2021-11-11 881 浏览
天氣凍,打邊爐就唔小得!今晚約左朋友銅鑼灣行街shopping ,再過去登龍街望下456幅牆畫😂之後再搵野食。咁岩見到呢間乜都有嘅火鍋放題,又有得打邊爐,又有刺身壽司,又有放題燒物炸物,仲有甜品放題!!我地6點幾上到去,都已經有幾枱食緊啦。餐廳都算大間,好多位,分BC區,所以6個人都可以一齊食㗎。一坐低,侍應會問要邊個set ,我地揀A餐,因為乜都可以點,全放題,b餐只係得打邊爐㗎咋。揀完餐可以揀埋鍋底,可以一人一鍋,又可以大鍋,我地揀左鴛鴦鍋。蟲草花松茸+花膠荳香魚鍋QR code點餐,想食乜都點乜,機本上寫1就係一粒一件,食幾多就嗌幾多。刺身估唔到有驚喜喎,幾新鮮,又唔會結哂冰。個三文魚仲係三文魚腩嚟㗎!好正,入口無根位好食。仲有推介赤貝,好食鮮味。。。希靈魚爽口彈口,甜蝦一條條唔會冰,有甜味的!壽司一樣有驚喜!個飯唔會好大舊。壽司都有好款式,賣相都靚㗎炸物我就點左炸蠔,蝦多士,炸鰻魚,芝麻雞翼。炸鰻魚我覺得浪費左小小,食唔出。但炸蠔入口好多汁,蝦多士入面真係好多蝦㗎。重點即炸,熱辣辣!串燒好普通,應該唔洗點😂前菜小食全部都係小小份,海蜇沙律好好食,夠哂爽口!清酒煮蜆又係鮮味又好飲

蟲草花松茸+花膠荳香魚鍋

刺身

壽司

一樣有驚喜!個飯唔會好大舊。壽司都有好款式,賣相都靚㗎

炸物

我就點左炸蠔,蝦多士,炸鰻魚,芝麻雞翼。

串燒

好普通,應該唔洗點😂

前菜小食
全部都係小小份,海蜇沙律好好食,夠哂爽口!清酒煮蜆又係鮮味又好飲!

其實食完一轉放題,我都飽左一半啦。不過都要照點啲牛肉,火鍋料嘅。推介牛舌,因為切到薄薄一片,淥一淥就食得,又重牛牛味!
其他火鍋配料都可以一件件咁嗌,咁就唔怕食唔哂啦。。

蔬菜配料就係出面拎到

出面仲有好多啤酒,飲品!

最令人驚喜係甜品放題甜品種類真係超級無敵多!必食抺茶芭菲,打卡一流,賣相又靚,仲要好好食!另外,推介榴連玉露,好香又滑,仲有好多榴連蓉。芒果糯米飯都係好好食,糯米飯煙勒又香椰醬味,讚👍🏻
大家真係要留肚食甜品

呢度環境坐得舒服,職員有禮貌。最好先訂枱,因為7點半左右就full場了。另外早啲食可以係Openrice買coupon,咁會抵啲㗎!
2021-11-10
2021-11-09 172 浏览
今晚嚟試吓個火鍋加甜品放題。一人一鍋叫左椰香沙爹湯和豬骨湯各一,沙爹湯充滿椰奶香味,豬骨湯就得個鹹字,吾建議。自助飲品種類繁多,有凍有熱。牛肉薄切,灼一灼就食得,牛脷有咬口,豚肉就一般,蠔、蝦和蜆都新鮮,貢丸、芝士波波腸也不賴。牛根丸、蛋餃、魚皮餃、魚滑試過就算。甜品都可以話系嚟度嘅亮點,試過抹茶芭菲、窩夫、榴連班戟、楊枝甘露、杧果糯米飯、糖不甩、湯圓、綿綿冰爆珠,以放題餐廳而言,係幾好食。埋單 $414/2 位(120 分鐘)都ok 嘅。
今晚嚟試吓個火鍋甜品放題
自助飲品種類繁多,有凍有熱。
牛根丸、蛋餃、魚皮餃、魚滑試過就算。
埋單 $414/2 位(120 分鐘)都ok 嘅。

