2020-10-05 423 浏览
最近身邊朋友時常提到一間台式火鍋店, 今天我自己親身體驗一下🤭 晚餐時段由5pm開始, 5:15pm取票, 大約7:30pm入座(因每段用餐時間為2小時). 尖沙咀分店位於加拿芬廣場2樓, 廣場門口已有人派宣傳單張, 一開𨋢門已人頭湧湧.雖然有籌在手, 7:15pm左右到達, 都要在店前排隊等入座入座後, 店員講解用餐流程&選擇湯底. 今次選擇台式鳳梨🐔湯底, 急不及待用手機微信自行落單(肉類, 漿類, 餃類, 炸物類, 海鮮類, 小食類, 其他, 特飲). 因時間關係都沒有周圍去影相🤭店內有分調味料區, 樽裝飲料區&打邊爐食物區(蔬菜, 丸類, 多種麵類, 滷肉飯等). 醬料/飲料/食物標籤都很清楚, 可自由選擇自己所需樽裝飲品主要是茶類為主, 手機落單亦有手調飲品(烏梅汁, 酸梅汁, 冬瓜茶, 柑桔椰果...), 可自行選擇多甜/少甜/冇冰/少冰/走冰, 可迎合各人口味用餐最後30分鐘,服務員會遞上單據(新張期間 只收現金)&甜品紙(每人可選擇一個) 整體用餐環境, 服務&食物都是中上質素😋👍👍 大家想來用餐, 記緊係社交平台官網訂座, 可節省排隊時間.

入座後, 店員講解用餐流程&選擇湯底.

2020-10-04
2020-10-04 515 浏览
Storellet 有9折 (平日澳洲極上和牛套餐未折:$198+10%)小編終於試咗牛大人啦!11:30派籌, 12:00可以入座。如果唔想等咁耐。建議可以喺網上預早訂咗,又或者早啲去排隊攞籌。我11:15到前面已經有2x人。好彩入面都好多位。鍾意食牛嘅一定要去試!高質牛肉,建議揀美國SRF極黑牛或澳洲極上和牛套餐。無論係美國安格斯牛板腱,定係澳洲和牛M5牛肩卷,都好有牛肉味。平時我食牛肉都係一碟起兩碟止,今次都忍唔住食多咗幾碟。此外,仲可以無限任食麻辣鴨血,鴨血超嫩滑,帶少少麻辣,如果加埋麻辣湯底應該仲正,絕對值得encore。其他食物質素都好高,牛肉漿、蝦餃必試。稍為失色少少嘅係熟食,鹽酥雞上枱時已經唔夠脆。其他蔬菜類、醬料、麵、飲品等,都在自助區。選擇很多。湯底方面,我叫咗個台灣鳳梨雞鍋,見唔到鳳梨,但係有大大件雞,有苦瓜,好多料,個湯底好清甜,就咁飲都好好飲,忍唔住就咁飲咗幾啖。佢啲凍茶都幾特別,放喺大大個膠樽度,不過再茶味濃多少少會更好。雪糕都值得食,豆腐有豆腐味,玄米茶有玄米茶味(好似講緊廢話咁),玄米茶食完仲會回甘,好似真係飲完茶咁,有少少消膩嘅感覺。整體而言,食物質素

