天氣開始少少涼~火鍋聚會愈來愈多,又比我話事我就帶朋友來牛之鍋,我覺得呢度坐得舒服,次次閒日來都爆場外,開揚環境又唔覺得嘈吵~悅來坊非常方便好逛,食飽可到低層的大型電器,傢私,超級市場散散步,食得再飽都沒問題喇咦咦咦~點餐紙有更新~最期待的甜品有新野!!我地緊系簡A餐,日本料理,火鍋,甜品,任飲任食2小時都系$218例牌先叫左刺身先~三文魚,八爪魚,鮑片,墨魚,帶子,北寄貝,赤貝,有頭有膏甜蝦,希靈魚,樣樣試齊,個個讚不絕口,好鮮甜任食來說真的超值,再叫再叫!!火鍋湯底都轉左新野,我地簡左九州豬骨湯同麻辣 雙拼加$18,麻辣湯底味道小麻小辣唔錯唔錯!蔬菜類依舊新鮮選擇多!!飲品有轉款有新鮮感丫!!!美國極尚牛鮮紅色的色澤好好,切得薄薄的很快熟,入口嫩滑美國牛肉我地還是喜歡這碟牛多一點,脂肪多一點更嫩滑,牛味一樣重,各有特色,兩樣都試下羊肩肉有好多女性朋友都唔食牛,所以同佢地打邊爐都會變成食羊肉,女性補血之一既羊肉點可放過?肉味頗濃少少膻!!日本廣島蠔都幾大隻,非常鮮甜,蠔味重呀!!青口都唔錯海膽三文魚籽入口即溶既感覺,正.帶子壽司咁厚咁肥美既?好甜呀!食返件暖立立既火炙和牛壽司黃金炸生

蔬菜類依舊新鮮選擇多!!飲品有轉款有新鮮感丫!!!

美國極尚牛
鮮紅色的色澤好好,切得薄薄的很快熟,入口嫩滑

美國牛肉

羊肩肉

日本廣島蠔
都幾大隻,非常鮮甜,蠔味重呀!!
青口都唔錯

海膽三文魚籽入口即溶既感覺,正.
帶子壽司咁厚咁肥美既?好甜呀!
食返件暖立立既火炙和牛壽司

黃金炸生蠔必叫呀,蠔仔還很juicy~炸得好好!
榴槤炸彈,炸得咁令成個乒乓波咁圓滾滾,用手食都唔到成手油,非常乾身,裏面系榴槤蓉呀!好香好滑!!
D24榴槤班戟
整件超香榴槤味,Cream同果蓉比例剛好!
新出既芒果雪娘梅原來系糯米糍,芒果肉好清甜
2017-11-15
  • 榴槤炸彈
  • 黃金炸生蠔
  • 美國牛肉
3K
2017-11-15 974 浏览
同家人來吃放題,之前食過覺得不錯,是隔一陣,價錢沒變依然係$218一位,連日式料理,火鍋同甜品了,食物款式可是相當多。坐低便點了湯底,要了豬骨湯,湯底同之前的不同了,不過選擇還是不少。之後便是自助醬料(不用額外收費的),店員亦隨即送上芥末,豉油,同天婦羅汁。飲品也是自助,一般汽水,韓式飲料,茶同罐裝啤酒都有供應,另外還有熱水機同茶包,也可另加$28生啤任飲刺身雖然賣相不討好,但很新鮮,媽媽由其愛赤貝,大讚爽脆甜,encore了數回。沙律也是很不錯,醬料下得很好天婦羅新炸起熱辣辣,炸蠔好肥美呀~串燒中至愛牛舌,很入味軟腍又不失口感。蔬菜自助bar裏拎,好新鮮多款,白菜苗極爽甜。極上牛,要了小碟都很多,半肥瘦牛味十足,勁正。美國肥牛也很不錯,滾起上黎牛油甘香滑口,同樣小碟也很多,哈。還有不少其他火鍋料,豆腐,丸,腸,牛骨髓等,驚喜是海鮮都任食,海蝦好鮮甜,蠔算係大size也很肥美,其他買有貝,青口等,選擇甚多。記得留肚食甜品,因為呢度啲甜品實在太正了,有甜品店水準之上!窩夫不停咁出全部新做起,熱辣辣鬆脆富蛋香,點少少原味雪糕勁正仲有綠茶芭菲極推介,綠茶味香濃,不比主打綠茶的甜品店遜色,賣相
同家人來吃放題,之前食過覺得不錯,是隔一陣,價錢沒變依然係$218一位,連日式料理,火鍋甜品了,食物款式可是相當多。

沙律也是很不錯,醬料下得很好

天婦羅新炸起熱辣辣,炸蠔好肥美呀~
串燒中至愛牛舌,很入味軟腍又不失口感。
蔬菜自助bar裏拎,好新鮮多款,白菜苗極爽甜。
極上牛,要了小碟都很多,半肥瘦牛味十足,勁正。