2021-11-09
環境3.5/5口味3.5/5服務3/5性價比4/5星期五中午想趁午市時段便宜去試試這家評分頗高的日式放題火鍋。來到門口,首先需要爬兩層樓梯,入口處完全沒有侍應接待。午餐時段,不加刺身或其他肉類,每人$118。這個價位來說,提供的餐食還算划算。但整個餐廳好像只有有一個服務生,落單、上菜、埋單、收碟都全由她一人完成。慢是在所難免,但除了慢,菜品也很不齊全,點五個上三個,且要三番五次催促。整體來講,便宜但是需要一些耐心,可以嘗試但不要抱有太高的期望。
環境3.5/5
口味3.5/5
服務3/5
性價比4/5

2021-11-05
  • 朱古力慕斯
  • 芝士藍莓杯
2021-11-01 162 浏览
難得可以去黎銅鑼灣行下,梗係要食好西啦😋😋😋係近鵝頸橋有間火鍋放題店好似唔錯咁就去試下先🤪同一般放題店一樣都係有超多野食😍而火鍋可以選擇每人一煲或者一大煲,睇個人喜好😚我個人覺得一大鍋先有打邊爐既感覺😝😝湯底都有8款可供選擇,有中式同日式,我比較中意壽喜燒多d,湯底甜甜地鹹鹹地咁,可惜味道唔夠味,如果可以濃返d就完美😊😊火鍋配料方面都出面差唔多冇咩特別,而肉類款式選擇亦都唔多,有美國極上牛肉,紐西蘭羊肉同豚肉等🥸🥸牛肉質素都唔差,食落都有牛味,想靚d既牛肉可以加錢要極上雪花牛小排🤩🤩打完邊爐點少得刺身,炸物,壽司🍣識食一定要食甜蝦,鮮甜美味🥰🥰唔少得鮑片同北寄貝食落都爽口鮮甜😋😋怕食唔到咁多壽司,所以就叫左芒果吉列蝦卷,海膽三文魚籽,火炙芝士蝦😆😆芒果吉列蝦卷,炸得好脆口😙仲有芒果做點綴,超有口感我中意👍🏻海膽三文魚籽,三文魚籽又大又有海水味,可惜海膽就冇咩味道,可能唔夠新鮮🤭🤭火炙芝士蝦,重重既芝士配上蝦既鮮甜,芝士仲入口即溶,味道簡直一流👍🏻👍🏻👍🏻食後點少得甜品,選擇都有好多,有糖水,雪糕等🤤🤤我私心推介係榴槤甘露😎榴槤既甘香再配上珍珠同西米,食落超有口感🤩🤩🤩飲品任飲,都係汽水

