2022-10-31 2930 浏览
《台式高質麻辣火鍋🔥》———————————————-#牛駅麻辣火鍋放題 🌶️ -朋友最近帶咗我去呢間CP值極高嘅台式火鍋放題,可以任食120分鐘,而且不少食材由台灣直送🇹🇼-一共有九款台式養生湯底可供選擇,加$48仲可以做鴛鴦湯底,我哋分別揀咗牛駅秘製麻辣鍋同滋補豬筒骨鍋😆 麻辣鍋夠哂惹味,就算嗌少辣都好厲害,嗜辣一族一定要嚟挑戰下😛-套餐除咗有SRF美國特級肩胛肉眼片,色澤超靚,肥瘦均勻,牛味突出🐮 仲包咗美國牛肩胛片、巴西牛脷、美國豬梅肉片、澳洲羊肉片、西班牙五花片等肉類😉 -另外呢間放題店嘅一大特色就係有提供麻辣小龍蝦任食🦞 非常抵食,要去狂掃☺️ Scan QR code仲可以嗌好多唔同嘅火鍋配料,非常豐富~-行出去自助區,亦都有唔少前菜,我哋就攞咗啲海蜇、泡菜同中華沙律,另外亦都可以拎啲丸類同配菜,應有盡有,特別啲嘅例如有鹹蛋流心丸、凍豆腐、蟲草花、食羽衣甘藍等等🌱 主食類亦好有台式風味,例如有新竹米粉、菠菜麵同刀削麵✌🏻-除咗一般飲品之外,佢仲有自家製冷泡茶,重點係連清酒、梅酒、啤酒都係任飲🍻 最後仲有甜品,必點爆漿糍粑,一咬落去就流哂啲黑糖醬出嚟,超正👍🏻 自助區亦有得食軟
《台式高質麻辣火鍋🔥》
———————————————-
#牛駅麻辣火鍋放題 🌶️
除咗一般飲品之外,佢仲有自家製冷泡茶,重點係連清酒、梅酒、啤酒都係任飲🍻 最後仲有甜品,必點爆漿糍粑,一咬落去就流哂啲黑糖醬出嚟,超正👍🏻 自助區亦有得食軟雪糕,分別有抹茶同朱古力味,質地軟熟,大滿足😍
⭐價錢參考:(另收加一)
SRF美國特級肩胛肉眼片任食:$288
🍌抵deal 指數:8/10
2022-10-30 84 浏览
今晚晏左收工決定去打個邊爐先返屋企,係尖沙咀站附近將搵到呢間台式嘅邊爐店,見價錢都OK,而且湯底都有好多選擇,所以一於去試試!湯底方面,由於朋友唔食辣,所以我哋都選咗椰子雞湯底,湯底味道都算濃郁有好香嘅椰子味,而且仲會有啲雞塊喺入邊!肉類、海鮮等等都要喺app度叫而丸同菜嗰啲就可以喺出面自己拎。牛方面,推薦美國牛肩胛片,牛味濃郁,而且唔會太肥,雪花分布平均海鮮方面就推薦脆肉鯇,好脆而且唔會好腥丸嘅種類都好多,比較特別既有芋泥貢丸,好特別既口感飲品選擇都有唔少,例如桂花烏龍茶、白桃烏龍茶,梅酒清酒等,飲茶可以消下膩!出面仲有唔同嘅面類可以選擇,比較特別嘅係有台灣嘅有王子麵,另外仲有唔少甜品同雪糕選擇甜品方面比較推薦牛乳布丁,奶味濃郁!
今晚晏左收工
決定去打個邊爐先返屋企,
係尖沙咀站附近將搵到呢間台式嘅邊爐店,
見價錢都OK,而且湯底都有好多選擇,
所以一於去試試!

湯底方面,由於朋友唔食辣,
所以我哋都選咗椰子雞湯底,

湯底味道都算濃郁有好香嘅椰子味,而且仲會有啲雞塊喺入邊!

