2022-11-03 42 浏览
今日放工約好友去牛川食和牛燒肉放題😍餐廳環境寬敞舒適,枱同枱之間有足夠距離,好啱同知己好友一邊燒肉一邊吹水。尊貴A5日本和牛放題 $458(成人)既然選了和牛放題,當然就主打啦和牛去回本啦。唔同部位嘅A5 熊本黑毛和牛都可以食到,有牛肩胛,牛頸脊,牛五花,牛小排,牛冧,千本筋期間限定,油花好均匀,肉質軟腍,重油脂嘅,入口即溶,好讚👍🏼首先先上送嘅日本A5和牛拼盤,比你試下唔同部位嘅口感先,之後自己可以無限追加。送海鮮拼盤(位)有大蝦,扇貝,甲羅燒,牛油配扇貝一流,大隻厚肉又鮮甜,唔錯😙甲羅燒燒到少少乾身就食得🦀,鹹鮮味岀眾,配埋多士食好正。和牛美人玉子🥚(頭盤)送嘅和牛都係靚嘢,油花均勻,入口即化,加上蛋液,更滑身。送嘅和牛沙律(頭盤)日本飛驒牛刺身,如果食唔慣生肉,係爐上輕輕一燒,肉味香濃又juicy帶甜, 正呀🥹我哋仲試咗A4熊本黑毛和牛肩梅花,A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉,霜降安格斯牛五花☺️,霜降安格斯牛頸脊等等,質素都好好,唔同嘅部位有唔同嘅風味同口感,啱晒牛魔王食番夠本😋厚薄牛舌都有得點,鍾意有口感同有嚼勁嘅可揀厚身,牛味濃郁,越食越滋味。當然仲有刺身放題,有三文魚,呑拿魚,帶
尊貴A5日本和牛放題 $458(成人)
既然選了和牛放題,當然就主打啦和牛去回本啦。
送海鮮拼盤(位)
甲羅燒燒到少少乾身就食得🦀,鹹鮮味岀眾,配埋多士食好正。
和牛美人玉子🥚(頭盤)
送嘅和牛都係靚嘢,油花均勻,入口即化,加上蛋液,更滑身。
送嘅和牛沙律(頭盤)
當然仲有刺身放題,有三文魚,呑拿魚,帶子,北寄貝,赤蝦,八爪魚🦑等,魚生肥美鮮甜,最愛帶子啖啖肉,仲有多款壽司炸物比你揀,我哋仲叫左清酒同辣酒煮蜆,燒菠蘿🍍,榴連炸彈,日本甜番薯🍠,勁多野食,好彩我哋lunch只係食左個包先可以食番夠本😂
點都要食番少少澱粉質落肚😂,最後再叫咗碗壽喜燒烏冬,烏冬煙韌又索湯,食完暖笠笠。
最後仲有movenpick 雪糕,為呢餐畫上完美句號🫶❤️
2022-11-01 47 浏览
今日黎到位於銅鑼灣嘅牛川日本和牛專門店食飯,依間餐廳係以燒肉為賣點,當中佢地嘅和牛燒肉放題一向都大受好評。我地今次就叫咗尊貴和牛放題,依個放題包和牛,海鮮,其他肉類等等。首先上碟嘅係和牛拼盤,有各款唔同部位嘅和牛,由淡味開始食到濃味,每款肉都有佢嘅特色,唔少都有獨特嘅口感同油脂等等。海鮮頭盤有蝦,扇貝同甲羅燒等等,一次過食到唔同款式嘅高質海鮮。肉類有牛舌,安格斯牛,牛五花等等,當中嘅牛舌更加係非常之有口感,牛肉味道非常突出。炸物有吉列蠔,炸雞翼等等,當中嘅吉列蠔炸得幾出色,外皮唔會太厚,入口又唔會太膩。最後就係去到食雪糕嘅環節,我覺得比較有特色嘅係榴連雪糕,榴連味香濃,入口唔會覺得太甜。整體黎講,今餐嘅質素真係好高,每款食物嘅味道都唔錯。📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓#銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongr

海鮮頭盤
有蝦,扇貝同甲羅燒等等,一次過食到唔同款式嘅高質海鮮。

肉類

炸物

整體黎講,今餐嘅質素真係好高,每款食物嘅味道都唔錯。

📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

#銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday
  • 甲羅燒
2022-10-31 45 浏览
💫尊貴A5日本和牛放題 .🌟海鮮拼盤海鮮拼盤係成個放題唯一冇得再點嘅項目🫢有帶子、生蠔🦪、蝦🦐、甲羅燒🦀帶子同生蠔大大隻 入口有淡淡的海水味 鮮味十足最令人興奮嘅係有甲羅燒食店員教我地攪勻蟹膏、蟹子、蟹肉同蛋先至燒🤤.🌟和牛美人玉子呢個頭盤會跟一隻日本蛋🥚將和牛燒到七成熟再點生蛋食 非常滋味😛.🌟日本A5和牛拼盤呢個咁吸引嘅和牛拼盤絕對係重點!😎拼盤包括牛肩胛、牛頸脊、牛五花、牛肩梅花、稀有汁燒千本筋、牛冧、牛小排不同部位肉🐮當中我最推薦牛肩胛🥩牛肉味濃郁而且好甘香 有入口即溶嘅口感質素好比日本嘅高級燒肉店.🌟和牛沙律拼盤估唔到連沙律都加入左和牛薄切嘅和牛輕輕燒熟 保持粉嫩顏色加埋其他蔬菜清新開胃🥗.🌟日本飛驒牛刺身飛驒牛刺身真係好少見同特別 唔係間間燒肉店都有得食🤩估唔到唔使去日本都可以食到😍相信要對貨源信心十足先會提供俾客人牛肉刺身好腍有牛肉味冇羶味 值得一試.除咗以上和牛之外仲有其他食品例如刺身有三文魚、吞拿魚、帶子等等 非常新鮮🤭壽司都好多選擇🍣至於燒肉除左主打嘅牛肉之外 仲有豬肉、同雞肉任揀熟食亦都有清酒煮蜆及辣酒煮蜆🍶炸物有炸生蠔、炸榴槤球、炸鮮奶卷等等 非常豐富仲有飯🍚同
💫尊貴A5日本和牛放題
🌟海鮮拼盤

海鮮拼盤係成個放題唯一冇得再點嘅項目🫢
有帶子、生蠔🦪、蝦🦐、甲羅燒🦀
帶子同生蠔大大隻 入口有淡淡的海水味 鮮味十足

最令人興奮嘅係有甲羅燒食
店員教我地攪勻蟹膏、蟹子、蟹肉同蛋先至燒🤤
🌟和牛美人玉子

估唔到唔使去日本都可以食到😍
相信要對貨源信心十足先會提供俾客人
牛肉刺身好腍有牛肉味冇羶味 值得一試
除咗以上和牛之外仲有其他食品
例如刺身有三文魚、吞拿魚、帶子等等 非常新鮮🤭
壽司都好多選擇🍣

至於燒肉除左主打嘅牛肉之外 仲有豬肉、同雞肉任揀
熟食亦都有清酒煮蜆及辣酒煮蜆🍶
炸物有炸生蠔、炸榴槤球、炸鮮奶卷等等 非常豐富

仲有飯🍚同烏冬🍜可以點選 唔怕唔夠飽

最後仲可以每人一杯雪糕做甜品🍨
有極受歡迎嘅Movenpick雪糕同日本雪糕 大滿足!

餐廳空間十足 坐得非常舒適
店員亦好有禮貌 又會介紹食物嘅食法
令到客人可以更易品嚐到食物嘅好食之處 值得一讚👍
2022-10-31 46 浏览
朋友生日一早預訂咗個高質日式和牛燒肉店慶祝,尊貴A5日本和牛放題套餐 💰4️⃣5️⃣8️⃣/位,任食120分鐘,放題主打有牛匠岩手黑毛和牛同熊本黑毛和牛🤩 🦀海鮮頭盤冰鎮海鮮拼盤有甲羅燒、墨魚、大蝦同牛油扇貝甲羅燒︰放上爐上燒5分鐘,濃郁又Creamy嘅蟹膏放蒜蓉包食,口感好豐富,係我至愛🥗和牛沙律新鮮沙律菜配上軟薄燒和牛片,好有和風味🐮和牛頭盤九式9款和牛有分別有 ✨A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉✨A4牛匠岩手黑毛和牛牛肩梅花✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧✨A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排✨A5熊本黑毛和牛牛五花片✨A5熊本黑毛和牛牛頸脊✨A5熊本黑毛和牛牛肩胛✨A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋✨A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條試哂咁多款想再encore可以透過QE code落單 牛頸脊油膩味最香,入口即溶🤤牛味較濃有牛腰肉,脂肪含量最高牛壺漬牛肋條炆得好淋,食落膠質滿滿🥰稀有部位嘅千本筋係期間限定和牛美人玉子薄燒燒至7-8成熟,再蘸上日本蛋液食更香燒物除咗有肉類可選,仲有清酒煮蜆、燒菠蘿等🍣刺身 • 壽司 • 炸物刺身好新鮮我哋點咗兩 round,仲有日本飛彈牛刺身🤩蘸上柚子醋味道更突出,仲點咗燒牛肉他他、吞拿魚

🦀海鮮頭盤
冰鎮海鮮拼盤有甲羅燒、墨魚、大蝦同牛油扇貝

🥗和牛沙律
新鮮沙律菜配上軟薄燒和牛片,好有和風味

🐮和牛頭盤九式
✨A5熊本黑毛和牛牛肩胛
✨A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋
✨A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條

