2023-04-20 25 浏览
之前食過牛匠ok,今日朋友落機check完in喺附近食多次~兩款前菜明太子玉子燒上面係明太子溝沙律醬嘅口感,下面係蔥花玉子燒好香口,幾夾既!其實我啱啱喺福岡食完好多明太子,朋友吸引左要叫,哈哈!燒原隻日本魷魚大隻回本!燒汁外,有五味粉配蔥花芝麻,少少辣同有檸檬提鮮!燒肉汁 - 生薑芝麻和港味燒汁上完燒汁後,有每人一把生肉鉗同圍裙,貼心服務~ 兩款燒肉港味燒汁比較配安格斯牛小排,軟軟的!港味燒汁覺得無日式咁甜,比較鐘意後者。那你到香港要俾朋友試吓港風啲!枱上有晒教學教你點樣食,唔怕做錯。最緊要先用牛脂肪均勻擦在石板上。生薑芝麻比較配無激素雞頸肉估唔到雞頸肉都幾多肉,有條「皮根」。燒肉配菜 - 生菜蒜片生食又得,放上去煎香佢食更加正同重口味!主食有溫泉蛋既拍檔們 - 味素飯有紫菜仲有啲櫻花蝦乾,好下飯!玉子豆腐既麵豉湯滑口,唔錯!湯烏冬幾彈牙既。飲品一人一杯牛匠水果茶冰菠蘿、檸檬、熱情果、西柚、火龍果、士多啤梨、橙、和薄荷葉!冰菠蘿係一大加分!必叫!正呀!未見過係冰菠蘿嘅水果茶!通常都係普通菠蘿!依加夠爽夠甜夠多料!草莓乳酸酸甜,朋友話ok開胃!

兩款前菜

燒原隻日本魷魚
大隻回本!燒汁外,有五味粉配蔥花芝麻,少少辣同有檸檬提鮮!

燒肉汁 - 生薑芝麻和港味燒汁
上完燒汁後,有每人一把生肉鉗同圍裙,貼心服務~

兩款燒肉

那你到香港要俾朋友試吓港風啲!

生薑芝麻比較配無激素雞頸肉

主食有溫泉蛋既拍檔們 - 味素飯
有紫菜仲有啲櫻花蝦乾,好下飯!玉子豆腐既麵豉湯滑口,唔錯!

湯烏冬幾彈牙既。

飲品一人一杯
牛匠水果茶

草莓乳酸酸甜,朋友話ok開胃!
2023-04-20 147 浏览
日式燒肉、韓式燒肉就食得多,專食石燒嘅專門店就唔算多,位於尖沙咀黃金地段嘅「牛匠石燒」就係其中一間高CP值嘅餐廳,而且店員服務周到,值得推薦👍🏻仲有一次性圍裙提供就可以更安心食飯😆一打開厚厚嘅餐牌見到有非常多選擇,除咗必食嘅石燒外,仲有已預製嘅飯類、小食等等。我地一行二人就嗌咗唔少嘢食一齊分享👍🏻安格斯牛小排一客有8片厚度適中嘅牛小排,雪花紋理平均,每邊燒3-5秒就已經足夠,建議可以先食原味去感服食材嘅新鮮度,之後可以加埋醬汁同生菜🥬包住食,自製兩種口味無激素雞頸肉雞髀肉就食得多,雞頸肉就少見啲,肉質口感比一般雞肉更有嚼口,加埋熟蒜片一齊食更滋味😋燒原隻日本魷魚🦑必點推薦⭐️原隻日本燒魷魚都幾大隻,塗滿日式燒汁甜甜地咁食唔停口,魷魚唔會燒得過乾身,反而保持爽口彈牙口感👍🏻加少少新鮮檸檬汁仲可以平衡油膩感明太子玉子燒一客3件厚切玉子燒,面頭重點明太子醬為整體加添鹹香味👍🏻牛匠彩虹水果茶超級大杯😎打卡一流📷真材實料成杯都係新鮮水果🍉,果茶嘅甜度適中,加埋水果天然嘅甜味就啱啱好草莓🍓乳酸喜歡乳酸嘅可以選哩款,記得要先攪勻先飲😉新鮮草莓切成粒粒,邊飲邊食到果肉👍🏻