肉類、海鮮等等都要喺app度叫

而丸同菜嗰啲就可以喺出面自己拎。

牛方面,推薦美國牛肩胛片,
牛味濃郁,而且唔會太肥,雪花分布平均
海鮮方面就推薦脆肉鯇,
好脆而且唔會好腥
丸嘅種類都好多,
比較特別既有芋泥貢丸,好特別既口感

出面仲有唔同嘅面類可以選擇,比較特別嘅係有台灣嘅有王子麵,
另外仲有唔少甜品同雪糕選擇

甜品方面比較推薦牛乳布丁,奶味濃郁!
2022-10-30 61 浏览
依排天氣涼左梗係要約班fd 打邊爐!甘岩我做facial 樓下就有~做完facial 再食番餐好!佢有三款套餐唔同時間都有唔同價錢除左上面列既野,仲有好多野食野飲係自助區自己拎我地叫左個鴛鴦底椰子雞 & 麻辣(小辣)好耐無食過台式麻辣火鍋小辣都夠辣另一邊椰子味好香肩胛肉脂肪分佈夠平均食落都好有牛味,而且薄薄地好快熟豬肉片都唔錯~仲有雞肉揀都多選擇海鮮類有脆肉鯇,花白同蝦蝦好新鮮又大隻~推介!雲吞都出色,蝦好大隻,皮又夠薄響鈴浸一秒好啦!好夠脆又吸味用黎浸麻辣真係爽到震惹味小龍蝦都係任食!!大大兜任拎~小食泡椒魚皮夠爽!我地叫左幾碟~仲有好多蔬菜類都好新鮮粟米超甜!!估唔到有冰菜同羽衣甘藍第一次打邊爐食法,估唔到有驚喜添丸類選擇多~好多食材都係由台灣直送!每樣試少少都飽啦餐前小菜都有好多款仲有生果添! 兩款生果都好甜岩哂餐後解辣爆漿糍粑,上碟熱辣辣新鮮炸起外皮夠煙韌,入面黑糖漿仲流心好好食又勁夾甜品都有個櫃,估唔到有芋圓~果然係台式牛乳布丁同埋芝士蛋糕味道都幾好!點可以無雪條櫃!!芒果奇異果雪芭個款生果味都幾濃野飲我自己就偏好冷泡茶人蔘烏龍好特別,人蔘味勁重~秋冬岩哂暖下身鐘意飲酒既仲有
依排天氣涼左
梗係要約班fd 打邊爐!

甘岩我做facial 樓下就有~
做完facial 再食番餐好!

佢有三款套餐
唔同時間都有唔同價錢

除左上面列既野,仲有好多野食野飲係自助區自己拎

我地叫左個鴛鴦底
椰子雞 & 麻辣(小辣)

好耐無食過台式麻辣火鍋
小辣都夠辣
另一邊椰子味好香

肩胛肉脂肪分佈夠平均

食落都好有牛味,而且薄薄地好快熟
豬肉片都唔錯~仲有雞肉揀
都多選擇

海鮮類有脆肉鯇,花白同蝦
蝦好新鮮又大隻~推介!

雲吞都出色,蝦好大隻,皮又夠薄
響鈴浸一秒好啦!好夠脆又吸味
用黎浸麻辣真係爽到震

惹味小龍蝦都係任食!!
大大兜任拎~

小食泡椒魚皮夠爽!我地叫左幾碟~

仲有好多蔬菜類都好新鮮
粟米超甜!!

估唔到有冰菜同羽衣甘藍

第一次打邊爐食法,估唔到有驚喜添

丸類選擇多~好多食材都係由台灣直送!

每樣試少少都飽啦

餐前小菜都有好多款
仲有生果添! 兩款生果都好甜
岩哂餐後解辣

爆漿糍粑,上碟熱辣辣新鮮炸起
外皮夠煙韌,入面黑糖漿仲流心
好好食又勁夾

甜品都有個櫃,估唔到有芋圓~
果然係台式
牛乳布丁同埋芝士蛋糕味道都幾好!

點可以無雪條櫃!!
芒果奇異果雪芭個款生果味都幾濃

野飲我自己就偏好冷泡茶
人蔘烏龍好特別,人蔘味勁重~
秋冬岩哂暖下身

鐘意飲酒既仲有梅酒清酒啤酒任飲~~

2022-10-29 105 浏览
秋風起又係時候打邊爐,今日黎位於尖沙咀the one對面既牛駅麻辣火鍋,貪佢方便,價錢又唔貴。餐廳裝潢設計舒適,座位寬敞,員工都好勤力幫忙收碟。自助食物區都好乾淨,竟然仲有台灣既王子麵添,飲品選擇豐富。肉類方面選擇都好多,牛肉有雪花,唔會有過多脂肪部分,另外羊肉都好出色,中意食羊既朋友必點!除左肉類仲有提供海鮮,海蝦夠大隻,而且蝦肉同殻分離,一食都知唔係平價貨。仲有大蜆選擇!而覺得全場最好食既係蝦滑同墨魚滑,打到好厚身同夠膠,煙煙韌韌好好食!熟食方面仲有小龍蝦,性價比非常高!
餐廳裝潢設計舒適,座位寬敞,員工都好勤力幫忙收碟。
自助食物區都好乾淨,竟然仲有台灣既王子麵添,飲品選擇豐富。
熟食方面仲有小龍蝦,性價比非常高!

