2022-05-21
📍牛大人一直都聽過鼎鼎大名嘅火鍋店《牛大人》但知道好好多人食好難book位 所以一直都未去試🥺咁啱520呢日 就諗住去食任食和牛慶祝~今次去荃灣分店 真係好多人 睇嚟真係好似傳聞中咁 長期full house🤭------------------------------今次揀咗 120分鐘澳洲M5和牛任食套餐🙈其實套餐入邊每款肉都好好食 所以我就唔特別講啦🤣但係想特別mention 三款最impressive 嘅食物🤟🏻1️⃣No.1 和牛牛丸 基本上就算係嗌最貴嘅套餐都要另外加錢先食到和牛牛丸 (價錢為$58 3粒) 🤫呢款真係好驚艷 🙊睇落外表平平無奇 但係一食落就食得出非常重牛香味 而且咬入去係非常多汁 一咬啲汁好似要噴出嚟咁🤣🤣2️⃣No.2 當然係招牌嘅澳洲M5和牛🐮有趙口但係又唔會太肥膩去到入口即溶 而且又超級重牛香味 😳3️⃣No.3 竟然係其貌不揚嘅牛肉滷肉飯🍚呢個係自助區自己裝 唔需要特登用電話點 同普通出邊嘅滷肉飯唔同呢度用牛肉整🤤食落有啲似肉鬆 但係甜甜地撈飯超級好食😋 搞到我都忍唔住食咗兩碗~------------------------------湯底方面我選擇咗鴛鴦湯
一直都聽過鼎鼎大名嘅火鍋店《牛大人》
但知道好好多人食好難book位 所以一直都未去試🥺
咁啱520呢日 就諗住去食任食和牛慶祝~
今次揀咗 120分鐘澳洲M5和牛任食套餐🙈
湯底方面我選擇咗鴛鴦湯底 😚
- 牛大人紅燒牛骨湯
- 台灣鳳梨雞鍋
個人比較推薦紅燒牛骨湯 味道比較濃郁🤤而且有啲似平時食台灣牛肉麵嘅湯底~另一款台灣鳳梨雞湯就比較適合一啲喜歡清淡口味嘅朋友😗
Revisit: must✔️✔️