安格斯牛小排

無激素雞頸肉

燒原隻日本魷魚🦑

明太子玉子燒
一客3件厚切玉子燒,面頭重點明太子醬為整體加添鹹香味👍🏻

草莓🍓乳酸
  • 明太子玉子燒
2023-04-19 23 浏览
近排見到個個都去旅行,係香港嘅我已經急不及待係去旅行前食個日式燒肉,緬懷日本嘅味道。鹿兒島A4和牛肩肉肉嘅紋理同色澤都好吸引,油花分佈得好平均。將肉輕輕一燒,已經散發油香,口感細嫩,入口即化。牛舌comboo有齊薄片同條狀嘅厚切牛舌,一次過試哂兩種口感。厚切牛舌係條狀要燒得比較耐,但就比較有口感,咀嚼嘅時候散發濃濃牛香。薄片嘅牛舌就好嫩,牛味亦都好香濃。肉仲可以跟唔同嘅主食,有味素飯跟溫泉蛋+味噌湯或者湯鳥冬。另外同生菜蒜片一齊食就更解膩啦。明太子脆豆腐香脆嘅豆腐配上燒過嘅明太子醬,味道一淡一濃,平衡得不錯。唐揚墨魚咀炸得香脆,墨魚咀好有咬口。牛匠彩虹水果茶水果茶入面嘅配料相當豐富,有橙士多啤梨藍莓等,仲有三串雪凍左嘅菠蘿,飲落酸酸甜甜,清新解膩。桂花果釀四季春四季春配上清香嘅桂花味,仲有香滑奶蓋。估唔到餐廳飲品都幾有質素。

牛舌comboo

明太子脆豆腐
香脆嘅豆腐配上燒過嘅明太子醬,味道一淡一濃,平衡得不錯。

唐揚墨魚咀
炸得香脆,墨魚咀好有咬口。

桂花果釀四季春
四季春配上清香嘅桂花味,仲有香滑奶蓋。
估唔到餐廳飲品都幾有質素。
2023-04-18 907 浏览
我哋嗌咗日本鹿兒島A4和牛肩肉($278)、厚切特上牛舌Combo($158)、明太子脆豆腐($58)、唐揚墨魚咀($58)、溫泉蛋、飯素飯、湯烏冬同埋生菜蒜片咁首先講咗嗰個A4和牛肩肉先啦呢個牛肉食落去真係好高質素❤️❤️完全係入口即溶嘅感覺而且食落去完全係油而不膩而且就講吓嗰個牛舌Combo啦真係每一款牛舌都有齊曬(無論係厚切定係薄切)厚切牛舌食落去真係好有口感🥰🥰食落去亦都好彈牙、爽口而薄切牛舌食落去亦都好煙韌👍👍完全係我想要嘅口感咁之後就講吓嗰兩個小食啦明太子配豆腐呢個配搭我係第一次見嘅所以覺得呢個Crossover幾特別🥳🥳食落去都算幾脆口(而且真係有好多明太子😘😘)唐揚墨魚咀食落去亦都好彈牙搬埋佢嗰個飯一齊食就更加Match跟住就講吓嗰個飯素飯同埋湯烏冬前者撈埋溫泉蛋一齊食真心幾唔錯😙😙魚湯烏冬食落去到幾煙靭而且嗰個湯幾甜最後就講埋我哋揀咗嘅嘢飲啦我就揀咗要牛匠彩虹水果茶($68)呢杯飲落去味道幾甜🤩🤩而且真係好多百香果喺入面(而且仲有好大舊菠蘿)而我朋友就揀咗飲芝士奶蓋四季春($38)飲落去味道幾啱啱好😆😆芝士唔會遮蓋咗四季春嘅茶香味