今次要同各位推介嘅就係依間位於尖沙咀b出口附近嘅牛駅火鍋放題🥳✨每次同朋友放工經過嘅時候,都會見到呢間餐廳排滿左人,人氣超高,於是今次同朋友過嚟食個晚飯,實在太鍾意食放題嗰種任飲任食嘅感覺😆👍🏻依間餐廳有服務,都環境同埋嘢食方便都一流😛 首先餐廳每一個職員嘅服務態度都超級熱情,而且上菜嘅速度勁快,只要你食得落都可以狂食🤣 加上座位好闊落同埋乾淨,食得安心又放心!重點係嘢食超級多元化,除咗有唔同嘅牛肉可以任食之外,最重要嘅係麻辣小龍蝦都係任食,出邊食一碟都幾百蚊,依度居然可以狂食🥳仲有好多小食、前菜、同埋嘢飲、梅酒任拎,我最推介嘅小食係麻辣鳳爪,酸酸甜甜超級開胃😛依度嘅牛肉就係主打,每一件都好鮮嫩,特別係牛肩肉,牛肉味好濃🙆🏻‍♀️推介各位陪住芝麻醬食,令到牛肉嘅味道更加突出😛❤️‍🔥

加上座位好闊落同埋乾淨,食得安心又放心!

推介各位陪住芝麻醬食,令到牛肉嘅味道更加突出😛❤️‍🔥
2022-10-27 75 浏览
黎左呢間未試過比較新既邊爐店,叫左睇落比較特色既鳳梨苦瓜湯底,同埋一個穩陣既蕃茄湯底~🍍🍅出去行一圈,見到d野都齊全,有唔同既醬汁配料,有手吮雪糕有支裝雪條,有清酒梅酒同熱食,仲有甜品櫃同candy bar, 係任食既基礎上係絕對合格有餘!之後就到湯底,個人覺得鳳梨苦瓜就係偏清淡健康既選擇,個味會食到鳳梨苦瓜但絕對就唔係搶味既果種,適合想食到原食材味道既大家~(蕃茄湯就係穩陣唔特別講)之後就講下佢哋既食物!佢地既牛肩胛,牛脷同豬梅肉質素都好唔錯!基本上叫呢幾種肉加魚都已經好夠肉食🤣🤣另外呢到既花膠係大大塊,用黎淆湯再食都好唔錯!原條蟹棒都係正宗!然後熱食呢我特別推介呢個黑糖糍粑,出面好多糍粑都有個問題,就係好易凍,而如果唔小心攤左陣,淋上去既糖漿就變左一pat 野好奇怪!但係呢到既糍粑糖漿係包係入面流心,一來無咁易怕凍,二來係咁樣食就會保留番糍粑糖漿既質素!番叫左幾次!最後就講下甜品,個人特別推介佢個焦糖布甸🍮,平時任食既甜品櫃好多時都係好普通無咩期望,但呢個焦糖布甸真係好好味!佢既甜味蛋味都好香,我同朋友總共食左7個!