打完邊爐點少得刺身,炸物,壽司🍣

食後點少得甜品,選擇都有好多,有糖水,雪糕等🤤🤤

飲品任飲,都係汽水紙包飲品同啤酒🍻

其實2百蚊左右可以有咁多野食都好抵😆😆
2021-10-31
2021-10-31 129 浏览
打邊爐的日子又到了 ~~~近日秋意濃濃 又係食火鍋嘅好時機😄 就捉咗大嚿陪我去食呢一間火鍋 順應一下秋天嘅氣息~~~餐牌選擇頗多 係兩小時任食 佢哋有A餐同埋B餐 兩個嘅分別就係在於 A餐會有埋刺身 由於我哋兩個都鍾意食刺身嘅關係 所以我哋就揀咗A餐 兩個餐整體價錢都唔係差好多 只係幾廿蚊嘅差別~~~佢哋嘅食物種類頗多 例如有沙律 一品料理 刺身燒物 壽司 手卷 軍艦 天婦羅 揚物 即製甜品同各式肉類等等 除此之外 出面仲有自助區 會有啲飲品同埋蔬菜等等 可以比大家食 (有手工啤,推介!)🍺~~~整體選擇豐富 由於太多嘅關係我就唔一一細講 揀幾樣覺得必食嘅同大家分享下 首先沙律方面嗰個人最鍾意嘅就係佢哋嘅蟹籽沙律 切得一條條嘅青瓜同蟹柳絲 浸泡係大量嘅沙律汁底下 我最鍾意就係呢一種多醬嘅感覺 爽🥄~~~而刺身方面 我哋最鍾意嘅就係佢嘅三文魚 帶子同埋北寄貝 全部質素都好鮮甜 叫咗好多次都冇乜漏單情況 而且每一round嘅質素都差唔多🍣~~~燒物方面 可以試下燒雞泡魚乾 好特別冇乜地方食到呢樣嘢 另外千島燒蟹蓋亦都係醬汁豐富 愛醬之人會好中意💕~~~最後亦都提提大家 一定要留返個肚 試下
打邊爐的日子又到了
~~~
最後亦都提提大家 一定要留返個肚 試下佢哋嘅即製甜品 呢一間餐廳嘅甜品比好多任食火鍋放題都多 當中國人尤其鍾意泰式芒果糯米飯唔會好甜而且糯米飯軟硬適中仲有就係暖身嘅薑汁湯圓 好適合而家呢一個秋涼嘅天氣食🥢
牛之鍋
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓A號舖
爸爸生日,一行四人,來了這間銅鑼灣樓上火鍋店吃火鍋,他們的湯底可以選擇一人一鍋,或者一大煲一齊打邊爐,由於佢哋嘅湯底眾多我哋有個個都有啲分歧,所以最後就揀咗一人一鍋可各自揀自己鍾意嘅湯底。.我哋四個分別揀咗,皮蛋芫荽清湯,胡椒豬肚湯,清甜椰青湯,同埋受喜燒湯底,大家都互相試咗對方嘅湯,最後得出嚟嘅結論係,香香甜甜嘅受喜燒湯底最受歡迎。.火鍋材料上全家人大家的口味各有不同,好在選擇都不少,可以滿足到唔同的人。爸爸就最愛吃他們的肉,當中美國極上牛肉同埋紐西蘭羊肩肉就最得佢歡心。.我就最喜歡他們的刺身,一共有八種刺身,希靈魚是我的最愛,赤背就咁生食或者放落湯底打邊爐食,感覺都唔錯。另外鮑片亦都係味道濃郁。.除此之外下列的食物我們也非常喜歡:-黑松露帶子壽司-燒鰻魚壽司-芒果吉列蝦卷-黃金墨魚餅-紫心香芋丸-芝麻雞翼-海蜇沙律-日本章魚燒-燒菠蘿-燒茄子最後吃得飽飽之際,想起他們還有甜品,由於實在太喜歡吃窩夫,看到他們有軟雪糕窩夫,又忍不住叫了一客,窩夫非常鬆軟綿密,軟雪糕就好香甜,食完一客忍唔住又叫多一客,最後捧着肚皮回家。

除此之外下列的食物我們也非常喜歡:
-海蜇沙律
-日本章魚燒
-燒菠蘿
-燒茄子

煩囂鬧市中的休閒國度 pancake令人印象深刻~~~日日都要返工,唔通個個都想返工咩,難得放假梗係要搵間coffee shop好好咁慰勞下自己。☕️~~~喺上環嘅呢一條差館上街,喺度搵到一種令人休閒的感覺,因而走進了這間餐廳。就是這麼隨心,想找一個地方享受美食之餘,亦可以同朋友一齊聊天放鬆。😌~~~🥄餐廳牆壁充滿特色油畫,好有藝術感,打卡一流。餐牌上的食物許多都有長長的名字,看著非常吸引。~~~飯食:🥚滑蛋蒲燒鰻魚穀米飯 $120.