天氣開始轉涼 又到打邊爐嘅時候😆牛大人間間都好full 大家記得book咗位先去呀🤣▪️澳洲極上和牛吃到飽 ($298)🍜湯底小編揀咗台中蒜頭雞鍋 鍋內有半隻雞 大量蒜頭🧄 杞子白菜等 湯底真材實料 喝起來鮮甜暖胃😋🍭台式小食等緊個湯底滾嘅時候 可以叫住啲台式小食食住先有滷肉飯 甜不辣 鹽酥雞 台式香腸 等等 愈食愈掛住台灣夜市嘅小食😆🐮牛肉跟餐附送每人兩粒和牛牛丸 牛味濃郁 爽口彈牙 😋 另外亦推薦澳洲和牛M5牛肩卷 和牛設成薄薄一片 油脂分布均勻 淥10秒左右已經食得🤣🦐海鮮海鮮嘅選擇唔算好多 不過勝在夠新鮮 蜆肉清甜而且唔會有沙 蝦肉結實彈牙 魚片亦十分鮮嫩🐟漿類漿類有蟹子墨魚漿 干貝鮮魚漿 章魚珍珠漿等 質感滑得嚟亦好彈牙 一粒粒嘅墨魚🦑同章魚🐙好有咬口 🥗自助bar有齊各款常見嘅丸類 蔬菜🥬 菇類🍄仲有一包包嘅王子麵 烏冬等等 好整齊企理咁用一個個膠盒入住🍨甜品可以選擇Movenpick雪糕或仙草凍 仙草凍裏面有椰果 花生 珍珠 紅豆 等配料 好有口感🥤飲品飲品冬瓜茶 酸梅汁 烏龍汁 仲有各種冷泡茶 汽水 同埋啤酒🍻 試左手工啤”落花流水”(+$48) 麥味香濃 啤酒花味亦十分

▪️澳洲極上和牛吃到飽 ($298)

🍜湯底

蟹子墨魚漿

🥗自助bar

🍨甜品

🥤飲品
飲品冬瓜茶 酸梅汁 烏龍汁 仲有各種冷泡茶 汽水 同埋啤酒🍻 試左手工啤”落花流水”(+$48) 麥味香濃 啤酒花味亦十分突出😍

店員工作勤快 食晒嘅碟好快會有人嚟收 亦會主動為客人加湯👍🏻
澳洲極上和牛吃到飽
澳洲和牛M5牛肩卷
蟹子墨魚漿
  • 和牛牛丸
人氣台式火鍋牛大人今日終於食到啦!! 好多fd食過都話正搞到我好期待😛, 大鴻輝啲𨋢認真要預多d時間搭.🐮120分鐘用餐時間, 我地揀左”極上和牛吃到飽套餐”, 即係咩都可以任點呢! 9款火鍋湯底都好有特色, 但嗜辣嘅我地當然揀”牛大人秘方麻辣鍋”(小, 中, 大嘅中辣🌶)吧!湯底d香料豐富到… 辣到無朋友🥵.🐮牛牛牛牛牛第一round每款牛都點黎食, 每款肉都有label住種類, 我最鐘意嘅係和牛M5牛肩卷n 美國prime極級肩里肌, 油花勁靚食落都唔使點咬, 可以好好enjoy牛味同口感, 而且全部都非常新鮮!! 🐮鴨血❤️必食呀📣 平時買開一盒盒嘅鴨血冬粉都成70幾蚊一盒而家可以任食呢😋, 店家d鴨血真心高質, 芋頭片, 脆鯇魚腩, 滷大腸….. 超正!!🐮Li度特別之處就係有由台灣直送嘅美食供應: 花蓮小雲呑, 手打旗象漿, 牛肉漿, 花枝漿… 打邊爐perfect.🐮雪櫃d飲品選擇多到一個點.但感覺打邊爐無杯啤酒🍻好似唔夠喉.🐮我真係好鐘意食滷肉飯呀😋🐮黎之前都有上Openrice做小小功課🤣所以一坐低除左order牛之外都有order孰食, 炸蕃薯🍠, 排骨酥, 鹽酥雞….
麻煩湯底