2022-09-27
2022-10-27 49 浏览
最近開始轉涼 又係打邊爐嘅時候啦🥰 去咗牛駅- 台式火鍋店 有唔少食材由台灣直送🤣 佢哋嘅火鍋放題仼食 好多選擇啊😍 A餐包美國牛肩胛片ෆ巴西牛脷托ෆ美國豬梅肉片ෆ澳洲羊肉片ෆ花雕酒雞翼✨ 湯底有麻辣✧豬骨✧蕃茄✧胡椒豬肚✧椰子雞✧牛骨湯…🌶 我們點選了蕃茄湯底 味道很濃郁和足料☺️ 令肉類淥熟後仍然保持肉質鮮嫩😋 先講牛肉部分 牛肩胛脂肪含量適中 油花分佈均勻🥩 豬梅肉片肉質厚實軟嫩 還有羊肉片也很美味🤍 在自助區域 也有很多前菜|蔬菜|丸|麵類🥬 仲有糍粑同麻辣小龍蝦🦞.ᐟ‪‪.ᐟ 真係超多選擇啊😬 前菜有泰式鳯爪˶泡菜蘿蔔˶枝豆˶雞翼尖👍🏻最喜愛鹹蛋流心丸|芝士小籠包|海蝦 ˶ ̇ᵕ​ ̇˶ 爆漿 好正啊😝 海蝦好鮮甜 大大隻🦐 不得不提仼食麻辣小龍蝦 辣味很濃郁入味😆 色澤鮮美 好吸引♡另外 飲品有自家製嘅冷泡茶◦果汁◦汽水🥤 連清酒◦梅酒同啤酒都係仼飲🍻 甜品是馬卡龍/軟雪糕/雪條/芋圓/奶凍🍮 很滿足啊 推介大家嚟試吓🍦

打邊爐黎講最中意就係食台灣style既任食🤤除左牛大人又有一間非常不錯既台式火鍋店~第一次黎試左最平既任食美國牛肩胛set🥓HKD248一位 任食120分鐘✨雖然最平但依款牛既品質好不錯 油花分佈平均好嫩又重牛味🫰🏻手機落單仲可以每件每件咁樣落 驚唔岩食都可以每樣試下 試岩就瘋狂落單XD湯底🍲有九款湯底揀 我地揀左牛駅秘製麻辣鍋🌶️辣度都可以再揀 廢廢既我地就揀左少辣🤣依個湯底好香濃 食物唔洗再點醬油食都好夠味火鍋配料🥢海鮮都有好多選擇有沙白 魷魚🦑海蝦🦐 墨魚仔🐙同脆鯇魚片🐠沙白同海蝦我地係瘋狂encore 沙白好鮮甜又大隻海蝦煮住都無縮水大大隻 蝦頭仲有好多膏自助區仲有麻辣小龍蝦任食🦞🦞🦞仲有好多台灣直送既火鍋配料🍢好似有芋泥貢丸 🍡鹹蛋流心丸 水餃🥠雲吞 王子麵新竹米粉等等味道全部都係水準之上 口感好紮實而且其他火鍋店好少見✨冷盤小食🥢由於食麻辣鍋實在太挑戰自己👧🏻辣到呀媽都唔認得 好彩佢地有好多冷盤小食比我解下辣~欣賞佢地連小食都唔馬虎仲要整得幾好味泡菜蘿白 麻辣豬脷 泰式鳳爪同埋哈密瓜🍈任夾見熱食區有台式肉燥飯🍚就算好飽都忍唔住拎左碗返去食~甜品🍨好多款雪條🍫甜品櫃仲有雪米糍
打邊爐黎講最中意就係食台灣style既任食🤤
除左牛大人又有一間非常不錯既台式火鍋店~
第一次黎試左最平既任食美國牛肩胛set🥓

仲有好多台灣直送既火鍋配料🍢
味道全部都係水準之上 口感好紮實而且其他火鍋店好少見✨

冷盤小食🥢
由於食麻辣鍋實在太挑戰自己👧🏻
辣到呀媽都唔認得 好彩佢地有好多冷盤小食比我解下辣~
欣賞佢地連小食都唔馬虎仲要整得幾好味
泡菜蘿白 麻辣豬脷 泰式鳳爪同埋哈密瓜🍈任夾
見熱食區有台式肉燥飯🍚就算好飽都忍唔住拎左碗返去食~

甜品🍨
好多款雪條🍫甜品櫃仲有雪米糍 牛奶布甸 馬卡龍任拎
仲有自助雪糕機🍦當日有朱古力同抹茶味 味道都幾濃
最驚喜有糍粑同芋丸仙草可以食
糍粑用手機落單 即叫即炸 熱辣辣一咬有黑糖流心
芋丸仙草都有驚喜 芋丸好似係自家製食到好濃芋頭味口感煙un✨細細碗但都有成4-5粒~