其他蔬菜類、醬料、麵、飲品等,都在自助區。選擇很多。

整體而言,食物質素高,一定會回頭!
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 安格斯特選牛板腱
  • 私房鴨血
最近主打任食台式火鍋的牛大人人氣急升,短短一年內已經開了數間分店,但排隊人數之多依然令人聞之色變,所以特意於下午五時晚市開始營業前到達取籌,但大約四時多已經大排長龍。整體而言食物質素的確非一般任食火鍋所能媲美,款式選擇亦可見心思,個人覺得絕對物超所值,其後已經一而再再而三地多次到訪。由於等候人數眾多所以正式開始安排客人入座時門口已經水洩不通,狹窄的空間內堆滿等待取籌或等候入座的所有人,店員只能不斷呼籲大家盡量往後站,但空間有限其實大家都幾乎動彈不能,安排稍為混亂。不過,餐廳內的環境卻截然相反,相當寬敞明亮。除了掃描QR code以手機點餐外,外面亦有自助醬料、配料及飲品。湯底方面有牛大人紅燒牛骨鍋、帝王食補薑母鴨鍋、眷村白玉酸菜鍋、台中蒜頭雞鍋、阿嫲養生濃湯鍋等九款選擇,而我則另加$50選了牛夫人秘方麻辣及台灣鳳梨雞鴛鴦鍋。前者可以自由選擇辣度,中辣辣勁十足但隨後不斷加湯後自然變得溫和;而後者當中有一隻原隻雞腿,肉質出乎意外地嫩滑,但湯底的雞味徹底欠奉。澳洲極上和牛套餐每位$298,而因當日為假期所以再要另收$10,澳洲和牛M5 牛肩卷、上腹牛五花、安格斯牛小排、美國SRF極黑牛肩胛肉
最近主打任食台式火鍋牛大人人氣急升,短短一年內已經開了數間分店,但排隊人數之多依然令人聞之色變,所以特意於下午五時晚市開始營業前到達取籌,但大約四時多已經大排長龍。整體而言食物質素的確非一般任食火鍋所能媲美,款式選擇亦可見心思,個人覺得絕對物超所值,其後已經一而再再而三地多次到訪。

牛夫人秘方麻辣鍋+台灣鳳梨雞鍋 (+$50)
湯底方面有牛大人紅燒牛骨鍋、帝王食補薑母鴨鍋、眷村白玉酸菜鍋、台中蒜頭雞鍋、阿嫲養生濃湯鍋等九款選擇,而我則另加$50選了牛夫人秘方麻辣台灣鳳梨雞鴛鴦鍋。前者可以自由選擇辣度,中辣辣勁十足但隨後不斷加湯後自然變得溫和;而後者當中有一隻原隻雞腿,肉質出乎意外地嫩滑,但湯底的雞味徹底欠奉。
澳洲和牛M5牛肩卷
手切封門柳
澳洲和牛M5牛肩卷
澳洲和牛M5 牛肩卷、上腹牛五花、安格斯牛小排、美國SRF極黑牛肩胛肉眼、安格斯特選牛板腱、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等肉類質素出色,色澤紅潤而且肉味香濃,更沒有出現其他火鍋店不時出現未徹底融雪的問題。
台灣鱸魚片
台灣鱸魚片及其他海鮮雖稱不上鮮美但已經綽綽有餘。
澳洲M5和牛牛丸
贈送的澳洲M5和牛牛丸彈牙多汁而且肉味濃厚,甚有驚喜。
滷肉飯
滷肉飯可以在自助區自取,可以毫不吝嗇地任添滷肉汁,而滷肉更少有地以牛肉取代豬肉,濃郁惹味但肉粒比較細碎近似肉醬。
魚酥皮蛋豆腐
秘制滷牛筋、秘制滷牛肚
作為招牌配料的私房鴨血口感略帶煙韌,名不虛傳,秘制滷牛筋及滷牛肚都是另一出色之作;另外亦有其他即食台灣小食如士林鹽酥雞、梅甘酥脆薯、魚酥皮蛋豆腐等。
菊花普洱、桂花烏龍
飲品方面最特別是有洛神花茶、菊花普洱、桂花烏龍等數款自家製冷泡茶供應,誠意十足。
2020-10-01 355 浏览
湯底味精重,食完好囗渴。員工態度悪劣,還有20分鐘就同你講時間差不多,語氣是趕客走,绝对不是提醒客人還有20分鐘語氣。咁既服務態度,目前一大堆台式火煱開張,一大堆選擇,不会再幫襯
2020-09-30 748 浏览
預訂了5點,準時來到門口,已經排了一大堆walk in的人記住做會員,有鴛鴦鍋coupon!今次來到尖沙咀分店,就叫分店限定的牛乳起司🧀️鍋+秘方麻辣火鍋,牛乳超司鍋沒有想像般膩,淡淡牛奶味,麻辣鍋叫了小辣剛剛好重頭戲😍牛肉,叫了最貴的套餐,有澳洲和牛M5牛肩卷,幾round肉的質素都差不多,不會愈叫愈差反而餃類質素比較差,雖然有好多款,但係皮好快就好淋,餡的調味都一般海鮮除了普通平時見慣的丸外,還有幾款台式特有的火鍋料,豬血糕、甜不辣、王子面、鹽酥雞、炸地瓜飲品也有很多款,無糖茶、台式冬瓜茶,蘋果梳打都有!120分鐘吃到超飽,最後每人一杯雪糕😚😚
預訂了5點,準時來到門口,已經排了一大堆walk in的人