試哂咁多款想再encore可以透過QE code落單
牛頸脊油膩味最香,入口即溶🤤
牛味較濃有牛腰肉,脂肪含量最高
牛壺漬牛肋條炆得好淋,食落膠質滿滿🥰
稀有部位嘅千本筋係期間限定
薄燒燒至7-8成熟,再蘸上日本蛋液食更香
燒物除咗有肉類可選,仲有清酒煮蜆、燒菠蘿等

🍣刺身壽司 • 炸物
刺身好新鮮我哋點咗兩 round,仲有日本飛彈牛刺身🤩蘸上柚子醋味道更突出,仲點咗燒牛肉他他、吞拿魚蓉脆脆同炸和牛餃子等

飲品 • 甜品
有多款韓國罐裝飲品、啤酒、自家製冷茶
甜品有movenpick雪糕,我哋就揀咗香港製檸檬芝士味同Tiramisu味雪糕

🎈牛川日本和牛專門店🎈
訂座電話:2117 4267 /6263 4976

2022-10-31 35 浏览
📍 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓去銅鑼灣揾野食真係要娟窿娟罅,今日就去到金利文廣場三樓到食日式燒肉。😍😍😍😍餐廳好乾淨,一入去唔會覺得個地下黐立立,依然保持乾爽,而且抽風都做得好唔錯,唔會好大煙,感覺良好。而且燈光幽暗,私隱度都好高架,加上同其他枱在一定距離,唔會睇到同聽日隔離枱做緊咩。😊😊呢到既燒肉放題主打A5和牛,一開始佢就會送一個和牛拼盆,包括晒所有部位,如果覺得好食,仲可以無限翻兜,食到夠為止呀。咁多款肉我就覺得牛頸脊同牛肩胛最好食,牛肉切得比較厚身,而且油脂厚富,入口即溶。每枱都會有燒肉既醬汁,個人黎講都係最鐘意岩鹽,令肉味更出。😵😵🤤🤤除咗燒肉拼盤之外,佢仲送咗個和牛刺身比我地,開頭都有少少驚,但食落好和肉味,同入口即溶即油脂好唔同架。香牛美人玉子都好出色,燒完再點啲蛋黃,令牛肉更滑溜。😍😍緊接既仲有海鮮拼盤,有大大隻扇貝,大蝦,厚切墨魚,仲有個甲羅燒添。烤熟咗撈埋一齊之後可以放上蒜茸包上面一齊食,意想唔到咁搭配架!有熟海鮮之餘,當然都有新鮮既刺身啦,刺身幾鮮甜,大家都可以叫下過下口癮!🥰🥰呢到仲有一系列既熟食包括炸物同埋一品料理。今晚試
📍 牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

呢到仲有一系列既熟食包括炸物同埋一品料理。今晚試咗幾款,黑松露和牛他他,三文魚腩蓉香葱脆脆同埋香牛漢堡,呢三樣都有encore到,因為真係幾驚艷,尤其係和牛漢堡。和牛煎得恰到好處,肉汁源源不絕咁滲出黎,油脂非常香,加埋少少洋蔥,令味道更有層次感。😋😋

如果怕食得太膩都唔怕,呢到有多款自家製既茶,絕對可以幫大家消滯!最後仲有多款雪糕比大家清下個口腔,大滿足呀!😚😚

#牛川 #日本和牛 #牛川燒肉 #牛川日本和牛專門店 #高質和牛 #120分鐘任食
2022-10-30 33 浏览
燒日本和牛真係百吃不厭, 今次試咗呢間放題仲有得燒海鮮,包埋刺身啤酒任食任飲, 質素仲要好好😎 講緊嘅就係推出120分鐘尊貴日本和牛燒肉放題既 @ 牛川好近銅鑼灣地鐵站,交通方便👍🌟海鮮拼盤🦐服務員第一時間就拎咗個海鮮拼盤俾我哋, 海鮮盤已經淋上牛油汁,燒烤時真係好香☺️ 另外,仲有甲羅燒配蒜蓉包, 好少放題有提供, 大家記住將蒜蓉包燒一燒,等脆之後再配埋燒香咗嘅蟹膏食真係一絕👍🌟A5日本和牛拼盤一共有九種和牛, 分別有岩牛匠岩手同熊本黑毛和牛, 有A4或者A5唔同部位, 上枱已經好震撼, 口水都流埋😆 我最推介就係A5牛小排, 因為油脂最均勻, 另外壺漬牛肋條我都好鍾意, 咁多種和牛選擇,實有一款啱你嘅☺️🌟新鮮刺身刺身質素都好好, 好少餐廳不計成本用咁大隻帶子, 另外貝類同三文魚質素都唔錯,好新鮮🫶🏻我都order咗幾轉。 不得不提就係佢仲有飛驒牛刺身, 鍾意食和牛刺身嘅朋友真係不容錯過呀😍🌟熟食呢間餐廳嘅熟食質素唔錯, 我哋叫咗個和牛沙律,味道調教得好好。 值得一提就係佢嘅燒三文魚鮫, 新鮮熱辣,魚油香加上鹽燒嘅味道, 非常唔錯🫶🏻餐廳都有好多日本裝飾嘅元素,坐得都幾舒服,餐廳職員服