飲品🥤
有自家製冷泡茶🥃汽水🥤果汁🧃咖啡機☕️仲有清酒🍶梅酒啤酒🍺任飲
試左桂花烏龍同洛神花茶 茶味濃郁食麻辣野好解渴!!
2022-10-13
今日介紹嘅係近期食過CP值最高嘅台式火鍋放題🤤 平時經過已經成日見到大排長龍 今晚嚟到都唔例外 大家想試記得book位😆 店員帶我哋入座後估唔到入面咁大 有咁多位 仲要座無虛席😱 相信係因為呢到120分鐘任食價錢都係$208起 而且食物款式超級多 而且多款食材都係由台灣直送😜一共有九款台式養生湯底可供選擇 花多眼亂可以好似我哋咁揀鴛鴦湯底🤤 我哋揀左清甜椰子雞湯同埋冬瓜瑤柱豬骨煲😋 椰子湯底就咁飲都超正 好香甜 仲有雞件食👍🏻 冬瓜瑤柱豬骨煲真係好多瑤柱粒 冬瓜索哂湯好腍好入味😽同好多台式火鍋店一樣 scan QR code揀食物😆 入面有多款肉類 海鮮 小食同火鍋配料等等🥰 我哋挑選嘅套餐係最平嘅美國精選牛 但係肉類嘅質素出乎我意料之外咁好🙊 美國牛肩胛肉色澤好靚 肥瘦均勻有肉味👍🏻 牛脷雖然細塊但係好爽口👅 其餘嘅豚肉同羊肉都好高質 超抵食😋 海鮮方面選擇亦都好多 而且好新鮮🤓 海蝦非常彈牙 仲有原條大大條蟹棒😱出面當然唔少得自助區 有多款出面少見嘅台式丸類同各式各樣嘅蔬菜🥰 另外設有熟食區 除咗有無限任食嘅麻辣小龍蝦🦞 亦都可以自製鹽酥雞滷肉飯 真係應有盡有🤩甜品同飲品方面都係一

甜品同飲品方面都係一大特色 甜品有自助雪糕機 仲要係朱古力同抹茶味 仲可以無限添加topping 已經超正🤤
另外仲有多款一口法式甜品同多款雪糕雪條 真係滿足晒想食甜品嘅心❤️ 唔想食凍嘅仲可以任食紅糖糍粑 紅糖係糍粑入邊 流心架超有誠意🤩
飲品方面都有幾個雪櫃 有各款台式冷泡茶
罐裝飲品之外 竟然仲有任飲啤酒 梅酒同清酒🍶
200幾蚊有咁豐富嘅食物 而且質素甚高 難怪有咁多棒場客🌟
尖沙咀打邊爐120分鐘食到飽☺️SRF美國特級肩胛肉 $288包嘅嘢都好多,雞翼、手打蝦滑、西班牙五花片、手打墨魚滑、美國豬梅肉片、青口牛筋、羊肉片、墨魚滑!CP值來講都算高☺️👍🏻我哋叫咗冬瓜瑤柱豬骨,相對比較健康,消暑清涼🥶就算打邊爐都冇咁熱氣啦~個湯底都幾甜,瑤柱嘅份量好多🤣有時食食吓都會食到啲瑤柱粒🤣出邊自助區域都有好多選擇,沙律、蔬菜、肉丸、小食等等都有,而且嘢飲嘅區域都好大,選擇眾多、以及仲有清酒,梅酒,啤酒任飲!🥂甜品區域好吸引我😆💕除咗一般有嘅豆腐花、蛋糕仔、雪糕等之外,竟然仲有馬卡龍😍而且感覺佢係韓式嗰種肥馬卡龍,雖然係任食,但個味道都唔差,仲有三四款口味添‼️🙌🏻打邊爐嘅配料都幾好食😋肉類選擇多,海鮮亦都唔少,特別沙白、手打、蝦滑同墨魚滑都好好食😊encore左好多次!手機落單仲有好多款唔同嘅嘢食,而其中一樣好特別嘅就係糍粑任食😍黑糖甜甜地嘅味道,真係食到好上癮!整體來講人均消費二百幾都算抵~
尖沙咀打邊爐120分鐘食到飽☺️

