2022-06-13 140 浏览
夜晚同朋友去左荃灣既牛大人打邊爐牛大人既晚市係120分鐘食到飽揀左極上和牛吃到飽套餐,食物選擇多啲湯底就揀左台灣鳳梨雞鍋湯底幾清,有半隻雞、苦瓜同粟米鳳梨反而唔多,係細細粒果種而讚好社交平台都會送一杯冰荷青桔梳打唔算好甜,飲落酸酸甜甜好開胃自助區提供唔同種類既野仲有各式向樣既蔬菜同丸類極上和牛餐每人會送澳洲M9和牛牛丸兩粒打落好有牛味同彈牙仲可以任食澳洲M5牛肩肉卷望落油花唔錯,食落幾軟腍仲有台灣獨有既水蓮係我最愛既蔬菜之一食落索索聲,好爽口手切封門柳就略嫌切得厚少少但食落好有牛味去到最後每人仲可以揀雪糕或者涼粉今次試左芒果味,Yummy!
夜晚同朋友去左荃灣既牛大人打邊爐
牛大人既晚市係120分鐘食到飽
揀左極上和牛吃到飽套餐,食物選擇多啲
湯底就揀左台灣鳳梨雞鍋
湯底幾清,有半隻雞、苦瓜同粟米
鳳梨反而唔多,係細細粒果種
而讚好社交平台都會送一杯冰荷青桔梳打
唔算好甜,飲落酸酸甜甜好開胃
自助區提供唔同種類既野
仲有各式向樣既蔬菜同丸類
極上和牛餐每人會送
澳洲M9和牛牛丸兩粒
打落好有牛味同彈牙
仲可以任食澳洲M5牛肩肉卷
望落油花唔錯,食落幾軟腍
仲有台灣獨有既水蓮
係我最愛既蔬菜之一
食落索索聲,好爽口
手切封門柳就略嫌切得厚少少
但食落好有牛味
去到最後每人仲可以揀雪糕或者涼粉
今次試左芒果味,Yummy!
澳洲M5和牛
水蓮
和牛牛丸
2022-06-09
澳洲M5和牛
水蓮
和牛牛丸
2022-06-12 82 浏览
同朋友再次去到牛大人打邊爐 難得開返晚市 一定要滾一番真係非常之熱鬧多人到爆提一提大家如果約咗時間食飯記得早半個鐘去排隊上𨋢一坐低急不及待叫嘢食 我哋叫咗養生湯 裏面有大量嘅薑生菜紅棗等等 先飲兩碗湯非常暖胃 用QR code裏面可以瘋狂點餐 真係吃個飽!安格斯肥牛可以任點 出邊有免費嘅調味料可以攞可以攞多啲蔥花 芫荽 加落啲肥牛度 正呢度仲有梅頭肉同其他蔬菜都可以任點另外仲有啲小食例如皮蛋豆腐 即叫即食唔使煮 飲品方面令我留下深刻印象包括有手調同埋預先沖好嘅冷泡茶一樣咁好飲!
同朋友再次去到牛大人打邊爐

一坐低急不及待叫嘢食
我哋叫咗養生湯

裏面有大量嘅薑生菜紅棗等等
先飲兩碗湯非常暖胃 用QR code裏面
可以瘋狂點餐 真係吃個飽!