記住做會員,有鴛鴦鍋coupon!

海鮮

飲品也有很多款,無糖茶、台式冬瓜茶,蘋果梳打都有!

120分鐘吃到超飽,最後每人一杯雪糕😚😚
2020-09-29 376 浏览
前排見佢尖沙咀分店新開張有優惠,就去咗試下。真係飽到傻,瘋狂食肉。啲牛唔錯!食咗好多碟,都抵返晒了!唯一失望嘅係雪糕得一種味🤭如果甜品可以多啲就好啦!咁樣會開心啲
已經久仰左牛大人 @masterbeef.hk 嘅大名好耐,身邊朋友個個都食過我都仲未食過🤧落後𝚏𝚘𝚘𝚍𝚒𝚎今次趁尖沙咀新分店開張有88折,即刻拉埋媽咪去試吓!!😹晚市大概4:30-4:45開始派籌,可以揀要5pm/7pm嘅飛,大家想𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛時間食都記得要提早拎飛啊~尖沙咀分店環境幾大,但真係超級多人,真係有行年宵迫爆嘅感覺🙊食完整體感覺係...雖然性價比真係幾高,食物種類都算多,但...我真係老喇👵🏻都係𝚙𝚛𝚎𝚏𝚎𝚛食啲精緻少少,慢慢食嘅火鍋!呢度環境真太熱鬧,唔係好𝚎𝚗𝚓𝚘𝚢到😹不過因為今次同行嘅媽咪唔食牛,所以無試到最貴亦都最多人大讚嘅極上和牛,下次都想再試吓睇吓係咪真係咁正!!.@masterbeef.hk is probably one of the most talked about ayce hotpot places in Hong Kong 😮 visited the new tst branch & went 2 hours early just to get my ticket for a 7pm table 🥘 overall, its pretty goo
@masterbeef.hk is probably one of the most talked about ayce hotpot places in Hong Kong 😮 visited the new tst branch & went 2 hours early just to get my ticket for a 7pm table 🥘 overall, its pretty good and the food quality is pretty high considering its ayce and the price you are paying😋 but personally, as i get older, i prefer the ala carte style hotpot 🤣 ayce can get very overwhelming!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.2/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.5/10 (非常之嘈雜!!)
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10 (會想試係最貴嘅嗰一款肉!)
《極黑牛食到飽》$248加一
唔同時段唔同價錢,呢個係星期一至四𝟻𝚙𝚖-𝟿:𝟹𝟶𝚙𝚖入位嘅價錢~
呢個係中等價位嘅120分鐘任食套餐,比起最平價嘅感覺上真係多好多嘢食!特別吸引到我哋嘅係幾款唔同台灣直送嘅漿類,同埋同樣都係台灣直送嘅鱸魚片!