SRF美國特級肩胛肉 $288

個湯底都幾甜,瑤柱嘅份量好多🤣有時食食吓都會食到啲瑤柱粒🤣

整體來講人均消費二百幾都算抵~

2022-10-25 46 浏览
尖沙咀新開一間台式火鍋聽講仲有小龍蝦任食同清酒任飲朋友想打邊爐,就一於試下新餐廳麻辣鍋+椰子雞鍋首先麻辣鍋要左小辣真係好夠辣,滿鍋紅通通好多花椒夠晒麻,個湯底真係愈煮愈辣最後食蔬菜吸引辣油真係辣得好過癮椰子雞鍋夠清甜,可以中和麻辣鍋既辣煮栗米食真係勁正,呢間餐廳蔬菜夠新鮮煮出黎好清甜小龍蝦食得辣先好食🤩因為真係夠辣夠麻蝦肉好彈牙仲有伴碟既萵筍同木瓜好吸汁,正前菜出邊有好多配菜任夾除了大路既丸、腸仔同蔬菜仲有前菜同生果前菜入邊最愛泰式雞爪仲要脫骨啖啖肉火鍋配料牛肉好有牛味,7上8下就已經熟任食既鴨血好嫩滑,吸湯一流海鮮有鮮蝦、脆肉鯇、特長蟹柳最後甜品一定要叫佢既流心糍粑即叫即炸,小心咬開入邊係滿滿既黑糖漿👍🏻
尖沙咀新開一間台式火鍋
聽講仲有小龍蝦任食同清酒任飲
朋友想打邊爐,就一於試下新餐廳

麻辣鍋+椰子雞鍋
首先麻辣鍋要左小辣
真係好夠辣,滿鍋紅通通
好多花椒夠晒麻,個湯底真係愈煮愈辣
最後食蔬菜吸引辣油真係辣得好過癮
椰子雞鍋夠清甜,可以中和麻辣鍋既辣
煮栗米食真係勁正,呢間餐廳蔬菜夠新鮮
煮出黎好清甜

小龍蝦
食得辣先好食🤩
因為真係夠辣夠麻
蝦肉好彈牙
仲有伴碟既萵筍同木瓜好吸汁,正
前菜
出邊有好多配菜任夾
除了大路既丸、腸仔同蔬菜
仲有前菜同生果
前菜入邊最愛泰式雞爪
仲要脫骨啖啖肉

火鍋配料
牛肉好有牛味,7上8下就已經熟
任食既鴨血好嫩滑,吸湯一流
海鮮有鮮蝦、脆肉鯇、特長蟹柳

最後甜品一定要叫佢既流心糍粑
即叫即炸,小心咬開
入邊係滿滿既黑糖漿👍🏻
2022-10-25 77 浏览
入咗 List 好耐的任食火鍋放題。個午餐$138/人,有120分鐘都算抵。我哋主打食牛肉,試咗個最平的,肉類品質都ok。環境衛生都唔差,可以再試。自助櫃檯都好多選擇,條芒果雪芭好好味
🦞 任食小龍蝦火鍋放題吃到飽🌶 突然很想吃麻辣火鍋,朋友推介位於尖沙咀的台式火鍋放題店晚餐,餐廳不少食材由台灣直送; 小龍蝦、糍粑、蔬菜、丸類、甜品、清酒和梅酒等都可任飲任食2小時。先介紹一下套餐,餐廳供應3款套餐,分別是「美國精選牛」、「SRF美國特級肩胛肉眼片」和「特上牛小排」。這次來實測一下平價之選美國精選牛套餐,每位$248 (另設加一服務費)🥘 湯底湯底共9款,推薦必試招牌「牛駅秘製麻辣鍋」,湯底材料由四川直送,湯底濃郁,麻辣鮮香,辣度十足,嗜辣者必點。鴛鴦湯底拼了一個清甜椰子雞鍋,湯底味道香甜清潤,滋潤美味。📱 QR code 下單類別:肉類雞、牛、豬、羊及海鮮樣樣齊,更有餃子、滑類和甜點。每款材料都新鮮,個人心水推介 : 🐮美國牛肩胛片、🐷西班牙五花片、🐏澳洲羊肉片。✨ 鴨血 - 感覺吃麻辣鍋必點,因為這兩款是最佳拍檔,鴨血滑而結實,好吃。✨ 紅糖糍粑- 是必點單項,外層酥脆,內裡軟糯,包著紅糖醬,非常好吃。🥗 自助區(熟食、醬料、蔬菜、丸類、飲品及甜品都歡迎自取)醬料:自家混醬最開心,店中有十多款醬料,可混出個人最獨特口味。蔬菜豆制品類 : 有生菜、白菜、粟米、南瓜、蓮
🦞 任食小龍蝦火鍋放題吃到飽

🥘 湯底

📱 QR code 下單類別:
🐮美國牛肩胛片、🐷西班牙五花片、🐏澳洲羊肉片。

🥗 自助區(熟食、醬料、蔬菜、丸類、飲品及甜品都歡迎自取)