安格斯肥牛可以任點

包括有手調同埋預先沖好嘅冷泡茶
一樣咁好飲!
2022-06-10
2022-06-10 82 浏览
已經再三encore!好多特別台式小食可以值得一試全部自取嘅蔬菜呀丸呀好新鮮㗎仲有好多張有啦同埋米粉喺邊呀⋯⋯湯底啊都幾特別㗎!仲有好多款墨魚滑呀牛滑仲有好多款台式飲品你選擇
已經再三encore!
好多特別台式小食可以值得一試
全部自取嘅蔬菜呀丸呀好新鮮㗎
仲有好多張有啦同埋米粉喺邊呀⋯⋯
湯底啊都幾特別㗎!
仲有好多款墨魚滑呀牛滑
仲有好多款台式飲品你選擇
( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛大人台灣火鍋 - 台式❝ 台式火鍋吃到飽首選多間分店性價比高 ❞身為荃灣友牛大人一直係我台式火鍋嘅首選已經食過好多次 無論兩個人或者一班人都正~位於大鴻輝約朋友食飯都好方便 百吃不厭!✿ 極上和牛吃到飽 $318 ✾ 醍醐蕃茄酸辣鍋 試咗呢個期間限定嘅蕃茄酸辣鍋可以選擇辣度 我哋叫咗中辣 但都唔算好辣好多蕃茄同菜鍋底夠哂入味酸酸辣辣好開胃~✾ 澳洲M9和牛牛丸 跟餐會附送一份 牛丸真心幾出色牛味濃旭 充滿肉汁 夠哂彈牙!✾ 麻辣鴨血台灣鴨血係我最愛 好正宗好好味係必點必食嘅!✾ 牛肉作為牛魔王食牛一定係重點推介~✾ 手切封門柳 好新鮮 肉味最濃旭肉質夠滑又有咬口~ ✾ 澳洲和牛M5牛肩卷牛肉油脂分布均勻 肉質鮮嫩 輕輕灼一灼就食得~正呀~✾ 安格斯特選牛板腱同牛小排都好味✾ 美國prime極級肩里肌 都好唔錯重有嘅係大推佢個牛肉醬汁 同牛好夾真係令味道更加昇華!✾ 蟹籽墨汁漿粒粒蟹籽晌面 口感更豐富好新鮮 又夠彈牙 好味~✾ 沙白本身都好鍾意食貝類 不能抗拒所以叫左兩轉 幾新鮮唔錯的~✾ 萵筍蔬菜部係自己出面任夾有多款選擇最鍾意食一定係萵筍淥到焾哂就最啱我口味~✾
( ͡° ͜ʖ ͡°) 牛大人台灣火鍋 - 台式

❝ 台式火鍋吃到飽首選
多間分店性價比高 ❞

身為荃灣友牛大人一直係我台式火鍋嘅首選
已經食過好多次 無論兩個人或者一班人都正~
位於大鴻輝約朋友食飯都好方便 百吃不厭!

✿ 極上和牛吃到飽 $318

✾ 醍醐蕃茄酸辣鍋
試咗呢個期間限定嘅蕃茄酸辣鍋
可以選擇辣度 我哋叫咗中辣 但都唔算好辣
好多蕃茄同菜鍋底夠哂入味
酸酸辣辣好開胃~

✾ 澳洲M9和牛牛丸
跟餐會附送一份 牛丸真心幾出色
牛味濃旭 充滿肉汁 夠哂彈牙!

✾ 麻辣鴨血
台灣鴨血係我最愛 好正宗好好味
係必點必食嘅!

✾ 牛肉
作為牛魔王食牛一定係重點推介~
✾ 手切封門柳 好新鮮 肉味最濃旭
肉質夠滑又有咬口~
✾ 澳洲和牛M5牛肩卷
牛肉油脂分布均勻 肉質鮮嫩
輕輕灼一灼就食得~正呀~
✾ 安格斯特選牛板腱同牛小排都好味
✾ 美國prime極級肩里肌 都好唔錯
重有嘅係大推佢個牛肉醬汁 同牛好夾
真係令味道更加昇華!

