開始涼涼地^_^又到打邊爐嘅季節🍲近年真係多左好多台灣火鍋任食但真係好參差甚至好港式😩今次我就去左好多分店嘅牛大人台灣火鍋吃到飽台式火鍋放題我就揀左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐每位有兩粒澳洲M9和牛牛丸^_^有十款足料台灣火鍋湯底選擇🍲Like佢哋社交平台可以送一杯黑糖珍奶鮮奶🧋我就揀左唔辣嘅牛大人紅燒牛骨鍋。味道好濃郁香甜細緻同一般放題一樣價錢決定食物種類多小同質素意個餐有M5澳洲和牛油脂分布好靚但比較薄美國Prime肩里肌、牛小排都好靚仔手切封門柳有驚喜,有厚度咬感一流M9和牛牛丸咬落爆汁,真心好味😋秘製鹵牛筋牛肚放落湯底一齊煮好正仲有大量台灣當地直送食材坊間少有手工餃、牛肉漿、花枝漿真材實料食得出每款味道,同港式火鍋樣樣味道差唔多咁!外面可以自取丸類蔬菜等等仲要飲品係冷泡茶、冬瓜茶、汽水等等最後仲有杯Movenpick雪糕或台中仙草凍
開始涼涼地^_^又到打邊爐嘅季節🍲

我就揀左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐
每位有兩粒澳洲M9和牛牛丸^_^
有十款足料台灣火鍋湯底選擇🍲
Like佢哋社交平台可以送一杯黑糖珍奶鮮奶🧋

我就揀左唔辣嘅牛大人紅燒牛骨鍋。
味道好濃郁香甜細緻
同一般放題一樣價錢決定食物種類多小同質素
意個餐有M5澳洲和牛油脂分布好靚但比較薄
美國Prime肩里肌、牛小排都好靚仔
手切封門柳有驚喜,有厚度咬感一流
M9和牛牛丸咬落爆汁,真心好味😋
秘製鹵牛筋牛肚放落湯底一齊煮好正
仲有大量台灣當地直送食材

坊間少有手工餃、牛肉漿、花枝漿
真材實料食得出每款味道,同港式火鍋樣樣味道差唔多咁!

外面可以自取丸類蔬菜等等
仲要飲品係冷泡茶、冬瓜茶、汽水等等
最後仲有杯Movenpick雪糕或台中仙草凍

人氣台式火鍋店牛大人相信大家對牛大人都唔會陌生今日我地去左食晚市120分鐘極上和牛吃到飽湯底選了阿嬤養生濃湯鍋,清清地咁啱晒我地呢啲鍾意扮健康嘅人牛肉嘅選擇非常之多,更有嫩滑m5和牛,忍唔住食左幾碟😜加上牛大人嘅手工滑類十分足料每一款都值得一試,蟹子墨汁漿、干貝鮮魚漿及章魚珍珠漿亦都有好多台式小食:鹽酥雞,小香腸,甜不辣等 其中小香腸仲係我地全晚最愛另外,自助區亦有不同飲料,亦有比較特別的自家冷泡茶放提嚟講真係首選!
人氣台式火鍋店牛大人

相信大家對牛大人都唔會陌生
今日我地去左食晚市120分鐘極上和牛吃到飽
湯底選了阿嬤養生濃湯鍋,清清地咁啱晒我地呢啲鍾意扮健康嘅人
牛肉嘅選擇非常之多,更有嫩滑m5和牛,忍唔住食左幾碟😜
另外,自助區亦有不同飲料,亦有比較特別的自家冷泡茶
放提嚟講真係首選!
2022-11-05 119 浏览
琴日朋友生日,本身想食一鍋堂但係好多人,所以我哋揀咗牛大人牛大人比想像中選擇多,肉質都唔錯落咗單速度都好快到入邊嘅樽裝茶無糖好好👍🏿我哋買單$360雖然有少少貴 但係甜品可以揀一個雪糕 幾好
琴日朋友生日,本身想食一鍋堂
但係好多人,所以我哋揀咗牛大人
牛大人比想像中選擇多,肉質都唔錯
落咗單速度都好快到
入邊嘅樽裝茶無糖好好👍🏿
我哋買單$360
雖然有少少貴 但係甜品可以揀一個雪糕 幾好
2022-11-05 138 浏览
前幾日行完千色店,突然想食燒肉,行前少少去左棟有好多野食嘅大厦。見到安平燒肉,平時日式燒肉食得多,想試下台式燒肉因為太肚餓關係,今次想食豪啲,我地揀左澳洲M5和牛餐,附送每人兩件牛舌芯,超級厚,簡直大方得體!肚肚地餓等唔切燒熟,所以叫左啲小食。原來食燒肉嘅地方啲熟食一樣好食,個人覺得個金沙翠玉苦瓜係最出色食落完全唔覺得苦,連平時唔食苦瓜嘅我都食左兩碟,出面餐廳真係未必整得好食嘅苦瓜!講到和牛呢間嘅牛真係完全無偷工減料,口感同味道都一流,加埋佢嘅靈魂自家製安平黃金醬,真係絕配,食到停唔到口!極力推薦!其次依個餐最吸引係有烤魚干食!!平時出面價值不斐,呢到竟然可以任食,仲要要味道唔錯!飲品方面我地揀左新嘅紅火冰茶,問題好fresh,完全唔甜,飲完一杯又想飲多杯整體上十分滿足,下次一定會帶多啲朋友黎encore

