2023-04-20
之前食過牛匠ok,今日朋友落機check完in喺附近食多次~兩款前菜明太子玉子燒上面係明太子溝沙律醬嘅口感,下面係蔥花玉子燒好香口,幾夾既!其實我啱啱喺福岡食完好多明太子,朋友吸引左要叫,哈哈!燒原隻日本魷魚大隻回本!燒汁外,有五味粉配蔥花芝麻,少少辣同有檸檬提鮮!燒肉汁 - 生薑芝麻和港味燒汁上完燒汁後,有每人一把生肉鉗同圍裙,貼心服務~ 兩款燒肉港味燒汁比較配安格斯牛小排,軟軟的!港味燒汁覺得無日式咁甜,比較鐘意後者。那你到香港要俾朋友試吓港風啲!枱上有晒教學教你點樣食,唔怕做錯。最緊要先用牛脂肪均勻擦在石板上。生薑芝麻比較配無激素雞頸肉估唔到雞頸肉都幾多肉,有條「皮根」。燒肉配菜 - 生菜蒜片生食又得,放上去煎香佢食更加正同重口味!主食有溫泉蛋既拍檔們 - 味素飯有紫菜仲有啲櫻花蝦乾,好下飯!玉子豆腐既麵豉湯滑口,唔錯!湯烏冬幾彈牙既。飲品一人一杯牛匠水果茶冰菠蘿、檸檬、熱情果、西柚、火龍果、士多啤梨、橙、和薄荷葉!冰菠蘿係一大加分!必叫!正呀!未見過係冰菠蘿嘅水果茶!通常都係普通菠蘿!依加夠爽夠甜夠多料!草莓乳酸酸甜,朋友話ok開胃!
大隻回本!燒汁外,有五味粉配蔥花芝麻,少少辣同有檸檬提鮮!
燒肉汁 - 生薑芝麻和港味燒汁
上完燒汁後,有每人一把生肉鉗同圍裙,貼心服務~
有紫菜仲有啲櫻花蝦乾,好下飯!玉子豆腐既麵豉湯滑口,唔錯!
牛匠水果茶