咁首先講咗嗰個A4和牛肩肉先啦
呢個牛肉食落去真係好高質素❤️❤️
完全係入口即溶嘅感覺
而且食落去完全係油而不膩

而且就講吓嗰個牛舌Combo啦
真係每一款牛舌都有齊曬(無論係厚切定係薄切)
厚切牛舌食落去真係好有口感🥰🥰
食落去亦都好彈牙、爽口
而薄切牛舌食落去亦都好煙韌👍👍
完全係我想要嘅口感

咁之後就講吓嗰兩個小食啦
明太子配豆腐呢個配搭我係第一次見嘅
所以覺得呢個Crossover幾特別🥳🥳
食落去都算幾脆口
(而且真係有好多明太子😘😘)
唐揚墨魚咀食落去亦都好彈牙
搬埋佢嗰個飯一齊食就更加Match

跟住就講吓嗰個飯素飯同埋湯烏冬
前者撈埋溫泉蛋一齊食真心幾唔錯😙😙
魚湯烏冬食落去到幾煙靭
而且嗰個湯幾甜

最後就講埋我哋揀咗嘅嘢飲啦
我就揀咗要牛匠彩虹水果茶($68)
呢杯飲落去味道幾甜🤩🤩
而且真係好多百香果喺入面
(而且仲有好大舊菠蘿)
而我朋友就揀咗飲芝士奶蓋四季春($38)
飲落去味道幾啱啱好😆😆
芝士唔會遮蓋咗四季春嘅茶香味
  • 唐揚墨魚咀
  • 鹿兒島A4和牛肩肉
  • 味素飯
  • 厚切特上牛舌COMBO
2023-04-16 31 浏览
周未燒一燒:一直以來,我一直想嘗試石燒牛肉。這個周末,我和朋友經過尖沙咀金馬倫道時,發現石燒牛匠沒有人在等位,於是我們二話不說就走了進去。雖然當時是中午時分,人並不算太多,但很快座位就被坐滿了。不過座位還算寬敞,不會感到擁擠。我們用手機落單,還有一位送餐車小露寶為我們服務,感到非常開心。我和朋友點了兩個中午套餐,加上兩道小食和冷泡茶。我喜歡牛舌,所以我點了鹽蔥牛舌伴牛五花定食,而朋友點了封門一口牛定食,因為她喜歡瘦一點的牛肉。在燒牛肉之前,記得先用真牛油擦拭石鍋,等牛油出來後再開始燒牛肉。這樣牛肉就會有焦香味道,非常美味。牛肉很新鮮,而且有雪花紋路,牛舌也很爽口。封門一口牛定食售價108元,鹽蔥牛舌伴牛五花定食也是108元。冷泡茶也很不錯,下次我們可以試試奶蓋茶。整體而言,這是一個很好的用餐體驗。
周未燒一燒:

整體而言,這是一個很好的用餐體驗。

今日去咗尖沙咀行街,去到晏晝時間,大家都想食燒肉。因為響日本旅行完返嚟之後,好掛住日式嘅燒肉。路過見到牛匠石燒呢間舖頭,假日都有lunch set。有得玩bbq,又有麵豉湯同埋沙律嘅一個lunch set,睇落唔錯,所以我哋入咗去試吓。Lunch set都有其他唔同嘅定食,但係為左食燒肉嘅我哋梗係揀返燒肉啦。我揀左嚴選封門牛柳一口定食,朋友仔揀左鹽蔥牛舌伴牛五花定食。另外點多咗兩個小食,椒鹽雞翼同埋鹽燒鯖魚。用手機落單,點完餐之後,餐廳有個小露寶嘅自動車機械人,就會將餐點送到去店員手上,再分發俾我哋。我哋對於呢個識講嘢嘅小露寶覺得非常之有趣。食嘢都有次序,首先店員教我哋,將牛油嘅固體脂肪,放上去鐵板先,待脂肪溶化後,先開始燒肉食。咁樣嘅消化,牛就有額外嘅香味,因為已經有牛油脂肪一早煎香左個鐵板。大家都有交換啲肉嚟試吓味。牛肉食得出係非常之新鮮。唔使點佢額外比嘅蒜蓉醬油,同埋燒肉醬油,已經非常有鮮味。因為係lunch set嘅關係,佢牛肉嘅份量就應該冇平時單點嘅咁多,但係晏晝食嘅話又唔需要太多,都好夠食。另外,麵豉湯好有日式風味。好少有香港嘅日式餐廳可以煮到日本嘅味道。另外小食嘅椒鹽雞翼

