不忘, 所以令願傾少d計都去烚下呢, 而家佢地又有哈根大師雪糕, 正呀,感覺好抵食呢。呢到牛肉價錢分3級, 即是牛的質素不同,可以係90分鐘內任食,而所有配菜就任取任吃的。除左配菜,佢地重有推出左日式咖啡館飯任"筆"任食, 咁當然試少少好啦, 如果唔係食左少牛就唔抵, 哈哈!!今次同朋友仔去點左鴛鴦湯底-->即甜湯底併蕃茄湯底, 估唔到佢地蕃茄湯底都好濃好好味呢..攪到我間唔中都好想去幫襯佢地一次。我地點最平既牛肉,味道賣相都不錯呢。其他配菜有:青菜、金菇、冬菇、秀珍菇、雞脾菇、豆腐、豆卜、蘿蔔、南瓜、蓮藕、蕃茄、薯仔、粟米、芋頭、翠玉瓜、娃娃菜、油密菜、魚蛋、貢丸、魚柳、芝士腸、蟹柳、魷魚、香腸,都有很多選擇,亦算新鮮。順帶一提, 佢地個套餐價錢唔包汽水呢, 如果要飲, 可以加20元任飲或者10元一罐!
甜湯底併蕃茄湯底

2011-11-02
用餐优惠
其他
甜湯底併蕃茄湯底
  • 甜湯底
  • 蕃茄湯底
2011-10-04 50 浏览
不知道為什麼我的評價未通過openrice審核。。。so。。重來。。。店鋪不大,門口等了很多人,站到我腿酸 才終於排到。。。晚餐的自助 98/位 另收加一, 見到櫃台有寫 東亞銀行信用卡9折,於是買單時9折 等於每人98蚊 免加一和牛是自己點,服務生送過來,如果吃完可以繼續加,但是後面加的幾份 質素就不如第一盤啦,賣相也没有第一盤那麼好看青菜嘛 每家也都差不多 本想多吃些蔬菜,同行的朋友說 哪有人buffet來吃青菜的 當然多吃些肉啦 於是低頭狂吃肉。。。甜品不算太好吃 有幾款布甸 可惜我貪多 拿了一個大塊的 可是好難吃 扔掉又怕服務生嫌我浪費== 冰激淩是dreyers 還算不錯 只是有些flavor很受歡迎, 很快被橫掃一空,也不見服務生來補貨。。。總體覺得食物種類不夠多 只有小小的一片地方 更中意小肥羊 如果去深圳食小肥羊 更便宜 =。=

店鋪不大,門口等了很多人,站到我腿酸 才終於排到。。。

總體覺得食物種類不夠多 只有小小的一片地方
更中意小肥羊
如果去深圳食小肥羊 更便宜 =。=
2011-07-07
2011-07-27 45 浏览
想打邊爐,, 雖然前幾日食完牛陣,, 但都忍唔住再食多次但係呢間好多人,, 等位真係等左好耐!!! 牛肉火鍋buffet - $98/per (另收加一)牛肉切得夠薄,, 輕輕一灼就食得!!牛肉滑,, 而且同麻醬好夾!! 好有日式風味值得一讚既係呢度既蟹柳好有鮮味!! 食到停唔到口仲有任食dreyers雪糕,, 為是晚晚餐添上完美的句號!
想打邊爐,, 雖然前幾日食完牛陣,, 但都忍唔住再食多次

但係呢間好多人,, 等位真係等左好耐!!!

牛肉火鍋buffet - $98/per (另收加一)
牛肉切得夠薄,, 輕輕一灼就食得!!

牛肉滑,, 而且同麻醬好夾!! 好有日式風味

值得一讚既係呢度既蟹柳好有鮮味!! 食到停唔到口

仲有任食dreyers雪糕,, 為是晚晚餐添上完美的句號!
2011-07-26
2011-07-07 87 浏览
因為要預備與柯柏文及博派一眾成員一齊對抗狂派,我等亦都需要補充戰鬥力!早前某牛魔王友人路經旺角,被一陣陣的牛肉香氣所吸引,提議要試一試附近的和牛日式火鍋!而最近戲院的,非於朗豪坊對面馬路的牛陣莫屬!!!預先訂檯了!訂檯時間1930,準時抵步後即可入內,就觀看門面而言,光顧鄰鋪和民的人還要多!被服務員安排於餐廳中間的一張四人檯.餐廳以木紋為主,紅黑間色為副不單止充滿和風感,亦很有鬥牛的感覺!環顧周圍每一檯都放滿牛肉,我等亦急不及待挑選心水火鍋組合!除了和牛混合湯底套餐外,其他的全部都是單款湯底,為求一嚐多重滋味,我們最終決定混合湯底的套餐!收費計法亦是相同!根據所選肉類的級數,越上級的越貴.因為慶祝2011年剛好過了一半,慰勞一下自己!我們決定一試和牛級數的牛肉(雖然還未到最高級的)!落單之前再向店員查詢有關湯底款式種類的問題,可能部份店員還是新人吧,對我們坦言道出不知有幾多款式!再問另一位較資深的店員才得知,除了餐牌之內的,清湯,日式清湯,泡菜及豆乳之外,還有咖哩,蕃茄,等湯底.湯底點了基本的清湯,另外一款則應友人要求試了咖哩.店員後快手的落單了!隨即送上湯鍋!三碟肉類:一碟豚肉,兩款
而最近戲院的,非於朗豪坊對面馬路的牛陣莫屬!!!