🌟海鮮拼盤🦐

🌟A5日本和牛拼盤

🌟新鮮刺身

🌟熟食

餐廳都有好多日本裝飾嘅元素,坐得都幾舒服,餐廳職員服務態度好好,喺一次好開心嘅用餐體驗🫶🏻

2022-10-27
  • 海鮮拼盤
  • 和牛刺身
  • 甲羅燒
2022-10-30 37 浏览
細個食放題係重量不重質,但大個咗之後寧願俾多少少錢買享受,例如今次食嘅呢間和牛放題,係朋友極力推薦,話CP值超高喎!一入到去裝修已經好有日本餐廳feel,坐低後發現無論枱櫈、餐具定係放側邊啲醬料兜,都好乾淨企理,好闊落,坐得好舒服!.💎$458 尊貴A5日本和牛放題 (成人)想食靚和牛,就揀咗呢個最貴嘅放題餐,120分鐘可以任食A4 A5熊本黑毛和牛😍一嚟就送咗兩個頭盤——和牛美人玉子、和牛沙律;同兩個拼盤——海鮮拼盤、日本A5和牛拼盤:.- 和牛美人玉子燒到舊牛7成熟再點雞蛋,食落好軟腍,加埋蛋汁更滑口,牛味同蛋鮮味都有,味道豐富😋.- 和牛沙律啲牛肉片好大塊,燒到好香,沙律亦好新鮮,食落非常清新👍🏻.- 海鮮拼盤有甲羅燒、扇貝、大隻虎蝦,非常有誠意,啱曬鍾意食海鮮嘅朋友👏🏻全部好新鮮好好食,扇貝好鮮甜,虎蝦肉質夠彈牙,最鍾意個甲羅燒🥰,滿滿嘅蟹膏、蟹肉同蟹籽,鮮味十足,仲好creamy,我地放埋落個牛油法包到一齊食都好正👍🏻.- 重頭戲一定係個A5和牛拼盤,一次可以試勻曬唔同部位嘅A4 A5和牛,款款望落去都肥瘦均勻,油花分佈都好靚,真係落足本🫶🏻擺盤都好有心思,和牛係由淡味至濃味
細個食放題係重量不重質,
但大個咗之後寧願俾多少少錢買享受,
例如今次食嘅呢間和牛放題
係朋友極力推薦,話CP值超高喎!

一入到去裝修已經好有日本餐廳feel,
坐低後發現無論枱櫈、
餐具定係放側邊啲醬料兜,
都好乾淨企理,好闊落,坐得好舒服!
💎$458 尊貴A5日本和牛放題 (成人)
想食靚和牛,就揀咗呢個最貴嘅放題餐,
120分鐘可以任食A4 A5熊本黑毛和牛😍
一嚟就送咗兩個頭盤——
和牛美人玉子、和牛沙律;
同兩個拼盤——海鮮拼盤、日本A5和牛拼盤:
- 和牛美人玉子燒到舊牛7成熟再點雞蛋,

食落好軟腍,加埋蛋汁更滑口,
牛味同蛋鮮味都有,味道豐富😋
- 和牛沙律啲牛肉片好大塊,

燒到好香,沙律亦好新鮮,
食落非常清新👍🏻
- 海鮮拼盤有甲羅燒、扇貝、大隻虎蝦,

非常有誠意,啱曬鍾意食海鮮嘅朋友👏🏻
全部好新鮮好好食,
扇貝好鮮甜,
虎蝦肉質夠彈牙,
最鍾意個甲羅燒🥰,
滿滿嘅蟹膏、蟹肉同蟹籽,
鮮味十足,仲好creamy,
我地放埋落個牛油法包到一齊食都好正👍🏻
- 重頭戲一定係個A5和牛拼盤,

一次可以試勻曬唔同部位嘅A4 A5和牛,
款款望落去都肥瘦均勻,
油花分佈都好靚,真係落足本🫶🏻
擺盤都好有心思,
和牛係由淡味至濃味咁放,
所以跟返由上而下咁食就可以,
全部都牛味十足,同埋好軟滑,
食完最鍾意就係牛小排,
入口即溶,又重牛油香味,
食啱邊款就瘋狂encore,超級滿足🥰!
除咗呢啲,可以自己QR code落單,
仲可以揀燒牛肉、豚肉、雞肉等等…..
其他野食嘅選擇亦非常多,
有前菜、沙律、刺身壽司、一品料理….
我地樣樣都叫咗啲,