✨滑蛋有濃濃牛油香氣,非常滑和嫩口,而且貌相精緻,鰻魚外皮帶微微焦脆,好香口,而飯底則是用上了穀米,感覺非常健康。入口味道層次都豐富。~~~🍹飲品:皇室伯爵鮮果茶 $48泡泡龍(鮮檸檬氣泡齋啡)$48.與友人一人叫上一杯飲品來互雙交換嘗試一下。兩款飲品,各有千秋,果茶香甜而不過甜,散發淡淡伯爵茶香氣,非常清新。而另外一杯泡泡龍🐉亦很有特色,齋啡好nutty,加上清香檸味,好refresh同提神。~~~🧁甜品:招牌燒海鹽忌廉麻糬Pancake配北海道牛奶雪糕及水果(花生醬練乳)$85.作為甜品控,到cafe又怎麼可以不叫甜品,加上見到個個都叫,令我都忍唔住叫返
煩囂鬧市中的休閒國度 pancake令人印象深刻
飯食:
🥚滑蛋蒲燒鰻魚穀米飯 $120
🍹飲品:
皇室伯爵鮮果茶 $48
泡泡龍(鮮檸檬氣泡齋啡)$48
🧁甜品
作為甜品控,到cafe又怎麼可以不叫甜品,加上見到個個都叫,令我都忍唔住叫返個試下。麻糬Pancake顏值一流,令我對佢嘅味道好有期望。結果食落去真係冇令我失望,麻糬Pancake軟糯有致,質感綿綿密密,用上北海道牛奶整嘅牛奶雪糕,奶滑濃郁,加上邪惡嘅花生醬煉奶,同清新水果,整個配搭激活了口腔內每一個味蕾,令人有滿滿幸福感。🥞
2021-10-26 170 浏览
5點半的晚餐,優惠價$207/人(已加一)早啲食早啲消化感覺無咁肥😂意外的好食,性價比一流初初以為價錢咁平個湯會好似水咁淡,點知都幾濃味叫左鴛鴦鍋(+$18)壽喜燒同冬蟲草花松茸湯底牛肉好薄,但我ok😆可以狂點魚生都幾新鮮,壽司舊飯好細實在太好了炸物都好脆,芝麻雞翼好正👍🏻茄子算岩岩熟,唔太夠淋,燒菠蘿好好食甜品都有好多款,淨係覺得個伯爵茶奶凍唔好食,有啲苦,其他都ok, 抹茶芭菲同窩夫最好食呢個時段無乜人,服務都算不錯,啲野又上得快,呢個價錢有咁嘅質素都算係咁啦
5點半的晚餐,優惠價$207/人(已加一)
早啲食早啲消化感覺無咁肥😂
意外的好食,性價比一流
初初以為價錢咁平個湯會好似水咁淡,點知都幾濃味
叫左鴛鴦鍋(+$18)壽喜燒同冬蟲草花松茸湯底
牛肉好薄,但我ok😆可以狂點
魚生都幾新鮮,壽司舊飯好細實在太好了
炸物都好脆,芝麻雞翼好正👍🏻
茄子算岩岩熟,唔太夠淋,燒菠蘿好好食
2021-10-19 217 浏览
加錢叫咗個連日式餐,其實200幾百幾蚊唔會有咩期望。但真係太差!火鍋料黎哂個鍋都未到,三催四請先到,落嘅Order出唔足,永遠都唔會齊,冇都唔會講。加錢有刺身加壽司,但叫足十轉都未見到一舊壽司最尾同我哋截單,要紙落單落甜品,好啦叫左幾款,等左十分鐘影都冇,催一催先講賣哂???!勁昆水,想食到一肚氣就去啦
加錢叫咗個連日式餐,其實200幾百幾蚊唔會有咩期望。
但真係太差!
加錢有刺身壽司,但叫足十轉都未見到一舊壽司

勁昆水,想食到一肚氣就去啦

2021-10-08 2572 浏览
今日約左個勁耐冇見既港島朋友食晚飯,諗住要搵間又抵食,又坐得耐既,依家食放題都真係不二選。呢間牛之鍋見D人食評唔錯,就打電話訂位。都唔算好 FULL !! GOOD ~ 地點好方便,直情係 TS 隔離街市附近,好快就搵到。唔錯 ~ 上面黎登記完就可以入座,我地既座位都好舒服。我地選每人一鍋,如果叫左大鍋,就放唔到野食,每人一個開心好多 ! 我叫既係沙爹湯,朋友叫左蟲草花湯,我個湯底唔錯,我地每人都整左一碟醬料都冇用過,呵 ~ 個牛黎到都覺得唔錯,呢個係極尚牛,另一款美國牛好肥,我直情唔記得影相。哈哈 ~丸仔我地每樣都叫左2粒黎試,又唔駛食太多,每人一粒岩岩好。極尚牛我地仲 encore 左碟,都真係幾好 !但薄左D ~熟食都有唔少既選擇,我地叫左D刺身同壽司,刺身都好新鮮,壽司又唔會好大件,唔錯 ! 個芝麻雞翼好脆,我地叫左兩轉 !! 仲有串燒都唔錯 ~ 好多種選擇。甜品仲勁多種,我地飽到都叫左4種黎食,好癲 !! 當中最好食係 抹茶扭紋雪糕 ,勁正 ~ 朋友最想食係芒果糯米飯,點知今晚冇... 好在有其他佢都想食既野 ! 甜品都真係令人開心 ~