嚴陣以待!
不單止充滿和風感,亦很有鬥牛的感覺!
環顧周圍每一檯都放滿牛肉,我等亦急不及待挑選心水火鍋組合!
我們決定一試和牛級數的牛肉(雖然還未到最高級的)!

三碟肉類:一碟豚肉,兩款牛肉.
和牛片!睇到都想再陣內殺敵!
豚肉片,豚味亦可,但在和牛底下算是比下去了!
我及另一位友人先去領取自助配料.其實自助配料選擇不多,菜類數款:如油墨,牛菜,唐蒿,
金菇,杏苞菇,鮮冬菇等.而豆腐只是一般街市貨式!放在水中浸著賣相不太討好.
比較特別的是有提供冬瓜,南瓜!若果我們選的是日式清湯底配合南瓜的話簡直是絕配!

當然,亦有提供烏冬,粉麵等其他主糧.不過就食味及質素而言,只有瓜菜類及菇類較有保證!
最明顯例子:芝士腸沒有芝士!
.....所有火鍋原素集齊後,就是開餐的時候了!

其實對牛沒有研究...什麼m幾m幾的級別真的是吃不出!

而且我亦覺得,以這個價錢可以任食的和牛最多只會比一般的牛好一點吧......
先煮一塊一試!
色澤深,肉味重!脂肪甘香!
比一般手切本地牛or一般澳洲肥牛肉味更覺濃厚!而肉質比較鬆,嫩,輕輕一咬就可以咬開了!
而且油脂部份更覺甘香!隨著入口即化的感覺,不禁的一塊又一塊的接著食下去!
清湯的部份可以清楚試真和牛的食味!不知咖哩湯底又如何?!
確實.在這些標榜日式的食肆還是正正經經點日式湯底會好一點,咖哩湯底味不夠濃,亦不各香辛料的香辣惹味感!
只是一個很普通的師父咖哩湯底...!用來灼幾片豚肉瓜菜算了!
再食一些豚肉!水準都算喜出望外!
薄切煮久了亦不見韌,肉味雖然與普通豚肉不相伯仲,但亦是嫩滑貨式!

可惜的是比起濃香的和牛,真的比下去了!所以吃完了一碟豚肉之後不再追加了!
和牛一角
殺完再到的增援.
經過多次的追加牛肉,我們殺完再食,食完再殺,期間店員等亦不時添茶添湯......最終,隊長還是宣佈向甜品進發,作最後終結!

在牛陣另一最大的引誘,非任食DREYER'S雪糕莫屬!可惜的是我們食雪糕之際己有兩種口味沒有貨了(埋完單先知要提一提店員可以refill 無哂o個種味)而且可以有七彩糖粒,朱古力粒,綿花糖可以diy 自己獨創的雪糕!
各款口味雪糕球十分吸引!
在餘下的口味中最出色應該算是芒果味,不單止果味重,甜度適中,而且內含芒果肉,更添味覺享受!
畢竟任意添加的環境下,我們亦盡量一球接一球地吃了!
趁還有時間,多口的試了甜品部傍的芒果布甸及椰汁糕.
可以不理!......
芒果布甸入口即化,像是吃糊仔般的感覺,剎是難受,味道非甜非香的,吃了半匙連忙吐了,再飲杯茶消除那股怪味!!