飲品方面我地揀左新嘅紅火冰茶,問題好fresh,完全唔甜,
飲完一杯又想飲多杯
整體上十分滿足,下次一定會帶多啲朋友黎encore
2022-11-04 116 浏览
預訂晚上7點座位,等到快晚上8點還沒進去。不知道訂位的意義在哪裡?如果知道訂位了也不能準時進去,還不如就開放現場排位就好,不用開放線上訂位囉~因為根本等不到位置🥲🥲🥲🥲🥲
2022-11-04 99 浏览
任食火鍋喺香港來講都係好多間唔同嘅餐廳,但係依家牛大人已經出晒名,所以基本上如果諗唔到其他地方都會相約朋友過嚟呢度任食打邊爐最主要呢度嘅嘢食好質素,就好似我今次叫咗和牛吃到飽 人頭消費先至$328

2022-11-04 110 浏览
牛大人120分鐘台灣火鍋放題自助火鍋配料吧&肉類無限量供應澳洲極上和牛 $328鴛鴦鍋 $50牛大人秘方麻辣鍋小辣 x 期間限定醍醐蕃茄酸辣鍋小辣麻辣秘方夠香濃,果種辣香味真係唔錯,小辣入口感覺剛剛好,用黎襯海鮮一流!期間限定蕃茄酸甜中一點點微微辣,整體湯底都好香,配搭夠醒神, 相比傳統蕃茄湯底更值得一試!每位赠送 澳洲M9和牛牛丸2粒,第一次試和牛牛丸,口感爽口彈牙,濃郁嘅牛味一咬落去就湧上來!牛肉:手切封門柳、澳洲和牛M5 牛肩卷、安格斯牛小排、SRF美國黑牛後腿肉、安格斯特選牛板腱林林總總的牛肉質量10分高,m5牛肩卷必食推介,入口溶化,同湯底配搭到又不失口感!章魚珍珠漿、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿特別要推介各式各樣嘅漿滑,將唔同嘅材料都配搭係漿滑入面,但係又可以做到爽口,餡料又豐富真係要叫晒唔同款慢慢食!海鮮:海蝦、沙白夠晒新鮮嘅海蝦同沙白,配搭上兩款湯底都剛剛好入晒味,性價比極高!台灣特色小吃:真豬小香腸、梅甘酥脆薯台式手工水餃:韭菜水餃、蝦餃、蛋餃係水餃方面比你平常食嘅都比較不同,偏向台式種類,不過味道都不俗,值得一試!飲品:金桔梛果、白桃烏龍冷泡茶、西鬼啤酒$68(杯)加一服
牛大人120分鐘台灣火鍋放題
自助火鍋配料吧&肉類無限量供應

澳洲極上和牛 $328
鴛鴦鍋 $50
牛大人秘方麻辣鍋小辣 x 期間限定醍醐蕃茄酸辣鍋小辣

章魚珍珠漿、干貝鮮魚漿、蟹籽墨汁漿

海鮮:海蝦、沙白

台灣特色小吃:真豬小香腸、梅甘酥脆薯

台式手工水餃:韭菜水餃、蝦餃、蛋餃

飲品:金桔梛果、白桃烏龍冷泡茶、西鬼啤酒$68(杯)