仲有綠茶芭菲極推介,綠茶味香濃,不比主打綠茶的甜品店遜色,賣相也很不錯呢。

平日晚來客人不多,店員refill得很快不用搶,多野食到食唔切,起碼要有四個胃先可以試哂所有野呀
2017-11-13
這天聽朋友介紹,去了這間位於悅來坊的「牛之鍋」,我們率先點選了非常有特色的「黑松露龍蝦湯」和「干貝昆布清湯」作為鴛鴦火鍋湯底,湯滾起時,香濃的黑松露龍蝦味令人食指大動,而用干貝昆布清湯煮出來的蔬菜則是份外清甜😋一濃一清的配搭剛剛好😁👍🏻等待其他火鍋配料送來的空檔,我們出去自選飲品和一些蔬果配料,啤酒類飲品的選擇是非常有驚喜的😳他們不但有自助啤酒機,還有我最愛的「Somersby」啤酒的兩款最新口味😍🤤很少放題火鍋店有這個提供,這絕對值得一讚!👍🏻🤗自選火鍋配料區的選擇都非常豐富,有各式新鮮蔬菜、菌類、丸類和麵食等,應有盡有,任君選擇👍🏻座位上亦有很多不同種類的點餐紙,不但有新鮮的刺身任點,還有各種燒物、天婦羅、一品料理和火炙壽司🍣等,五花八門,而且很多的味道都不錯,例如有香口的醬燒牛舌和串燒雞皮、外脆內軟的炸生蠔和流心芝士、以及惹味金菇肥牛卷等等,感覺物超所值!😳👍🏻而最令我高興的是:很多優質肉類任點任食!😆🤤 包括肥瘦均勻的極上牛肉、滑而不羶的極上羊肩肉、牛味十足的美國牛肉⋯「牛魔王」們還可以加百多元追加「澳洲和牛肉」和「日本黑毛和牛肉」,大飽口福🤤😋最後不得不提的是:還有高質甜品雪

最後不得不提的是:還有高質甜品雪糕🍦!☺🤤 如果你是「綠茶控」,一定要試他們的「宇治抹茶芭菲」!抹茶味雪糕茶味香濃幼滑,是酒店級水準之作!而且是任點任食🙈😆

還有榴蓮愛好者不得不試的「D24榴蓮班戟」🤤榴蓮味濃香,班戟又皮薄餡靚👍🏻😋

總言之,本人覺得這間是荃灣眾多間類近火鍋放題中,最價廉物美的一間!😉👍🏻
2017-11-13 185 浏览
今天去荃灣做嘢,放工後順便喺附近食晚餐喺悅來坊見到間日式火鍋放題,適逢天氣涼涼地,於是,入去試下放題有兩款, A 喺日本料理(刺身、壽司及天婦羅)、火鍋、甜品價格為218.00, B 喺火鍋及甜品 168.00我們揀左A款,多元化尐,價格亦抵美國極上牛肉,油脂分佈平均,薄薄地,好快熟,牛肉幼嫰唔勒廣島蠔冇雪味,鮮甜美味蝦細細隻,新鮮彈牙綠油油蔬菜、蕃茄、栗米,同樣新鮮餐廳好細心,各款丸類,最少可以叫一粒可以試多幾款,又唔浪費我們每款叫左兩粒,好満足呀宇治抹茶芭菲,抹茶味道濃郁又唔太甜,花生米脆卜卜,好有水凖呢度甜品喺即制,有很多種類,今次太飽了,下次可以試下其他
今天去荃灣做嘢,放工後順便喺附近食晚餐
喺悅來坊見到間日式火鍋放題,適逢天氣涼涼地,於是,入去試下
放題有兩款, A 喺日本料理(刺身壽司及天婦羅)、火鍋甜品價格為218.00, B 喺火鍋甜品 168.00
我們揀左A款,多元化尐
,價格亦抵
飲品櫃
食物枱
美國極上牛肉
美國極上牛肉,油脂分佈平均,薄薄地,好快熟,牛肉幼嫰唔勒
廣島蠔、蝦
廣島蠔冇雪味,鮮甜美味