Beer

我真係好鐘意食滷肉飯呀😋
滷肉飯

🐮
黎之前都有上Openrice做小小功課🤣所以一坐低除左order牛之外都有order孰食, 炸蕃薯🍠, 排骨酥, 鹽酥雞…. 都好好味.
和牛丸

🐮
Last order有movenpick雪糕食! 今日加埋限定哈根大師白桃x Raspberry正呀🍦完全覺得li個價錢勁抵食, li個冬天must encore呢.
2021-10-25
  • 牛胸爽
  • 士林鹽酥雞
  • 麻辣湯底
2021-10-25 182 浏览
牛大人開業已經多年我食過唔同嘅分店但係今次就第一次食呢個午市嘅打邊爐放題!午市價錢最貴都係$198 +1 (120分鐘任食)我哋叫咗個極上和牛吃到飽套餐都係198+1☺️☺️☺️呢間分店嘅特色除咗係任食打邊爐之外仲要係有唔同嘅台灣小食俾你揀啦。👆👆本人推介嘅係牛骨鍋湯底!!👆👆叫得最貴嘅餐就梗係要食下佢最靚嘅澳洲和牛M五牛肩同埋安格斯牛小排啦,我哋encore左好多次啊!每一次質素都係差唔多,油脂分布適中入口嫩滑唔會過肥或者過瘦,咁我哋除咗食牛都要記得試埋佢其他小食。例如台灣腸、鹽酥雞、滷水豬肚同埋脆薯......另外水蓮就係台灣嘅菜,吾係到到有,嗰個麻辣鴨血都一定要嗌!他地有勁大個雪櫃入面有好多唔同嘅無糖冷泡茶同埋紙包,可以隨便任揀自己鍾意嘅茶品。我去嘅時候剛好有牛大人精釀手工啤$48杯啤酒容易入口,而且甘甜唔會苦澀,仲有甜甜嘅麥香味。

午市價錢最貴都係$198 +1 (120分鐘任食)
我哋叫咗個極上和牛吃到飽套餐都係198+1☺️☺️☺️

👆👆本人推介嘅係牛骨鍋湯底!!👆👆

我去嘅時候剛好有牛大人精釀手工啤$48杯
啤酒容易入口,而且甘甜唔會苦澀,仲有甜甜嘅麥香味。

2021-01-23
人氣台式放題火鍋店「牛大人」長期受歡迎,每間分店都常爆滿。今晚終於有得試啦🤤🤤 同男朋友去荃灣分店,餐廳環境寬敞,座位間隔舒適。 自助食物飲品擺放企理整潔,分門別類。-🥬蔬菜類有:娃娃菜、油麥菜、萵筍、粟米🌽、南瓜🎃、金菇、蓮藕、蕃茄🍅、蘿蔔、雞髀菇等,蔬菜新鮮爽甜。-🍡丸子類有:海膽包、香菇貢丸、魚腐、牛丸、沙律海鮮丸、竹炭海鮮丸等等,十分彈牙。-其他還有我至愛蜂巢豆腐、脆炸響鈴、獨立包裝的台灣麵等等-🧃飲品的選擇亦多樣化,最愛自家製的冷泡茶如桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶,打邊爐消膩解渴健康之選。我們還點了「牛大人特釀手工啤酒」,名為流水落花,果香味的啤酒🍻,易入口,味道不錯。-醬料多選擇又特別,例如烏醋、沙茶醬、蘿蔔泥、洋蔥牛肉醬等等。-套餐有三款,我們選擇了「澳洲極上和牛吃到飽」。每位澳洲M9 和牛牛丸兩粒, 牛味十分濃香,質感爽彈。-湯底方面:有十款選擇之多,我們選擇了「台灣鳳梨雞鍋」,湯底清甜不膩,雞肉亦很鬆化。-肉類方面最愛澳洲和牛M5 牛肩卷、Q彈厚身的豬雪花肉片、香滑花雕雞件。 -其他配料方面:用Ipad 落單,環保又方便。而且上菜速度快無漏單!海鮮類:有彈牙海蝦、鮮甜