加一服務費

牛大人台灣火鍋吃到飽
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

2022-11-01 3488 浏览
秋風起食臘味🤣🤣打個牛大人邊爐先 😋😋係我嘅不二之選每次嚟都係全院滿座咁濟,所以特意揀咗個 五點時段 七點離坐 仲有優惠添 👍👍星期日 梗係要飲飲食食減下壓啦 人頭298蚊位加一 任食和牛海鮮吃到飽😋😋蔬菜🥬丸類、和牛、肉燥飯 飲品都係自取嘅 種類選擇仲好多,我就鐘愛自家製白桃烏龍試咗杯佢哋嘅落花流水生啤🍻🍻🍻帶有少少花香!熱辣辣嘅邊爐 配冰凍啤酒都一流呀 🥰🥰先嚟安格斯牛小排 非常多油脂 分佈均勻 非常嫩口👍👍SRF美國黑牛後腿肉 第一次試呢個品種,有驚喜喎 !非常濃郁 亦非常香 ,真係唔畀牛小排差😊😊要食主角 澳洲和牛m5牛肩卷,不斷encore 真係不得了 入口味濃,已經非常好,食得出有別於其他嘅品種,油脂更加豐富,口感更加嫩滑同樣4、5秒就擺得入口喇😆😆海鮮方面亦有吾少選擇,有花膠、海蝦、魷魚 、大沙蜆、脆肉鯇!大顯非常新鮮,脹卜卜,非常鮮嫩鮮甜 🥰🥰而且仲好大隻㖭 海蝦亦size最大 ,任食嚟講真係非常高質 🥳🥳脆肉鯇骨腩 部位非常好 非常矜貴和牛肉燥飯 點都要食少少,包你一試難忘 !甜甜地嘅肉燥唔會太肥,肉燥 牛味香濃正呀🤩🤩揀咗牛夫人地方麻辣鍋 食到最後真係幾辣下 🤪🤪呢
秋風起食臘味🤣🤣打個牛大人邊爐先 😋😋係我嘅不二之選

先嚟安格斯牛小排 非常多油脂 分佈均勻 非常嫩口👍👍

要食主角 澳洲和牛m5牛肩卷,不斷encore
同樣4、5秒就擺得入口喇😆😆

揀咗牛夫人地方麻辣鍋 食到最後真係幾辣下 🤪🤪呢個時候食 鴨血就perfect喇 仲有炸魚皮索曬啲味😋😋

甜品可以揀雪糕或者仙草
,太飽嘅關係 驚仙草食唔曬哈哈 最尾揀咗雪糕當然清曬啦😊

感覺性價比好高呢 !食物質素放題來講真係算非常之高 ,半場回本🍻🍻
2022-11-01 95 浏览
每次成班人唔知食咩好 我都會推薦去牛大人呢度食材高質 食物選擇又多 仲要任飲任食M5和牛套餐性價比高 可以瘋狂食M5和牛和牛油脂分怖好靚 肉質嫩滑同時又帶有肉香跟餐送嘅和牛牛丸充滿肉汁 爽口彈牙 食得台式邊爐梗係唔可以錯過手打漿同小食黑忟忟嘅墨魚漿真材實料 會食倒一粒粒墨魚小食方面有我最鍾意嘅皮蛋豆腐同台灣小香腸海蝦 花膠仔同午餐肉亦係我每次嘅必點items打邊爐熱氣 朋友叫咗杯啤酒 估唔到又幾正最後再食埋個仙草凍下下火 非常滿足
每次成班人唔知食咩好 我都會推薦去牛大人

打邊爐熱氣 朋友叫咗杯啤酒 估唔到又幾正
最後再食埋個仙草凍下下火 非常滿足
2022-10-27
2022-11-01 75 浏览
天氣開始轉涼又係時候約埋朋友去打邊爐啦,講起打邊爐我地最鐘意就係食牛大人台式火鍋,一個價錢任飲任食,而且牛肉質素都幾高,今日約左個好耐無見既朋友去荃灣分店食牛大人,淨係湯底都有九款選擇,牛魔王朋友唔洗諗啦一定叫牛大人紅燒牛骨鍋,湯底真材實料,採用優質牛腿骨先燒後燉而成,讓湯底既能散發燒牛骨的濃郁香味,未放配料之前飲返碗湯先,非常濃郁美國特級安格斯套餐 ($288/位)呢個套餐係中等價位,120分鐘任飲任食,牛肉類推介安格斯特選牛板腱同美國PRIME極級肩里肌,脂肪分佈平均,配埋牛骨鍋湯底,牛味double up其他配料必試蟹籽墨汁漿同干貝鮮魚漿,超足料又夠彈牙,回味無窮

美國特級安格斯套餐 ($288/位)