✾ 蟹籽墨汁漿
粒粒蟹籽晌面 口感更豐富
好新鮮 又夠彈牙 好味~

✾ 沙白
本身都好鍾意食貝類 不能抗拒
所以叫左兩轉 幾新鮮唔錯的~

✾ 萵筍
蔬菜部係自己出面任夾有多款選擇
最鍾意食一定係萵筍
淥到焾哂就最啱我口味~

✾ 手工大黑輪

台灣腸好香口 切成一片片
方便易食又好味

✾ 士林鹽酥雞
炸得脆口 唔會太厚炸粉
都係點都會叫返客嘅餐前小食~

✾ 冷泡茶
自定冷泡茶 最好就係無糖
真無飲多幾枝都啱怕 又解渴解
最鍾意係白桃烏龍同桂花烏龍~

╰☆* 推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 

‘𖤘◦″ 𖤣 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荃灣大鴻輝中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
2022-06-07 65 浏览
食物質素正常,員工有禮貌,就算 open rice booking 遲到,都比我地 walk in 入,不過現場大把位,樓下都有姐姐舉牌宣傳。但扣單問題嚴重,午市食最貴,上完5碟 m5和牛 、兩碟安格斯就冇再出過牛。應該話手機落 order 兩次之後就唔再比牛。就算叫小食、配料都係幾碟撈埋一碟唔知邊樣打邊樣。位置極窄,一個位得三個筷子闊,男士坐落去完全施展唔到,好容易打跌野。上完嘅餸冇位放,特別係小食比較佔位多。我諗呢間分店算係幾間中比較差。
就算叫小食、配料都係幾碟撈埋一碟唔知邊樣打邊樣。
我諗呢間分店算係幾間中比較差。
2022-06-06 1004 浏览
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:食過咁多次打邊爐放題要數值得ᴇɴᴄᴏʀᴇ的「牛大人」真係ᴄᴘ值最高😆晚市極上和牛食到飽sᴇᴛ 食盡數款高質澳洲極上和牛,安格斯牛美國ᴘʀɪᴍᴇ級牛,自家製海鮮漿等都係$³¹⁸/位(未加一)任食¹²⁰分鐘食到飽無論你係牛肉控,食肉獸定火鍋控呢到都係最佳選擇🥳.◈ 鍋底精選¹⁰款足料湯底其中醍醐蕃茄酸辣鍋係期間限定款今次一於試下新湯底先🤣驟眼望落湯底呈鮮紅色湯底不會飄浮太多油味道酸香帶點微辣,底下有大量醃菜感覺更健康不油膩,同時保持住辛辣香.✦ 牛肉作為食肉獸,緊係要多多ᴇɴᴄᴏʀᴇ極上和牛sᴇᴛ獨有嘅牛款啦😈❶安格斯牛板腱:無筋口且軟嫩適中❷澳洲和牛ᴍ⁵牛肩卷:油花分佈均勻,肉質嫩滑多汁❸手切封門柳:牛味最重帶嚼勁隨sᴇᴛ更送澳洲ᴍ⁹和牛牛丸添~.✦ 海鮮除新鮮彈牙海蝦,鮮甜海蜆外「牛大人」獨有嘅海鮮漿都係每次必需ᴇɴᴄᴏʀᴇ的~推薦:海鮮漿,干貝鮮魚漿,台灣鱸魚片.◈ 其他除左牛肉,海鮮,當然吾少得丸類,蔬菜,麵,小食,餃子啦😆推薦:淮山,鴨血,水蓮菜,瓜仔雞餃子凍豆腐,王子麵,芝心丸,炸午餐肉.◈ 飲品一系列嘅汽水,果汁,啤酒仲有必飲的自家製茶系列如果ғᴏʟʟᴏᴡ
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
食過咁多次打邊爐放題
要數值得ᴇɴᴄᴏʀᴇ的
「牛大人」真係ᴄᴘ值最高😆
晚市極上和牛食到飽sᴇᴛ
食盡數款高質澳洲極上和牛,安格斯牛
美國ᴘʀɪᴍᴇ級牛,自家製海鮮漿等
都係$³¹⁸/位(未加一)任食¹²⁰分鐘食到飽
無論你係牛肉控,食肉獸定火鍋
呢到都係最佳選擇🥳

◈ 鍋底
精選¹⁰款足料湯底
其中醍醐蕃茄酸辣鍋係期間限定款
今次一於試下新湯底先🤣
驟眼望落湯底呈鮮紅色
湯底不會飄浮太多油
味道酸香帶點微辣,底下有大量醃菜
感覺更健康不油膩,同時保持住辛辣香

✦ 牛肉
作為食肉獸,緊係要多多ᴇɴᴄᴏʀᴇ
極上和牛sᴇᴛ獨有嘅牛款啦😈
❶安格斯牛板腱:無筋口且軟嫩適中
❷澳洲和牛ᴍ⁵牛肩卷:油花分佈均勻,肉質嫩滑多汁
❸手切封門柳:牛味最重帶嚼勁
隨sᴇᴛ更送澳洲ᴍ⁹和牛牛丸添~