另外小食嘅椒鹽雞翼同埋鯖魚,都係非常出色,尤其是係鯖魚,煎得金黃香脆。

另外嗰set都包一杯杯飲品,我哋加咗少少錢揀咗藍泡茶。朋友仔揀咗白桃烏龍,我揀咗四季春。因為食牛肉飯嘅話就比較熱氣,所以凍嘅冷泡茶可以解吓脂。

百零蚊一個lunch set,可以搵到燒牛肉,同埋一個完整嘅定食,真係一個非常唔錯嘅選擇。
同朋友想食優質和牛燒肉,搵到呢間牛匠石燒,地點好找,充滿居酒屋氣氛,各式和牛燒肉,日式料理,特色飲品,一應俱全。鹿兒島A4 和牛肩肉 $218 油花分佈平均,燒起7成熟,令油份稍為溢出,減少油膩感,肉質依然咁幼嫩,肉味油脂味香,食多幾塊都仲得。厚切特上牛舌combo $158 市面上好難搵到高質嘅和牛牛舌,今次竟然比我遇到,呢個牛舌combo 有齊薄切同厚切,薄切可以燒到脆口,厚切就食到牛舌嫩彈口感,而且牛舌味好香,令人回味無窮,完勝連鎖燒肉店嘅牛舌質素。牛舌愛好者表示十分滿意。明太子脆豆腐 $58炸脆嘅油豆腐,加上幼滑明太子醬,豆香十足。唐揚墨魚咀 $58炸得鬆脆嘅墨魚咀,配上蛋黃醬同檸檬,一咬入去就有鮮味墨魚汁溢出,彈牙爽口。牛匠彩虹水果茶 $68好大杯非常足料嘅水果茶,入面竟然放左3條菠蘿冰!加入橙,檸檬,士多啤梨等鮮果粒,混合水果香味,茶香同梳打嘅清爽,配燒肉就最正。桂花果釀四季春 $38桂花茶上加上淡淡芝士奶蓋,芝士奶蓋口感輕盈微咸,配四季春茶底,整體感覺清新醇香,消除燒肉油膩熱氣感。溫泉蛋味素飯伴飯加入紫菜,櫻花蝦,蔥花,溫泉蛋,醬油,係燒肉必備良伴。湯烏冬鰹魚湯底加入昆布