2022-10-31 85 浏览
呢幾日天氣轉涼,有啲秋意,最啱去食火鍋,今日帶咗媽咪去食極上和牛火鍋放題,我地17:00開始食,食2個鐘,$288一位。有和牛任食,性價比唔錯。阿嬤養生濃湯鍋我哋叫咗呢個鍋,鍾意去清清地,夠健康,但味道一啲都唔會淡,湯底用咗大量大骨熬成,雞湯味濃厚,加上杞子,蟲草花,感覺養生。澳洲和牛M5牛肩卷我地主攻呢款牛,薄薄一片,入口油脂豐富,肉質嫩滑。安格斯牛小排呢款都好唔錯,鮮紅肉色好靚,呢款牛肉味較濃,亦都唔會韌。海鮮類海鮮類我哋要咗沙白,海蝦,我哋叫咗好多沙白,沙白隻隻都肥嘟嘟,而且好鮮甜。海蝦亦都有鮮味彈牙,不錯。澳洲M9和牛牛丸個套餐包咗每人兩粒呢款黃牛牛丸,呢粒牛丸咬落去充滿肉汁,牛肉味香濃,油香豐富,彈牙爽口,和牛做嘅牛丸真係唔同啲。配料方面,我哋亦都試咗唔少,有鴨血,花膠,牛筋,炸魚皮。鴨血口感QQ。花膠大大件,骨膠原豐富。牛筋煮淋了亦相當好味,炸魚皮香脆。自助吧有大量蔬菜同埋丸類,我哋都叫咗好多款,有蘿蔔,萵筍,皇帝菜,芋頭,龍蝦沙律丸,魚腐,等等。啲蔬菜都好新鮮,原來我好鍾意平時比較少吃的龍蝦沙律丸,粒丸咬開會爆漿,好正。撥雲霧見蓬萊仙島打邊爐最好飲杯啤酒啤啤佢,呢杯啤酒係
阿嬤養生濃湯鍋

澳洲和牛M5牛肩卷
我地主攻呢款牛,薄薄一片,入口油脂豐富,肉質嫩滑。

安格斯牛小排
呢款都好唔錯,鮮紅肉色好靚,呢款牛肉味較濃,亦都唔會韌。

海鮮類

澳洲M9和牛牛丸

撥雲霧見蓬萊仙島
打邊爐最好飲杯啤酒啤啤佢,呢杯啤酒係台灣直送,好易入口,有啲果香味,冇乜苦味,女仔最啱飲。
柑桔椰果特飲
叫咗呢杯嘢飲滋潤吓,有得揀唔同甜度同埋少冰甚至走冰,相當貼心。

甜品
食到最尾仲有每人一杯雪糕或者仙草甜品,我哋揀咗Movenpick 嘅朱古力味雪糕同埋Häagen-Dazs嘅期間限定西瓜士多啤梨味雪糕, 相當滿足。

2022-10-19 136 浏览
上次食係旺角食完之後呀媽想反食做乖純女當然要陪媽呀今次就黎左荃灣食為咗食兩粒和牛牛丸當然都要食最貴個餐啦(好似好奢侈 但真係好好食 )和牛牛丸真係好香其他嘅質素一如既往真。CP值 極高 服務質素 收碟極快5點左右食 原來荃灣呢間分店係唔洗排隊上次旺角已經排緊隊 講完好野 當然講下改善地方牛大人 有種菜叫「水蓮」 每次叫1碟都係岀少少 諗住一次過叫左幾碟 但都係淨岀一碟 最多呢碟份量多少少當然牛大人 除左食物質素 環境各方面都好好價錢最貴個餐 都唔洗3百蚊分店都好多 配菜keep住新鮮 等我下次再去食朋友之聚首選
上次食係旺角食完之後
呀媽想反食
做乖純女當然要陪媽呀
今次就黎左荃灣食

為咗食兩粒和牛牛丸
當然都要食最貴個餐啦
(好似好奢侈 但真係好好食 )