✦ 海鮮
除新鮮彈牙海蝦,鮮甜海蜆外
「牛大人」獨有嘅海鮮漿
都係每次必需ᴇɴᴄᴏʀᴇ的~
推薦:海鮮漿,干貝鮮魚漿,台灣鱸魚片

◈ 其他
除左牛肉,海鮮,當然吾少得
丸類,蔬菜,麵,小食,餃子啦😆
推薦:淮山,鴨血,水蓮菜,瓜仔雞餃子
凍豆腐,王子麵,芝心丸,炸午餐肉

◈ 飲品
一系列嘅汽水,果汁,啤酒
仲有必飲的自家製茶系列
如果ғᴏʟʟᴏᴡ埋佢地嘅ɪɢ/ғʙ
即送一杯紫芋霜奶(原價$²⁵)架😎

甜品
食飽飽,下一個目標就係甜品
每人可揀ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕或台中仙草凍

2022-06-06 107 浏览
今日黎到荃灣大鴻輝中心,發覺全幢餐廳佔大部分都係任食放題,競爭原來咁大!今次食牛大人台式火鍋放題吃到飽,去到邊一區都係咁爆滿要排隊!一黎到當然要選擇湯底同套餐,今次選擇一個未食過既鳳梨雞湯底,雞件份量都幾多同幾入味。套餐今次揀咗最貴嘅極上和牛吃到飽套餐,主要係因為佢有澳洲和牛M5 牛肩卷任食,感覺牛肉保證高質!上左湯底之後就可以用QR code落單,非常方便!除左QR code落單仲有好豐盛既自助區,非常多食物選擇任你揀,丸類非常多而且好多都係流心款,特別鍾意!另外仲有醬料區同熟食區,有一款特別推介:第二市場真滷牛肉飯,台灣經典小食特別重味道,風味十足!醬料區有多款醬料,我就覺得腐乳醬幾特別,可以一試!另外佢哋仲有幾款台式熟食,台式香腸,甜不辣同埋鹽酥雞都係我心水,感覺幾有台灣夜市風味。最後仲有每人一個甜品,除咗基本嘅雪糕可以選擇之外,仲有牛大人自製嘅台中仙草凍,不過今次太飽所以就揀咗雪糕。#牛大人台灣火鍋吃到飽📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓📸 Credit to Instagram: @mroolong

#牛大人台灣火鍋吃到飽
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

2022-06-06 186 浏览
端午節一連三日假期 當然要 胃部活動一下啦😉😉一早openrice book定位 食個早晚餐 🥣 七點半前離座仲有優惠價添 而且食物上菜 更加順暢兩秒到枱👍👍澳洲極上和牛吃到飽 假日七點半前離座$288😝成十款鍋底任選, 我哋鐘爱 牛夫人秘方麻辣鍋 小辣 剛剛好🥰🥰 因為會越嚟越辣㗎呢個餐仲會有澳洲m9和牛丸兩粒 果然真係非同凡響 一咬落去 牛味濃郁非常Q彈😋😋飲品,丸類、蔬菜係自助形式,仲有特製滷肉飯!好多食材都係台灣直送😬😬澳洲和牛 m5牛肩卷 一分錢一分貨 肉質非常原來嫩,淥過兩三秒 已經食得,油脂分佈均勻🥳🥳安格斯牛小排非常值得推介 稍為瘦啲 紋理均勻清晰 牛味很濃😌😌仲有其他海鮮🦑沙白 大蝦 鯇魚片 脆肉鯇腩片 而且食材好新鮮 選擇真係超級多😍😍麻辣湯底當然要配鴨血啦 ,鮮嫩不起渣咱,encore 幾次仲有美人花膠超級厚大,估唔到 任食會有咁高質嘅花膠呢😎😎仲有好多熟食嘅小食 ,自家製飲品都可以任點㗎最尾仲可以食埋movenpick雪糕或者仙草 凍甜品🍮埋單三百蚊鬆啲,值回票價 回本冇難度😎😎兩小時不停食胃部運動 真係撐住個肚走🤣🤣
端午節一連三日假期 當然要 胃部活動一下啦😉😉