《台灣濃香蕃茄鍋》+$50轉鴛鴦鍋
蕃茄味唔算特別香濃,食到中段其實已經冇咩蕃茄嘅味道🙈
《香濃牛乳起司鍋》
反而呢個尖沙咀先有嘅芝士鍋又幾特別喎!芝士嘅鹹香味好突出,唔錯😇

《肉類》
整體肉類質素不過不失,都對得住呢個放題嘅價錢嘅~不過下次都想試吓最貴嘅嗰一款牛,聽聞真係好正😻
《配料》
配料選擇實在太多啦,好難逐一同大家介紹,以下係一啲我自己個人比較推介嘅🙆🏻‍♀️同埋覺得伏伏哋嘅🙅🏻‍♀️,大家可以作個參考唔好嘥𝚚𝚞𝚘𝚝𝚊✨

🙆🏻‍♀️《私房鴨血》
呢個可以話係必食吧!雖然佢話會辣,但係我就完全食唔出辣嘅味道~不過口感真係好正好好食!聽人講會好快冇晒,但我哋當晚好好彩不斷𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎左勁多碟!!
漿類

🙆🏻‍♀️《漿類》
雖然佢有多款唔同嘅漿類;蟹子墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿等等,不過我自己個人覺得款款嘅味道都差唔多,唔會話豬肉味特別出或者海鮮味特別鮮甜,純粹係可以自己控制每一粒嘅大小,同埋覺得佢哋嘅口感都唔錯!
🙆🏻‍♀️《手工大黑輪》
本身見到幅圖都睇唔出佢係咩,出於好奇所以叫咗嚟試吓~食落煙煙韌韌口感幾特別,有啲似扁扁地嘅甜不辣!
🙆🏻‍♀️《爽脆炸魚皮》
打邊爐食炸魚皮基本啦😇雖然佢唔係脆到卜卜聲,但絕對唔係放咗好耐嘅嗰一種感覺,都唔錯!
🙆🏻‍♀️《鬼馬老油條》
雖然冇無老鍋嗰一種十大香脆嘅口感,但欣賞佢唔會太過油膩,點一點湯底後即食,外脆內煙韌!
🙅🏻‍♀️《即炸午餐肉》
🙅🏻‍♀️《台灣香腸》
🙅🏻‍♀️《士林鹽酥雞》
上菜速度好快,不過呢幾款小食嚟到嘅都係凍嘅🙊
鹽酥雞小失望,雖然炸粉唔算太厚,但感覺只係普通嘅炸雞粒,冇喺台式鹽酥雞嘅感覺~

牛大人 𝙼𝚊𝚜𝚝𝚎𝚛 𝙱𝚎𝚎𝚏 @masterbeef.hk
📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_MK #BELLYwongs_causeway #BELLYwongs_tsuenwan
#BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_hotpot
漿類
2020-09-18 1385 浏览
🐂牛大人午餐火鍋放題😋幸好放假有時間加上汲取前人的經驗大概十一時十五分到達取票十一時三十分便可入座湯底選取鳳梨雞湯🐓足料半隻雞(應該有)微微的鳳梨酸 使湯底不膩又開胃$198的放題😊澳洲和牛M5牛肩卷 肉味香而不膩 另有西班牙豬肉片🐖新鮮美味除花枝滑🦑還有牛肉滑小食有鹽酥雞、台式香腸其他丸類、菜類🥬🍅🥒可到自助吧自取飲品不得不提四大自家冷凍茶🍵每隻味道都很好喝❤️還有甜品玄米茶雪糕🍦總括來說食物新鮮 美味可口 感覺衛生👍🏻暫時來說 這間是最令我滿意的火鍋放題💯可以再去吃🤤
🐂牛大人午餐火鍋放題😋
幸好放假有時間
加上汲取前人的經驗
大概十一時十五分到達取票
十一時三十分便可入座

湯底選取鳳梨雞湯🐓
足料半隻雞(應該有)
微微的鳳梨酸 使湯底不膩又開胃

$198的放題😊
澳洲和牛M5牛肩卷 肉味香而不膩
另有西班牙豬肉片🐖新鮮美味
除花枝滑🦑還有牛肉滑
小食有鹽酥雞、台式香腸
其他丸類、菜類🥬🍅🥒
可到自助吧自取