鹿兒島A4 和牛肩肉 $218

厚切特上牛舌combo

厚切牛舌

厚切特上牛舌combo $158

明太子脆豆腐 $58
炸脆嘅油豆腐,加上幼滑明太子醬,豆香十足。

唐揚墨魚咀 $58

牛匠彩虹水果茶 $68

桂花果釀四季春 $38

溫泉蛋味素飯
伴飯加入紫菜,櫻花蝦,蔥花,溫泉蛋,醬油,係燒肉必備良伴。

湯烏冬
鰹魚湯底加入昆布絲,蔥花,讚歧烏冬,烏冬彈牙幼滑,伴熱湯,暖和飽肚。

當我想食燒牛舌嘅時候,必定成為回頭客。

厚切特上牛舌combo
厚切牛舌
  • 厚切特上牛舌COMBO
近排同朋友去左尖沙咀食石燒燒肉,餐廳油煙味唔會好重,而且店員會不斷幫手加火及換牛油紙,服務都好貼心燒原隻日本魷魚$128魷魚好大一條,醬汁味道香甜,食落鮮嫩多汁,質感柔軟爽滑明太子玉子燒$48食落層次感分明,質感厚實,配上明太子醬汁味道好夾安格斯牛小排$188牛小排紋理清晰,食落有牛肉味,入口軟滑,再加配$38生菜蒜片包住食,味道更香口,而且唔會有油膩感無激素雞頸肉$98肉質嫩滑有彈性,脂肪比例較少,燒至金黃色後,食落香脆又爽口湯烏冬烏冬食落彈牙有嚼勁,配上香濃湯底,味道更鮮甜溫泉蛋+味素飯櫻花蝦紫菜味素飯,再加上溫泉蛋,食落蛋香味濃郁又惹味牛匠彩虹水果茶$68茶底加上滿滿水果,味道清新,仲可以食埋香甜菠蘿草莓乳酸$36味道酸酸甜甜,好開胃,當中有草莓粒,更增添口感

燒原隻日本魷魚$128

魷魚好大一條,醬汁味道香甜,食落鮮嫩多汁,質感柔軟爽滑

明太子玉子燒$48

食落層次感分明,質感厚實,配上明太子醬汁味道好夾

安格斯牛小排$188

無激素雞頸肉$98

肉質嫩滑有彈性,脂肪比例較少,燒至金黃色後,食落香脆又爽口

湯烏冬

烏冬食落彈牙有嚼勁,配上香濃湯底,味道更鮮甜

溫泉蛋+味素飯

櫻花蝦紫菜味素飯,再加上溫泉蛋,食落蛋香味濃郁又惹味

牛匠彩虹水果茶$68
茶底加上滿滿水果,味道清新,仲可以食埋香甜菠蘿

草莓乳酸$36
味道酸酸甜甜,好開胃,當中有草莓粒,更增添口感

2023-04-11 23 浏览
放復活節長假😇最好節目梗係同fd子逛街食好西😋好好咁慰勞自己啦🥳肉癮起 決定試吓呢間日式燒肉店~打開餐牌俾幾版靚牛肉吸引咗🥩🥩除咗和牛之外 仲有好多其他牛嘅部位另外有一品料理🍲🍢🍤、丼飯🍱等等最抵食應該係二人餐有牛肉又有海鮮包飯又有烏冬😮不過我地想試其他款式就決定散叫嚕~點完餐,店員就即刻上燒爐🔥附上一嚿牛脂肪用黎開爐🐮仲有派一人一件即棄圍裙以防油漬彈到衣服 好貼心🥰預熱爐需時4-5分鐘跟住就可以開始燒肉肉了😌安格斯牛小排🐮+ 生菜蒜片🥬🧄色水好鮮艷,紋路靚😍份量都合理8-9塊 兩人剛好個肉脂分怖好平均😍店員有幫手燒 同埋邊提醒最佳烹煮時間又同我地講蒜片放喺肉上面一齊燒會更香😚食落口好溶化 唔膩 😛夾埋生菜更加添清爽感無激素雞頸肉🐥豬頸肉就食得多雞頸肉相比起黎會腍身啲😙好嫩好滑溜 夠juicy燒原隻日本魷魚🦑好大條,份量意外地幾多切嘅厚度岩岩好😆唔韌又有咬口啲鬚好長又粗 真係好夠份量🤣明太子玉子燒🔥🍳明太子無過咸玉子都無煮過耐 唔會老❣️做前菜幾唔錯👌🏻我地兩個大食妹 怕唔夠飽仲點咗以下用嚟送燒肉一流溫泉蛋🥚味增湯 🫕味素飯🍚湯烏冬🍜攪勻隻蛋再撈味素飯真係無得輸呀!👍🏻牛匠彩虹水果茶🍹必
放復活節長假😇
最好節目梗係同fd子逛街食好西😋
好好咁慰勞自己啦🥳
肉癮起 決定試吓呢間日式燒肉店~