牛夫人秘製麻辣

澳洲極上和牛吃到飽 假日七點半前離座$288😝

M9和牛丸

沙白  、花膠

麻辣湯底當然要配鴨血啦 ,鮮嫩不起渣咱,encore 幾次
鴨血

仲有美人花膠超級厚大,估唔到 任食會有咁高質嘅花膠呢😎😎

仲有好多熟食嘅小食 ,自家製飲品都可以任點㗎

最尾仲可以食埋movenpick雪糕或者仙草 凍甜品🍮

埋單三百蚊鬆啲,值回票價 回本冇難度😎😎
兩小時不停食胃部運動 真係撐住個肚走🤣🤣
牛夫人秘製麻辣
M9和牛丸
沙白  、花膠
鴨血
2022-06-05 117 浏览
#chuchu食在荃灣📍 牛大人台灣火鍋吃到飽相信大家對牛大人都好熟悉,牛質素高,又多選擇,真係打邊爐必去 #chuchu推介🐷 好耐冇食過牛大人夜晚, 嗰晚屋企人邀請去食,🐷食過荃灣分店同旺角分店,荃灣就比較闊落,同冇咁逼!不過去大鴻輝真係要早小小去,因為係樓下排隊真係disaster🫠—————————————————————❣️ 澳洲極上和牛餐 $298 第一次叫最貴呢個set,真係好正!試晒全部牛肉, 牛肉質素極高!仲每人送咗澳洲M9和牛牛丸,追加要加錢架🙊湯底🐷嗌左鴛鴦鍋,兩種湯底開心啲!🍅台灣濃香蕃茄鍋蕃茄湯湯都幾濃,不過淥牛肉就冇咁好食!🦴牛大人紅燒牛骨鍋好濃牛骨味,好香!牛肉🥩安格斯牛小排推薦!勁好食!食左成隻牛🤣好有牛味,脂肪比例啱啱好,牛小排充滿雲石紋,好易咬,記得淥一淥好拎上黎!🥩手切封門柳新鮮!肉味好濃, 唔算好肥但肉質好滑!🥩安格斯一口牛肉粒好味!不過打邊爐都係一片片開心啲!🐮滷牛三寶要淥!唔係即食架!牛媽秘製滷牛筋、牛媽秘製滷牛肚及牛媽秘製滷大腸,三款都幾入味,好食的!🦐🐟海鮮魚有鯇魚同鱸魚,仲有海蝦沙白咁!新鮮!沙白都幾大隻又有肉, 不過嗰晚有一兩隻有小小沙
#chuchu食在荃灣
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
❣️ 澳洲極上和牛餐 $298

湯底
🐷嗌左鴛鴦鍋,兩種湯底開心啲!
🍅台灣濃香蕃茄鍋
蕃茄湯湯都幾濃,不過淥牛肉就冇咁好食!
🦴牛大人紅燒牛骨鍋
好濃牛骨味,好香!

牛肉
🥩安格斯牛小排

🥩手切封門柳
新鮮!肉味好濃, 唔算好肥但肉質好滑!
🥩安格斯一口牛肉粒
好味!不過打邊爐都係一片片開心啲!
🐮滷牛三寶

🦐🐟海鮮
魚有鯇魚同鱸魚,仲有海蝦沙白咁!新鮮!沙白都幾大隻又有肉, 不過嗰晚有一兩隻有小小沙!大隻海蝦,肉質好好,好彈牙!

🧊滑類
干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿、蟹籽墨汁漿、真味牛肉漿
全部漿類都真材實料!🐷最鐘意做整落去嗰個,又有得玩又有得食!蟹籽墨汁有漲卜卜嘅蟹籽,食得出墨汁鮮!花枝漿,食到有咬口嘅花枝肉!牛肉漿好有牛味,仲濃過牛丸!

配料
好多選擇,佢哋會用一個個會裝住比你自己出去夾,感覺乾淨企理啲!介紹特別小小嘅,佢其他配料都好新鮮好好味,唔好食完咁多肉唔食菜呀🙊
🌾水蓮
係台灣先見到嘅菜,香港好小買到!係牛大人都唔係成日嗌到架,佢口感好爽,冇渣的!

🥬萵筍
厚切值得一試,索曬啲湯又係好正!
🍢風琴豆腐
其實佢係豆卜黎,索曬啲湯,佢真係好好味的!

小食
黎到🐷最喜歡嘅一part!
🦆私房鴨血(辣)
滑溜溜,好嫩滑,不過用筷子夾又唔會散!小小辣,好惹味,出面唔係周圍有得食架!