蝦細細隻,新鮮彈牙
什錦蔬菜
綠油油蔬菜、蕃茄、栗米,同樣新鮮
餐廳好細心,各款丸類,最少可以叫一粒
可以試多幾款,又唔浪費

我們每款叫左兩粒,好満足呀
宇冶抹茶芭菲
宇治抹茶芭菲,抹茶味道濃郁又唔太甜,花生米脆卜卜,好有水凖

呢度甜品喺即制,有很多種類,今次太飽了,下次可以試下其他
飲品櫃
  • 宇宙冶抺茶芭菲
  • 日本廣島蠔
  • 海蝦
2017-11-12 147 浏览
第二次來牛之煱, 今次比上次多野食外, 就係加多半小時任食, 而且仲有甜品多左好多款。比起其他任食火煱抵食, 另外其火鍋配料都比較多之外, 加刺身壽司任點!非常正! 咁既價錢真係抵抵抵食, 下次一定會再來過。
火鍋放題
2017-11-12 685 浏览
相信火鍋對大部份人來說都很常見,但是火鍋再加上日式放題料理和琳琅滿目的甜品,我則是第一次嚐試。這間「牛の鍋」就是一間結合火鍋、日式放題和甜品的任飲任食料理店。他每一項食物的選擇亦不馬虎,既有多元化的食物種類,質素亦是不俗,這晚我也吃得很飽呢。先來一個海膽手卷開開胃~新鮮美味的海膽正好清新口腔,只可惜海膽有點少,不過我一點都不介意,因為這只是開始😋🤤平時吃帶子裙邊很貴也就很少,這裏放題任食!一點不吝嗇,芝麻沙律醬也很好吃。清酒煮蜆酒味較淡,可是每隻蜆都大大隻,肉也不會細細粒,大大粒的很甜好吃。平時吃冷面也很喜歡加味付八爪魚,這裏也是放題!質感彈牙又惹味,非常討喜。日本枝豆以往有空的時候也很會煮一些來吃,很容易煮,見豆浮起就抓起來放一點點鹽就吃,非常方便~可是這些都只是前奏~戲肉還在後頭呢😆除了小吃,燒物炸物都不錯!牛舌彈牙,只是炸的原因,沒有那份油香味但也不錯吃。雞皮則是香脆得很,只是同樣原因,沒那份香烤的香味,所以也只能過過口隱。蝦,芝麻雞翼和雞軟骨,軟骨脆卜卜口感惹味,雞翼不差,但我主戰火鍋和甜品所以不打算吃多,蝦還是火鍋較好,蝦殼有點連著蝦肉。悅來坊的炸物,其實沒說得那麼差,當中的
相信火鍋對大部份人來說都很常見,但是火鍋再加上日式放題料理和琳琅滿目的甜品,我則是第一次嚐試。這間「牛の鍋」就是一間結合火鍋、日式放題甜品的任飲任食料理店。他每一項食物的選擇亦不馬虎,既有多元化的食物種類,質素亦是不俗,這晚我也吃得很飽呢。

可是這些都只是前奏~戲肉還在後頭呢😆

蝦,芝麻雞翼和雞軟骨,軟骨脆卜卜口感惹味,雞翼不差,但我主戰火鍋甜品所以不打算吃多,蝦還是火鍋較好,蝦殼有點連著蝦肉。

悅來坊的炸物,其實沒說得那麼差,當中的這個榴蓮炸彈可是當中的一顆星星,喜歡吃榴蓮的人也許就會明白,把酥軟的糯米滋外皮咬開後,內裏流著充滿香醇的榴蓮蓉,那份美感是多麼的驚嘆。

刺身方面,最基本日式方題的三文魚,甜蝦,赤貝,北寄貝,帶子和吞拿魚應有盡有,只是最近常常看到關於吞拿魚的瀕危的報道,為了讓牠們有一線生機,還是不點吞拿魚好了。光是其餘幾款刺身也很足夠,三文魚刺身肉厚厚的,充滿彈性口感滿足,甜蝦也一如既往的柔滑鮮甜,聽說熟的甜蝦是不好吃的。帶子大大粒,一口滿足而且很鮮味。赤貝很爽口彈牙,口感很有趣~北寄貝很新鮮,沒有出現乾癟癟和變色的情況,讓我可以很方心的吃。

火鍋配料也是任食,只需移玉步到中間的位置就會見到,平常打邊爐會吃的生根豆腐粟米芋絲菜等等林林種種的也都應有盡有

而且在旁的一檯還有為裝飾甜品而設的裝飾大聯盟,可以為自己喜愛的甜品裝飾一下,好看好吃也好玩~~~

然後,飲品當然也是任飲的啦!汽水,道地,酒精肉品和幾種不同的飲品也沒有或缺,我就道地也足夠了~

當然,像是肉類這種需要保鮮的食物,在外面是不會找到的,只需要畫紙,店員很快就會送它過來,讓我們大快朵頗的享受就好了。
湯底方面,由於有幾款湯我們也想試試,在經一輪忐忑之後,我們也想試試麻辣冬蔭功到底是怎麼的一回事。果然,在湯底沸騰的一刻,帶著酸辣麻香的味道撲鼻而來,真想快快一試。

店裏的火鍋肉類要寫紙出的,確保新鮮衛生,還可寫要大份小份的。

美國極上牛肉灼至剛熟淡粉紅狀態最好吃,重牛味加上連筷子都感受到的彈性,也是極上的享受。

極上羊肩肉的羊羶味不大反而令羊肉味道更有層次,羶味也顯得很好吃,而羊肩位肌肉較多,肉質更爽口彈牙!

另外我們也點了小份美國牛肉和精選豚肉,店家一點也不吝惜,小份也是大大碟的,薄切肥牛脂肪較多肉質嫩滑,只是有點嫌會太肥。
而豚肉則有點太肥,但還好肥瘦有緻,只咬開肥肉再吃還是可以的,只是好像有點覺得浪費。

海鮮也必然是火鍋的鍋中老大, 大大隻的鮮蝦非常鮮味,新鮮彈牙的蝦肉滲入了湯底的香味,變得非常好吃。

除了刺身火鍋之外,這還有一個最吸引我的亮點~甜品!!連甜品也是放題的真的滿足了嘴嚵的我。
先來一個宇治抹茶芭菲,當然不可能和甜品店的相較,可是也不差,軟滑的抹茶軟雪榚能吃出抹茶香味和淡淡的苦味,只是味道調得有點甜,另外還有口感很好的糯米丸子,可以一試。

這天選了很好吃的楊枝甘露沙冰,而且味道和真的楊枝甘露可以一比,柚子香和芒果香也很容易吃得出來,酸酸甜甜的楊枝甘露沙冰十分解暑!