個胡麻豆腐做前菜好清新,又香又滑;
清酒煮蜆煮得好鮮,蜆好清甜;
牛油金菇燒到超香濃,好好味😋;
另外,非常推薦燒菠蘿,酸酸甜甜好開胃🫶🏻
最驚喜係啲刺身

試咗三文魚、八爪魚、吞拿魚、帶子、赤蝦等等,
全部都好新鮮,
仲要都幾厚,帶子好鮮甜,八爪魚都好爽口,大推👍🏻

壽司方面有埋火炙壽司

仲有我好鍾意嘅火炙左口魚壽司
平時放題最驚壽司飯又乾又硬,
佢呢個完全係over放題水準👏🏻

野飲方面都要大讚,

除咗啲基本野飲,
仲有自家冷泡茶,同平時放題見唔到嘅野飲,
例如我好鍾意嘅北川半兵衛嘅白桃烏龍都有😍

放題最後一定係食雪糕,
每人有一杯,
我地就揀咗movenpick雪糕作結,非常完美🫶🏻
2022-10-29 28 浏览
平時食和牛都唔平 有時食極都唔夠候咁 真係好想食放題😜 最近就去咗銅鑼灣呢間日本和牛放題試試 感覺都唔錯 可以食到唔同嘅和牛 乜都試吓😚 佢用QR code 落單 上菜速度都快 無漏單情況👏🏻總睇呢個日本和牛放題有好多食物選擇 除咗和牛、各種燒肉 仲有剌身、壽司、炸物、一品料理同海鮮添😍 種類多 另外仲有唔同嘅飲品自助添🤓尊貴A5日本和牛放題 $458和牛美人玉子呢個係頭盤 每個客人限定2片😎 美人和牛係和牛嘅後部肉 油花分布平均又靚 肉味都好香濃😝 我哋輕輕燒後 放入玉子 成件和牛更為滑身🤓日本A5和牛拼盤和牛拼盤砌得好靚 有9款唔同和牛 全部都mark好晒名 可以俾客人全部都試吓先 啱食再叫👍🏻 個人鍾意A5牛肩胛同A5牛小排😋 兩款油脂都好 A5牛肩胛油花重 燒完入口好香油脂味又嫩😛 A5牛小排香得嚟 肉味就重啲 會濃郁啲海鮮拼盤喺燒肉店可以享受埋燒海鮮嘅滋味🦐🦀🦑甲羅燒、牛油帆立貝同牛油魷魚嘅調味都啱啱好 鮮味又彈牙😋仲可以加埋烘牛油蒜蓉包一齊食添🥖和牛沙律沙律裡面有和牛🥩和牛嘅牛油香味搭上蔬菜既清爽中和得啱啱好🥗肉質嫩滑加上爽脆嘅沙律一流!飛禪和牛刺身飛驒牛係黎自日本中部岐阜

尊貴A5日本和牛放題 $458

飛禪和牛刺身
飛驒牛係黎自日本中部岐阜縣嘅黑毛和牛🇯🇵 肉味比一般和牛濃郁而且口感細膩 同埋入口即溶嘅加成令佢可以刺身食都好正🐮

其他食物

Tiramisu雪糕
還原度相當高嘅雪糕口味🎂🍨啱晒唔鐘意太甜又想食咖啡味雪糕嘅你☕️
今個禮拜涼返唔少,即刻心思思想食吓燒肉暖下胃🥰🥰今次朋友帶咗我去呢間日本和牛專門店,主打多部位日本鹿兒島A5黑毛和牛燒肉放題🤤🤤我地今次就簡咗「尊貴和牛套餐$458/位」,一個價錢,尊貴和牛、牛豚雞肉、特選海鮮、炸物小食、多式飲品,全部滿足晒🥰齋聽都感覺到佢嘅豪華豐富!🤩🤩尊貴和牛燒肉放題套餐 $458/位🥢日本A5和牛拼盤直入正題,A5黑毛和牛款式包羅萬有👅 多款式和牛頭盤,包括牛冧、牛小排、牛五花、牛頸脊、牛肩胛、同埋稀有千本筋✌🏻完全足料唔吝嗇,口感實在牛脂豐富😽試過唔同部位再慢慢encore🥺🥺頭盤仲送左和牛沙律、和牛美人玉子🥰🥢海鮮頭盤包括有虎蝦、扇貝、甲羅燒以及魷魚👅扇貝肉經過炙燒之後肉質脆彈爽口😜享受甲羅燒鹹香鮮美之前記得將蟹膏、蟹柳蟹籽同埋鵪鶉蛋漿完全攪勻😌😌🥢肉類除咗和牛,美國安格斯牛小扒、炭燒牛仔骨同埋熊本和牛漢堡等等精選肉類都值得一試🥰🥰都係嗰句最緊要量力而為🤩🤩刺身方面都處理得唔錯,冰鎮住帶子、北寄貝同埋赤蝦等等🤩連同三文魚八爪魚魚生沙律整體都新鮮👍🏻👍🏻炸物方面試咗吉列號同埋炸雞翼,全部made to order熱辣辣脆卜卜😼😼飲品特別想讚吓有引入少見嘅韓國I