暫時來說
這間是最令我滿意的火鍋放題💯
可以再去吃🤤
2020-09-17 1091 浏览
< 牛大人台灣火鍋吃到飽🍲 > 📍尖沙咀牛大人越開越多分店 前幾日十一點就去到拎飛 成功食到第一輪😆而家download Storellet 呢個app做會員仲有九折 又可以儲分👍🏻90分鐘午市 極上和牛吃到飽 $198 叫咗最貴嗰set 可以試晒咁多樣野🤣 用手機掃code落單幾方便👍🏻 店員首先過黎問要咩湯底 我地就揀咗尖沙咀店限定嘅香濃牛乳芝士鍋😛啲肉同個鍋大約十分鐘就到 好快手😆👍🏻另外仲可以出去自己夾其他丸同配料 有我至愛嘅響鈴😍😍 🥩肉類:澳洲m5和牛牛肩卷最好味😋雖然唔係入口即溶 但係好嫩同重牛味 必食!另外牛五花都唔錯 不過偏薄咗少少😢 另外豬梅肉片都值得一試 完全唔鞋 有驚喜🤩 最後仲食咗醉雞件 可能浸喺個湯太耐冇乜酒味 不過啲肉都好嫩👍🏻🍢小食:台式小食有鹽酥雞、甜不辣、台式香腸、滷肉飯、滷牛筋、大腸、牛肚等等😛 鹽酥雞幾大塊而且幾香脆 台式香腸都正正常常 同出面食嘅差唔多😋👍🏻 甜不辣最好食 熱辣辣仲好彈牙 可能我比較鍾意食魚糕嗰類嘅嘢🤣 滷牛筋一黎到有啲凍 我地就擺落去淥 點知又幾淋 好重骨膠原👍🏻👍🏻😆🧃飲品:試咗最出名嘅四支冷泡茶 分別係桂花
< 牛大人台灣火鍋吃到飽🍲 > 📍尖沙咀

90分鐘午市 極上和牛吃到飽 $198

🧃飲品:試咗最出名嘅四支冷泡茶 分別係桂花烏龍、白桃烏龍、菊花普洱同洛神花茶😛 個人最鍾意飲白桃烏龍🍑 唔會太甜 但又飲到桃味同烏龍嘅清香 第二鍾意係桂花烏龍🌼都係好香桂花味 另外洛神花茶有啲酸 飲完即刻好解膩🤣🤣

🍨甜品:午市有玄米茶雪糕🍵🍦好食到我食咗兩杯🤣 好重玄米茶味 而且唔太甜 食完好滿足😋
2020-09-17 787 浏览
今日同屋企人試下牛大人,一開始唔知佢有lunch set. 到叫飛時就叫我即刻要叫餐,態度已經唔好。 到入座後見到分2張枱 (total 3個人,限聚令已可以4人同枱)。但入座前完全冇問過介唔介意分枱。入到去同佢講,佢仲用怪責既態度同我講後面d 枱係for 任食。其實你唔講我唔知,點解要咁既態度呢?
2020-09-16 597 浏览
前後總共食過三次牛大人,都算係佢粉絲:1st: 銅鑼灣牛大人、驚艷地好食!特別係佢個鳳梨雞湯底、好特別、出面好難搵到呢個配搭同味道,令人回味無窮2nd: 荃灣牛大人、服務殷勤、座位闊落好舒服3rd: 尖沙咀牛大人、失望失望失望依然情迷鳳梨雞湯底、味道OK但係!當加左蜆之後、出事了!好好好多沙!明明早兩次係銅鑼灣及荃灣都有食蜆,都係好好食咖但係今次係尖沙咀分店叫蜆,真係好驚訝。佢嘅沙多到係瞬間令個湯底變成芝麻糊!失望失望失望正所謂有圖有真相,請看圖
前後總共食過三次牛大人,都算係佢粉絲:

2nd: 荃灣牛大人、服務殷勤、座位闊落好舒服

3rd: 尖沙咀牛大人、失望失望失望
依然情迷鳳梨雞湯底、味道OK
但係!