🐥士林鹽酥雞
必食!係台灣夜市嘅味道,一模一樣!皮唔會太厚,香!脆!

🥚魚香皮蛋豆腐
滑豆腐加埋皮蛋、肉鬆、秘製醬、木魚絲,真係好好味,一人一啖就食曬!
🍠梅甘酥脆薯
大推!!!!!!!🐷次次黎都食唔停口,炸到好脆,真係好熱氣,但又忍唔到口🌝

🥤飲品
好多選擇!一定要講就係牛大人signature茶!桂花烏龍、菊花普洱、白桃烏龍都好好飲,好香,又無糖又解渴!
仲有好多汽水呀、台灣7仔見到嘅飲品呀、仲有台式飲品可以加錢嗌!

🍧甜品
有Movenpick雪糕同仙草揀,不過當日雪糕口味我都一般般,就嗌左仙草凍,🐷唔鐘意紅豆就走左,店員好好加左啲芝士奶蓋比我😚有花生、小芋圓、椰果,加埋一齊好滿足!

不專業評分
👅好味指數:9/10
💰性價比:8/10
👍🏻推薦:10/10
—————————————————————
🏡地址: 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
👉🏻宜家開左好多分店了!
#chuchu食台灣野
#chuchu打邊爐
#chuchu食放題buffet
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店

2022-05-25
  • 台中仙草凍
  • 魚香皮蛋豆腐
  • 澳洲和牛牛丸
  • 士林鹽酥雞
2022-06-04 306 浏览
超高質牛肉邊爐 牛大人.星期日去左荃灣牛大人食晚餐,今次已經係第n次食牛大人,佢地嘅牛肉真係高質又抵食😋所以決定再去食晚餐✧ʕ̢̣̣̣̣̩̩̩̩·͡˔·ོɁ̡̣̣̣̣̩̩̩̩✧.由於上到去時間尚早,唔洗點等已經入得座🫶🏻當日我地坐係二人卡位,以兩人黎講空間寬敞,坐得舒服,而我地亦揀左澳洲極上和牛套餐😋.▫️澳洲極上和牛套餐 $278(7點半前離座).湯底揀咗台中蒜頭雞鍋,略帶蒜味,雞肉份量都多,味道唔會太濃💕上湯底嘅同時都會附上跟餐送嘅和牛肉丸,佢比平時嘅牛丸彈牙之外,而且仲有香濃嘅肉汁爆出黎!.主角當然係牛肉,我推介大家可以揀安格斯牛小扒同澳洲和牛M5牛肩卷🐮牛肉油脂分布均勻,食落口好有牛味,而且肉質好滑,好正🥰牛肩卷就比較大塊,油脂相對較少但同樣充滿牛味!另外餐廳都有唔同嘅配料,例如有墨魚滑,海蝦等 🦐 .餐廳中央設置左一個自取區,主要有唔同新鮮嘅蔬菜,同時亦有來自台灣唔同嘅丸類,我就特別鐘意食芋頭牛丸❣️牛丸入面有好多嘅芋頭粒!本身唔好丸類嘅我,次次黎都食佢☺️.牛大人嘅飲品亦有質素同特色,我地就拎左白桃烏龍同桂花烏龍,一樣都係好香茶味,好好飲٩(ˊᗜˋ*)و.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我.醬
超高質牛肉邊爐 牛大人

▫️澳洲極上和牛套餐 $278
(7點半前離座)