其他還有我至愛蜂巢豆腐、脆炸響鈴、獨立包裝的台灣麵等等

套餐有三款,我們選擇了「澳洲極上和牛吃到飽」。
每位澳洲M9 和牛牛丸兩粒, 牛味十分濃香,質感爽彈。
湯底方面:
肉類方面
其他配料方面:
用Ipad 落單,環保又方便。而且上菜速度快無漏單!
海鮮類:有彈牙海蝦、鮮甜白嫩鯛魚片等
招牌手工滑亦有多款口味, 例如真味牛肉、足料海鮮、澎湖花枝。而我最喜歡是期間限定的章魚🐙珍珠漿、台灣直送蟹籽墨汁漿!
手工滑用料新鮮,十分彈牙,每款味道分明,很有水準
台式招牌小食都有提供喔🤤
例如:梅甘酥脆薯、士林鹽酥雞,香口惹味。 還有限量供應的香滑台灣鴨血。🥺很想念台灣熱鬧的夜市🥺
最後仲有最愛既movenpick 雪糕及仙草凍,大滿足!
最近天氣開始轉涼,又係時候食打邊爐啦~ 台式火鍋嘅首選當然就係牛大人啦❣️我地今次食過返尋味都係揀咗澳洲極上和牛套餐,可以90分鐘任食和牛😍 湯底方面我之前試過鳳梨雞湯,今次就叫咗台中蒜頭雞湯,裡面同樣有半隻雞好足料,鳳梨雞湯偏清甜而蒜頭雞湯就比較惹味仲帶有蒜頭粒添。-叫完湯底之後我哋就用電話落單,叫咗肉類、肉漿、台式小食等等。出面放題區就可以攞蔬菜、麵類、丸子、醬料、飲品等。每次見到佢哋嘅飲品櫃都好壯觀因為真係太多款選擇啦😂 我今次都係攞咗白桃烏龍茶,呢款茶係無糖嘅飲落冇咁大罪惡感,味道帶有白桃嘅清甜。-火鍋配料就當然唔少得澳洲極上和牛啦🌟 和牛片切得薄薄一片放入湯底大約10秒就食得啦~和牛肥瘦剛剛好,一睇已經知夠曬新鮮,食落有啲入口即溶嘅感覺,牛味濃郁🐮 呢個價錢可以食到咁嘅質素和牛真係好高性價比👍🏻 其他配料都好高質,其中我最推薦牛肉漿,牛肉味十足調味剛剛好。今次甜品係椰汁鮮草,裡面仲有花生、紅豆、椰果等配料,味道好驚喜非常值得留肚食😋
好耐未去過台灣,真係超掛住好想去🥰🥰今次落荃灣專登去搵咗一間台式火鍋,重點係任食火鍋放題,未去過牛大人之前已經成日係社交平台睇到佢嘅食評,多數都係有讚冇彈,今次去到唔係等咗好耐位就已經可以入座,今次有8款湯底可以畀你任揀有養生鍋/素食鍋同埋麻辣鍋俾你任擇, 我哋最後揀咗藥膳養生鍋同埋中間嘅 特級安格斯吃到飽餐,之後飲品同埋配菜都係任你拎,最正梗係可以任嗌鴨血啦,鍾意食鴨血嘅人就會明白喺香港平時出面買都好貴幾十蚊只係得幾舊,而家係可以任食真係超正同滿足,講下個湯底湯底係有淡淡藥膳味道而且有好多芫茜,鍾意食芫茜嘅人真係唔好錯過呢個湯底,平時喺出面真係比較少可以食到所以呢到一定揀呢啲湯底試下, 之後同老公嗌咗差唔多20碟牛肉同埋豬肉, 再加埋嗌咗超過十幾嚿嘅鴨血,其他配料例如丸同埋菜都係非常新鮮,最正最正我老公話係個魯肉飯佢total食咗三碗,食完三碗佢仲想食,但係食完火鍋都非常之飽所以都係制止咗佢, 講下飲品方面飲品都係任亞有好多選擇最特別係佢嘅一樽樽既茶, 茶方面都有唔少選擇,當然如果你唔想飲茶都有其他飲品可以畀你任揀,食完火鍋侍應都會好主動咁樣畀埋甜品,甜品係涼粉撈撈, 味道甜咗少少不
好耐未去過台灣,真係超掛住好想去🥰🥰
今次落荃灣專登去搵咗一間台式火鍋
,食完三碗佢仲想食,但係食完火鍋都非常之飽所以都係制止咗佢, 講下飲品方面飲品都係任亞有好多選擇最特別係佢嘅一樽樽既茶, 茶方面都有唔少選擇,當然如果你唔想飲茶都有其他飲品可以畀你任揀,食完火鍋侍應都會好主動咁樣畀埋甜品甜品係涼粉撈撈, 味道甜咗少少不過都係好正,今日呢一餐埋單都係差唔多四百蚊但係食到好滿足,我一定會再黎!😆😆
2021-10-10 244 浏览
尼間出名勁難訂枱,基本到指定時間入網站去搶位先booking到見到好多walkin客等位..... 難得人齊booking到兩枱,要同客服溝通併隔離枱,如果唔係就要分散枱。限定時間120分鐘,坐低後用QR code ordering野食,多款湯底選擇,有些限定湯底,上菜時間正常, 未有漏單情況出現,有自家制飲品供應,仲有台式食品任君選擇多款牛肉種類,烤地瓜, 鹽酥雞等小食到最後每人有一款甜品,可以選擇仙草及雪糕。
見到好多walkin客等位.....

