2023-05-07 37 浏览
講開食燒肉🔥,體驗過咁多間石燒燒肉店,尖沙嘴牛匠石燒🪨🔥🥩令我回味無窮∞,今次再來試新嘢,點了成台美食, 滿足感滿滿🈵️1. 安格斯牛小排🥩(靚牛肉,食牛肉的必試)2. 無激素🐔雞頸肉(燒肉好少選雞肉,怕韌,但雞頸肉超級彈牙,必試)3. 燒原隻日本🇯🇵魷魚🦑4. 明太子玉子燒5. 溫泉蛋♨️味素飯🍚,湯🥣(跟餐,溫泉蛋撈在味素飯🍚上,真係無得頂)6. 湯烏冬(跟餐,大大碗,夠彈牙,湯也好喝)7. 生菜🥬🧄蒜片(送的,用來包燒肉🔥食,味道一流)8. 牛匠彩虹水果茶(食完燒肉,一定要點,超多水果真材實料,肉吃多了要吃飯後果,水果茶是我見過最棒的)9. 草莓🍓乳酸(適合喜歡粉紅色,甜甜的草莓味道)餐廳服務也十分好,喜歡這裡的人和服務,還要智能機器人送餐,整體感覺真的好好,好喜歡來這裡吃燒肉。
1. 安格斯牛小排🥩(靚牛肉,食牛肉的必試)
3. 燒原隻日本🇯🇵魷魚🦑
4. 明太子玉子燒
6. 湯烏冬(跟餐,大大碗,夠彈牙,湯也好喝)
7. 生菜🥬🧄蒜片(送的,用來包燒肉🔥食,味道一流)
9. 草莓🍓乳酸(適合喜歡粉紅色,甜甜的草莓味道)
2023-05-04
1K
講到石燒燒肉第一時間可能會諗起吉列牛扒個類石燒,係香港都紅極一時。而燒肉,都會諗到各種豐富種類既日式燒肉。牛匠石燒,就將兩者結合起黎,既有種類豐富既肉類,海鮮,又有吉列牛扒可以燒。更加有多款唔同既特色飲品提供,實在係有夠全面。🌼 牛匠極上盛合既然提到種類豐富,花多眼亂,咁揀d每樣都有既組合就係最易揀既選擇啦。極上盛合就包括左一口牛,牛胸腹肉,封門柳,牛小排,薄切牛舌,牛助骨肉,西班牙黑豚,A4和牛肩肉,M9牛胸肉以及鹿兒島無激素雞頸肉。種類之多係除左海鮮之外基本上都已經試晒唔同款式既肉類 🐄當然,餐廳仲有其他更多選擇,例如厚切牛舌,其實部位既A4和牛,海鮮等等。石燒可以保持肉片係石頭上面受熱平均,高熱保留肉汁係肉入面,唔會流失 。所以相比起網燒,石燒更可以享受到肉既原汁原味 😌牛匠可以加配溫泉蛋味素飯配麵豉湯,湯烏冬,或者生菜生蒜片黎配搭肉食。自由選配,隨你喜歡 ☺️🌼 牛匠彩虹水果茶呢個黎到真係必點,大大杯既水果茶份量十足,味道清甜 ❤️食完燒肉想飲d清清地又想食d水果黎講,呢個真係一次過滿足你兩個願望 。而且佢賣相驚人,打個卡都值 👍🏻🌼 芝士奶蓋四季春 四季春相對黎講就似台式手搖,黎