另外餐廳都有唔同嘅配料,例如有墨魚滑,海蝦等 🦐

餐廳中央設置左一個自取區,主要有唔同新鮮嘅蔬菜,
牛大人嘅飲品亦有質素同特色,我地就拎左白桃烏龍同桂花烏龍,
一樣都係好香茶味,好好飲٩(ˊᗜˋ*)و

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 芋頭牛丸
  • 梅粉炸蕃薯
2022-05-31 847 浏览
2小時極上和牛吃到飽台灣鳳梨雞鍋是我的首選,原隻柔滑春雞浸泡在鍋內,湯底有鳳梨、苦瓜,先呷一口熱湯,沁出苦瓜的清香,温潤清熱,加上肥美的雞脾,吸收了湯底精華,令人食指大動。●澳洲和牛M5牛肩卷●安格斯牛小排●安格斯特選牛板腱●PRIME極級肩里肌極上和牛套餐,有多款高質牛肉,M5和牛粉色嫰紅,雪花滿佈,滾淥十多秒,口感柔軟而綿化,吸收了鳳梨雞湯,增添一份細膩肉香。極級肩里肌咀嚼時溢出豐沛肉汁,非常適合牛魔王! 牛小排充滿雲石紋,肉質軟腍,輕輕一涮,邊沿有少許肥膏,香濃牛味香散發口腔,不用沾上醬料,十分滋味。花雕酒雞件雞件軟嫩滑溜,雞肉厚實,充滿雞汁精華,咬下去淡淡酒香,令人意猶未盡。沙白/ 海蝦/ 花膠沙白脹卜卜,連同熱湯呷入口,挺身彈牙,更為提鮮。大隻海蝦,入口爽彈,花膠軟嫰可口,黏糯口感,充滿骨膠原,滋補養顏。干貝鮮魚漿/ 澎湖花枝漿/ 蟹籽墨汁漿/ 真味牛肉漿用料十足,切成一口Size倒入熱鍋中,鮮香滋味。蟹籽墨汁漿表面鋪上卜卜響的蟹籽,鮮味緊緻,洋溢墨汁的鮮香。更喜歡花枝漿,吃到帶嚼勁的花枝肉,鮮味吸引,味蕾大滿足私房鴨血(辣)推介滑溜的鴨血,像蒟蒻般嫩滑,用筷子夾起也不會散掉

2小時極上和牛吃到飽

花雕酒雞件

沙白/ 海蝦/ 花膠

干貝鮮魚漿/ 澎湖花枝漿/ 蟹籽墨汁漿/ 真味牛肉漿

私房鴨血(辣)
推介滑溜的鴨血,像蒟蒻般嫩滑,用筷子夾起也不會散掉。微微的辣香,加上煙韌的質地,愈吃愈過癮。

瓜仔雞水餃/ 台式蝦餃
蝦餃飽滿,內裡填滿彈牙的蝦肉,口感脹卜卜,啖啖鮮味。

鬼馬老油條/ 炸魚皮
脆卜卜的油炸鬼及炸魚皮,放在湯中灼數秒,油香四溢之餘,吸嗦湯底後,質感變得軟糯,增添鮮味口感。

自助區還有多款翠綠蔬菜、豬皮、墨魚丸、牛丸、蟹柳、芝士腸、魚皮餃等,冰涷衛生。最喜歡墨魚丸入口彈牙,芝士腸入口爆漿,十分滋味。最後少不了MOVENPICK雪糕,冰爽喉嚨。
2022-05-29 171 浏览
首先我book咗星期日中午12點,11點50分去到要排隊入場,踏正12點先至開始入場,坐得低嚟都已經12:08分左右,之後帶位職員話order左湯底後1min可以叫其他野食,但係差不多食到12:57分就話last order,過多15mins就話上埋果碗甜品比我地,到咗差唔多1:25又提我地要交枱⋯⋯最後1:30佢又再催我哋交枱!但係其實我地坐唔足90分鐘,更何況食😮‍💨容易胃痛果d真係唔好試,d食物又普通,太趕享受唔到呢度有咩好!

$162.8 (午餐)
2022-05-28 92 浏览
台式麻辣鍋麻辣鍋麻香味強,我覺得呢個係麻辣火鍋最基本的要求,而牛大人係麻辣的味道調教上,都做得比較平衡,辣味由辣椒同辣油提岀黎,因友人不太好辣,所以一開始把辣椒拿了岀來,避免火鍋過辣的情況,而且麻油的份量較強,可以吃到很重的麻味,配合豆腐可以媲美無老鍋,但鴨血仲差少少,藥材的配搭不會突乙,味道向甜,合我口味,麻鍋整體不錯。另外推介瀂肉飯,瀂肉的肉碎軟而淋,而且味道甜而不利,配飯一流,好食過哂其他火鍋店的瀂肉飯。
台式麻辣鍋
2022-05-28 158 浏览
第一次去試牛大人,見平時朋友講到好好味,於是晏晝時間去試下😀😋😋環境及服務都不錯~而且食物都新鮮。。不過澳牛來講,個人比較鍾意18 樓雞煲的澳牛😋😋.不用的"滑"...都忘了叫左邊款🙊🙈🙈好味度:⭐️⭐️⭐️.不用牛的位置😋😋.外面都有其他款的食物可以選擇同拎~.叫了蕃茄湯底😋🍅🍅.仲有好多飲品。。。其他我揀的兩款🙈🤣.肉燥飯的味道不錯啊。。朋友拎左少少試~燥肉好瘦👍🏻👍🏻👍🏻😀.最後都有甜品😋😋.我地揀左$198 x2 那個餐😋😋再加一服務費。。$39.6....兩人共$436~.食物種類的選擇都蠻多的😀👍🏻
環境及服務都不錯~