多款牛肉種類,烤地瓜, 鹽酥雞等小食
到最後每人有一款甜品,可以選擇仙草及雪糕。

2021-10-10 178 浏览
要食呢間咁高人氣既台式火鍋識揀一定揀閒日下午去食😌2點鐘到 唔洗等位直接有位入得👍🏻但其實訂位都得咖多款湯底選擇 三個等級既牛肉餐選擇今次揀左中間價位既餐試下先🤤.美國特級安格斯 HKD168牛大人紅燒牛骨鍋 湯底非常濃郁🤩牛肉質素高 抵食👍🏻.蔬菜同各式丸類都係自助既 款式多亦有不同唔常見既丸類選擇.飲品推介自家製無糖冷泡茶 白桃烏龍🍑濃濃茶香再配上淡淡白桃味 消滯解膩.台灣海鮮漿➕真味牛肉漿➕澎湖花枝漿雖然比起外面好多都彈牙 但味道不足🤷🏻‍♀️可惜可惜.最重要當然係台灣直送美食‼️麻辣鴨血係必食‼️唔會有一陣臭腥味🙅🏻‍♀️嫩滑入味 食唔停啊.當然最後唔少得夜市小食💕滷牛肉飯 鹽酥雞 甜不辣 小香腸 台式仙草凍等等口味地道 暫時止一止台灣癮🥴
要食呢間咁高人氣既台式火鍋
滷牛肉飯 鹽酥雞 甜不辣 小香腸 台式仙草凍等等
口味地道 暫時止一止台灣癮🥴
2021-09-28
2021-10-07 163 浏览
牛大人嘅打邊爐咁出名,今日終於嚟試吓。我哋叫咗極上和牛吃到飽,$258/位(平日19:30前離座)。湯底有好多選擇,可以單鍋或者鴛鴦鍋,我哋揀咗台灣鳳梨🍍雞鍋🐔,真係有大大隻雞同埋好多配料。主打梗係食牛,個人認為最好食係安格斯牛小排,大理石嘅紋理加埋香濃嘅牛味,值得encore。另外澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、美國PRIME極級肩里肌都唔錯。每位贈送兩粒澳洲和牛牛丸,又濃味又juicy,的確同普通牛丸唔同👍🏻值得推介嘅仲有口感彈牙嘅澎湖花枝漿,爽脆炸魚皮,同埋讚好餐廳專頁就送嘅金鑽愛玉冰。另外單點咗落花流水啤酒🍻 入口微苦,之後有回甘~最後有甜品,要咗Häagen-Dazs焦糖脆餅雪糕同埋仙草凍,嗜甜嘅我表示開心🥳除咗手機自助落單之外,自助區仲有好多飲品同埋火鍋配料任君選擇。職員會主動問使唔使加湯,又會收吉碟,有下次吖💯