牛匠石燒,就將兩者結合起黎,
既有種類豐富既肉類,海鮮,
又有吉列牛扒可以燒。
更加有多款唔同既特色飲品提供,實在係有夠全面。

🌼 牛匠極上盛合

種類之多係除左海鮮之外基本上都已經試晒唔同款式既肉類 🐄
所以相比起網燒,石燒更可以享受到肉既原汁原味 😌

自由選配,隨你喜歡 ☺️

🌼 牛匠彩虹水果茶

呢個黎到真係必點,
大大杯既水果茶份量十足,味道清甜 ❤️

🌼 芝士奶蓋四季春

四季春相對黎講就似台式手搖,黎到日式石燒店飲個台式飲品咁。不過佢絕對唔差,而且四季春既清香味配燒肉都出奇地夾 。

2023-05-03 34 浏览
牛匠石燒尖沙咀金馬倫道34至36A號福僑大廈地舖老友知我鍾意食燒牛,今次帶咗我去尖沙咀牛匠石燒,真係掂!😎嚴選封門柳一口牛定食鹽蔥牛舌伴牛五花定食封門柳即叫即切,肉汁豐富夠新鮮,牛味濃郁夠煙韌,下單後,侍應將迷你的爐預熱,大家先將牛脂肪搽在爐上,再將牛肉烹調到自己喜愛的生熟程度,我會先試原味,到中段再加醬汁,效果不錯,必食。🤤👍🏻定食配麵豉湯、沙律和御飯。芝士牛肉奄列超邪惡的組合,一上菜被我秒殺了,香濃芝士、牛肉加奄列的蛋香,好正!😆鹽燒青魚🐟即叫即燒,鹹度適中,面層加了白芝麻增加層次,加了檸檬汁好開胃。凍四季春茶茶味香濃,消暑解渴,沒有苦澀味。熱蜂蜜柚子茶柚子茶加了兩片檸檬,喝完很舒服,大杯裝,甜度剛剛好。牛匠石燒,食物高質,價錢合理,服務好,還會再來。😍
牛匠石燒

尖沙咀金馬倫道34至36A號福僑大廈地舖

老友知我鍾意食燒牛,今次帶咗我去尖沙咀牛匠石燒,真係掂!😎

嚴選封門柳一口牛定食
鹽蔥牛舌伴牛五花定食

定食配麵豉湯、沙律和御飯。

芝士牛肉奄列

鹽燒青魚🐟

凍四季春茶

茶味香濃,消暑解渴,沒有苦澀味。

熱蜂蜜柚子茶

柚子茶加了兩片檸檬,喝完很舒服,大杯裝,甜度剛剛好。

牛匠石燒,食物高質,價錢合理,服務好,還會再來。😍
2023-05-02
2023-05-01 59 浏览
🍴牛匠石燒次次食任食燒肉放題嘅時候都會好驚蝕底叫好多嘢,最後食晒之後又會好有罪惡感。今日決定一於試吓唔再食放題,揀咗尖沙咀嘅呢間牛匠石燒試吓!🤍安格斯牛小排呢份安格斯牛小排嘅份量啱啱好夠兩個人食,夠滿足之餘又唔會太飽。佢嘅雪花紋分布平均,齋睇已經覺得好食, 食入口更加覺得牛味十足,脂肪香味都滲透得好均勻🤍無激素雞頸肉雞頸肉平時比較少食,不過聽到佢個名講明係無激素就安心啲。食落去同普通雞肉嘅味道差唔多,口感就相對彈牙爽口🤍燒原隻日本魷魚本身已經好鍾意食魷魚嘅,我見到呢個原隻嘅魷魚已經心心眼😍佢嘅燒汁塗抹得好均勻,唔會太鹹,但係有確保每條魷魚都有香味,咬落有口感😋🤍明太子玉子燒平時去居酒屋必食嘅明太子玉子燒,估唔到喺呢度都可以見到,佢嘅份量相對地比我想像中少,但係一口嘅size又幾過癮🤍湯烏冬烏冬送上嚟嘅時候熱辣辣,湯底清清地,用嚟食燒肉前打下底都唔錯🤍溫泉蛋味素飯鍾意佢嘅飯素份量充足,加埋溫泉蛋食味道一流🤍牛匠彩虹水果茶夠晒大杯,消滯解渴一流!🤍草莓乳酸酸酸甜甜嘅味道好fresh,仲會間唔中識到啲士多啤梨果肉😋@kausumisu 💰人均消費:約$350📍尖沙咀金馬倫道34-36 A號福
🍴牛匠石燒

🤍安格斯牛小排

🤍無激素雞頸肉

🤍燒原隻日本魷魚

🤍明太子玉子燒

🤍湯烏冬

🤍溫泉蛋味素飯
鍾意佢嘅飯素份量充足,加埋溫泉蛋食味道一流

🤍牛匠彩虹水果茶
夠晒大杯,消滯解渴一流!