尊貴和牛燒肉放題套餐 $458/位
🥢日本A5和牛拼盤

🥢海鮮頭盤

🥢肉類

飲品特別想讚吓有引入少見嘅韓國ILHWA果汁🥳高質橙汁桃汁芒果汁口味一應俱全,值得一試。清淡少少嘅都可以考慮佢哋嘅自家烏龍茶同埋花茶茶飲😙

甜品又點少得呢期大熱M字頭😎movenpick 雪糕,估唔到呢度連少見嘅咖啡口味都有提供,最後埋個尾好滿足😝😝😝
2022-10-29 3730 浏览
佢哋分咗三款唔同套餐而我哋今次揀咗要尊貴和牛套餐($458)———————————咁一開始就會有一個日本A5和牛拼盤、和牛沙律、海鮮拼盤同埋和牛美人玉子❤️❤️所以就講咗呢幾款先啦最期待嘅一定係嗰個日本A5和牛拼盤啦因為唔同部位嘅牛肉都有齊曬咁滯☺️☺️每一款牛肉食落去都係好高質素特別係牛肩胛同埋牛頸脊食落去都係入口即化🥳🥳之後比較特別嘅係我第一次聽牛冧🤔🤔呢個食落去都真係好有肉汁而呢度咁多款入面令我會有最深刻印象嘅就係嗰個壺漬牛肋條‼️‼️因為我自己睇落去我以為會係好韌嗰啲點知原來食落去係超腍嘅🤩🤩基本上係完全唔使咀嚼、超滑所以我都忍唔住Encore咗幾次而和牛美人玉子就係配左一個蛋汁俾我哋可以配合埋牛肉一齊食除咗呢幾款同埋A4同A5和牛之外其實佢哋都仲有其他部位嘅雞牛豬等等就連牛舌都好似有三款😍😍我自己最鍾意嘅就係厚切牛舌因為食落去真係好煙韌、好有咬口跟住就講吓佢哋啲海鮮啦分別有魷魚、蟹肉、扇貝同埋海蝦第一個要讚嘅地方就係全部海鮮食落去都好新鮮😉😉之後魷魚同埋扇貝食落去都好爽口、彈牙跟住嗰個蟹肉食落去都好滿足🥰🥰因為真係超鮮甜跟住就開始食刺身啦全部刺身食落去都真係好新鮮我自己當然就係最鍾意食三
佢哋分咗三款唔同套餐
而我哋今次揀咗要尊貴和牛套餐($458)

———————————

之後比較特別嘅係我第一次聽牛冧🤔🤔
呢個食落去都真係好有肉汁
因為我自己睇落去我以為會係好韌嗰啲
點知原來食落去係超腍嘅🤩🤩
基本上係完全唔使咀嚼、超滑
所以我都忍唔住Encore咗幾次
而和牛美人玉子就係配左一個蛋汁俾我哋可以配合埋牛肉一齊食

除咗呢幾款同埋A4同A5和牛之外
其實佢哋都仲有其他部位嘅雞牛豬等等
就連牛舌都好似有三款😍😍
我自己最鍾意嘅就係厚切牛舌
因為食落去真係好煙韌、好有咬口

跟住就講吓佢哋啲海鮮啦
分別有魷魚、蟹肉、扇貝同埋海蝦
第一個要讚嘅地方就係全部海鮮食落去都好新鮮😉😉
之後魷魚同埋扇貝食落去都好爽口、彈牙
跟住嗰個蟹肉食落去都好滿足🥰🥰
好厚肉之餘食落去亦都好嫩滑
甜蝦食落去亦都真係好甜😝😝
之後佢哋最特別嘅係有一個牛肩胛刺身😱😱
店員係同我哋講要等15分鐘之後先食嘅
(真係好少有機會完全生食牛肉)
食落去嗰個口感好特別
(好似食緊牛肉但係又唔只係自己平時食牛肉嗰個口感😂😂)

跟住就講吓佢哋嘅熟食同埋炸物啦
嗰個牛肉他他食落去真係超高質素
食落去嗰個口感/層次好豐富😚😚
一啖入面有好多唔同嘅味道
之後有一個和牛漢堡扒都真係幾唔錯😙😙
食落去好似有一種食緊Burger嘅感覺
(不過我建議兩個人嗌一份就可以啦,因為真係超大塊😅😅)
炸嘢方面我自己就最鍾意食嗰個明太子薯條