打開餐牌俾幾版靚牛肉吸引咗🥩🥩
除咗和牛之外 仲有好多其他牛嘅部位
另外有一品料理🍲🍢🍤、丼飯🍱等等
最抵食應該係二人餐
有牛肉又有海鮮包飯又有烏冬😮

不過我地想試其他款式
就決定散叫嚕~

點完餐,店員就即刻上燒爐🔥
附上一嚿牛脂肪用黎開爐🐮
仲有派一人一件即棄圍裙
以防油漬彈到衣服 好貼心🥰

預熱爐需時4-5分鐘
跟住就可以開始燒肉肉了😌

安格斯牛小排🐮+ 生菜蒜片🥬🧄
色水好鮮艷,紋路靚😍
份量都合理8-9塊 兩人剛好

豬頸肉就食得多
雞頸肉相比起黎會腍身啲😙
好嫩好滑溜 夠juicy

燒原隻日本魷魚🦑
好大條,份量意外地幾多
切嘅厚度岩岩好😆

呢杯就有少少過甜
比較人工味🤣
對比果茶有些少失色
2023-04-11 33 浏览
喺平日同朋友食,想搵間抵食又坐得舒服嘅餐廳,所以今次嚟試試😙/🍖嚴選封門柳一口牛定食($108)牛肉份量啱啱好封門柳肉質軟一口牛煮完都唔老唔乾唔錯👍🏻.🍖芝士奶蓋四季春 (+$18)奶蓋厚 味道鹹鹹地同四季春好夾☺️.🍖椒鹽雞翼(+$15)大隻厚肉.🍖鹽蔥牛舌伴牛五花定食 ($108)牛舌同牛五花都幾大塊牛舌唔會好鞋幾抵食✅.🍖煙肉芝士一口炸雞 (+$15)有煙肉芝士做餡仲有芝士醬🧀足料.🍖雪芝茉莉蜂蜜 (芝士奶蓋) (+$18)奶蓋厚加上甜蜂蜜茶🍯鹹鹹甜甜 幾特別/午市抵食😆/
🍖嚴選封門柳一口牛定食($108)
牛肉份量啱啱好
封門柳肉質軟
一口牛煮完都唔老唔乾
唔錯👍🏻
🍖芝士奶蓋四季春 (+$18)
奶蓋厚 味道鹹鹹地
同四季春好夾☺️
🍖椒鹽雞翼(+$15)
大隻厚肉
🍖鹽蔥牛舌伴牛五花定食 ($108)
牛舌同牛五花都幾大塊
牛舌唔會好鞋
幾抵食✅
🍖煙肉芝士一口炸雞 (+$15)
有煙肉芝士做餡
仲有芝士醬🧀
足料
🍖雪芝茉莉蜂蜜 (芝士奶蓋) (+$18)
奶蓋厚
加上甜蜂蜜茶🍯
鹹鹹甜甜 幾特別
午市抵食😆

2023-04-10 32 浏览
✨牛匠石燒✨尖沙咀🏮日式居酒屋橫裝🏮機械人送餐🥓安格斯牛小排呢個牛小排肉質鮮美滑嫩、油花分布均勻,滿足味蕾!喺石燒上輕輕煎透,看著豐富細緻,入口即溶,唇齒留香。🐔無激素雞頸肉脖子肉部位平時唔常吃,但這肉質要讚特別爽口滑嫩,彈性富嚼勁,燒烤美味與口感兼具。額外加咗份🥬生菜蒜片🧄包著肉的味道都可以不一樣,食起嚟滋味無窮🦑燒原隻日本魷魚原隻魷魚上陣,好大隻呀!切成一條條好均稱,可見師傅刀工了得,魷魚香味彈牙得嚟易咬,配埋醬汁巧惹味!🥚明太子玉子燒$48玉子燒一層層捲蛋上明太子沙律好濃烈,厚實層次豐富而鮮味。🍜醬油湯烏冬和🍚味素飯、溫泉蛋及湯🥚水嫩閃亮溫泉蛋混合埋味素飯一齊食令整個飯昇華🤤🌿牛匠彩虹水果茶🌈色彩繽紛,充滿著新鮮果肉仲有三件菠蘿冰🍍,清甜茶醇清新🍓草莓乳酸$36漸變淡粉氣泡,入口酸酸甜甜,醒胃總括嚟講:🌕🌕🌕🌕🌖價錢便宜,性價比高,氣氛熱烈
✨牛匠石燒✨
尖沙咀🏮日式居酒屋橫裝🏮機械人送餐