🤍草莓乳酸
酸酸甜甜嘅味道好fresh,仲會間唔中識到啲士多啤梨果肉😋

@kausumisu
💰人均消費:約$350
📍尖沙咀金馬倫道34-36 A號福橋大廈地舖
2023-05-01 38 浏览
去完日本旅行 又好掛住啲牛 決定再黎呢間食🥩厚切特上牛舌combo $158我係牛舌愛好者 所以每當見到有牛舌都二話不說想叫黎食牛舌比較少油 所以燒之前 要用到餐廳俾你嘅肥豬肉係石鍋面燒幾下 先再燒牛舌厚切牛舌條最正 因為啖啖肉 好好咬口 而且都有濃濃牛舌香味 所以真係必食😛🥩日本A4鹿兒島牛肩肉$278雪花紋分布平均 所以唔使用餐廳俾你嚿肥豬肉都已經超多油香🤣 牛肩肉嘅肉汁已經出晒嚟 勁juicy另外見到加$38有溫泉蛋,味素飯,味噌湯,所以都即刻額外加咗 同啲牛一齊好好味🐙唐揚墨魚咀 $58一口大小 表面有輕微炸粉 再另外點Wasabi味嘅沙律醬 配飲品都一流🍞明太子脆豆腐$58食落去嘅質感有啲似臭豆腐,不過係明太子味道少入面保持滑身 勁大堆明太子醬好夠味!🍹牛匠彩虹水果茶$68推介! 超大杯 啲水果勁爆炸多!最特別係仲有幾舊菠蘿,我仲夾咗出嚟放喺石鍋上面燒 燒完嘅味道會再甜少少 我覺得被出面買到嘅水果茶都好飲🤩🍹桂花果釀四季春$38奶蓋口味係偏鹹鹹地,另外桂花味都算重,所以唔中意桂花味既人就唔好揀了,因為水果茶實在太出色,所以對比來講呢一杯就比較普通
去完日本旅行 又好掛住啲牛 決定再黎呢間食

🍹桂花果釀四季春$38
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 厚切特上牛舌COMBO
2023-04-30 66 浏览
今晚突然好想食燒肉,放工來牛匠石燒大快朵頤一番🍢明太子玉子燒軟嫩的玉子,上頭鋪滿明太子醬,天衣無縫的搭配,非常開胃。🍢燒原隻日本魷魚烤魷魚有水準,口感十分彈牙,帶有少許炭香味。🍢安格斯牛小排高級的牛肉油花完美分佈,在烤爐上兩面各烤幾秒鐘,粉嫩的牛肉非常誘人。味道軟嫩多汁,油脂香氣逼人,超正!🍢無激素雞頸肉第一次烤雞頸肉,肉挺厚的需要兩面各烤幾分鐘。口感很Q油脂很豐富。🍢牛匠彩虹水果茶水果茶超級推薦,各式水果,還可以吃到大大塊鳳梨果肉和藍莓,必試!總體來說,牛匠石燒的食材品質好,肉類選擇多,性價比也不錯,推薦給大家
今晚突然好想食燒肉,放工來牛匠石燒大快朵頤一番

🍢明太子玉子燒
軟嫩的玉子,上頭鋪滿明太子醬,天衣無縫的搭配,非常開胃。

🍢燒原隻日本魷魚
烤魷魚有水準,口感十分彈牙,帶有少許炭香味。

🍢安格斯牛小排

🍢無激素雞頸肉

🍢牛匠彩虹水果茶
牛匠彩虹水果茶

牛匠彩虹水果茶
近日本地天氣轉涼,最適合享用一碗熱騰騰的日式石鍋燒啦!今次來到尖沙咀的牛匠石燒,點了幾款招牌菜色,簡直讓我一口接一口。先來試試他們的和牛肩肉,肉質鮮嫩多汁,經過石鍋的高溫烤製後更是散發出濃郁的香氣,融化在口中的滋味真是美妙極了。接著試了牛舌及明太子脆豆腐,牛舌切得薄片均勻,入口即化,配上明太子醬汁更是鮮味十足。脆豆腐的口感十分特別,有著香脆的外皮及豆腐的柔軟口感,是一款不可錯過的小食。唐揚墨魚咀是另一款令我驚艷的菜式,墨魚咀的口感柔軟,配上酥脆的外皮,味道更是十分搶味,下酒的好選擇。最後試了他們的溫泉蛋飯,蛋汁加上白飯的組合總是令人食指大動,特別是他們的蛋汁煮得剛好,口感十分滑膩,絕對是一碗令人滿足的飯菜。最後來一杯他們的彩虹四季茶,清香可口,是一款很適合餐後享用的飲品。總括來說,牛匠石燒不單只有美味的菜式,他們的服務也十分周到,讓人感到舒適自在。如果你也是石鍋燒愛好者,記得來試試牛匠石燒的招牌菜式啊!
近日本地天氣轉涼,最適合享用一碗熱騰騰的日式石鍋燒啦!

