2020-11-19
上個星期經過尖沙咀加拿芬廣場,😳樓下已經排滿晒人,原來大家喺度等緊食🐮牛大人。嗰陣已經心諗係唔係真係咁好食,🧐所以一早已經book mark左呢一間餐廳。😍之後比我發現咗原來佢有午市90分鐘放題,所以我就約咗朋友一齊食。諗住應該冇咁多人,😂咁都啱嘅的確係冇晚上咁多人但係都唔少人。👭🏻佢有⭐️定量同埋⭐️食到飽兩款。定量顧名思義就係只係限你食1️⃣指定肉類150g,再加2️⃣自助火鍋配料吧。而我就叫咗🤤90分鐘午餐吃到飽,一諗到都等咗咁耐,咁梗係試吓佢嘅最高級嘅牛肉,午餐照理應該係平啲。⭐️90分鐘午餐吃到飽有三款,1️⃣精選嫩牛、2️⃣特級安格斯、3️⃣極上和牛吃到飽。一開始我哋揀咗湯底先,我哋叫咗個⭐️鴛鴦湯底。首先要一個招牌⭐️牛夫人秘方麻辣鍋-小辣,佢呢個麻辣鍋有🌶大中小辣,我哋叫咗小辣,又香又易入口。我自知已經唔太食得辣,但係呢個小辣都可以入到口!😋好正!⭐️白玉酸菜鍋呢個酸菜鍋唔差嘅,材料好夠。⭐️極上和牛吃到飽比起其他嘅set多咗以下嘅嘢食:⭐️安格斯特選牛板腱❤️⭐️澳洲和牛M Five牛肩卷❤️佢啲牛肉真係好好食,全部都好高質,之後再追加嘅牛肉都可以保持質素!$200左右就可以食到真係好抵食!⭐️蟹子墨汁漿😍⭐️干
一開始我哋揀咗湯底先,我哋叫咗個⭐️鴛鴦湯底。
⭐️白玉酸菜鍋
呢個酸菜鍋唔差嘅,材料好夠。
⭐️極上和牛吃到飽比起其他嘅set多咗以下嘅嘢食:
⭐️安格斯特選牛板腱❤️
⭐️澳洲和牛M Five牛肩卷❤️
⭐️蟹子墨汁漿😍
⭐️干貝鮮魚漿😍
佢d漿都好正!😍我覺得三款都好好味,我都有encore再叫!
⭐️自助火鍋配料吧👍🏼
佢個自助火鍋配料吧,100分!出面嘅嘢食、調味料、飲品、全部都好齊全!
好欣賞佢有個茶海。
⭐️菊花普洱🌼
⭐️白桃烏龍🍑
⭐️桂圓紅棗茶
有熱飲嘅養生紅棗茶。
⭐️古早雞絲麵
好似童星點心麵嘅雞絲味。
⭐️豆腐雪糕🍦
豆腐雪糕好濃嘅豆腐味,淡淡的甜度。10分欣賞!👍🏼