整碗的楊枝甘露亦是清甜,但我更覺沙冰吸引。

但是這個榴蓮甘露的榴蓮醇香很強烈,香,味俱在,我立刻再追加了一個,只是追加的榴蓮甘露奶味重了,沒第一個吃的那麼香。

吃了那麼多我也非常滿足了,所以再要了一個花旗參雪梨茶來消消濟,微微的花旗參甘苦味也正好清一下口腔
2017-11-09 109 浏览
相約三條Queen 去荃灣食牛之鍋,又火鍋又放題,滿足晒各人的口味啦!超級多人, 訂左位都要等!放題及火鍋都好多選擇!呢碟係羊肉,肉質幾嫩,唔羶啊,我覺得比肥牛好食!蠔都數大隻,而且唔腥,我都食左4件!飽片同刺身飽片好似!刺身中三文魚好肥美,啖啖肉,油脂均勻!北寄貝、鮑片、帶子、希靈魚都唔錯! 飲唔超過十款,有我最愛的Somerset, mills 及解茶! 好抵!壽司真係有出面壽司店質素,料多飯少!黑松露帆立貝、火灸三文魚及饅魚係大愛!天婦羅幾新鮮,食落唔油膩!好食!炸蠔ok, 榴蓮波波需要再Encore! 好味!即整的窩夫拼乳酪,讚!乳酪好滑又唔會太甜,窩夫又香脆!榴連pancake, 太好味了,入面真係有件榴連,非hea 整!
相約三條Queen 去荃灣食牛之鍋,又火鍋放題,滿足晒各人的口味啦!超級多人, 訂左位都要等!放題火鍋都好多選擇!

呢碟係羊肉,肉質幾嫩,唔羶啊,我覺得比肥牛好食!

蠔都數大隻,而且唔腥,我都食左4件!飽片同刺身飽片好似!

天婦羅幾新鮮,食落唔油膩!好食!

炸蠔ok, 榴蓮波波需要再Encore! 好味!

即整的窩夫拼乳酪,讚!乳酪好滑又唔會太甜,窩夫又香脆!

2017-11-02
又到左火鍋既季節,前幾日行完山朋友話好想打邊爐,小妹醒起悅來坊有間店成日經過一直都好有興趣,就決定試下呢間。呢度有A餐或B餐選擇,A餐系日式料理+火鍋+甜品任食,B餐就系火鍋+甜品任食,咁我地就簡左B既。大部份配料,好似丸、蔬菜、調味料、飲品等等都系自助形式取。肉類或海鮮以及甜品就要劃紙仔落單。湯底我地簡左蕃茄濃湯,真系好夠味好濃😍 由於出面配料區都有蕃茄拎,所以我地再加左d蕃茄落去令個湯更濃。美國極上牛肉 真系要encore,好薄身,食落有入口即溶既感覺,牛味都濃😍😍美國牛肉 就比較多肥膏,而且食落都無極上牛肉咁軟身,不過就咁睇色澤都吾錯。丸類質素都吾錯,特別系元貝丸同麻吉燒,元貝丸我真系第一次見,食落好juicy🤤 麻吉燒中間有舊麻糬,煙煙韌韌,好有口感。海鮮方面大約有印尼海蝦、青口、日本廣島蠔同台灣凍鮑片。海蝦同鮑片都好推介👍🏻 海蝦肉質爽口,鮑片非常鮮甜😋蔬菜好新鮮,吾會有爛菜出現,而且都好鮮甜,食左勁多😍重點黎啦,呢度既甜品都好高質!絕對吾hea! 由於太飽,只系試左四款。.#芒果pancake 皮薄且煙韌,cream吾會膩,芒果都好甜.#咖啡慕絲 ☕️開頭以為會系好甜,點知系