先來試試他們的和牛肩肉,肉質鮮嫩多汁,

接著試了牛舌及明太子脆豆腐,
牛舌切得薄片均勻,入口即化,配上明太子醬汁更是鮮味十足。

唐揚墨魚咀是另一款令我驚艷的菜式,

最後試了他們的溫泉蛋飯,

2023-04-18
2023-04-27 43 浏览
疫情三年,台灣朋友今年終於可以黎香港❤️難得咁多年無見,梗係要帶佢去食好野啦!今次我就同台灣朋友去咗尖沙咀嘅牛匠石燒🍖呢間餐廳除咗有燒肉,仲有其他日式小食同特色飲品,款式選擇十分豐富。而家仲有期間限定嘅A4牛肩肉,價錢唔貴,今次都叫咗一份試下。食燒肉之前食咗啲前菜先,明太子脆豆腐有四件,每一件都有大量明太子,明太子愛好者一定唔好走寶😋另外一道唐揚墨魚咀上枱熱辣辣,一口size好脆口,配埋wasabi沙律醬可以解膩👍🏻跟住就食牛啦🥰首先係A4牛肩肉,肉質好柔軟,油花十足,接近入口即溶🤤上枱嘅時候已經為我哋切成8份,一人4舊過足口癮👍🏻而牛舌combo係我同朋友一致認為CP值最高嘅一碟,$138就已經有6條厚切牛舌加4片薄切牛舌🤑店員教我哋將厚切牛舌放喺火爐邊邊慢慢燒🔥咁中間仲可以燒住其他牛食住先唔洗齋等😂厚切牛舌水準極高,厚身得黎又勁爽口,滿足感十足💯而薄切牛舌都表現正常,唔會話燒完縮晒水,但如果有埋檸檬汁點就一流🍋最後講埋飲品🥤我哋叫咗牛匠彩虹水果茶同桂花果釀四季春。牛匠彩虹水果茶大大杯,入面有超多生果,酸酸甜甜好適合食燒肉嘅時候飲🍓🍍而桂花果釀四季春梗係唔係單單得一杯茶,佢係有奶蓋架!
疫情三年,台灣朋友今年終於可以黎香港❤️
難得咁多年無見,梗係要帶佢去食好野啦!

今次我就同台灣朋友去咗尖沙咀嘅牛匠石燒🍖

跟住就食牛啦🥰

厚切牛舌水準極高,厚身得黎又勁爽口,滿足感十足💯

最後講埋飲品🥤我哋叫咗牛匠彩虹水果茶同桂花果釀四季春。
而桂花果釀四季春梗係唔係單單得一杯茶,佢係有奶蓋架!真係無諗過日式燒肉店都可以飲到台式奶茶😂

整體而言台灣朋友同我都好滿意呢一餐😋
食物款式好多,燒肉質素都好高,餐廳油煙唔多食完都唔會好大陣味🤮
如果只係想過下燒肉癮但又唔係食到好多肉我都幾推薦呢間👍🏻
2023-04-23
2023-04-27 26 浏览
餐廳主打各式高質燒肉,全部食材都好新鮮,好高質,同朋友食得好開心安格斯牛小排牛小排冇醃製過,有時啲燒肉加咗好多醬落去,遮咗肉本身嘅香味,牛小排肉質好香,肥瘦適中,每邊煎10秒到已經食得,五成熟剛剛好,正無激素雞頸肉雞肉同樣冇醃製過,冇雪味,好香雞肉味,兩邊煎到微微脆,好食燒完隻日本魷魚🦑魷魚好爽趣,肉質煙韌,食材新鮮明太子玉子燒玉子燒好濕潤,一啲都唔乾,配上大量明太子,口感好好👍🏼服務員招呼很好,愉快的一晚用餐經驗
無激素雞頸肉
雞肉同樣冇醃製過,冇雪味,好香雞肉味,兩邊煎到微微脆,好食
燒完隻日本魷魚🦑
魷魚好爽趣,肉質煙韌,食材新鮮
明太子玉子燒
玉子燒好濕潤,一啲都唔乾,配上大量明太子,口感好好👍🏼
服務員招呼很好,愉快的一晚用餐經驗
2023-04-26 23 浏览
行開尖沙咀,聞到有間燒肉店既肉香味好香,就捉左男朋友入去食😂入到去呢間日式燒肉店,佢既肉類選擇都幾多,有唔同等級既牛、雞、豬、海鮮。我地係咁order牛既唔同部位試🤭超鍾意呢到,係燒肉前佢會俾舊豬油你,查個石燒板,所以d肉更加香!!omg!鹿兒島A4和牛肩肉:果然係A4級!肉既油花好靚😍脂肪好豐富,輕輕燒一燒已經食得!入口即溶,質感好嫩滑😋超好味!同埋燒到咁上下,staff就會主動黎幫你換過張牛油紙厚切特上牛舌Combo:有齊厚、薄既牛舌😍厚身果個勁有口感,包生菜同埋蒜片食,好夾!薄身果隻亦有一定厚度,幾抵食!明太子脆豆腐:面頭滿佈明太子,豆腐炸得外脆內軟,咁樣食落好咸香唐揚墨魚咀:食落外皮幾酥脆,唔會覺得好多粉,墨魚咀口感煙韌幾有嚼勁,點芥末醬幾邪惡牛匠彩虹水果茶:入面成大杯都係水果,好足料,果茶好香又唔太甜,配燒肉一流桂花果釀四季春:清香既桂花配四季春,味道幾清香,面頭仲有一層奶蓋,邪惡🤭溫泉蛋、味素飯:超愛個味素配珍珠米,好好食!湯烏冬:個魚湯幾清甜,烏冬亦都夠煙靭