• 和牛沙律
  • 海鮮拼盤
  • 和牛刺身
2022-10-29 131 浏览
尊貴A5和牛放題 $458落左想食咩餐之後,唔駛咁急落單住,餐廳會上4款食物先,日本A5和牛拼盤又可以打卡,又可以食靚和牛,分別係A4同A5唔同部位,我幾鐘意食牛冧,爽得黎,又有牛味。和牛可以encore 再叫,而且水準保持到👍海鮮拼盤甲羅燒:滿滿既蟹膏,仲有蟹柳絲,生蛋,攪混之後就可以燒,配埋蒜蓉多士黎食帶子:大大粒😍魷魚:幾爽大蝦:新鮮,唔痴殼和牛美人玉子燒到7成熟,沾蛋漿食,正😋和牛沙律配黑醋,和牛燒得岩岩好,幾清新放題種類好多,有刺身、炸物、壽司、湯類等等。飲品櫃有自家茶、酒、韓國飲品、汽水等。每個座位都自帶韓式抽煙管,效果幾好,燒完身上完全無味。最後一人一客雪糕,滿足。有movenpick同唔同牌子既cocoberry。
尊貴A5和牛放題 $458

落左想食咩餐之後,唔駛咁急落單住,餐廳會上4款食物先,

帶子:大大粒😍
魷魚:幾爽
大蝦:新鮮,唔痴殼

燒到7成熟,沾蛋漿食,正😋

和牛沙律
配黑醋,和牛燒得岩岩好,幾清新

放題種類好多,有刺身、炸物、壽司、湯類等等。

飲品櫃有自家茶、酒、韓國飲品、汽水等。

每個座位都自帶韓式抽煙管,效果幾好,燒完身上完全無味。

2022-10-20
1K
再次到訪呢間日本和牛燒肉店🇯🇵🇯🇵除左燒肉質素高之外,仲有多款特色食物選擇,包括炸物、刺身、火炙壽司、小食、日式料理等~~每次同朋友黎都飽到捧住個肚走,好滿足😋😋-🐮尊貴A5日本和牛放題套餐 $458/位✨店員先會送上頭盤同日本A5和牛拼盤,等大家試完邊款啱食再encore😍😍分別有:🔸A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉🔸A4牛匠岩手黑毛和牛牛肩梅花🔸A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧🔸A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排🔸A5熊本黑毛和牛牛五花片🔸A5熊本黑毛和牛牛頸脊🔸A5熊本黑毛和牛牛肩胛🔸A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋-全部質素都好好!望落色澤均勻,而且好香肉味~~我地最鍾意牛小排🥓,肉質十分柔軟,仲要入口即溶!忍唔住追加左兩碟🤩🤩附送既和牛美人玉子都唔錯!燒到7-8成熟之後蘸蛋漿食,肉質更嫩滑❤️❤️另外仲會送上一份海鮮拼盤🍱,包括有大墨魚、扇貝、虎蝦同甲羅燒~~當中至愛甲羅燒🦀!蟹膏味道濃郁,加左蟹柳、蟹籽後口感好豐富🤤🤤亦都可以喺食蒜蓉包時蘸少少醬🍞🍞刺身方面,我地點左三文魚、吞拿魚、北寄貝、帶子試試~~件件都厚切!口感鮮甜肥美,好正❤️❤️炸物方面,炸三文魚骨、牛油雞翼、炸雙皮奶都唔錯!過下口癮必點呢~~
再次到訪呢間日本和牛燒肉店🇯🇵🇯🇵
每次同朋友黎都飽到捧住個肚走,好滿足😋😋
🐮尊貴A5日本和牛放題套餐 $458/位✨

🔸A5熊本黑毛和牛牛五花片
🔸A5熊本黑毛和牛牛頸脊
🔸A5熊本黑毛和牛牛肩胛
🔸A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋
全部質素都好好!望落色澤均勻,而且好香肉味~~

亦都可以喺食蒜蓉包時蘸少少醬🍞🍞

刺身方面,我地點左三文魚、吞拿魚、北寄貝、帶子試試~~
件件都厚切!口感鮮甜肥美,好正❤️❤️

最後再order返杯Movenpick 雪糕🍨,夠哂perfect🥰🥰

今日媽咪生日,佢話想去間好少少嘅燒肉店🐱最緊要係有啤酒飲🍺而呢排係ig好多人都推介《牛川》,於是為食貓都唔執輸,要帶媽咪跟上潮流環境為食貓發覺宜家好多餐廳都開喺大廈入面,如果唔係有人介紹,都未必會識得嚟🥲《牛川》個場都幾大,而且全部都係卡座,叫晒成枱嘢食都無有怕啦✅食物餐廳提供3個價錢嘅任食燒肉menu,我哋就揀咗最貴嗰隻:尊貴和牛放題($458 120分鐘)我哋一坐低,餐廳就已經幫我哋落咗個燒肉🐮同海鮮🦞拼盤個燒肉拼盤有唔同部位嘅牛肉,例如:A5熊本黑毛和牛頸脊、A5牛匠岩手黑毛和牛冧,同埋蜜糖芥末豚🐽軟骨等等。每個部位食落口都有唔同嘅口感,肉質層次分明,絕對係和牛嘅級數❤️而我同媽咪都好鍾意食餐廳醃好咗嘅壺漬牛肋條,大家一定要試❗️至於個海鮮拼盤,有兩隻勁肥美嘅生蠔💕💕仲有芝士扇貝,最正嘅係有甲羅燒😝我哋食完第一round,其實都已經飽咗7成不過為咗回本,當然要叫埋Menu入面其他嘢食啦👍🏾話明叫放題,梗係唔少得有刺身同壽司,另外仲有唔少炸物🍤我哋就超級鍾意餐廳嘅吞拿魚蓉脆脆♥️本身我哋以為個脆脆係餅乾嚟🍪點知原來係蝦餅🤤呢個真係超級好食❣️❣️再一提嘅係,呢度竟然有日本飛驒牛刺身食🤩不過大