椰汁糕的情況還可以接受!但經此教訓後不再想試餘下的JELLY了...
時間己餘下十分鐘,店員隨即送上賬單.我們亦最後多吃一口雪糕後亦告完結!
挺著滿載和牛的大肚子支援柯柏文去也!
2011-07-03
嚴陣以待!
和牛片!睇到都想再陣內殺敵!
豚肉片,豚味亦可,但在和牛底下算是比下去了!
殺完再到的增援.
和牛一角
各款口味雪糕球十分吸引!
色澤深,肉味重!脂肪甘香!
  • 和牛
2011-06-07 33 浏览
在旺角搵食行過朗豪坊見到對面有間牛陣於是去左食,環境都 ok, 地方都好乾淨,可能係新裝修的關係牛肉佢地有幾隻級數選擇我地要左最平果隻,湯底要左蕃茄湯底,原來蕃茄湯係用茄醬開的, 唔係用鮮茄煲出味,仲要越食越酸, 最後要加清湯先至好 d.蔬菜要自己出去攞,唔多選舉, 不過都算新鮮.牛肉碟上, 切到好薄,好快熟, 有 d 似吉野家 d 牛肉.但個湯太濃味, 食唔到有無牛味!豬腩肉好味, 唔鞋口, 不過肥左 d.甜品有 Dreyer's 雪糕.百幾蚊一位任食都算抵,不過限時 90分鐘,仲要一夠鐘就即刻要埋單.如果過時要比多幾十蚊.實在有點離譜左 d.其實火鍋得 90分鐘真係好趕!如果可以改良下就好啦~
在旺角搵食
行過朗豪坊見到對面有間牛陣於是去左食,
環境都 ok, 地方都好乾淨,
可能係新裝修的關係

牛肉佢地有幾隻級數選擇
我地要左最平果隻,
湯底要左蕃茄湯底,
原來蕃茄湯係用茄醬開的, 唔係用鮮茄煲出味,
仲要越食越酸, 最後要加清湯先至好 d.
蕃茄湯底
蔬菜要自己出去攞,
唔多選舉, 不過都算新鮮.
牛肉碟上, 切到好薄,
好快熟, 有 d 似吉野家 d 牛肉.
但個湯太濃味, 食唔到有無牛味!
豬腩肉好味, 唔鞋口, 不過肥左 d.
甜品有 Dreyer's 雪糕.
牛肉
豬腩肉
百幾蚊一位任食都算抵,
不過限時 90分鐘,
仲要一夠鐘就即刻要埋單.
如果過時要比多幾十蚊.
實在有點離譜左 d.
其實火鍋得 90分鐘真係好趕!
如果可以改良下就好啦~

2011-06-06
豬腩肉
今日有朋友從台灣泥已經打左電話去旺角牛陣訂位上到去有個化左藍色眼影既櫃台姐姐好無表情地接代左我之後叫我等一陣我訂八點半八點五十都比唔到位我(打電話去訂位個時仲同我話只保留五分鐘,五分鐘過後去到要重新排隊...)八點四十問佢有位未,佢仲要唔秋唔彩.....今時今日咁既服務態度真係令人把鬼火...最後成班人走左今次係我去個間第二次d店員(某幾個)次次d態度都唔係咁好
今日有朋友從台灣泥
已經打左電話去旺角牛陣訂位
上到去有個化左藍色眼影既櫃台姐姐好無表情地接代左我
之後叫我等一陣
我訂八點半
八點五十都比唔到位我
八點四十問佢有位未,佢仲要唔秋唔彩.....
今時今日咁既服務態度真係令人把鬼火...
最後成班人走左
今次係我去個間第二次
d店員(某幾個)次次d態度都唔係咁好
庆祝纪念
纪念日
2011-03-18 41 浏览
其實食牛陣都食左好多次, 不過食上級和牛就係第一次, 因為之前食埋食埋儲左好多印花, 有$300優惠, 所以今次食最貴既上級和牛! 雖然冇BOOK位, 不過因為6點幾WALK-IN, 所以即刻就有位 味道:上級和牛真係好好味, D牛既花紋一望就知係正野。再加上塊塊都切到一樣厚, 而且又薄一薄, 放落水拖兩拖就食得。脂肪比例又岩岩好, 唔太肥亦唔太瘦, 而且脂肪分佈好平均, D脂肪唔會集中在該片牛既某一個位置。湯底有好幾個選擇, 不過我同朋友都係最鍾意SUKIYAKI湯底。個湯好好味, 而且濃度恰當, D牛拖兩拖之後就直接食得, 可以連醬油都唔洗點。再加上有雪糕任食, 雖然呢間分店唔係HAAGEN DAZS而只係DREYER'S, 不過D雪糕都唔差, 我試左幾隻味都冇一隻係難食既。環境:可能因為比較新, 地方好乾淨。燈光好夠, 雖然唔算得上係豪華裝修, 不過都坐得好舒服。服務:服務好好呀, 係暫時我食過牛陣咁多間分店之中, 服務最好既一間。D牛上得好快, 一落ORDER過一陣就到, 而且D服務員好有禮貌, 不過最慘既係, 個半鐘時間一到, 佢就會催你走。雖然佢咁做唔可以話佢錯, 但係