和牛牛丸真係好香
其他嘅質素一如既往
真。CP值 極高
 服務質素 收碟極快
5點左右食
原來荃灣呢間分店係唔洗排隊
上次旺角已經排緊隊

講完好野 當然講下改善地方
牛大人 有種菜叫「水蓮」
 每次叫1碟都係岀少少

分店都好多
配菜keep住新鮮
等我下次再去食
朋友之聚首選
今日第二次去食,朋友話未試過,所以去食多次~嗌左澳洲極上和個餐($328 +10%)~$361/人第一盤來的澳牛,係靚ga...之後再來果d 明顯唔係咁靚ge~加上嗌澳牛。。4 盤都比左美國牛😂😂始終因為澳牛先揀呢個價ge 火鍋set~.鳳梨雞湯底🍍🍍🐔.第一轉澳牛好。。之後來果d 已經唔係咁靚😂😂😂⚠️之後來的澳牛就唔係呢個樣🤣🙈⚠️..午餐肉超級厚😂😂唔知係好事定壞事🤣🙈另外水餃同雲吞都麻麻地😂😂.佢呢款蝦似平時燒果種。。用來打邊爐,好似唔係咁好食😂😂 麻麻地😂...呢個。。同埋出面有款自己拎ge 類似魚腐,味道都麻麻地😂😂...嗌澳牛set....每人送兩粒澳牛牛丸。。呢個牛丸好味‼️👍🏻👍🏻
今日第二次去食,朋友話未試過,所以去食多次~
嗌左澳洲極上和個餐($328 +10%)~$361/人
加上嗌澳牛。。4 盤都比左美國牛😂😂
始終因為澳牛先揀呢個價ge 火鍋set~
鳳梨雞湯底🍍🍍🐔
鳳梨雞湯底

第一轉澳牛好。。之後來果d 已經唔係咁靚😂😂😂
⚠️之後來的澳牛就唔係呢個樣🤣🙈⚠️
澳牛

午餐肉超級厚😂😂唔知係好事定壞事🤣🙈
另外水餃同雲吞都麻麻地😂😂

呢個。。同埋出面有款自己拎ge 類似魚腐,味道都麻麻地😂😂

水蓮

澳牛牛丸

2022-10-18
澳牛
澳牛牛丸
2022-10-18 138 浏览
成日見到好多人去牛大人打邊爐,今次到我地去食啦。一入到餐廳就勁多人,原來早d食仲有優惠呀。我地選好湯底之後,就去自助區域拎飲品,各種丸,菜,配菜,麵之類同醬料。我地今次食既係 極上和牛吃到飽套餐 (視乎時段288至328一人),肉類,海鮮等等都係自己用QR code落單。湯底我地係 台中蒜頭雞鍋,真係有成大半隻雞係入面,勁足料。肉方面最好食既當然係澳洲和牛M5牛肩卷,不過其他既安格斯牛小排,北海道十勝豚等等都唔錯。任食梗係要食多d肉。😂海鮮方面我地就最鐘意食大大隻又新鮮既海蝦同沙白。宜度既丸同滑類都相當唔錯,有好特別既蟹籽墨汁滑,澎湖花枝滑。我地仲叫左個澳洲和牛牛丸,大大粒勁彈牙,牛味好濃郁,必食。雖然餐廳有好多飲品選擇,但難得星期五想飲下啤酒,我地就飲左杯 撥雲霧見蓬萊仙島 (68)既啤酒。飲落比較light,好重花香味同荔枝味。甜品方面,食到差唔多既時侯店員會俾張卡仔選甜品,有movenpick 雪糕或者,仙草凍。我同朋友一人選左一樣再開心share。仙草凍都好多料,有仙草,珍珠,紅豆,椰果等等。。。牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16

湯底我地係 台中蒜頭雞鍋,真係有成大半隻雞係入面,勁足料。

海鮮方面我地就最鐘意食大大隻又新鮮既海蝦同沙白。

牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

牛大人環境舒適,坐近窗口落地玻璃位,由下午6點品嚐到入夜,欣賞到到荃灣日與夜美景。點了鴛鴦鍋“台灣鳳梨雞鍋”、‘’台灣香濃蕃茄鍋‘’,鳳梨鍋湯底清新香甜,蕃茄鍋酸甜可口。和牛、豚肉肥瘦適中,簿片一滾就熟,加上醬汁,鮮嫩美味款式亦有很多,包羅萬有,大多填紙落單,有丸類,墨肉蝦滑、餃子、雲吞類,炸物有炸魚皮、鹽酥雞,鴨血、豬血糕,亦有花膠等等……飲品除了平常的啤酒、汽水,亦有自家制的花茶飲品,唔太甜亦好飲解喝出餐亦快,唔會怠慢,員工亦有禮貌,整體食物、環境、服務都不錯,價錢亦唔算大貴,下次可再惠顧

台灣鳳梨雞鍋、台灣香濃蕃茄鍋

桂花烏龍、菊花普洱、白桃烏龍

和牛、豚肉肥瘦適中,簿片一滾就熟,加上醬汁,鮮嫩美味

款式亦有很多,包羅萬有,大多填紙落單,有丸

2022-09-18
台灣鳳梨雞鍋、台灣香濃蕃茄鍋