2021-09-27
復活節長假開始,朋友相約去牛大人食,反正想食好耐,就GOGOGO 啦!不過都因為復活節長假關係,已經冇得BOOK位,唯有一係WALK IN,一係就等晚市開去拎飛。朋友好好咁16:30 去拎飛,本來以為只可以拎到17:30 果場,點知佢拎嚟話得19:30 喎。OK啦,有得食就好!我哋預早咗少少去大鴻輝等LIFT上去,其實一直好怕去大鴻輝食嘢,因為成棟大廈都係食肆,一到食飯時間或食完飯時間都會好多人搭LIFT上落,真係有排排。幸好呢日都係排咗一陣就有LIFT啦,感覺人流控制方面改善咗。一上到去牛大人,勁多人等緊安排入座,原來上到去就算拎咗飛都要等嗌NUMBER等安排入座。大約等咗10 分鍾,簽埋安心出行,就被安排入座了。我哋揀咗中間價位嘅套餐 - 美國SRF極黑牛 $268(特別日子要加$20,平日夜晚唔駛加),店員告之DOWNLOAD個APP做會員會有張9 折嘅COUPON,抵喎!即刻DOWNLOAD啦!勁多湯底任君選擇!我哋㨂咗養生濃湯鍋。湯底唔會太咸,不錯!出去拎飲品先,嘩!勁多嘢揀,由汽水到冷泡茶都有,幾個雪櫃滿滿的飲品,包羅包有!除咗以QR CODE 嚟落單,都有D丸呀,菜呀可以
勁多湯底任君選擇!我哋㨂咗養生濃湯鍋。
湯底唔會太咸,不錯!
除咗以QR CODE 嚟落單,都有D丸呀,菜呀可以出面任拎,丸種類都算多,連芋頭丸都有,每款食物都以膠盒存放,係衛生,但係食客拎食物時就添咗少少唔方便。因為個蓋開咗拎完就會合返埋,要再夾時又要兼顧碗同夾,再要頂住個盒蓋嚟拎。
除咗食物同飲品選擇多,連醬油區都提供勁多選擇,正!
食店除咗套餐包嘅肉類出色之外,連台式小食都有,個皮旦好好食,仲有台灣腸,好驚嘉!
點餐程式仲有特式飲品點,真係食唔晒同飲唔晒呀!
牛大人食物同飲品質素咁高,唔怪得之長期爆滿啦!