2021-11-11
*✲゚*。🍲人氣台式火鍋放題牛大人🐮荃灣分店景觀非常開揚 座位夠寬坐得幾舒服👏🏻🔸 湯底 🔸湯底有9個選擇我揀左阿嬤養生濃湯鍋 入面有木耳、紅棗等等養生食材 清清地 少少藥膳味🤏🏻🔸 肉類/ 丸類/ 其他火鍋配料 🔸牛肉有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛M5牛肩卷 全部都係大大片 有牛味😋丸類平時食開既都有 特別推介香芋牛丸 之前都未食過好特別😆台式蝦餃、蛋餃都唔錯👍🏻麵有王子麵、新竹米粉仲可以出去夾其他火鍋配料 有各款菜、豆腐、冬菇、粟米、南瓜、鬼馬油條等等🔸 小食🔸有多款台式小食任食 e.g. 私房鴨血 鹽酥雞推介薯梅甘酥脆薯🍠同糖醋甜不辣😍😍🔸 飲品🔸飲品選擇好多 加$48 有手工啤酒🍻我試左2款牛大人自家制特色飲品 洛神花茶、白桃烏龍個包裝打卡一流💯 淡淡地 應該冇加糖又可以解膩👍🏻🔸 甜品 🔸好似食晚市先有haagen dazs 雪糕🙈不過午市甜品有仙草凍都幾好食!😋記得要留肚試下🤣‼️ 記得上openrice / 打電話訂定位呀估唔到而家開咗咁多間分店 依然係咁多人排隊我weekend 1點半去荃灣分店都好full, 唔少人walk in都要等位🙈-✨ 90分鐘午餐吃到
人氣台式火鍋放題牛大人🐮
荃灣分店景觀非常開揚 座位夠寬坐得幾舒服👏🏻
🔸 湯底 🔸
湯底有9個選擇
🔸 肉類/ 丸類/ 其他火鍋配料 🔸
丸類平時食開既都有 特別推介香芋牛丸 之前都未食過好特別😆
台式蝦餃、蛋餃都唔錯👍🏻
麵有王子麵、新竹米粉
🔸 小食🔸
不過午市甜品有仙草凍都幾好食!😋
記得要留肚試下🤣
‼️ 記得上openrice / 打電話訂定位呀
估唔到而家開咗咁多間分店 依然係咁多人排隊
✨ 90分鐘午餐吃到飽 - 極上和牛吃到飽 ($198; 星期六日/假期另加$10)
+10% service charge
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