2021-10-04 149 浏览
性價比非常之高嘅餐廳 台式火鍋牛大人食得呢啲餐廳 我個人喜好平時都係大約五點鐘 就會去食㗎喇。 因為食完就可以方便消化而且唔需要等太耐嘅時間食咗咁多任飲任食嘅打邊爐。 基本係榜首牛大人唔會令到我失望。 食材方面非常之多 而且服務都好好 上菜速度一d. 都唔慢牛大人啲牛肉都非常有牛既味道。 但另外我覺得勁出色嘅嘢就係。 手打墨魚滑/ 海鮮滑。( 係令到我自己回頭率咁高嘅原因)飲品嘅方面呀多元化。 茶類嘅品種呀非常之多。 所以長期爆滿既原因。 嗰個食客都知道
性價比非常之高嘅餐廳
台式火鍋牛大人
食得呢啲餐廳
而且唔需要等太耐嘅時間
而且服務都好好 上菜速度一d. 都唔慢

2021-10-02 203 浏览
選了最平的套餐再加$30海鮮,打了個雞湯底,有一浸怪味,取走隻雞後比較好,下次揀第二款湯底。蔬菜是自己拿的,種類不多,只有兩款,有油麥菜和唐山菜,有冇菜個盒係吉嘅。蝦很新鮮彈牙,蜆肉都好鮮甜,值得推介, 加$30超值。最平嗰款牛肉都OK,反正有其他嘢食,所以冇揀中間個款,滷肉飯中規中矩,我覺得可以唔食啊。台灣腸冇得輸,必食。鹽酥雞都係大熱之選,冇令人失望。油炸鬼好好味喎,一啲都唔林,好香脆。芋頭貢丸有驚喜,大家一定要試,其他遠慮都係不過不失。墨魚滑好味,必試。飲品有好多選擇,我揀咗洛神花茶,有益健康。最後食埋個甜品,正宗台灣涼粉珍珠甜品,完美畫上句號。$783 4 人

$783 4 人
#跟住我食唔中伏.😏母親的心意就是一開始就喂孩子吃飯填填胃,免得小孩吃不飽…媽媽:啊~張開口食啖飯!寶寶:(指著碟生肉) 點解仲唔煮?媽媽:😂好好好,我而家煮!唔好意思阿…🙄.生了孩子父母便成為僕人了…嗯~奴性真強🤣...⏲️90分鐘[極上和牛吃到飽午市套餐]$396這次選了藥膳牛蒡鍋,整個湯底都很好!不燥解膩,推薦!.推介必吃❤️安格斯特選牛板腱,重牛味肉質又軟熟,油脂分佈亦很平均!very nice👍🏻澳洲和牛m5牛肩卷的肉質亦很嫩滑,寶寶很喜歡😏.花雕酒滑雞件很配這個湯底,好吃!牛媽秘製滷牛肚第一次吃,想不到的很香軟不騷,不錯!台式小吃士林鹽酥雞必吃!外脆內嫩,雞肉又滑又juicy😋台式小香腸&糖醋甜不辣都很惹味,想念台灣了呢~追加冬瓜茶配著喝風味非常,不過吃火鍋更要喝的一定是生啤🍺...#ca師奶餐廳_荃灣#荃灣分店很好坐 #服務亦很貼心 #服務員有禮 .#寶寶很會擺pose #吃得真開心.牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
#跟住我食唔中伏
😏母親的心意就是一開始就喂孩子吃飯填填胃,免得小孩吃不飽…
媽媽:啊~張開口食啖飯!
寶寶:(指著碟生肉) 點解仲唔煮?
媽媽:😂好好好,我而家煮!唔好意思阿…🙄
生了孩子父母便成為僕人了…嗯~奴性真強🤣
⏲️90分鐘[極上和牛吃到飽午市套餐]$396
這次選了藥膳牛蒡鍋,整個湯底都很好!不燥解膩,推薦!
澳洲和牛m5牛肩卷的肉質亦很嫩滑,寶寶很喜歡😏
台式小吃士林鹽酥雞必吃!外脆內嫩,雞肉又滑又juicy😋
台式小香腸&糖醋甜不辣都很惹味,想念台灣了呢~
追加冬瓜茶配著喝風味非常,不過吃火鍋更要喝的一定是生啤🍺
#ca師奶餐廳_荃灣
#荃灣分店很好坐 #服務亦很貼心 #服務員有禮
#寶寶很會擺pose #吃得真開心
牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2021-09-29 191 浏览
6:00去到7:30走嘅話可以有優惠以$259 點澳洲和牛套餐。但係晚市太多人所以服務員唔太有耐性解釋點樣操作/優惠/套餐分別之類。不過態度都唔差嘅。只係冇之前系尖沙嘴午市時候咁好姐。開始食咗40分鐘侍應已經開始催我地仲有15分鐘截單。感覺好似剛剛至開始食,就要喪叫嘢食如果唔係就冇得再叫。叫咗好多牛肉但係都冇上所以再點多幾次。結果都係等咗一排都冇上,最後同侍應追單。佢俾咗一盤肉我哋,我哋最後叫咗30份和牛⋯果一盤都唔知有冇。其實30份好少㗎咋,因為一份應該得一片。一片牛肉好似紙咁薄。所以今次知道咗,下次就可以預算下自己可以食到幾多片牛肉,一早叫定就唔使等到最後截單先叫啦。佢嘅牛肉都好食嘅。但因為真係太急,而家我都諗唔起佢嘅味道。只係記得唔柴。根本冇時間去享受打邊爐嘅樂趣。淨係知道好趕好趕。唔建議食90分鐘。真係俾多少少錢食兩個鐘啦。我只係記得鴨血好滑,好入味。鹽酥雞都幾好味。冬瓜茶都好味。