溫泉蛋、味素飯:超愛個味素配珍珠米,好好食!

湯烏冬:個魚湯幾清甜,烏冬亦都夠煙靭

2023-04-26 22 浏览
呢間鋪頭位置好方便! 因為叫左石燒肉,所以一開始就會有2款醬汁提供,係生薑芝麻醬同埋果味燒汁,自己比較鐘意生薑芝麻醬! 叫左款安格斯牛小排,睇圖都見到D肉既紋理好正! 食落仲好嫩口! 呢到D staff 好好! 我地燒緊個陣都會提點我地點樣燒得好同埋會落手幫幫我地! 另外,再叫左無激素雞頸肉,真係比平時食到既唔同,一黎唔會有雪味,二黎係肉質!! 食既時候仲可以包生菜加蒜,都係一個幾好既食法。明太子玉子燒同樣係有驚喜,呢個好好食,明太子既份量都好多,蛋卷唔會老。燒原隻日本魷魚比我想像中多,好在佢上台個陣已經係切好曬,方便食用。湯烏冬好係彈牙個款~ 加分位! 野飲都好多選擇,叫左牛匠彩虹水果茶同埋士多啤梨乳酸,原來杯水果茶咁大杯,入面仲有菠羅冰! 大滿足
2023-04-26 30 浏览
🇯🇵主打日式燒肉。他們使用石板燒加上牛油紙的方法來燒肉,這種方法容易控制火候,🔥不容易燒焦肉類,令肉類保持肉汁。.他們的Kagoshima A4 Chuck❤是使用日本A4鹿兒島牛肩肉製成,非常高質,油花豐富,每邊輕輕燒大約30秒左右,😘口感軟嫩,充滿油脂香。.Beef Tongue COMBO🐮則包括厚切特上牛舌和薄牛舌兩款,薄牛舌輕輕一燒,很快就熟了,口感軟嫩,🧄配上一片蒜片一起食,非常美味,厚切的部份更加好吃,外層帶焦香,爽口又有彈牙。

2023-04-25 21 浏览
今日收工同同事去左尖咀行街行過見到有間石燒牛,決定入去試試除左有燒肉食之外,吸引我既地方係仲有 芝士奶蓋茶同水果茶仲要勁大杯,一次滿足兩個願望員工都好好,經常自動自覺幫我地換紙,換完紙仲會順手幫我地放埋d肉上去燒,又會提我地大約燒幾耐除左肉佢仲有唔少小食我地叫左墨魚咀,炸得好香,仲有個芥末醬另外朋友好鐘意食明太子,配埋豆腐食又真係唔錯叫左個牛舌combo 有厚有薄 一次過食晒兩種感覺鹿兒島牛肩肉好正花紋好正,燒個陣d油出晒黎,入口好嫩好好食仲叫左個牛胸肉好肥好正,夾生菜包埋一齊食冇得輸飯素加溫泉蛋超正 送肉一流平時我都好少dinner食飯 今次同朋友share清晒
今日收工同同事去左尖咀行街
行過見到有間石燒牛,決定入去試試