🥓安格斯牛小排

🐔無激素雞頸肉

🦑燒原隻日本魷魚

🥚明太子玉子燒$48
玉子燒一層層捲蛋上明太子沙律好濃烈,厚實層次豐富而鮮味。

🍜醬油湯烏冬和🍚味素飯、溫泉蛋及湯
🥚水嫩閃亮溫泉蛋混合埋味素飯一齊食令整個飯昇華🤤

🍓草莓乳酸$36
漸變淡粉氣泡,入口酸酸甜甜,醒胃

總括嚟講:🌕🌕🌕🌕🌖
價錢便宜,性價比高,氣氛熱烈

2023-04-08
  • 生菜蒜片
  • 醬油湯烏冬
  • 草莓乳酸
  • 味素飯
  • 明太子玉子燒
2023-04-09 27 浏览
牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖-今日同屋企人去咗尖沙咀行街,順便喺附近食埋dinner🦦之前聽朋友講有間好好食嘅石板燒肉,所以就嚟咗試吓了~-安格斯牛小排厚度適中,幾有牛味,油脂分布均勻,口感幾好~-無激素雞頸肉爽口之餘幾嫰滑,好香!-燒原隻日本魷魚大大條,彈牙有咬口,加咗燒汁好惹味-明太子玉子燒明太子醬炒開胃,玉子燒香滑有蛋味-牛匠彩虹水果茶草莓乳酸溫泉蛋味素飯湯烏冬生菜蒜片
牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
安格斯牛小排
厚度適中,幾有牛味,油脂分布均勻,口感幾好~
無激素雞頸肉
爽口之餘幾嫰滑,好香!
燒原隻日本魷魚
大大條,彈牙有咬口,加咗燒汁好惹味
明太子玉子燒
明太子醬炒開胃,玉子燒香滑有蛋味
草莓乳酸
溫泉蛋
味素飯
生菜蒜片
尖沙咀行街行到攰攰地同朋友搵間餐廳醫肚 再繼續血拼經過呢間餐廳午市Menu好吸引除咗燒肉,仲有丼飯.石頭飯.烏東.麵...好多選擇✨嚴選封門柳一口牛定食封門柳嘅口感非常豐富,油脂分佈平均一口一粒嘅Size剛剛好,唔會靭✨芝士牛肉奄列厚厚嘅奄列,蛋味夠香包住芝士同牛肉,仲增添豐富嘅口感✨照燒雞扒伴炸蝦冷烏東加上燒汁嘅雞扒,肉汁豐富又厚肉仲有香脆炸蝦夠乾身配烏東幼滑又煙靭✨和風芥末脆牛舌爽口嘅牛舌,配上芥末口味好夾✨雪芝苿莉蜂蜜清新嘅味覺享受,面層加咗厚厚嘅芝士奶蓋,好Creamy今個午餐性價比高朋友未食完呢餐,已經話要約定下次嚟試下晚市
尖沙咀行街行到攰攰地
同朋友搵間餐廳醫肚
再繼續血拼