我只係記得鴨血好滑,好入味。鹽酥雞都幾好味。冬瓜茶都好味。
2021-09-28
今日黎食牛大人Lunch「極上和牛吃到飽放題$198」,個人比較鍾意食Lunch多啲🙈一黎價錢平成百幾蚊,二黎係下午人無咁爆,出去拎野唔使成堆人,因為主要係食牛,所以牛既質素keep到就👍🏻。.今次叫呢個餐係lunch最貴既,最平由$138起,但$138選擇實在太少,所以$198最岩我😋必點上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、西班牙豬五花片、章魚珍珠滑、秘製牛肚牛筋… 留意返下午所有套餐都無海鮮,如果想食海鮮就另加$30。.除左牛豬肉之外,都有唔少特色台灣食材,好似鬼馬老油條、秘製大腸、私房鴨血、手工水餃😍全部都係每次必點,尤其鴨血🙈可以食極唔停手,如果想食熟食既就有台灣直送美食:滷牛肉飯、士林鹽酥雞、魚香皮蛋豆腐、甜不辣… .Lunch $200左右90分鐘任飲任食,牛肉質素真心👍🏻做埋會員仲有分儲😆

2021-09-27 176 浏览
久仰牛大人既大名,但可能期望越大失望都越大。首先係手機落單既嘢黎得都好吾齊下,係我食過黎得最吾齊既鋪頭。大概係叫三個黎一個到,如果同員工反映會黎多返一個or兩個甘。湯底揀既係好多好評既鳳梨汁雞湯底。個人來講好淡味,無咩特別,吾會想落餸之前飲碗湯先,作為火鍋湯底亦都偏淡。今次揀既係$198既套餐,肉都ok既係正常水平,但墨魚滑個類,無蝦滑,我哋試干貝魚滑,墨魚滑同墨汁滑,只有墨汁滑好食,其他兩款一係口感膠一係腥加膠。出面自選食物選擇比較少,亦都吾係款款好食。熟食方面,得鹽酥雞可以,香腸口感似臘腸,甜不辣好韌。好在坐既係卡位,坐得舒服,蘸料選擇多,飲品都多。入座一小時後截單,本身以為90分鐘夠用,最後發現吾多充足。今次既放題個人感覺一般,食完口渴(可能係因為湯底淡令我點多咗蘸料),落單黎既食物吾齊。所以未必會有下次。
久仰牛大人既大名,但可能期望越大失望都越大。

熟食方面,得鹽酥雞可以,香腸口感似臘腸,甜不辣好韌。

好在坐既係卡位,坐得舒服,蘸料選擇多,飲品都多。

入座一小時後截單,本身以為90分鐘夠用,最後發現吾多充足。

• 墨汁墨魚滑