除左有燒肉食之外,吸引我既地方係仲有 芝士奶蓋茶同水果茶
仲要勁大杯,一次滿足兩個願望

除左肉佢仲有唔少小食
我地叫左墨魚咀,炸得好香,仲有個芥末醬
另外朋友好鐘意食明太子,配埋豆腐食又真係唔錯

叫左個牛舌combo 有厚有薄 一次過食晒兩種感覺
鹿兒島牛肩肉好正
花紋好正,燒個陣d油出晒黎,入口好嫩好好食
仲叫左個牛胸肉
好肥好正,夾生菜包埋一齊食冇得輸

飯素加溫泉蛋超正 送肉一流
平時我都好少dinner食飯 今次同朋友share清晒
2023-04-23 21 浏览
🥢明太子玉子燒 $48·共有3件放滿明太醬係面, 玉子甜甜地係唔錯既前菜🥢鹿兒島無激素雞頸肉 $98· 雞頸肉較少見, 但可以燒到香脆口感同金黃色, 蒜我就烤一烤先夾埋一齊食!! 仲有埋生菜包住食可以減低油膩感 🥢安格斯牛小扒 $188· 等石燒了約5-6mins, 牛脂搽滿牛油紙就開始燒!! 肉既油脂分布平均薄薄地一片, 岩岩好可以一啖過!! 另外有生薑芝麻汁同果味燒汁可以點黎食, 個人覺得生薑芝麻汁比較顯出肉質🥢燒原隻日本魷魚 $128· 可以加啲檸檬汁調下味, 而魷魚口感唔韌得黎易咀嚼🥢味素飯, 溫泉蛋, 麵豉湯· 味素飯好吸引放滿好多紫菜, 芝麻同櫻花蝦, 另外放既溫泉蛋可以整個洞放埋落去, 變左流心蛋特別好味!! 麵豉湯足料但唔會好咸, 有啲熱湯飲下個人都舒服哂🙊🍹草莓乳酸 $36·士多啤梨味既乳酸可以解油膩感, 而且燒肉有啲有氣既飲品感覺好正🍹彩虹水果茶 $68•呢杯大大水果茶不得了, 仲要呢個價錢好抵飲!!! 將菠蘿串起3串, 西瓜果片加上唔同既果肉都可以食, CP值超高既飲品!!!!
🥢明太子玉子燒 $48
·共有3件放滿明太醬係面, 玉子甜甜地係唔錯既前菜

🥢鹿兒島無激素雞頸肉 $98

🥢安格斯牛小扒 $188

🥢燒原隻日本魷魚 $128
· 可以加啲檸檬汁調下味, 而魷魚口感唔韌得黎易咀嚼

🥢味素飯, 溫泉蛋, 麵豉湯
· 味素飯好吸引放滿好多紫菜, 芝麻同
麵豉湯足料但唔會好咸, 有啲熱湯飲下個人都舒服哂🙊

🍹草莓乳酸 $36

🍹彩虹水果茶 $68
2023-04-16
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 明太子玉子燒
  • 草莓乳酸
2023-04-21 191 浏览
牛匠石燒以木色為主調 , 佈置充滿和式風情,主打親民的烤肉,有多款午市石燒定食,人氣之選,吸引不少粉絲支持,坐寬闊的卡位,細味品嚐熱燙燙石燒肉, 啖啖幸福的感覺。封門柳一口牛定食/午餐$108先打肥油塗上石爐上, 令到牛柳 更油潤, 牛柳脂肪分佈平均, 煎至兩邊金黃, 即時香氣十足,邊沿位置微微焦脆, 入口嫩滑, 肉汁美味,厚切的一口牛,表面均勻煎香,柔軟帶嚼勁的口感, 配上鮮味熱燙肉汁, 讓人喜歡, 定食還有熱燙燙的湯味噌湯、 爽脆胡麻沙律菜及白飯跟配, 十分豐富和抵食。特選牛肉定食/午餐 $98油花滿佈的牛肉, 賣相吸引,放在熱石上 , 輕輕燒幾下,沒有多餘的醃料, 品嚐純樸的牛味,入口軟腍,肉味香濃, 滋味的油香充滿口腔。加配小食:▪脆炸多春魚▪鹽燒雞翼 剛剛炸起的多春魚, 熱燙香脆 , 美味可口。鹽燒雞翼 , 外皮脆卜卜, 內裏的雞肉軟嫩 , 外脆內軟, 十分惹味。加配飲品:白桃烏龍冷泡茶冷泡茶, 淡淡白桃清新的果香, 冰爽解膩, 是熱燙燒肉的最佳拍檔。

封門柳一口牛定食/午餐$108

特選牛肉定食/午餐 $98