蔬菜好新鮮,吾會有爛菜出現,而且都好鮮甜,食左勁多😍

#咖啡慕絲 ☕️開頭以為會系好甜,點知系好似食緊成杯Americano 咁,勁濃郁!但吾中意苦既朋友就可能吾好叫呢個啦😂

#抹茶芭菲 🍵 我真系無諗過佢抹茶味系咁濃,仲會回甘,配埋軟軟既紅豆蓉,另外仲有玄米粒豐富口感,超好食!但美中不足系d丸子太硬😂

總括來說,呢度CP值系極高!
星期一至四食,埋單都系$168加一
(如果7點半前埋單/ 9點半後入座會更平添)
加上又近我屋企,一定會encore😂
2017-11-01
表妹大婚11月尾在即,通常一般準新娘也在進行節食,但我這個表妹竟然說要大食慶祝(汗),還說要任食邊爐,你到底是甚麼新娘呀!?她有天在熊貓吉之島購物時看到有間「牛の鍋」,拍照給我說要我請她食這個,還說要吃肉有刺身有甜品的餐,你不怕肥其實我是怕的好不好!*ANYWAY最後還是去吃了!!*最愛的還是美國極上牛肉!牛肉切得薄身,數秒便已入放人口,真的是入口即溶。而且肉味最濃,不用沾醬油呀否則太浪費了啦。整體肉類來逆質素都要中上,絕不是外面吃的放題貨色,確實不錯,覺得老板也真太有良心。*海鮮配料種類不多,但我有我最愛的廣島蠔,還有表妹最愛的海蝦!廣島蠔粒粒飽滿,味濃甜,煮後都不會縮得很小一顆,最適合打火鍋。*吃完肉便吃刺身和壽司,種類多到好像去了壽司店一樣!我跟表妹最愛是的赤貝和甜蝦,赤貝有海水味而且很爽口,甜蝦肥美又鮮甜,ENCORE了好幾回。壽司最愛是火灸類,還有海膽三文魚籽軍艦,太誇張了啦放題都有海膽吃!而且品質是好的,不是759的便宜貨,這個值得點!*配料數之不盡的一大堆,還有不同款式的芝士丸芝士年糕,我喜歡吃瓜類吃了很多勝瓜!*這是我們吃的甜品,我後來覺得有點錯重點呀,為什麼來吃火鍋放
表妹大婚11月尾在即,通常一般準新娘也在進行節食,但我這個表妹竟然說要大食慶祝(汗),還說要任食邊爐,你到底是甚麼新娘呀!?她有天在熊貓吉之島購物時看到有間「牛の鍋」,拍照給我說要我請她食這個,還說要吃肉有刺身甜品的餐,你不怕肥其實我是怕的好不好!
ANYWAY最後還是去吃了!!

吃完肉便吃刺身壽司,種類多到好像去了壽司店一樣!我跟表妹最愛是的赤貝和甜蝦,赤貝有海水味而且很爽口,甜蝦肥美又鮮甜,ENCORE了好幾回。壽司最愛是火灸類,還有海膽三文魚籽軍艦,太誇張了啦放題都有海膽吃!而且品質是好的,不是759的便宜貨,這個值得點!

宇冶綠茶新地

宇冶綠茶芭菲

梳乎厘蛋多士

軟雪糕窩夫
這是我們吃的甜品,我後來覺得有點錯重點呀,為什麼來吃火鍋放題結果吃了一大堆甜品呢哈哈。不過真的全部都好好吃,份量小小的可以點很多款。如果說要選一款最愛的真係無法,但如果說最特別的應該是梳乎厘蛋多士,雖然應該是簡單的食物,但配搭得很美味,有點像西多士的變奏版,入口鬆軟蛋香濃,表面灑有煉奶和果仁碎,而且重點是不會偏甜!

這裡的飲品種類都超級多,還有somersby!
我覺得呀,有選擇困難症的人真不能來,牛の鍋無論在肉類、配料、海鮮、刺身壽司、炸物、燒物都有非常非常多的種類可以選,而且都是用心的食物,要不是我近來吃太多,我一定會ENCORE 好吃的食物!我覺得老板這樣做生意真的是太有良心了啦,我下次要再來(笑)
這是點餐紙:

2017-10-25
2017-11-03 102 浏览
黎到荃灣有咩好食呢?行完街,朋友話最近食咗一間唔錯嘅餐廳,就帶咗我來呢度啦。究竟係食物呢?無錯就係食我最鍾意嘅日式放題啦!其實除咗日式放題之外,仲有火鍋!呢度嘅火鍋材料好多,淨係菜都有成10款咁多,其他仲有好多丸類同麵類,等我逐一為大家介紹下啦!蠔雖然啲豪係冰鮮但係好大隻,脹卜卜、好juicy、肉質好爽。海蝦都好大隻好爽口。另一樣令人好意外嘅食物就係鮑片,夠大塊,食落鹹鹹地,好咬口。呢度擺唔到好多張相,呢一張嘅食物相只係八份一左右,其他嘅食物仲有好多款既菜同埋麵類。呢度嘅粟米好甜,有啲汁標晒出嚟。而細細粒橙色嘅就係芝士丸,本身以為係火腿丸,點知滾熟之後咬開啲芝士流晒出嚟,好味!魚生方面,我哋叫咗甜蝦筆、北寄貝、鮑片同埋榮螺肉,樣樣都唔錯。海膽手卷都做得唔錯,啲海膽好新鮮,唔會融晒,細細舊嘅手卷可以俾你留返個肚食其他野令一樣好鍾意食嘅就係黑松露牛油粟米,唔會好油,好香黑松露同牛油味!食日式放題一定唔少得燒菠蘿,呢度嘅燒菠蘿好甜,面頭燒過有一陣好香嘅燒焦味,好多汁,日本紫薯仔亦係必食嘅食物!細細舊,又好甜。估唔到呢度仲有燒雞皮食!佢燒到好脆,又香口,好似食緊薯片咁樣,好搞笑唔錯女人永遠有第

雖然啲豪係冰鮮但係好大隻,脹卜卜、好juicy、肉質好爽。

日本紫薯仔亦係必食嘅食物!細細舊,又好甜。

女人永遠有第二個胃食甜品
第一樣好值得推介嘅就係榴槤西米露,真係有一大舊榴槤喺度架!榴槤好香好甜,成碗西米露都充滿着榴槤嘅味道,一定要食啊!

望個樣就知道呢塊窩夫好好味,外面焗到好趣,加埋雪糕同煉奶喺面,味道一流!