蔬菜豆制品類 : 有生菜、白菜、粟米、南瓜、蓮藕、淮山、千層豆腐、豆卜等。

🍡 丸類及主食類:芋頭貢丸、冬蔭功丸和咸蛋黃丸都比較特別,咸蛋黃丸咬開時有蛋黃餡,讓人充滿驚喜。主食更有王子麵、出前一丁及烏冬,必定能讓你飽著離開。

🍶 飲品:除了自家製茶類、汽水、果汁、咖啡外,還有清酒和梅酒都是任飲,大家不妨亦淺酌一杯。

🦞 熟食:必食的麻辣小龍蝦和麻辣青口,味道麻中帶辣,吃著非常過癮。另外還有鹽酥雞及、麻辣豬脷、醉雞翼尖、枝豆及糖水等。

🍦 甜品:店內有多款迷你凍餅、乳酪及雪糕。當然最讓筆者期待的是自家唧唧軟雪糕,當日有抺茶及朱古力口味,唧出完美圈圈不是夢,快來挑戰一下身手吧!

🔸小總結:
台式火鍋店鄰近鄰尖沙咀港鐵站,不少食材由台灣直送 。120分鐘任點任食吃到飽,價錢實惠抵食。店內清酒,梅酒,啤酒任飲,順便一提,餐廳有提供圍裙,非常貼心。

👅味道:4.7/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.8/5
🍽 餐廳:牛駅麻辣火鍋放題
🌐地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

2022-10-19
2022-10-24 56 浏览
12點去食lunch,朋友先到攞位,跟住我10幾分鐘後到問個男經理嘅人關於湯底嘅嘢。佢講,嘩!依家先點湯底,你慢慢等啦!到12點45分左右攞張單叫埋,話1:30pm截單,2點交枱(但電腦係無截單,一直用QR code 都落到嘢,所以都唔為意已經夠鐘)。同朋友傾計無睇時間,到2點過3,4分鐘個男經理一嚟就話夠鐘,無問過即開始執枱,見碗同鍋重有嘢食,唸住唔浪費快快食埋,佢竟然同門口講,重唔肯走呀!咁我哋即刻起身走。未試過放題唔係10幾分鐘前提一提就夠鐘,呢度一嚟即趕你走。嘢食方便同普通台式放題差不多,不過上星期去朗豪坊食嗰間就好禮貌好多。我唔會再嚟囉!
2022-10-24 71 浏览
天氣轉涼,好適合同朋友去打邊爐😀今日第一次黎到牛駅,餐廳都好大,座位好闊落呢度有三個set揀,今次小試牛刀,試一試最平個個先😗邊鍋配料有部分用機落單,菜同丸類就出面拎出面都仲有其他熟食前菜😋竟然有小龍蝦任食🤭野飲方面都好多選擇,仲有幾款啤酒前菜方面,醉豬手同魚片都可以一試美國牛肩胛片好食,淥一淥就食得又唔會靭呢個價位有牛脷托真心驚喜,好爽好好食豬肉片食落都唔會乾身,肉質不錯海鮮黎講蜆幾新鮮,墨魚仔都爽脆蔬菜都新鮮其他丸類就正常,打邊爐都一定會食仲有甜品雪糕食🤭總括黎講,一班朋友黎食飯吹水,呢間任食邊爐係唔錯嘅選擇
天氣轉涼,好適合同朋友去打邊爐😀
今日第一次黎到牛駅,餐廳都好大,座位好闊落

呢度有三個set揀,今次小試牛刀,試一試最平個個先😗

邊鍋配料有部分用機落單,菜同丸類就出面拎

出面都仲有其他熟食前菜😋竟然有小龍蝦任食🤭

野飲方面都好多選擇,仲有幾款啤酒

前菜方面,醉豬手同魚片都可以一試

美國牛肩胛片好食,淥一淥就食得又唔會靭
呢個價位有牛脷托真心驚喜,好爽好好食
豬肉片食落都唔會乾身,肉質不錯
海鮮黎講蜆幾新鮮,墨魚仔都爽脆

蔬菜都新鮮
其他丸類就正常,打邊爐都一定會食

仲有甜品雪糕食🤭

總括黎講,一班朋友黎食飯吹水,呢間任食邊爐係唔錯嘅選擇