正所謂有圖有真相,請看圖
超級多沙嘅蜆
2020-09-15
  • 桂花烏龍茶
襯住牛大人係尖沙咀開左新店新店開張午市仲有88折添~牛大人既威力~估唔到平日下午~都要等約30mins⏰⏰有折~當然要叫最貴個款黎試下啦~▶️極上和牛吃到飽(90mins)($198)叫哩個set~澳洲和牛M5牛肩卷哩款當然係重點啦~🤩🤩相比起次一級既牛板腱~M5牛肩卷哩款肉質好明顯鬆軟好多~👍👍👍雪花望落都唔差~都有幾明顯既分別~(圖3,4係M5~圖5就係牛板腱)所以牛的話~我地都係主力叫哩款~另一樣都重點推介既當然係一條條既漿全部都好足料~好好味➡️澎湖花枝漿(超多花枝)➡️真味牛肉漿(食落同手打爆汁牛丸有得揮)➡️蟹籽墨汁漿(比一般食開既味道更香濃)➡️手打旗魚漿(一食有種帶我回到高雄的感覺)哩四款大家真係要試下~▶️牛夫人秘方麻辣鍋唔太食得辣~所以叫左小辣~辣度OK~係食D比較吸呼既豆卜~蜂巢豆腐個D就辣左少少~😋😋除左辣味~仲食都好多好香既香料味架~出面都有唔少丸類,菜類比你拎~寫住係台灣面送架~不過我就唔係拎左好多~試左幾款丸都唔錯架~不過同可以order個d一條條既漿黎比較~後者當然出色好多啦~熟食方面~都係d台式小食黎既~好似~鹽酥雞~台式香腸等等~味道都唔錯~用黎過下口癮都唔錯~
襯住牛大人係尖沙咀開左新店
新店開張午市仲有88折添~
牛大人既威力~估唔到平日下午~
都要等約30mins⏰⏰
有折~當然要叫最貴個款黎試下啦~
▶️極上和牛吃到飽(90mins)($198)
叫哩個set~
澳洲和牛M5牛肩卷哩款當然係重點啦~🤩🤩
相比起次一級既牛板腱~
M5牛肩卷哩款肉質好明顯鬆軟好多~👍👍👍
雪花望落都唔差~都有幾明顯既分別~
(圖3,4係M5~圖5就係牛板腱)
所以牛的話~我地都係主力叫哩款~
另一樣都重點推介既當然係一條條既漿
全部都好足料~好好味
➡️澎湖花枝漿(超多花枝)
➡️真味牛肉漿(食落同手打爆汁牛丸有得揮)
➡️蟹籽墨汁漿(比一般食開既味道更香濃)
➡️手打旗魚漿(一食有種帶我回到高雄的感覺)
哩四款大家真係要試下~
▶️牛夫人秘方麻辣鍋
唔太食得辣~所以叫左小辣~辣度OK~
係食D比較吸呼既豆卜~
蜂巢豆腐個D就辣左少少~😋😋
除左辣味~仲食都好多好香既香料味架~
出面都有唔少丸類,菜類比你拎~
寫住係台灣面送架~
不過我就唔係拎左好多~
試左幾款丸都唔錯架~
不過同可以order個d一條條既漿黎比較~
後者當然出色好多啦~
熟食方面~都係d台式小食黎既~
好似~鹽酥雞~台式香腸等等~
味道都唔錯~用黎過下口癮都唔錯~
冷泡茶係哩度好受歡迎既飲品~
4款試過哂~茶味個幾款個人覺得淡左少少~
反而個洛神花茶~酸酸地咁~飲落幾開胃~
☑☑☑仲有仲有~
記得Like & Follow佢地既IG/FB~有野飲送架!!
▶️蜂蜜寒天碧螺春
哩杯真係一定要試~非常好飲!!!!
2020-09-09
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 手打旗魚漿
  • 蟹籽墨魚漿
  • 真味牛肉漿
  • 澎湖花枝漿
2020-09-14 631 浏览
最近尖沙咀開左牛大人仲推左60一人火鍋90分鐘任食打邊爐🍲為食妹梗係要去食la等左大概☝🏻一個幾鐘先有位場內有四個自助區1. 夾蔬菜🥬丸類🍡同麵類區2. 醬料區款式多,有好多特別嘅醬例如腐乳醬😮3.🧃飲品區款式多 有自家嘅泡茶 例如菊花普洱4.雪糕區(但得一隻味😢)⭐️其他肉類同小食可以即時上網order人均消費HKD💰165我就叫左醉雞番茄🍅湯講真啊‼️醉雞本身有少少酒香但係落完d湯到滾完一輪‼️咩味都無曬得普通嘅白灼雞咁😢😢 然而d番茄湯🍅唔太濃郁 淡淡地 麻麻地🌸🥰但係值得一讚嘅係佢地嘅小食!尤其係鹽酥雞😋😋真係正到瀨屎啊!!同埋d配菜,飲品,款式多。⭐️好驚喜嘅係,佢地有牛🐂肉魯肉飯😋🤤🤤🤤
最近尖沙咀開左牛大人
等左大概☝🏻一個幾鐘先有位