不用的"滑"...都忘了叫左邊款🙊🙈🙈
好味度:⭐️⭐️⭐️

不用牛的位置😋😋

外面都有其他款的食物可以選擇同拎~

叫了蕃茄湯底😋🍅🍅

仲有好多飲品。。。其他我揀的兩款🙈🤣

肉燥飯的味道不錯啊。。朋友拎左少少試~
燥肉好瘦👍🏻👍🏻👍🏻😀

最後都有甜品😋😋

我地揀左$198 x2 那個餐😋😋
再加一服務費。。$39.6....兩人共$436~

食物種類的選擇都蠻多的😀👍🏻
2022-04-19
2022-05-24 899 浏览
台式火鍋牛大人嚟咗香港咁耐我都未有機會試,因為真係好難book,今次我喺網上面預約咗荃灣大鴻輝中心嘅牛大人, 終於可以同friend試下啦🥰🥰順帶一提😄 牛大人同蠟筆小新合作,好多打卡點,仲有小新精品可以買,其中沙田店仲可以自費同小新影即影即有😃😃😃🌟荃灣分店地方都幾寬敞, 感覺好乾淨企理, 我揀咗鴛鴦湯底, 一邊係牛夫人秘製麻辣鍋, 揀咗中辣, 我覺得個麻辣好香同埋中辣辣度唔算好辣,另一邊就係牛大人紅燒牛骨鍋, 好香濃,就好似食緊紅燒牛肉麵嘅湯底一日, 推介推介👍😎🌟職員好有禮貌咁介紹點落單 ,仲送咗四粒牛丸畀我哋, 原來係澳洲和牛牛丸, 真係好好味,但係佢唔係任食項目,所以大家留意呀😅🌟我哋點咗澳洲極上和牛餐,兩小時任食,可以試晒所有款式牛肉, 牛肉質素極高, 有三款我都好推介👍👍 安格斯一口牛肉粒, 安格斯牛小排同埋手切封門柳, 特別想講封門柳,我食咗差唔多二十幾片🤣🤣非常新鮮,肉味濃郁, 雖然脂肪比例較少, 但肉質好滑又有咬口, 極力推薦👍🌟另外,餐廳嘅漿類都好新鮮,推介章魚珍珠漿同蟹子墨魚漿, 全部都值得一試👍👍🌟海鮮類都唔錯, 魚類有鯇魚同鱸魚, 另外仲有蝦同沙白等, 全部

🌟海鮮類都唔錯, 魚類有鯇魚同鱸魚, 另外仲有蝦同沙白等, 全部都好新鮮,沙白都幾大隻又有肉, 打邊爐必食👍

🌟自助區方面, 有分醬料區,飲品區同配菜區。
醬料區起碼有15種以上嘅火鍋醬料選擇,我推介佢嗰個牛肉汁我覺得配牛肉食係幾襯,仲有白飯同埋滷牛肉飯可以自取。

🌟飲品區都好多選擇,想推介佢嘅茶類,桂花烏龍, 菊花普洱同白桃烏龍都非常正。 另外佢都有台式飲品可以叫 都係透過QR code落單㗎😎

🌟配菜方面除咗好多選擇之外,我覺得佢哋啲嘢好乾淨企理,萵筍厚切值得一試。另外佢啲蔬菜質素真係唔錯,大家 要留肚呀。

🌟甜品方面有雪糕同仙草選擇,我同我個朋友都係movenpick嘅愛好者,揀咗朱古力同士多啤梨,為今餐畫上完美嘅句號🥰🥰
2022-05-20
  • 澳洲和牛牛丸