就打電話訂位。都唔算好 FULL !! GOOD ~

丸仔我地每樣都叫左2粒黎試,又唔駛食太多,每人一粒岩岩好。

熟食都有唔少既選擇,我地叫左D刺身壽司刺身都好新鮮,壽司又唔會好大件,唔錯 ! 個芝麻雞翼好脆,
我地叫左兩轉 !! 仲有串燒都唔錯 ~ 好多種選擇。

好在有其他佢都想食既野 ! 甜品都真係令人開心 ~
2021-10-04
2021-10-08 206 浏览
銅鑼灣呢間打邊爐好正因為種類繁多,有刺身,壽司,燒身,炸物,仲有好多款既肉類同蔬菜,飲品甜品都好多選擇,全部黎一round之後好滿足。肉類: 有極上牛,豬肉,羊肉同雞肉。由第一碟到最後一碟水準keep住咁, 貨真價實侍應so far快手,女既都幾溫柔咁放低食物同定期清枱上既碟。最不能錯過既一定係甜品!超高質其次係牛牛同各種肉。刺身都係十分正,夠凍,我地食左四五round點過既食物都好高質。醬汁自製,加左生蛋黎點肉食,與別不同,特別正

銅鑼灣呢間打邊爐好正因為種類繁多,有刺身壽司,燒身,炸物,仲有好多款既肉類同蔬菜,飲品甜品都好多選擇,全部黎一round之後好滿足。

最不能錯過既一定係甜品!超高質

其次係牛牛同各種肉。

刺身都係十分正,夠凍,我地食左四五round

點過既食物都好高質。

醬汁自製,加左生蛋黎點肉食,與別不同,特別正

2021-10-05 243 浏览
之前同同事響「牛之鍋」午市放題幾抵食,見晚市不過係$228/位,有火鍋、甜品,仲有日式料理,所以特登叫老公一齊去食晚市🙂。餐廳坐位幾闊落,加上QR code order食物,主要店員來來往往,上碟又快,幾好。8週年送1份草飼牛舌💯湯底好正,一人一鍋shabu shabu,又衞生,又多個湯底選擇。我就要個養生蟲草花松茸湯,老公要個最愛芫茜皮蛋湯,兩款湯料十足。飲品、蔬菜吧&醬油都幾近門口,又整齊。蔬菜吧選擇好多,南瓜好甜,自己食左幾轉。整體食物質素高,絕不將貨就價,款款新鮮。牛肉特別吸睛,鮮味之餘又唔「鞋」,2個人都見左4、5轉,專攻牛肉🐮🐮 除左肉,仲叫左好幾轉生蠔,響鈴&韮菜餃,好滿足。火鍋料吃太飽,熟食小嘗-炸蠔、金菇牛肉,新鮮熱炸,正!最後叫左個甜品-宇治抹茶芭菲&朱古力慕斯,值得推介!
之前同同事響「牛之鍋」午市放題幾抵食,見晚市不過係$228/位,有火鍋甜品,仲有日式料理,所以特登叫老公一齊去食晚市🙂。

8週年送1份草飼牛舌💯

飲品、蔬菜吧&醬油都幾近門口,又整齊。
蔬菜吧選擇好多,南瓜好甜,自己食左幾轉。

除左肉,仲叫左好幾轉生蠔,響鈴&韮菜餃,好滿足。

火鍋料吃太飽,熟食小嘗-炸蠔、金菇牛肉,新鮮熱炸,正!

最後叫左個甜品-宇治抹茶芭菲&朱古力慕斯,值得推介!
  • 美國極上牛肉
  • 南瓜
依家打邊爐嘅舖頭越黎越多,對於我呢D打邊爐愛好者黎講係天大嘅喜事!但有朋友就比較鐘意食放題多D,所以揾一間所以滿足晒大家願望嘅舖頭!呢度嘅飲品選擇都幾多,欣賞佢有鮮果汁飲!仲有自助區可以攞唔同嘅菜,款式都唔少,連我最鐘意嘅萵筍都有!湯底我地揀左壽喜燒同埋胡椒豬肚湯。壽司燒湯底比較淡味,應該水嘅比例多左D。反而胡椒豬肚湯就好有驚喜,勁香胡椒味,就算加湯加到後期都依然夠味!有2款牛肉選擇,極上牛肉嘅肉質實淨D,牛味都出D,但美國牛肉就滑D。特選豚肉唔錯夠嫩又有豬肉味仲有海鮮可以選擇!份量可以自己控制刺身幾新鮮而且選擇都唔少,特別推介赤貝,海水味濃又爽口!忍唔住食完一件又一件!串燒最推介燒茄子,外皮燒得微微脆身,調味亦都好足夠,無論口感同味道上都相當出色!係大片蕃薯整嘅蕃薯天婦羅呀!我嘅最愛,依家越黎越少見。海蜇沙律勁爽口!平時食放題都少見呢個菜式,而且味道好夠,十分推介!甜品選擇相對比較少D,呢個榴槤珍珠甜品賣相一般般,食落其實唔太差,有D似某間甜品店嘅榴槤忘返嘅味,不過雪得唔夠凍,如果整凍D會好食好多!