經過呢間餐廳午市Menu好吸引

除咗燒肉,仲有丼飯.石頭飯.烏東.麵...好多選擇

✨嚴選封門柳一口牛定食
封門柳嘅口感非常豐富,油脂分佈平均
一口一粒嘅Size剛剛好,唔會靭

✨芝士牛肉奄列
厚厚嘅奄列,蛋味夠香
包住芝士同牛肉,仲增添豐富嘅口感

✨照燒雞扒伴炸蝦冷烏東
加上燒汁嘅雞扒,肉汁豐富又厚肉
仲有香脆炸蝦夠乾身
配烏東幼滑又煙靭

✨和風芥末脆牛舌
爽口嘅牛舌,配上芥末口味好夾

✨雪芝苿莉蜂蜜
清新嘅味覺享受,
面層加咗厚厚嘅芝士奶蓋,好Creamy

今個午餐性價比高
朋友未食完呢餐,已經話要約定下次嚟試下晚市
2023-04-04
午餐
2023-04-05 31 浏览
尖沙嘴超正宗牛肉石燒,第一次試牛匠石燒,真係滿滿的快樂。首先想讚下呢度D侍應,服務態度好,香港食肆其實服務態度佔好重要元素,食野真係開心好多啊。開始點野食啦,牛肉主要點了鹿兒島A4和牛肩肉,牛舌combo,望落去和牛的油脂分布真係好靚,擺位又靚,對於食客來講,食物擺得靚都係一種享受。開始燒,侍應也會過來幫手燒下,有服務。和牛燒起來真的超級香,再加生菜蒜片包住食,好味到不得了。套餐還有湯烏冬或溫泉蛋味素飯,我們都點了,吃牛肉就不會膩。另外小食點了唐揚墨魚嘴,明太子脆豆腐,墨魚嘴大大粒,好好食喔。口渴野飲真係超足料,牛匠彩虹水果茶必點啊,超多生果,食完肉要食返水果中和下架,另外桂花果釀四季春奶蓋,超濃郁奶蓋我超喜歡喔,大家喜歡吃石燒牛肉的真的不要錯過這家好餐廳喔。
尖沙嘴超正宗牛肉石燒,第一次試牛匠石燒,真係滿滿的快樂。
2023-03-26
2023-04-03 28 浏览
今晚去到尖沙咀行街,見到呢間餐廳滿面好特別,原來係食牛肉石燒,好想試下新嘢。入到餐廳好似去咗日本🇯🇵咁。我地叫咗:❤️安格斯牛小排$188 跟 生菜蒜片牛小排燒完仲有好多肉汁,入口仲好嫩口。燒完夾埋生菜、蒜片一齊食,超正,又唔覺得熱氣😍❤️無激素雞頸肉跟 生菜蒜片豬頸肉食得多,但雞頸肉就少食,又真係特別滑溜又爽口,燒完夾埋生菜、蒜片一齊食好正,極力推介👍❤️ 燒原雙日本魷魚賣相好靚,燒到啱啱好,易咬開但又彈口,配埋檸檬汁,冇得彈👍❤️牛匠彩虹水果茶嘩呢杯嘢好靚、好多材料!😍有藍莓,橙、菠蘿熱情果、藍莓🫐。食燒物啱晒飲😍❤️草莓乳酸另外仲叫咗呢杯嘢食,好味😋❤️明太子玉子燒❤️溫泉蛋,味素飯,跟 湯烏冬餐廳職員服務好好,會不時睇吓你燒成點,又會幫手燒下。下次會再幫襯👍

我地叫咗:

❤️安格斯牛小排$188 跟 生菜蒜片

❤️無激素雞頸肉跟 生菜蒜片

❤️ 燒原雙日本魷魚
賣相好靚,燒到啱啱好,易咬開但又彈口,配埋檸檬汁,冇得彈👍

❤️牛匠彩虹水果茶

❤️草莓乳酸
另外仲叫咗呢杯嘢食,好味😋

❤️明太子玉子燒

❤️溫泉蛋,味素飯,跟 湯烏冬

• 草莓乳酸
  • 明太子脆豆腐