場內有四個自助區
1. 夾蔬菜🥬丸類🍡同麵類區

2. 醬料區
款式多,有好多特別嘅醬
例如腐乳醬😮

3.🧃飲品區
款式多 有自家嘅泡茶
例如菊花普洱

4.雪糕區(但得一隻味😢)

⭐️其他肉類同小食可以即時上網order

人均消費HKD💰165

我就叫左醉雞番茄🍅湯
講真啊‼️醉雞本身有少少酒香

⭐️好驚喜嘅係,佢地有牛🐂肉魯肉飯😋🤤🤤🤤
2020-08-31
牛大人火鍋開咗新分店係尖沙咀!仲要開張優惠88折!個個都仆住去啦!試過去到下午兩點就已經話冇籌😣依間野正嘅地方係抵食、靚牛、多款同埋真係食到你飽!唔夠飽有滷肉飯任你筆😌建議約齊人早啲去 聽講食lunch係抵嘅,得90分鐘用餐時間㗎咋~➖有成9款湯底同3款lunch set 我地揀咗香濃牛乳起司鍋 🧀- 實在太多不能盡錄,飽到食唔落牛大人既甜品,期待下一次再去啦~見到有人食一人火鍋都好似好滋味咁😂

有成9款湯底同3款lunch set 我地揀咗香濃牛乳起司鍋 🧀- [特級安格斯吃到飽]嘅set $168/每人,2人份量啱啱好絕對冇嘥嘢😌

湯底方面聞到好大浸芝士味但係食落就同清湯冇分別😂除咗豬肉之後,牛同雞都好好食,牛肉夠紅靚紋冇根,醉雞件雖然冇醉雞味但係肉質夠嫩滑,我哋叫咗兩round😋

至於其他,鍾意食鴨血嘅朋友一定要嗌因為好快賣哂!仲有好多款嘅餃類,蛋餃同形狀獨特嘅蝦餃都好推薦😋👍佢哋有大量冷泡茶提供,好少打邊爐地方有依啲飲品,白桃烏龍唔錯喔💗

2020-09-12 84 浏览
晚市430-445先開始派飛,我星期五4pm 去到,已經有十幾廿人排隊😨 過多陣,個場已經爆咗。真係好誇張! D 食物都唔錯,d 🦐🦐都好新鮮。但d 蜆真係好差🤮🤮🤮 望落係幾靚,個食落勁臭,好大陣尿味🤮🤮🤮 野飲方面,有好多選擇🥰 係正ge!!!Btw,個皮蛋豆腐好好😍 一定要嗌!!! 唔知係咪因為太多人,我地嗌咗好幾樣野,全部都冇妮!!!😡最尾同咗個侍應講,佢話會即刻幫我地攞,但最尾都不了了之🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️

野飲方面,有好多選擇🥰 係正ge!!!
Btw,個皮蛋豆腐好好😍 一定要嗌!!!