呢度嘅飲品選擇都幾多,欣賞佢有鮮果汁飲!

仲有海鮮可以選擇!份量可以自己控制

係大片蕃薯整嘅蕃薯天婦羅呀!我嘅最愛,依家越黎越少見。

2021-09-24 173 浏览
朋友成日嚟呢間打邊爐!!成日聽佢講呢間又好味又平靚正✨今日收工一於同朋友仔試下先💓呢度環境唔錯 邊爐仲係一人一鍋! 喺疫情下 多左份安心感覺♥️佢哋湯底有好多款可以揀:蕃茄薯仔牛粒湯底 、胡椒豬肚湯底、皮蛋芫荽清湯、清甜椰子湯底等等🥳我哋就揀咗前兩款試左啦~~ 蕃茄味濃郁!! 湯底都幾正🥰之後就嗌左一碟豚肉同牛肉💓牛肉肉味極濃!! 「牛魔王」既我地真係不停encore 啊😍😍 豚肉亦都係打邊爐不可缺少之一🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️豚肉厚薄適中,咬落去十分爽脆!! 真心推介~~仲有仲有啊~~呢度仲有小食、壽司、串燒、炸物架!! 今次就試咗鰻魚壽司同埋蟹子沙律🥗鰻魚壽司經過火炙後更加好味😍之後仲嗌咗我最愛嘅芝麻雞翼同埋炸蝦天婦羅!!呢啲真係冇得輸~~黎到真係可以大量encore喔😎😎最後最後到咗甜品時間,簡直係驚喜!我哋試咗三款甜品🍮 全部都極高質! 我就最愛宇治抹茶芭菲🍵 呢個抹茶味極濃~~仲有啲脆脆配埋喺度多重口感真係好好味😋
朋友成日嚟呢間打邊爐!!
成日聽佢講呢間又好味又平靚正✨
今日收工一於同朋友仔試下先💓

呢度環境唔錯 邊爐仲係一人一鍋!
喺疫情下 多左份安心感覺♥️

佢哋湯底有好多款可以揀:
我哋就揀咗前兩款試左啦~~ 蕃茄味濃郁!! 湯底都幾正🥰

之後就嗌左一碟豚肉同牛肉💓

豚肉亦都係打邊爐不可缺少之一🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
豚肉厚薄適中,咬落去十分爽脆!!
真心推介~~

仲有仲有啊~~呢度仲有小食、壽司、串燒、炸物架!!
今次就試咗鰻魚壽司同埋蟹子沙律🥗
鰻魚壽司經過火炙後更加好味😍
之後仲嗌咗我最愛嘅芝麻雞翼同埋炸蝦天婦羅!!
呢啲真係冇得輸~~黎到真係可以大量encore喔😎😎

2021-09-23 194 浏览
想食火鍋,又想食刺身,想食放題,更加想食甜品,就嚟咗銅鑼灣嘅牛之鍋。 可以一人一小鍋,又可以同朋友share一個大鍋。 我今日揀咗清甜椰青湯,又真係幾清甜喎,唔錯。送咗一碟草飼牛脷,切得好薄,淥一陣就食得,彈牙有咬口。極上牛肉有牛肉香味,偏瘦,nice; 而美國牛肉就超肥,白色脂肪太多。 可以不斷encore個極上牛肉就得喇!刺身每樣叫咗少少試吓,有冰鎮住。 燒物一定要食燒菠蘿,新鮮香甜開胃;千島燒蟹蓋細細隻,反而個千島醬好食過入面嘅餡。炸物我鍾意食榴槤炸彈,香濃榴槤味,外脆內流心。海鮮幾出色,日本廣島蠔、海蝦、藍青口、白蜆都掂喎,尤其係海蝦好大隻,肉質鮮爽!今日嘅主角係甜品,好多選擇,連榴槤班戟、芒果糯米飯、榴槤甘露都有,最好食係宇冶抹茶芭菲,一層層,抹茶味濃郁,又靚又滋味。

送咗一碟草飼牛脷,切得好薄,淥一陣就食得,彈牙有咬口。

刺身每樣叫咗少少試吓,有冰鎮住。

炸物我鍾意食榴槤炸彈,香濃榴槤味,外脆內流心。