宇治抹茶雪糕
呢一杯佢分左好多層,面頭有雪糕,中間有卜卜米,最底有綠茶啫喱。成杯嘅口感好豐富。呀!面頭仲有粒丸子,食到你唔停得口

梳乎厘蛋多士
我都係第一次食梳乎厘蛋多士,面頭淋咗煉奶同埋糖粉,外脆內軟,幾鍾意食。

飲品有好多種選擇,有汽水、茶、果汁。估唔到仲有呢只cider,一罐喺出邊買都差唔多$10,飲多幾罐就返本啦,哈哈。

呢間餐廳都幾多嘢食,岩唔同人既口味!

2017-11-02 121 浏览
荃灣一向都好多唔同種類既野食, 花多眼亂,揀食咩要就黎就去好麻煩,今次我地遇到既問題係, 一D人想食shabu shaubu, 一D人想食放題, 一D人又話要儲錢買樓要控制住一餐唔可以過$250,都唔知點算之際, 有個智者友人A就出聲話, WHY NOT BOTH? 佢有推薦我地乖乖地跟佢去間野係熊貓酒店,我真係好有問題, "係酒店既餐廳喎, 點滿足晒我地三個要求呀?"友人A自信地說: "跟我黎..."我地就入左牛之鍋睇完餐牌, 我地都鬆左一口氣, 原來真係可以一齊食而唔過$250!最衰我地個個都要返工, 如果唔係七半前走仲平!前菜牛之鍋全部野都係細細碟, 咁仲好, 可以試多幾樣野, 個帆立貝裙邊沙律清新得黎又幾好食肥牛佢地有分肥牛同極上牛, 都係任叫任食, 但我地主要都係食左肥牛, 點解呢? 因為肥牛係多D脂肪, 食落香口D, 但佢又唔算全舊都係肥膏, 肉同肥膏既比例岩岩好, 我地LIKED個多D羊肉我最怕係D人食羊肉打邊爐, 搞到成個湯底穌晒, 我唔食羊肉都食到陣穌味, 但D個牛之鍋既羊肉羊肉味得黎又唔穌, 我平時麻麻地羊都食左唔少D個羊肉, 幾好食海鮮蝦都幾大隻, 蠔就淥完都唔會
荃灣一向都好多唔同種類既野食, 花多眼亂,

揀食咩要就黎就去好麻煩,今次我地遇到既問題係,

我地乖乖地跟佢去

間野係熊貓酒店,
友人A自信地說: "跟我黎..."

我地就入左牛之鍋

最衰我地個個都要返工, 如果唔係七半前走仲平!

前菜

肥牛

羊肉

海鮮
蝦都幾大隻, 蠔就淥完都唔會點縮水, 唔腥味, 鮑片就Standard野

刺身

刺身都新鮮鮮甜, 我最LIKE赤貝, 爽口得黎帶有鮮味, 不錯

燒物

燒蝦好大隻, 燒完都唔會乾, 仲有蝦既肉汁, 幾好食;雞皮就極為香口, 好好食

甜品
窩夫

個窩夫好香蛋味, 外脆肉嫩, 加埋雪糕一齊食係一流的

宇治抹茶芭菲
個軟雪糕幾實淨, 唔會太稀, 而且個抹茶味超濃, D個我推薦

榴槤甘露

楊枝甘露食得多, 榴槤甘露真係少D食, D個榴槤味超香, 榴槤控必叫, 大愛

shabushabu同埋放題都唔錯, 而甜品真係大驚喜, 樣樣甜品都好有特色。成餐價錢都幾相宜, 牛之鍋我推薦!
2017-11-02 1592 浏览
依架食個日式火鍋越黎越多花臣, 今次黎到D間牛之鍋竟然係有三大主題, 分別係火鍋放題, 日式料理放題同埋甜品放題而且種類唔係是但比杯雪糕你就話係甜品放題, 而係有甜品師父果隻, 仲要加埋一先$230仲找返一蚊, 朋友叫到愛吃一族既我冇理由唔去試下既主要係分兩大set, 有日本料理放題定冇既問題, 其實只係40蚊既問題, 咁當然要埋啦好多野飲揀, 但我既眼球好快已經比somersby罐裝酒吸引, 回本之選!火鍋湯底叫左個清清地干貝昆布清湯, 咁先食到食物既本味既!丸都有好多選擇, 但肚仔空間有限, 丸唔算係回本之選, 所似食左好少ONLY, 其實食落都OK既極上牛肉上睇已經覺得佢幾鮮嫩, 色澤唔錯, 肥膏極少, 食落牛味濃, 幾好食日式料理刺身新鮮, 帶子算幾大粒, 鮮甜;甜蝦蝦味濃, 唔會好似出面某D餐廳咁雪到冇晒味;北寄貝爽口彈牙, 味鮮壽司細細粒, 可以比你有空間試到唔同既野食, 幾好, 而且食落飯仲有微温, 而上面舊肉幾大下, 食落都幾好味炸物都係細細舊咁, 不錯, 芝麻雞翼外皮脆而乾身, 唔會食到全口油, 而且仲有肉汁, 唔錯甜品我地叫晒D護眼色系, 抹茶味雪糕抹茶味好香濃,
依架食個日式火鍋越黎越多花臣,