食物

我哋一坐低,餐廳就已經幫我哋落咗個燒肉🐮同海鮮🦞拼盤

我哋食完第一round,其實都已經飽咗7成
不過為咗回本,當然要叫埋Menu入面其他嘢食啦👍🏾話明叫放題,梗係唔少得有刺身壽司,另外仲有唔少炸物🍤

再一提嘅係,呢度竟然有日本飛驒牛刺身食🤩不過大家記得要早d叫,等d肉早啲可以解凍

總括嚟講,呢度人均$500,可以食到咁多款高質嘅A5和牛,同埋其他放題食物,重有得飲啤酒🍻都真係幾唔錯👍🏾

2022-10-28 24 浏览
我同肥仔都係食肉獸,所以今日就去咗銅鑼灣一間好出名燒肉店啦😌哩間燒肉店叫「牛川日本和牛專門店」,顧名思義就一定有和牛食啦😚最正係哩間燒肉店係任食嘅❤️想食幾多肉肉都冇問題啦😙哩個放題除咗啤酒汽水任飲之外,+$38可以有生啤任飲,+$98仲可以生啤同清酒任飲添🥳✨甲羅燒+海鮮拼盤海鮮拼盤有大蝦,元貝同魷魚,而且上面仲鋪滿咗滿滿嘅牛油添🤤而甲羅燒入面嘅蟹膏就好鮮甜濃郁😚✨和牛頭盤A4 牛匠岩手黑毛和牛後腰肉A4 熊本黑毛和牛肩梅花A5 牛匠岩手黑毛和牛牛冧A5 牛匠岩手黑毛和牛小排A5熊本黑毛和牛牛五花片A5熊本黑毛和牛牛頸脊A5熊本黑毛和牛牛肩胛A4 熊本黑毛和牛壺漬牛肋條A5 熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋每一款和牛都各有特色,而且最正當然係可以Encore😌我自己就最鍾意食嘅有牛後腰肉,牛味非常濃郁😚另外仲有牛肩胛,油脂分布得好平均,而且入口溶化,令人回味🤤✨ 和牛美人玉子將和牛輕輕焫一焫,再沾上蛋汁,口感豐富✨ 日本飛驒牛刺身口感嫩滑,肉汁鮮甜👍🏻最後食埋個雪糕就大滿足啦❤️

✨甲羅燒+海鮮拼盤

A5熊本黑毛和牛牛肩胛
A4 熊本黑毛和牛壺漬牛肋條
A5 熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋

✨ 和牛美人玉子
將和牛輕輕焫一焫,再沾上蛋汁,口感豐富

✨ 日本飛驒牛刺身
口感嫩滑,肉汁鮮甜👍🏻

最後食埋個雪糕就大滿足啦❤️

2022-10-27 26 浏览
呢度主打食A4同A5嘅熊本同岩手和牛。放題有幾款,要最貴嘅先可以點和牛。$500到一位,仲可以加錢任飲生啤、清酒。四位仲送龍蝦剌身一開始有海鮮拼盤同和牛拼盤。海鮮有甲羅燒、中蝦、鮮魷、帶,絕無氣場和牛就利害,有:A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條A5熊本黑毛和牛稀有汁燒千本筋A4牛匠岩手黑毛和牛後腰肉A4牛匠岩手黑毛和牛牛肩梅花A5牛匠岩手黑毛和牛牛冧A5牛匠岩手黑毛和牛牛小排⭐️A5熊本黑毛和牛牛五花A5熊本黑毛和牛牛頸脊A5熊本黑毛和牛牛肩胛⭐️全部可以再用手機落單再點過。唔夠四人都仲有其他刺身任點。壽司我就Skip咗,但係有啲小食唔好溜咗佢。一個係熊本黑毛和牛漢堡、一個係吞拿魚蓉脆餅。都係任叫任食㗎。最後就要叫埋雪糕甜品,一人一個。食咗足120 分鐘絕無欺場

一開始有海鮮拼盤同和牛拼盤。
海鮮有甲羅燒、中蝦、鮮魷、帶,絕無氣場
和牛就利害,有:
A4熊本黑毛和牛壺漬牛肋條