味道:

環境:

服務:
服務好好呀, 係暫時我食過牛陣咁多間分店之中, 服務最好既一間。D牛上得好快, 一落ORDER過一陣就到, 而且D服務員好有禮貌, 不過最慘既係, 個半鐘時間一到, 佢就會催你走。雖然佢咁做唔可以話佢錯, 但係想食埋果球雪糕先走都食得唔安樂
餐具清潔
SUKIYAKI湯底好好味!
一見到D紋就知正野啦!
D蔬菜都好新鮮
雖然唔係HAAGEN DAZS, 不過DREYER'S都唔差
2011-02-15
餐具清潔
SUKIYAKI湯底好好味!
一見到D紋就知正野啦!
D蔬菜都好新鮮
  • 上級和牛
  • SUKIYAKI湯底
  • DREYER'S雪糕
2011-03-18 28 浏览
尋日同朋友去食飯, 其實睇左少少o係openrice之前gei食評(太子o個間), 都擔心呢間d服務態度唔好, 不過又有d out of my expectation, 我覺得呢間幾好wor...仲有可能唔係開左太耐, 唔會太多人, 唔似其他火鍋店咁嘈order左$178個set, 湯底選擇左"蕃茄"同"甜豉油", 主要火鍋料有和牛同豬, 個豬係出奇地好食, 仲有大概15-20款自助配料, 有烏冬,芝士腸, 豆腐...大致上都好新鮮, 放配料gei地方都好乾淨, 最喜歡個拉麵係獨立packing, 又好好食, 其基本上放咩料入個湯底度都會覺得入味, 個"甜豉油"湯底係幾甜, 值得再order而甜品有"dreyers" 雪糕, jelly, 生果同朱古力噴泉, 唔錯唔錯最要講唔太滿意gei地方係, 由入座計限時食90mins, 但係我地坐低都9pm, 原本10:30pm就係夠鐘, 但係我地得幾個女仔, 間鋪得返幾枱客, 得1-2枱新客, 就唔太須要再提我地走...雖然都係好語氣...但係我地都食緊雪糕啦...

2011-03-16
2011-03-17 28 浏览
家姐生日,去呢度食lunch 任食, 要搭lift上一層,d侍應唔多專心招呼人入坐.我地揀咗1個鐘任食,但又好像唔夠時間,所以又改咗1.5小時任食牛肉~ 好正,encore咗3 次其餘d 菜 , 菇類 ~ so far so good, ice cream ~ okok , encore咗2 次

牛肉~ 好正,encore咗3 次

其餘d 菜 , 菇類 ~ so far so good,
ice cream ~ okok , encore咗2 次

2011-03-15
庆祝纪念
生日
  • 牛肉
2011-02-12 27 浏览
野食又唔多料又唔靚限時90min到左限時真係叫你埋單先之後見你未食完就話唔好意思夠鐘嫁啦不如幫你收左野先就收左你個鍋你想再食都冇之後諗住飲埋杯茶只係坐多2min佢就話真係唔好意思真係夠鐘唔係要收多$50人頭費wa聽到仲唔走人咩真係吹脹飲埋杯茶果2min都唔得唔會再去食囉而且計埋$180一個人係極唔抵食打邊爐冇可能90分鐘囉
野食又唔多

打邊爐冇可能90分鐘囉
2011-02-10
  • none
2011-01-07 102 浏览
We had the famous 60-minutes semi all-u-can hot pot here. We got a pork (HK$58) and a beef 和牛 (HK$108). They provides clear stock for the pot base. We added sweet soy sauce soup base (HK$10 per head). And the final bill was about HK$200. Both pork and beef are not bad, in term of its attractive price. The buffet table provides raw food, such as greens, assorted vegetable, cooked rice, fried rice, ice-cream, and chocolate fondue. Meat inclues frozen fish fillet and meat ball. Sauces
Gyu Jin MK Portland Shop
The menu

Pork
Beef
The buffet table provides raw food, such as greens, assorted vegetable, cooked rice, fried rice, ice-cream, and chocolate fondue. Meat inclues frozen fish fillet and meat ball. Sauces are self-serve base at the buffet table.
from buffet table
raw egg
vanilla & green tea ice-cream
Most people doubt "Can we finish within 60 minutes?". My answer is "Yes" and we took 45 minutes to finished the cooked food and 5 minutes for the ice-cream. The remining 10 minutes was spent for paying the bill and going to washroom.

I think the secret is the strong 電熱板 and efficiciency of their staffs.
2010-12-31
raw egg