火鍋

湯底叫左個清清地干貝昆布清湯, 咁先食到食物既本味既!
丸都有好多選擇, 但肚仔空間有限, 丸唔算係回本之選
, 所似食左好少ONLY
, 其實食落都OK既

日式料理
刺身新鮮, 帶子算幾大粒, 鮮甜
;甜蝦蝦味濃, 唔會好似出面某D餐廳咁雪到冇晒味
;北寄貝爽口彈牙, 味鮮

甜品

我地叫晒D護眼色系, 抹茶味雪糕抹茶味好香濃, 而且D粒粒好有咬口, 好好食
;另外叫左D24榴槤班戟, 榴槤超香, 有少少CREAM令到個班戟超香口
, D度D甜品我好LIKE

總結黎講, D度三大主題, 冇一個主題令我失望, 食到我地超滿足, 性價比超高
, 所以每一個主題要有預返一個胃比佢, 之後冇理由唔返黎再食過
  • 火鍋
  • 日式料理
  • 甜品
2017-10-30 125 浏览
超強性價比@牛の鍋 趁天氣涼了些少少,小妹就跟朋友搵好地方打邊爐。和大食友人食飯還是食放題比較好,夠多款式又有預萛! 荃灣區食放題,主要集中在大鴻輝那邊,朋友帶路下,原來熊貓酒店悅來坊有間叫牛の鍋的放題店,人沒那邊的多,而且性價比非常之高 平日食更抵食,晚上7:30pm前埋單,收費$168,包日本料理、火鍋、甜品放題,好便宜呀 由於我們6點就入座,時間尚早所以無預先訂枱都有位,但大概7點半就開始多客人了,人多來食還是預早預訂比較安心 我們被安排坐在卡位,很舒適 自助生料區 混醬區 一進店就見到大雪櫃,多款飲品供食客任飲。除了一般汽水外,酒類飲品也有很多選擇,還有茶類,果汁 我最愛是無糖飲料和Somersby也是任飲的 加$28就可以任飲ASAHI生啤,平時點一杯都不止這個價錢 極上牛肉,肉質偏廋重肉味,食起來不韌,肉質軟嫩,多食也沒有飽滯感 龍蝦湯底超推介,未食也聞到陣陣香氣,用來涮肉,湯底本身的味道已經很濃郁,不用再加任何醬料已經很美味 食放題食刺身是最重要的環節,這個價錢的放題原本我也沒有什麼期望,隨便點了些來試。來到之後真令人驚喜,這個質量份量絕對比得上
超強性價比@牛の鍋

平日食更抵食,晚上7:30pm前埋單,收費$168,包日本料理、火鍋甜品放題,好便宜呀

我們被安排坐在卡位,很舒適

自助生料區

混醬區

我最愛是無糖飲料和Somersby也是任飲的

加$28就可以任飲ASAHI生啤,平時點一杯都不止這個價錢

放題刺身是最重要的環節,這個價錢的放題原本我也沒有什麼期望,隨便點了些來試。來到之後真令人驚喜,這個質量份量絕對比得上$300的放題餐廳
三文魚夠厚,甜蝦大只又甜沒有腥味,帶子點十片就來十片

海胆手卷即叫即整,海胆是大大顆鮮甜沒有腥味的,紫菜食的時候還是脆的

燒物也很有質素,燒得不會太乾,食物普遍也不會很咸
必點燒菠羅,多汁又甜美

蠔雖然是冰鮮的,但非常大只,涮熟了也沒有變小!食起來口感很好,好鮮

壽司都有幾十款,
推介花之戀,三文魚好肥美而壽司不會太大件令你可以多試幾款啦,可是每款食少少都已經好多了

突然聞陣陣榴槤香氣,原來旁邊那桌客人正在食榴槤甘露,那陣味道真是好跨張,令人垂涎三尺

有圖有真相,是一大口的鮮榴槤做的,還有榴槤班戟,再飽還是不斷加單,
我朋友食了四個榴槤班戟,而我則食了3個榴槤甘露

不食榴槤的也可以點宇治抹茶芭菲和芒果班戟,抹茶芭菲賣相精美,茶味頗濃,味道不會太甜令人有視覺和味覺的滿足~

梳乎厘班戟,味道不會很甜,有很香的花生味,有梳乎厘口感,記緊點一份和朋友分享就剛剛好了!
平時好少入黎荃灣,今日同朋友係附近打完保齡,就係呢頭搵野食啦!去到商場,有啲朋友話想食壽司、刺身,但有朋友又話想食熱野。為左滿足呢兩個願望,就行下個商場睇下有咩餐廳岩啦!結果行下行下見到有間餐廳有日式放題又有火煱,價錢又唔貴,二話不說就決定左食呢間牛之鍋啦!座位係卡位形式,坐得舒服,放火鍋食材既位置佔左餐廳四分一到五分一到,種類都好多!分門別類第一排有芝士丸、貢丸、午餐肉、豆腐、餃子、醬料,第二排有嚮玲、山根、烏冬、支竹等。跟住有菠菜、粟米、生菜、蓮藕等。飲品就可以係呢個雪櫃取,啤酒、汽水、茶、果汁都有。首先我地要選個湯底---黑松露龍蝦湯。上枱時好香黑松露味,又有龍蝦味。美國極上牛肉、精選豚肉望落去好新鮮,色澤唔錯。牛肉唔肥,食落去唔韌豚肉肥肉相比牛多少少,但薄薄一片,食落無肥膏既油林林感覺。good!蔬菜好新鮮,粟米超甜!蠔好大只,熟左漲卜卜,好爽口,正!壽司方面海膽好新鮮,唔會融晒,帶子都好大塊,料多過飯!重點黎啦!就係甜品!先叫左榴槤同芒果pancake!細細舊,個皮煎得好靚。芒果好甜,有一大舊係入面!榴槤好香!極品!真係有榴槤肉架!超正!作為榴槤控又點會放過另外一個榴槤甜品榴
平時好少入黎荃灣,今日同朋友係附近打完保齡,就係呢頭搵野食啦!去到商場,有啲朋友話想食壽司刺身,但有朋友又話想食熱野。為左滿足呢兩個願望,就行下個商場睇下有咩餐廳岩啦!

飲品就可以係呢個雪櫃取,啤酒、汽水、茶、果汁都有。

美國極上牛肉、精選豚肉
望落去好新鮮,色澤唔錯。牛肉唔肥,食落去唔韌

蔬菜好新鮮,粟米超甜!

蠔好大只,熟左漲卜卜,好爽口,正!

壽司方面
海膽好新鮮,唔會融晒,帶子都好大塊,料多過飯!

重點黎啦!就係甜品

作為榴槤控又點會放過另外一個榴槤甜品榴槤西米露呢!又係有一大舊榴槤肉,西米露甜度剛好,充滿住榴槤既香味!

如果唔中意食榴槤既可試下宇治抹茶雪糕同巴菲,都好重綠茶味!中間仲會加抺茶啫哩,增加口感!好味!

食到好飽!有好多野選擇,樣樣都唔錯,岩晒一班人去,照顧唔同人既口味,今餐個個都好滿足啊!

天氣涼涼地,約家人一起聚會,我們決定吃火鍋,為了吃得安心,所以我們挑選放題,這樣便不用看著銀包點菜=P 聽好多人說過位於荃灣熊貓酒店(悅來酒店)的牛之鍋放題好正,說火鍋、甜品、刺身都好高質,我一聽到有刺身,立即訂位啦! 幸好訂了位,因為未夠平日夜晚,未夠七點,餐廳門口已經排晒隊了!!飲食選擇多,有茶有汽水也有啤酒!二話不說,立即點一個鍋底爸媽選營養豐富的蕃茄豬骨湯底牛肉豬肉絕對要點,多多都吃到!牛的質素很高,爽口又有肉味刺身精最在乎的刺身來了,蝦夠大隻也夠鮮夠彈牙,北寄貝、赤貝不常見的刺身也有得任點,而且好爽口,好鮮先生、爸爸最愛的炸雞翼,先生說超正,食完又再食!對我而言,燒雞皮真的超好吃,而且放題甚少見到,雖然雞皮是邪惡的東西,但我還是決定消滅它,嘿嘿! 而且一個人吃了兩條!燒物選擇也不少,還有燒牛舌、金菇肥牛卷說回火鍋料,海鮮選擇都不少,有海蝦也有蠔蠔大大粒,漲卜卜,而且好鮮好好味大家將第一個胃頂到上心口,滿足完第一個胃,大家開始進攻第二個胃! 我本身不是非常喜歡吃甜品的人,但這裡的甜品好豐富啊!看這一杯綠茶雪糕,天呀! 在甜品店賣$50蚊一杯也不為過吧!榴槤PANCAKE有濃濃的
天氣涼涼地,約家人一起聚會,我們決定吃火鍋,為了吃得安心,所以我們挑選放題,這樣便不用看著銀包點菜=P 聽好多人說過位於荃灣熊貓酒店(悅來酒店)的牛之鍋放題好正,說火鍋甜品刺身都好高質,我一聽到有刺身,立即訂位啦! 幸好訂了位,因為未夠平日夜晚,未夠七點,餐廳門口已經排晒隊了!!
飲食選擇多,有茶有汽水也有啤酒!
二話不說,立即點一個鍋底
爸媽選營養豐富的蕃茄豬骨湯底
牛肉豬肉絕對要點,多多都吃到!
牛的質素很高,爽口又有肉味
先生、爸爸最愛的炸雞翼,先生說超正,食完又再食!
燒物選擇也不少,還有燒牛舌、金菇肥牛卷
說回火鍋料,海鮮選擇都不少,有海蝦也有蠔
蠔大大粒,漲卜卜,而且好鮮好好味
我本身不是非常喜歡吃甜品的人,但這裡的甜品好豐富啊!
榴槤PANCAKE有濃濃的榴槤香,好正呀!
士多啤梨綿綿冰,好滑好好味!
總括來說,這間店的放題食物選擇多又好吃,價錢也實惠,最重要是甜品選擇好多質素也高,唯一就是座位有點迫,但因為食物好,所以不太影響整體感覺,下次有機會,我也會帶愛吃甜品的朋友來盡情吃一次呢!